olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μας ξέφτισαν τους Ήρωες! Το νου σας στους Προδότες…

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 27, 2013

20130127-183558.jpg
«…Συχνά οι επαναστάτες γεννιούνται από το ίδιο το σύστημα που θέλουν να ανατρέψουν, ελπίζουν ότι αργά η γρήγορα θα ξεπηδήσουν, είτε από τη σημερινή αμαρτωλή Βουλή είτε από τον σημερινό αμαρτωλό Τύπο, άνδρες και γυναίκες αποφασισμένοι να γίνουν οι «μπροστάρηδες» της μεγάλης αλλαγής…

ΚΑΠΟΙΟΙ θα πουν: «Κουβέντα να γίνεται, φίλε! Πάνε πια εκείνοι οι καιροί. Ο λαός δεν είναι ούτε ώριμος ούτε πρόθυμος για τέτοιες αποκοτιές. Τον βλέπεις: Μαθαίνει για τα «ντου» της
Αστυνομίας στα κτίρια των τρομοκρατών και λέει: «Μπράβο, καλά τους κάνουν». Μαθαίνει για τις επιθέσεις των τρομοκρατών στα σπίτια δημοσίων προσώπων και λέει πάλι: «Μπράβο, τους χρειαζότανε»! Ακούει και τους γουρλομάτηδες να ωρύονται στα τηλεπαράθυρα και χτυπάει παλαμάκια: «Μπράβο τους, καλά τους τα λένε!..». Αλλά αμέσως μετά πατάει το κουμπί για να μη χάσει τη συνέχεια του «Σουλεϊμάν»!.. Τι επανάσταση να κάνει αυτός ο λαός;».

Έκλεψα τους παραπάνω στοχασμούς του Χρήστου Πασαλάρη, γιατί δεν μου ταίριαζε το «δανείζομαι» στις πονηρές μέρες μας το «κλέβω», μια και το τελευταίο δεν χρειάζεται κανένα ενέχυρο, στα χρόνια που διαβαίνουν στην Έρημη Χώρα.

Και μού’βαλε δουλειά να ανακατέψω ό,τι έμαθα από ό,τι διδάχθηκα και ό,τι έπαθα. Και βούτηξα στη μνήμη μου, απαίδευτος στο κολύμπι του χρόνου, γιατί στη θέση της απέραντης νύχτας, μου φύτεψαν ένα φως ψεύτικο που δε φεγγοβολάει, αλλά παίζει με σκιές και σκιάχτρα! Αυτά μου ταίριαξαν στο νού μετά το ’21, την Επανάσταση.

Πάω να ταιριάξω τον Κολοκοτρώνη με την Επανάσταση, μου βγαίνει ο Κωλλέτης!
Μού’ρχεται στο νού ο Καποδίστριας, ξεπροβάλλει ο Μαυρομιχάλης!
Ανάκατο μυαλό. Να φταίει ο χρόνος, δεν αποκλείεται! Να συχνάζω πιότερα στις οδούς του Κωλλέτη και Μαυρομιχάλη, καθόλου απίθανο!
Τσιγκλάω το μυαλό για κανα πέρασμα καμμιά φορά απ’του Καποδίστρια τις οδούς, έστω παρόδους βρέ αδερφέ, σκοτάδι στη μνήμη!

Τί στο καλό έπαθα! Λες νάμαι στα ρηχά; Και να το μακροβούτι κι ό,τι βγεί, έτσι κι αλλιώς δε χάνω και τίποτα, χαμένος είμαι όπως και νάχει το πράγμα!
Νά ο Αλέξανδρος, ο Μακεδόνας. Αυτός είναι! Κάτι μου λέει ότι ψέμματα είναι.. Αυτός λέει η Τηλεόραση ότι δεν είναι δικός μας, λόγω γεωγραφικού προσδιορισμού, και το λένε και Υπουργοί, είναι δυνατόν να λένε ψέμματα!

Τ’άχω μπερδεμμένα, συλλογιόμαι! Κάτι πιο μακρυνό, πιο απόμακρο, αχνό, τον δείχνει στην Πέλλα, στους Γέτες, στους Τριβαλλούς. Και πιο σιμά στη Χαιρώνεια, στην Κόρινθο, στην Ισσό , στα Γαυγάμηλα, στα Σούσα, στη Περσέπολη, στη Βακτριανή, στη Βαβυλώνα.

Παραμύθια σού είπαν, αντηχούν τα λόγια αγνώστων, που ούτε για έλληνες φαντάζουν, ούτε Ευρωπαίοι μήτε Αφρικανοί.
Αμερικάνοι, Αυστραλοί, και Καναδοί μας πιλατεύουν το μυαλό! Συστέλλω το νού για καμμιά θύμιση από καναν έλληνα, αυτούς της Ακαδημίας μας αδερφέ, μην και έχουν άλλη γνώση, μα καταχνιά κι αντάρα. Λες να κρύβονται μην τους βρουν, και τους αφαιρέσουν την τήβεννο, αν πουν αλλιώς;

Λες και δεν έσκυψα ποτέ σε βιβλίο, μήτε άκουσα ποτέ για διαστροφείς!
Τώρα θυμάμαι πως ξεφύλισσα χιλιάδες σελίδες, κι αν δεν τις πολυπίστευα τις φήμες που τους ακολουθούσαν, ανακάτευα τη φτωχιά βιβλιοθήκη μου, βιβλιοθήκη να την πείς, για να βρώ αντίθετες γνώμες για’αυτούς μα δεν έβρισκα. Αλήθεια είναι, και έτσι ξεκολλούσα από το ψάξιμο. Κι έμεινα να τους πιστεύω, απ’αυτούς είμαι, και να καμάρι ο Ελληνόπαις!

Κάτι θυμάμαι για κείνον το Σωκράτη, ναι θυμήθηκα.
Ο Δάσκαλος που ορμήνευε τα παιδιά χωρίς χρέωση, στα Γυμναστήρια για την Αρετή, και οι άρχοντες της Πόλης θυμήθηκαν ότι έκανε αγώνα να μην εκτελεσθούν οι Στρατηγοί των Αργινουσών, και δεν υπάκουσε στον μαθητή του Κριτία, να συνεργήσει στη σύλληψη του πιο ενάρετου από τη Σαλαμίνα, και στο άψε σβήσε του σκάρωσαν ένα κατηγορητήριο ότι διέφθειρε τους νέους, και ξεμπέρδεψαν και με δαύτον…

Ξάφνου θυμήθηκα ότι τέτοιο μακροβούτι στο χρόνο δεν ξανάκανα, μέπιασε ο φόβος, μη ξέροντας το άθλημα και ήλθα εις νεότερα χρόνια.
Κι έκατσα να ξαποστάσω σε κείνον τον Μάξιμο τον Γραικό, τον Αγιορείτη, στα χρόνια της Οθωμανικής Κατοχής. Κατοχής είπα; Ξεχάστε πως δεν την είπα τη λέξη, γιατί ανάκατα μούρχονται τα λόγια.
Αυτός, λέει η τωρινή ιντελιγκέντσια, ότι πήγε να ξεσηκώσει τους Ρώσους εναντίον των Τούρκων για να απελευθερωθούμε, και δεν είχε καλό σκοπό!
Μα τι στο καλό, 20 χρόνια ξέρω ‘γω ότι δαπάνησε στη Ρωσία για να τους μάθει Αγιορείτικη Βυζαντινή Αγιογραφία, κι έβγαλε τον Ρουμπλιώφ άξιο μαθητή του!
Τι τόθελα κι αυτό, και μούρχεται από δω κι απο κεί, τι παληοκομμούνι, τι ερυθρός Σατανάς, τι πράκτορας των Ρώσων, κι ας έρχεται 4 αιώνες πρωτύτερα πριν το ’17… Ποιόν να πιστέψουν, εμένα τον αδαή, ή το Χάρβαρντ και το Κολούμπια!

Και ξαναγύρισα προς τα οπίσω. Ανέβαινα από τη βαθειά θάλασσα κι έβλεπα προς τα πάνω, φεγγοβολούσε ο ήλιος. Μέχρι να βγώ, μούρθαν οι εικόνες του Ταγματάρχη των Ευζώνων Βελησαρίου, τις εικόνες που μου φύτεψε ο παππούς μου ο Νάκος, ο Εύζωνας του Ταγματάρχη στο Μακεδονικό Αγώνα.
– Ήμουν στο Τάγμα του Μαύρου Καβαλλάρη εγγονέ μου, έτσι τον φώναζαν, κι ας ζήλεψαν αργότερα οι κατοπινοί οι του Πλαστήρα, και του κοτσάρισαν κι αυτουνού τ’όνομα!
Για να ξεχαστεί το κλέος του Καρυστινού γόνου.
Κάπως έτσι ξεμπέρδεψαν και με τα λόγια του Καφαντάρη, που φάνταζαν πως τα είπε αργότερα ο Τσαρούχης! Επιτηδείων επιτηδεύματα…

Κι έτσι ανακάτεψαν τα μικρά κι έφτασαν στα Μεγάλα. Μας αναποδογύρισαν την Ιστορία, επί τούτου; Επί τούτου…
Κι ανακάτεψαν τους συνωστισμούς με τις σφαγές, και τη δολοφονία του Ανδρούτσου με την… αυτοκτονία στον Πύργο της Ακρόπολης!

Και έμεινε η Ελλάδα χωρίς μνήμη, γιατί το παιδομάζωμα των Τούρκων φιλοτέχνησε τους Γενίτσαρους, και με τους Προδότες προχώρησαν την Ιστορία αντί των ηρώων.
Γιατί τους ήρωες τους βάζουν στο καλαπόδι των προδοτών για να μην αναγνωρίζονται, και τους προδότες τους φτιασιδώνουν με περικεφαλαίες στον Αγώνα. Μύλος άθλιος που γενοβολλάει τέρατα.

Σακάτεψαν το νου των Ελλήνων χωρίς μνήμη και Παράδοση. Και μπήκαν στα σπίτια και εκβιάζουν τη σκέψη με τον Μπόγια των οκτώ. Και ξερίζωσαν το κριτήριο, αυτό το ακόνι που κόβει τις απατηλές σκέψεις και τις τελειώνει. Που φέγγει κάθε αληθινό και ενάρετο, που ξεδιαλύνει την ήρα από το στάρι και τον χρυσό από τους τενεκέδες…

Δεν μπορούν να ξεριζώσουν όμως την Αλήθεια από το ψέμα, τη συμπεριφορά που ακούει στην κληρονομιά, που δεν μπορουν να μπερδέψουν την αρχοντιά από τη μιζέρια και την αγυρτεία.

Οι Ήρωες φαντάζουν στο πλήθος από την περπατησηά. Ίσια και αγέρωχα στο δρόμο. Στο λιοπύρι και στο χιονιά, η ίδια δρασκεληά. Ο ίδιος τρόπος.
Κι από την άλλη στον αντίποδα, τρέχουν οι κακόμοιροι μην τους πάρει η ματηά κάποιου, και χώνονται στις άκρες από τους τοίχους , κλωθογυρνάν το κεφάλι εδώ κι εκεί, μην απαντήσουν κάποιον που έμπλαξαν από παληά που ξέκαναν κάθε καλό.

Γι αυτό, το νού σας!

Μας ξέφτισαν τους Ήρωες! Το νου σας στους Προδότες…

Πελασγός ο Μιλήσιος

14 Σχόλια to “Μας ξέφτισαν τους Ήρωες! Το νου σας στους Προδότες…”

 1. Αντωνιος Ιωαννου said

  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ; … Ευγε σου «Μιλησιε» .. κουβαλας το ευγενικο αιμα των προγονων μας, το μοναδικο φως/ελπιδα σε αυτον το κοσμο, μεσα σου. Σε θαυμαζω.

  Μου αρέσει!

 2. Γιωργος said

  πολυ καλο μπραβο

  Μου αρέσει!

 3. […] Μας ξέφτισαν τους Ήρωες! Το νου σας στους Προδότες…. […]

  Μου αρέσει!

 4. Toriki said

  Κι εγώ που νόμισα πως ανακάλεσες την λύπη για την λησμονιά και τον πόνο απ’ τις προδοσίες…
  Χαίρεται ο κόσμος Μιλήσιε Πελασγέ! Τι γίνεται;
  Έχω λειψά αισθήματα ή μήπως δεν σε πιάνω;

  Μου αρέσει!

 5. AnyparktOs said

  » …Μας ξέφτισαν τους Ήρωες! ..»

  Ευτυχώς, καί επί τέλους, άν καί δέν τό βλέπω. Έχουμε γεμίσει από γιαλαντζί «ήρωες».
  Λαός, πού έχει ξεφτιλίσει τήν έννοια «ΚΑΘΗΚΟΝ», άμα βλέπει καί κανέναν πού πράττει τό αυτονόητο καθήκον γιά ομαλόν άνθρωπο, αμέσως τόν αναγορεύει Ήρωα.

  Μού θύμισε (τό άρθρο), ένα ανέκδοτο πού κυκλοφορούσε όταν κατέρρευσε ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός στή Ρωσία, (γιατί σέ κάτι μπανανίες τύπου Ελλάδα, ανθεί καί βασιλεύει, ακόμα, στήν ξεφτιλέ γιαλαντζί εκδοχή του βεβαίως) :
  Είχε πάει, λέει, μιά αντιπροσωπεία Αμερικάνων στό Κρεμλίνο, καί δόθηκε πρός τιμήν της ένα gala, στό οποίο παρέστησαν πολλοί απ’ τούς αξιωματούχους τού (τέως) καθεστώτος. Όλοι, μά όλοι, είχαν, όπως θά θυμάστε οι μνήμονες, πλάκα, στρέμματα τά γαλλόνια καί τά παράσημα στό στήθος.
  Ρωτάει τότε ένας αμερικάνος, τόν άς πούμε, οικοδεσπότη : «Μά, καλά, τί ηρωϊσμούς κάνανε όλοι αυτοί εν καιρώ ειρήνης καί φοράνε στρέμματα τά παράσημα ? «.
  Καί απαντά ο …γνώστης : «Εμείς εδώ, Κύριε, τεχνηέντως ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ τίς δυσκολίες καί ΗΡΩΪΚΩΣ τίς επιλύουμε, μετά «.

  Άη-Σιχτίρ μέ τούς ήρωες μέ ταμπέλλα ! Άη-Σιχτίρ πιά.
  Οι μόνοι ήρωες είναι όσοι βαράνε οκτάωρο νυχτοκάματο σέ καμμιά φάμπρικα, σιωπηλοί, γιά νά ταϊσουνε τά κουτσούβελά τους. Καί αυτούς, ούτε τούς ξέρει κανένας, ούτε πρόκειται ποτέ νά τούς μάθη.

  Μου αρέσει!

 6. Dominique said

  Eκτός από τους ήρωες χάθηκε και η πραγματική σημασία των λέξεων…!!!!
  ΗΡΩΑΣ είναι ο άνθρωπος (άνδρας ή γυναίκα) που διαθέτει μεγάλες ικανότητες ψυχικές και διανοητικές, που τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και μεγάλης τόλμης και ευθύνης πράξεις, για τις οποίες γίνεται και γνωστός!!!!!!

  Μου αρέσει!

 7. madjohn7 said

  παντά προδότες είχε αυτή η χώρα και μην σας φαίνεται κάτι το καινούργιο λίγοι ήταν οι πραγματικοι αγνοι Πατρίωτες!!!
  όπως ο καραισκάκης και ο καποδίστριας
  Η διχόνοια μας έφερε εδώ που μας έφερε κύριοι και πρέπει να το καταλάβουμε
  μονο εαν ενωθούμε θα αλλάξει αυτός ο τόπος…αλλιώς ας μείνουμε εδώ με τους προδότες για ΠΑΝΤΑ

  Μου αρέσει!

 8. Dominique said

  Δεν είναι τόσο η διχόνοια που μας …αποσυντονίζει, όσο η Ντροπή που νοιώθουμε γι’ αυτό που καταντήσαμε……και συνηθίσαμε να ζούμε μέσα στα »σκουπίδια», ώστε σχεδόν ξεχάσαμε το πραγματικά Ωραίο, το Αληθινό, σταματήσαμε να αναζητούμε το καινούργιο….!!!

  Μου αρέσει!

 9. mnimwn said

  Σε ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για το καταπληκτικό κείμενο και γιά τα αισθήματα που
  μου γέννησε. ΕΥΓΕ !!!!!!!

  Μου αρέσει!

 10. AGAINST NEW WORLD ORDER said

  αν δεν έχετε καταλάβει ότι από το σύστημα που καταπολεμά την σημερινή ξεφτίλα έχει ξεπηδήσει η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ είστε άξιοι της μοίρας σας

  Εμπρος όλοι να στηρίξουμε για την επόμενη πρωθυπουργό της Ελλάδας την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

  θα είχε κάποιος άνδρας το θάρρος που έχει αυτή η γυναίκα;;;;;

  θα είχαν βάλει την ουρά στα σκέλια όλοι οι άνδρες

  όπως είπε και ο Τρομπαντώνης όταν μιλάει η τρόϊκα εσείς (στους υπουργούς του) θα είστε στα 4

  δηλαδή θα έχουν γίνει σκυλάκια ή γατάκια;;;;;; για να είναι στα 4;;;;;;;;;;;;;;;

  ή εννοεί κάτι άλλο;;;;;;;;

  και οι υπουργοί κάθονται και τον ακούνε

  Ξεφτίλες !!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 11. Robert Love said

  Εύγε! χίλια μπράβο! Συνέχισε να γράφεις φίλε! Η αλήθεια πρέπει να λάμψει!

  Μου αρέσει!

 12. […] Ολυμπία […]

  Μου αρέσει!

 13. vassilis said

  Καπου ακουσα αναλυση νεοελληνων ακαδημαικων στη ΝΕΤ νομιζω ,για τον καποδιστρια,πως να αφησει τα αξωματα και να μπει στην τρομοκρατικη οργανωση της φιλικης εταιρειας!Η φιλικη εταιρεια τρομοκρατικη οργανωση!Οτι θελουν θα λενε ,μονοι μας θα κατανοουμε την αληθεια με γνωμονα τη λογικη!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: