olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη;

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 30, 2012

Η συσκευή «Ψυχρής Σύντηξης»για αστείρευτη ενέργεια, έφυγε από την Ξάνθη και πηγαίνει στον Καναδά – Η Εταιρεία «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» κουράστηκε να περιμένει συμπαράσταση από το Κράτος – Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία – Η ΝΑSA ενδιαφέρεται, η Ελλάδα όχι…

Τόπος των χαμένων ευκαιριών δεν είναι μόνον η Αλεξανδρούπολη αλλά και η Ξάνθη.Θα θυμούνται ασφαλώς οι αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ τα ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει για την ίδρυση Εργοστασίου στην ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης που θα συναρμολογούσε επιβατικά και αγροτικά αυτοκίνητα. Επρόκειτο για μια πολύ μεγάλη επένδυση σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, που όμως έμεινε στα χαρτιά. Και μην την είδατε και μην την ακούσατε.

Άλλη μια παρόμοια περίπτωση που πριν από ένα χρόνο είχαμε παρουσιάσει, ήταν η επένδυση της Εταιρείας «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» για κατασκευή οικιακών συσκευών «Ψυχρής σύντηξης» που θα παρείχαν αστείρευτη ενέργεια. Για την συνέχεια και την κατάληξη αυτής της ιστορίας διαβάστε τι έγραψε «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Η Ελλάδα της κρίσης μοιάζει απελπιστικά με το κουτί της Πανδώρας: μύρια κακά και μόνο ένα καλό – η ελπίδα – ήρθαν στο φως.

Η έσχατη τραγωδία μας είναι πως ακόμη και αυτή την ελπίδα αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να την κρατήσουμε στα χέρια μας και τη διώχνουμε στα πέρατα της Γης. Για τι πράγμα μιλάμε; Για το καυτότερο μυστικό του πλανήτη, την πηγή αστείρευτης ενέργειας.

Πρόκειται για την «ψυχρή σύντηξη» που, όπως σας αποκαλύψαμε έναν χρόνο πριν (βλ. HYPERLINK «http://www.tovima.gr/science/article/?aid=430840«www.tovima.gr/science/article/?aid=430840 ), είχε πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, από την εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA).

Τώρα, έπειτα από πολλές δοκιμές και κρίσεις τρίτων παρατηρητών, «Το Βήμα» επισκέφθηκε το εργαστήριό της και είδε ιδίοις όμμασι την εισαγόμενη ενέργεια να εξαπλασιάζεται στην έξοδο!

Ομως δεν πρόκειται να «δει το θαύμα» κανένας άλλος στη χώρα μας: την επόμενη ημέρα η Δευκαλίων τα μάζεψε κι έφυγε για το Βανκούβερ του Καναδά.

Είχε κουραστεί πια να περιμένει αυτό το άψυχο κράτος να της δώσει πλαίσιο λειτουργίας…

Αξίζει πολλαπλά να διαβάσετε τη συνέχεια αυτής της ιστορίας, όχι μόνο για την ευκαιρία να ξανασχηματίσετε το γνωστό πενταδάχτυλο σχήμα αλλά και διότι είναι μάλλον ο πρόλογος ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Το 1751 ο γερμανός βαρόνος Axel Frederik Cronstedt έψαχνε σε ένα ορυχείο να βρει χαλκό. Αντ’ αυτού ανακάλυψε ένα καινούργιο μέταλλο, που το ονόμασε τσαντισμένος «kupfernickel», δηλαδή «χαλκό του Διαβόλου». Το λευκό αυτό μέταλλο είναι το γνωστό νικέλιο, που βρίσκεται άφθονο και στη χώρα μας.

Η αλχημεία του «χαλκού του Διαβόλου»

Πολύ αργότερα, και ενόσω το νικέλιο έπαιρνε τη θέση του στη βιομηχανική επανάσταση με τις ποικίλες εφαρμογές του, κάποια περίεργα φαινόμενα απρόσμενης μεταστοιχείωσης άρχισαν να διαπιστώνονται στα εργαστήρια των επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, στο τεύχος Ιουλίου του 1905 του περιοδικού The Physical Review ο βρετανός χημικός Clarence Skinner έγραψε:

«Κατά την πειραματική μελέτη της εμβάπτισης διαφόρων μετάλλων σε ήλιο παρατηρήθηκε ότι όσο προσεκτικά κι αν καθαρίζαμε το αέριο εμφανιζόταν επίμονα ακτινοβολία υδρογόνου στην κάθοδο».

Ακολούθησαν δεκάδες άλλοι με όμοιες διαπιστώσεις, σε βαθμό που ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Καλιφόρνιας (Caltech) Robert Millikan δήλωσε λίγο μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ Φυσικής – το 1923 – πως «οι πυρηνικές μεταστοιχειώσεις κατά την ηλεκτρική εκκένωση είναι ένα από τα εξόχως ενδιαφέροντα προβλήματα της σύγχρονης φυσικής».

Το 1926 οι καθηγητές Fritz Paneth και Κ. Peters αποφάνθηκαν ότι το παλλάδιο ήταν αυτό που επέφερε μεταστοιχείωση του υδρογόνου σε ήλιο κατά τα πειράματά τους, σε θερμοκρασία δωματίου.

Ο επιστημονικός κόσμος όμως ξέχασε τα επόμενα χρόνια να ψάξει άλλο το θέμα και… ξαφνιάστηκα περίεργα όταν άκουσα τον τεχνικό διευθυντή της Δευκαλίων Γιάννη Χατζηχρήστο να μου λέει – σχεδόν έναν αιώνα μετά – πως «δεν συζητάμε για πυρηνική ενέργεια αλλά για χημική ενέργεια που προέρχεται από μεταστοιχείωση».

«Δηλαδή τι κάνετε και πώς φθάσατε σε αυτήν;» τον ρώτησα.

Μου απάντησε πως έφθασαν διά της «εις άτοπον απαγωγής»:

Ο ιταλός χημικός Andrea Rossi είχε εντοπίσει τυχαία το φαινόμενο σύντηξης νικελίου και υδρογόνου αλλά, μη κατανοώντας το σε βάθος, δεν κατόρθωνε να ελέγξει και να σταθεροποιήσει τη διαδικασία.

Η ανεπάρκεια αυτή και το επιχειρηματικό του ολίσθημα να δώσει στην αμερικανική εταιρεία Ampenergo τα δικαιώματα μεταπώλησης στον Καναδά οδήγησαν στο «διαζύγιο» του περσινού καλοκαιριού μεταξύ της Δευκαλίων και της εταιρείας Leonardo Corp. του Andrea Rossi.

Τότε, «έχοντας διαβάσει όλη τη βιβλιογραφία των πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας (LENR)», μου είπε ο κ. Χατζηχρήστος, «αποφασίσαμε πως έπρεπε να δοκιμάσουμε αυτό που δεν είχε σκεφθεί κανένας άλλος. Φτιάξαμε μια ολότελα δική μας νέα μέθοδο, που επιτρέπει τη σύντηξη του υδρογόνου με το νικέλιο σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες».

Ήμασταν εκεί, στη δοκιμή!

Το ότι τα λεγόμενά του ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα το διαπίστωσα ο ίδιος, στον βαθμό που μου επέτρεπαν οι γνώσεις μηχανικού, όταν επιτέλεσαν για χάρη μου το πείραμα.

Μια διάταξη δημιουργίας πλάσματος θέρμαινε νανοσκόνη νικελίου στους 500 βαθμούς Κελσίου, επιφέροντας αλλοιώσεις στη δομή των ισοτόπων του νικελίου. Τότε, τρεις καταλύτες εισάγονταν στον θαλαμίσκο της αντίδρασης και ακολουθούσε ο διαχωρισμός του συμπιεσμένου διατομικού υδρογόνου σε ατομικό, μέσω ηλεκτροδιέγερσης.

Στην επόμενη φάση το μονοατομικό υδρογόνο πολωνόταν, μέσω επιμήκυνσης της τροχιάς του μοναδικού του ηλεκτρονίου – πράγμα που επέφερε και εκπομπή ακτινοβολίας γάμμα.

Ακολουθούσε η απορρόφηση της ακτινοβολίας γάμμα και η μετατροπή της σε θερμότητα.

Από την έναρξη αυτής της αντίδρασης και εφεξής δεν χρειαζόταν η περαιτέρω θέρμανση του νικελίου (σε αντίθεση με τη μέθοδο του Rossi) και η «καύση» μπορούσε να διαρκέσει μήνες.

Αρκούσε η εισαγωγή αερίου αργού για να διατηρείται το εσωτερικό του θαλαμίσκου στη σωστή πίεση.

Αξιοσημείωτο ήταν και το ότι η διαδικασία κλεισίματος του συστήματος ήταν ακαριαία, με απλό κλείσιμο της παροχής υδρογόνου, ενώ η διάταξη του Rossi απαιτούσε ώρες.

Το τελικό προϊόν της αντίδρασης ήταν φωτόνια στην υπέρυθρη κλίμακα, δηλαδή θερμότητα.

Η εξαγόμενη ενέργεια που είδα από το συγκεκριμένο πείραμα ήταν εξαπλάσια της εισαγόμενης. «Είναι η τελική;» ρώτησα τον κ. Χατζηχρήστο.

«Εχουμε φθάσει έως και 14πλάσια, αλλά δεν το ρισκάρουμε πριν βεβαιωθούμε ότι οι κεραμικές μονώσεις που χρησιμοποιούμε την αντέχουν» απάντησε.

«Πόσο νικέλιο απαιτείται για καύσιμο;» ξαναρώτησα. «Τα τρία γραμμάρια που βάλαμε στις 16 Ιουνίου, απ’ ό,τι βλέπεις, δεν έχουν εξαντληθεί ως σήμερα (21 Νοεμβρίου) και έχουν την ίδια απόδοση.

Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο λίτρα υδρογόνο στο εξάμηνο» απάντησε ο Αλέξανδρος Ξανθούλης αφοπλιστικά.

Η έξωθεν μαρτυρία

Στις 19 Οκτωβρίου 2012 η Δευκαλίων ανάρτησε στον ιστότοπό της (βλ. HYPERLINK «http://www.defkalion-energy.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=4143«www.defkalion-energy.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=4143 ) τα πρακτικά της αξιολόγησης λειτουργίας του αντιδραστήρα της, Hyperion Single Reactor Kernel, από ανεξάρτητο παρατηρητή.

Οπως ανακάλυψε και δημοσίευσε το έγκριτο Forbes στις 20 Οκτωβρίου (βλ. HYPERLINK «http://www.forbes.com/sites/markgibbs/2012/10/20/cold-fusion-gets-a-little-more-real» www.forbes.com/sites/markgibbs/2012/10/20/cold-fusion-gets-a-little-more-real ), το «τρίτο μάτι» ήταν ένα στέλεχος της NASA εδώ και τριάντα χρόνια, ο Michael A. Nelson.

O ίδιος ισχυρίστηκε ότι διενήργησε την πολύμηνη δοκιμή, επικεφαλής 11μελούς ομάδας, μόνο εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος New Energy Foundation (βλ. HYPERLINK «http://www.infinite-energy.com/» http://www.infinite-energy.com/) και όχι της NASA.

Αυτό τυπικά ισχύει, όμως γνωρίζουμε από την προϊστορία με τον Rossi ότι τόσο η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ όσο και το ερευνητικό κέντρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα.

Διάβασα το πρακτικό της εν λόγω δοκιμής και είδα ότι ο Nelson επιβεβαίωνε την επίτευξη περίσσειας ενέργειας στην έξοδο, έστω και τριπλάσιας – έναντι της εξαπλάσιας που είδα εγώ.

Αλλά σημείωνε και έναν των τριών καταλυτών που η Δευκαλίων κρατούσε μυστικούς: ανθρακικό κάλιο. Σκέφθηκα ότι οι άλλοι δύο θα ήταν βάριο και στρόντιο, αλλά ήταν μόνο μια εικασία.

Για το αν όντως εικάζουμε σωστά πως αυτό είναι το θεωρητικό υπόβαθρο της μεταστοιχείωσης που συμβαίνει στον αντιδραστήρα της Δευκαλίων δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε πριν η εταιρεία καταθέσει την αίτηση κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας της για τη μέθοδο της κύριας αντίδρασης.

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το πράξει, για ευεξήγητους λόγους, παρά αφού πρώτα καταθέσει τις έξι πατέντες που έχει αναπτύξει για τα κεραμικά και το μπουζί του σπινθήρα πλάσματος και μόνο τον μήνα της εμπορικής κυκλοφορίας του πρώτου προϊόντος της. Και αυτό προβλέπεται για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γιατί έφυγαν από την Ελλάδα

Συζήτησα αρκετά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δευκαλίων Αλέξανδρο Ξανθούλη, τον τεχνικό διευθυντή της Γιάννη Χατζηχρήστο και τον διευθυντή μάρκετινγκ Συμεών Τσαλίκογλου για το τι συνέβη ώστε «να τα μαζέψουν και να φύγουν από την Ελλάδα» και το τι σχεδιάζουν να κάνουν εφεξής.

Μου αφηγήθηκαν όλες τις πτυχές της 18μηνης αναμονής τους να λάβουν από την Πολιτεία την ελάχιστη στήριξη που ζητούσαν: αναγνώριση του τομέα ερευνών τους ως μιας ακόμη πράσινης τεχνολογίας και ένα απλό δάνειο για την ολοκλήρωση των ερευνών και δοκιμών.

Ολες οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν φρούδες, είτε από ανικανότητα των αρμοδίων να κατανοήσουν το θέμα είτε από «εσκεμμένη αδιαφορία» ή από σύγκρουση συμφερόντων με τους νυν ενεργειακούς προύχοντες της χώρας.

Μου είπαν ονόματα για όλη αυτή την ψυχοφθόρα λιτανεία που έζησαν, αλλά επέμειναν στο off the record.

Μόνο σε ένα ξέσπασμά του ο Γιάννης Ξανθούλης μού είπε: «Λίγο μετά το περσινό σας άρθρο στο «Βήμα» μάς ήλθαν για έλεγχο κατόπιν επώνυμης καταγγελίας ότι κατασκευάζουμε παράνομες γεννήτριες. Όταν ο έλεγχος τελείωσε αποδεικνύοντας το ψευδές της καταγγελίας, ρωτήσαμε ποιος την έκανε και τότε, αυτομάτως, η καταγγελία βαφτίστηκε ανώνυμη».

Τον ρώτησα αν όντως η κυβέρνηση είχε θεωρήσει σοβαρή την προσπάθειά τους. Μου είπε:

«Αν η τεχνολογία μας δεν τους έπειθε, δεν τους έπεισε το ότι μας επισκέφθηκε ο ίδιος ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για να ενημερωθεί; Δεν πήραν είδηση την επίσκεψή του όταν έκλεισαν τους δρόμους της Γλυφάδας για να φθάσει ως εδώ; Ή ότι μου ζήτησε ενημέρωση ο Μπαρόζο;».

Πλειοδότες οι Τούρκοι!

«Αλήθεια», τον ρώτησα, «ποιοι ξένοι σάς επισκέφθηκαν πρώτοι και πόσοι άλλοι μετά;».

«Πρώτοι ήρθαν οι Κινέζοι» μου είπε, «αλλά τα ήθελαν όλα δικά τους. Ακολούθησαν… οι πάντες. Σχεδόν όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κράτη.

Τα λιγότερα ζήτησαν οι Τούρκοι, που μας έβαλαν στο τραπέζι μια επιταγή 100 εκατ. ευρώ, ζητώντας μόνο να μεταφερθεί η έδρα στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική.

Μας πρόσφεραν αυτά τα λεφτά όταν ακριβώς τα χρειαζόμασταν περισσότερο, αλλά δεν μας πήγαινε η καρδιά να δεχθούμε».

«Και τώρα; Γιατί στον Καναδά;». «Γιατί εδώ όχι μόνο δεν μας βοήθησε κανένα από τα ερευνητικά ινστιτούτα που απευθυνθήκαμε», είπε ο κ. Ξανθούλης, «αλλά έφθασε ο βουλευτής Κοντός της Ξάνθης να κάνει επερώτηση την άνοιξη στη Βουλή για τα… πυρηνικά απόβλητα που θα αποθηκεύαμε στο λιμάνι της Καβάλας!

Αντίθετα, ο Καναδάς μάς δέχθηκε χωρίς όρους. Και όχι μόνο μας επιχορηγεί και μας δίνει επίσημη άδεια λειτουργίας με την πιστοποίηση ότι δεν πρόκειται για συμβατική πυρηνική τεχνολογία, αλλά και μας διαθέτει δωρεάν τα εθνικά του ενεργειακά εργαστήρια για ό,τι χρειαστούμε».

«Πάντως», πρόσθεσε, «στον Καναδά μετακομίζουμε μόνο προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση πρωτοτυποποίησης, βιομηχανικών δοκιμών και έγκρισης παραγωγής και διάθεσης βιομηχανικού προϊόντος.

Επειτα από το πολύ τρία χρόνια σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Αλλωστε ο συνολικός σχεδιασμός μας είναι για μια εταιρεία με θυγατρικές σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, καθώς ο στόχος μας είναι να αδειοδοτούμε την κατασκευή των συστημάτων μας από τρίτους. Εμείς θα παρέχουμε μόνο την πρώτη ύλη, την ειδικά διαμορφωμένη νανοσκόνη νικελίου».

Και όντως, διαβάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είδα ότι έχουν τόσο τις προδιαγραφές άνετης προετοιμασίας στον Καναδά όσο και της μετέπειτα εμπορικής επιτυχίας:

Για κάθε δολάριο που θα ξοδεύουν ως εταιρεία στον Καναδά, η τοπική κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας θα βάζει άλλα τρία.

Οσο για τις προοπτικές, με κόστος μεγαβατώρας (MWh) λιγότερο από 5 ευρώ με τον αντιδραστήρα της (έναντι 107 ευρώ/MWh των φωτοβολταϊκών), η Δευκαλίων προσδοκά στο πενταετές πλάνο της να έχει το 2017 καθαρά κέρδη ύψους 19 δισ. ευρώ!

Ηδη έχουν συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες για αδειοδότηση κατασκευής με εταιρείες από 80 χώρες.

Αλλά και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροπλάνων, αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων και πλοίων του πλανήτη έχουν ήδη ζητήσει κοινή έρευνα και ανάπτυξη κινητήρων για τους τομείς τους.

«Και οι πετρελαιάδες;» ρώτησα. «Δεν θα σας πολεμήσουν;».

Η απάντηση του κ. Ξανθούλη ήταν: «Αν είχαμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια πριν, θα ήμασταν τώρα νεκροί. Αλλά τώρα, όπως μου είπε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Exxon, δεν μας βλέπουν ανταγωνιστικά. Πολύ απλά, όπως μου είπε, σε δύο-τρία χρόνια θα μας κάνουν μια προσφορά εξαγοράς που δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε».

Διασταύρωσα αυτή τη νέα προσέγγιση των πολυεθνικών του πετρελαίου με μια κίνηση της Shell: μέσω του προγράμματος «Shell GameChanger» επιζητεί συνεργασία με ερευνητές της ψυχρής σύντηξης. Προφανώς, τους βλέπει πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι οι δικοί μας ιθύνοντες.

Το «μαγικό» κουτί

«Για εμάς, τους απλούς καταναλωτές ενέργειας, ποιο θα είναι το τελικό όφελος;». «Οτι αγοράζοντας με 5.500 ευρώ ένα κουτί μισού κυβικού μέτρου των 45 KW θα ξεχάσετε το κόστος ενέργειας του σπιτιού σας» μου απάντησε.

Το μόνο που έμεινε αναπάντητο στον νου μου ήταν πόσο θα ισχύσει η διακηρυγμένη εμμονή της Δευκαλίων στη «μη χρήση της τεχνολογίας της για στρατιωτικούς σκοπούς».

Απ’ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, μία από τις άδειες χρήσης που της ζήτησαν στον Καναδά ήταν για αξιοποίηση τέτοιας πηγής ενέργειας σε υπερελαφρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (UAV). Και τότε θυμήθηκα μία ακόμη στιχομυθία μου με τον τεχνικό διευθυντή της Δευκαλίων:

«Αν υποψιάζομαι σωστά», του είχα πει, «η τεχνολογία σας δεν ανατρέπει απλά την ενεργειακή οικονομία του πλανήτη αλλά επιτρέπει ακόμη και το όνειρο για διαστρικά ταξίδια».

Μου απάντησε: «Γιατί νομίζεις ότι η NASA ενδιαφέρεται τόσο πολύ για εμάς;».

***

Σημείωση Ε.Θ.

Επιφυλάξεις για την επένδυση της Εταιρείας ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Ξάνθη είχαν διατυπωθεί, από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας, κυρίως από εφημερίδες της Ξάνθης.

Υπήρξαν μάλιστα και ειρωνικά και υποτιμητικά δημοσιεύματα γι’ αυτήν την εφεύρεση του Αιώνα.

Τώρα η Εταιρεία φεύγει από την Ελλάδα, των… τοπικών κοινωνιών που λένε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Και εμάς τους Θρακιώτες μας δέρνει η φτώχεια και η ανεργία.

Άξιος ο μισθός μας.

elthraki.gr

50 Σχόλια to “Η εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη;”

 1. PERI MAJESTIC said

  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ……

  Μου αρέσει!

 2. pan said

  ακριβως αυτα που γραφει ο spiegel .μερικες οικογενειες κουμανταρουν την ΕΛΛΑΔΑ .οτι δεν ειναι στα συνφεροντα τους το θαβουν

  Μου αρέσει!

 3. panagivths said

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.ΟΤΑΝ ΗΛΙΘΙΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕ,ΡΙΨΑΣΠΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!!
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ!!!!!

  Μου αρέσει!

 4. ExGreek said

  Και όμως ο Ρόσι είναι απατεώνας… ψάξτε το λίγο….

  Μου αρέσει!

 5. Μάχη said

  Καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους!
  Φεύγουν αναγκαστικά στο εξωτερικό.
  Θα επιστρέψουν πιο δυνατοί, αυτό έχει σημασία!
  Η δύναμη του Θεού μαζί τους!

  Μου αρέσει!

  • ririna said

   όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι
   «Τα τρία γραμμάρια που βάλαμε στις 16 Ιουνίου, απ’ ό,τι βλέπεις, δεν έχουν εξαντληθεί ως σήμερα (21 Νοεμβρίου) και έχουν την ίδια απόδοση»
   «Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο λίτρα υδρογόνο»
   Παραγωγή τεράστιας ποσότητας ενέργειας από το ελάχιστο, ελάχιστα πυρηνικά απόβλητα. Το σύγχρονο θαύμα

   Μου αρέσει!

   • Αχθος Αρουρης said

    Ψυχρη Συντηξη = η συγχρονη φιλοσοφικη λιθος

    Μεταροπη μολυβου σε χρυσο…και το ευτελες γινεται κατι το ευγενες.

    Ωραια ιδεα αλλα οπως ολες οι ωραιες ιδεες ελκουν πασης φυσεως απατεωνες, το να’ναι καποιος προσεκτικος σε τετοιες περιπτωσεις ειναι μαλλον η εξυπνη κινηση.

    Μου αρέσει!

 6. MUSLIM POWER said

  Eπρόκειτο για τη κατασκευή μιας κλασικής μπαταρίας.
  Οι τύποι πέρασαν την Ελλάδα για Μπανανία και είναι Μπανανία.
  Ολα έγιναν για να πάρει δάνειο μια εταιρεία δεν θυμαμαι το όνομα.
  Δουλεψαν τον κόσμο.
  ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ. και … τέλος

  Μου αρέσει!

 7. PERI MAJESTIC said

  MHN MASATE REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΑ

  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…..

  Μου αρέσει!

 8. Antony said

  Ρε τους μαλάκες , ευκολόπιστους ,Αμερικάνους , Καναδούς , ΝΑΣΑ ,κλπ Κράτη και Οργανισμούς που επενδύουν σε τεχνολογία .
  Ενώ εμείς οι μάγκες οι Ελλήνες βλέπουμε τα φαντάσματα πίσω απο 10 τοίχους , ηλιθιος είναι ο βουλευτής Κόντός που είδε την λακούβα αμέσως «θα μολύνουν με τα απόβλητα το λιμάνι της Ξάνθης»
  Ρε καλύτερα κάρβουνο , Αλβανία του Χότζα η Ελλάδα .
  Τώρα που συνηθισαμε τους βιαστές μας , θα τους αλλάξουμε ? Οχι βέβαια.

  Μου αρέσει!

 9. alexadros said

  Υπάρχουν πολλοί Ελληνες στο εξωτερικό που διαπρέπουν σαν επιστήμονες .Η χώρα μας δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές να τους αξιοποιήσει . Είναι πολύ ωραίο να είναι αληθινό. Αν η ανωτέρω έρευνα , έχει επιστημονικό αντίκρυσμα , που φαίνεται δύσκολο και ακατανόητο , να μην υπάρχει κατοχύρωση πατέντας , να μην υπάρχει ενδιαφέρον από την Αμερική (ας θυμηθούμε τον Τέσλα και μάλιστα σε άλλες εποχές) , που και τεχνογνωσία διαθέτει και θα μπορούσε να αξιοποιήσει , να κατοχυρώσει και να εκμεταλλευτεί ,την τυχόν εφεύρεση. Αν είχε ενδιαφέρον η εφεύρεση , αφού τους επισκέφτηκαν από τη ΝΑSA , θα το άφηναν για να το πάρουν άλλοι??? Δεν πείθομαι ότι τους πλησίασαν Κινέζοι και Τούρκοι και τους απέρριψαν . Μήπως όλη η ιστορία γίνεται για να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και τίποτα άλλο ??? Ο Δημόκριτος , δεν θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει το θέμα??? Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε τυχόν εφεύρεσή του για στρατιωτικούς σκοπούς . Αν μπορεί να γίνει χρήση της ανωτέρω εφεύρεσης , θα χρησιμοποιηθεί όπου μπορεί να εφαρμοστεί προφανώς .Το θέμα παρουσιάζει πολλά κενά. Θα ήταν ευχής έργον να έχει επιστημονικό αντίκρυσμα η ανωτέρω εφεύρεση και η ανθρωπότητα , να έχει βρει νέα τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας. Ο καιρός θα δείξει.

  Μου αρέσει!

 10. ΑΖ said

  Αν αξιζε κατι η εν λογω μπαρουφα, θα την ειχε αρπαξει το ΙΣΡΑΗΛ. Να ειστε βεβαιοι. Αυτα που ισχυριζονται οι «ερευνητες» δεν στεκουν κυριοι…….Υπαρχουν νομοι στη φυσικη. Δεν υπαρχει καταλυτης να μειωσει την ενεργεια ενεργοποιησεως για την συντηξη πυρηνων. Τελεια και Παυλα.

  Μου αρέσει!

 11. livasmit said

  Reblogged this on kathreftesmirrors.

  Μου αρέσει!

 12. spectator said

  Δυσκολεύομε να κατανοήσω γιατί τόσο αρνητικότητα για την συγκεκριμένη εταιρεία..
  Μερικοί, ή έχετε πάθει ανθελληνική φρενίτιδα, ή πέσατε στην παγίδα και επενδύσατε/υποθικευσατε τα χωράφια σας και τις περιουσίες σας για να βάλετε φοτοβολταικα τζαμακια με τις ευλογιές αυτών που ψηφίζατε και τις ευρωπαϊκής ένωσης.
  Εάν όντος ισχύει αυτό, λυπόμαστε, αλά την πατήσατε…
  Δυστυχώς δεν θα μπορεί να στοιχίζει 100+ ευρώ για πάντα το MWh του φωτοβολταικου!
  Επίσης δεν φταίνε η νεότερες τεχνολογίες…

  Μου αρέσει!

  • MUSLIM POWER said

   Γιατι την εποχη που κοιμοσασταν και ακόμη κοιμαστε … στο ksipnistere καποιος επιστήμονας οχι σαν αυτους των οποιών ανεβάζει κείμενα η Ολυμπια απο αυτους με κουδουνια,,, είχε βγάλει ότι προκειται για μουφα και τότε που ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΝ … δεν κουνηθηκε τίποτα.

   Δεν κουνηθηκε τίποτα διότι ο ΤΥΠΟΣ θα τους κατεβαζε τα βρακια και θα βρωμαγε η Κομπινα.

   Προκειται για σκανδαλο και πρεπει να το δειτε αναποδα.

   Ολο το κόλπο ήταν για να παρει δανειο μια εταιρεία απο μια τραπεζα.

   ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΗΤΑΝ ΛΕΜΕ.
   Σ_Κ_Α_Ν_Δ_Α_Λ_Ο

   Αμαν πια.
   Το λεμε μια, το λεμε δύο, εκει… εκει στην μαλακια… Επιμένετε.
   Πωπωπω

   Aντε να διαβάσετε Πιπεροπουλο και Βαρουφάκη το φίλο του Γιωργάκη, την πισινή του Γιωργάκη στο ΣΥΡΙΖΑ
   Οταν σας τα λενε δεν θελετε να τα ακουτε ΒΛΗΤΑ

   Μου αρέσει!

 13. konstantinosomegas said

  εχει πολλα χρονια αυτη η πατατα.. ειχε βρει κ επενδυτες αλλα τον παρατησαν
  θελει πολυ δουλεια ακομα αυτο το προιον.. δεν ειναι μονο οικονομικο το θεμα.

  Μου αρέσει!

 14. ΑΝΕΜΟΣ said

  Καπως ετσι ειναι, και τα ομολογα της END…..

  Μου αρέσει!

  • MUSLIM POWER said

   Η Ολυμπια έχει ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ακουμπησει ένα σκανδαλο αλλα δεν το προχωράει… η κοτα.
   Λοιπόν ποια τράπεζα ολυμπια έδωσε το θαλασσοδάνειο του 1-2 εκ. ευρώ στην εταιρέια και ανέβηκαν της πεθαμένης οι μετοχές στο χρηματιστήριο για μια ανακάλυψη της πλάκας;

   Aυτα πως να στα πουν οι Μαριάδες, οι Βαρουφάκηδες και οι Πιπεροπουλοι που τους δινεις μικρόφωνοι γιατι σε πληρωνουν τα κόμματα και οι … Σοτές.

   Εσεις οι ταπεινοι κάνετε λάθη και με τον Ποπάυ, Το μυστικό είναι ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ οτι οι δυο λιστες έχουν την ίδια πηγή. ΚΑΝΕΙΣ
   ΑΘΩΟΣ Ο ΠΟΠΑΥ.

   Δεν φταιω εγω που ειστε κουτοι και ταπεινοί…
   Δεν φταιώ εγω αν τα παιρνετε με τις μπαντες
   Δεν φταιω εγω που τους δουλευετε
   Δεν μασαω…

   Μου αρέσει!

   • MUSLIM POWER said

    Ειπαμε μια εταιρεια μεταλευτική πηρε δάνειο για να στηρίξει αυτή την ιστορία.
    Εκει ειναι το παιγνίδι
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δεν θα έχει πεσει και μια μιζα κορόιδα΄

    Εμπα΄σει περιτπωσει σας απαγαορέυω να λετε ότι ήταν σημαντικό. Ειπαμε οπως φτειαχνουν τις μπαταρίες
    Δεν φταιω για το επιπεδό σας και το επιπεδο τους.

    Αηδιαζω με την επιμονη σας.

    Μου αρέσει!

   • @ MUSLIM POWER

    Βρε …παλληκαρι που δεν εισαι….MUSLIM POWER ..
    Δεν μας τα κανεις ποιο …ψιλα???
    Αντε διοτι ολοι οι «εξυπνοι» εδω μαζευτηκατε…
    Οταν λες κατι μιλα συγκεκριμενα αν θες να το σεβαστουμε…
    ? Το σχολιο σου εχει σχεση με την αναρτηση ?
    Αν ΝΑΙ δωσε εξηγησεις.
    Διαφορετικα ..βουλοστο.

    Μου αρέσει!

 15. HUMERPEACE said

  τι 8ελετε για να δωσετε την εφευρεση σας στον κοσμο λεφτα ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ΄ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕ Μ** ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΡΑ ‘ ΑΝΤΕ ΜΕΤΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

  Μου αρέσει!

 16. Μινώταυρος said

  Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος καὶ σχολίασε:
  Add your thoughts here… (optional)

  Μου αρέσει!

 17. MUSLIM POWER said

  Εμενα κάνετε τον Εξυπνο…
  Σε ενα χρόνο λέγανε ότι θα βγάινανε στην παραγωγή.
  Μπουρδες… Απο την αρχή το ειχα πεί.

  Ειχα διαβάσει και τα paper τους. Π*ΤΣΕΣ ΜΠΛΕ …

  Μου αρέσει!

 18. IM said

  ευτυχως δημοσιευετε καπου καπου και καμια μαλακια ετσι για να γελαμε. Αυτο που περιγραφετε δεν εχει σχεση με συντηξη. Ειναι απλα για γελια για να μην πω παραπλανατε κοσμο. Η διεθνης επιστημονικη , τοσα πανεπιστημιακα και διεθνη εργαστηρια και ερευνητικά κεντρα θα εδειχναν ενδιαφερον για το θεμα αν ηταν κατι σοβαρο. Οι σοβαρες επιστημονικες ανακαλυψεις δεν δημοσιευονται στο «εγκυρο» forbes ουτε στο τριτο ματι. Αυτα δεν ειναι επιστημη, ειναι καραγκιοζλικια που συνταντας μονο σε φαιδρες χωρες τυπου Ελλάδα.

  Μου αρέσει!

  • Αν ..καταλαβαινεις ποιο πολλα τι ειναι αυτη η εφευρεση, να μας πεις και μας..
   Οσο για την «επιστημη» εχει κανει αρκετες γκαφες..
   Εχε υπο οψη σου και κατι που δεν το εχεις σκευθει..
   Στη φυση γινονται τα παντα, και συντηξη, και μεταστιχειωσεις…
   Στη γη ειναι σε μικρογραφια, η διαφορα με την επιστημη και τη φυση ειναι η εξης:
   Η επιστημη βαζει πολυ ενεργεια, και λιγο χρονο,
   εν αντιθεση με την φυση, που βαζει ελαχιστη ενεργεια και παρα πολυ χρονο..
   Μελετα το ταπεινο σκορδο, που βρισκει το στοιχειο γερμανιο,
   που εμες το βρισκουμε με πολυ δυσκολια.
   Στην σημερινη εποχη που ζουμε ΔΕΝ μπορουμε να κοροιδεψουμε τιποτα απολυτως..
   Ειναι ηδη γεγονος η τηλεμεταφορα υλης σε 400 μετρα.
   Ελπιζω να καταλαβαινεις τι ειναι αυτο.

   Μου αρέσει!

 19. […] ΠΗΓΗ […]

  Μου αρέσει!

 20. PAN HA said

  Εκανα τουριστικη επενδυση 1.000.000€ σε ενα νησι ερημο τον χειμωνα. Εβγαλα αδεια για πηγαδι απο το ΥΠΕΚΑ τμημα περιβαλλοντος. Κοστος 1.500 € κ ενας χρονος για να βγει η αδεια. 1. Μου την επεσε η Αρχαιολογια 2. Μου την επεσε η Αστυνομια κ παρ οτι τους ειχε επισημα κοινοποιηθει απο το Υπουργειο μου ζηταγαν το πρωτοτυπο. 3. Μου την επεσε το Δασαρχειο. Ακυρη η αδεια γιατι το Υπουργειο δεν ζητησε εγκριση Δασαρχειου. Τελος μας σταματησε με την απειλη αυτοφορου. Κοστος εργασιων 2.200 € .
  Απο το κρατος δεν πηρα ουτε μισο € επιδοτηση. Ομως το οργανο του κρατους που ειναι υπευθυνο για τα δεντρα δεν με αφηνει να βγαλω νερο για να τα ποτιζω !

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: