Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;

“Εδώ οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα.”

Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;

Χανς Ζάμπελ KATAZHTEITAI ακόμα απο τις ελληνικές αρχές!

Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 ισχυρή φάλαγγα Γερμανών στρατιωτών που είχε ξεκινήσει από τη Λιβαδειά κατευθυνόταν προς την Αράχοβα με σκοπό να εκκαθαρίσει την περιοχή από τις δυνάμεις των ανταρτών. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Λιβαδειά οι Γερμανοί συνέλαβαν 12 αγρότες ως ομήρους και άρχισαν να πυροβολούν ανυποψίαστους χωρικούς που συναντούσαν στον δρόμο τους.

Η φάλαγγα ενισχύθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και έφθασε στο Δίστομο, από όπου, αφού λεηλάτησε την κωμόπολη, προχώρησε προς το Στείρι. Στη θέση Καταβόθρα δέχθηκε επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Έπειτα από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στην κωμόπολη και ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής με πρωτοφανή θηριωδία. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 228 κάτοικοι εκτελέστηκαν απάνθρωπα, μεταξύ των οποίων 53 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη. Εκτελέστηκαν επίσης και άλλοι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο της επιστροφής των Γερμανών προς τη Λιβαδειά. Η είδηση για το έγκλημα του Διστόμου έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της σφαγής Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί.
Οι γαλλικές Αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές οι οποίες τον προφυλάκισαν.
Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.
Ο ποιητής και διευθυντής του περιοδικού Εμβόλιμον Γιώργος Χ. Θεοχάρης, που επιμελήθηκε την έκδοση, αναφέρει χαρακτηριστικά: Οι Γερμανοί κατακτητές άφησαν το τρομερό ίχνος τους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά στο Δίστομο έχουμε μια κορυφαία στιγμή της θηριωδίας τους. Εδώ οι Γερμανοί επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα, τύλιξαν τα έντερα των ξεκοιλιασμένων παιδιών γύρω από τον λαιμό τους, έγδαραν πόδια νηπίων, πολτοποίησαν νεογέννητα κάτω από τη σαδιστική μπότα τους, έκοψαν κεφάλια και γεννητικά όργανα, εξόρυξαν οφθαλμούς, απέκοψαν μαστούς, σκότωσαν ως και τα ζώα του χωριού.
Στον εξαιρετικό συλλογικό τόμο συγκεντρώνονται τεκμήρια και δημοσιεύματα που αφορούν την τραγική περίπτωση του Διστόμου. Στο πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύεται το βασικό χρονικό του Τάκη Λάππα και τα άρθρα των Γιάννη Μπασδέκη, Νίκου Ασημάκη, Σπύρου Μελετζή και άλλων, με αφηγήσεις για πολεμικά γεγονότα και αναφορές στις θηριωδίες των Γερμανών στην ευρύτερη περιοχή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα δημοσιευόμενα στο επόμενο κεφάλαιο διάφορα έγγραφα της εποχής, όπως οι αναφορές του κατοχικού νομάρχη Λειβαδιάς προς το υπουργείο Εσωτερικών κ.ά. Σε άλλα κεφάλαια αφιερώνονται σελίδες στις συγκλονιστικές αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων που τους άγγιξε ο θάνατος, θερίζοντας αγαπημένα τους πρόσωπα, και επετειακά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα μετά το 1946, στην «τύχη» των υπεύθυνων και στις πολεμικές αποζημιώσεις. Συναρπαστικές είναι οι λογοτεχνικές προσεγγίσεις που συγκεντρώθηκαν. Πρόκειται για γραφές των Πέτρου Χάρη, Ασημάκη Πανσέληνου, Γιώργου Κοτζιούλα, Μαρίνου Σιγούρου, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Διαλεχτής Ζευγώλη Γλέζου, Γιάννη Δάλλα, Σάββα Αγουρίδη, Διονύση Μαγκλιβέρα, Χρήστου Μαλεβίτση, Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Γκάτσου, Καίτης Μανωλοπούλου και πολλών άλλων, που γράφηκαν για τη σφαγή ή που αναφέρονται στο Δίστομο στο πλαίσιο γενικότερης αποτίμησης του αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσια εικονογράφηση, από το αρχείο της Βούλας Παπαϊωάννου (Μουσείο Μπενάκη), καθώς και φωτογραφίας του Ντμίτρι Κέσσελ, o oποίος έκανε φωτογραφικό ρεπορτάζ για το περιοδικό Life.
Οφειλή στη διαρκή και ανεξόφλητη μνήμη των νεκρών του Διστόμου χαρακτηρίζει την έξοχη έκδοση ο επιμελητής της. Ανθολόγιο μνήμης που «ξεχώρισε για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων του Διστόμου και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του Κρατικού Βραβείου Χρονικού-Μαρτυρίας (2011). Σελίδες γεμάτες μνήμη και πόνο που συνέθεσε υποδειγματικά ο Γιώργος Ν. Θεοχάρης.

ΔΙΣΤΟΜΟ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Έρευνα – Εισαγωγή – Επιμέλεια: Γιώργος Χ. Θεοχάρης

http://ellinonea.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7988.html

29 thoughts on “Παραδώσαμε εμείς τον σφαγέα του Διστόμου;”

 1. «Ενα τραγουδι για τον Αργυρη» ο τιτλος μιας ταινιας με την ιστορια του Αργυρη Σφουντουρη, ο οποιος επεζησε της καταστροφης του Διστομου.

  Like

 2. Εδώ οι Κομμουνιστές επιδόθηκαν σε βιασμούς και σε νεκροφιλίες, σκότωσαν, εκτέλεσαν, έκαψαν, ξέσχισαν με τις ξιφολόγχες κοιλιές εγκύων και αφαίρεσαν τα λογχισμένα έμβρυα, τύλιξαν τα έντερα των ξεκοιλιασμένων παιδιών γύρω από τον λαιμό τους, έγδαραν πόδια νηπίων, πολτοποίησαν νεογέννητα κάτω από τη σαδιστική μπότα τους, έκοψαν κεφάλια και γεννητικά όργανα, εξόρυξαν οφθαλμούς, απέκοψαν μαστούς, σκότωσαν ως και τα ζώα του χωριού.
  Μόνο Κομμουνιστές τα έκαναν αυτά τα αίσχη.
  Οι γερμαναράδες φονιάδες σε έστηναν στον τοίχο ή στην κρεμάλα.
  Τα αίσχη αυτά υπάρχουν στην Δ.Ι.Σ 1973 με λεπτομέρειες για τον Αγώνα ενάντια στον Εγχώριο ιουδαιομπολσεβικισμό.

  Αλλά οι «πολεμικές επιχειρήσεις» για το «διώξιμο του κατακτητή» εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε «πολεμική επιχείρηση», αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες «πολεμικές επιχειρήσεις», ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.

  Οι «πολεμικές επιχειρήσεις» θα εξακολουθήσουν να εκτελούνται από μικρές ομάδες και την εποχή που ο ΕΛΑΣ είχε οργανωθεί σε συντάγματα, μεραρχίες, κ.λπ. Εάν παίρναμε στα σοβαρά όσα είχε διακηρύξει το ΕΑΜ στην ιδρυτική του πράξη και σ’ όλα τα μεταγενέστερα κείμενα του, έπρεπε να περιμένουμε ότι ο στρατός αυτός συγκροτήθηκε για να «απελευθερώσει» τη χώρα, πράγμα που δεν μπορούσε να γίνει παρά με μια νικηφόρα σύγκρουση με το στρατό κατοχής. Ξέρουμε ότι αυτό δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει. Την αδυναμία του ΕΛΑΣ να αναμετρηθεί με το στρατό κατοχής την είδαμε στις μεγάλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών το φθινόπωρο του 1943 και 1944. Οι Γερμανοί αναμφισβήτητα ήξεραν και πόσοι αντάρτες είναι και πού είναι. Όσο αυτοί βρίσκονταν στα βουνά, γιορτάζοντας ή κάνοντας παρελάσεις στην «Ελεύθερη Ελλάδα», οι Γερμανοί τους άφηναν ανενόχλητους. Στις επιθέσεις τους εναντίον στρατιωτικών ή μικρών ομάδων, απαντούσαν με φοβερά αντίποινα. Δεν τους άφηναν βέβαια ανενόχλητους στην «Ελεύθερη Ελλάδα» από φιλελληνισμό αλλά γιατί δεν το επέβαλαν γενικότερες ανάγκες του πολέμου. Όταν όμως με τη συνθηκολόγηση των Ιταλών, ο έλεγχος που ασκούσαν αυτοί σε βασικές οδικές αρτηρίες πέρασε στον ΕΛΑΣ, τότε αποφασίζονται και εκτελούνται μεγάλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τους Γερμανούς, το φθινόπωρο του 1943 και κατόπιν του 1944. Και σ’ αυτές τις επιχειρήσεις ο ΕΛΑΣ διασκορπίζεται, διαλύεται, υποχωρεί από βουνοκορφή σε βουνοκορφή. Όσοι έγραψαν, γι’ αυτές, δεν έχουν άλλο από το να παρουσιάζουν σαν κατόρθωμα ότι οι Γερμανοί δεν πέτυχαν να διαλύσουν τον ΕΛΑΣ. Αλλά ο αντικειμενικός σκοπός των Γερμανών, ήταν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο στις οδικές αρτηρίες που τους ενδιέφεραν. Κι αυτό το κάνανε.

  Για άλλο σκοπό προοριζόταν αυτός ο στρατός και όχι για μια αποφασιστική αναμέτρηση με το στρατό κατοχής.

  Το υπόλοιπο εδώ.
  h$$p://stinas.vrahokipos.net/texts/eam_elas_opla.htm

  Like

  1. Μαύρες σελίδες αποτελούν για την ελληνική ιστορία τα γεγονότα της αντίστασης κατα την διάρκεια της κατοχής και φυσικά του εμφυλίου πολέμου!!!Ηρωικός ήταν μόνον ο ελληνικός λαός που πολέμησε γενναία τους εισβολείς από την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου την 28 Οκτωβρίου του 1940 εώς την μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941.Από εκεί και μέχρι το 1949, όνειδος!!

   Like

   1. Ρε αλητες ,φασιστες του κερατα τολματε και προσβαλεται την μνημη αυτων που σκοτωσατε !!!.Μονο διαστραμενα μυαλα μπορουν να κανουν τεοιες σκεψεις . ΑΙΣΧΟΣ

    Like

   2. Ιωαννη μηπως εισαι λιγο εκτος πραγματικοτητος?μηπως κατι αλλο θες να πεις?

    Like

  2. «Χίτλερ για 1.000 χρόνια»
   «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του 20ου αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου…».
   «Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα 42 χρόνια μετά συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική νίκη της Ράτσας μας…»
   «HEIL HITLER».
   Νίκος Μιχαλολιάκος

   Οι ανθέλληνες φασίστες, ημιμαθείς, ψεύτες και τραμπούκοι οπαδοί της νεοναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου συνεχίζουν να προκαλούν με την ακατάσχετη λαϊκίστικη προπαγάνδα τους και τα κραυγαλέα χαλκευμένα ιστορικά ψεύδη τους και να μαγαρίζουν την εθνικά μας σύμβολα.

   Μαρτυρίες για την σφαγή στο Δίστομο

   Like

   1. καλως τον παθιασμενο ασχετιδη…σε περιμενα να σκασεις μυτη και εσυ ….θα ελειπε το ΚΚΕ απο την χαρα

    Like

   2. «Χίτλερ για 1.000 χρόνια»
    «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του 20ου αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου…».
    «Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα 42 χρόνια μετά συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική νίκη της Ράτσας μας…»
    «HEIL HITLER».
    Νίκος Μιχαλολιάκος

    Αυτός είναι ο λόγος που με αποτρέπει απο οπαδό και ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής!!!Αν ο κύριος Μιχαλολιάκος αποκηρύξει και αναθεματίσει την παραπάνω δήλωσή του,τότε και μόνον τότε θα το σκεφτώ για ψήφο υπέρ ΧΑ σε ενδεχόμενες εκλογές στο κόντινό ίσως μέλλον!!! Η πατρίδα μας χρειάζεται μία πατριωτική κυβέρνηση!!!

    Like

   3. Εχει πει κι άλλα πιο φρέσκα, όπως ότι στο Αουσβιτς και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, «δεν υπήρχαν φούρνοι, ούτε θάλαμοι αερίων»…

    Like

   4. Πολίτη μην ξύνεσαι γιατί η “βιομηχανία του ολοκαυτώματος” κατά τον Νόρμαν Φίνλκεστάιν πλέει τα λοίσθια και η Απάτη του Αιώνα αργά αλλά σταθερά ξεσκεπάζει τα καλά κρυμμένα μυστικά των Περιούσιων και τα εγκλήματά τους ενάντια στην Ανθρωπότητα των γκόγιμ Εθνών.
    Άλλωστε οι δίδυμοι πύργοι και για σένα έπεσαν από αεροπλάνα μωαμεθανών της αλ κάιντα ε;
    Και όχι από προμελετημένη ελεγχόμενη κατεδάφιση από θερμίτη…μην ξύνεσαι σου λέω.

    Like

   5. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

    Συγχέεις την εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος από το κράτος του Ισραήλ σύμφωνα με τον Φινλκεστάιν, με το ιστορικό γεγονός του Ολοκαυτώματος.
    Πετάς κι ένα ξεκάρφωτο με τους Δίδυμους Πύργους μπας και δέσει το χρυσαυγίτικο γλυκό σου.

    Ότι να ναι…

    Like

  3. Ο όρκος των κομμουνιστών το 1953…Η “αιώνια πίστη” στον Στάλιν και τον Λένιν
   Διαβάστε ανακοίνωση “ελληνικού” κόμματος που υποστήριζε την….πατρίδα!
   ΦΡΙΚΗ

   “Στην ιερή αυτή στιγμή, αυτόν τον όρκο δίνουν μπροστά στο Μεγάλο Νεκρό, οι κουκουέδες και οι αγωνιστές όλης της Ελλάδας: Να μείνουν πιστοί στην επιταγή αυτή του Στάλιν, πιστοί στη Μεγάλη Σοβιετική Ένωση και το κόμμα των κομμουνιστών της…

   Δύσκολες στιγμές περνά η πατρίδα μας. Τα τσακάλια σ’ όλο τον κόσμο βγάζουν κιόλας άγρια ουρλιαχτά. Νομίζουν ότι ο Θάνατος του Μεγάλου Στάλιν Θα….. λυγίσει και θ” αδυνατίσει τους λαούς, την πόλη τους για τη νέα ζωή.

   Θα βγουν χίλιες φορές γελασμένοι. Ο Στάλιν είναι εκείνος που μας έμαθε να γινόμαστε πιο δυνατοί και ατράνταχτοι στις δυσκολίες για να τις νικάμε και να τις συντρίψουμε…

   Ο Στάλιν θα ζει αιώνια στην ψυχή του λαού μας. Σκύβοντας ευλαβικά τα κεφάλια μπροστά στο Μεγάλο Νεκρό και με πόνο αβάσταχτο στην καρδιά ας φωτιζόμαστε πάντα απ’ τη ζωή και το έργο του.

   Ζήτω η Μεγάλη Σοβιετική Ένωση!
   Ζήτω το ακατανίκητο Κόμμα του Λένιν και του Στάλιν”

   ΚΚΕ, στις 6 Μαρτίου 1953

   Like

   1. Φίλε μου η αλήθεια πονάει!Οι κομουνιστές και οι φιλοκομουνιστές δεν δέχονται με τίποτα τις προδοσίες και τον Ανθελληνισμό του ΚΚΕ απ΄την ίδρυση του μέχρι και σήμερα ενώ υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις!Κανένας δεν τολμάει να πει την αλήθεια και για ποιο λόγο τα κτήνη οι Γερμανοί έκαναν όλα αυτά τα φρικαλέα και απάνθρωπα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού!Είναι η δεν είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί είχαν βρει σκοτωμένους Γερμανούς γυμνούς πετσοκομμένους και ευνουχισμένους με βάρβαρο τρόπο απ΄τους αντάρτες με σκοπό να προκαλέσουν τα Γερμανικά κτήνη,να κάνουν αυτά τα φρικαλέα εγκλήματα, να φοβηθεί,να αγανακτήσει ο λαός για να πάει μαζί με τους αντάρτες ;Ρωτηστε τους επιζώντες αν έγιναν η όχι αυτα που γράφω!

    Like

  4. Εισαι πολυ μαλακας. Αφου διακατεχεσαι απο τετοια συναισθηματα χωρις γνωση της ιστοριας δεν μπορω να σε ονομασω αλλοιως

   Like

 3. ΝΕΣΤΩΡ
  ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ Α ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΧΙΤΛΕΡ,
  ΝΑΖΙ,ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
  ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΟΙ ΚΩΛΟΝΑΖΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΩΝ
  ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ,ΕΖΗΣΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ
  ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΑ
  ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΜΟ,ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΤΗΝ
  ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΠΕΡΑΣΑ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
  ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ ΣΤΟΥΣ
  ΚΩΛΟΝΑΖΙ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ!!! ΠΟΤΕ!!!

  Like

  1. Πειραιωτης εισαι;;;;
   Ελταμπα …εκανες;;;
   και τελικα δεν υπηρχε καμια χρυση αυγη τοτε…οι αριστεροι που τα φορτωσαν στους δεξιους υπηρχαν…οπως τα φορτωνουν παντα μεχρι σημερα…..
   Προσεξε τι θα γραφεις….ειχα θειο στο ΑΛΙΒΕΡΙ…που χαθηκε στην υποχωρηση…και πατερα 18 μηνες στην ΕΛΤΑΜΠΑ….και τα ξερω απο μεσα και απο εξω…τσαγκαρης ηταν ο γερος μου αν σου λεει τιποτα ..εκει πιο περα απο την ΤΡΟΥΜΠΑ.

   Like

  2. «Χίτλερ για 1.000 χρόνια»
   «30 Απριλίου 1945, μια λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του 20ου αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. Χίλια εννιακόσια σαράντα πέντε, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα μεγάλα ιδανικά της Εθνικοσοσιαλιστικής Επαναστάσεως νιώθουν παγωμένοι, δείχνουν διστακτικοί απέναντι στο μέλλον, σε ένα μέλλον χωρίς την παρουσία και την καθοδήγηση Εκείνου…».
   «Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα 42 χρόνια μετά συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική νίκη της Ράτσας μας…»
   «HEIL HITLER».
   Νίκος Μιχαλολιάκος

   Like

   1. εγω δεν ειμαι ουτε χρυση ,ουτε κοκκινη αυγη ΕΣΥ μπορεις να πεις οτι δεν εισαι ενα προβατο που το ταιζουν στον ΠΕΡΙΣΣΟ…που οταν ζητησα να παω να δω τα αρχεια να δω που στειλανε τον θειο μου και πριν πεθανει ο πατερας μου απο τον καυμο του να ξερει τι απεγινε….ολο δεν μπορουμε και δεν γινεται αντιμετωπισα…..εκει ειναι το μεγαλο ΜΑΝΤΡΙ ..

    Like

   2. Δεν είμαι πρόβατο που το ταίζουν στον Περισσό.
    Ικανοποιήθηκες τώρα Αγράμματε;

    Like

 4. Μα ειναι δυνατον, ολοι αυτοι,που μας κυβερνουσαν, απο την απελευθερωση μεχρι σημερα να μην θελουν
  να διεκδικησουν,ουτε ενα ευρω απο τους γερμανους; ουτε μια συγνωμη: ΑΙΣΧΟΣ
  Οσο για τους κομουνιστες και τους χιτες,ηταν η πολιτικη των αγγλων, το διειρε και βασιλευε

  Like

 5. ΝΕΣΤΩΡ
  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΕΡΓΑΤΗ,ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΙΩΝΕΙΔΙΟ(ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
  ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
  ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΕΙΜΟΥΝ ΤΟ 1968 ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ
  ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FIGARO ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΣΙΝΙ ΑΝΟΙΞΗ,ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ
  το 1967-1975 ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ
  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑΤΙ Η
  ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΑΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ ΕΚΕΙ,(ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ)
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

  Like

  1. Την Ελλαδα ,την εχουν υπο την κατοχη τους οι λεγομενοι ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ απο την απελευθερωση μεχρι και σημερα…..
   Ολοι οι δοσιλογοι που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους ,ηταν και ειναι αυτοι και οι γεννιες τους που εχουν μεχρι και σημερα την Ελλαδα στα χερια τους.
   Οι ιδιοι που βολευτηκαν και στην διχτατορια ….και τον μονο αντιπαλο που ειχαν που τους κρατουσε ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ,εβαλαν και το εδιωξε η χουντα…
   ΟΛΑ μονιμως τα φορτωναν στην λεγομενη δεξια και βγαινανε λάδι σε ολα ,αυτοι που ηταν οι κερδισμενοι απο την κατοχη ,τον εμφυλιο ,την χουντα και την μεταπολιτευση .
   Και η πιο κουτη δεξια του κοσμου ολου ,φορτωνοτανε ολα τα βαρη χωρις να λεει την αληθεια. να μην ξαναγινει διχασμος και ενοχη εκει που δεν ειχε φταιξει σε τιποτα…
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ,ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑς ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΜΜΕΣΑ Ή ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗς ΔΕΞΙΑς…
   Ειλικρινα φιλε Καμινιωτη δεν ειμαι με κανενα αλητηριο πολλα χρονια και αν εσυ ησουν με τον μεγαλο Ατρομητο…εγω ημουν με τον μεγαλο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ και μονο….
   ΟΣΟ για τους Παρισους νησους…ειμαι παντρεμενος με Κελτισσα μπρετον και το συντριβανι στο καρτιε λαταν…..το εχω κατουρησει αμετρητες φορες…
   Εφυγα για να μην αρχισω να σκοτωνω ,πριν με σκοτωσουν στην ψυχη και στο μυαλο ολοι αυτοι οι χαμενοι που χρονια τρωνε και πινουν στους ταφους των δικων μας….εκμεταλευομενοι την αθωοτητα των ανθρωπων.
   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ δεν τους την χαριζω ποτε την ελλαδα….μαλλον αυτοι πρεπει να ξεκουβαλλησουν καποια στιγμη για να γυρισουμε εμεις ,μας χρωστανε δεν τους χρωσταμε
   ΝΑΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

   Like

   1. Σημερα ειδικα…ξεχασα να σου πω για την χρυση αυγη…μπορει ο μανιατης να ειναι αλεπου και να παιζει παιχνιδια ,αλλα τα παλληκαρακια δεν εχουν καμια σχεση με ναζισμους και ιστοριες που μας ταιζουν…πατριωτες ειναι και ισως αν καταλαβουν οτι τους την εχουν στημενη να τον στειιλουν στην παρεα του…αλλα ειπαμε βρηκαν την χρυση αυγη και τα ριχνουν τωρα και αυτο με αναβει ,η ιδια ιστορια με αλλο ονομα συνεχεια.

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s