Ελληνική γλώσσα: Ο αμύθητος θησαυρός της ανθρωπόητας.

20121118-170418.jpgΣτο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»

Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική
έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»

Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997)
«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.»

Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.»

Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)
«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώµης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαµπερό µέσα στη νύχτα.»
Διάλογος του Γκαίτε µε τους µαθητές του:
-Δάσκαλε τι να διαßάσουµε για να γίνουµε σοφοί όπως εσύ;
-Τους Έλληνες κλασικούς.
-Και όταν τελειώσουµε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαßάσουµε;
-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.

Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)
«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

Χάµφρι Κίτο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, 1968)
«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι καθαρή, ακριßής και περίπλοκη. Η ασάφεια και η έλλειψη άµεσης ενοράσεως που χαρακτηρίζει µερικές φορές τα Αγγλικά και τα Γερµανικά, είναι εντελώς ξένες προς την Ελληνική γλώσσα.»

Ιρίνα Κοßάλεßα (Σύγχρονη Ρωσίδα καθηγήτρια στο πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ, 1995)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι όµορφη σαν τον ουρανό µε τα άστρα.»

R. H. Robins (Σύγχρονος Άγγλος γλωσσολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήµιου του Λονδίνου)
«Φυσικά δεν είναι µόνο στη γλωσσολογία όπου οι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι για την Ευρώπη. Στο σύνολό της η πνευµατική ζωή της Ευρώπης ανάγεται στο έργο των Ελλήνων στοχαστών. Ακόµα και σήµερα επιστρέφουµε αδιάκοπα στην Ελληνική κληρονοµιά για να ßρούµε ερεθίσµατα και ενθάρρυνση.»

Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδηµίας της Βασκονίας)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονοµιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιµένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»
«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργηµένων ατόµων.»
«Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.»

Ερρίκος Σλίµαν (Διάσηµος ερασιτέχνης αρχαιολόγος, 1822-1890)
«Επιθυµούσα πάντα µε πάθος να µάθω Ελληνικά. Δεν το είχα κάνει γιατί φοßόµουν πως η ßαθειά γοητεία αυτής της υπέροχης γλώσσας θα µε απορροφούσε τόσο πολύ που θα µε αποµάκρυνε από τις άλλες µου δραστηριότητες.» (Ο Σλίµαν µίλαγε άψογα 18 γλώσσες. Για 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να µελετάει τα 2 έπη του Οµήρου).

Γεώργιος Μπερνάρ Σο (Μεγάλος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, 1856-1950) «Αν στη ßιßλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε µένετε σε ένα σπίτι δίχως φως.»

Τζέιµς Τζόις (Διάσηµος Ιρλανδός συγγραφέας, 1882-1941)
«Σχεδόν φοßάµαι να αγγίξω την Οδύσσεια, τόσο καταπιεστικά αφόρητη είναι η οµορφιά.»

Ίµπν Χαλντούν (Ο µεγαλύτερος Άραßας ιστορικός)
«Που είναι η γραµµατεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονοµήσει την γραµµατεία των Ελλήνων µόνον.»

Will Durant (Αµερικανός ιστορικός και φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Columbia)
«Το αλφάßητον µας προήλθε εξ Ελλάδος δια της Κύµης και της Ρώµης. Η Γλώσσα µας ßρίθει Ελληνικών λέξεων. Η επιστήµη µας σφυρηλάτησε µίαν διεθνή γλώσσα διά των Ελληνικών όρων. Η γραµµατική µας και η ρητορική µας, ακόµα και η στίξης και η διαίρεσης εις παραγράφους… είναι Ελληνικές εφευρέσεις. Τα λογοτεχνικά µας είδη είναι Ελληνικά – το λυρικόν, η ωδή, το ειδύλλιον, το µυθιστόρηµα, η πραγµατεία, η προσφώνησις, η ßιογραφία, η ιστορία και προ πάντων το όραµα. Και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι Ελληνικές.»

Ζακλίν Ντε Ροµιγί (Σύγχρονη Γαλλίδα Ακαδηµαϊκός και συγγραφεύς)
«Η αρχαία Ελλάδα µας προσφέρει µια γλώσσα, για την οποία θα πω ότι είναι οικουµενική.»
«Όλος ο κόσµος πρέπει να µάθει Ελληνικά, επειδή η Ελληνική γλώσσα µας ßοηθάει πρώτα από όλα να καταλάßουµε την δική µας γλώσσα.»

Μπρούνο Σνελ (Διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστηµίου του Αµßούργου)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων.»

Φραγκίσκος Λιγκόρα (Σύγχρονος Ιταλός καθηγητής Πανεπιστηµίου και Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδηµίας προς διάδοσιν του πολιτισµού)
«Έλληνες να είστε περήφανοι που µιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και µητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην την παραµελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που µας έχουν αποµείνει και ταυτόχρονα το διαßατήριό σας για τον παγκόσµιο πολιτισµό.»

Ο. Βαντρούσκα (Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήµιο της Βιέννης)
«Για έναν Ιάπωνα ή Τούρκο, όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές, αλλά ως διάλεκτοι µιας και της αυτής γλώσσας, της Ελληνικής.»

Peter Jones (Διδάκτωρ – καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης ο οποίος συνέταξε µαθήµατα αρχαίων Ελληνικών προς το αναγνωστικό κοινό, για δηµοσίευση στην εφηµερίδα «Daily Telegraph»)
«Οι Έλληνες της Αθήνας του 5ου και του 4ου αιώνος είχαν φθάσει την γλώσσα σε τέτοιο σηµείο, ώστε µε αυτήν να εξερευνούν ιδέες όπως η δηµοκρατία και οι απαρχές του σύµπαντος, έννοιες όπως το θείο και το δίκαιο. Είναι µιά θαυµάσια και εξαιρετική γλώσσα.»

Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Οµηρικών κειµένων στο πανεπιστήµιο του Μοντρεάλ)
«Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε µαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις µιά δόξα, δηλαδή µιά γνώµη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόµη και αν το εκπαιδευτικό σύστηµα θέλει ανθρώπους νοµοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύµα των αρχαίων κειµένων και η γλώσσα σε µαθαίνουν να είσαι αφεντικό.»

Gilbert Murray (Καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Οξφόρδης)
«Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι µιά σκέψη µπορεί να διατυπωθεί µε άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και ßαρειά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερµανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων.»

Max Von Laye (Βραßείον Νόµπελ Φυσικής)
«Οφείλω χάριτας στην θεία πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που µε ßοήθησαν να διεισδύσω ßαθύτερα στο νόηµα των θετικών επιστηµών.»

E, Norden (Μεγάλος Γερµανός φιλόλογος)
«Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι άλλες γλώσσες διαµορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την γραµµατική.»

Martin Heidegger (Γερµανός φιλόσοφος, απο τους κυριότερους εκπροσώπους του υπαρξισµού του 20ου αιώνος)
«Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ανήκει στα πρότυπα, µέσα από τα οποία προßάλλουν οι πνευµατικές δυνάµεις της δηµιουργικής µεγαλοφυΐας, διότι αναφορικά προς τις δυνατότητες που παρέχει στην σκέψη, είναι η πιό ισχυρή και συνάµα η πιό πνευµατώδης από όλες τις γλώσσες του κόσµου.»

David Crystal (Γνωστός Άγγλος καθηγητής, συγγραφεύς της εγκυκλοπαίδειας του Cambridge για την Αγγλική)
«Είναι εκπληκτικό να ßλέπεις πόσο στηριζόµαστε ακόµη στην Ελληνική, για να µιλήσουµε για οντότητες και γεγονότα που ßρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.»

Μάικλ Βέντρις (Ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε την Γραµµική γραφή Β’)
«Η αρχαία Ελληνική Γλώσσα ήταν και είναι ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεοτέρων γλωσσών.»

R.H. Robins (Γλωσσολόγος και συγγραφεύς)
«Ο Ελληνικός θρίαµßος στον πνευµατικό πολιτισµό είναι ότι έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς τοµείς […]. Τα επιτεύγµατά τους στον τοµέα της γλωσσολογίας όπου ήταν εξαιρετικά δυνατοί, δηλαδή στην θεωρία της γραµµατικής και στην γραµµατική περιγραφή της γλώσσας, είναι τόσο ισχυρά, ώστε να αξίζει να µελετηθούν και να αντέχουν στην κριτική. Επίσης είναι τέτοια που να εµπνέουν την ευγνωµοσύνη και τον θαυµασµό µας.»

Luis José Navarro (Αντιπρόεδρος στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Ευρωκλάσσικα» της Ε.Ε.)
«Η Ελληνική γλώσσα για µένα είναι σαν κοσµογονία. Δεν είναι απλώς µιά γλώσσα…»

Juan Jose Puhana Arza (Βάσκος Ελληνιστής και πολιτικός)
«Οφείλουµε να διακηρύξουµε ότι δεν έχει υπάρξει στον κόσµο µία γλώσσα η οποία να δύναται να συγκριθεί µε την κλασσική Ελληνική.»

Ζακ Λανγκ (Γάλλος Υπουργός Παιδείας)
«Η Ελληνική γλώσσα είναι µία γλώσσα η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, όλες τις προϋποθέσεις µιας γλώσσης διεθνούς… εγγίζει αυτές τις ίδιες τις απαρχές του πολιτισµού… η οποία όχι µόνον δεν υπήρξε ξένη προς ουδεµία από τις µεγάλες εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύµατος, στην θρησκεία, στην πολιτική, στα γράµµατα, στις τέχνες, στις επιστήµες, αλλά υπήρξε και το πρώτο εργαλείο, – προς ανίχνευση όλων αυτών – τρόπον τινά η µήτρα… Γλώσσα λογική και συγχρόνως ευφωνική, ανάµεσα σε όλες τις άλλες…»

19 σκέψεις σχετικά με το “Ελληνική γλώσσα: Ο αμύθητος θησαυρός της ανθρωπόητας.”

 1. Για να μη δημιουργἠται σύγχυσις, οι επιφανείς ξένοι αναφέρονται στην καθαρά ελληνική και όχι στην λεγομένη δημοτική «μαλιαρή», η οποία είναι ένα υβρίδιο παρεφαρμένων ελληνικών λέξεων , τουρκικών, ιταλικών και πλέον αγγλικών. Απόλυτη αναπηρία στην παραγωγή νέων λέξεων και σύνταξη για καθυστερημένες φυλές.

  Μου αρέσει!

 2. Olympiada, χτες και σήμερα από τα κυρίαρχα θέματα στα δελτίς των Βρετανικών ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) είναι και η καθιέρωση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία ξεκινώντας από τους «μπόμπιρες» των 7 ετών!!! Είναι μια απόφαση που είχε συζητηθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύυθμισης πριν μερικούς μήνες και, νομίζω, «καλό ράπισμα» σε πλαδαρά και «ανερυθρίαστα» μάγουλα κάποιων συμπατριωτών μας που εάν είχαν της εξουσία θα…ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ τα ελληνικά από τα ελληνικά σχολεία (και μαζί και την ελληνική ιστορία…)

  Μου αρέσει!

 3. Υπάρχει η Ελληνική γλώσσα από την μία μεριά, και όλες οι υπόλοιπες από την άλλη.

  Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στον κόσμο που το σημαίνον (δηλαδή αυτό που εκφωνούμε ή γράφουμε) ταυτίζεται με το σημαινόμενο (δηλαδή με αυτό που εννοούμε, αυτό που έχουμε στο νού).

  Στο νού μας οι Ελληνόγλωσσοι, έχουμε μία μαθηματική δομή των σημαινόντων (ήχοι και γραφή) η οποία απεικονίζει αμφιμονοσήμαντα την πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε.

  Με αυτό τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα μιλήσουμε, να ακούσουμε, να γράψουμε, και να διαβάσουμε, για πραγματικά υλικά και αφηρημένες έννοιες με δομημένο τρόπο που δεν επιτρέπει παρανοήσεις.

  Η ομιλία και και η γραφή είναι δομημένη ώστε τα σημαίνοντα (ήχοι και λέξεις) έχουν λογική σύνδεση και λειτουργικότητα με αυτά που σημαίνουν (σημαινόμενα).

  Παράδειγμα :

  Μία από τις χιλιάδες ρίζες της Ελληνικής γλώσσας είναι η γραφ. Η ρίζα είναι μοναδική και εκφράζει το σημαίνον της ανθρώπινης ή και μηχανικής λειτουργίας της γραφής και γενικά της απεικόνισης του λόγου.

  Είτε από την ρίζα καταλήγουμε σε λέξεις όπως γράφω – γραφή, γράφημα, υπογράφω – υπογραφή, παραγράφω – παραγραφή, καταγράφω – καταγραφή, επιγράφω – επιγραφή, γραφέας, συγγραφέας, γραφείο και άλλες,

  είτε από όλες τις παραπάνω λέξεις και πολλές άλλες καταλήγω στην ρίζα γραφ.

  Σε όποια λέξη βρώ την ρίζα γραφ προσδιορίζω αμέσως το σημαινόμενο (δηλαδή τι είναι) γιατί ξέρω τη λογική σχέση της λέξης με την ρίζα, δηλαδή το σημαίνον (την «ταμπέλλα).

  Αν πάμε στην Αγγλική εκεί θα βρούμε

  write – writting, sign – signature, table, desk, record, script – inscription – prescription και λοιπά πολλά πλήν ασύνδετα.

  Για αυτό και η Ελληνική γλώσσα με τα 6.000.000 λέξεις δεν έχει άλλη γλώσσα για να συγκριθεί.

  Αυτοί λοιπόν που τρώγανε βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε τον Παρθενώνα, όπως σωστά επισήμανε ο Ευάγγελος, έχουν πολλούς περισσότερους λόγους να μας διαλύσουν ώς Έθνος, από όσους νομίζουμε.

  Μου αρέσει!

 4. Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

  Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη τους να μάθουν Αρχαία Ελληνικά ( επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων) .Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες . Γιαυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία , αλλά στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης .

  HELLENIC QUEST λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους . Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας . Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple της οποίας ο πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικά : Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει νέες ιδέες και και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ΄όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

  Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της . Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκε η γλωσσολόγος –ελληνίστρια – Marianne Mc Donald

  Εχουν καταγράψει στο πρόγραμμα<> τον θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας 6 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους της γλώσσας μας όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000 και 300.000 τεχνικούς όρους . Στον Ιβυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι΄αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί δαπανούμε τόσα δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής Γλώσσας απαντούμε: Μα γιατί είναι η γλώσσα των προγόνων μας . Η επαφή μας με αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας . Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 72 εκατομμύρια , έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής .

  Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από την διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική . Ολες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές . Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον δηλαδή η λέξη και το σημαινόμενο δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το σημαινόμενο εννοείται με το σημαίνον. Με άλλα λόγια , η Ελληνική Γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια , ενώ σε όλες τις άλλες , οι λέξεις είναι συμβατικές σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν

  Π.χ. στην Ελληνική η λέξη ενθουσιασμός = εν Θεώ, γεωμετρία=γη+μετρώ, προφητεία=προ+φάω.

  Εχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως – πράγματος , πράγμα που δεν συμβαίνει στις άλλες γλώσσες .

  Τα πιο τέλεια προγράμματα ΙΒΥΚΟΣ ,ΓΝΩΣΕΙΣ και ΝΕΥΤΩΝ αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής , πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες . Αυτό γιατί η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα τηλε- -λανδη, μικρο-, μεγα- , σκοπο, -ισμός , συν- κ.λ.π. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα μη οριακή , δηλαδή ότι μόνο σ΄αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι΄αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική , η Ηλεκτρονική, η κυβερνητική και άλλες . Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική Γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

  Μου αρέσει!

  1. και οι καθυστερημένοι νεοέλληνες (ή καλύτερα νεοβάρβαροι) την κάναν σκ@τ@! Αντί για ελληνικά μιλούν φραγκολεβαντινοτουρκοαλβανοσλαβοβλάχικα και γράφουν greeklish!

   Μου αρέσει!

 5. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ??ΟΤΙ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΦΕΡΕΤΕ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣΘΕ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΜΑΣ. ΔΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΤΟΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ ??? ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΤΕ??? ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΕΙΤΕ? ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΤΕ ΔΙ’ΟΣΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ.. ΓΚΕΚΕ????

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Sunday, November 18, 2012 6:06 PM

  Θέμα: [Νέο άρθρο] Ελληνική γλώσσα: Ο αμύθητος θησαυρός της ανθρωπόητας.

  olympiada posted: «Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής ένα΢

  Μου αρέσει!

 6. Η διαμαντοπουλου , η γιανακου και ολη αυτη η τραγελαφικη παρεα …
  ?Γνωριζουν καποιους απο αυτους που αναφερει το κυριο σχολιο…?
  Εκεινοι επισης οι ….μεγαλοι …καθικιταδες, που καταδικαζουν τη δασκαλα , μηπως ?
  Αμορφωτος να εισαι, θαυμαζεις αυτο το μεγαλειο της Ελληνικης γλωσσας.
  Αν τυχη δε και ξερεις, καποια αλλη γλωσσα, περα απο αυτη …
  Πευτεις …»μπουπ» επι του εδαφους……
  Οσοι λοιπον ειναι εναντιων της ειναι ασφαλως αλητες εκ του πονηρου,..
  Πληρωνονται μηπως….. κατορθωσουν να την …εξαφανισουν…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s