olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η Φιλοσοφική αμφισβήτηση του Μύθου

Posted by olympiada στο Μαρτίου 9, 2013

platonasτου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου


Μέχρι τον 6ο π.Χ αι., ο λόγος περί θεών, ήταν όπως είδαμε αποκλειστικώς προνόμιο των ποιητών. Μόνο όταν για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία των δημιουργών και των φορέων των μύθων, δηλαδή των ποιητών, απομυθοποιήθηκε η ίδια η μυθολογική θρησκευτική κοσμοθεωρία. Η αποκλειστική αυθεντία της στην κατοχή της απόλυτη αλήθειας περί του κόσμου και των θεών, τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η ίδια, έπαψε να αποτελεί πλέον αδιάψευστο φορέα της γνώσης.


Ο «λόγος περί Θεών» ήταν η έκφραση με την οποία, πρώτος ο Πλάτων (428-347 π.Χ) στην «Πολιτεία» [1] εισήγαγε στην φιλοσοφία την έρευνα της έννοιας της υψηλής θεολογίας, σε αντιδιαστολή προς τη μυθολογική ερμηνεία του παρελθόντος. Η φράση του «μολονότι βέβαια ένα αίσθημα αγάπης και σεβασμού που έχω από παιδί για τον Όμηρο με εμποδίζει να μιλήσω…αλλά όμως δεν πρέπει να τιμούμε περισσότερο τον άνθρωπο από την αλήθεια»[2], είναι χαρακτηριστική της νέας αντίληψης, που είχε αρχίσει να κυριαρχεί στους κύκλους των στοχαστών από το τέλος της αρχαϊκής περιόδου, πως μόνο η φιλοσοφία μπορεί να ασχοληθεί αξιόπιστα με την έρευνα της αλήθειας των όντων. Ο Αριστοτέλης (384-323 π.Χ) φανερώνει μιαν ανάλογη προς τον Πλάτωνα ιδέα, καθώς λαμβάνει τα κείμενα των φιλοσόφων περισσότερο σοβαρά απ΄ό,τι των ποιητών, «που λένε πολλά μυθεύματα»[3]. Σε αυτά τα λεγόμενα του Αριστοτέλη φαίνεται καθαρά ο λόγος για τον οποίο ο Σωκράτης και ο Πλάτων είχαν αντιμετωπίσει τους ποιητές ως άσοφους ανθρώπους. Με αυτά τα λόγια επίσης, θεωρεί κι αυτός την φιλοσοφία πιο κατάλληλη και αξιόπιστη από την ποίηση, να αποφαίνεται για τα θέματα του κόσμου και για το «λόγο περί Θεών». Και αλλού δηλώνει πως: «Ο Όμηρος και ο Εμπεδοκλής δεν έχουν τίποτα κοινό έξω από το μέτρο, γι΄αυτό τον πρώτο σωστό είναι να τον λέμε ποιητή, ενώ τον άλλο φιλόσοφο της φύσεως μάλλον παρά ποιητή»[4].


Ο Πλατωνικός Σωκράτης στην «Απολογία» του αναφέρεται στο μανικό στοιχείο της ψυχής των ποιητών, που γεννάει τα ποιητικά έργα, ως μιας ξένης, άλογης (από τους ίδιους) δύναμης που προέρχεται από τους θεούς, ενώ γίνεται αμείλιχτος κριτής της άσοφης ικανότητας των ποιητών για δημιουργία[5]. Στον «Ίωνα» η κριτική προς τους ραψωδούς και τους ποιητές είναι πιο αυστηρή. Η μανία αυτή αποτελεί για το μαινόμενο μια θεϊκή δόση, ένα ιδιαίτερο χάρισμα των Θεών[6], που δίνει μιαν ιερότητα σ΄εκείνον που την έχει. Για τον Πλάτωνα ο ποιητής δεν παύει να είναι κάτι το κούφιο και αλαφρό[7], ένας άμυαλος και άλογος άνθρωπος, που του λείπει ολότελα η γνώση του αντικειμένου για το οποίο μιλά[8] και που όχι σπάνια, αυτός ένας μηδαμινός, που η θεία μοίρα θέλει να γίνει για μια μονάχα στιγμή ο φορέας των βουλών της[9] «…και γαρ ούτοι λέγουσι μεν πολλά και καλά, ίσασιν δε ουδέν ών λέγουσι»[10].


Η γενική ανασκόπηση των διαφόρων φιλοσοφικών θεωριών της εποχής περί των θεών, της αρχής του κόσμου και των όντων, θα δείξει πως αυτές, μαζί με άλλες κοινωνικο-οικονομικές παραμέτρους, ήταν η αιτία της πνευματικής ρήξης, ανάμεσα στις αξιώσεις του Λόγου για την αλήθεια, που είχαν ήδη έρθει στο προσκήνιο, και στο παλαιό μυθολογικό περιεχόμενο του θρησκευτικού συστήματος που αδυνατούσε πλέον να δώσει πειστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα της αρχαίας κοινωνίας. Και ακόμη πως η αλλαγή της μορφής της τέχνης που είχε αρχίσει να συντελείται εκείνη την εποχή, ήταν συνέπεια της επίδρασης της νιογέννητης φιλοσοφίας και επιστήμης και των φυσικών θεωριών των προσωκρατικών φιλοσόφων περί της δημιουργίας του κόσμου.


Κατά τον John Peter Anton[11]: «Παρόλο που η προσωκρατικοί έθεσαν τον άνθρωπο στο σωστό του πλαίσιο, η μεγαλύτερη συμβολή τους δεν έγκειται στις οξυδερκείς περιστασιακές παρατηρήσεις τους σε θέματα ηθικής, αλλά στο ότι έκαναν την απαρχή ενός επαναστατικού τρόπου διερεύνησης του ανθρώπινου περιβάλλοντος και άνοιξαν το δρόμο για την οικοδόμηση εξηγήσεων που ερείδονται στη δύναμη του ανθρώπινου νου κι όχι στο μύθο, την πίστη ή την παράδοση. Με την παρακμή της μυθικής εννόησης του κόσμου και την ανακάλυψη της επιστήμης ταυτόχρονα με την πίστη στον ανθρώπινο νου, ακολούθησε κατόπιν η απόπειρα εξοβελισμού του μυθικού στοιχείου από τα ανθρώπινα «πράγματα». Για τους Προσωκρατικούς ήταν φυσικό αλλά και βολικό να θεωρήσουν τον ανθρώπινο πρακτικό βίο κεφάλαιο της φυσικής ιστορίας».


Η εξέλιξη αυτή συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ελλάδα και παρατηρούμε μια στροφή της αρχαϊκής σκέψης για την τέχνη και μια αλλαγή στο ύφος της, ήδη από τον 6ο π.Χ αι. Σταδιακά, η ολοένα και μεγαλύτερη αντικατάσταση των μυθικών στοιχείων και η υποχώρηση της θρησκευτικότητας, έναντι των κατακτήσεων της επιστημονικής γνώσης και του εξανθρωπισμού της συνείδησης, υποβάθμισε το ιερό περιεχόμενο της τέχνης, χάριν του αισθητικού, αποκόβοντας την από το υπερβατικό και μαγικό της παρελθόν. Αυτό προκάλεσε μια τεράστια αλλαγή στον προσανατολισμό της, αφού αναθεώρησε τη θεϊκή της καταγωγή και κατά συνέπεια τον προορισμό της. Το μυθολογικό περιεχόμενο έπρεπε πλέον να αντικατασταθεί από ένα νέο, πιο λογικό σύστημα θεώρησης του κόσμου, βασισμένου στην απόδειξη των αισθήσεων και δημιουργημένου από το νου. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια απαίτηση ριζικής αλλαγής των φυσικών προτύπων που καθόριζαν ως τότε τη μορφή της θρησκείας και της τέχνης μέσα από τη μυθολογική σύνθεση. Η αλλαγή, λοιπόν, του περιεχομένου της τέχνης, σηματοδότησε αναγκαία και την αλλαγή της μορφής της.


Η καταλυτική επίδραση των φιλοσοφικών αυτών θεωριών, μας υποχρεώνει να αναφερθούμε σε αυτές ξεχωριστά, καθώς είναι βασικοί φορείς της αμφισβήτησης του μύθου.

(συνεχίζεται σε επόμενο κεφάλαιο…)


(Το κείμενο αποτελεί μέρος της μελέτης μου με τον τίτλο: «ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-Μια επισκόπηση της ανάπτυξης του Πολιτισμού» Β΄Μέρος, Αρχαίος Κόσμος, Κεφ. 3, ΟΙ «ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΟΝΤΩΝ» ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρ. 1, Η Φιλοσοφική αμφισβήτηση του Μύθου)

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3.html

67 Σχόλια to “Η Φιλοσοφική αμφισβήτηση του Μύθου”

 1. ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΟΓΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΟΓΡΑΦΙΑ;;;…
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΑΦΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ «ΤΑΧΘΕΙ» (ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥΣ), ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ»!!!

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΩΝ 2000 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;;;…
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ «ΕΛΗΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ»… ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ Η Π. ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;…

  ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ;;;…
  ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΙΜΑΤΑ, ΟΣΙΩΝ, ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9.000.000 ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ-ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΝ, ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΣΕΝΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΒΡΟΜΩΚΟΠΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΧΩΝΑΝ;;;…

  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!
  Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ, (ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΦΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ), ΟΤΑΝ Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, (ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΨΑΛΛΟΥΝ «ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ Ο ΑΔΗΣ», ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ «ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ», ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ «ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ»…!!!

  ΤΟΤΕ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ Π. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ, (ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΧΡΙΣΤΟ), ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, (ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ), ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ: «ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»…!!! (ΑΥΤΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο «ΝΙΚΗΤΑΣ» Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ), ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ!!!
  ΑΛΙΜΟΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΘΕΟΙ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΨΕΥΤΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑΤΟ-ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ, ή ΜΕ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ…!!! ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΤΙ ΦΡΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ, ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ…!!!
  ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…!!! ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι. ΧΡΙΣΤΟ, ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ «ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ»…

  ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙ, ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ…!!!
  ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟ…!!! ΕΣΥ ΠΑΝΟΥΡΓΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ;;;…

  Καλή μας μετάνοια. Πρ. Ζουμής αχρείος δούλος Κυρίου.

  (Prodromos Zoumis Genuine Christian Orthodox Journalist/Reporter/Investigat­­or)
  
E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com

  metanianews.blogspot.com (Υπό κατασκευήν)

  Tel. 001 (917) 560 0022 Ν. ΥΟΡΚ

  Μου αρέσει!

  • Ιωάννης. said

   Ρε άνθρωπε τι είναι αυτά που γράφεις;;

   Μου αρέσει!

   • Φιλόλαος said

    Για αυτόν το λόγο ξένος επιστήμονας, ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έγραψε ότι οι άνθρωποι γενικά και οι Έλληνες της σήμερον ειδικά είναι πολύ λιγότερο έξυπνοι από ότι ήταν οι πρόγονοι των Ελλήνων κάποτε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ το 500 πχ (παλαιά χρονολόγηση) και Πλάτωνα. Όσο για τον θρησκόληπτο Πρ. Ζουμής ΑΧΡΕΙΟΣ δούλος Κυρίου του εβραίου ΙΕΧΩΒΑ-ΙΗΣΟΥ άστον στην ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ του που λέγει και ο ίδιος. Γλύφωντας ο θεός σου » Πρ. Ζουμής αχρείος δούλος Κυρίου» θα σε στείλει στην ανυπαρξία…

    Μου αρέσει!

   • τρια πουλακια καθονταν said

    Aν συνεχίσει έτσι θα υποβιβάσει τον εαυτό του σε ενα ακόμη επιπόλαιο και επιδερμικό νούμερο απο αυτά που κυκλοφορούν παντού και σπαταλούν το χρόνο μας.

    Μου αρέσει!

  • ΑΝΔΡΕΑΣ said

   Aποκρουστικός ο λόγος σου κε Ζουμη,ο φανατισμός σας προς κάθε αντίθετη άποψη και δη περι αρχαίας Ελλάδας επιφέρει μόνο αντίθετα αποτελέσματα.

   Μου αρέσει!

  • Ιωάννης. said

   Επειδής έχω δει και παλαιότερα άρθρα,έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αρθρογράφος είναι ο σχολιαστής που χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο το «Aπελλής» !!!Είχαμε λίγο καιρό πρίν κάποιες κόντρεςμε ευθύνη δική μου αφού εγώ είχα αρχίσει πρώτος!!
   Αν είναι όμως ο Απελλής,έχετε κάνει λάθος!!Ο άνθρωπος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και το έχει άπειρες φορές ομολογήσει!!!
   Άσχετον αλλά θέλω να σας βάλω και ένα αποκριάτικο τραγούδι,προς τέρψην και αγαλίαση για τους Κωνσταντίνους!!!

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Φίλε Ιωάννη,
    Όπως τα λες είναι!
    Στο προηγούμενο άρθρο μου «Η Θρησκεία και η Τέχνη στην αρχαία κοινωνία», είχα κατηγορηθεί για «στόχευση» και προπαγάνδα, υπέρ του Χριστιανισμού και εναντίον της αρχαίας θρησκείας, από τον φίλο Κερκυραίο και από τον γνωστό φανατικό αρχαιόπληκτο.
    Σήμερα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Κατηγορούμαι ως ειδωλολάτρης, από έναν άλλο φανατικό!
    Αυτό περιποιεί βέβαια τιμή για τα άρθρα μου, αν μη τι άλλο, γιατί δείχνει την αντικειμενικότητα με την οποία έχω προσεγγίσει τα θέματα μου.
    Δεν τίθεται ζήτημα, όμως, για εμένα, όταν είναι τόσο σαφείς οι λόγοι που ο αδελφός Π. Ζούμης, φανερώνει μια αδυναμία κατανόησης των όσων διαβάζει..
    Προφανώς ο ένθερμος ζηλωτισμός του, τον έχει οδηγήσει στην παγίδα του φανατισμού και τον έχει κάπως τυφλώσει.
    Αυτό, δεν είναι φυσικά, αποτέλεσμα μιας αληθινής πίστης, αλλά περισσότερο μιας διαταραγμένης αντίληψης που υπογράφει με πολλές ιδιότητες..Ο θεός να τον φωτίσει…

    υγ: Σχετικά με αυτό που περιγράφεις για «κάποιες κόντρες», έχω να πω ότι σε τιμά να το λες, αν και εκ των υστέρων, και σε ευχαριστώ για αυτό.

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Επίσης να πω ότι στο κείμενο υπάρχουν πλούσιες παραπομπές, που οδηγούν στα ιστορικά στοιχεία της τεκμηρίωσης, αλλά για κάποιο λόγο, μάλλον τεχνικό, δεν υπάρχουν στη δημοσίευση εδώ στην Ολυμπία.
    Όποιος θέλει να τις διαβάσει, θα πρέπει να μπει στο δικό μου μπλογκ στο σύνδεσμο που υπάρχει κάτω..

    Μου αρέσει!

   • Πελασγός ο Μιλήσιος said

    Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Νομίζω πως κάνεις ένα λάθος χαρακτηρίζοντάς τον «αρχαιόπληκτο». Μακάρι να ήταν! Ο αρχαιόπληκτος αρέσκεται να βάζει στο προσκύνιο τους αρχαίους κλασσικούς και τις απόψεις τους, όμως μέχρι εκεί.
    Ο Κερκυραίος δεν είναι αρχαιόπληκτος, αλλά αρχαιολάτρης! τούθ’όπερ πλην της αρχαιοπληξίας, συν και την «αρχαία θρησκεία» όπως και την επικαλείται, όπως λες.
    Μεγάλη η διαφορά μεταξύ αρχαιοπληξίας και αρχαιολατρείας.

    Γι’ αυτό να προσέχομε τις έννοιες, διότι μπορεί πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι, να πέσουν στην παγίδα της μη κατανόησης της ειδοποιού διαφοράς των εννοιών αυτών.

    Πελασγός ο Μιλήσιος

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Πελασγός Ο Μιλήσιος

    Αγαπητέ, στον Κερκυραίο αναφέρθηκα ως σε φίλο, οπότε δεν ισχύει η παρατήρηση σου, εφόσον σαφώς τον διαχώρισα από τον άλλον, ως προς την έκφραση και ως προς το επίπεδο..
    Δίνω μεγάλη σημασία στις έννοιες και γνωρίζω πως να τις αξιολογώ. Ειδικά αυτές τις δύο που αναφέρεις. Άλλωστε για αυτό το ενδιαφέρον μου για την αρχαία Ελλάδα, είναι που με αποκάλεσε ειδωλολάτρη ο Π. Ζούμης.

    Σε ευχαριστώ για την ανάγνωση

    Μου αρέσει!

  • Κ. Κωσταντίνος said

   ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ;;;;;;;;

   Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Κατά των μύθων, μιλούν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι!!!

    Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    Λάθος Ἀπελλῆ.

    Στὸν «Κριτία» ὁ Πλάτων μᾶς λέει:

    «Μύθου μέν σχῆμα ἔχων λέγεται,τὸ ἀληθές ἐστὶ».

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Αγαπητή Κόριννα,

    Δεν ισχυρίστηκα τίποτα άλλο από αυτά που ο Πλάτων έγραψε αν δεις στις παραπομπές. Ο Πλάτων δεν ήταν θρησκευτικός αναμορφωτής, αλλά φιλόσοφος και για αυτό η κριτική του κατευθύνεται μόνο προς την αφελή σχηματοποίηση της ουσίας του θείου που χρησιμοποιούσαν οι μύθοι μέσω των ποιητών και όχι ενάντια στην πίστη ή στην Ιδέα. Ο ίδιος και η διδασκαλία του, φυσικά και δεν αρνούνται την ύπαρξη του θείου, αλλά η θρησκευτική του αντίληψη ήταν άνω του μέσου όρου των θρησκευόμενων της εποχής του. και δεν βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους σοφιστές, τους ατομικούς και τους επικούρειους που αρνούνται εντελώς την οντολογική ύπαρξη της θεότητας και έχουν άλλες ερμηνείες για την αλήθεια και για το τι εστί αληθές!
    Αυτό εννοούσα με το σχόλιο μου παραπάνω, για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, έχοντας υπόψη μου ότι ο Πλάτων ήταν μόνο ο ένας από αυτούς, τους δεκάδες μπορώ να σου πω, που αμφισβήτησαν μερικώς ή ολικώς τους μύθους.

    Αφού υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να ανεβάσω στο μέλλον και άλλα από τα κείμενα αυτά, που αποτελούν συνέχεια, ώστε να ξεδιπλωθεί ακόμη πιο καθαρά το νήμα που συνδέει μεταξύ τους τις φάσεις των εξελίξεων. Επαναλαμβάνω πως το αντικείμενο της μελέτης μου, δεν είναι να αποδείξω ποια θρησκεία, ή ποια τέχνη είναι η καλύτερη. Σκοπός της είναι η τέχνη και η σχέση της με τη θρησκεία, οπότε θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα έργα τέχνης με τις αλλαγές της μορφής που παρουσιάζουν.

    Μου αρέσει!

  • Χρήστος Πλατανιώτης said

   Είστε σίγουροι φίλοι μου οτι διαβάσατε καλά τη γνώμη του;..

   Μου αρέσει!

  • ανωνυμος said

   για ονομα του Θεου ρε παιδια ψυχραιμια,ποτε θα μπορεσουμε να ακουσουμε ο ενας τον αλλο με σεβασμο στην γνωμη του??πρεπει να παμε στο αλλο ακρο και να πετροβολαμε??και εγω Χριστιανος ορθοδοξος ειμαι αλλα δεν μπορω να αρνηθω μια συζητηση γυρω απο το παραπανω θεμα,που ανεβαζει και καπως το επιπεδο προβληματισμου.Σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι οτι υπαρχει θεμα αντιχριστιανικης προπαγανδας,να ξορκιζουμε τα μνημονιακα ζομπι που μας πινουν το αιμα με το καλαμακι κ.Προδρομε,και παρομοια κειμενα αξιζουν σοβαροτερου σχολιασμου.

   Μου αρέσει!

  • Κόριννα said

   Ἀγαπητὲ,

   Οἱ πρόγονοι ἦταν Ἰδεολάτρες καὶ ὄχι εἰδωλολάτρες.

   Τό μεγαλύτερο ἀξίωμα στὸν κόσμο εἶναι νὰ εἶσαι Ἕλληνας,μὲ ὅλη τὴν σημασία τῆς λέξεως.

   Ὁ Ἑλληνισμὸς ἦταν φωτισμένος ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἐμφανίστηκε σὲ αὐτὴν τὴν ἅγια χώρα.
   Γιὰ Π.Δ καλλίτερα νὰ μὴ μιλᾶς γιατὶ δὲν ἔχει καμμία σχέσι ἡ μυθολογία ἑνὸς ἄλλου λαοῦ μὲ τὴν Κ.Δ.

   Ἐμένα,ἄνθρωπέ μου,δὲος μὲ πιάνει ὃταν περπατῶ ξυπόλητη στούς Δελφοὺς καὶ περνῶ μιὰ νύχτα στὸ Ἡραῖο τῆς Σάμου,ἤ ὅταν ἀναλογίζομαι τὶ κρύβει στὸ κάθε βῆμα μου ἡ ἱερὴ γαία τῆς Ἑλλάδος.

   Ὁ δίκαιος πλάστης τοῦ Σύμπαντος Ἰησοὺς Χριστὸς…..

   Ἐδῶ σοῦ ἀπαντᾶ ὁ Ἡράκλειτος:

   Κόσμον τόνδε,τῶν αὐτὸν ἁπάντων,οὔτε τις θεῶν οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησεν,ἀλλ᾿ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν και ἔσται,πῦρ ἀείζωον,ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα.(fragnent 30).

   Ἡ Ἑλληνικὴ Μυθολογία κατ᾿ἐσὲ,πού δὲν τὴν μελέτησες σωστὰ λόγῳ θρησκευτικοῦ φανατισμοῦ,εἶναι διαστραμένη ἀλλά τὰ περί Θαμάρ,Ρούθ,Αὐνάν καὶ λοιπῶν εἶναι σωστά καί ἅγια γιατὶ τὰ λέει ὁ σχολιαστὴς τοῦ Ἁγίου Ἰωάνου!!!!!

   Ἐγώ ἀδελφὲ θὰ κατεβῶ στὸν ᾌδη,Ἑλληνίδα.

   Τὸ «πᾶσα ἐπιστήμη χωριζομένη ἀρετῆς πανουργία ἐστί» τὸ εἶπε ἔτσι ἀκριβῶς ὁ Πλάτων,καὶ μὴ μᾶς τὰ σερβίρης ὅπως θέλεις.

   Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες «ἂχρεῖοι δοῦλοι» τοῦ Θεοῦ δὲν εἴμαστε ποτὲ.
   Ὄρθιοι μιλούσαμε στοὺς Θεοὺς μας καὶ τὸ συνεχίζουμε σὰν Ὀρθόδοξοι,ἐκτὸς ἀπὸ μερικὲς ἀμόρφωτες γιαγιοῦλες καὶ Ἰουδαιοχριστιανοὺς σὰν καὶ σένα.

   Μου αρέσει!

   • ΕΛΛΗΝΑΣ said

    Κόρριναααα…εσύ είσαι ή μας κάνεις πλάκα ???????

    Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    @ΕΛΛΗΝΑΣ

    Μὴ χαίρεσαι.

    Εἶμαι νοητικῶς ὑγιής χριστιανή ὀρθόδοξη.

    Τὰ συνταίριαξα καὶ τὰ δύο ἐπιτυχῶς κατόπιν μελέτης.

    Ὁ καθένας μπορεῖ νὰ τὸ κάνη ἄν ἀποφύγη τοὺς φανατισμοὺς.

    Μου αρέσει!

   • Άκης said

    Αγαπητή Κόριννα, επειδή είμαστε και οι δύο παλιοί εδώ μέσα, με πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού που, όπως όλοι μας, έχεις, επίτρεψέ μου να σου πω, χωρίς καμμία επιτιμητική διάθεση, ότι, με βάση τις εκπεφραμένες σου απόψεις, Χριστιανή Ορθόδοξη ΔΕΝ είσαι.

    Το «κατόπιν μελέτης» στο οποίο στηρίζεις τις περί Θεού δοξασίες σου είναι η κλασική οδός απόκλισης από τον Χριστιανισμό. Με τον τρόπο αυτό αποσπάστηκαν από την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση ο Καθολοκισμός, ο Προτεσταντισμός και όλα τα αμέτρητα άλλα δόγματα και οι αιρέσεις.

    Ο Χριστιανός (και δη ο Ορθόδοξος), εξ ορισμού και αυτονόητα, πιστεύει στον Χριστό ως Θεό και έχει τα λεγόμενά Του θέσφατα.

    Στα λεγόμενα αυτά περιλαμβάνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ και οι αναφορές σε «δούλους του Θεού» και η αποδοχή της Παλαιάς Διαθήκης ως ισοδύναμης της Καινής (αν και αντικατασταθείσας από αυτήν), καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της Ορθοδοξίας.

    Δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι αμφισβητεί ατα λόγια του (κατά την δική του παραδοχή) Θεού. Τι θεός είναι αυτός, εάν από τη μια τον πιστεύουμε και ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι ή τον βγάζουμε ψεύτη;

    Ο Ηράκλειτος υπήρξε μεγάλη διάνοια, αλλά το ότι είπε κάτι δεν σημαίνει πάντα πως ήταν και σωστό. Ο ακόμα μεγαλύτερός του Αριστοτέλης, για να μην ξεχνιόμαστε, θεωρούσε π.χ πως ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Τι να κάνουμε δηλαδή, να το πιστέψουμε επειδή το είπε ο Αριστοτέλης;

    Με την Αρχαία Ελλάδα έχω και εγώ λατρευτική σχέση από μικρό παιδί, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες το αποδέχομαι με θρησκευτική ευλάβεια, απλώς και μόνο επειδή προέρχεται από αυτούς. Η προσφορά τους στην ανθρωπότητα είναι ανυπολόγιστη, αποτελεί αναντικατάστατο προνόμιο η προγονική σχέση μας μαζί τους, τους θαυμάζουμε, αλλά τι να κάνουμε, άνθρωποι ήσαν και αυτοί, με τις αδυναμίες και τις σκοτεινές πλευρές τους. Εδώ όντως χρειάζεται η μελέτη που επικαλείσαι.

    Και ναι, ήταν ειδωλολάτρες, πώς να το κάνουμε!

    Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι το σχόλιό μου δεν έχει πρόθεση ούτε να σε προσβάλλει, ούτε να σε επιπλήξει, ούτε να σε δασκαλέψει κάτι. Ο καθένας μας έχει το (σεβαστό) συνταγματικό δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει.

    Απλώς, καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς πιστεύουμε και να μην παραπλαναμε πρώτα από όλα τον ίδιο μας τον εαυτό.

    Μου αρέσει!

  • Αντώνης said

   Ο κ. Ζούμης μάλλον δεν γνωρίζει ανάγνωση και γράφει αλλαντάλλων. Το άρθρο είναι εξαιρετικό και εξόχως υποβοηθητικό για όσους προσπαθούν να αναστήσουν τον δωδεκαθεϊσμό, τον οποίο απέρριψαν πρώτοι οι Έλληνες φιλόσοφοι.

   Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    Κανένας δὲν προσπαθεῖ νὰ ἀναστήση τὸν 12θεϊσμὸ,ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς νεοταξῖτες.

    Οἱ Ἕλληνες ἦταν μονοθεϊστές,ἐκτὸς ἀπὸ κάτι κυροῦλες.

    Μου αρέσει!

   • Ακέλας said

    Κόριννα γιατί τόση μανία πιά με τον «μονοθεϊσμό»;-Προσωπικά δεν δέχομαι ότι η ανθρώπινη διάνοια μπόρεσε ποτέ να φτάσει την ή τις διάνοιες της γενεσιουργού αιτίας των πάντων ακόμα και όταν αυτό του δηλωνόταν από τους κατά καιρούς εμφανιζομένους ,υιούς Του,προφήτες Του,και δεν συμμαζεύεται!-Ο Θεός- θεοί είναι κατΙ που θα διαφεύγει ΠΑΝΤΑ της ανθρωποκεντρικής μας αντίληψης γιά την Φύση Του!

    Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    Ἀκέλα,

    κατὰ τὴν δικὴ μου γνώμη,οἱ 12 Θεοὶ ἦταν οἱ 12 μορφές ἤ ἰδιότητες τοῦ Θείου.

    Ἄν ἔχης διαβάσει Ὅμηρο θὰ δῆς ὅτι οἱ Θεοί ἀναφέρονται σέ κάτι ἀνώτερὸ τους π.χ στὴν περίπτωσι τοῦ θανάτου τοῦ Σαρπηδῶνος.

    Μου αρέσει!

   • Ιωάννης. said

    Kόριννα πρόσεχε γιατί εδώ μέσα υπάρχει ένας κύριος Ζούμης,έτοιμος να ρίξει αναθέματα!!Θα σε χαρακτηρίσει ειδωλολάτρισα!!

    Μου αρέσει!

   • matrix said

    Ο Θεός σε διάφορα μαθηματικά συστήματα και πως αυτό εφαρμόζεται σήμερα μέσω της τεχνολογίας των Η/Υ και άλλες αναλογίες

    Δυαδικό true false
    Οχταδικό Ράτζα Γιόγκα
    Δεκαδικό Οι 10 κόσμοι της Ύπαρξης
    Δεκαεξαδικό Η Αυλικές κάρτες των Ταρώ
    32 bits Δέντρο της Ζωής
    64 bits Ι Τζιγκ

    Μου αρέσει!

  • Αντάμ Παπαντάμ said

   κ.Ζούνη αδικείτε κατάφορα τον συμπατριώτη μου Γεράσιμο,Δυστυχώς για εσάς ο κ.Γερολυμάτος είναι Χριστιανός Έλληνας ενώ εσείς κλείνετε περισσότερο προς τον Ιουδαιοχριστιανό.Η τεράστια διαφορά μας είναι μια λέξη που χωρίζει ουσιαστικά και βέβαια την Ελληνική από την Ιουδαική σκέψη και αυτή είναι το ΜΗ ,δηλαδή στην Ελληνική σκέψη ο ΧΡΙΣΤΌΣ είπε Πίστευε και ερεύνα ,ενώ στην Ιουδαική Πίστευε και μη ερεύνα .
   Χαώδης διαφορά εσείς πιστεύτε γιατί έτσι σας είπαν κάποιοι ,ενώ εμείς πιστεύουμε γιατί το ψάξαμε ,το μελετήσαμε ώστε κανένας για τον οποιονδήποτε λόγο να μπορεί να μας παραπλανήσει .

   Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Ωρε …Τι παω και χάνω τρέχοντας στα πέρα αμπέλια
   (τω όντι μόλις γύρισα από τ’ αμπέλι μου)
   εδώ γίνεται κοσμογονία!

   Παλαιοημερολογίτης αδελφέ Ζουμή;
   Άνοιξε για σας το Τριώδιο
   ή βαρέθηκες να περιμένεις και είπες να γιορτάσεις μαζί μας τις Απόκριες;

   Κάτσε να τις κάνουμε μαζί
   που θα βρούμε καλύτερο!

   Μου αρέσει!

 2. Ακέλας said

  …Με απλά λόγια ο Μεγάλος Πλάτων δεν έκανε τίποτα περισσότερο-λιγότερο απ’ότι κάνουν οι σημερινοί διανοητές που προσπαθούν να ξεγυμνώσουν όλους τους σύγχρονους μύθους που το πόπολο είναι πεπεισμένο από εκείνους που τους έφτιαξαν και έχουν ΚΕΡΔΟΣ από αυτούς, ότι αυτά που έχουν δώσει είναι η απόλυτη αλήθεια και που …Αγγίζουν την σκέψη του Μεγάλου μας Σοφού!.Η μόνη διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι τότε υπήρχε πολύ μεγάλο κοινό που καταλάβαινε ,ενώ σήμερα ακόμα και όσοι καταλαβαίνουν, προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν!

  Μου αρέσει!

  • Αντάμ Παπαντάμ said

   Ακέλα η σκέψη σου απλή και αληθινή ,η εποχή μας χαρακτηρίζετε από ρηχή σκέψη ,με αποτέλεσμα όλοι οι μεγάλοι μας Φιλόσοφοι να είναι δυσνόητοι ,άρα περιθωριακοί για τον ευτελιστικό τρόπο που σκεπτόμεθα.
   Πόσο λοιπόν δύσκολο είναι να καταλάβουμε μια επιστημονική άποψη του κ.Γερολυμάτου .Οζηλωτής κ.Ζούμης τον χαρακτήρισε εν ολίγοις ειδωλολάτρη

   Μου αρέσει!

   • Ακέλας said

    Φίλε μου ξεχάσαμε το «Μηδέν Άγαν» ή πιο σωστά τον Δωρικό τρόπο σκέψης!

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Συμπατριώτισσα Αντάμ Παπαντάμ.
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά πρέπει να διευκρινίσω ότι είμαι καλλιτέχνης και όχι ένας κατ΄επάγγελμα μελετητής-επιστήμων και πως προσεγγίζω το θέμα μου κυρίως μέσα από τη σκοπιά της τέχνης και του πολιτισμού.
    Το ότι μου πήρε 3 χρόνια διαβάσματος για να συγκεντρώσω τα στοιχεία μέσα από μια βιβλιογραφία περισσότερων από 150 διαφορετικών συγγραφέων, αρχαίων και νεότερων, τους οποίους αναφέρω στις παραπομπές, συν το προσωπικό μου ενδιαφέρον και μεράκι, είναι ένα γεγονός…
    Στο μέλλον, όταν θα ανεβάσω κείμενα από τα κεφάλαια που αναφέρονται στη σχέση της τέχνης με την θρησκεία στην εποχή του Βυζαντίου, θα ακολουθήσουν, είναι βέβαιο, επιθέσεις και από την άλλη πλευρά. Όπως και αν έχει, κάποιος δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένος…
    Τέλος, στην ογκώδη μελέτη, δεν πραγματεύομαι μόνο την θρησκεία του 12θεου και τον Χριστιανισμό και τη σχέση τους με την τέχνη, αλλά υπάρχουν επίσης κεφάλαια για τον Βουδισμό, τον Ισλαμισμό, τον Βραχμανισμό, τον Ιουδαϊσμό και τη δική τους σχέση με την τέχνη, όπως αυτή αποτυπώνεται στα έργα.

    Μου αρέσει!

 3. Ντ.Κολοβού said

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,
  ΠΟΛΥ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ, 45000 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ.!!!
  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;»ΗΓΓΥΚΕΝ ΓΑΡ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ….ΕΛΛΑΣ ΓΑΡ ΜΟΝΗ ΚΟΣΜΟΓΟΝΕΙ ΘΕΙΟΝ ΓΕΝΟΣ,ΕΠΙΣΤΗΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣΑ…»
  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΟΙ ΓΚΑΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΫΝΤ, ΕΙΠΑΝ «ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ».
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ».
  ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ.

  Μου αρέσει!

  • ΑΠΕΛΛΗΣ said

   ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ “ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ”.

   Αγαπητή Ντίνα, βλέπετε κάποια αναλογία ανάμεσα σε αυτό που γράψατε και στο σχόλιο του κ. Ζούμη;
   Μακριά από εμένα ο φανατισμός από όπου και αν προέρχεται.
   Είμαι Χριστιανός και Έλληνας και πιστεύω στην αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επίκτητη πολιτισμική ταυτότητα έχει προσλάβει αυτό μέσα στις χιλιετίες. Είμαι απόλυτα συμφιλιωμένος με τις αρχές και την πίστη μου αυτή, ώστε να μη τρώγομαι με τα ρούχα μου…

   Μου αρέσει!

   • ΠΡΙΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ, ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΤΩΣΕΩΣ» ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΖΩ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ…
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ, ΟΙ ΕΔΩ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ, (ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΝΩ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΣΑΝ Γ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΞΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙΕΣ, (ΚΑΝΤΕ GOOGLE TO ONOMA MOY ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ, Ή ΝΑ ΓΡΑΦΩ, ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, (ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ), ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΟΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΒΛΑΣΗ ΡΑΣΣΙΑ, (ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΒΡΩΜΟΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ Υ.Σ.Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΔΙΕΘΝΩΣ, (ΑΠΟΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ, ή ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: «ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ»), ΟΠΟΥ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ, ΜΑΤΑΙΑ ΜΕ ΔΙΩΚΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 2010 (ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΜΠΤΩΧΟΣ), ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, «SUPREME COURT», ΓΙΑ $13,000,000.00 (ΤΟΣΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ)… ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Metania ΜΕ ΕΝΘΕΤΟ ΤΕΤΡΑΩΡΟ DVD-ΣΟΚ…

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΜΟΥ…
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ…!!! ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΙΝΙΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΟΙΧΑΛΙΔΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ή ΤΟ ΑΛΛΟ «ΚΡΕΒΑΤΙ» ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΗΔΟΝΙΚΟ)…!!!
    ΕΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΜΥΑΛΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ… ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ… (ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ, ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΣ, ΑΠΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΩΘΩ.
    ΚΑΠΟΙΑ, ΚΥΡΙΑ ΜΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ «ΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ», ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΕΣ ΠΕΡΙ, «ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, (ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ «ΜΟΙ», ΕΡΕΥΝΑ)… Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΠΕ, «ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ»! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΚΟΥΩ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΡΙΑ… ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΓΙΑΓΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ΄ΑΥΤΩΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ…
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ, (ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΚΙ΄ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ), ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΑ, ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ», ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑ…
    ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ… ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ, ή ΑΠΕΙΛΕΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ… (ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ VIDEO, ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΑΝ MetaniaNEWS, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ VIDEO, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ «ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ», ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ), ΑΛΛΑ ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ…
    ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΕΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΒΛΙΟ 500 ΣΕΛΙΔΩΝ, «ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ», (ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 101 ΤΙΤΛΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΓ. ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ Ι. ΠΗΔΑΛΙΟΥ), ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 600ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Μ. Χ. ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΩΑΜΕΘ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ, «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ! ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ»…!!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 1.000.000.000 (ΕΝΑ ΔΙΣ)…!!!
    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, (ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΤΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΕΞ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ)…!!!
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ΄ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Ι. ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΕΙ, ΟΣΟ «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ», ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, του προεδρεύοντος Μητροπολίτου Θηβών Χρυσοστόμου Τζάνη, (ζει ασκητικά με άλλους εννέα μοναχούς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα)…!!! http://churchgoc.blogspot.com (Ιστολόγιο από εθελοντή πιστό).
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΗ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ, Η ΑΓΙΑ 7η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ 123 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ, ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ… (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΤΗΝ ΖΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ)!!!
    ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΥΛΟΓΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΠΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ…!!! ΕΙΔ΄ΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!

    Κ. «ΓΕΡΑΣΙΜΕ» ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ…

    ΑΞΙΟΘΡΥΝΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ, ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΩΝ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΣΕΝΑ, (ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΚΙ΄ΑΛΛΟΥΣ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠ. ΠΑΥΛΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΤΙΚΗ…!!!
    ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ «ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ», ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…!!! (ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ)…
    (ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΩΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΝ ΑΠΕΛΛΗΣ)… ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ «ΧΑΡΑ», ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΤΑ «ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΟΥ» ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ, ή ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…
    ΚΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ…

    …ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΕΛΕΣ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΟΥ, (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜ/ΓΙΟ ΚΑΙ ΑΜΥΡΩΤΟΣ… ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΤΣΙ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ), ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΟΣΜΙΚΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ…!!!
    «ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ», EAN ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, (ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΕΚΤΌΣ ΚΙΒΩΤΟΥ), Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ «ΧΛΙΑΡΟΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, «ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ»…!!!
    ΕΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟ-Γ.Ο.Χ., (ΟΥΤΕ ΩΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΗΤΑΝ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΒΟ, (ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΛΑΣΗ)…!!!
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΗ Γ.Ο.Χ. ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΧΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ…!!! (ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ)…
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΜΑΝΤΑΜ-ΣΟΥΣΟΥΔΕΣ», ΘΑ ΤΟ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ, (ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ), ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ…!!! ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ «ΝΟΜΠΕΛ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ», (Η ΔΟΞΑ ΟΜΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΟΞΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ, ΜΕΣΩ ΚΡΥΜΕΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΟΥ)…!!!
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΤΟ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ…
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΜΟΙ, (ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ… «ΟΥΕ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ»…!!!

    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΟΞΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΕΛΟΣ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «LIFE STYLE’ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΩΝ ΤΥΠΟΥ ESPRESSO, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΔΙΑΣΩ ΛΥΠΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΣΟΥ, (ΕΤΣΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ ΤΟΥΣ…
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΑΝ, «ΟΥΕ ΤΟΙΣ ΓΕΛΩΣΙ», ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΑ «ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΑΚΑ» ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΙΚΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ, (ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΝΑ ΑΥΝΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΟΥ SOFTWEAR PHOTOSHOP), ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ…!!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ Νο 1 ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ, (ΚΑΝΕ GOOGLE, Y-TUBE ΓΙΑ ΟΛΑ), ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ!!!

    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΠΙΣΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ…
    1) Ο «λόγος περί Θεών» ήταν η έκφραση με την οποία, πρώτος ο Πλάτων (428-347 π.Χ) στην «Πολιτεία» [1] εισήγαγε στην φιλοσοφία την έρευνα της έννοιας της υψηλής θεολογίας…
    ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΥΨΗΛΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑ ΛΙΜΝΗ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ;;;…

    2) Η φράση του «μολονότι βέβαια ένα αίσθημα αγάπης και σεβασμού που έχω από παιδί για τον Όμηρο με εμποδίζει να μιλήσω…
    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ «ΕΘΝΙΚΗ» ΣΤΑΡ, «ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΚΡΥΜΕΝΟ ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΑ ΒΑΘΗ»… ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ «ΝΑ ΓΙΝΕΙ» ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΝΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ, (ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟ ΞΕΡΑΣΕ), ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ… «Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ»…
    ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΡΕΦΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ, (ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΠΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΣΛΗΜΑΝ), ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ ή ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ… ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΝ ΩΡΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ…!!!

    3) Η γενική ανασκόπηση των διαφόρων φιλοσοφικών θεωριών της εποχής περί των θεών, της αρχής του κόσμου και των όντων, θα δείξει πως αυτές, μαζί με άλλες κοινωνικο-οικονομικές παραμέτρους, ήταν η αιτία της πνευματικής ρήξης, ανάμεσα στις αξιώσεις του Λόγου για την αλήθεια, που είχαν ήδη έρθει στο προσκήνιο, και στο παλαιό μυθολογικό περιεχόμενο του θρησκευτικού συστήματος που αδυνατούσε πλέον να δώσει πειστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα της αρχαίας κοινωνίας. Και ακόμη πως η αλλαγή της μορφής της τέχνης που είχε αρχίσει να συντελείται εκείνη την εποχή, ήταν συνέπεια της επίδρασης της νιογέννητης φιλοσοφίας και επιστήμης και των φυσικών θεωριών των προσωκρατικών φιλοσόφων περί της δημιουργίας του κόσμου.
    ΕΙΔΕΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ… ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΕΞ΄ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΕΠΤΟΚΩΤΑ ΣΑΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ «ΛΕΟΝΤΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟ ΛΕΠΤΟ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕΣ…
    ΔΕΜ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, «ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ», ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ…!!!
    ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ «ΤΖΟΥΦΙΟ», ή ΣΑΠΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ…!!!
    (ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΠ’ ΕΞΩ, ΚΙ’ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ, ΕΤΣΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ)…!!!
    ΚΑΤΗΝΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ «ΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ή ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΞΕΜΑΚΡΗ ΘΕΩΡΙΑ, ή ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΝΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ, ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ, ΤΥΠΟΥ «ΤΣΕ-ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ», ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ… ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΩΣ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΚΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΟΥΛΑΣ, (ΕΞΩ-ΦΥΛΑ-ΡΟΥΧΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΙΚΡΟΙ), ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ, ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΟΣ, ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ…!!!

    4) …στο παλαιό μυθολογικό περιεχόμενο του θρησκευτικού συστήματος, αδυνατούσε πλέον να δώσει πειστικές απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα της αρχαίας κοινωνίας.
    ΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ, ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΑΦΟΥ Ο ΠΕΠΤΩΚΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 10ου ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΡΝΕΨΕ, ΟΥΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΨΕ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΚΑΤΑΚΡΥΜΝΗΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΤΑΝΑΣ…!!! (ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΞΙΠΑΣΜΕΝΗ «ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΑ» ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ; ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ, ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ)…!!!
    Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ, ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΙ ΣΤΗΝ Β΄ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ, (ΤΟ «ΚΡΙΝΩ» ΕΔΩ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΖΩ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΓΡΑΦΗ), ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!!!

    5) Κατά τον John Peter Anton[11]:…
    ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΔΟΓΜΑΤΙΣΑΝ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑΝ, ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΑΝΕΣΤΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.. κ.λ.π., ΣΕ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΥΧΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΑΛΕΑΣ ΣΟΥ ΨΥΧΗΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ, ή ΙΕΡΑΡΧΗ, ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ «ΕΚΤΟΣ ΚΙΒΩΤΟΥ» ΚΟΣΜΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΗ, ΤΟΝ John Peter Anton;;;… ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;…

    6) Η εξέλιξη αυτή συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ελλάδα και παρατηρούμε μια στροφή της αρχαϊκής σκέψης για την τέχνη και μια αλλαγή στο ύφος της, ήδη από τον 6ο π.Χ αι. Σταδιακά, η ολοένα και μεγαλύτερη αντικατάσταση των μυθικών στοιχείων και η υποχώρηση της θρησκευτικότητας, έναντι των κατακτήσεων της επιστημονικής γνώσης και του εξανθρωπισμού της συνείδησης, υποβάθμισε το ιερό περιεχόμενο της τέχνης, χάριν του αισθητικού, αποκόβοντας την από το υπερβατικό και μαγικό της παρελθόν. Αυτό προκάλεσε μια τεράστια αλλαγή στον προσανατολισμό της, αφού αναθεώρησε τη θεϊκή της καταγωγή και κατά συνέπεια τον προορισμό της. Το μυθολογικό περιεχόμενο έπρεπε πλέον να αντικατασταθεί από ένα νέο, πιο λογικό σύστημα θεώρησης του κόσμου, βασισμένου στην απόδειξη των αισθήσεων και δημιουργημένου από το νου. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια απαίτηση ριζικής αλλαγής των φυσικών προτύπων που καθόριζαν ως τότε τη μορφή της θρησκείας και της τέχνης μέσα από τη μυθολογική σύνθεση. Η αλλαγή, λοιπόν, του περιεχομένου της τέχνης, σηματοδότησε αναγκαία και την αλλαγή της μορφής της.
    ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, (ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΩΣ «ΑΠΕΛΛΗΣ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ), ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΛΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ… (ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ)…
    ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ, ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ…!!!
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ Ι. ΧΡΙΣΤΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΕΞ΄ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΟ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑ… ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟ «ΧΑΝΟΥΜΕ», ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ… ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ, ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 0+0= 0, (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ «ΕΝΑΝ», ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ), Η ΘΕΩΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ, ή ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΖΩΗ, ή ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΝ…!!! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ:
    «ΜΑΜ «ΚΟΚΑ», «ΚΑΚΟ» ΝΥΝΙ ΚΑΙ «ΝΑΝΙ»!!!
    Κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ, ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ… ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ! ΕΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΑΟΤΗΤΑ, κ.ά ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΜΕΝΑ ΤΟ «ΘΕΛΟΓΙΚΟ ΝΗΠΙΟ», ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, (ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ), ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ;

    Καλή μας μετάνοια.
    Πρόδρομος Ζουμής (Prodromos Zoumis), αχρείος δούλος Κυρίου.
    metanianews.blogspot.com (Υπό κατασκευήν)
    E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
    001 (917) 560 0022

    Μου αρέσει!

   • sxoliastes said

    κ.Ζουμή λυπούμεθα, αλλα την επόμενη φορά αν στείλετε
    τέτοιο μακροσκελές κείμενο θα αναγκαστούμε να το
    μικρύνουμε εμείς κόβοντας παραγράφους. Ακολουθήστε
    σας παρακαλώ τους όρους σχολιασμών μας. Ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

   • ΑΠΕΛΛΗΣ said

    Κε Ζούμη,

    Μένω άφωνος!
    Ο θεός να σας ελεήσει!!
    Προσπερνώ το γεγονός ότι έχετε καταχραστεί το δικαίωμα της Κρίσης από τον Κύριο,
    που φαρισαϊκά τον επικαλείστε μεγαλόφωνα, διαπράττοντας την ίδια στιγμή αλλεπάλληλα αμαρτήματα όπως αυτό της καταλαλιάς και της κατάκρισης.
    Έτσι, με έχετε ήδη καταδικάσει με τη δική σας θεϊκή απόφαση, να με στείλετε αμπαλαρισμένο στο τέταρτο υπόγειο της Κόλασης!
    Το τι κάνω εγώ με τον Θεό μου, είναι δικό μου θέμα….εσείς δε μπορείτε να γνωρίζετε…Ο καθένας μας θα δώσει λόγο μοναχός του. Ας όψεσθε εαυτόν και ας ανησυχείτε δι υμάς
    Σταματώ εδώ, διότι δυσφημείτε την Ορθοδοξία, προβάλλοντας ένα αποκρουστικό πρόσωπο δίχως αγάπη και καλοσύνη, προς χαρά των εχθρών του Χριστού και της Εκκλησίας.
    Πολύ φοβάμαι, ότι χρειάζεστε τη βοήθεια ενός πνευματικού ή έστω κάποιου ψυχιάτρου..
    Δεν θα επανέλθω…

    Μου αρέσει!

   • Ιωάννης. said

    Kύριε Ζούμη!!!Πιστεύετε ότι έχετε τα στοιχειώδη προσόντα να μιλάτε εξ’ ονόματος του Θεού και να παριστάνετε τον τιμητή και κριτή των παντών;;Ποιός σας τα έδωσε αυτά τα δικαιώματα, για να ξέρω!!
    Την καλύτερη απάντηση σας έδωσε ο Απελλής[Μαρτίου 9, 2013 στις 6:20 μμ
    ],που σε τόσο μικρό σχόλιο τα είπε όλα!!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Κύριε Ζουμή,
    κατανοώ τα αρχικώς εκφρασθέντα παράπονά σας, συμπάσχω για τις όποιες άδικες περιπέτειές σας, συγχαίρω τις στρατιωτικές σας επιδόσεις, θαυμάζω τον ανιδιοτελή αγώνα σας και πολεμικότητά σας …
    αλλά με το συμπαθειο δηλαδή
    και μήπως σας βοηθήσει να κατανοήσετε μερικά πράγματα που σας ταλαιπωρούν αδίκως …
    σας εχει απασχολήσει το ενδεχόμενο να είστε μεγάλο ΨΩΝΙΟ;

    Υ.Γ. Μα πως το πέτυχα με τη πρώτη ο άτιμος …
    και να σκεφτεί κανείς ότι τα θρησκευτικά καθόλου δεν με πάνε!
    Γ.Ο.Χ. ο κύριος! Παλαιοημερολογίτης!
    Θα μου βάλω τγία!

    Μου αρέσει!

   • Ιωάννης. said

    Bρε εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει Γ.Ο.Χ ,από την Σύνοδο των Φλωρίνικων,που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο!!Το τι φαρμάκι εκτοξεύουν για την μεγάλη πλειοψηφία των πιστών που δεν έχουν πρόβλημα με την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος και το Νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο,ειλικρινά δεν περιγράφεται!!Το στόμα τους με την παραμικρή αναφορά στους νεοημερολογήτες πιστούς[Που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία ] στάζει δηλητήριο και είναι πέρα των άλλων και συκοφάντες!!Κατηγορούν τους πάντες ότι θέλουν να τους βλάψουν και επίσης καταγγέλουν ότι διώκονται συνεχώς[Απο ποιούς άραγες;;]!!Εκφράζονται επίσης απαξιωτικά και για τον Παίσιο!!
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΧ!!

    Μου αρέσει!

   • Χρήστος Πλατανιώτης said

    Ντάξει πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό πιάστηκε το στομάχι μου… Μπράβο ρε Ζουμή.
    Καθαρός Ορθόδοξος λόγος ερχόμενος από το έρεβος κάποιου Μοναστηριού της Βασιλεύουσας!
    Αν και δεν τα έχετε πει πρώτος, ορίστε που βγάζει ο γάμος λαϊκής αρχαιογνωσίας και Ορθοδοξίας(τα λεγε ο μπαρμπαριστοτέλης αλλά κανείς δεν τον άκουγε και ο αλέξανδρος έβλεπε Πάοκ – Αρης…)

    Μου αρέσει!

   • λολ! said

    Βάφει τα φρύδια της αυτή η τρίχρωμη αλεπού; Μα Κύριε ελέησον!…..

    Μου αρέσει!

  • Πελασγός ο Μιλήσιος said

   Κυρία Ντ.Κολοβού,

   Τέτοια σας μαθαίνουν εκεί στο Πολυεθνικό Κράτος, και έρχεστε μετά έτοιμοι σ’ αυτή τη Γή, και μας μυκτυρίζετε εμάς τους παραδοσιακούς, συγγνώμη συντηρητικούς θα θέλατε να πείτε φαντάζομαι, για τα πιστεύω μας και βιώματά μας!
   Κι έρχεστε έτοιμοι για να συνεχίσετε την Μετακένωση του Κοραισμού, που κατασκεύασε αυτό το τέρας του Ελληνικού Κράτους.
   Δεν μας ξερίζωσε μόνο το Χριστό, αλλά μετεκένωσε και την Αθεία τους, που πάνω της στήθηκε όλο το μαρτύριο του συγχρόνου Ελληνισμού από τους Κωλλλέτηδες, Μαυρομιχαλαίους, Μαυροκορδάτους, ως τους σημερινούς επιγόνους τους που τυραννούν τη δύστυχη Πατρίδα.
   Ελπιζω να υπάρχει ακόμα στην αφεντηά σου η τελευταία έννοια, η Πατρίδα, γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι έτοιμη και για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
   Το Κράτος που ζεις τώρα, δεν γνωρίζω αν ζεις μόνιμα ή σπουδάζεις, φρόνισε για την κατάντια αυτής της χαμένης Πατρίδας από το 1922, κοντά έναν αιώνα.
   Γαλούχησε μια οικογένεια και μας τη φόρτωσε στην Ελλάδα μας, και τους χρέωσε να παίξουν το ρόλο των «Δημοκρατικών». Η Εσχατηά της Φαμίλιας, παραδίδει εκεί κοντά σου μαθήματα στο Κολούμπια. Οποία Μετακένωση.

   Αλλά ξέφυγα από την ουσία.
   45000 π.Χ είπες; Με ραδιοχρονολόγηση να απέδειξαν το συμβάν του Ασκληπιού και Ορφέως, με άνθρακα 14, αποκλείεται! τέτοιες μετρήσεις γίνονται μέχρι 10.000 χρόνια.
   Αλλά στη χώρα που ζεις, φαντάζομαι τώρα που η τεχνολογία αιχμής έχει πληθυνθεί εκεί, έχουν αρτιότερες μεθόδους για να το αποδείξουν…
   Καημένη Ελλάδα!

   Πελασγός ο Μιλήσιος

   Μου αρέσει!

   • Ντ.Κολοβού said

    Αγαπητέ κ.Πελασγέ,
    Γνωρίζετε την προιμία «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα»; Η κακεντρεχής και βεβιασμένη απάντησή σας δείχνει ότι δεν αντιληφθήκατε ή δεν διαβάσατε σωστά το νόημα του σχολίου μου.Δεν θα μπω στον κόπο να σας απαντήσω για το τι κάνω στις ΗΠΑ.Θα σας πω μόνον ότι δεν είμαι ούτε νεαρά,ούτε σπουδάστρια,αλλά υπερήλικας με βαθειά γνώση της καταγωγής μου και της αγάπης μου για την πατρίδα.Οι μικρότητες και μισαλοδοξίες που εκφράσατε με αφήνουν παντελώς αδιάφορη.
    Η Ελλάδα είναι καημένη από κάποιους που σκέπτονται και ενεργούν όπως εσείς.

    Μου αρέσει!

   • Πελασγός ο Μιλήσιος said

    Ευαίσθητη Κυρία Κολοβού,

    Νόμισα ότι διατηρούσατε κάποιο επίπεδο επιδεκτικό κριτικής, αλλά αστόχησα στην εκτίμησή μου.
    Έγραψα σε…πλάγιο τέταρτο αφ’ενός να μη σε θίξω αλλά να δεχθείς την κριτική μου, όπως όλοι μας δεχόμαστε από οποιονδήποτε.
    Αλλά αφού μου πετάξατε το γάντι, θα το δεχτώ, όχι για φιλονικία αλλά για τακτοποίηση των κακώς κειμένων.

    Ποιός σας το έμαθε κυρία Κολοβού οτι «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ»;
    Άλλο ο σπερματικός λόγος που προτυπώθηκε πριν την ενσάρκωση του Θεού Λόγου, κι άλλο αυτά που γράφετε, και τα οποία τω όντι είναι “από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα”.
    Όσον αφορά για τις καμμιά 45.000 χρόνια, σας απάντησα με υπερβάλλον χιούμορ, αλλά φαίνεται ότι σ’αυτές τις συχνότητες δεν…λαμβάνετε.

    Φαίνεται ότι η κατήχηση που πήρατε είναι υπεύθυνη κι όχι εσείς, κυρία Κολοβού.
    Θας σας συστήσω ένα Μεγάλον Γέροντα στην Αμερική, που εγκαταβιεί στην Αριζόνα. Για τον Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθείτη σας λέω. Αν έχετε την ευκαιρία, πάτε να τον γνωρίσετε, κι όλα θα πάνε καλά. Είναι εξ’άλλου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον γνωρίσετε, και να σας λυθούν οι απορίες σας.
    Άν σας έθιξα, σας ζητώ συγγνώμην

    Πελασγός ο Μιλήσιος

    Μου αρέσει!

  • Ενας Πολίτης said

   «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ, 45000 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ.!»

   Μα τον νεφεληγερέτη, εριβρεμέτη και αργικέραυνο Δία, τι είναι αυτά που γράφεις ;
   Θα τρίζουν οι χορδές της λύρας του Ορφέα και τα κόκκαλα του Ασκληπιού!

   Μου αρέσει!

   • Ντ.Κολοβού said

    Αγαπητέ Πολίτη,
    Ίσως να πρέπει να διαβάσεις λίγο περιασσότερο;

    Μου αρέσει!

   • Ενας Πολίτης said

    Προέβλεψε ο Ασκληπιός 45.000 χρόνια πριν την έλευση του Ιησού;

    Σε ποιο επιστημονικό σύγγραμμα και σε ποιες μεθόδους χρονολόγησης στηρίζεται μια τέτοια θέση για την οποία με εγκαλείς ως αδιάβαστο ;

    Μου αρέσει!

   • Άκης said

    Χωρίς να ενστερνίζομαι τις ειρωνείες και τις προσβολές εκατέρωθεν, οφείλω να ομολογήσω ότι οι δοξασίες του Τουλάτου περί δήθεν κρυφών τμημάτων της Καινής Διαθήκης που αποδίδουν στον Χριστό λόγια όπως «Ελλάς γαρ μόνη κοσμογονεί» («ανθρωπογενεί» υποτίθεται ότι λέει), είναι μάλλον φαντασίες του συγγραφέως.

    Η επιμονή και ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων να αποδόσουν στον Χριστό φιλελληνική ή ανθελληνική στάση (ανάλογα με το τι βολεύει τον καθένα) δεν στηρίζεται πουθενά, παρά μόνον στην προσωπική τους προτίμηση.

    Ο Χριστός δεν είναι θεός ενός έθνους αλλά ο Θεός «παντών των εθνών»!

    Μου αρέσει!

 4. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ said

  Η ιδέα,δηλαδή,είναι πραγματικότητα,Κόριννα;Δεν είναι ένα ακόμη είδωλο;Πού και ‘σε τι μας ωφελεί πια;Δεν το αντιλαμβάνεσαι και μόνη σου πως λανθάνεις και αερολογείς;

  Μου αρέσει!

 5. Ενας Πολίτης said

  Συγχαρητήρια Απελλή για το άρθρο σου.
  Θα ήθελα να καταθέσω μια επιπλέον άποψη πάνω στο φαινομενικό δίπολο Μύθος-Ορθός ¨Λόγος.

  Ο φιλοσοφικός λόγος δεν αναδύθηκε ξαφνικά από το πουθενά στην Ελλάδα του 5ου αι π.Χ ούτε υπήρξε ένα ξαφνικό άλμα από τον Ομηρικό ή Ησιόδειο μύθο στον επιστημονικό λόγο του Αριστοτέλη.
  Η πορεία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας χαρακτηρίζεται από ένα συνεχή μετασχηματισμό των μύθων σε ορθολογικά σχήματα ερμηνείας του κόσμου, που στηρίζεται στην κριτική και στην ανάπτυξη νέων επιστημονικών γνώσεων, ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών στο πέρασμα του χρόνου.

  Ωστόσο η σχέση μεταξύ των αρχαιοελληνικών μύθων και της ορθολογικής σκέψης δεν είναι αντιθετική, όπως η πλάνη με την αλήθεια, γιατί ο μύθος βρίσκεται στο εσωτερικό της επιστήμης. Άλλωστε και μέσα στο μύθο συχνά καταδεικνύεται πως υπάρχει κρυμμένη επιστημονική γνώση πίσω από μια παραστατική και μεταφορική γλώσσα.
  Ο μύθος λειτουργεί μέσα στην ορθολογική σκέψη από τον Παρμενίδη και τον Πλάτωνα μέχρι τους νεώτερους φιλοσόφους όπως πχ τον Βιτγκενστάιν.
  Ο Freud στηριζόμενος στην αρχαιοελληνική σκέψη αξιοποιεί τον μύθο ως κατασκευή του υποκειμένου, τον αναλύει και τον ερμηνεύει και τον αναδεικνύει ως βασικό πυλώνα της ψυχαναλυτικής διαδικασίας.
  Ο Καρλ Γιουνγκ συνήθισε να λέει πως μόνο κατανοώντας τους μύθους, είναι δυνατόν να κατανοήσει κανείς την ψυχολογία και το αντίστροφο και επίσης θεωρεί πως αποκαλύπτουν και αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου.

  Μου αρέσει!

  • ΑΠΕΛΛΗΣ said

   Ενας Πολίτης

   Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη και συμφωνώ μαζί σου.
   Μάλιστα με κεντρίζεις να ανεβάσω τις επόμενες ημέρες ένα κεφάλαιο της μελέτης (που προηγείται χρονικά αυτών που παρουσίασα τις δύο τελευταίες εβδομάδες) που έχει ακριβώς τον τίτλο «Πίσω από την αλληγορία του Μύθου και της καλλιτεχνικής μορφής» και πραγματεύεται αυτό το οποίο λες.
   Επειδή βλέπω πως σε ενδιαφέρει το θέμα, σου προτείνω να το διαβάσεις.

   Προς το παρόν, έστειλα απόψε στην Ολυμπία προς δημοσίευση, τη συνέχεια του σημερινού μου άρθρου, με ένα νέο κεφάλαιο που απαντά με στοιχεία για την αμφισβήτηση του μύθου εκ μέρους των φιλοσόφων. Μια επιτομή των θεωριών τους.
   Να είσαι καλά..

   Μου αρέσει!

  • Χρήστος Πλατανιώτης said

   «Η Φιλοσοφία του Παρμενίδη παρουσιάζεται ως θεϊκή αποκάλυψη, ως αποκάλυψη μίας ανώνυμης θεάς που υποτίθεται ότι αποκαλύπτει στον Παρμενίδη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Το παράδοξο εδώ είναι ότι ο φιλοσοφικός λόγος παρουσιάζεται ως θεϊκή αποκάλυψη, δογματική δηλαδή και αναμφισβήτητη αλήθεια. Αυτό όμως συνιστά ουσιαστικά αναίρεση της ταυτότητάς του. Έτσι η πρόθεση του Παρμενίδη να δείξει μέσα από την ποιητική και συμβολική εικόνα του φανταστικού του ταξιδιού στη χώρα του φωτός την ανάγκη υπέρβασης της απλοϊκής γνώσης από την έγκυρη γνώση της φιλοσοφίας αποδεικνύεται, όσο και αν είναι κατανοητή, αντιφιλοσοφική. Και αυτό ακριβώς είναι το τίμημα της αλαζονικής του πεποίθησης ότι αυτός και μόνον αυτός κατέχει την αλήθεια. Προφανώς καταφεύγει στον ρόλο του υποφήτη της ανώνυμης θεάς για να προσδώσει στον φιλοσοφικό του λόγο μεγαλύτερο κύρος, χωρίς όμως να συνειδητοποιεί ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά τον υπονομεύει, αφού ο φιλοσοφικός λόγος είναι πάντοτε αγωνιώδης αναζήτηση της αλήθειας, είναι ελεύθερος στοχασμός και ποτέ ένα είδος θεϊκής αποκάλυψης. Πάντως το περιεχόμενο της δήθεν αποκάλυψης έμεινε τελικά εντελώς ανεπηρέαστο από την μορφή της η οποία είναι ποιητική, μυθική και θρησκευτική.»

   Ισως ένας από τους μεγαλύτερους Φιλοσόφους και άγνωστος στους περισσότερους. Πολύ επίκαιρος όμως στην κουβέντα σας
   Παρμενίδης ο Ελεάτης

   Υγ: Ο Πλάτων απλά τον κατέκλεψε

   Μου αρέσει!

 6. Αντάμ Παπαντάμ said

  κ.Ζούμη ,καταρχήν είμαι κύριος και όχι κυρία ,γιατί το όνομα που χρησιμοποιώ το ονομάζετε σατανικό ;
  Όσον αφορά για το πίστευε και μη ερεύνα να ρωτήσετε ορισμένους Ιερείς που τρομάρα τους προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον λόγο του ΙΗΣΟΥ .
  Πράγματι με την μακροσκελή δευτερολογία σας με τρομάξατε ,παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω στην Ορθοδοξία ως θρησκεία της αγάπης και του ελέους .

  Μου αρέσει!

 7. (Ζητώ συγνώμη από την ιστοσελίδα σας. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω για μικρότερα κείμενα)…
  ΑΠΕΛΛΗΣ: Μένω άφωνος!
  Κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΩΣ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΦΩΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΣ…!!!

  ΑΠΕΛΛΗΣ: Προσπερνώ το γεγονός ότι έχετε καταχραστεί το δικαίωμα της Κρίσης από τον Κύριο,
που φαρισαϊκά τον επικαλείστε μεγαλόφωνα, διαπράττοντας την ίδια στιγμή αλλεπάλληλα αμαρτήματα όπως αυτό της καταλαλιάς και της κατάκρισης.

  ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ… ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΣ, ΩΣ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΙΡΟΜΕΝΟΣ», ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΑ;;;… ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ…
  ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ, ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΗ…
  Ή ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ ΜΟΥ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΩ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ή ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΛΙΕΣ, ή ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ…
  ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΙΑ…!!!
  ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ή Ο ΤΡΟΠΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ, ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, (ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ… ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ…!!!
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΛΕΓΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ Ο ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ, (ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ), ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, (ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ, ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ)… ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑΜΕΙΟ… ΠΟΣΑ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ…!!!
  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΛΩ… ΣΕ ΕΙΠΑ ΚΛΕΦΤΗ, ΦΟΡΟΦΥΓΑ, ΜΕΘΥΣΟ, ΠΟΡΝΟ, ΜΟΙΧΟ, ΤΖΟΓΑΔΟΡΟ;;;… ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ…!!! Ή, ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΥΧΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ;;;… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑΣ, ή ΚΑΚΟΓΛΩΣΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ «ΣΑΛΤΣΑ», ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ…!!!
  ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ «ΓΡΑΙΪΔΙΑ» ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ, (ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΦΟΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΗΚΕ, ΠΟΙΑ ΒΓΗΚΕ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΘΥΡΩΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΗΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ…!!! ΒΓΑΖΩ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ESPRESSO, ΠΟΥ ΑΝΑΔΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ;;;… ΟΧΙ.

  ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;… ΟΧΙ. ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΣΥ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ… ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Π. ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΓΙΟΣ… ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓ,ΧΩ…

  ΑΠΕΛΛΗΣ: Έτσι, με έχετε ήδη καταδικάσει με τη δική σας θεϊκή απόφαση, να με στείλετε αμπαλαρισμένο στο τέταρτο υπόγειο της Κόλασης!
Το τι κάνω εγώ με τον Θεό μου, είναι δικό μου θέμα….εσείς δε μπορείτε να γνωρίζετε…Ο καθένας μας θα δώσει λόγο μοναχός του. Ας όψεσθε εαυτόν και ας ανησυχείτε δι υμάς

  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ, (ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΩ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ, ΟΥΤΕ ΒΛΑΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ)…!!! ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΓΙΝΑ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ;;;… ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ;;;… ΓΙΑΤΙ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ… ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ…!!!

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΤΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΖΗΤΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΕΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΗΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ, Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;;;… ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΟΤΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΕΙΑ;; ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΛΕΙΣ;;;… ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;;; ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ, («ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ»), ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΑΣΥΔΟΔΙΕΣ, ΑΣΩΤΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (LEADERS OPINION), ΟΠΩΣ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΑΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΣΤΡΕΦΟΥΝ, (ΒΛΕΠΕ ΤΟ «ΛΑΛΟΥΝΤΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ», ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ), ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΣ ΠΙΣΤΗ, ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ… «ΑΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΞΑΝΑ, ΘΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑ;;;…
  ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΜE ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΕΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ, (ΒΛΕΠΕ ΗΡΟΔΟΤΟ), ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΟΥ…!!!
  Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΧΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΓΑΝΗΜΙΔΗ, (ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «ΑΙΩΝΙΟ ΕΦΗΒΟ», ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ)…!!!

  Το τι κάνω εγώ με τον Θεό μου, είναι δικό μου θέμα….εσείς δε μπορείτε να γνωρίζετε…Ο καθένας μας θα δώσει λόγο μοναχός του. Ας όψεσθε εαυτόν και ας ανησυχείτε δι υμάς
Σταματώ εδώ, διότι δυσφημείτε την Ορθοδοξία, προβάλλοντας ένα αποκρουστικό πρόσωπο δίχως αγάπη και καλοσύνη, προς χαρά των εχθρών του Χριστού και της Εκκλησίας.
Πολύ φοβάμαι, ότι χρειάζεστε τη βοήθεια ενός πνευματικού ή έστω κάποιου ψυχιάτρου..

  ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΟΧΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ… ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΛΕΞΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ…
  ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ:
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΞΩ ΔΗΜΟΣΙΑ… ΑΣ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΔΙΑΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ… ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ Ι. ΠΗΔΑΛΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…!!!
  ΑΣ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ, Ο ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΥΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΥ…!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΒΟΛΗ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΓΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΩΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗ…

  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΣΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΙΣΑ-ΙΣΑ… ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ «ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ», (ΠΑΛΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΓΛΩΣΣΑ), ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, (ΠΩΣ ΛΕΜΕ 0+0=0 )-:))… ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΩΓΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ;;;…
  ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΛΑΖΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΟΥ… ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ «ΡΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΔΙΧΤΥΟΥ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ» ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ «ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΑ»…!!! ΤΙ ΩΡΑΙΑ… ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ;;;… ¨Η ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΑ… ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΚΑΝΕΙΣ;;;… (ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΓ. ΘΕΟΔ. Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ), ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΗ…!!!
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΛΕΩ, «ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΜΠΙΜΠΕΛΟ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΩ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ GARAGE ΜΟΥ, (ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΩΣ ΑΠΟΘΗΚΗ), ΑΦΟΥ ΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΑΝ ΕΓΩ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΓΙΝΕ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ…!!! (ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ)…
  ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ…
  ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ… Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ: «ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΨΥΛΛΟΥΣ»…!!!
  ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ!
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ, ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΗΣ E.N.D. ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, (ΟΣΟ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ), Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ…!!!
  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΙ…
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, κ.ά…!!! ΕΜΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…
  ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ, Ο ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, «ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»…. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ Κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ ΟΤΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ LINK:

  ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΤΙΤΛΟ: Ο Αρτέμης Σώρρας υβρίζει την Εκκλησία της Ελλάδος
  ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ VIDEO, ΔΕΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΟΥ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΜΑΣΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ», ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ «ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»… ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ, Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ… ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ… ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΟΧΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΛΕΓΕΤΑΙ Metania, ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΥΛΟΓΙΑ! ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
  Καλή σου μετάνοια.
Πρόδρ. Ζουμής, αχρείος δούλος Κυρίου.
  E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
  001 (917) 560 0022

  Υ. Γ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΛΑΤΟ, ΤΟΝ ΜΥΣΤΗ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ» ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ)…!!!
  METANIANEWS 23 minutes ago 
ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ VIDEO ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΤΟΥ!
neataksi.blogspot.com/2012/03/­­­blog-post.html
(ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ή ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΣΗ-ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ…!!!
(Prodromos Zoumis Genuine Christian Orthodox Journalist/Reporter/Investigat­­or)
Tel. 001 (917) 560 0022
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΚΑΝΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΗΣΗ…!!!
  ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΤΟΥ Y-TUBE, (METANIANEWS), ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ…!!!

  Μου αρέσει!

  • Ενας Πολίτης said

   Οποιος μελετά την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και πολιτισμό, και δεν δηλώνει χριστιανός, είναι κατά την γνώμη σου απαραιτήτως ειδωλολάτρης ;

   Μου αρέσει!

   • ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;.. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ, ΖΩΝΤΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΨΥΧΩΝ…!!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ Γ.Ο.Χ. ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ “ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ” ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΕΣ…
    ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, (ΚΟΙΝΩΣ ΕΙΔΩΛΑ), ΠΑΕΙ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ…!!!
    Ή ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑ ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ/ΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ… “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” ΛΕΕΙ…(;;;), ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΟΝΑΟΥΣ… (ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ)… ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΠΟ ΨΕΥΤΟ ΘΕΟΥΣ, ή ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ “ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ”, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΚΛΑΒΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥΣ…
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΘΕΟΥ… ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΗΔΟΝΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΟΙ…

    ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ… ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΝΕΤΟ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΝΑΠΑΥΟΤΑΝ…!!!

    ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ… Π.Χ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ, (ΜΟΙΧΟΣ, ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ, ΜΕΘΥΣΟΣ, ΚΑΠΝΙΖΕΙ), ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ… ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΕΥΦΟΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΦΙΜΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ… ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ TESTIMONIALS… ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ…!!!

    ΑΛΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΙΩΝΙΟ ΣΚΛΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΗΓΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΥ, ΜΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΙΚΑ…!!!

    ΑΛΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΗΣ, (ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΛΩΣ ΜΑΘΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΣΥΧΝΆΖΕΤΕ, ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ)… ΑΛΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ… (ΑΦΟΥ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ…

    ΕΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ, (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ), ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΕΣ, κ.λ.π., ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ, Η ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ…
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ… ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΦΛΕΒΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΘΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ “ΩΔΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ”, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ…!!!

    ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, (ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΚΑΘΑΡΗ ΚΟΛΑΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΤΟΥΣ “ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΝ)…” ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ…!!! (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΙΩΘΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ…

    ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΠΙΠΛΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ “ΕΝΤΕΛΕΙΑ”, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΧΝΟΥΔΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ή ΠΟΤΕ ΤΗΣ…

    ΑΛΛΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ… (ΒΛΕΠΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ)… ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΥΤ/ΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΝΑ ΤΑ ΓΙΑΛΙΖΕΙ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ…!!!
    ΑΛΛΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΤΟΥ… ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΞΑΤΜΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΤΡΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΖΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ…!!!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, (ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ), ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΣΤΗΝ Β΄ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΑ…
    ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ…!!!

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, (ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ “ΠΥΡ ΚΑΤΑΝΑΛΙΣΚΟΝ”), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ…!!!

    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ “ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΣΠΙΘΩΝ” ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΑΣ, (ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΕΙΣ, ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)… ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΠΙΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΟΥΡΑΝΟ”, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΝΑ ΕΓΚΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ, (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ), ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Γ.Ο.Χ. ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΦΤΩΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΦΡΑΙΝΕΤΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΛΕΟΝ.

    Καλή μας μετάνοια.
Πρόδρ. Ζουμής, αχρείος δούλος Κυρίου.
    E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
    001 (917) 560 0022

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Τι λες και εσύ Πολίτη …
    από δαίμονες έχουμε καταληφθεί ΕΜΕΙΣ …
    ή ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΖΟΥΜΗΣ;

    Κρίμα το άχαρο …
    Κρίμα!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Στα highlights …
    Έχεις το δαίμονα μέσα σου αν θέλεις να πηδάς την γυναίκα σου! (Για γκόμενα ούτε συζήτηση!)
    Και μετά διερωτώνται πως κατέληξαν κερατάδες!
    Μιά δυό φορές στην ζωή σου για τεκνοποίηση
    ζητώντας και από τον θεό συγχώρεση για το κακό που αναγκάστηκες να κάνεις!
    Μόνο για κατούρημα στο έδωκε ο θεός!

    Ρε Πρόδρομέ μου,
    δεν το κόβεις να ησυχάσεις …
    να μη σε τυρανάει και το δαιμόνιο;

    Μου αρέσει!

   • ΑΚΟΥ ΕΙΡΩΝΑ “ΚΕΡΚΥΡΑΙΕ” ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΗ,

    ΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ “ΕΞΙΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ”, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ… ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ “ΣΑΤΥΡΟΣ”, (ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΠΕΟΦΟΡΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΣΑΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ)…!!!

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΚΑΙ ΑΚΑΛΙΕΡΓΗΤΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…!!!

    ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ, ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΕΙΣ, ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ “ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΜΙΚΡΟΝ ΘΕΟ”, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ… (ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004)
    ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ… ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! “ΜΗ ΔΩΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ”…!!! (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΣΕΒΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ)…!!!

    ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΣΕΙΣ, ΤΑ “ΖΩΩΔΗ” ΣΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ… (ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ”)…!!! (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Ο Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΑ…

    ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΗΝ ΣΑΡΚΙΚΗ ΗΔΟΝΗ, (ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΕΚΝΟΠΟΙΕΙΑΣ), ΕΣΥ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΟΥ, (ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΣΟΥ, ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ), ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ… ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ…!!!

    ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕ “ΚΕΡΚΥΡΑΙΕ”, Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο “ΠΟΛΙΤΗΣ” ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ, (ή ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ), ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ, ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;;;…

    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΟΝΗΡΟ ΛΟΓΙΣΜΟ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΗΤΑΝ Ο ΑΥΝΑΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΩΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΕΙ…
    ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ…!!!
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΚΑΘΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗΣ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ…!!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΚΟΠΤΙΚΑ, ΜΑΘΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕ “ΚΕΡΚΥΡΑΙΕ”, ΟΤΙ Ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΕΘΑΝΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΟΣ… ΑΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΓΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…!!! ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΕΙΣ…!!!

    ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Ι. ΠΗΔΑΛΙΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ… Ο ΘΕΟΣ ΑΡΤΙΜΕΛΗ ΣΕ ΕΚΑΝΕ, ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ… Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

    ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

    (Prodromos Zoumis Genuine Christian Orthodox Journalist/Reporter/Investigat­­or)

    E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
    
metanianews.blogspot.com (Υπό κατασκευήν)
    
Tel. 001 (917) 560 0022

    Μου αρέσει!

  • Ακέλας said

   Kύριε ΖΟΥΜΗ. Ευχαριστούμε γιά τα σχόλια σας,αλλά επιτρέψατε παρακαλώ σε ένα τελείως(μα τελείως) άθρησκο όπως χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ένθεο ον, χωρίς τις καρικατούρες που του έχουν φορτώσει οι κάθε λογής εκμεταλευτές του Ονόματος Του!

   Μου αρέσει!

   • “ΚΕΡΚΥΡΑΙΕ”, ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ “ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ”, ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ;;;…

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΕΠΤΩΚΟΤΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ 10ου ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ), ΣΑΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΑΙΜΟΝΕΣ), ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…!!!

    (Prodromos Zoumis Genuine Christian Orthodox Journalist/Reporter/Investigat­­or)
    
E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
    
metanianews.blogspot.com (Υπό κατασκευήν)
    
Tel. 001 (917) 560 0022 (Για ενστάσεις απορίες, απαντώ σε σταθερό διεθνώς, με δική μου χρέωση).

    Μου αρέσει!

 8. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ said

  Η βλακεία δεν είναι δαιμονική κατάληψη απαραιτήτως αλλά (και) ανθρώπινο δημιούργημα.Γι’αυτό (και) μην ανησυχήτε.

  Μου αρέσει!

  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, “ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ”… ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ;;;… ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;;;…

   ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ;;;… ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;;;…

   ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΚΡΥΨΙΝΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ, ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΑΡΕΤΩΝ, ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!

   ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, (ΠΟΥ Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ), ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΟΡΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ…!!!

   ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ “ΣΠΙΘΕΣ” ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΝΟΥ…!!!

   ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΙΦΟΡΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ…!!!

   ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ, ΝΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΥΦΟΡΙΑΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, (ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ), ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΗΣΗ ΚΑΙ “ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ” ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΡΥΝΗΤΕ…!!!

   (Prodromos Zoumis Genuine Christian Orthodox Journalist/Reporter/Investigat­­or)
   
E-mail: MetaniaNEWS@gmail.com
   
metanianews.blogspot.com (Υπό κατασκευήν)
   
Tel. 001 (917) 560 0022 (Για ενστάσεις απορίες, απαντώ σε σταθερό διεθνώς, με δική μου χρέωση).

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: