olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Γραπτή δήλωση Σκανδαλίδη: Παραβιάστηκε η προγραμματική συμφωνία

Posted by economikos on November 8, 2012

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι δεν προσήλθε, καθώς όπως αναφέρει «τα μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή καθώς και η διαδικασία «διαπραγμάτευσης» που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών μας λόγων και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας. Μια συμφωνία για την οποία απαιτήθηκαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει να σταθεί όρθια η χώρα και να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι του μνημονίου» πρόσθεσε επίσης ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Στην διαδρομή μου έδωσα μάχες για τις ιδέες μου εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία χρωστώ το περισσότερο απ’ αυτό που είμαι.

H γραπτή δήλωση:

Είμαι φανατικά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Αναδέχομαι ακέραιες τις ευθύνες που μου αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που προσυπέγραψα ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες που διετύπωσα και τη συμμετοχή μου ή όχι σ’ αυτές.

Υποστηρίζω την Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και την προγραμματική συμφωνία που συνυπογράψαμε ως τη μοναδική δυνατότητα και σήμερα να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα μέτρα που έρχονται σήμερα στη Βουλή καθώς και η διαδικασία «διαπραγμάτευσης» που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών μας λόγων και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας. Μια συμφωνία για την οποία απαιτήθηκαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει να σταθεί όρθια η χώρα και να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι του μνημονίου.

Δεν είναι μόνο η μη υλοποίηση του παραμικρού από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που επιβάλλει από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων μας με την Κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί.

Είναι αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενο των μέτρων που όντας επώδυνα και αντικοινωνικά πυροδοτούν την κοινωνική συνοχή.

Είναι υφεσιακά και αναποτελεσματικά καθώς δεν διασφαλίζουν ούτε την οικονομική τους απόδοση, ούτε τη βιωσιμότητα του χρέους.

Υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο διαβίωσης του λαού και προσβάλουν βάναυσα και τα τελευταία υπολείμματα κυριαρχίας και δημοκρατίας που απέμειναν στη χώρα για τα οποία έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Το ΝΑΙ εκμηδενίζει σχεδόν κάθε ελπίδα να βγούμε από την κρίση και την παρακμή.

Eίναι συνενοχή στο αδιέξοδο μιας πολιτικής και αποδοχή της οριστικής μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο, χωρίς ταυτόχρονα να διασφαλίζεται στοιχειωδώς η προοπτική της.

Αναγνωρίζω ότι τυχόν πλειοψηφία του ΟΧΙ επί των παρόντων θα οδηγούσε στην άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στη χώρα αλλά θα τη βάλουν πιθανότατα σε νέες περιπέτειες.

Είναι κατά συνέπεια αυτονόητο το ΝΑΙ επί της γενικής αρχής του Προϋπολογισμού καθώς συνιστά πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι δεν μπορώ να υπερψηφίσω τα μέτρα, ούτε και θέλω να προσμετρηθεί η ψήφος μου στις δυνάμεις αποσταθεροποίησης της χώρας. Γι’ αυτό απέχω από τη διαδικασία ψηφοφορίας.

5 Responses to “Γραπτή δήλωση Σκανδαλίδη: Παραβιάστηκε η προγραμματική συμφωνία”

 1. ΔΡΑΚΟΣ said

  Νωρίς το θυμήθηκες.

  Άσε μας.

 2. Αντώνης said

  Μήν νομίζεις οτι τώρα θα το γλυτώσεις το ξύλο…

 3. kostasrg said

  Σώπα ρε μεγάλε πολιτικέ …ρετάλι της κοινωνίας. Αν είχες α@@@@ (αλλά που κάτι τέτοιο..) να καθόσουν μέσα να ψηφίσεις ΟΧΙ… αλλά φοβήθηκες τον μεγάλο αρχηγό …. ουστ λαμόγια της κοινωνίας αλήτες ξεπουλημένοι που πιστεύεται ότι με αυτά θα γλυτώσετε την κρεμάλα….

 4. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Και γιατι δεν πηγες να τους τα χωσεις?

  Αδελφαι….εχασες……..

 5. M.E. said

  Σκανδαλο Πιλάτος

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: