Η αντιφασίστρια Οριάννα Φαλάτσι, απαντά στον Παπανδρέου και τους ομοίους του.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η πραγματικη αντιφασίστρια Οριάννα Φαλάτσι, από τις ελάχιστες οικογένειες που αντιστάθηκαν στον μαθητή του Κεμάλ και σύμμαχο του Χίτλερ ανθέλληνα Μουσολίνι, απαντά στους σύγχρονους φορείς του φασισμού με ένα βιβλίο – φωτιά. Ένα βιβλίο που οι σοσιαλφασίστες έκαναν το παν να φιμώσουν οδηγώντας την ακόμα και στα δικαστήρια παρ’ ότι η ίδια υπέφερε από καρκίνο.

Αξίζει να διαβάσετε κάθε λέξη. Κραυγή αγωνίας και αγώνα κάθε Ελεύθερου ανθρώπου, κάθε ψυχής που δεν προσκυνά το ΚΑΤΑΡαμένο χρήμα, κάθε αγωνιστή του πανανθρώπινου Ελληνικού πολιτισμού. Γραμμένο -τι ειρωνεία για κάποιους- από μία Εβραία.

Της Oriana Fallaci* (από το βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια», 2003)

Όχι εδώ και πολύ καιρό, άκουσα κάποιον από τους αναρίθμητους πρώην κυρίους Πρωθυπουργούς που έχουν ταλαιπωρήσει την Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες, να λέει στην τηλεόραση: «Κι ο θείος μου ήταν μετανάστης. Ακόμη θυμάμαι τη στιγμή που έφευγε για την Αμερική. με μια βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι». Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, κύριε παραπληροφορημένε, ή αναξιόπιστε πρώην Πρωθυπουργέ. Εκτός από το ότι είναι πρακτικά αδύνατον να έχετε θείο που πήγε στην Αμερική με μια βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι, για τον απλό λόγο ότι οι θείοι με τις βαλίτσες από χαρτόνι στο χέρι πήγαιναν στην Αμερική στις αρχές του εικοστού αιώνα, δηλαδή τότε που εσείς δεν ήσασταν ακόμη γεννημένος, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Και είναι δυο φαινόμενα άσχετα μεταξύ τους για ορισμένους λόγους που εσείς αγνοείτε, ή κάνετε πως αγνοείτε. Οι λόγοι αυτοί είναι οι εξής:
Πρώτον: Η Αμερική είναι μια ήπειρος με έκταση 3 εκατομμύρια και 618.770 τετραγωνικά μίλια. Τεράστιες περιοχές αυτής της έκτασης είναι ακόμη και σήμερα ακατοίκητες ή τόσο αραιά κατοικημένες, ώστε σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να περπατάει κανείς για ολόκληρους μήνες χωρίς να συναντήσει ψυχή. Και σας πληροφορώ ότι στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα αυτές οι περιοχές ήταν ακόμη πιο έρημες και σχεδόν εντελώς ακατοίκητες. Δεν υπήρχαν πόλεις, ούτε κωμοπόλεις, ούτε δρόμοι, ούτε καν οικισμοί. Το πολύ-πολύ να υπήρχαν κάποια φυλάκια ή κάποια καταλύματα για ξεκούραση και για αλλαγή αλόγων. Η πλειονότητα των κατοίκων ήταν, ουσιαστικά, συγκεντρωμένη στις ανατολικές Πολιτείες. Στις Μεσοδυτικές εκτάσεις, ζούσαν μονάχα λίγοι θαρραλέοι τυχοδιώκτες, καθώς και οι φυλές των ιθαγενών Ινδιάνων, που τους ονόμαζαν Ερυθρόδερμους. Πιο δυτικά, στη λεγόμενη Άγρια Δύση, υπήρχαν ακόμη λιγότεροι κάτοικοι: Το Κυνήγι του Χρυσού μόλις είχε αρχίσει. Λοιπόν: Η Ιταλία δεν αποτελεί ήπειρο. Είναι μια μικρή σχετικά χώρα, τριάντα δύο φορές μικρότερη από την Αμερική και υπερβολικά πυκνοκατοικημένη: ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 58 εκατομμύρια κατοίκους έναντι των 282 εκατομμυρίων της Αμερικής. Συνεπώς, αν τριακόσιες ή τετρακόσιες χιλιάδες γιοι του Αλλάχ μεταναστεύουν στην Ιταλία κάθε χρόνο (όπως γίνεται στην πραγματικότητα), για μας είναι σαν να μετανάστευαν τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Μεξικανοί στο Τέξας, στην Αριζόνα ή στην Καλιφόρνια κάθε χρόνο.
Δεύτερον: Για έναν ολόκληρο αιώνα, δηλαδή από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας μέχρι το 1875, η Αμερική ήταν χώρα ελεύθερης προσπέλασης. Τα σύνορα και οι ακτές της παρέμεναν αφύλακτα, οποιοσδήποτε ξένος μπορούσε να μπει ελεύθερα στη χώρα και οι μετανάστες ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι. Για να αναπτυχθεί και να ακμάσει το νεοσύστατο έθνος, έπρεπε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εδάφη του και ο εν δυνάμει πλούτος του, και γι’ αυτό ακριβώς στις 20 Μαΐου του 1862, ο Αβραάμ Λίνκολν υπέγραψε την Homestead Act. Σύμφωνα με την Πράξη αυτή, θα δωρίζονταν 810 εκατομμύρια τ.μ. ομοσπονδιακής γης. Στην Οκλαχόμα, για παράδειγμα, στη Μοντάνα, στη Νεμπράσκα, στο Κολοράντο, στο Κάνσας, στη Βόρεια και Νότια Ντακότα κ.ά… Επιπλέον η «Πράξη» δεν ωφελούσε μονάχα τους Αμερικανούς. Με εξαίρεση τους Κινέζους, που γενικότερα τύχαιναν κακομεταχείρισης, καθώς και τους καταδιωκόμενους γηγενείς Ινδιάνους, οποιοσδήποτε (άντρας ή γυναίκα) μπορούσε να κάνει αίτηση και να λάβει ως δωρεά 480 τ.μ. γης. Οι προϋποθέσεις ήταν: ο αιτών να έχει συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος, να εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο τόπο για τουλάχιστον πέντε χρόνια, να μετατρέψει την άγρια γη σε φάρμα και κατοικία, να δημιουργήσει οικογένεια και, αν δεν ήταν Αμερικανός, να ζητήσει αμερικανική υπηκοότητα. Ακολουθώντας τα σλόγκαν «Το Αμερικανικό Όνειρο», «Αμερική, η Χώρα των Ευκαιριών», οι περισσότεροι από αυτούς που απέκτησαν έτσι γη, ήταν Ευρωπαίοι. Ο αριθμός των μεταναστών ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ολόκληρες φυλές γηγενών (Τσερόκι, Κρικ, Σεμινόλ, Τσικασό, Τσεγιέν, κ.α.) εκτοπίστηκαν βίαια και περιορίστηκαν με επαίσχυντο τρόπο σε καταυλισμούς. Λοιπόν, στην Ιταλία δεν υπήρξε ποτέ ανάλογη «Πράξη» που να προσκαλεί τους ξένους να έρθουν και να εγκατασταθούν στη χώρα μας: «Ελάτε ξένοι, ελάτε! Αν έρθετε, θα σας δώσουμε ένα καλό κομμάτι γης στο Κιάντι, στη Βαλ Παντάνα ή στη Ριβιέρα. Για χάρη σας θα διώξουμε τους γηγενείς, δηλαδή τους Τοσκανούς, τους Λομβαρδούς και τους Λιγουριανούς, θα τους κλείσουμε σε καταυλισμούς». Όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι και στην Ιταλία, όλοι αυτοί οι μετανάστες που μας ταλαιπωρούν, έχουν έρθει με δική τους πρωτοβουλία. Με τα αναθεματισμένα σκάφη τους, τα καταραμένα φουσκωτά σκάφη της αλβανικής μαφίας, αποφεύγοντας τις περιπόλους της ακτοφυλακής, που προσπαθούν να τους στείλουνε πίσω. Δεν είμαστε μια χώρα με ανοιχτά σύνορα, αγαπητέ κύριε Πρώην Πρωθυπουργέ και υποτιθέμενε ανιψιέ του θείου με τη βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι. Εμείς, δεν έχουμε τεμάχια γης να χαρίσουμε στους ξένους. Δεν έχουμε έρημες περιοχές που πρέπει να κατοικηθούν. Ούτε φυλές Τσερόκι, Κρικ, Σεμινόλ, Τσικασό, και Τσεγιέν για να εκτοπίσουμε.
Τρίτον: Ακόμη κι η Αμερική η Χώρα των Ευκαιριών έπαψε κάποια στιγμή να δείχνει στους ξένους την ίδια επιείκεια που έδειχνε μέχρι και την προεδρία του Λίνκολν. Το 1875, για παράδειγμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να μπουν κάποια όρια, με αποτέλεσμα η Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει νόμο που απαγόρευε την είσοδο στη Χώρα σε Πρώην κατάδικους και σε πόρνες. Το 1882, ένας δεύτερος νόμος απέκλειε από το δικαίωμα αυτό ψυχασθενείς και άτομα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι θα βλάψουν τη δημόσια ζωή της χώρας. Το 1903, ψηφίστηκε ακόμη ένας νόμος που απαγόρευε την είσοδο στη χώρα σε επιληπτικούς, σε επαγγελματίες ζητιάνους, σε ασθενείς με μεταδοτικές αρρώστιες και σε αναρχικούς. (Ο τελευταίος ήταν ένας ανακριβής χαρακτηρισμός που αποδιδόταν τόσο σε παλαβούς που δολοφονούσαν προέδρους, όσο και σε ριζοσπαστικούς που προκαλούσαν γενική αναστάτωση και οργάνωναν απεργίες). Από εκεί και πέρα, η μεταναστευτική πολιτική έγινε πιο αυστηρή και οι παράνομοι μετανάστες απελαύνονταν αμέσως. Στη σημερινή Ιταλία και Ευρώπη όμως, οι μετανάστες έρχονται όποτε τους αρέσει και όποτε θέλουν. Τρομοκράτες, κλέφτες, βιαστές, πρώην κατάδικοι, πόρνες, ζητιάνοι, έμποροι ναρκωτικών, άτομα με μεταδοτικές ασθένειες. Δεν ελέγχεται το ιστορικό ούτε καν εκείνων που παίρνουν άδεια εργασίας. Από τη στιγμή που περνούν τα σύνορα, τους παρέχεται φιλοξενία, τροφή και ιατρική περίθαλψη, με επιβάρυνση των γηγενών. Εννοώ των Ιταλών φορολογουμένων. Λαμβάνουν ακόμη και ένα μικρό ποσό χρημάτων για τα τρέχοντα μικροέξοδά τους. Όσο για τους παράνομους μετανάστες, ακόμη κι αν απελαθούν επειδή έχουν διαπράξει κάποιο φριχτό έγκλημα, πάντοτε καταφέρνουν να επιστρέψουν. Αν απελαθούν ξανά, πάλι γυρίζουν πίσω. Φυσικά, για να διαπράξουν κι άλλα εγκλήματα. Και οι πολιτικοί μας δεν κάνουν τίποτε. Ανάθεμά τους!
Δε θα ξεχάσω ποτέ τις διαδηλώσεις που έκαναν πέρυσι οι παράνομοι, κατακλύζοντας τις πλατείες μας για να απαιτήσουν με αυθάδεια άδειες παραμονής. (Οι περισσότεροι ανέμιζαν τις σημαίες της χώρας τους, ή κόκκινες σημαίες). Αυτά τα παμπόνηρα, παραμορφωμένα πρόσωπα. Αυτές οι υψωμένες γροθιές, έτοιμες να μας χτυπήσουν, εμάς τους γηγενείς, να μας κλείσουν σε καταυλισμούς. Αυτές οι κραυγές, που έφερναν στο νου τις κραυγές των οπαδών του Χομεινί στο Ιράν, του Μπιν Λάντεν στην Ινδονησία, Μαλαισία, Πακιστάν, Ιράκ, Σενεγάλη, Σομαλία, Νιγηρία κ.ο.κ… Δε θα το ξεχάσω ποτέ, γιατί εκτός από προσβεβλημένη, ένιωσα και εξαπατημένη από τους πολιτικούς που έλεγαν: «Θα θέλαμε να τους απελάσουμε, να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους. Αλλά, δε γνωρίζουμε πού κρύβονται». Πού κρύβονται;!; Ελεεινοί καραγκιόζηδες! Είχαν κατεβεί κατά χιλιάδες στις πλατείες, και δεν κρύβονταν διόλου. Για να τους απελάσετε, για να τους διώξετε, θα αρκούσε να τους περικυκλώσετε με λίγους ένοπλους αστυνομικούς oι στρατιώτες, να τους φορτώσετε σε φορτηγά, να τους οδηγήσετε σ’ ένα αεροδρόμιο ή ένα λιμάνι, και να τους στείλετε πίσω στις πατρίδες τους.
Όσο για τον τελευταίο λόγο που θα σας αναφέρω, αγαπητέ μου κύριε πρώην Πρωθυπουργέ και υποτιθέμενε ανιψιέ του θείου με τη βαλίτσα από χαρτόνι στο χέρι, είναι τόσο απλός, που ακόμη και ένα διανοητικά καθυστερημένο μωρό θα μπορούσε να τον καταλάβει. Η Αμερική είναι ένα νεοσύστατο έθνος, μια πολύ νέα χώρα. Αν αναλογιστείτε ότι η σύσταση του αμερικανικού έθνους έγινε στα τέλη του δεκάτου όγδοου αιώνα, θα συμπεράνετε εύκολα ότι σήμερα (έτος 2002) συμπληρώνει μόλις δυο αιώνες ζωής. Επίσης, είναι ένα έθνος μεταναστών. Από την εποχή του Mayflower, από την εποχή των δεκατριών αποικιών, δηλαδή από πάντα, όλοι οι κάτοικοι της Αμερικής ήταν μετανάστες. Παιδιά, εγγόνια, εγγύτεροι ή απώτεροι απόγονοι κάποιων μεταναστών. Ως έθνος μεταναστών, αποτελεί το πιο δυναμικό, το πιο πλούσιο μείγμα φυλών, θρησκειών και γλωσσών που υπήρξε ποτέ σε τούτο τον πλανήτη. Ως νεοσύστατο έθνος, έχει πολύ σύντομη ιστορία. Γι’ αυτό, η πολιτιστική της ταυτότητα δεν έχει ακόμη κατασταλάξει σε κάτι ενιαίο. Αντίθετα, η Ιταλία είναι ένα πολύ παλαιό έθνος. Με εξαίρεση την Ελλάδα, θα έλεγα πως είναι το παλαιότερο της Δύσης. Η καταγεγραμμένη ιστορία της ξεκινάει πριν τρεις χιλιάδες χρόνια, όταν ιδρύθηκε η Ρώμη. Ή, καλύτερα, από την εποχή που οι Ετρούσκοι αποτελούσαν ήδη πολιτισμένη κοινωνία. Σ’ αυτές τις τρεις χιλιετίες, παρ’ όλη την εξάπλωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, παρ’ όλες τις εισβολές που προκάλεσαν την Πτώση αυτού του εκπληκτικού επιτεύγματος, παρ’ όλες τις κατακτήσεις που μας είχαν διαμελίσει για πολλούς αιώνες, η Ιταλία δεν υπήρξε ποτέ έθνος μεταναστών. Δηλαδή, ένα μείγμα από φυλές, θρησκείες και γλώσσες. Ούτε αλλοιώθηκε η ταυτότητά της από τις επιδράσεις των κατακτητών της. Κανένα από τα ξένα έθνη που μας είχαν κατακτήσει και διαμελίσει (και Γερμανοί και Σκανδιναβοί και Ισπανοί και Γάλλοι και Αυστριακοί) δεν κατάφεραν να μεταβάλουν την οντότητά μας. Αντίθετα, εκείνοι απορροφήθηκαν από εμάς, σαν το νερό από το σφουγγάρι. …. Συνεπώς, η δική μας πολιτιστική ταυτότητα είναι ενιαία. Και, παρ’ όλο που περιέχει κάποια στοιχεία, που έχει απορροφήσει το σφουγγάρι (σκεφτείτε τις πολλές διαλέκτους μας, τις συνήθειές μας, την κουζίνα μας), ποτέ δεν υιοθέτησε συνήθειες του Μουσουλμανικού κόσμου. Με κανέναν τρόπο δεν έχει επηρεαστεί από αυτόν. Επίσης, για δυο χιλιάδες χρόνια, η ενότητά μας ήταν βασισμένη σε μια θρησκεία που ονομάζεται Χριστιανισμός. Σε μια εκκλησία που ονομάζεται Καθολική Εκκλησία… Πάρτε εμένα σαν παράδειγμα. «Είμαι άθεη και αντικληρικών αντιλήψεων, δεν έχω τίποτε κοινό με την Καθολική Εκκλησία», δηλώνω πάντοτε. Κι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ψέμα. Γιατί, είτε μου αρέσει είτε όχι, έχω αρκετά κοινά με την Καθολική Εκκλησία. Πιστέψτε με, γαμώτο! Πώς θα μπορούσα να μην έχω; Γεννήθηκα σ’ έναν τοπίο γεμάτο τρούλους εκκλησιών, μοναστήρια, Χριστούς, Μαντόνες, Αγίους, σταυρούς και καμπάνες. Οι πρώτες μελωδίες που άκουσα όταν γεννήθηκα ήταν οι μελωδίες από τις καμπάνες. Τι καμπάνες του Καθεδρικού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, που τον Καιρό του Αντίσκηνου, ο μουεζίνης προσβλητικά κατέπνιγε με τα δικά του Αλλάχ-ακμπάρ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με αυτή τη μουσική, με αυτό το τοπίο γύρω μου, με αυτή την Εκκλησία που την έχουν προσκυνήσει ακόμη και μεγάλα μυαλά, όπως ο Δάντης Αλιγκιέρι, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Γαλιλαίος Γαλιλέι. Μέσα από αυτήν έχω μάθει τι είναι γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, ποίηση και λογοτεχνία, καθώς και τι σημαίνει ο συνδυασμός της ομορφιάς με τη γνώση. Χάρη σ’ αυτήν άρχισα κάποτε ν’ αναρωτιέμαι τι είναι το Καλό και το Κακό, αν υπάρχει Θεός. Αν μας έπλασε Εκείνος, ή εμείς Εκείνον και αν η ψυχή είναι μια χημική ένωση που μπορεί να υποστεί επεξεργασία σε εργαστήρια ή είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Και, μα τον Θεό…
Βλέπετε; Πάλι χρησιμοποίησα τη λέξη «Θεός». Παρ’ όλες τις λαϊκές και αντικληρικές μου αντιλήψεις, παρ’ όλο τον αθεϊσμό μου, είμαι τόσο διαποτισμένη από τον Καθολικό πολιτισμό, ώστε αυτός να είναι αναπόσπαστο μέρος του γραπτού και προφορικού μου λόγου. Μα τον Θεό, για όνομα του Θεού, προς Θεού, δόξα τω Θεώ, Θεέ και Κύριε, Παναγία μου, έλα Παναγία μου, Χριστέ και Παναγιά μου, στην ευχή του Χριστού. Χριστέ μου… Τέτοιες εκφράσεις μου έρχονται τόσο αυθόρμητα, που δε συνειδητοποιώ ότι τις λέω ή ότι τις γράφω. Και να σας τα πω όλα; Παρ’ όλο που ποτέ δε συγχώρεσα την Καθολική Εκκλησία για τα αίσχη που μου επέβαλε, με πρωταρχικό εκείνο της γ…..ς Ιεράς Εξέτασης που τον δέκατο έβδομο αιώνα έκαψε ζωντανή την προγιαγιά μου Ιλντεμπράντα, την κακόμοιρη την Ιλντεμπράντα, παρ’ όλ’ αυτά, οι μελωδίες από τις καμπάνες συνεχίζουν να γλυκαίνουν την καρδιά μου. Μου αρέσουν.
Επίσης, μ’ αρέσουν όλες αυτές οι όμορφες αγιογραφίες με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Είμαι μάλιστα συλλέκτρια παλαιών εικονισμάτων. Επίσης, μου αρέσουν τα αβαεία και τα μοναστήρια και τα περιβόλια τους. Μου δημιουργούν μια ακαταμάχητη αίσθηση γαλήνης και συχνά ζηλεύω αυτούς που μένουν σ’ αυτά. Και, εν τέλει, ας το παραδεχτούμε: οι καθεδρικοί ναοί μας είναι πιο όμορφοι από τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους βουδιστικούς ναούς και τις άχρωμες εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων. …. Όλ’ αυτά τα συμβολικά στολίδια που ανήκαν στη δική μου ζωή. Στον δικό μου πολιτισμό. Ξέρετε, στον κήπο του εξοχικού σπιτιού μου στην Τοσκάνη, υπάρχει ένα μικρό, παλιό ξωκλήσι. Δυστυχώς, είναι πάντοτε κλειστό. Από τότε που πέθανε η μητέρα μου, κανείς δεν το φροντίζει. Κάθε φορά που επιστρέφω στην πατρίδα, πηγαίνω και το ανοίγω. Ξεσκονίζω την Αγία Τράπεζα, προσέχω να μην έχουν κάνει φωλιές τα ποντίκια ή να μην έχουν φάει καμιά σελίδα από τη Σύνοψη. Και, παρά τον λαϊκισμό μου, τον αθεϊσμό μου, εκεί μέσα νιώθω άνετα. Παρά τις αντικληρικές απόψεις μου, εκεί μέσα νιώθω γαλήνη. (Και βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι Ιταλοί θα εκμυστηρεύονταν το ίδιο πράγμα. Σε μένα το έχει εκμυστηρευτεί, Θεέ και Κύριε, ο ίδιος ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, ο άνθρωπος που εισήγαγε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξιστών και καθολικών…).
Για όνομα του Θεού, για άλλη μια φορά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς oι Ιταλοί δεν βρισκόμαστε στην ίδια θέση με τους Αμερικανούς. Δεν είμαστε ένα χωνευτήρι πολλών και διάφορων ειδών, δεν είμαστε ένα μωσαϊκό από ανομοιομορφίες, συγκολλημένες μονάχα με μια υπηκοότητα. Εννοώ ότι ακριβώς επειδή η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμάς… Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν’ αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας. Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα. Ακόμη κι αν υπήρχε χώρος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, εγώ δεν θα τους τον παραχωρούσα. Γιατί θα ήταν σαν να έσβηνα την ταυτότητά μας, σαν να εκμηδένιζα τα επιτεύγματά μας. Θα ήταν σαν να έφτυνα κατάμουτρα την ελευθερία την οποία κερδίσαμε, τον πολιτισμό που έχουμε αναπτύξει, την ευημερία που έχουμε αποκτήσει. Θα ήταν σα να ξεπουλούσα τη χώρα μου, την πατρίδα μου. Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.
* Η Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci: 1929 – 2006), η Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, είναι γνωστή στην Ελλάδα για την σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη και για το πολυδιαβασμένο βιβλίο της «Γράμμα σε Ένα Παιδί που Δεν Γεννήθηκε Ποτέ». Το πιο επιτυχημένο όμως εμπορικά βιβλίο της, είναι το “The Rage and The Pride” («H Οργή και η Περηφάνεια», εκδόσεις Γκοβόστης 2003), που εκδόθηκε λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Το βιβλίο συγκέντρωσε τα πυρά των κριτικών με το σκεπτικό ότι προκαλεί το «μίσος εναντίον των μουσουλμάνων». Το επόμενο και τελευταίο της βιβλίο ήταν το “The Force of Reason” (“La Forza della Ragione”) δηλ. «Η Δύναμη της Λογικής» που έγινε και αυτό best seller. Εκεί η Φαλάτσι γράφει πως τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας.
Διαβάστε επίσης:

69 σκέψεις σχετικά με το “Η αντιφασίστρια Οριάννα Φαλάτσι, απαντά στον Παπανδρέου και τους ομοίους του.”

 1. Ναι ρε μαλάκα Παπανδρέου επίσης είμαστε όλοι εξωγήινοι… και λοιπόν;
  Μετανάστης είσαι όταν βρίσκεις δουλειά κάπου παίρνεις τα μπαγάζια σου και τα έγγραφά σου και χτυπάς την πόρτα του άλλου να τον ρωτήσεις αν σου επιτρέπει αν μπεις. Αν δεν το κάνεις αυτό δεν είσαι μετανάστης είσαι άλλο πράγμα.
  Όταν θα μπει κάποιος από την μπαλκονόπορτα δεν θα τον πεις φιλοξενούμενο θα τον πεις κλέφτη, καραγκιόζη που δουλεύεις τα ζώα ψιλό γαζί.
  Βγάλτε τον ρε παιδιά αυτόν και τις ηλιθιότητες που λέει.

  Μου αρέσει!

  1. Οτι καλυτερο διαβασα εδω και μηνες στο ολυμπια.

   Και δεν ηταν κι απο το ολυμπια,( καμμια δημοσκοπηση ρε παιδια,τι εγινε καταλληλοτερος ο σαμαρας; α,γιασασουν! τελος παντων… )

   Μου εφτιαξες το βραδυ με αυτους τους στιχους ρε φιλε,ΜΠΡΑΒΟ!

   Μου αρέσει!

 2. Ποιος είναι ο ρόλος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα..

  ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.
  – Ευρωπαϊκή Δύναμη Εκτάκτων Επεμβάσεων.
  – Η Ταξιαρχία Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.
  – Κουκουλοφόροι.
  – Στρατολογημένες ομάδες αλλοδαπών.

  Στρατηγός/Συγγραφέας Αϋφαντής.

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ…..

  Μου αρέσει!

 3. OΡΙΑΝΑ ΦΑΛΑΤΣΙ………..
  ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ….ΜΕ ΣΑΓΗΝΕΥΕ!
  ΦΟΒΕΡΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ!
  ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ…….ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ, «ΓΡΑΜΜΑ Σ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ»
  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΚΙ «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ»…..
  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛ@#ΙΕΣ………..ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙΑ!
  ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!!!
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥΣ….
  ΕΓΡΑΦΕ ΟΠΩΣ ΕΝΟΙΩΘΕ………
  ΟΧΙ ΓΙΑ Ν ΑΡΕΣΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ……..
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…

  Μου αρέσει!

 4. Ας τολμήσει και κάνα ακροδεξιό σούργελο, ιδίως χρυσαυγίτικο, να εκφέρει λόγο όπως η «θολοκουλτουριάρισα» Φαλάτσι!
  Ουαγκαμπούγκα και αούγκ και μαγκιά κλανιά και εξάτμιση!

  Μου αρέσει!

   1. Όχι! Είναι άλλη γλώσσα!
    Λέγεται χρυσαυγίτικη!
    Λέξεις κλειδία το αναρχοκουμμούνι, αναρχοάπλυτος, θολοκουλτουριάρης, αριστεροφασίστας, ανθέλληνας, προδότης, λαθρολάγνος, ισλαμολάγνος
    και άλλα τέτοια «ανωτεροπνευματικά»!

    Μου αρέσει!

  1. Οταν όμως τα έλεγε η Δεξία φίλε αυτά πριν από καμια 10αριά χρόνια, ήσασταν στα κάγκελα με τον ΓΑΠ, την Νταλάρα, και μας λέγατε φασίστες…
   Δεν εννοώ εσένα προσωπικά, αναφέρομαι σε όλη την μπόχα του Πατσόκ που ανέθρεψε τη ΧΑ.

   Μου αρέσει!

   1. Εδώ στην Ελλάδα οι αριστεροί χαίρονται και υπερηφανεύονται με τα καλά των ξένων αριστερών πχ Τσάβες, ή τα λεγόμενα της κυρίας Οριάννα Φαλάτσι (και το αξίζει το κυρία μπροστά από το όνομά της) και νομίζουν ότι ο κόσμος γύρω τους είναι ηλίθιος και ότι αυτό τους απαλλάσσει από τις δικές τους ευθύνες που έχουν απέναντι στην Πατρίδα. Δεν χρειάζεται να πουν τίποτα οι ίδιοι αφού μία κυρία Φαλάτσι τα είπε στην γειτονική Ιταλία, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα οι ίδιοι αφού ένας Τσάβες τα έκανε στη μακρινή Βενεζουέλα. Δε γμται είμαστε όλη μια παρέα εδώ..

    Μου αρέσει!

   2. «Δεν χρειάζεται να πουν τίποτα οι ίδιοι αφού μία κυρία Φαλάτσι τα είπε στην γειτονική Ιταλία, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα οι ίδιοι αφού ένας Τσάβες τα έκανε στη μακρινή Βενεζουέλα»

    Έ βέβαια, τα είπαν και τα έκαναν αυτοί
    και οι εδώ αριστεροί το έριξαν στο τάβλι!
    Το έργο της Φαλάτσι και του Τσάβες στην Ελλάδα
    ανέλαβαν να αναδείξουν, συμπληρώσουν και εκπληρώσουν οι ακροδεξιοί και ιδίως τα χρυσαύγουλα!
    Τι άλλο θα ακούσουμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…!!!!

    Μου αρέσει!

   3. Κερκυραίε χρειάζεσαι επειγόντως θεραπεία απεξάρτησης από το σύνδρομο καταδίωξης των χρυσαυγιτών. Μιλάμε έχεις πάθει μεγάλη ζημιά.

    άσχετο αλλά σχετικό…

    «Μην σκέφτεσαι τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου.»

    Τζον Κένεντυ.

    Μου αρέσει!

   4. Κολοκύθια τούμπανα κάνεις Κερκυραίε.

    Σε θέματα εθνικού χαρακτήρα, εσύ όπως και όλη η αριστερά της Ελλάδος, εκφράζεστε μόνο μέσα από την «κακή χολέρα της ακροδεξιάς» όπως λες. Αν δεν υπήρχε αυτή ούτε εσείς θα υπήρχατε.
    Να η άποψή σου για αυτά που έγραψε η Οριάννα: «Ας τολμήσει και κάνα ακροδεξιό σούργελο, ιδίως χρυσαυγίτικο, να εκφέρει λόγο όπως η “θολοκουλτουριάρισα” Φαλάτσι!
    Ουαγκαμπούγκα και αούγκ και μαγκιά κλανιά και εξάτμιση!»
    Μάλιστα λοιπόν, αυτό είναι τώρα άποψη.

    Μήπως αυτό νομίζεις ότι σε κάνει υποστηρικτή των λεγομένων της Οριάννας τη στιγμή που εσύ προσωπικά δεν έχεις εκφράσει ποτέ ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που έγραψε αυτή η γυναίκα; Εγώ το θεωρώ βεβήλωση, κλεψιά και λαμογιά να ταυτίζεις τον εαυτό σου με την Οριάννα που με τόσο πόνο ψυχής και καθαρότητα περιέγραψε την αγωνία της για την Πατρίδα στην οποία μεγάλωσε μόνο και μόνο επειδή είναι αριστερή όπως και εσύ. Πρέπει να μας θεωρείς πολύ μωρούς αν νομίζεις ότι με την ταμπέλα του ‘αριστερού’ καθάρισες. Είτε σου αρέσει είτε όχι, αυτοί που εσύ θεωρείς ‘φασίστες’ ταυτίστηκαν ψυχικά με τα λόγια της γιατί πέρα από τις ταμπέλες, αυτόν τον πόνο και την αγωνία για την Πατρίδα την έχουν μέσα τους .

    Παραδέξου λοιπόν αυτό το πολύ αυτονόητο που είπε κάποτε και η Μαλβίνα. Τα εθνικά θέματα η αριστερά τα άφησε εξ ολοκλήρου «σε κάποιους κουλούς της δεξιάς» (κάπως έτσι το είχε πει) και συνεχίζω εγώ, γιαυτό είστε καταδικασμένοι τώρα να τους επικαλείστε πάντα στις συζητήσεις σας για τα εθνικά θέματα. Από μόνοι σας δεν καλλιεργήσατε ποτέ λόγο αγάπης προς την Πατρίδα (ο πραγματικός λόγος που το κάνατε αυτό είναι μεγάλο θέμα που ξεπερνάει τη συζήτηση εδώ). Είστε πρωτάρηδες και αμάθητοι στο θέμα, σαν το μωρό που πρωτομαθαίνει να περπατά. Αυτό που σου είπε πιο κάτω ο Dimkir χτύπησε κέντρο και η απάντηση που του έδωσες επιβεβαίωσε αυτά που σου λέω εδώ για άλλη μια φορά. Η απάντηση που μου έδωσες σε αυτό που είπε ο Κένεντυ πάλι το ίδιο. Κάνε την αυτοκριτική σου και δες το λάθος σου. Το ίδιο πάντα μοτίβο βγαίνει στη συμπεριφορά σου και στις απαντήσεις σου.

    Από το πολύ «φασίστας» εδώ και «φασίστας» εκεί φτιάξατε ένα τείχος γύρω από τους ίδιους τους εαυτούς σας. Που να τολμήσετε να μιλήσετε για ΠΑΤΡΙΔΑ όταν τόσα χρόνια όλοι που την επικαλούνταν ήταν «φασίστες»; Θα είναι σα να αποκαλείτε τους ίδιους τους εαυτούς σας «φασίστες». Σκάβατε τον λάκκο για τους άλλους και πέσατε οι ίδιοι μέσα. Είναι πιο εύκολο λοιπόν να πείτε συμφωνώ μαζί της επειδή είναι αριστερή παρά να μπείτε στο ψητό και να πείτε συμφωνώ μαζί της επειδή είπε αυτό και αυτό. Που να τολμήσετε; Το αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Αν κατάλαβες, κατάλαβες. Πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω. Απογυμνώσατε το έθνος μέσα από τη ρητορεία σας και τώρα δεν έχετε ούτε το παραμικρό εργαλείο για να το υπερασπιστείτε. Αν ήσασταν ψυχολογικά δεμένοι με την Πατρίδα (γιατί οι ταμπέλες δεξιός/αριστερός ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ) θα βλέπατε τους κινδύνους που ελοχεύουν και θα μιλούσατε ξεκάθαρα. Τόσα χρόνια όμως με τη ρητορεία σας της γυρνούσατε την πλάτη και μάθατε να τη μισείτε.

    Μου αρέσει!

   5. Εγώ προσωπικά τι έχω γράψει και αν ταιριάζουν με τις απόψεις τις Φαλάτσι θα το ήξερες αν παρακολουθούσες καλύτερα τα σχόλιά μου από καιρό εδώ μέσα!
    Μόνο που δεν έχω εμμονές ούτε τρέφομαι αποκλειστικά με ένα φαϊ όπως άλλοι!
    Τα είπα … τελείωσα!
    Δεν είμαι χαλασμένο κασσετόφωνο!
    Το μόνο που είναι σίγουρο, ότι οι απόψεις της Φαλάτσι καμία σχέση δεν έχουν με τις χρυσαυγίτικές κακοφωνίες και υστερίες!
    Ούτε καμιά ίδια αντίληψη!
    Και είναι απύθμενη ξετσιπωσιά να επικαλούνται την Φαλάτσι οι χρυσαυγίτες!
    Συνέχισε τα δικά σου τώρα!
    Δεν με ενδιαφέρουν!

    Μου αρέσει!

   6. Εσύ Κερκυραίε στα θέματα που αφορούν το Έθνος και την Πατρίδα το μόνο που ξέρεις και μπορείς να κάνεις είναι να χτυπάς τους «άλλους». Θυμήσου τη στάση σου στο θέμα του Τσάβες, θυμήσου τη στάση σου και σε τούτη την ανάρτηση. Να σου την πω με δυο λόγια; «Τι θα πουν οι ακροδεξιούληδες;» Συγκρίνεις τους «ακροδεξιούληδες» της Ελλάδος με τους αριστερούς του εξωτερικού για να πεις κάτι για τους αριστερούς της Ελλάδος. Πιάσε το αυγό και κούρευ’ το Κερκυραίε.

    Οι χρυσαυγίτες είτε σου αρέσει είτε όχι έχουν περισσότερους λόγους να επικαλούνται την Φαλάτσι γιατί πολύ απλά ταυτίζονται ψυχικά μαζί της στο θέμα . Σου επαναλαμβάνω, οι ταμπελίτσες είτε από τη μία πλευρά, είτε από την άλλη, ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η πραγματικότητα και η ουσία είναι αμείλικτες.

    Μάθε ένα πράγμα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ότι στην Ελλάδα όλοι μας έχουμε ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ σε κόμματα και αποκόμματα. Το να κρίνεις τους άλλους επειδή ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να μπούνε στις στάνες που μας έχουν ετοιμάσει ούτε βοηθάει την κατάσταση ούτε προσφέρει στην Πατρίδα.

    Μου αρέσει!

   7. Τόπα εγώ!
    Κι η Φαλάτσι … χρυσαυγίτισα!
    Όπως πρότινος και ο Τσάβες!
    Αφού δεν ζούν για να σας φτύσουν …

    Τέλος πάντων
    δεν μπορώ να ασχολούμαι τόσο με την χρυσαυτίτικη παράκρουση.
    Είπα, τελείωσα!

    Μου αρέσει!

   8. Με το μυαλό που κουβλάς Κερκυραίε αυτό κατάλαβες..

    να και άλλο ένα άσχετο αλλά σχετικό..

    «όποιος έχει μύγα μυγιάζεται»..

    Καλό σκοτάδι άνθρωπέ μου, το πάλεψα αλλά εσύ δεν σώζεσαι με τίποτα.

    Μου αρέσει!

  2. Φιλε κερκυραιε,στο σχολιο σου διακρινω την επιτομη της υποκρισιας αφου ερχεσαι επιτελους κατοπιν εορτης και δινεις δικιο σε τοσους σωστα σκεπτομενους ελληνες που ελεγαν τα ιδια εδω και πολυ καιρο αλλα δεν ειχαν την τυχη να φερουν ενα τοσο βαρυ και αριστερο ονομα οπως της κυριας Φαλατσι.Βαζω στοιχημα οτι αν ειχε υπογραφη μιχαλολιακος ή πλευρης (διαλεξε) η σταση σου δε θα ηταν ιδια.Αν ειχε δε την υπογραφη καποιου απλου σχολιαστη θα βιαζοσουν να τον χαρακτηρισεις ως φασιστα χωρις να ξερεις τον βιο του,τα πιστευω του,τις ιδεες του και τις αντιληψεις του.Λοιπον μην απορεις που ο απλος κοσμος αναμεσα σε ενα »κοκκινο» φασιστα και σε ενα »χρυσο» διαλεγει το δευτερο,που τουλαχιστον εστω και φαινομενικα,υποστηριζει τα συμφεροντα της Ελλαδας.

   Μου αρέσει!

   1. Μην ακούω τα ίδια και τα ίδια μονότονα ανούσια και ηλίθια!
    Οι ομοϊδεάτες σου πατριωτάρες άφησαν το αμπέλι ξέφραγο και πλακώσαν και οι γύφτοι γιατί μάθαν ότι μαμιόμαστε!
    Και είναι αυτοί οι ίδιοι που έδωσαν και υπόσταση και πολιτική οντότητα στο alter ego τους, την φασιστική ακροδεξιά
    που από κάτι τέτοια μόνον τρέφεται όπως το λάχανο από την κοπριά!
    Και ως γνωστόν δεν έχει καμία τσίπα αλλά απίστευτο θράσσος να καταγγέλει την … αριστερά!
    Ε τι θα κατηγγειλε;
    Τα αδέλφια της που μόχθησαν για την προίκα της;
    Όχι τέτοιες αηδίες σε μένα, δεν τις σηκώνω!
    Στους ηλίθιους που σας περνάνε!

    Μου αρέσει!

  3. Αν διάβαζες καί αν κατανοούσες αυτά πού γράφει η Ο. Φαλάτσι,δέν θά απαντούσες βλακωδώς όπως πάντα,ανόητε!
   Δέν λέει τίποτε λιγότερο από αυτά πού λένε οι Έλληνες, πού αγαπούν τήν ΠΑΤΡΙΔΑ τους καί απαξιούν γιά τά υπάρχοντα κόμματα.

   Dimkir,πολύ σωστή τοποθέτηση αν καί εγώ προσωπικά δέν θέλω «φαινομενικά» ,θέλω πραγματικά Ελληνική πολιτική.

   Μου αρέσει!

   1. πολυ σωστος ο Dimkir , εξ’αλλου αυτα που λεει η Ο.φαλατσι ειναι τα αυτονοητα που πιστευω οτι αισθανονται ολοι οι ελληνες ειτε θρησκευομενοι ειτε οχι.Δεν γινετε να ερχονται απροσκλητοι οι καθε λογης μαυριδεροι και να κανουνε και πορειες στο συνταγμα απαιτωντας κιολας να μας κλεισουν σε γκετο οπως σχεδον εχει γινει , αφου νοτια απο την ομονοια δεν τολμας να περπατησεις νυχτα !
    Τωρα για ποια αριστερα μιλαει ο κερκυραιος δεν καταλαβα ! αυτη της πρωην σοβιετιας ? αυτη του κιμ πιον γιουνγκ ? αυτη του παπανδρεου ? αυτη του κουβελη ?
    αυτη του Σημιτη ? Της Παπαρηγα ? Το να βαφτιζουμε καθε μαλακια προοδευτικη και αριστερη ηταν μοδα το 80 , αλλα το δυστυχως το 80 περασε ανεπιστρεπτι και τα αποτελεσματα χρησης της αριστερας ηταν μονο η κρατικη διαφθορα και η δυστυχια στους λαους που εφαρμοστηκαν αυτα τα καθεστωτα.Επισης …Θα συμφωνησω με τον κερκυραιο οτι ο Σαμαρας ανοιξε τα συνορα τοτε για να μαζευτουνε ολοι αυτοι οι απιθανοι στην χωρα αλλα τα πρωτοκολλα τα προσυπογραψαν και αλλοι μαζι του .Και φυσικα τον Σαμαρα ουτε πατριωτη μπορεις να τον πεις , αλλα ουτε και δεξιο καν αφου για να κρατησει την καρεκλιτσα του καταστρεφει ολοκληρο τον λαο που τον ψηφισε (βλακωδως εστω)!
    Το να βαζουμε ταμπελιτσες και να λεμε ,αυτος φασιστας, αυτος δημοκρατης το μονο που εξυπηρετει ειναι τα συμφεροντα των διαπλεκομενων με την λαμογια και την πολιτικη .Εξ αλλου ο δικοματισμος επαιξε καλα το παιχνιδι αυτο και κρατηθηκε στην εξουσια 40 χρονια !Τα αποτελεσματα τα ζουμε σημερα

    Μου αρέσει!

   2. Η αριστερά της Φαλάτσι σε ικανοποιεί;
    Έχουν σχέση αυτά που λέει με τις ακροδεξιές παπαριές;
    Είναι προοδευτικές και αριστερές μαλακίες;
    Και αν δεν είναι ο Σαμαράς δεξιός τότε ποιός είναι;
    Πως προσδιορίζεται κανείς δεξιός, ξέρεις;
    Αλλά είναι προφανές ότι και συ ανήκεις στους παντελώς απολίτικους μέχρι τώρα
    που αποφαίνεται χωρίς καν να ξέρει το νόημα των λέξεων
    ούτε τι είναι πολιτική και πολιτικές!

    Μου αρέσει!

   3. Ε, γαι να το λές εσύ δεν είμαι και τόσο σίγουρος!
    Κρυφοκομμουνιστής δείχνει ο Σαμαράς!
    Ρε τι σας δίνουν και πίνετε!
    Θα μας στείλουν στο ψυχιατρείο τα χρυσαύγουλα!
    Να τους κάνουμε παρέα!

    Μου αρέσει!

   4. @ Κερκυραίος

    Πολύ εύκολα βάζεις ταμπέλες , και αν δεν ξέρεις καλύτερα να μην μιλάς ! Ο Σαμαράς άρχισε την καριέρα του στην «Ελληνική Κομουνιστική Νεολαία «Ρήγας Φεραίος» Β’ Πανελλαδική ! Για ρώτα τον να δούμε τι θα σου πει και θα πας μόνος σου να κλειστείς στο ψυχιατρείο .

    Μου αρέσει!

   5. Και τι σημαίνει αυτό ρε χρυσαυγίτικο αστροπέλέκι!
    και ο Μουσσολίνι ήταν σοσιαλιστής
    Και εγώ στα νιάτα μου γαμίκουλας!
    Ξέρεις να ξεχωρίζεις τι θα πεί αριστερός ή δεξιός;
    Και τι αριστερή ή δεξιά πολιτική;
    Αφου δεν ξέρεις τι μου τα ζαλίζεις!
    Κάτσε να ψάχνεις μην πέρασε και κανείς από την Συγγρού
    να τον βγάλεις ξεφωνημένη!
    Τι είναι τούτοι δω ρε!
    Τι έχει μαζευτεί εκεί μέσα!

    Μου αρέσει!

  4. »Όχι τέτοιες αηδίες σε μένα, δεν τις σηκώνω»
   Συνεχισε να εκτιθεσαι και να πουλας μουρη με ατακες νηπιαγωγειου σαν κι αυτη.Συγνωμη, νομιζα οτι απευθηνομουν σε ενηλικα…

   Μου αρέσει!

   1. Η ενηλικίωση φαίνεται από το μυαλό και όχι από το μπόϊ!
    Αν σας αρέσει να παπαγαλίζετε ότι βλακεία πετάει ο κάθε ηλίθιος που σας το παίζει «πατριώτης»
    και ούτε στοιχειώδη λογική δημοτικού δεν μπαίνετε στον κόπο να διαθέσετε
    μην κλαψομουνιάζετε μετά που σας κράζουν!
    Μάθε από την Φαλάτσι τι θα πεί πατριωτισμός
    και σύγκρινέ την με τα κραγμένα χρυσαυγίτικα όρνεα!

    Μου αρέσει!

  5. Η Οριάνα Φαλάτσι σε μία από τις τελευταίες φωτογραφίες της.

   Η Οριάνα Φαλάτσι την δεκαετία του 1970.
   Συνδέσεις
   «Η οργή και η υπερηφάνεια» της Οριάνας Φαλάτσι από τις εκδόσεις «Γκοβόστη»
   «Η Δύναμη της Λογικής» της Οριάνας Φαλάτσι από το Amazon.com
   Στην δεκαετία του ’60, η Οριάνα Φαλάτσι ήταν μία «γενναία» γυναίκα, αριστερίστρια και φεμινίστρια. Οι εικονοκλαστικές συνεντεύξεις της εγκωμιάσθηκαν από τις τάξεις των φλύαρων με την ανάδειξη του εκφραστικού της ύφους ως την τελευταία λέξη του μεταμοντερνισμού – επαινέθηκε δε για τον τρόπο δημοσιογραφίας της αντίστοιχα με την Σούζαν Σόνταγκ για την μυθιστοριογραφία της. Αλλά η εξέλιξή τους δεν ήταν ίδια, λαμβανομένου υπ’ όψιν πως η τελευταία έφτασε να γίνει απολογήτρια της Τζιχάντ και πέθανε ξεπεσμένη και παρηκμασμένη, ενώ τα χρόνια που πέρασαν έφεραν στην Φαλάτσι σοφία και πραγματική τόλμη. Πέθανε την 14η Σεπτεμβρίου 2006 ως μία σπουδαία υπερασπίστρια της κουλτούρας και του πολιτισμού μας, απέναντι στην βίαιη εφόρμηση της έξωθεν βαρβαρότητας και της εκ των έσω προδοσίας.
   Για περίπου 20 χρόνια ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η Φαλάτσι ήταν διάσημη για τους μεγάλους και ισχυρούς πολιτικούς της εποχής από τους οποίους πήρε συνέντευξη, περιλαμβανομένων του Ντεγκ Ξιάο Πίνγκ και του Χένρυ Κίσινγκερ, ο οποίος αργότερα έγραψε πως η συνέντευξη του 1972 μαζί της ήταν «η μοναδική τόσο καταστροφική συζήτηση που είχα ποτέ με οποιονδήποτε εκπρόσωπο του Τύπου». Κατά τη δική του παραδοχή, κολακεύτηκε από την πρόταση για συνέντευξη υποθέτοντας πως έτσι θα μετείχε στο «δημοσιογραφικό πάνθεον» της Φαλάτσι, μα κατάλαβε πολύ αργά ότι επρόκειτο περισσότερο για συλλογή από τα σκαλπ των συνεντευξιαζομένων. Η μεθοδολογία της στην συνέντευξη σκοπίμως προκαλούσε ανησυχία: «προσέγγιζε τον κάθε συνεντευξιαζόμενο με μελετημένη επιθετικότητα, τρόπος που συχνά έγνεφε προς τους Ευρωπαίους υπαρξιστές και επεδείκνυε μία μαιανδρική, πανούργα εξυπνάδα».

   Το κάποτε διάσημο ρεπορτάζ της Φαλάτσι δεν ωρίμασε σωστά, και αποκλειστικά λόγω της δύναμης αυτού ο θάνατός της θα είχε προσελκύσει λιγοστή προσοχή. Μα ύστερα από το κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, στάθηκε κριτικά έναντι του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού και ευθαρσώς αντίπαλος της μουσουλμανικής μετανάστευσης στη Ευρώπη. Το βιβλίο της «Η Οργή και η Υπερηφάνεια» – μία προκλητική επιφυλλίδα αρχικώς εκδοθείσα από την εφημερίδα Corriere della Sera – προκάλεσε αίσθηση. Ενώ αμέτρητοι διανοούμενοι και δημοσιολόγοι από τις δεκαετίες του ’60 και ’70 κλήθηκαν εξ αιτίας του κτυπήματος της 11/9 να εξηγήσουν στις μάζες την ανεκτική και ειρηνική φύση του «πραγματικού Ισλάμ», η Φαλάτσι κατάλαβε τι πραγματικά συνέβαινε. «Οπωσδήποτε δεν είναι η μουσική ροκ εν ρολ που οι τζιχαντιστές μισούν», έγραφε, «ούτε τα συνηθισμένα στερεότυπα όπως οι τσιχλόφουσκες, τα χάμπουργκερ, το Μπρόντγουαιη ή το Χόλλυγουντ». Μαθημένοι όπως οι δυτικοί να είναι εξαπατημένοι, τυφλοί από μυωπία, θα έπρεπε καλύτερα να καταλάβουν πως ένας πόλεμος θρησκειών είναι σε εξέλιξη.

   «Ένας πόλεμος που τον αποκαλούν Τζιχάντ. Ιερός Πόλεμος. Ένας πόλεμος που μάλλον δεν επιδιώκει την κατάκτηση των εδαφών μας, αλλά οπωσδήποτε επιδιώκει την κατάκτηση των ψυχών μας. Που επιδιώκει την εξάλειψη της ελευθερίας μας και του πολιτισμού μας. Που επιδιώκει τον αφανισμό του δικού μας τρόπου ζωής και θανάτου, του δικού μας τρόπου προσευχής ή όχι, του δικού μας τρόπου φαγητού και ένδυσης και διασκέδασης και ενημέρωσής μας. Δεν καταλαβαίνετε, δεν θέλετε να καταλάβετε ότι αν δεν τους αντιταχθούμε, αν δεν υπερασπισθούμε τις ζωές μας, αν δεν παλέψουμε, η Τζιχάντ θα νικήσει. Και τότε θα καταστρέψει τον κόσμο που, καλώς ή κακώς κατορθώσαμε να κτίσουμε, να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, να ερμηνεύσουμε με έναν τρόπο λίγο πιο έξυπνο, που -πρέπει να το πούμε- είναι λιγότερο μισαλλόδοξος ή ακόμα και καθόλου μισαλλόδοξος. Και έτσι θα καταστρέψει την κουλτούρα μας, την τέχνη μας, την επιστήμη μας, την ηθική μας τάξη, τις αξίες μας, τις επιθυμίες μας».

   Η Φαλάτσι δεν έχει ενδοιασμούς όταν πρέπει να συγκρίνει αυτά που έχουμε με την δική τους κουλτούρα, τέχνη, επιστήμη, για μην αναφερθούμε καθόλου στην ηθική τους τάξη, τις αξίες και επιθυμίες τους. Περιφρονεί όσους αποφεύγουν την αλήθεια σχετικά με τους δυο πολιτισμούς ως ανθρωπάρια, δειλούς ή απλώς μαζοχιστές:

   «Με ενοχλεί ακόμα και να μιλήσω για «δύο από αυτούς», να τους βάλω στο ίδιο επίπεδο σαν να ήσαν δύο παράλληλες πραγματικότητες ίδιου βάρους και μέτρου. Διότι πίσω από τον πολιτισμό μας έχουμε τον Όμηρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Φειδία, για όνομα του Θεού! Έχουμε την αρχαία Ελλάδα με τον Παρθενώνα της και την ανακάλυψή της, την Δημοκρατία. Έχουμε την αρχαία Ρώμη με το μεγαλείο της τους νόμους της και την αντίληψή της για το Δίκαιο. Τα γλυπτά της, τη φιλολογία της, την αρχιτεκτονική της. Τα κτίριά της, τα αμφιθέατρά της, τα υδραγωγεία, τις γέφυρες και τις οδούς της. Έχουμε έναν επαναστάτη, εκείνον τον Χριστό, ο οποίος πέθανε στον Σταυρό, που μας δίδαξε (πολύ κακώς αν δεν το μάθαμε) την αντίληψη της αγάπης και της δικαιοσύνης».

   Ναι, γνωρίζω -η παλιά αγνωστικίστρια συνέχισε- υπάρχει επίσης μία Εκκλησία που μας έδωσε την Ιερά Εξέταση, τα βασανιστήρια και την πυρπόληση στον πάσσαλο. Μα η Φαλάτσι που έγινε δεκτή σε ακρόαση από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ πέρυσι, αναγνώριζε την συμβολή του Χριστιανισμού στην Ιστορία της ευρωπαϊκής σκέψης, «την έμπνευση που έδωσε στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Ραφαήλ, στην μουσική του Μπαχ, του Μότσαρτ και του Μπετόβεν, στον Ροσσίνι και Δονιζέτι και Βέρντι, και στην επιστήμη που θεραπεύει ασθένειες και έχει ανακαλύψει το τραίνο, το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, τα διαστημόπλοια και άλλαξε την όψη του πλανήτη με τον ηλεκτρισμό, το ραδιόφωνο και το τηλέφωνο».

   Προσέφερε αποφασιστική και ανένδοτη απάντηση «στην θανάσιμη ερώτηση» σχετικώς με το τι βρίσκεται πίσω από την μουσουλμανική κουλτούρα: «Μπορούμε να βρούμε μόνον τον Μωάμεθ με το Κοράνι του και τον Αβερρόη με τις σχολαστικιστικές αξίες του, τα από δεύτερο χέρι σχόλιά του στον Αριστοτέλη, όλα αρκετά πολύτιμα αλλά πραγματικά δεύτερης γραμμής υλικό, ειλικρινά». Λοιπόν, εντάξει, μαθηματικά και αριθμοί. Ακόμα και σε αυτό η Φαλάτσι επισημαίνει, πως είναι πολύ λιγότερα από όσα νομίζουμε. Αντίθετα από τους δημιουργούς του μύθου περί Ισλαμικού Χρυσού Αιώνα, κατάλαβε πως η Μουσουλμανική Αυτοκρατορία απλώς κληρονόμησε την γνώση και τις δεξιότητες της αρχαίας Μέσης Ανατολής, της Ελλάδος και της Περσίας, και προσέθεσε σε αυτές ελάχιστες καινοτομίες.

   Το ενδιαφέρον της Οριάνας Φαλάτσι στο θέμα του Ισλάμ ίσως εντοπίζεται στην διάσημη συνέντευξή της τον Οκτώβριο του 1979 με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, λίγο μετά την πτώση του Σάχη, όταν έβγαλε το τσαντόρ της εν μέσω της διαδικασίας. Οι πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του Χομεϊνί ήσαν ελαχίστως αποκαλυπτικές γι’ αυτήν, αλλά τα φευγαλέα σχόλιά του για την Δυτική μουσική την σόκαραν βαθιά. Ο γέροντας δήλωσε ξερά πως η δυτική μουσική «θολώνει τον νου διότι συνδυάζει την ευχαρίστηση με την έκσταση, όπως και τα ναρκωτικά», αντί να εξυψώνει το πνεύμα όπως θα έπρεπε. «Ακόμα και η μουσική του Μπαχ, του Μπετόβεν, του Βέρντι;» ρώτησε η Φαλάτσι, στην οποία ο Χομεϊνί απάντησε κοφτά «δεν γνωρίζω αυτά τα ονόματα». Διευκρίνισε πως αν η Δυτική μουσική δεν θόλωνε τον νου δεν θα απαγορευόταν: «Κάποιες από τις μουσικές σας επιτρέπονται. Για παράδειγμα, εμβατήρια και ύμνοι για βηματισμό. Ναι, τα εμβατήριά σας επιτρέπονται».

   Για μια στιγμή ήταν ειλικρινά τρομοκρατημένη. Όπως είπε στην εφημερίδα New Yorker νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, «είναι γνωστό πως ξόδεψα την ζωή μου στον αγώνα για την ελευθερία, και η ελευθερία περιλαμβάνει την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης. Όμως στον αγώνα για ελευθερία δεν περιλαμβάνεται η προσχώρηση σε μια θρησκεία, όπως η μουσουλμανική, που επιδιώκει την εξάλειψη άλλων θρησκειών. Εκείνο το οποίο επιθυμεί να επιβάλει ο «Αγών του», το Κοράνι του, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκείνο που έχει κάνει για χίλια τετρακόσια χρόνια. Εκείνο που είναι από την γένεσή του. Εκείνο που αντίθετα με τις άλλες θρησκείες, σφαγιάζει και καρατομεί ή σκλαβώνει όλους εκείνους που ζουν διαφορετικά».

   Ως δαιμόνια αναλύτρια των διεθνών θεμάτων, στα χρόνια της ωριμότητας της η Φαλάτσι ήξερε πως το ισλαμικό «τζίνι» απελευθερωμένο από τις Η.Π.Α, χάριν της «εξαιρετικής ιδέας» του δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να υποστηρίζει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την φάρα του στο Αφγανιστάν το 1979, ήλθε να λημεριάσει στα μέρη μας όπως ένα μπούμερανγκ. Θυμήθηκε τα πλάνα των επιθέσεων Μουτζαχεντίν εναντίον Σοβιετικών θέσεων: «Θυμάστε εκείνους τους γενειοφόρους άνδρες με τα μακριά φορέματα και τα τουρμπάνια, πριν αρχίσουν να πυροδοτούν τους όλμους, κραύγαζαν «Αλλάχ ακμπάρ! Θεός είναι μεγάλος!» Εγώ τους θυμάμαι πολύ καλά. Ανατρίχιαζα ακούγοντας την λέξη «Αλλάχ» να ζευγαρώνει με τον κρότο του όλμου. Λοιπόν, οι Ρώσοι εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν και από το Αφγανιστάν οι γενειοφόροι έφτασαν στην Ν.Υόρκη με δεκαεννέα καμικάζι».

   Αλλά αντίθετα με την αγαπημένη της Νέα Υόρκη, οι ευρωπαϊκές πόλεις θα ενδώσουν, φοβόταν, εξ αιτίας της μουσουλμανικής δημογραφικής βιαίας εισβολής στον Παλαιό Κόσμο, μία εισβολή χωρίς όμοιά της στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό ήταν το θέμα-κλειδί της συνέχειας του best seller «Η Οργή και η Υπερηφάνεια», το οποίο δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο χρόνο, «Η δύναμη της Λογικής» ήταν άλλο ένα ξέφρενο εγερτήριο κάλεσμα. Έκανε όμως την Φαλάτσι αντικείμενο διώξεων διαφόρων κατηγοριών «εγκλημάτων μίσους», εγείροντας αγωγές εναντίον της στην χώρα καταγωγής της, όπου ένα Δικαστήριο στο Μπέργκαμο της άσκησε δίωξη για «δυσφήμιση του Ισλάμ». Τους τελευταίους της μήνες, έπεσε σε βαθιά απαισιοδοξία, θρηνώντας για την παρακμή της Ευρώπης η οποία αρνείται να αντιμετωπίσει «την αντίστροφη σταυροφορία» από τους «υιούς του Αλλάχ».

   «Η Ευρώπη είναι ήδη Ευραραβία», δήλωσε πέρυσι, «μία αποικία του Ισλάμ, όπου η ισλαμική εισβολή δεν προχώρησε μόνον υπό την φυσική έννοια, αλλά επίσης και υπό την πνευματική και πολιτισμική έννοια. Αυτό που πραγματικά συνέβη», έγραψε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, «δεν ήταν μόνον μετανάστευση, ήταν περισσότερο μία εισβολή καθοδηγούμενη υπό το έμβλημα της μυστικότητας-μία μυστικότητα η οποία ενοχλεί διότι δεν είναι πράα και οδυνηρή (για τους μετανάστες), αλλά αλαζονική και προστατευόμενη από τον κυνισμό των πολιτικών οι οποίοι κλείνουν το ένα μάτι τους ή και τα δύο». Το επίπεδο ανεκτικότητας ξεπεράστηκε δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια πριν, «όταν η Αριστερά επέτρεψε στους Μουσουλμάνους να αποβιβασθούν στις ακτές μας κατά χιλιάδες». Η δουλοπρέπεια έναντι των εισβολέων δηλητηρίασε την δημοκρατία, υπονόμευσε την ελευθερία της σκέψης και την αντίληψη για αυτήν καθ’ εαυτή την ελευθερία.

   Τα απτά αποτελέσματα είναι τόσο ολέθρια όσο και τα ηθικά και πνευματικά τέτοια. Στην Βενετία οι εισβολείς ανέλαβαν τον έλεγχο της Πλατείας Σαν Μάρκο. Στην Γένοβα τα υπέροχα κτίρια που ο Ρούμπενς θαύμασε τόσο «έχουν βρει πρόωρο θάνατο, σαν γυναίκες που έχουν βιασθεί». Στην γενέθλια πόλη της την Φλωρεντία, μία τεράστια σκηνή τοποθετήθηκε δίπλα στον καθεδρικό Ναό για να πιέσει την ιταλική κυβέρνηση να τους δώσει «τα απαραίτητα έγγραφα για να περιπλανώνται ασκόπως στην Ευρώπη και για να τους επιτραπεί να φέρουν τις ορδές των συγγενών τους στην Ιταλία».

   «Ένα τσαντίρι τοποθετήθηκε δίπλα στο υπέροχο κτίριο του Αρχιεπισκόπου, πλάι του οποίου φυλάνε τα υποδήματα ή τα σανδάλια τους τα οποία παρατάσσουν έξω από τα τζαμιά στις χώρες τους. Και μαζί με τα υποδήματά τους ή σανδάλια τους τα μπουκάλια με το νερό που χρησιμοποιούν για να πλένουν τα πόδια τους πριν την προσευχή. Ένα τσαντίρι τοποθετήθηκε εμπρός από τον Καθεδρικό Ναό με τον τρούλο του Μπρουνελλέσι και πλάι στο Βαπτιστήριο με τις χρυσές πόρτες του Γκίμπερτιλ. Χάρη σε ένα κασετόφωνο, η ανέγγιχτη οιμωγή του μουεζίνη ακριβώς στην ώρα της, προτρέπει τους πιστούς να ξεκουφάνουν τους απίστους, και πνίγει τους ήχους του καμπαναριού της εκκλησιάς. Μαζί με τις κίτρινες ρίγες από τα ούρα, η δυσοσμία των κοπράνων μπλοκάρουν την πόρτα του Σαν Σαλβατόρε του Βέσκοβο: Αυτή η εξαίσια Ρωμανική εκκλησία (1000 μ.Χ) μετατράπηκε σε απόπατο».

   Φυσικά προκάλεσε αμέτρητες κραυγές οργής από τη μία άκρη του Ατλαντικού στην άλλη, μεταξύ των εκφυλισμένων, των δειλών, των μαζοχιστών, τρελών και καθαρμάτων. Ο Κρίστοφερ Χίτσενς ο οποίος είναι όλα τα παραπάνω, περιέγραψε την δουλειά της Φαλάτσι ως «ένα σύντομο αλφαβητάρι για το πώς να μην γράφετε για το Ισλάμ». Τώρα όλοι αυτοί μπορούν να χαλαρώσουν και να γράψουν μοχθηρές νεκρολογίες για αυτήν την αμφιλεγόμενη συγγραφέα η οποία έτυχε «σκληρής κριτικής» για «υποδαύλιση μίσους εναντίον του Ισλάμ». Θα λείψει δυστυχώς από εκείνους εξ ημών που ξέρουν τι ήξερε, και που απεχθάνονται ό,τι απεχθανόταν.

   Μου αρέσει!

  1. H Φαλάτσι, ήταν μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, που αγωνίστηκε για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
   Εξέφραζε τις απόψεις της με θάρρος και κυρίως αντέτασσε επιχειρήματα ώστε να μπορεί τις υποστηρίξει.
   Είσαι πολύ μικρός για να την κρίνεις!

   Μου αρέσει!

  2. Μπράβο Άρη! Μίλησες σαν γνήσιος αριστερός! Ξέχασες κι ένα «κονσερβοκούτι σε όλους τους λαιμούς των πλουσίων» η ένα «είμαστε όλοι μετανάστες» για να αναδείξεις πλήρως την εξόχως αντιφατική κτηνώδη ανθρωπιά των ομοίων σου και την απύθμενη συμπλεγματικότητα των ιδεών σας. Φτιαγμένοι να παραμένετε απολύτως ανίδεοι στο τι εννοεί κάποιος εκτός γραμμής! Δύσκολο, πολύ δύσκολο το μέλλον για το είδος σας! Α, και μην το πάρεις προσωπικά, πάρ’ το συλλογικά.

   Μου αρέσει!

 5. Ρουφάτε το ** της Τρόικας, καραγκιοζηδες ****. Κι ο Σαμαράς πολύ καλά το πάει. ***
  Που είναι όλοι εκείνοι οι γελοίοι, εδώ μέσα, που έκαναν αγώνα υπέρ του Σαμαρά και τώρα τον ρουφάνε;
  Μια ζωή θύματα θα είστε. Ειλικρινά σας λυπάμαι.
  Μετά από 2-3 χρόνια, εγώ είμαι που επιβεβαιώθηκα πλήρως, ενώ εσείς συνεχίζετε να γίνεστε ξεφτίλα!
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΣΚ*ΤΟΜΥΑΛΟΣ ***, Η ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΗ ***, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ; ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ… ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 6. ΤΟΛΜΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ!!
  ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;;; ΜΑ Η ΝΤΠ, ΦΥΣΙΚΑ!! ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΧΗ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΤΕΡΟΚΛΙΤΟ ΟΧΛΟ, ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ!!!
  ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!!! ΜΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!!! ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ!!!
  ΦΑΣΙΣΤΕΣ… ΦΑΣΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΧΥΡΟ!! ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ!! ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΚΛΕΦΤΕΣ Ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΦΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!
  ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ….ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!!! ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΩ!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ;;; Ή ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΟΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ!! ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΛΥΤΕΡΕΥΣΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ!!
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ…..ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!! Ε, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ!! ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ!!! ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ;;;; ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ¨40 ΝΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ!!!
  ΓΙ’ΑΥΤΟ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ!!!

  Μου αρέσει!

  1. Αν και πολλές οι σωστές επισημάνσεις στο σχόλιό σου υπάρχει μία στρέβλωση που επίσης μας έχει επιβληθεί και παίζει το ρόλο της…
   Τη «νέα τάξη πραγμάτων» δεν την υπηρετούν οι αριστεροί ή οι δεξιοί κλπ. Η ΝΤΠ έχει ανθρώπους που την υπηρετούν σε ΟΛΟ το φάσμα!
   Την υπηρετεί ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Μιχαλολιάκος αλλά και ο Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, η Παπαρήγα, ο Παπαχελάς, ο Τέλλογλου…
   Πάμε και πιο έξω…
   Ο Μπαρόζο, ο Ρεν, η ΕΕ, ο Ομπάμα…
   Τραπεζίτες και μέτοχοι πολυεθνικών (πρωτεργάτες)…
   Ο Ο.Η.Ε., το Δ.Ν.Τ., η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Π.Ο.Υ., ο Π.Ο.Ε. κλπ δικά της κατασκευάσματα είναι…
   Πίσω και στην κορυφή της πυραμίδας είναι το ΤΑΓΜΑ Ρότσιλντ με πρωτοπαλίκαρο τον Ροκφέλερ…
   Τους θεωρείς ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ ή ό,τι άλλο;
   Σχετίζονται με κάποια ιδεολογία ή είναι άνθρωποι της διανόησης που κατέληξαν σε κάτι μετά από φιλοσοφική και ιστορική αναζήτηση ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να πάει μπροστά;
   Για μία ΣΥΜΜΟΡΙΑ πρόκειται που έχει στόχο την εξουσία και επιβολή της μέσω της βασικής της ιδεολογίας που είναι η ΑΡΠΑΧΤΗ ή (αμερικανιστί!) «ΟTHER PEOPLE’S MONEY»!!!
   Mέσω της λεηλασίας αποκτούν το χρήμα για να χρηματοδοτούν και να προωθούν εξαγοράσιμους χαμηλής ηθικής υπανθρώπους και να τους τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά («ηγέτες»…, καθηγητάδες στραβώματος και τύφλωσης νέων στα πανεπιστήμιά τους…, προέδρους οργανισμών…, «συμβούλους»…, γενικά καλά αμοιβόμενες θέσεις με παροχές και «δωράκια»…, θέσεις προβολής και προπαγάνδας στα ΜΜ»Ε» τους…, κλπ) ώστε να προωθείται το σχέδιο και να επιβάλεται ο στόχος τους!!!
   Όποιος τους πολεμάει(ιδίως όταν τους νικάει) αλλά και όποιοι προσπαθούν να αποκαλύψουν τη διεθνή συμμορία βαφτίζονται αναλόγως το πόπολο στο οποίο απευθύνονται ως «κομμουνιστής», «τρομοκράτης», «φασίστας», «γραφικός», «συνομωσιολόγος»…
   Η ουσία είναι ότι πρέπει να κοπεί πλέον το κεφάλι για να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα από τα νοσηρά σχέδιά τους και να σταματήσουμε να βάζουμε τις ταμπέλες που οι ίδιοι χρησιμοποιούν για να έχουν το πάνω χέρι μέσω του «διαίρει και βασίλευε»…
   Και για να τελειώνουμε το παραμύθι του διχασμού… (δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα) τα κόμματα δεν υπηρετούν ιδεολογίες! Χρησιμοποιούν τις ιδεολογίες ως όπλο διαχωρισμού και αποπροσανατολισμού της μάζας ενώ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με αυτές!!!
   Οι δε πραγματικοί ιδεολόγοι (είτε συμφωνεί κανείς μαζί τους είτε όχι) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ θέση στα κόμματα!!!
   Εκτός και αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο Τσίπρας είναι «αριστερός» (τι θα πει αλήθεια γενικώς αριστερός και όχι κομμουνιστής, μαρξιστής κλπ), η Παπαρήγα κομμουνίστρια ή ο ΓΑΠ εκφραστής του σοσιαλισμού… Τι ακριβώς εκφράζει ως ιδεολογία ο Αντωνάκης Στατέσσερα;

   Μου αρέσει!

 7. ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ,
  ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ!!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΘΩΠΟΤΗΤΟΣ!!! ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΟΥΣ Ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!! ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΩ, ΤΕΜΑΧΙΖΩ, ΑΡΑ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ, ΑΝ ΚΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!
  ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ!!! ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΑΣΧΗΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ!!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «»ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ»» ΚΙ ΑΥΤΟ Μ’ΕΝΟΧΛΕΙ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ!!!
  ΠΑΝΤΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!

  Μου αρέσει!

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ,
   Δε θα διαφωνήσω ούτε εγώ μαζί σου!
   Ήθελα να επισημάνω ότι δική μας δουλειά είναι πλέον να μην πέφτουμε στις παγίδες τους και να βοηθήσουμε και όσους ακόμα δεν το έχουν καταλάβει να δουν τι πραγματικά υπηρετούν ΟΛΟΙ τους!!!
   Απλά αυτή η συμμορία χρησιμοποιεί πολλά μέσα για να αποπροσανατολίζει και ένα από αυτά είναι και τα δημιουργημένα από αυτούς κόμματα και αποκόμματα… Άλλωστε η σχέση κόμματος-ψηφοφόρου είναι σχέση οπαδού και όχι σχέση σκεπτόμενου πολίτη που κάθε φορά κρίνει και αξιολογεί!
   Παράδειγμα το «εμείς είμαστε καραμανλικοί οικογενειακώς»!!! (βάλε όποιο άλλο κόμμα ή, σωστότερα, αρχηγό θέλεις αλλά αυτή τη φράση περί καραμανλικών την έχω ακούσει και διαβάσει πολλές φορές και γι αυτό τη χρησιμοποίησα) Σχέση ανεγκέφαλου οπαδού και μάλιστα ούτε καν προς «ιδεολογία» ή κόμμα αλλά σε πρόσωπο!!!
   Θα συμφωνήσω ότι φανερά την υπεράσπιση των μεταναστών την έχει αναλάβει εργολαβικά η αριστερά, πατώντας στον ανθρωπισμό (κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας) και χρησιμοποιώντας στρεβλά το θέμα… Κρύβοντας δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα του οποίου την πραγματική διάσταση περιγράφει το απόσπασμα της Φαλάτσι (πράγμα που αποκαλύπτει και στον πιο φανατικό προστάτη των μεταναστών ότι είναι ευρύτερος σχεδιασμός αφού και στην Ιταλία έγινε το ίδιο ακριβώς)!
   Χρησιμοποιώ τον όρο μετανάστες και όχι λαθρο-μετανάστες διότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και πολλοί «νόμιμοι» νομιμοποιήθηκαν με παράνομες διαδικασίες… Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αλβανοί, που «βαφτίστηκαν» βορειοηπειρώτες (αν ήταν τόσοι οι βορειοηπειρώτες μάλλον για βόρειο ήπειρο με μειονότητα αλβανών θα έπρεπε να μιλάμε!) που θα αποτελέσουν και σοβαρότερο και άλλου επιπέδου πρόβλημα από άλλους… Θυμάστε του παπάδες που είχαν στήσει βιομηχανία βαπτίσεων; Τότε τους βάζαμε να βαπτίζονται, τώρα θα τους κτίζουμε τζαμιά!!! Δηλαδή αν πάω εγώ σε μία χώρα που δεν έχει χριστιανούς ορθόδοξους, αντί να σεβαστώ την κουλτούρα της χώρας θα απαιτήσω λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μου κτίσουν εκκλησία!!! Και μάλιστα αν έχω πάει νόμιμα με επίσημα έγγραφα και όχι παράνομα, οπότε πρέπει να συλληφθώ και να απελαθώ…
   Η δήθεν «αριστερά» ανέλαβε λοιπόν τους μετανάστες… η δήθεν «δεξιά» τους «νοικοκυραίους»… η άλλη «αριστερά» την εργατιά… η δήθεν «εθνικιστές» τον πατριωτισμό (καμία σχέση) με μέντορα τον Χίτλερ που πάλευε για μία «νέα τάξη πραγμάτων»… και το πόπολο ως οπαδοί τσακώνεται για το ποιος θα τον κλέβει και ποιος θα του κάτσει στο σβέρκο!!!
   Είπαμε ΟΛΑ τα κόμματα υπηρετούν τα ίδια αφεντικά, από διαφορετικό μετερίζι ώστε το πόπολο να αποπροσανατολίζεται και να διχάζεται… Και φυσικά να μην κοιτά ποτέ τον πραγματικό εχθρό (το κεφάλι) αλλά ακόμα και αν αντιδρά να χτυπάει μόνο τα πόδια!!!
   Νομίζω γενικά ότι συμφωνούμε σε όλα, απλά προσπάθησα να βάλω το πρόβλημα σε άλλη διάσταση…
   Αυτή τη στιγμή ο μόνος διαχωρισμός είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
   Όλοι (όσοι νοιάζονται) πρέπει να ενωθούν κάτω από το αίτημα της απελευθέρωσης, της ανεξαρτησίας, της απαλλαγής από τους κατακτητές και της τιμωρίας των ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!!
   Μετά, αφού αποκατασταθεί η δημοκρατία (πραγματική δημοκρατία και όχι κρατικοδίαιτη κομματοκρατία/κλεπτοκρατία) με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε τι δρόμο θέλουμε να τραβήξουμε στην πατρίδα μας…

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s