olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Νέα βόμβα Χουντή! Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα για τις αντισυνταγματικές περικοπές λέει ο Όλι Ρεν!

Posted by economikos στο Φεβρουαρίου 15, 2013

olli-rehn2[1]Νέο πλήγμα δέχεται η ζαλισμένη και παραπαίουσα κυβέρνηση από την χθεσινή απάντηση (14/2/2013) του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα Οικονομίας κ. Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ο κ. Ρεν στην απάντησή του αφού τονίζει ότι γνωρίζει την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές σειρά διατάξεις που περικόπτουν συντάξεις, καταργούν επιδόματα κι αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δηλώνει ότι : «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα».

Πιο συγκεκριμένα η ερώτησή του Ν. Χουντή έχει ως εξής:

«Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας (Ελεγκτικό Συνέδριο) έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις του ν.4093/2012 κι αφορούν σε θέματα συνταξιοδότησης. Οι δικαστές έκριναν ότι οι εν λόγω διατάξεις προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα:

– Αντισυνταγματική την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια, καθώς κρίνεται «αντίθετη με την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης».

– Αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις, «με τις οποίες μειώνονται, ήδη για πέμπτη φορά από το έτος 2010, οι συντάξεις του Δημοσίου», από 5-15%.

– Αντισυνταγματική την ολοσχερή κατάργηση «των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας αδιακρίτως, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους τους Δημοσίου».

– Αντισυνταγματική την αύξηση των ορίων ηλικίας όσων δικαιούνται το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), από τα 60 στα 65 χρόνια.

Με δεδομένο ότι οι ανωτέρω ρυθμίσεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, είχαν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Γνωρίζει την ανωτέρω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Η άρση των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων θα εύρισκε σύμφωνη την Επιτροπή;

2. Αν ναι, προτίθεται να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση την άρση των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην προσβάλλεται η συνταγματική τάξη κράτους μέλους;»

Η πλήρης απάντηση έχει ως εξής:

Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής (14.2.2013)

«Η Επιτροπή έχει υπόψη της τη συγκεκριμένη απόφαση που έχει εκδοθεί από ελληνικό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (το Ελεγκτικό Συνέδριο), στην οποία αναφέρεται το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα».

Με αφορμή την παραπάνω απάντηση ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα τρία χρόνια από το Μνημόνιο, παρά τις συνεχείς καταγγελίες, ότι πολλοί από τους όρους και τις απαιτήσεις της Τρόικα παραβιάζουν τόσο το ελληνικό Σύνταγμα όσο και την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα»

Πιστεύω ότι η σαφής αυτή απάντηση οφείλεται, εκτός των άλλων, στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που επιτέλους Ολομέλεια Ανωτάτου Δικαστηρίου μας, έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με την Τρόικα.

Η ζαλισμένη και παραπαίουσα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη πια να διαλέξει, είτε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, παραδεχόμενη ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πια Σύνταγμα και ότι ο μόνος νόμος είναι το Δίκαιο των δανειστών και της Τρόικα, είτε να άρει άμεσα και αναδρομικά τις ρυθμίσεις που η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματικές.

Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, από τους συνταγματολόγους μέλη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν, τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να σπεύδουν στις Βρυξέλλες ζητώντας δήθεν διορθωτικές ερμηνείες, να δηλώσουν σήμερα, ότι θα άρουν τα αντισυνταγματικά μέτρα σεβόμενοι το Σύνταγμα της χώρας. Θυμίζω ότι οι Έλληνες έχουν διδαχθεί ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό τους».

12 Σχόλια to “Νέα βόμβα Χουντή! Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα για τις αντισυνταγματικές περικοπές λέει ο Όλι Ρεν!”

 1. Διονύσιος Βούτος said

  Για αυτό θέλουν να αλλάξουν και το σύνταγμα , για να το προσαρμόσουν στους νόμους που έφτιαξαν …

  Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Βούτος said

   Και για του λόγου το αληθές ορίστε ..

   ==================

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Το ΙΣΤΑΜΕ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για την προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος σας προσκαλεί σε διημερίδα με θέμα:

   «Η πρόκληση της Αναθεώρησης του Συντάγματος»
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 Φεβρουαρίου 2013 στο Αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» του ΥΠΕΞ (Ακαδημίας 1)
   Στη διημερίδα θα λάβουν μέρος διαπρεπείς νομικοί και ειδικοί επιστήμονες που θα διατυπώσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους
   για τα μεγάλα ζητήματα της επικείμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης.

   Η έναρξη της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:30
   με τη γενική εισήγηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

   Δείτε την πρόσκληση / πρόγραμμα
   Δείτε το Δελτίο Τύπου
   ————————————————–
   ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
   Χαριλάου Τρικούπη 50, 10680, Αθήνα
   Τηλ. 210 3890145-6
   Fax. 210 3625616
   w*w.istame.gr info@istame.g*

   Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Ακριβώς!
   Φυσικά το ΙΣΤΑΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα οικογενείακό κωλομάγαζο της οικογενειακής μαφίας των παρασίτων παπανδρέου για να απομυζά δημόσιο χρήμα.
   Πάρτε μάτι ποια «διαπρεπή» ακαδημαϊκά και πανεπιστημιακά σαπάκια θα τρέξουν να υπηρετήσουν την υπόθεση του οικογενειακού παντοπωλείου.
   Για αυτό το κωλόπαιδο της γριάς το έχουν και τα ταχταρίζουν όλα τα νεοταξίτικα ιδρύματα που πουλάν πιστοποιημένη σαπίλα τους νέους.

   Το σκουλήκι ο βλεννιζέλος το είχε πει και τον κυνηγούσε ο Αντωνίου τον άθλιο.

   Μου αρέσει!

 2. DmA said

  Μονοι τους τα ειχαν παραδεχτει οι «σωτηρες».
  (οκ, θα αποτελει ελαφρυντικο στην καταδικη)

  Μου αρέσει!

 3. SOFIANOS said

  Ολα τελείωσαν

  Μου αρέσει!

 4. Ακέλας said

  Μπααα!..’Εχουμε ΚΑΙ Σύνταγμα;

  Μου αρέσει!

 5. Δάφνη said

  Παλι το κ@λοπασοκ μπροστα στην αναθεωρηση του Συνταγματος…

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  κε Ρεν

  το ιδιο ακριβως τους λεω 3 χρονια……

  Εχουμε Συνταγμα….

  Να τηρησουμε το συνταγμα….

  να υπερασπισουμε το Συνταγμα…και το αρθρο 120!

  Δεν ..καταλαβαινουν οι ραγιαδες….

  πανικοβλητοι ειναι και…δεν ξερουν τι εστι Συνταγμα….εις διπλουν!

  Και Συνταγμα …και στο…Συνταγμα!

  Μου αρέσει!

 7. DIANA said

  Ευτυχώς που υπάρχει και ο Χουντής στο Ευρωκοινοβούλιο και ταράζει τα λιμνάζοντα νερά. Οι άλλοι οι εκπρόσωποί μας , τι κάνουν εκεί ?

  Μου αρέσει!

 8. 100 χρόνια θα δικάζουν τα Ελληνικά Δικαστήρια…
  Αλλά ΟΧΙ με τους δικούς ΤΟΥΣ δικαστές…
  Με τους δικούς ΜΑΣ….
  Αργεντινή ερχόμαστε…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: