olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝH ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 6, 2013


…Παραδέχτηκε ο τ.Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερύ Ζισκαρ ντ’ Εστέν

​Γράφει ο​​​​
​Νίκος Αναγνωστάτος

​Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, ούτε βαθιές πολιτικές αναλύσεις, για να αντιληφθεί κανείς ότι τα μέτρα που μας έχει αποβάλει η «Τρόϊκα», όχι μόνο δεν μας βγάζουν από την κρίση, αλλά όλο και χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση, εξαθλιώνονται οι πολίτες και απογυμνωνόμαστε από κάθε περιουσιακό μας στοιχείο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο πολύς Ολλανδός τεχνοκράτης κ.Μπομπ Τραα, ο οποίος έχει εγκατασταθεί
εδώ ως τοποτηρητής του ΔΝΤ τον Οκτώβριο του 2010, ενεργεί ως μεσίτης μεταξύ επιχειρηματιών και συστήνει σε επιχειρήσεις ακόμη και μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία. Να τον χαιρόμαστε!
​Οι πιο πάνω απλές σκέψεις, επιβεβαιώνονται από τον τ.Πρόεδρο της Γαλλίας κ.Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εστέν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2013. Μεταξύ των τόσων ενδιαφερόντων που αναφέρει στη συνέντευξή του αυτή, σε ένα σημείο πληροφορεί ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και αυτά που πρέπει να ληφθούν τα υπαγορεύει το ΔΝΤ. Δηλαδή είναι συνταγή του ΔΝΤ». Αποδεικνύεται έτσι ότι οι «φίλοι» μας στην Ευρωζώνη, χρειαζόταν το «δήμιο» ο οποίος ήξερε πως λειτουργεί η λαιμητόμος. Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς! Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, ιδιαίτερης σημασίας και προσοχής είναι η παραδοχή του ότι «το ευρωπαϊκό κατεστημένο επέλεξε την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, όχι λόγω φιλικής διάθεσης προς την χώρα μας, αλλά επειδή θα κατέγραφαν μικρότερες απώλειες των πιστώσεών τους. Στην πραγματικότητα η δοθείσα στήριξη δεν συνιστούσε εξυπηρέτηση απέναντι στην Ελλάδα και το λαό της». Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ειλικρινείς σκέψεις του κ.Ζισκάρ ντ’Εστέν, ενός σταθερού φίλου της Ελλάδος και ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, αλλά διαφώνησε στην ένταξή μας στην Ευρωζώνη ως ανέτοιμοι και με αθωράκιστη οικονομία.
​Τι άλλη χρεία μαρτύρων έχουμε για τις προθέσεις των φιλτάτων εταίρων μας; Οι πολυαγαπημένοι μας εταίροι λοιπόν μας έπεισαν για το … ενδιαφέρον τους να βγούμε από την κρίση και μας βύθισαν βαθύτερα. Κέρδισαν όμως χρόνο για να απελευθερωθούν από τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα και όταν το πέτυχαν, μας έκαναν ακόμη μια «χάρη», να τα κουρέψουν, όταν το 80% ήταν εντός της Ελλάδος, με την εξαπάτηση των μικρο-ομολογιούχων και τη δημιουργία προβλημάτων στα ασφαλιστικά μας ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες.
​Το «κατόρθωμα» αυτό είναι του ΓΑΠ, ο οποίος εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή του, κάτι που το έχουν αντιληφθεί πλέον σχεδόν όλοι οι Έλληνες οι οποίοι τον θεωρούν ως τον καταστροφέα της χώρας μας. Το «σχεδόν» αναφέρεται στην ομάδα που αποθέωσαν τον ΓΑΠ κατά την είσοδό του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο. Ποιοι είναι άραγε αυτοί που τον θαυμάζουν; Ανόητοι, ευεργετηθέντες ή αφελείς, συμπεραίνει ο απλός λαός. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του ευκολόπιστου και πάντα προδομένου λαού μας.
​Τώρα ενδεχομένως είναι αργά για δυναμικές αντιδράσεις, με τόσο εγγυημένο χρέος, με την Ελλάδα σε πτώχευση και τους Έλληνες σε εξαθλίωση. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο κ.Σαμαράς αναγκάσθηκε να προσχωρήσει στη μνημονιακή πολιτική, αφού πλέον είμαστε μέσα στην καταιγίδα, όπως χαρακτηριστικά παρομοιάζω την κρίση και δεν είχε εισακουστεί εγκαίρως πριν για να την αποφύγουμε. Για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κοινωνική εξέγερση, ή πριν πεθάνει η Ελλάδα, η Κυβέρνηση έχει καθήκον και υποχρέωση πολιτική, κοινωνική και ηθική, να προλάβει την περεταίρω επιδείνωση του δράματος της ελληνικής κοινωνίας, του περήφανου ελληνικού λαού, το μόνο λάθος του οποίου ήταν ότι πίστεψε σε ανάξιους πολιτικούς. Να αποφευχθεί η πλήρης και ολοκληρωτική εξαθλίωσή μας. Επιβάλλεται μια ειλικρινής, αλλά ανοικτή και θαρραλέα συζήτηση με την ηγεσία της Ευρωζώνης, δηλαδή με την Γερμανία και την κ.Μέρκελ η οποία ελέγχει κάθε κίνηση και επιβάλει κάθε απόφαση στην Ευρωζώνη, δεδομένου ότι είναι τοις πάσι πλέον γνωστές οι απώτερες επιδιώξεις τους. Θα πρέπει να αποφασιστεί η χαλάρωση των μέτρων και να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής, ώστε να ανασάνει ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός και να αναλάβει δύναμη να συνεχίσει τις προσπάθειες ανάκαμψης.
Ας διαψευσθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η απώτερη επιδίωξη των Γερμανών και όχι μόνο, είναι μέσα από την ταπείνωση της Ελλάδος και την θυσία των Ελλήνων, να προσεταιρισθούν τον ορυκτό μας πλούτο και ιδίως τους πλούσιους, όπως λένε, υδρογονάνθρακές μας, καθιστώντας μας έτσι ένα καθαρό προτεκτοράτο. Είναι ίσως μία ευκαιρία να τους πείσουμε ότι ο πλούτος μας, όποιος και όπου υπάρχει, θα τον χρησιμοποιήσουμε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, αν πραγματοποιηθεί η ολοκληρωτική ένωση, όπως θα είναι και η υποχρέωση κάθε κράτους μέλος της Ε.Ε. να συνεισφέρει το δικό του πλούτο υπέρ του συνόλου, με μια ορθολογική και εξισορροπητική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Μια ένωση η οποία θα συμβάλλει σε μια δυνατή και ευημερούσα Ευρωζώνη και Ενωμένη Ευρώπη, σε πείσμα όλων όσων επιδιώκουν τη διάλυσή της. Η ισχύς εν τη ενώσει!
Νίκος Αναγνωστάτος​​​​​​​
e-mail: nanagnostatos@gmail.com

9 Σχόλια to “«ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝH ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»!”

 1. ΕΝΑΣ ΒΙΣΑΛΤΗΣ(ΣΓΤΜ) said

  Καλημερούδια..Εχω βαρεθεί να γράφω ότι Ε.Ε είναι γερμανοληστοσυμορία σφαγείο για την Ελλάδα τον Ελληνισμό και τους Ελληνες,ότι οι δολοφόνοι -κατσαπλιάδες-απατεώνες -συκοφάντες μας γερμανοί καταευχαριστημένοι με την ραγιαδοσύνη μας που δεν σταθήκαμε άξιοι να τους καταεξευτελίσουμε σε όλο τον κόσμο για τα εγκληματά τους κατά την διάρκεια της κατοχής και να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να αναλάβουν σαν υπεύθυνο κράτος τιε ευθύνες τους αντί να τις αποφευγουν με κολπάκια σαν κοινοί απατεωνίσκοι ,πλάκωσαν τώρα για να μας τελειώσουν παρέα με τους γνωστούς τους συνεργάτες-γερμανοκράτη της ευρώπης και τους συνεργάτες τους πολιτικούς προδότες δοσόλογους..Και όσο ο γραικός παρκάρει το γερμανικό του κάρο στο πάρκινγκ του γερμανικού πολυκαταστήματος,βλέπει τουρκικά σήριαλ και ζητιανεύει ρουσφέτια από διεφθαρμένους πολιτικάντηδες θα κερδίζουν ..

  Μου αρέσει!

 2. Σπάρτακος said

  H EE είναι ένα νεοαποικιακό πολιτικό μόρφωμα ,που ιδρύθηκε από τις πρώην αποικιοκρατικές χώρες,με αποκλειστικό σκοπό τη συνέχιση της αποικιακής πολιτικής με άλλα μέσα.
  Η τεχνητή κρίση χρέους έβαλε σε λειτουργία το σχέδιο αποικιοποίησης των ασθενών κρίκων της ΕΕ
  Γι αυτό και το ξεπούλημα των ελλήνων και της Ελλάδας εκπλήσσει μόνο τους αφελείς που πίστεψαν ότι μέσα στην ΕΕ οι έλληνες θα αποκτούσαν εισοδήματα ,συντάξεις και κοινωνικές παροχές ανάλογες με αυτές της Γερμανίας ΄.
  Οσο για τη Δημοκρατία αυτή εξ ορισμού έχει εξορισθεί από την ιδρυτική πράξη της ΕΕ ,που δίνει νομοθετικές υπερεξουσίες σε Κομισιόν και Συμβούλιο Υπουργών ,ενώ καταδικάζει την ευρωβουλή σε ένα γνωμοδοτικό όργανο ,χωρίς αρμοδιότητες.
  Την εικόνα του αυταρχικού και ολκληρωτικού μορφ’ωματος έρχεται να συμπληρώσει το ευρωσύνταγμα που προβλέπει τη λήψη αποφάσεων ,από το 2014, βάσει του πληθυσμού κάθε χώρας ,με αποτέλεσμα οι χώρες του νεοαποικιακού μπλοκ να έχουν τη πλειοψηφία και να επιβάλλονται στη μειοψηφία.
  Η εκχώρηση της εξουσίας στη σύνταξη των προυπολογισμών από τα εθνη κρατη στη κομισιον αποτελεί τη τελευταία πράξη στη πλήρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο υπερεθνικό ολοκληρωτικό μόρφωμα της ΕΕ ,ενώ με πυρετώδεις προετοιμασίες μεθοδεύεται η αναθεώρηση του συντάγματος ,έτσι ώστε τα δημοσιονομικά μέτρα που ωφελούν μόνο τις ισχυρές χώρες του Ευρώ να αποκτήσουν συνταγματική ισχύ και για τις αδύναμες οικονομικά χώρες,που θα μετατραπούν σε τεράστιες ΕΟΖ ή καλύτερα σε ανοιχτά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
  Η τρόικα εσωτερικού συνειδητά και με μεθοδικούς σχεδιασμούς μετατρέπει μέσω της φορολογίας την ελλάδα σε αποικία υπόδικων ,που προκειμένου να μην εκτίσουν ποινές φυλάκισης θα στέλνονται με αεροπλάνα και βαπόρια στις ΕΟΖ ,για να προσφέρουν κοινωφελή τζάμπα εργασία στους δουλέμπορους επενδυτές ντόπιους και ξένους.
  Εντός της ΕΕ δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τη χώρα μας ούτε για τον πληθυσμό της.

  Μου αρέσει!

 3. Πέτρος Μ. said

  Σπάρτακος και Βισάλτης.
  Και οι δυο έχουν απόλυτο δίκιο. Ο μόνος που έχει άδικο, απόλυτο άδικο, είναι ο συντάκτης, Νίκος Αναγνωστάτος. Τι μας λέει λοιπόν. Ότι ο Αντωνάκης, ο πρωθυπουργός μας, είναι αναγκασμένος να κάνει ότι κάνει, γιατί έτσι τα έφτιαξε ο ΓΑΠ. Λες και δεν υπάρχει άλλη λύση. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να μείνει στην ΕΕ γιατί στα προβατάκια τους Έλληνες λένε πως εάν φύγουμε θα καταστραφούμε, έχει μια λύση. Έξω από μνημόνια, καταγγελία δανειακής σύμβασης. Δεν μιλάει άλλο για λογιστικό έλεγχο του χρέους, αλλά όταν έρθει στην εξουσία, πιστεύω να το κάνει. Μας τα χαλάει βέβαια λίγο με τους λάθρο, αλλά πιστεύω μαζί με τον Καμμένο να τα κάνουν καλύτερα.
  Κατά τα άλλα, τί θα μας κάνουν οι εταίροι μας; Επάρκεια πλέον έχουμε, δεν μπορούμε τώρα να σας ξεχρεώσουμε, όταν μπορέσουμε θα το κάνουμε. Άει στο διάολο λοιπόν, όποιος θέλει κάτι παραπάνω, μολών λαβέ. Άει στο διάολο και σε όλους τους πουλημένους, τους δωσίλογους. Μόνο που τα παραπάνω προϋποθέτουν πως θα πρέπει οι Έλληνες να ξυπνήσουν, αυτό είναι το δύσκολο…

  Μου αρέσει!

  • Πέτρος Μ. said

   Και δεν εννοώ όλο το κείμενο, αλλά μόνο στο σημείο που γράφει για τον προδότη, το Νενέκο, τον Τρελαντώνη.
   Καιη ευχή του «Ας διαψευσθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η απώτερη επιδίωξη των Γερμανών…», θα γίνει πράξη μόνο εάν στείλουμε στο διάολο κάτι τρικομματικές κυβερνήσεις, μόνο εάν πάρουμε τις τύχες μας στα ίδια μας τα χέρια και δεν αφήσουμε τους ξεπουλημένους, τους προσκυνημένους, να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Και τους πλούσιους, όπως λένε, υδρογονάνθρακες, ποιοί λένε; Μήπως δεν είναι; Μήπως τα αναμενόμενα κέρδη από πετρέλαια και φυσικό αέριο, είναι λίγο μικρότερα από το χρέος μας όπως λέει η Bundesbank αλλά και οι δικοί μας δωσίλογοι;
   Άρα πρέπει να τα δώσουμε και αυτά για κάτι λίγα Ευρώ, όπως δώσαμε το χρυσό στη Χαλκιδική. Αξίας περίπου 40 δις, για 11 εκ. Και δεν μιλάω για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

   Μου αρέσει!

   • Πέτρος Μ. said

    Οι οποίοι δωσίλογοι ανέκαθεν έλεγαν πως δεν υπάρχουν πετρέλαια, μέχρι που δεν μπόρεσαν πια να το αποκρύψουν. Τώρα λένε για 350 δις. Και ας δούμε και αυτά που λένε οι παλιοεθνικιστές για τα πετρέλαια [για τα Σκόπια, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Βενιζέλο (λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου), τον ΓΑΠ κλπ].

    Μου αρέσει!

 4. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Λες να μη το εχουμε οι Ελληνες καταλαβει;;;;
  Λες να μη καταλαβαμε γιατι … ξεσκιστηκαν μεσα και ξενοφερτοι να βαλουν την περιφρονημενη …. ψωροκωσταινα στην ΕΟΚ;;;;
  Λες να πιστεψαμε οτι σε ενα βραδυ ξαφνικα….
  ειχαμε γινει Ελβετια;
  Οπως ξαφνικα οταν εβαλαν την διαλυμενη … Βουλγαρια;;;
  Λιγοι βλεπαμε τις Νοτες και Οδηγιες που ησαν χειροπεδες!
  Λιγοι δεν κοιταζαμε τις ψευτικες τις χαντρες του… ευρω!
  Οι πολλοι το εκαναν θεο.
  Οι λιγοι Ηξεραν οτι ειναι φθηνοχαρτο φωτοτυπια….
  Και ακομα να καταλαβουν οι ραγιαδες ελληνες οτι Τελειωσε η Ζωη τους απο μια φθηνιαρικη φωτοτυπια!

  Μου αρέσει!

 5. Yiannis said

  Σε μια ενωμένη Ευρώπη; ΟΧΙ !
  Έξω τώρα απο τη συμμορία των Γερμανοναζί τώρα! Θέλουμε πίσω την ανεξαρτησία μας.
  Γιατί φοβίζει κάποιους το να είναι η Ελλάδα αδέσμευτη απο αυτή τη λέσχη της μαφίας που λέγεται ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή Γερμανία) ; Προς όλα τα εωρωλαμόγια: δεν νιώθω Ευρωπαίος, νιώθω Έλληνας και είμαι περήφανος για αυτό. Έξω οι δοσίλογοι ευρωλάγνοι απο τη χώρα μας!

  Μου αρέσει!

 6. Θάνος said

  Οι Γερμανοί είναι η ορχήστρα του Τιτανικού.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: