Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο ήρωας του Ελληνισμού , ο Άγιος των ελεύθερων ανθρώπων.

Σαν σήμερα μαρτύρησε ενάντια στο «Βρετανικό δίκαιο» που οι σύγχρονοι εφιάλτες το έφεραν από την πίσω πόρτα. Το Πρότυπο που πασχίζουν να θάψουν από την συλλογική μας μνήμη οι σύγχρονοι εξουσιαστές και οι αρμοί τους.

Γρηγόρης Αυξεντίου«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

Γρηγόρης Αυξεντίου.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, στις 22 Φεβρουαρίου του 1928. Από τη φύση του ήταν παράτολμος και ατίθασος, ενώ είχε γαλουχηθεί με εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη.
Οι γονείς του, Πιερής και Αντωνού, ήταν εύποροι αγρότες. Είχε και μια αδερφή, την Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά

Ο Γρηγόρης μετά το δημοτικό σχολείο του χωριού του φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και ακολούθως έφυγε για την Ελλάδα με σκοπό να γίνει στρατιωτικός. Για να σπουδάσει, πήρε πρώτα την ελληνική υπηκοότητα και ξεγράφτηκε ουσιαστικά από την τότε αγγλοκρατούμενη Κύπρο. Μπήκε τελικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και παράλληλα μελετούσε φιλολογία σκοπεύοντας να παρακολουθήσει αργότερα τη Φιλοσοφική. Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού. Εκεί αφού αποφοίτησε, έκανε τη στρατιωτική του θητεία στον 1° λόχο του 613ου τάγματος πεζικού, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αλλού, απ” όπου και έστελνε φλογερά πατριωτικά γράμματα στους δικούς του, αναφέροντας ότι εκεί αισθανόταν περήφανος γιατί έκανε το καθήκον του προς την πατρίδα.
Τελείωσε τη θητεία του στις 15/11/1952 και επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στα κτήματα του πατέρα του σαν οδηγός, μεταφέροντας εργάτες από τη Λύση στην Αμμόχωστο. Εκείνη την περίοδο αρραβωνιάζεται.

Τον Ιανουάριο του 1955 μυήθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) από τον Ανδρέα Αζίνα και είχε την πρώτη του επαφή με το Γρίβα στις 20/1/1955, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων.
Αντί του καθιερωμένου όρκου, ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής δέχτηκε τον λόγο της στρατιωτικής τιμής του Αυξεντίου.
Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας. Πολύ γρήγορα διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες και ο Γρίβας, αναγνωρίζοντας το ήθος και τον πατριωτικό του ζήλο, του δίνει την θέση του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α και του αναθέτει την στρατολόγηση και εκπαίδευση ανδρών στον τομέα της Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις οργανωμένες ήδη ομάδες της περιοχής, που δρούσαν στις τάξεις του ΕΜΑΚ (Εθνικό Μέτωπο Απελευθερώσεως Κύπρου), όπου και τον θέτει επικεφαλή. Μέσα στην Οργάνωση πήρε το κωδικό όνομα «Ζήδρος» (το αγωνιστικό του ψευδώνυμο παρέπεμπε στο Ζήδρο, το Δυτικομακεδόνα κλεφταρματολό επί Τουρκοκρατίας.), το οποίο και κράτησε μέχρι τον ηρωικό του θάνατο. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αντιστασιακής του δράσης έλαβε και τα ψευδώνυμα «Ρήγας», «Αίαντας», «Άρης», «Μάστρος», «Ανταίος» και «Ζώτος» και έγινε το φόβητρο των Άγγλων και ο θρύλος των συμπατριωτών του.
Ήταν ηγετική φυσιογνωμία και διέθετε οργανωτικές και στρατιωτικές αρετές. Ήταν ο μόνος από τους νεαρούς μαχητές που διέθετε στρατιωτική κατάρτιση, αλλά παράλληλα διακρινόταν για τις πνευματικές του αρετές, την αγάπη και τη στοργή που έδειχνε προς τους συντρόφους του, τους οποίους και στήριζε, ενδυνάμωνε και ενίσχυε με σθένος, αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση.

Ο Αυξεντίου ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου και την 1η Απριλίου του 1955, πρώτη μέρα του αγώνα κατά των Άγγλων, επειδή ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την επιχείρηση ανατινάξεων στις πετρελαιοαποθήκες της αγγλικής βάσης Δεκέλειας, βγήκε στα βουνά και ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον αγγλικών στόχων στον τομέα του. Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής του έζησε στην παρανομία διευθύνοντας ανταρτικές ομάδες.

Η επικήρυξη για τον Γρηγόρη Αυξεντίου

Δεν άργησε να γίνει ο υπ” αριθμόν ένα καταζητούμενος από τους Άγγλους, οι οποίοι τον επικήρυξαν αρχικά με 250 λίρες και στην συνέχεια, με το υπέρογκο για την εποχή, ποσό των 5.000 λιρών, επειδή ανατίναξε αγγλικές περιουσίες.
Μετά την επικήρυξη του καταφεύγει στην οροσειρά τού Πενταδάκτυλου, σε μια φυσική στενόχωρη σπηλιά. Εκεί τον βρήκε ο βοσκός από τη Λάπηθο, γέρο Γιώργος Ζοππής και άρχισε να τον τροφοδοτεί, εκμεταλλευόμενος το επάγγελμά του που δικαιολογούσε την καθημερινή παρουσία του στο βουνό. Εκεί ο Αυξεντίου μαθαίνει στους αγωνιστές την χρήση των όπλων, καθώς και τεχνικές ανταρτοπόλεμου.
Στην περιοχή κατέφυγαν τον επόμενο καιρό και άλλοι αντάρτες, οπότε ο Αυξεντίου σκέφτηκε πως ήταν αναγκαία η ύπαρξη συνεχούς υδροδότησής τους, διότι, όπως έλεγε, «την πείνα μπορείς να την αντέξεις, αλλά τη δίψα όχι». Σκέφτηκε πολύ το θέμα, έδερνε συνεχώς το μυαλό του, σε σημείο που η εξεύρεση νερού τού έγινε έμμονη ιδέα. Η πίστη, όμως, δεν του έλειψε ποτέ. Έτσι, ένα καλό πρωινό, πήρε τον κούσπο και άρχισε να κτυπά με δύναμη σε συγκεκριμένο σημείο της οροφής της σπηλιάς. Οι σύντροφοί του όχι μόνο παραξενεύτηκαν για την ενέργειά του αυτή, αλλά και από μέσα τους γελούσαν κοροϊδευτικά. Όμως, σε κάποια στιγμή, το θαύμα έγινε: Μαζί με το ποτάμι ιδρώτα, που έτρεχε από το πρόσωπο και το κορμί του ήρωα, άρχισε να στάζει και νερό στο κεφάλι του, η ροή, μάλιστα όλο και δυνάμωνε. Η έκπληξη όλων γι’ αυτό που έβλεπαν ήταν μεγάλη, οπότε ο Γρηγόρης, ρίχνοντας, κάτω τον κούσπο με ανακούφιση, φώναξε δυνατά: «Είδετε βρε τι σημαίνει να πιστεύκεις σε κάτι; Εγιώ αν δεν επίστευκα, νερόν δεν θα ευρίσκαμεν. Να πιστεύκετε, λοιπόν, να πιστεύκετε!..».
Το γεγονός, απέδειξε ότι η δύναμη της πίστης ήταν πολύ βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Γρηγόρη.

Η δράση του ήταν πλούσια τόσο στον Πενταδάκτυλο όσο και στο όρος Τρόοδος όπου κατέφυγε αργότερα.
Κρυφά παντρεύτηκε και κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες την ως τότε μνηστή του Βασιλεία Παναγή, μια νύχτα στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου στις 10/6/1955. Ποτέ οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν το «Ζήδρο», όσες και αν κάνανε προσπάθειες. Πάντα τους ξέφευγε.
Οι μάχες διαδέχονται η μια την άλλη: Αγύρτα, Λάπηθος, Πεδουλάς, Δευτερά.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1955 επέδειξε τις εξαίρετες στρατιωτικές του ικανότητες στην ιστορική μάχη των Σπηλιών, παρασύροντας δυο φάλαγγες των Άγγλων στρατιωτών, που ανηφόριζαν προς τα κρησφύγετα, να συγκρουστούν μεταξύ τους.
Πολλά και τα κουφάρια που οι αποικιοκράτες αναγκάστηκαν να μετρήσουν στα Χανδριά, το Μάρτιο του 1956. Εκεί έπεσε ένας από τους καλύτερους πολεμιστές του Αυξεντίου, ο Χρήστος Τσιάρτας. Το Πάσχα του 1956 βρίσκει τον ήρωα ν’ αναρρώνει στο ιστορικό (ιδρύθηκε το 1148) μοναστήρι του Μαχαιρά, μετά από εγχείρηση. Εκεί συνέβη και το πρωτοφανές της εμφάνισής του ενώπιον των διωκτών του, όταν πάνω από 100 Άγγλοι αξιωματικοί και στρατιώτες έζωσαν το μοναστήρι. Μεταμφιεσμένος σε καλόγερο, με γενειάδα και ράσο, ο Γρηγόρης Αυξεντίου παρουσιάστηκε και συστήθηκε στον Άγγλο επικεφαλής αξιωματικό ως ο «πάτερ-Xρύσανθος» και στην συνέχεια τους…κέρασε.
Ο Διγενής τού ανέθεσε μαζί με τον τομέα Πιτσιλιάς και τα χωριά της Ορεινής – Μαχαιρά. Τον Ιούλιο του 1956 προστέθηκαν στον τομέα του και τα κρασοχώρια Λεμεσού.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1956, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κυκλώνεται μαζί με τα παλικάρια του στο χωριό Ζωοπηγή και ακολουθεί σφοδρή σύγκρουση. Ο Αυξεντίου τραυματίζεται, αλλά διαφεύγει, αφήνει όμως νεκρό πίσω, τον συναγωνιστή του Μάκη Γεωργάλλα.

Την 1η Μαρτίου του 1957, οι Άγγλοι ξαναεισβάλλουν στο μοναστήρι του Μαχαιρά. Υποβάλουν σ’ εξαντλητική ανάκριση τον αγωγιάτη της Μονής και τον αναγκάζουν ν’ αποκαλύψει ότι ο Αυξεντίου έχει κατασκευάσει καταφύγιο-κρύπτη ένα χιλιόμετρο πιο κάτω.
Στις 3 Μαρτίου 1957, Άγγλοι στρατιώτες περικύκλωσαν το κρησφύγετό του κοντά στον Μαχαιρά. Ο Γρηγόρης φώναξε τότε:
«Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε».
«Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι.
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κουβέντα τους και οι στρατιώτες έφθασαν στην είσοδο του κρησφύγετου. Φώναξαν στους άνδρες να παραδοθούν όμως καμία απάντηση.
Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν για να σωθούν, ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας.
«Εσείς να βγείτε», είπε ο Γρηγόρης στους άνδρες του, «Θα σας χρειαστεί αλλού η πατρίδα. Εγώ πρέπει να μείνω εδώ για να πολεμήσω για την πατρίδα μας».
Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη:

Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.

Σε προτροπές τών Άγγλων να παραδοθεί είχε μόνο μία απάντηση να δώσει «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός.
Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και να τον πείσει να παραδοθεί. Ο Αυγουστής προτίμησε να μείνει μαζί με τον αρχηγό του.
Ο Γρηγόρης φώναξε: «Τώρα είμαστε δύο. Ελάτε να μας πάρετε». Και η μάχη συνεχίστηκε ως το απόγευμα. Προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν. Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν τον σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής Ευσταθίου, με βαριά εγκαύματα, επιχειρεί έξοδο και συλλαμβάνεται. Οι εμπρηστικές βόμβες πετρελαίου, των μισελλήνων του Λονδίνου, λαμπαδιάζουν τα πάντα. Έτσι, καιόμενος σαν λαμπάδα, έπεσε ο Γρηγόρης Αυξεντίου, άμορφη μάζα από καμένη σάρκα, πυροβολώντας ως το τέλος, Κυριακή 3 Μαρτίου 1957. Οι ισχυρές δυνάμεις των Άγγλων υπέστησαν όμως πρωτοφανείς απώλειες (πάνω από 40 οι νεκροί, ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες).

Όπως έγραψαν εφημερίδες της εποχής:

Τις απογευματινές ώρες τού Σαββάτου, απόσπασμα του Βρεταννικού Στρατού από 60 άνδρες εκινήθη προς την Μονή, την οποία και εκύκλωσε για να συλλάβει τον καταδιωκόμενο Αγωνιστή. Οι Βρεταννοί στρατιώται ανεστάτωσαν κυριολεκτικώς την Μονή και έθεσαν υπό κράτησιν όλους τους μοναχούς, περιλαμβανομένου και του Ηγουμένου, τους οποίους και εκακοποίησαν για να τους αποσπάσουν πληροφορίες περί του ακριβούς σημείου όπου εκρύπτετο ο Αυξεντίου. Κανείς όμως μοναχός δεν είπε τίποτα. Κατά την διάρκεια της ερεύνης στην περιοχή γύρω από το μοναστήρι, οι Βρεταννοί στρατιώται ανεκάλυψαν μια σπηλιά κρυμμένη μέσα σε θάμνους.

Ο επί κεφαλής τού Βρεταννικού αποσπάσματος Ανθυπολοχαγός Middleton πλησίασε την είσοδο της σπηλιάς και εφώναξε: «Ρίξε τα όπλα σου και παραδώσου, αλλιώς θα επιτεθούμε». Κάποιος απήντησε: «Καλά παραδιδόμαστε». Τέσσερες άνδρες βγήκαν έξω, δύο από αυτούς επικηρυγμένοι με 5.000 λίρες, όπως και ο Αυξεντίου. Ο Αυξεντίου δεν ήταν μεταξύ αυτών. Ο Ανθυπολοχαγός Midleton τον εκάλεσε και πάλιν να παραδοθεί, αλλά έλαβε την υπερήφανη απάντησιν «Μολών Λαβέ».

Αμέσως, τέσερες άνδρες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο ηρωικός μαχητής τής Κυπριακής Ελευθερίας τούς υπεδέχθη με καταιγισμόν πυρός. Oι τρεις από τους τέσερες Βρεταννούς, οι οποίοι είχαν ελπίσει ότι θα εισέπραττον την επικήρυξιν του Αυξεντίου βγήκαν αμέσως έντρομοι, ενώ ο τέταρτος, τραυματισμένος στο στήθος κατέπεσε στο έδαφος, για να υποκύψει λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά του. Ο επί κεφαλής τών Βρεταννικών δυνάμεων Ανθυπολοχαγός Middleton εζήτησε αμέσως ενισχύσεις, οι οποίες και κατέφθασαν με τα ελικόπτερα. Η μάχη συνεχίσθη έτσι επί 10 ολόκληρες ώρες, κατά την διάρκειά της δε οι Βρεταννοί εχρησιμοποίησαν μεταξύ των άλλων δακρυγόνες βόμβες.

Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος τού Αυξεντίου και αφού προηγουμένως έκαναν χρήσιν όλων τών ειδών τών όπλων, οι Βρεταννοί στρατιώται έρριψαν μέσα στην σπηλιά βόμβες πετρελαίου. Τεράστιες φλόγες εκάλυψαν το σπήλαιο για να τυλίξουν σε λίγο το κορμί τού Ηρωικού Πατριώτη.

Η μάχη ετελείωσε στις 2 η ώρα την νύκτα. Η σορός τού Αυξεντίου ανευρέθη απηνθρακωμένη. Ο Αυξεντίου ήταν ηλικίας 29 ετών. Στον κατάλογο των καταζητουμένων από τους Άγγλους, ήταν εγγεγραμμένος δεύτερος μετά τον στρατηγό Γρίβα.

Το απανθρακωμένο σώμα του Γρηγόρη Αυξεντίου

Το καρβουνιασμένο πτώμα του αναγνώρισε πρώτος ο πατέρας του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
«Απ’ τις χοντρές ελληνικές κοκκάλες του», όπως είπε, «κι από κείνο το χρυσό κωσταντινάτο που άχνιζε στον κόρφο του».
Βγήκε από το νεκροτομείο χαμογελώντας… Όλοι νόμισαν ότι δεν ήταν ο γιος του. Όταν απομακρύνθηκε όμως, ξέσπασε σε λυγμούς. Στην εύλογη απορία, γιατί γελούσε πριν κι αν τελικά δεν είναι ο Γρηγόρης, αυτός απάντησε με περηφάνια: «Ναι, ο Γρηγόρης είναι, αλλά να μην μας δούνε αυτά τα σκυλιά να κλαίμε…».

Η μάνα του όταν πληροφορήθηκε το μαύρο μαντάτο, γονάτισε κι αφού έσφιξε το μαύρο της τσεμπέρι κάτω απ” το δυνατό σαγόνι της, είπε ακριβώς τα λόγια που περίμενε ο γιος της: «Είμαι περήφανη για τον γιο μου. Κάλλιο μια φούχτα τιμημένη στάχτη, παρά γονατισμένος ο λεβέντης μου. Χαλάλι για την πατρίδα. Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα».
Κι αφού κάθησε σε μια καρέκλα, συνέχισε: «Και τώρα θα κάνω το καθήκον μου…» κι άρχισε να κλαίει τον γιο της…

Από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων οι Άγγλοι έθαψαν το καμένο σώμα του Αυξεντίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στις 4 Μαρτίου 1957, στον χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Φυλακισμένα Μνήματα».

Έτσι ο Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του επισφράγισε τον αγώνα του για την ελευθερία της Κύπρου, περνώντας στην αθανασία και στην άφθαρτη μνήμη της ιστορίας επονομαζόμενος επάξια ως «ο αετός του Μαχαιρά» από τον κυπριακό λαό.

http://www.pare-dose.net/957

72 σκέψεις σχετικά με το “Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο ήρωας του Ελληνισμού , ο Άγιος των ελεύθερων ανθρώπων.”

 1. Να μη ξεχνάμε πως αυτός που έσωσε τα φυλακισμένα μνηματα (μεταξυ των οποίων και ο ταφος του Γρ.Αυξεντιου) απο την σύληση , είναι ο ζωντανός θρύλος του αντικατοχικού αγωνα,ο μανιατης στρατηγος Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο οποίος δραστηριοποιηθηκε και εναντιον του σχεδιου Ανάν και εναντίον του ανανιστη Αναστασιάδη , του κύπριου Σαμαρά

  Μου αρέσει!

  1. Στρατηγός Δημ.Αλευρομάγειρος : «στείλτε στο διάολο την τρόικα»

   Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 5, 2012

   «Είναι αυτονόητο ότι δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η φωνή μου, φωνή ενός απλού πολίτου αυτής της χώρας , μπορεί να συγκινήσει τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συσκεφτούν σήμερα στο “μέγαρο”[τι ειρωνεία για τον συμβολισμό..] Μαξίμου, προκειμένου να αποφασίσουν , όπως αναφέρει πιο κάτω το “nooz.gr”, αν θα μας δολοφονήσουν ή αν θα αυτοκτονήσουμε.. .

   Αυτονόητο επίσης να μην μπορεί να συγκινήσει όσους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν χθες στη συγκέντρωση και χειροκροτούσαν τον κ. Παπανδρέου ο οποίος επαίρεται ότι έσωσε τη χώρα….. [ βλέπε σχετικο link του σημερινού Έθνους]

   Και ναι μεν συμπτωματικά[;] βρισκόμαστε στην αρχή του τριωδίου, αλλά η φάρσα της
   “σωτηρίας” μας με την εγκληματική ενέργεια του κ.Παπανδρέου , την απο Καστελορίζου αρχόμενη , έχει φτάσει στην ώρα της αναγκαστικής απόρριψης των προσωπείων.

   Επειδή όμως η φωνή μας [όπως χθες γράψαμε, βλεπε πιο κάτω mail] μεμονωμένη μπορεί να είναι αδύνατη, ενωμένη όμως με την απολυτή πλειοψηφία του ελληνικού λαού [πλην διαφόρων τυχάρπαστων, μαυραγοριτών και εκείνων που έχουν επενδύσει στην καταστροφή της Ελλάδας ], είναι πιστεύουμε πολύ δυνατή, καλούμε τους κ.κ. Αρχηγούς που στηρίζουν την “Κυβέρνηση” να σκεφτούν για μια έστω στιγμή ότι είναι Έλληνες και να προτιμήσουν τον έντιμον θάνατον απο την εξευτελιστική υποδούλωση.

   Αυτό έκαναν πάντα οπι Έλληνες,

   Στείλτε σήμερα, τελευταία ευκαιρία, στον διάολο την τρόικα και τον παγκοσμιοποιημενο ιμπεριαλισμό και αμέσως θα έχετε μαζυ σας όχι μόνον ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό αλλά και όλους του ελεύθερους Λαούς του κόσμου.

   Και αυτό σημαίνει τεράστια δύναμη και νίκη και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,

   Δημήτρης Αλευρομαγειρος

   Μου αρέσει!

   1. Αστο κυρ ΑλευρομάγειρΑ!! Ξέρεις ποιός κατήγγειλε την διαμαρτυρία για την κατάντια της Εθνικής Αμυνας, ώς Στάση και χουντισμό;;;

    Εκανες και συ την αξιοπρέπεια, φόβο!
    Κατάγγειλες την Ανδρειωσύνη ώς Σταση!
    Την Υποταγή στα κελεύσματα των διεφθαρμένων Περαστικών, την είπες πειθαρχία!
    Την πειθαρχία ,υπακοή!

    Ετσι κατάντησαν εκείνοι που άφησες πίσω! Ευνουχισμενοι!
    Κατα την δήλωση του εκλεκτου Σαγματολόγου!
    «Οι στρατιωτικές ηγεσίες πρέπει να Υπακούν, να πειθαρχουν και να υποτάσσονται!»

    Θυμάσαι την ιστορία του εύελπι Φαραντάτου;
    Θυμασαι πως κατήγγειλες την στημένη ιστορία ,να τιμωρηθει ο αρχηγός της Ευελπίδων για το Μακεδονία ξακουστή στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης;
    28 Οκτωβρίου συνέβη αυτό:

    και στις 17 Νοεμβρη ευρέθη …χουντοφασίστας! Επειδή είπε όσα ακριβώς κραύγαζε όλος ο κόσμος εκείνη την μέρα που τα εγκάθετα του Κουρακιστάν σταμάτησαν την έκφραση τιμής προς του ηρωικούς πεσόντες του ΟΧΙ!
    Με την βοήθεια πολλών…. Μαγείρων, εξέπεσε του αξιώματός του! Αλευρομένων ή όχι δεν έχει σημασία!
    Η μηπως έχει στρατηγέ;;;;

    Και που, σε ποιόν κάποιοι ! Στον Βερύκκοκο!
    Αλλα εσύ τωρα ζητάς από τους αξιωματικους που και ΣΥ και η φιδογενιά διαπαιδαγώγησες σε «υπακουους» και «υποταγμένους» μπροστά σε κάτι τύπους σα τους Μπεγλιτοδιάφορους, …αρχιδισμό!

    Αστο καλλίτερα!
    Ανθρωποι και σα και σένα, -κριμα!-, κάνουν τους αγώνες παρτίδες τάβλι! Πλακωτό!
    ΚερκοΠορτες!
    Ανασυντάξου!
    Για να γίνει κάποιος αρχιΓος, πρέπει να μάθει πρωτα απ΄ όλα να είναι ΑξιοΠρεπής!

    Μου αρέσει!

  2. «…όταν πήγαμε την παραμονή της 14ης Αυγούστου 1974 στα Φυλακισμένα Μνήματα και ορκισθήκαμε ότι μόνον από τα κορμιά μας θα περάσουν και ότι δεν θα μολύνουν οι βάρβαροι εισβολείς τους ιερούς τους τάφους, πήραμε δύναμη από τους ηρωικούς εκείνους απαγχονισθέντες. »

   Δ.ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ

   Μου αρέσει!

  3. Mίσα, να μεινουμε στον ηρωϊκό θάνατο του Γρ.Αυξεντίου.
   Τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ επολέμησαν για ένα σκοπό: Την απελευθέρωση της Κύπρου από τον αγγλικό ζυγό και την ένωση της με την μητέρα Πατρίδα.
   Δεν επολέμησαν για να δημιουργηθεί ανεξάρτητο κυπριακό κράτος, με αρχηγό τον άρρωστο εξουσιομανή Μακάριο.
   Η ανακήρυξη κυπριακού κράτους καταγράφηκε σαν ήττα του Ελληνισμού και κατίσχυση των εχθρών του. Αιωνία καταισχύνη στους αρχιπροδότες Καραμανλή και Αφέρωφ που απεμπόλησαν τα ιερά δικαιώματα των Ελλήνων επί της Μεγαλονήσου χάριν των ξένων συμφερόντων , τα οποία ταπεινά και αντεθνικά εξυπηρέτησαν.

   Μου αρέσει!

  4. πληροφοριες λενε οτι ηταν και ο μπενυ στην σπηλια, εκει εφηρμοσε ενα φοβερο σχεδιο:ετρωγε συνεχεια μεχρι που σφηνωσε και δεν μπορουσαν να τον βγαλουν οι αγγλοι, εκτοτε του εμεινε το παχος…

   Μου αρέσει!

 2. Καποιοι εδωσαν την ζωη τους για τους αλλους και μερικοι απο αυτους τους αλλους ανταποδιδουν το ευχαριστω με την ασεβεια, την υβρι και τον σκληρο φιλοτομαρισμο τους!
  Αποκορυφωσι της ανεδειας αποτελει το σημερινο δραμα!
  Αλλα για σκεψου ρε φιλε »προοδευτικε» ποσα τεραστια θεματα εχει δωσει ο Εληνισμος για να αξιοποιηθουν στον κινηματογραφο, σε αυτο που αποκαλουν »τεχνη», ‘ αλλα αντι αυτη η »τεχνη» να τα αξιοποιησει προτιμα να επιδοτειται απο απατεωνες για να προωθει »προοδευτικα» σκουπιδια! ….

  Μου αρέσει!

  1. -Παρόντες όλοι?
   -Κύριε, ο Ευαγόρας λείπει….
   -Παρόντες! λέει ο δάσκαλος και με φωνή που τρέμει…..»Σήκω Ευαγόρα να μας πεις Ελληνική ιστορία…»
   Ο δίπλα, ο πίσω και ο μπροστά βουβοί και δακρυσμένοι, αναρωτιούνται στην αρχή ώσπου η σιωπή τους κάνει να πέσουν με αναφιλητό. Ετούτοι και όλη η τάξη.
   -Παλληκαρίδη Άριστα! Ευαγόρα πάντα πρώτος! Στους πρώτους, πρώτος άγγελε πατρίδας δοξασμένης, συ μέχρι εχτές της μάνας σου ελπίδα και αποκούμπι και του σχολείου μας σήμερα δευτέρα παρουσία.

   Μου αρέσει!

   1. Καποτε πηρα το τετραδιο του μεγαλου μου αδελφου και γυριζα απο λεωφορειο σε λεωφορειο στην Θεσσαλονικη και μαζευα υπογραφες ,που ολες μαζι μετα και σε εκατομμυρια πηγανε στο ΟΗΕ και ζητουσανε χαρη για τον Καραολη και τον Δημητριου.Η ηληκια μου ητανε προσχολικη γυρω στα ….5…

    Μου αρέσει!

   2. Μερικές φορές …. τις στιγμές που διαπιστώνεις ότι ο ανθρωπος γίνεται ημίθεος τα λόγια είναι περιττά , μιλά η ψυχή και νιώθεις εκείνη την ανεπανάληπτη υπεροχή ότι η φύτρα μας είναι από ΗΡΩΕΣ.

    Μου αρέσει!

 3. Ἔχω τοποθετήσει τὸν Αὐξεντίου δίπλα στὸν Λεωνίδα.
  Μόνο ἐκεῖ εἶναι ἡ θέσι του.

  Τὴν ἤξερα τὴν ἱστορία του·εἶδα καὶ τὰ φυλακισμένα μνήματα,τὴν κρεμάλα ποὺ τοὺς κρέμαγαν καὶ τὴν μεγὰλη τρῦπα ὅπου ἔπεφταν τὰ ἄψυχα σώματά τους.

  Τὴν ὥρα πού κρέμαγαν ἕναν οἱ ἄλλοι φυλακισμένοι τραγούδαγαν τὸν Ἑθνικὸ Ὕμνο.

  Γνώρισα καὶ τοὺς κατακτητές.
  Φτωχός σὲ συναισθήματα λαὸς ποὺ ἐπειδή στερεῖται ἐθνικῆς ἑορτῆς σὰν τέτοια ἑορτάζει(trooping of the coulor) τὰ «ἐπίσημα»γενέθλια τοῦ μονάρχη του κάθε Ἰούνιο.
  Σκέτες Ἀπόκριες·πολύ χρῶμα καὶ ἡ παλιόγρια ἔφιππη!
  Συγκρίνετε λαούς!

  Καὶ ἔρχετε ὁ κάθε χλεχλές εὐρωλιγούρης δλδ σκουλήκι ,νὰ μοῦ πῆ νὰ γίνω σάν τὴν βόρειο Εὐρώπη!

  Μου αρέσει!

 4. Πόσα μαντήλια μαύρα να κρέμονται ,στα κονοστάσια της εκκλησιάς, αφιέρωμα πικρό μανάδων και αδελφών που χάσανε τους δικούς του κι’ίσως κεντημένα αρραβωνιαστικών που χάσανε τον καλό τους και είτε περίμεναν είτε το τάμα μαρτυράει απόλυτη πίστη στη μνήμη τους και κάρδιωνε το πείσμα να κρατήσουν λεύτερη τη γή τους……πόσοι ήρωες και πόσοι προδότες ,και εκείνη η ρημάδα η ζυγαρία να γέρνει πάντα προς το κακό.

  Μου αρέσει!

 5. ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ…..
  ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΗΡΩΕΣ
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ!
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ……..
  ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ……
  ΕΝΑ ΕΝΑΥΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ……ΜΙΑΝ ΑΡΧΗ….
  ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ!
  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ….

  Μου αρέσει!

  1. Γιατι? Δεν υπηρχανε και ηρωικες γυναικες μανναδες και συζυγοι ηρωων?Το «ηρωικο υποζυγιο» που βασταζε,στηριζε,ενισχυε και «αντεχε» τον ηρωα αρχηγο της οικογενειας ενω διελυαν την δικη τους οικογενεια για χαρη της Πατριδας?

   Μου αρέσει!

  1. Απο γεννιτσαρο που ειχε ξεμεινει και παριστανε τον Κυπριο…

   Αφησε τα κοκκαλα του στη ..μανα του Αγγλια…

   με μια ζωη φοβο!

   Η μοιρα των Εφιαλτων!

   Μου αρέσει!

  2. Ιφιγένεια

   Και εκει…πηγε η σκουφια μου!

   Στη μικρη κρυψωνα τους στου Μαχαιρα…

   Διπλα στο μοναστηρι που κρυβοταν σαν καλογερος…

   Ισα που χωραγαν τα 4 ατομα…

   Μαλιστα ο ενας , Ο Αυγουστης σιγουρα ζει ακομα!

   Πληροφοριες μου λενε οτι τον ειχε προ ημερων η Κυπριακη τηλεοραση λογω επετειου….

   ΠΗΓΑ, ΕΙΔΑ, ΕΝΟΙΩΣΑ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΓΟΝΑΤΙΣΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ,,

   ΤΙΜΗΣΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ!

   ΕΚΕΙ ακριβως ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΠΝΟΗ ΤΟΥ!

   Και σημερα…πιο χαμηλα στα ιδια βουνα…

   φυλανε τις Πυλες οι Ελληνες λοκατζηδες!

   Μου αρέσει!

   1. Μόνο αν κλείσεις το μεγαλείο μέσα σου , αν αισθανθείς κομμάτι από τη σάρκα του ήρωα , συνέχεια της ιερής υποχρέωσης να φυλάξεις τα Ιερά και τα Οσια τότε μόνο θα μπορέσεις να γονατίσεις και να τιμήσεις τον ΗΡΩΑ. Οσο υπάρχουν τέτοιοι ΕΛληνες θα πρέπει να φοβόνται οι δοσίλογοι του Εθνους μας .
    ΜΑΧΗΤΗ , τα σέβη μου .

    Μου αρέσει!

 6. «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».
  Nα η διαφορα των ΗΡΩΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΔΙΑ!

  οΙ ΗΡΩΕΣ δεν ξεχνιουνται! Εχουν καταγραφει στο βιβγλιο της Ιστοριας….
  Ενω τα γιδια ….στα βιβιλια της Εισαγγελιας….και 14 …κελι…..

  Μαζι με τα ΑΙΩΝΙΑ μπινελικια του λαου….

  Γρηγορη,

  χαμογελα εκει που εισαι!

  Δεν ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ!

  Αυτοι εχουν ηδη…ξεσκιστει!.

  Μου αρέσει!

  1. Μπράβο ρε Φαίη!
   Για να θυμόμαστε τι αγώνα και τι θυσία θέλει η ελευθερία που εμείς αφήσαμε να μας πάρουν μέσα από τα χέρια (μην τυχόν και χάσουμε το ευρώ) οι υπάλληλοι των καθαρμάτων που και τότε ζητούσαν να απομυζήσουν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

   Μου αρέσει!

 7. Αγαπητή Ολυμπία,σ’ευχαριστώ που φωτίζεις τη μνήμη μας, που τελεί εν υπνώσει μέσα στη σκόνη των γεγονότων.Το μνημόσυνο αυτό,μας θυμίζει τα μεγάλα ιδανικά.Πότε θα επιστρέψουμε στο ιστορικό μας μονοπάτι,εκείνο που άνοιξαν ο Γρηγόρης Αυξεντίου,ο Σολωμός Σολωμού και τα άλλα μας παιδιά;Πότε;

  Μου αρέσει!

  1. Μια απο τις σημαδιακες μνημες μου που απλα θα καταθεσω διοτι εχει «κωδικο».Καποτε και στην αρχη των παροντων γεγονοτων ειχα ενα «παραξενο» διαλογο με ενα προσωπο (μυστικα) σημαινοντα και «εξωθεσμικο».με ερωτησε «για πες μου τι φανταζεσαι,μετα την ληξη αυτων που ξεκινησε στην χωρα οι Ελληνες θα ειναι καλυτεροι η χειροτεροι?».Στην απαντηση μου «καλυτεροι» η ανταπαντηση του ητανε «Ακριβως».Αυτο με προβληματισε παρα πολυ διοτι ητανε αυτος που αστραφτε το ματι του οταν συζητουσαμε για τα λαμογια της χωρας αυτης και μου ελεγε»μη βιαζεσαι,θα δεις».Το μονο συνδετικο μας στοιχειο ητανε τοτε η κοινη οργη για τις ντοπιες υαινες που τρωγανε τα σωθικα αυτης της χωρας.Και μου ειχε μαθει να μη υποφερω μεχρι να φανει ο πατος του βαρελιου.

   Μου αρέσει!

 8. Η αιωνια ΕΛΛΑΔΑ των Υψηλων Ιδανικων και του Μεγαλειου,που εχουμε Χρεος εμεις οι νεωτεροι να σηκωσουμε στους ωμους οπως ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ και οι ολοι οι ηρωες .Τιμη και Δοξα Αιωνια στο Σταυραητο του Μαχαιρα.

  Μου αρέσει!

 9. Κύπρος και σιωνισμός από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα…

  Την 23.10.1902 επραγματοποιήθη συνάντησις, μεταξύ του υπουργού Αποικιών Τσάμπερλαιν και του προφήτου του Σιωνισμού Τεοντόρ Χέρτσλ. Συνεζητείτο να δοθεί η Ουγκάντα ή η Κύπρος προς εποικισμόν των Εβραίων.» – Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της κατευθυνόμενης από την σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων-Παγκοσμιοποίηση παρα-πληροφόρησης, υπάρχουν ευτυχώς και κάποιες φωτεινές τιμητικές εξαιρέσεις. Όπως η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος». Αξίζει, λοιπόν, τον κόπο να μεταφέρουμε εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της καλής αυτής εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε προσφάτως, με τίτλο «Εβραίοι και Κύπρος»:Εις την Κύπρον, η οποία κείται πλησιέστερον προς την Γάζα παρά από την Ελλάδα, διατηρείται παραδοσιακώς και ευρίσκεται εισέτι εν χρήσει μια δεινή ύβρις. Πρόκειται περί ενός μονολεκτικού χλευασμού.

  Δια να χαρακτηρίσουν οι Κύπριοι τον δόλιον, τον κακόν, τον ψεύτην και τον άρπαγα, του απευθύνουν τον χαρακτηρισμόν: «Οβραίε»! Και την Μεγάλην Εβδομάδα, κατά την Ακολουθίαν των Παθών, μόλις ακούουν να λέγεται εις τους ιερούς ναούς το «λαός δυσσεβής και παράνομος», πολλαί ηλικιωμέναι γυναίκες -αγράμματοι, εννοείται- γονατίζουν και απευθύνουν εκ βαθέων την κατάραν: «Την κατάραν μου νάχουσιν οι Οβραίοι»!
  Τι έπαθον οι πράοι Κύπριοι, δια να καταρώνται τους γείτονάς των Εβραίους; Φαίνεται ότι λειτουργεί αδήλως η κυτταρική μνήμη. Οι Κύπριοι δεν λησμονούν, όσα υπέστησαν, αρχαιόθεν και προσφάτως από τους Εβραίους. Ας προσπαθήσωμεν να απαριθμήσωμεν τα παθήματά των. Επί Ρωμαιοκρατίας οι Εβραίοι εφόνευσαν 200.000 Έλληνας της Κύπρου εις μιαν συνωμοτικήν εξέγερσίν των. Τα θύματά των προήρχοντο κυρίως εκ της Σαλαμίνος και άλλων Κυπριακών πόλεων.
  Τότε, λοιπόν, οι Ρωμαίοι κυρίαρχοι διέταξαν να φονευθούν πάραυτα οι αίτιοι της σφαγής. Διέταξαν, επίσης, όπως απελαθούν όλοι και όπως απαγορεύεται, επί ποινή θανάτου, η εγκατάστασις Εβραίων εις την Μεγαλόνησον.
  Η διαταγή περιελάμβανε και την εξής λεπτομέρειαν: Εάν Εβραίοι προσορμισθούν εις Κύπρον, λόγω τρικυμίας, να φονεύονται και ούτοι!Ας αφήσωμεν, όμως, την αρχαιότητα και ας έλθωμεν εις τα νεώτερα έτη. Λοιπόν, το 1902 εξεπονήθη, εις ανώτατον επίπεδον, μυστικόν σχέδιον Βρεταννίας και Εβραίων περί εποικισμού της Κύπρου υπό Εβραϊκών οικογενειών, ώστε εντέχνως εξοριζομένων των Ελλήνων κατοίκων της, να καταστεί πατρίς των Εβραίων, εν πρώϊμον Ισραήλ! Και τούτο, ενώ ουδέ ίχνος Εβραίων υπήρχεν εν Κύπρω.Την 23.10.1902 επραγματοποιήθη συνάντησις, εν Λονδίνω, μεταξύ του υπουργού Αποικιών Ιωσήφ Τσάμπερλαιν και του προφήτου του Σιωνισμού Τεοντόρ Χέρτσλ. Συνεζητείτο να δοθεί η Ουγκάντα ή η Κύπρος προς εποικισμόν των Εβραίων.
  Ο Τσάμπερλαιν -όπως γράφει ο Χέρτσλ- του είπεν ότι αν διέρρεε τοιούτο σχέδιον, θα εξέσπα θύελλα εις την Κύπρον. Ο συνομιλητής του τον καθησύχασεν εβραϊκώ τω τρόπω. Του είπεν ότι δεν κοινοποιούνται όλα εις την πολιτικήν. Και του ανέπτυξε το σχέδιόν του. Θα επεχειρείτο να πεισθούν οι Κύπριοι να ζητήσουν οι ίδιοι τον εποικισμόν, πειθόμενοι δια χρυσών λιρών. Θα απέστελλε δωδεκάδα μυστικών πρακτόρων του δια να τους πείσουν! Και κατέληξε: «Οι Μουσουλμάνοι θα φύγουν και οι Έλληνες θα πωλήσουν προθύμως τας γαίας των, εις καλήν τιμήν, και θα μεταναστεύσουν εις Αθήνας και Κρήτην».Το σχέδιον δεν υπήρχεν απλώς. Ήρχισε να εφαρμόζεται! Εβραίοι ήρχισαν να αγοράζουν μεγάλας εκτάσεις και να εγκαθίστανται. Πρώτος αντέδρασεν ο Χριστόδουλος Σώζος, δήμαρχος και βουλευτής Λεμεσού, πρώτος δε δικηγόρος. Συνήγειρε τον λαόν. Διοργανώθησαν τότε αντιεβραϊκά συλλαλητήρια, εν Κύπρω και εν Αθήναις και το σχέδιον απετράπη. Εν τούτοις, η προσπάθεια επανελήφθη το 1920. Σώζονται ακόμη αι λιθόκτιστοι οικίαι και αποθήκαι των Εβραίων εις Φασούρι, Πυρόϊ, Τύμπου και αλλαχού.
  Ο ανατινάξας το σιωνιστικόν σχέδιον ήτο ο λαμπρός ήρως του Μπιζανίου, ο οποίος έπεσεν την 6.12.1912. Εθνική μορφή της Κύπρου ήτο ο Χριστόδουλος Σώζος. Πάππος του ήτο ο Αντώνιος Ιακώβου Λοΐζου, ο οποίος το 1821 κατελθών εις την Ελλάδα, επολέμησεν υπό τον Φαβιέρον και ετραυματίσθη. Ο πατήρ του Σώζων Λοΐζου είχε κατέλθει εις την Κρήτην και επολέμησε κατά την Κρητικήν Επανάστασιν του 1866.
  Η Ισραηλιτική επιβουλή συνεχίσθη και κατά τα τελευταία έτη.

  Το 1998 συνελήφθησαν επί κυπριακού εδάφους δύο πράκτορες της φοβεράς «Μοσσάντ» να φωτογραφίζουν τους χώρους, όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν οι ρωσσικοί πύραυλοι «S 300». Η μυστική αστυνομία του Ισραήλ υπέστη μέγα ρεζίλευμα. Το Ισραήλ αντέδρασεν!
  Ο Βενιαμίν Νετανιάχου ηπείλησεν ότι «οι δύο συλληφθέντες θα μεταφερθούν, οπωσδήποτε, εις το Ισραήλ, είτε είναι ένοχοι, είτε όχι»! Οι Κύπριοι, όμως, έχοντες διαφορετικήν αίσθησιν της εθνικής αξιοπρεπείας από ότι ημείς οι Ελλαδίται αδελφοί των, τους εδίκασαν και τους εφυλάκισαν! Και όχι μόνον αυτό. Κατήρτισαν σχέδια, δια να αποτρέψουν τυχόν επίθεσιν ισραηλιτών καταδρομέων εις τας Κεντρικάς Φυλακάς της Λευκωσίας…

  ΠΗΓΗ

  ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ -greeknation.blogspot.com

  Μου αρέσει!

 10. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι Κύπριοι σφουγγοκωλάριοι που τώρα είναι στην Αγγλία και γλύφουν τους Άγγλους μετά από τόσο κακό που τους έκαναν ως έθνος. Η δε σκύλα που ζει ακόμα απένειμε και στον αιμοδιψή δολοφόνο Χάρτινγκ το τίτλο του ιππότη μετά την αιματοβαμμένη πορεία του στην Κύπρο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αυξεντίου, του Παληκαρίδη, του Καραολή, του Δημητρίου και τόσων άλλων αγωνιστών του ΕΟΚΑ με τους σημερινούς απογόνους τους.

  Μου αρέσει!

 11. Την δεκαετια του 1960,ειμουν μαθητρια του δημοτικου,αλλα θυμαμαι ακομη και σημερα,
  τις καμπανες του χωριου μου να ηχουν πενθημα,
  καθε φορα που οι εγγλεζοι εκτελουσαν τα παλληκαρια,
  και ως επι το πλειστον,δι απαγχονισμου.
  Τοτε σε ολη την Ελλαδα οι καμπανες ηχουσαν πενθημα ,
  και πενθουσαν ολοι οι Ελληνες τον αδικο χαμο.
  Ακομη και σημερα ανατριχιαζω οταν θυμαμαι την θλιψη και τον θυμο των μεγαλων.

  Μου αρέσει!

   1. Απο το 60 εως το 64 η κατασταση ειτανε ζοφερη,
    με πολλα παρατραγουδα ,τουρκοι και εγγλεζοι
    να δημιουργουν προβληματα και εμπολεμη κατασταση.

    Μου αρέσει!

  1. ιδια κι όμοια ανΑρχιδι!
   Αυτα τα βλαμένα που κύρηξαν σημαία τους το καλάσνικωφ και το τρομο που σπέρνουν στους Ελληνες τι σχεση έχουν με τον Αυξεντίου!
   τολμα ηλίθιε Ανάρχα να πείς ότι ταυτίζει;ς τον Αυξεντίου με τα βλήματα της Εκάλης και των περιχώρων και δεν θα γλυτώσεις; το φτυσιμο τουλάχιστον!
   Που τον Διγενη τον καρφώσατε στους Αγγλους και ακόμα δεν αφήνετε ενα μνημόσυνο να γίνει εδώ!

   Βρωμιαρηδες, που τολματε να βάζετε δίπλα στα άγια, τα αθύρματα!
   Αει να χαθείτε!

   Μου αρέσει!

  2. Στ’ @@ σου τα πάντα, έτσι;
   Εντελώς αδύνατον να ξεκολλήσεις από την κασέτα που παίζει το μυαλό σου.

   Τι προσφέρουν οι «αναρχικοί» κρατούμενοι στο σύνολο και πρέπει να είμαστε αλληλύγγυοι; τα σπασμένα μαγαζιά, τις κατεστραμένες περιουσίες των συμπολιτών τους γιατί αυτοί την είδαν επανάστα με τα έξοδα των άλλων;
   Οι «αναρχικοί» που είναι στα κελιά, βρίσκονται εκεί γιατί δεν είναι παιδιά του κουράκη και των άλλων κοπριτών της δημοκρατίας.
   Για να δεις ότι κι εκεί υπάρχει άλλη αντιμετώπιση.
   Κάνε εσύ κάτι κι αν δεν το έχουν εγκρίνει θα σε μπουζουριάσουν και θα σε χώσουν μέσα εν ριπή οφθαλμού.
   Τα κακομάθημένα κωλόπαιδα των μπαμπάδων που τσιμπάνε μια δεκάρα χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα με τα προνόμια της ασυλίας για ό,τι κάνουν, έχουν άλλη αντιμετώπιση
   Ποτέ δεν θα τα συλλάβουν όπως αυτούς για τους οποίους διαμαρτύρεσαι…

   Μου αρέσει!

   1. κι αυτα που πιαστηκαν εξ …επιδρομης πιαστηκαν! με τα καλασνικωφ σημαια στο χερι και στους κροταφους συνανθρωπων τους των οποιων τις ψυχες εξευτελισαν με το πιο σιχαμερο οπλο των κακουργων και των ισχυρων!
    ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

    Μου αρέσει!

  3. Αναρχίδι στην τρυπα σου στο Ινδυμίνδια!
   Αν τολμάς να πείς πως ο Αυξεντίου και τα καλόπαιδα των καλάσνικωφ και του τρομου εναντίον των Ελληνων, είναι ταυτοσημίες! εκεί!
   Τολμα να δουμε πόσες θα σου ρίξουν! Αν βάνουνε βέβαια λέξη απ΄ οσα θα πείς!

   Μου αρέσει!

 12. Αυτές οί αναρτήσεις τού Ολυμπία ,πρέπει νά διδάσκονται στά σχολεία ώς ιστορία συμπεριλαμβανομένων τών σχολίων .
  Ευχαριστούμε .Τό κάνω πρόταση γιά τήν απελευθερωμένη Πατρίδα …καί ή Κύπρος μας μαζύ .

  Μου αρέσει!

  1. Γιατί ;το αντινιούς διδάσκει πατριωτισμός; μόνο αν λέγεται αντώνης . Εμείς πατριωτισμό θεωρούμε τους Ηρωες που έδωσαν το αίμα τους για τη λευτερία ενώ κάποιοι άλλοι να υπερασπίζονται πατριδοκάπηλους.
   ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ……….

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s