olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αριστεροπαράνοια…

Posted by Ολύμπιος στο Μαρτίου 24, 2013

soteroΣυνοπτικά, αριστεροπαράνοια (στην ελληνική εκδοχή της) είναι:
– Να νοιώθεις αδερφός με τον Μογγόλο εργάτη και να βλέπεις σαν Μογγόλο κατακτητή τον συμπατριώτη εργοδότη σου που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην!
– Να πιστεύεις ότι το προσωπικό όραμα ενός Έντσο Φερράρι για το τέλειο αυτοκίνητο, ενός Στηβ Τζομπς για τον καλύτερο υπολογιστή της αγοράς, μπορούν να υποκατασταθούν από τα «εργατικά συμβούλια», τις «λαϊκές επιτροπές», τους «κομματικούς επιτρόπους», κλπ!
– Να αντιμετωπίζεις σαν άθλιο μηχανισμό εκμετάλλευσης την επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι, και να κάνεις κατάληψη – όταν αυτή κινδυνεύει να κλείσει – για να συνεχιστεί αυτή η απάνθρωπη εκμετάλλευση!
– Να ασκείς δημοκρατικά το δικαίωμα απεργίας και διαδήλωσης αφαιρώντας, παράλληλα, φασιστικά από τους συμπολίτες σου το εργασιακό τους δικαίωμα, το δικαίωμα μετακίνησης, το δικαίωμα άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κλπ!
– Να διαδηλώνεις ανθρωπιστικά υπέρ των (λαθρο)μεταναστών, ζητώντας από το Κράτος και την υπόλοιπη κοινωνία να αναλάβουν το κόστος, κι εσύ να μην φιλοξενείς ούτε έναν στο σπίτι σου, έτσι για να δώσεις το καλό παράδειγμα!
– Να νομίζεις ότι αλλάζοντας τη διάταξη των (αποδεδειγμένα) σαθρών ανθρώπινων δομικών υλικών του κοινωνικού οικοδομήματος, αυτομάτως θα αλλάξει και η ποιότητα της κατασκευής!

– Να πιστεύεις ότι ένας κατ’ εξοχήν και αποδεδειγμένα εγωκεντρικός και αναρχοαυτόνομος λαός, οι Νεοέλληνες, μπορούν να ιδρύσουν ένα αυταρχικό καθεστώς που βάζει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου πάνω από τα ατομικά συμφέροντα και να ζήσουν σε αυτό!

– Να περιγελάς τους οπαδούς θρησκειών που πιστεύουν σε έναν μεταθανάτιο Παράδεισο, κι εσύ να πιστεύεις ακράδαντα σε έναν (ακόμη πιο εξωπραγματικό) επίγειο κοινωνικό Παράδεισο!

– Να μην αντιλαμβάνεσαι ότι ο πόθος των πολλών για έναν ανέφικτο κοινωνικό Παράδεισο, μπορεί να γίνει η ευκαιρία για κάποιους λίγους να ιδρύσουν ένα ολιγαρχικό Παράδεισο!

– Να πιστεύεις φανατικά ότι μια (θρησκευτικής υφής) κοινωνική θεωρία ηλικίας 150 ετών, που εφαρμόστηκε στην πράξη στη μισή υφήλιο και απέτυχε παντού παταγωδώς, συνεχίζει να είναι ακόμη πρωτοποριακή και προοδευτική!

– Να πιστεύεις ότι μια ανθρωποκεντρική και μαρξιστοκεντρική αντίληψη των πραγμάτων είναι η Απόλυτη Αλήθεια στην οποία οφείλουν να υποκλιθούν οι πάντες!

«Ε, αυτό πια δεν κουτσαίνει, αυτό φοράει το τσόκαρο του Διαβόλου!..», (Νίτσε).  L1

Δημήτρης Χορόσκελης

40 Σχόλια to “Αριστεροπαράνοια…”

 1. Ιάσιο said

  Άψογος!

  Μου αρέσει!

  • Κρητικός said

   Προσοχή! Επιβεβαιώθηκε ότι οι ακροδεξιοί, ψευτοπατριώτες, Χρυσαβγίτες τρώνε άλογα!!! Ό,τι πουν και ό,τι γράψουν είναι σε πλήρη ρήξη με την λογική, δηλαδή δεν είναι έλλογα. Αυτοί που μπορούν και καταπίνουν τέτοιους παραλογισμούς, τέτοια σκουπίδια γελοίας προπαγάνδας, αποδείχτηκε ότι τρώνε άλογα (ή αεροψεκάζονται μόνοι τους).

   Μου αρέσει!

  • ER said

   «Εσύ δεν είσαι πλεονέκτης; Δεν είσαι άρπαγας; Δεν κρατάς για τον εαυτό σου όσα σου δόθηκαν για να τα διαχειρισθείς προς όφελος όλων; Αυτός που γδύνει τον ντυμένο θα ονομαστεί λωποδύτης, αλλά αυτός που δεν ντύνει τον γυμνό μήπως δεν αξίζει αυτή την ονομασία; Το ψωμί που αποθηκεύεις είναι του πεινασμένου, τα ρούχα που συσσωρεύεις είναι του γυμνού, τα παπούτσια που τα ‘χεις και σαπίζουν είναι του ξυπόλυτου, τα λεφτά που θάβεις για να μη στα κλέψουν είναι του φτωχού. Είναι τόσοι αυτοί που αδικείς όσοι αυτοί που θα μπορούσες να βοηθήσεις.»

   ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

   Μου αρέσει!

 2. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

  ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ…τό βασικό αριστερό σύνθημα,δηλ.ό Ελληνας εργάτης,νά πάει νά κολλήσει μέ τόν κινέζο εργάτη καί νά τσακώνονται ποιός θά φάει τή μοναδική κούπα ρύζι…αυτό λέγεται καί παγκοσμιοποίηση….δηλ.ένα κράτος,
  ένα νόμισμα καί ένας περιούσιος λαός,ο εβραικός νά κάνει κουμάντο μέ τά τραπεζικά μαγαζάκια του.

  Στή χώρα μας οι περισσότεροι πολιτικοί μας ἐχουν τή συναίνεση τού εβραικού ιερατείου,στήν εξόντωση τού Λαού μας…

  Μου αρέσει!

  • Provos said

   Σπύρο σφίχτηκες πολύ για να τα γράψεις αυτά;;; Η παράνοια, τα κόμπλεξ, η φουρτούνα του μυαλού σε όλο της το μεγαλείο! Αντιπροσωπεύεις πεντακάθαρα την φυλή των καμμένων δεξιών! Μεγάλε σου είπε ποτέ κανείς ότι στον κομμουνισμό, δηλαδή στο τελικό στάδιο του μαρξισμού, ΔΕΝ υπάρχουν τράπεζες. Τις τράπεζες τις έφτιαξε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ (τότε λεγόντουσαν σταυροφόροι ιππότες και φεουδάρχες). Εσείς οι δεξιοί ως δούλοι που είστε (όπως γράφει και ο συντάκτης του άρθρου) αν ο εργοδότης είναι από την ίδια χώρα, τον αποδέχεστε και τον υπηρετείτε. Το ίδιο και το παπαδαριό. Άρα ΤΡΑΠΕΖΕΣ=ΔΕΞΙΟΙ. Είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας σας, αυτή είναι η αλήθεια. Το τι σας λένε και το τι πιστεύετε εσείς, αυτό είναι άλλο θέμα παλικάρι μου. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε, διότι τελικά η παράνοια είναι μία και αυτοί είναι σε εσάς τους δεξιούς. Όποιος θέλει Χ.Α. και Ν.Δ. θα έχει τράπεζες. Το έπιασες;;;

   Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Στό κουμμουνισμό,δηλαδή στό τελικό στάδιο τού μαρξισμού,ΔΕΝ υπάρχουν τράπεζες……

    Εγώ,ένας καμμένος δεξιός,σέ θερμοπαρακαλώ νά μέ ενημερώσεις….

    α) Σέ ποιά σημερινή χώρα υπάρχει κουμμουνισμός ή μαρξισμός,αλλά μέ στοιχεία,μήν μού πείς,πχ.ή βενεζουέλα ή ή
    Κούβα,γιατί ΔΕΝ είναι τέτοιες…..

    β) Σέ ποιό ακριβώς σημείο,αναφέρει τό ευαγγέλιο τού μαρξισμού-κουμμουνισμού δηλ.τό ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ότι στό τελικό
    στάδιο τού μαρξισμού κλπ…τέλος πάντων,ΔΕΝ υπάρχουν τράπεζες….

    Πρόσεξε τί θά απαντήσεις ,επειδή έχω δίπλα μου τό ευαγγέλιό σου

    Μέ εκτίμηση..ο προβοκάτορ…

    Μου αρέσει!

   • Provos said

    Καταρχάς δεν είμαι μαρξιστής αλλά ούτε και θεόδουλος για να έχω «ευαγγέλια» κάποιας μορφής… Πάντως για πήγαινε εκεί που λέει πως θα γίνεται ο διαμοιρασμός των αγαθών («από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητες, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του») και πες μου: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;;; Χαχαχαχα, ελπίζω να κατάλαβες τώρα ότι «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται». Απλά θέλει και μια στάλα μυαλό και λίγο κοινή λογική, χαχαχαχα!!!

    Κομμουνισμός δεν έγινε ποτέ, και δεν πρόκειται να γίνει σύντομα διότι ο κόσμος σε ολόκληρη τη γη κοιμάται και για να γίνει πρέπει να απομακρύνει όλους τους πολιτικούς και να αναλάβει να τα κάνει όλα μόνος του.
    Λοιπόν για να τελειώνουμε: Το χρήμα ως μέσο απόκτησης χρήματος (και όχι απλά ως ανταλλαγής) το δημιούργησαν οι αργυραμοιβοί, οι ιππότες και η εκκλησία. Η δεξιά φιλοσοφία τα αποκαλεί όλα αυτά ως «επιχειρηματική πρωτοβουλία», ένας ατομικός τρόπος να βγάλεις χρήματα. Η αριστερή φιλοσοφία τα αποκαλεί ως «μηχανισμούς εξουσίας και εκμετάλλευσης», ένας μηχανισμός από μια ολιγαρχία που επιβάλλεται πάνω στην πλειοψηφία για να εκμεταλλεύεται τον κόπο της.

    Για να επαληθευτώ, δες και τις π@π@ριές του συντάκτη που λέει για Τζομπς και Φερράρι. Αυτά δοξάζονται από τους δεξιούς, αυτές οι «πρωτοβουλίες», αυτά τα «οράματα»… Μου φαίνεται πάντως ότι ακόμα και στο σοσιαλισμό λένε για εθνικοποίηση και ύπαρξη μίας τράπεζας. Δηλαδή ακόμη και αυτό το αριστερό «ημί-μετρο», ναι μεν δέχεται το χρήμα αλλά όχι την εκμετάλλευση που προκαλεί η δεξιά «πρωτοβουλία» και «οράματα».

    Μου αρέσει!

 3. […] Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ http://www.olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 4. Κερκυραίος said

  Ακροδεξιοπαράνοια…
  Αυτός είναι ο σωστός τίτλος!

  Μου αρέσει!

  • Provos said

   +10000000000. Η παράνοια σε όλη της το μεγαλείο λέμε!!! Βασικά ξεμπροστιάζονται. Από αυτά που γράφει καταλαβαίνουμε ότι ένας χρυσαυγίτης είναι: υπέρ των εφοπλιστών (εργοδότες), κατά των εργατών-απεργών που διεκδικούν και… κατά της αυτοδιεύθυνσης!!! Υπέρ των αρχηγών και των ελίτ δηλαδή! Ο τύπος προτιμάει π.χ. τη Ferrari και το iPhone που κοστίζουν πολλά και είναι «κλειστά συστήματα» από ένα απλό αμάξι και ένα απλό κινητό που τρέχει πιο ανοικτό λειτουργικό.

   Μαζευτείτε ρε θεότρελοι ακροδεξιοί! Olympia αν ήσουν σωστή δεν θα δημοσίευες ένα τέτοιο άρθρο. Θα του πει κανείς του πυροβολημένου ακροδεξιού να φύγει από εδώ και να μη γράφει στο blog επειδή αυτό βασίζεται σε ελεύθερο λογισμικό;;; Το blog το οποίο διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι «ανοικτού» κώδικα που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι εργάστηκαν συλλογικά (δηλαδή με το αριστερό «στυλ» της αυτοδιεύθυνσης και αυτοδιαχείρισης) για να βγει ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Πιθανόν να τρέχει και σε server με linux. Αν σε εσάς τους δεξιούς δεν αρέσει αυτό, ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ προϊόντα σαν και αυτό. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, ρεζίλια; Να πάτε να αγοράσετε από εταιρίες και προσκυνήστε τους κιόλας, κάρβουνα, έ κάρβουνα…

   Μου αρέσει!

 5. σταυρούλα πετρίδου said

  Επίσης κι αυτοί που το ακολουθούν *τυφλά* είναι παρανοϊκοί.
  Οταν φθάσει όμως το 1%, όπου δεν θα μπαίνει στην βουλή, θα το αλλάξει το τροπάριο.
  Μισθός είναι αυτός και μάλιστα καλός.
  Οταν δε, βλέπω τα γερόντια του *επαναστατικού κόμματος* που μόλις και μετά βίας κρατούν τα μάτια τους ανοικτά από τα χάπια της άνοιας, να κάνουν αντιπολίτευση στα τηλεοπτικά παράθυρα, απέναντι στους νυσταγμένους βολευτές των πασοκ,νδ ή δημαρ μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση.

  Μου αρέσει!

 6. Kimon said

  Ο Φράνκο στην Ισπανία εκτέλεσε 500 χιλ από δαύτους μετά τον εμφύλιο και εξόρισε άλλες 500 χιλ. στην Λατινική Αμερική, από όπου δεν επέστρεψαν ποτέ στην Ισπανία. Εδώ, μόνο πληρωμένες διακοπές στην Μακρόνησο για τους δολοφόνους, σύνταξη και καλοπληρωμένες δουλειές στους συμμορίτες και τα παιδία τους, που γύρισαν από την Σοβιετία το 1985. Καλά να πάθετε!

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Και μετά κάνετε σαν μυξοπαρθένες που είδαν το «θεριό» και σκιάχτηκαν … όταν μιλάμε για ναζιφασίστες!
   Καμαρώστε!

   Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Φίλτατε,οι αριστεροί τής Ισπανίας,ΔΕΝ είχαν τήν ευτυχία ρίψης,από αέρος,εγγλέζικων γκαζοτενεκέδων γεμάτων μέ
    χρυσές λίρες,φυσικά αγγλίας,ώστε νά εξαγοράσουν,μετά τόν συμμοριτοπόλεμο,στήν Ελλάδα,τήν αμνηστία τους
    έναντι τών εγκλημάτων πού διέπραξαν…

    Οι λίρες πού ελάμβαναν ,οι συμμορίτες,σκοπόν είχαν τόν ένοπλο αγώνα εναντίον τού τότε Εθνικού Στρατού,στά πλαίσιο
    τού αγγλικού δόγματος…τού διαίρει καί βασίλευε…….

    Γιά τόν ίδιο λόγο καί ό Εθνικός Στρατός ελάμβανε αγγλικές λίρες,τάνκς μέ συμπαγείς ρόδες καί εγγλέζικα αεροπλάνα.

    Αυτά πρίν ή αγγλία μας παραδώσει στούς αμερικανοεβραίους….

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    Ότι σπέρνεις θερίζεις μάγκα μου.
    Όταν ο άλλος μένει άνεργος και ο εργοδότης του λέει προτιμώ τον λάθρο τότε Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει και θα περιμένει την μέρα που θα σε κυνηγήσει.
    Όταν γίνονται 87 χιλιάδες κλοπές το χρόνο και το κράτος της μεταπολίτευσης είναι υπό διάλυση Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει.
    Όταν οι αριστεροί τάζουν σαν τον Κουνέλη και κάνουν κολοτούμπα, Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει.
    Όταν οι ξένοι συνεχίζουν να έρχονται και να τους δίνουν χαρτιά αντί να τους στείλουν πίσω στην χώρα τους Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει.
    Όταν κυκλοφορούν 80 χιλιάδες παράνομα όπλα στην Αθήνα Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει.
    Όταν δεν έχει μία και βλέπει ότι τα κόμματα δεν καταφέρνουν τίποτα ψηφίζει κάτι άλλο. Τι μένει? Η Χρυσή Αυγή.
    Περαστικά και ξίδι.

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Δωρεάν είναι η μλκια, ο καθένας προσφέρει αφειδώς όση γουστάρει!
    Για τα εγκλήματα των γερμανοτσολιάδων, των ταγματασφαλιτών και των χιτών έχεις ακούσει τίποτα;
    Ή μόνο για λίρες εγγλέζικες από αέρος σε γκαζοτενεκέδες για τους «συμμορίτες»;
    Θα μας κάνεις και μάθημα ιστορίας!
    Η ποιότητα της ακροδεξιάς!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Εθνικιστή,
    το κάθε νούμερο που ανακάλυψε την πολιτική μόλις τώρα που σφίξανε οι κ*λοι
    και αδυνατεί να καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες του και πως τον χρησιμοποιούνε …
    Χρυσή Αυγή ψηφίζει!

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    Κάτι βολεμένα **** σαν εσένα που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν θα τα στρώσει η Χρυσή Αυγή.
    Τα λαμόγια θα κακοπεράσουν και θα το χαρώ πολύ αυτό. Αλλιώς κ*λο δεν στρώνουν.

    Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Εκλεκτέ Κερκυραίε,

    Στό ωραιότατο νησί σας,είχατε τή τύχη νά έχετε,μόνο ιταλούς,λόγω γειτνίασης μἐ τήν επίσης ωραία ιταλία…αναπτύξατε
    πολιτισμό,κουλτούρα,μουσική παιδεία…..

    Εμείς εδώ στή Πελοπόννησο είχαμε τή δυστυχία παρουσίας εκτός τών ιταλών,πού κάποια στιγμή κατέσφαξαν οι
    γερμανοί,όσους τουλάχιστον οι ντόπιοι δέν μπόρεσαν νά γλυτώσουν καί αριστερόστροφους Ελληνες πατριώτες
    πού όταν έβρεχε στή Μόσχα,εδώ ,οι σύντροφοι,κρατούσαν ομπρέλλα.

    Αυτοί λοιπόν οι σύντροφοι,επειδή ή γερμανία καί ή τότε ρωσία είχαν συνάψει ειρήνη,σύμφωνο μολοτωφ-ρίμπερντροπ,
    ήσαν σύμμαχοι καί μέ τούς εδώ γερμανούς…

    Από περιγραφές λοιπόν ντόπιων,αναφέρεται,ότι όσοι Ελληνες αντιστέκονταν,επειδή οι γερμανοί έκλεβαν στάρι,λάδι,σταφίδες,τίς γυναίκες τους,τίς κόρες τους…βαφτίζονταν αντιδραστικοί,από τούς συντρόφους τού ΕΛΑΣ,
    τούς συνελάμβαναν καί τούς έσφαζαν…..ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΑΝ….

    Περιγραφή επιζώντος…μάς είχαν βάλει στή σειρά,έπαιρναν έναν-΄εναν καί μας πήγαιναν σέ βράχο,κάτω από τόν
    οποίο υπήρχε γκρεμός..εκεί ό σφαγέας,μέ χασαπομάχαιρο προέτρεπε τό θύμα νά τεντώσει τόν λαιμό του,ώστε
    νά μήν λερωθεί,ό σφαγέας καί ακολούθως τού έκοβε τήν καρωτίδα,γκρεμίζοντας τό πτώμα στό βάραθρο…..

    Ο επιζών,γλύτωσε,επειδή λίγο πρίν από τήν εκτέλεσή του,επέδραμε δύναμη Χωροφυλακής,πού κατεδίωξε τούς
    σφαγείς….

    Ο σφαγέας,πέθανε πρίν από μερικά χρόνια,μέ βαρειά αρρώστεια,αφού εξαγόρασε τήν αμνηστεία του μέ πολλές
    αγγλικές λίρες καί επέζησε φτιάχνοντας βενζινάδικο,πάλι μέ αγγλικές λίρες,σέ άλλη πόλη τής Ελλάδας..

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Τσαμπουκαλομ*λάκες σαν και ελόγου σου αγόρι μου έχουν περάσει από την ζωή μου χιλιάδες!
    Εγώ δεν είμαι χθεσινός σαν και εσένα!
    Που ζητάς και το … στρώσιμό μας κιόλας!
    Διάβασες δυό παπαριές των χρυσαύγουλων και την είδες και σωτήρας της Ελλάδας και βεληγκέκας των άλλων!
    Αν σου περισσεύει τεστοστερόνη βρές γυναίκα …
    αλλά μην έρχεσαι να μας πουλήσεις και μυαλό!
    Γίνεσαι γελοίος!

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    Όταν θα πάρουν πούλο οι ξένοι που κοστίζουν στο ΕΣΥ μόνο 12 δις και θα πας και εσύ μαζί τους εγώ θα είμαι κομπλε.
    Μαζέψου τώρα και τις μαγκιές σου αλλού. Νοητικά και σωματικά είσαι κατώτερος μου γέρο, οπότε μην λες μεγάλα λόγια.

    Μου αρέσει!

   • sxoliastes said

    Εθνικιστή τέλος οι τσαμπουκάδες και βρωμόλογα αλλού.
    Αν θες να συμμετέχεις για διάλογο και όχι ψυχοθεραπεία.
    Να μην το επαναλάβουμε.

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Άκουσε Σπύρο μου,
    εδώ στην Κέρκυρα μπορεί να μην είχαμε αντάρτικο και εμφύλιο (δεν είναι ούτως ή άλλως χώρος κατάλληλος τα νησιά για τέτοια)
    αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι Κερκυραίοι δεν πήγαν αντάρτες στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν έχουμε και μεις άμεση γνώση των γεγονότων!
    Αυτό είναι καλό από την μια μεριά, όχι μόνον γιατί δεν υποστήκαμε συνέπειες
    αλλά και γιατί δεν υπάρχουν τοπικά μίση και πάθη με παραμορφωτικούς φακούς ανάλογα σε ποιά περίπτωση έπεφτες!
    Δεν είμαι πιτσιρικάς και έχω προλάβει από πρώτο χέρι πολλές διηγήσεις για την εποχή και μάλιστα φρέσκες!
    Έχω γνωρίσει και κόσμο που συμμετείχε στο αντάρτικο τόσο με το ΕΑΜ (οι περισσότεροι Κερκυραίοι) όσο και με τον ΕΔΕΣ!
    Τις ανοησίες των παραμορφωτικών φακών που συναντάω συχνά ένθεν κακείθεν αλλά ιδιαίτερα από τους ακροδεξιούς
    ποτέ κανείς δεν μου μετέφερε!
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαν τραγικά γεγονότα να διηγηθούν είτε οι μεν είτε οι δε …
    αλλά ίσως από την θέση να είναι τρίτοι προς αυτά μπορούσαν να έχουν καλύτερη κρίση και πιό ψύχραιμη και ακριβοδίκαιη θεώρηση των πραγμάτων!
    Όλοι είχαν να σου πουν όχι μόνον για αίσχη των αντιπάλων
    αλλά και για αίσχη που διέπραξαν οι δικοί τους, οι συμμαχητές τους!
    Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους οπαδισμούς αν η αλήθεια και μόνον αυτή μας ενδιαφέρει
    και ας μελετάμε την εποχή ψύχραιμα και μόνον για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων
    για να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα και στο μέλλον
    και όχι για να συνεχίζουμε τον τυφλό χουλιγκανισμό σήμερα!
    Όπως κάνουν και πολλοί κατακραγμένοι εδώ μέσα που είναι και παντελώς άσχετοι νεοσσοί!

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    Γιατί ψέματα λέω? Νομίζει κανείς ότι με Χρυσή Αυγή όλοι αυτοί θα συνεχίσουν το κλέψι κλέψι? Ξέρεις τι έχουν να πάθουν?
    Λαικό δικαστήριο στο σύνταγμα θα στηθεί και οι κρεμάλες λίγο πιο πάνω στο Γουδή! Γιαυτό έχουν χεστεί πάνω τους και λένε για ναζισμό και παπάρια μάντολες.
    Και κάτι άλλο, στον Δημοκρατικό διάλογο επιτρέπονται όλες οι εκφράσεις. Από τα αρχαία χρόνια, όχι τώρα.
    Τα λινκ που περνούσες πιο πριν ήταν από Δημοκρατικό σαιτ που μιλούσε παρακάτω για τις πουτ@νες του σήμερα που γύρισαν την πλάτη στην Κύπρο, αυτό γιατί δεν το ανέβασες? Μην θιγούν οι πουτ@νες?

    Μου αρέσει!

   • sxoliastes said

    Εδώ δεν είναι αρχαίοι διάλογοι αλλα σύγχρονοι και
    τέτοιες εκφράσεις δεν τις επιτρέπουμε σε
    συνομιλητές σου. Να μην επαναλαμβανόμαστε.

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Επί τη ευκαιρία να καταρίψω και έναν άλλον μυθο …
    να ακούσεις αίσχη από δικούς μας κατά την Μικρασιατική εκστρατεία να σου φύγει το τσερβέλλο!
    Από πολεμιστές του τότε και για «Έλληνες» συμπολεμιστές!
    Βεβαίως και έκαναν τρομερά αίσχη οι τσέτες αλλά ούτε και το παραμύθι των ευγενών ιδανικών του δικού μας στρατού είναι αληθές!
    Ο κόσμος δεν είναι μαυρό-άσπρο πουθενά!

    Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Εκλεκτέ Κερκυραίε,τής 10,18

    Οτι περιγράφω,ΔΕΝ τά έζησα,είναι διηγήσεις,τού χειμώνα,δίπλα από σόμπα καφενείου,επίσης καί από διάφορα βιβλία.

    Φίλοι μου είναι ακροδεξιοί καί αριστεροί,μάλιστα ένας από αυτούς χρημάτισε δίπλα στόν προδομένο Αρη Βελουχιώτη.

    Μισώ τόν διχασμό τού Ελληνισμού,ΔΕΝ γίνεται όμως νά συγχωρώ,όσους φτάνουν τήν Ελλάδα στό χείλος τού
    γκρεμού,όπως τό σημερινό πολιτικοδικαστικό ξενόδουλο αμερικανογερμανικό προσωπικό……

    Δέν γίνεται ΟΛΟΙ αυτοί οι προδότες νά μείνουν ατιμώρητοι,επειδή απλά,οι επόμενοι θά κάνουν τά ίδια…

    Δέν γίνεται τά παιδιά μου καί εγώ νά γίνουμε μετανάστες,επειδή έτσι γουστάρουν μερικοί…μένουμε εδώ καί
    πολεμάμε καί μέ τά όπλα,αν χρειαστεί…

    Τό μετερίζι,πού θά ταμπουρωθώ,νά πολεμήσω,θά τό διαλέξω μόνος μου,μακρυά από τή προπαγάνδα τής
    πληρωμένης πληροφόρησης…….καλή σου μέρα….

    Μου αρέσει!

   • απο πλατεία βαθης said

    100000000000+

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Άλλη συζήτηση αυτή … ξεφύγαμε από τα εμφυλιοπελεμικά!
    Και επί τροχάδην γιατί πρέπει να φύγω, κατά βάσιν συμφωνώ στο να μην δώσουμε άφεση αμαρτιών στους σημερινούς!
    Τους παλιούς τους έχει δικάσει/καταδικάσει η ιστορία
    τώρα είναι και η σειρά του … Άγιου Πέτρου εκεί που βρίσκονται!
    Ας ασχοληθούμε με τα σημερινά και ας μην ξύνουμε παλιές πληγές αφού ίαση δεν έχουν ακόμα!

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    Sxoliastes είπε
    Σαν άνθρωπος είσαι υποκριτής και μπορώ να στο αποδείξω. Επίσης οι υποκριτές μου φέρνουν αναγούλα, διότι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης σάπιας κοινωνίας.
    Όσο για την ψυχοθεραπεία δεν την έχω ανάγκη. Η κοπέλα μου είναι ψυχίατρος νευρολόγος και πήρε το τρίτο της μάστερ στην Μασσαλία πρόσφατα.
    Και κάτι τελευταίο, η ΚΡΙΣΗ είναι κοινωνική όχι οικονομική. Και αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Το καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι όμως και τους ενοχλεί αφάνταστα, γιαυτό περνάνε σκληρότερα μέτρα.
    Επίσης μαζί με τα μέτρα ανεβαίνει και ο ανθελληνισμός στην Ευρώπη, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις η το έχεις αντιληφθεί χωρίς να στο πει κάποιος?

    Μου αρέσει!

   • sxoliastes said

    Οπως μπορεί αντίστοιχα να φέρνουν αναγούλα
    οι έχοντες μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
    Ελπίζω να μην ξαναασχοληθώ άλλο.

    Μου αρέσει!

   • ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ said

    28 ετών είμαι. Πάνω στην καλύτερη ηλικία σωματικά και νοητικά. Πως έβγαλες συμπέρασμα εσύ, ότι έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου?
    Εγώ σου λέω ότι οι μισοί από δω μέσα θα παρακαλούσαν να είναι στην ηλικία μου.

    Μου αρέσει!

 7. Flatliner said

  nazism in Greece
  http://orthografos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5273.html

  Μου αρέσει!

 8. απο πλατεία βαθης said

  Κανένας δεν προσεγγιζει το μεταναστευτικο – και- απο την παρακάτω αποψη:
  Μετάνάστης στην ίδια μου την χώρα: Συζήτηση/ συνέντευξη με Αφγανό ισλαμιστή λαθρομετανάστη
  http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2013/02/blog-post_144.html?m=1

  Μου αρέσει!

 9. ER said

  ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Ο Βασίλειος διακήρυττε ότι η ελεημοσύνη από μόνη της δεν αποτελεί απάντηση στη φτώχεια, αντίθετα μόνη απάντηση είναι η εργασία και η δίκαιη κατανομή των αγαθών:

  ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ «ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

  «Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες. Είναι η κοινωνία όπου όλα είναι κοινά. Οι πολλοί είναι ένας και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς.»

  Μου αρέσει!

 10. Απο Πλατεια Βαθης said

  Σχολιαστη !!
  Εισαι περιοριστης (moderatore) του Ολυμπια;;
  Ποιοι «δεν επιτρέπουν» και «τι» ακριβως.
  Το Ολυμπια να παρει θεση, παρακαλω !!

  Μου αρέσει!

  • olympiada said

   Οι σχολιαστές είναι moderators του Ολυμπία. Η βοήθεια τους είναι ανεκτίμητη, όπως όλων των φίλων. Μην ξεχνάς ότι όπου μπαίνει ανθρώπινο χέρι, υπάρχει υποκειμενικότητα και το αλάθητο δεν το κατέχει κανένας μας. Ούτε σχολιαστής, ούτε αρθρογράφος, ούτε διαχειριστής.

   Μου αρέσει!

   • απο πλατεία βαθης said

    Ολυμπια, εως σημερα δεν υπεπεσε στην αντιληψη μου εμφανης λειτουργια μοντερετορ.
    Καλό, νομιζω οτι, ειναι οι μοντερειτορ να εχουν ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ωστε να καταλ.αβαίνουμε το νόημα της επέμβασης του.
    Ευχαριστώ για την διευκρίνηση

    Μου αρέσει!

 11. Kimon said

  Από όλα τα αποσπάσματα του Μαγγανά μαρέσει, γιατί έχει σφαίρες σταυρωτά και αυτόματο στην μέση. Για σου Μαγγανά μου γιάσου με τους χίτες τα παιδιά σου.Βλέπεις εκείνο το βουνό το πιό μακρά απ τάλα.Εκεί θα στήσει ο Μαγγανάς Κουμμουνιστών κρεμάλα. Με τι καρδιά ρε μαγγανά στην Καλαμάτα μπήκες και σκότωσες κουμμουνιστές και έβαλές τους χίτες.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: