olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ

Posted by olympiada on Φεβρουάριος 2, 2013

Πέρα από κάθε… φαντασία και λογική διαμορφώνονται οι αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄υπόδειξη της τρόικας.

Γράφει: Ρόη Χάικου

Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πρόκληση οι αποδοχές, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά.

Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:

-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ

ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες

(215.000) ευρώ

ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ

γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν και τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πλέον λαμβάνει περί τις 7.000 ευρώ το μήνα.

Με βάση το ΦΕΚ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι οι

Paul Koster, Πρόεδρος

Αντρέας Μπερούτσος, μέλος

Pierre Mariani, μέλος

Γεώργιος Μέργος (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος

Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:

Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος

Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Ποια είναι η νέα διοίκηση του ΤΧΣ

Ο Πολ Κόστερ, που ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Financial Services Authority, ενώ είχε προηγηθεί η θέση του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής Autoriteit Financiële Markten (AFM). Πρόκειται για την εθνική ρυθμιστική αρχή για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Από το 1998 έως και το 2011 διατέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics, ενώ είχε διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και σαν ελεγκτής στην Arthur Andersen. Το 2010 αναδείχθηκε ως « Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες».

Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Αποχώρησε από την Πειραιώς στα μέσα του 2010 για οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στην αγορά πριν από έναν χρόνο ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χάρη Σιγανού σε θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο, στο Τμήμα Σταθερού Εισοδήματος με ειδίκευση σε θέματα πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρειών.

Ο Πιέρ Μαριάνι προέρχεται από τον όμιλο της BNP Paribas, όπου διατηρούσε την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και του Επικεφαλής Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήταν υπεύθυνος για τις BNP Paribas Β. Αμερικής, Incorporated και BNP Paribas Ουγγαρίας. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλοβελγικής Dexia SA από τον Οκτώβριο του 2008 η οποία κατέρρευσε το 2011…

Ο κ. Ανδέας Μπερούτσος, μέλος στο ΤΧΣ ίδρυσε προ μερικών ετών το δικό του fund, το One Point Capital Management με έμφαση στις ναυτιλιακές επενδύσεις. Υπήρξε στην διοικητική ομάδα και συνεταίρος στο Eton Park Capital Management, με εστίαση στις διεθνείς επενδύσεις και υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 12 δισ. δολαρίων.

Το μόνο μέλος από την προηγούμενη διοίκηση που παραμένει στο ΤΧΣ είναι ο κ.Αναστάσιος Γάγαλης, ως μέλος όμως (διατηρούσε θέση αντιπροέδρου από τον Οκτώβριο του 2010).

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταμείο, διετέλεσε για δεκαεννέα χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα χωρών (αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, καθώς και χώρες με πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και συμμετείχε σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών και αξιολογήσεις χρηματοπιστωτικών συστημάτων (FSAP).

fmvoice.eu

17 Σχόλια to “Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ”

 1. sp said

  Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ… ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ…
  ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!!

 2. NIKO KARAS said

  ΑΜΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΛΕΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 3. Σοφία said

  A να χαθείτε βρε γαϊδούρια δουλεύουν οι άνθρωποι για την Ανάπτυξη η οποία και καλπάζει! (το έχει παραδεχθεί και η ίδια η Ολυμπία με το φωτογραφικό ντοκουμέντο «Καλπάζοντας η Ανάπτυξη»
  Και τώρα θα σας το αποδείξω με την κάτωθι ενδελεχή ανάλυση.
  Δώστε επιτέλους λίγη προσοχή!
  https://www.youtube.com/watch?v=hKHBh2_UDG8
  Καταλάβατε τώρα;

 4. fainareti said

  Κοιτάτε μην τα πάρετε γιατί όπου βρεθήτε και όπου σταθήτε θα φάτε γιαούρτια. Και κάνει καλό και στον στουρνάρα που έχει κάνει μπότοξ.

 5. […] http://www.olympia.gr  […]

 6. Ακέλας said

  Όσο πιό πολλά παίρνουν, τόσο πιό πολλά τους λείπουν!…Καί τελικά καταλήγουν στο να τα ….παίρνουν!!!!

 7. ANERGVW said

  Ας λένε ο,τι θέλουν. Εγώ επιμένω!» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews και αναφέρεται στην οργή Στουρνάρα κατά των επικριτών του. Ο υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του στην εφημερίδα επισημαίνει: «ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα με τις υπογραφές του κ.Σαμαρά, του κ.Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, o «τσάρος» της οικονομίας λέει με νόημα στους συνεργάτες του «ξέρω και εγώ…γαλλικά» αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές της ΝΔ».

 8. Dragon said

  Μπράβο… Αντωνάκη, μας έφερες… την ανάπτυξη.

  • Ευρωπαϊκή Ενοποίηση said

   Δεν την υποσχέθηκα ποτέ αυτή χρυσό μου. Αλλα κατάλαβες μα δεν πειράζει. Άνθρωπος είσαι, λάθη κάνεις, θα πάθεις και θα μάθεις.

 9. THOMAS said

  > ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ..ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ @!!!!

  http://youtu.be/hbuby89XcMo

 10. Dragon said

  Αλήτες.

 11. […] Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές τη… […]

 12. […] Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές τη… […]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: