Με μια επιστολή ανακοινώθηκε το τέλος των εκδόσεων Λυμπέρη

 

Με μια επιστολή ανακοινώθηκε το τέλος των εκδόσεων Λυμπέρη

Τουλάχιστον 500 εργαζόμενοι βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο, έπειτα από την απόφαση του Αντώνη Λυμπέρη να κλείσει έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε το «τέλος» με μία επιστολή:

«Αγαπητοί συνεργάτες,

Με μεγάλη μου συντριβή σας ενημερώνω ότι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος μας “Εκδόσεις Λυμπέρη” αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, εφαρμόζοντας μεγάλες περικοπές και μειώσεις στο κόστος της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα, με συνεχείς προσαρμογές στα νέα δεδομένα της αγοράς, η οποία ως γνωστόν, εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε “ελεύθερη πτώση”.

Τους τελευταίους μήνες εκπονήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος εταιρία DELOITTE, το οποίο παρουσίασα προσωπικά με τους συνεργάτες μου στις πιστώτριες Τράπεζες προκειμένου να πειστούν ότι είμαστε βιώσιμοι και να μας στηρίξουν ώστε να ξεπεράσουμε τον “κάβο”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μας ακόμη και φέτος, στη χειρότερη χρονιά της όλων των εποχών, ακόμη και με μείωση του τζίρου από 93εκ το 2008 σε 30εκ το 2012, τη χρονιά που κλείνει, έχει θετικό EBITDA περισσότερο από 1εκ.! “Είναι καλή η εταιρία και αξίζει να ζήσει” επέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών με τις τράπεζες η DELOITTE!

Όμως οι τράπεζες δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σχεδόν σε κανένα από τα αιτήματα μας. Από το καλοκαίρι που υποβλήθηκαν οι προτάσεις μας δεν λάβαμε απαντήσεις, απλά περιορίστηκαν στο να μας δώσουν μερικές ..ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αργό και βέβαιο θάνατο. Τους προτείναμε ακόμη και μερική κεφαλαιοποίηση δανείων ώστε ο Όμιλος μας να αποφορτωθεί από κάποιο βάρος και να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε.

Το τραγικό μας λάθος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων και ίσως γι αυτό μας “τιμώρησαν”, ήταν να πληρώσουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες ¤14,5εκ. σε κεφάλαια και τόκους, όταν από όλα τα άλλα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με σαφώς πολύ μεγαλύτερα χρέη και χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα από τα δικά μας, οι τράπεζες όχι μόνο δεν εισέπραξαν κεφάλαια και τόκους, αλλά τα ενίσχυσαν και με νέα πρόσθετη χρηματοδότηση!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσας που εργαστήκατε στον Όμιλο μας, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά για την αδιάκοπη προσφορά σας μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας. Οι περικοπές που υποστήκατε στους μισθούς σας τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν ακόμη και το 50%, δεν έχουν προηγούμενο σε καμία εταιρία στην Ελλάδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψατε με τον ίδιο ζήλο παίρνοντας μόνο μισό μισθό κάθε μήνα, ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση των τραπεζών στο δίκαιο αίτημα μας. Εάν εφάρμοζαν όλες οι εταιρίες του Δημοσίου αντίστοιχες περικοπές, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα Δημοσιονομικό πρόβλημα.

Όλη αυτή η προσπάθεια όμως δεν συγκίνησε κανέναν. Ούτε καν απάντηση δεν πήραμε από την πολιτική ηγεσία στην οποία απευθυνθήκαμε στην ύστατη προσπάθεια μας για να μην μείνουν οι 500 εργαζόμενοι μας στο δρόμο, μαζί με μερικές ίσως εκατοντάδες ακόμη από τις συνεργαζόμενες εταιρίες στο χώρο μας. Αν επρόκειτο για 50 έστω εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα θα είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας και η Βουλή για αρκετές ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις!

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προμηθευτές μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την υπομονή τους και την πίστη τους στην εταιρία μας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Αξίζει να σημειώσω ότι ακόμη και χθες που γνώριζαν τις εξελίξεις και τα γεγονότα αρνήθηκαν να σφραγίσουν έστω και μία επιταγή μας! Έτσι τελειώνουμε με την πρωτοτυπία να μην έχει ο Όμιλος μας μέχρι και σήμερα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ!

Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν πολύ δύσκολοι και παρά την αδυναμία μας να σας πληρώνουμε ολόκληρο το μισθό σταθήκατε δίπλα μου, στο πλευρό μου με την ίδια ελπίδα.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και για μας σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε. Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας ενάντια στην παράνοια και το παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας.

Εξάντλησα όλα τα ανθρώπινα αποθέματα δύναμης και διαπραγμάτευσης και ένα πράγμα πλέον έχει νόημα να προσπαθήσω να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια όλων μας.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, θέλω να σας ευχαριστήσω για το πάθος σας για τη δουλειά μας αφού καταφέρατε να διατηρήσετε την ποιότητα στο ίδιο υψηλό επίπεδο ακόμη και στα τελευταία τεύχη των περιοδικών μας, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.

Σας ευχαριστώ που δουλέψαμε μαζί.

Σας ευχαριστώ που δημιουργήσαμε τα καλύτερα περιοδικά σε κάθε τομέα.

Σας ευχαριστώ για το Surf&Ski, τον Κόσμο του τένις, τον Κόσμο του Video, την Πλεύση, το Status, το Life & Style, το Εγώ, το 7Μέρες ΤV, το Τηλεκοντρόλ και για όλα τα περιοδικά που μαζί δημιουργήσαμε.

Σας ευχαριστώ για το 2board, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου το 2010.

Σας ευχαριστώ για τα Confidential Mykonos, Rodos και Thessaloniki.

Σας ευχαριστώ για τις καλύτερες εξαγορές και συμμαχίες.

Σας ευχαριστώ για τη ΔΕΣΜΗ και τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Το Αθηνόραμα και τους 4Τροχούς.

Σας ευχαριστώ που μας εμπιστεύτηκαν οι ξένοι τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη.

Σας ευχαριστώ για τη Vogue, το Glamour, το Lucky,το Conde Nast Traveller, το Hello! το Men’s Health, το Prevention, το Geo, το Auto Bild, το Focus και πολλά άλλα.

Σας ευχαριστώ για το Best Radio, τον Vfm και τον Εν Λευκώ.

Σας ευχαριστώ για τους Άντρες και τις Γυναίκες της χρονιάς, για τα μοναδικά διεθνή τουρνουά τένις στην Ελλάδα STATUS ATHENS OPEN και VOGUE ATHENS OPEN, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις πολιτισμού που δημιουργήσαμε.

Σας ευχαριστώ και για όλους αυτούς τους θεσμούς που αγκαλιάσαμε, όπως τους Χρυσούς Σκούφους και τα Θεατρικά βραβεία ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι άμεση προτεραιότητα μου είναι να εξασφαλιστείτε εσείς για τις οικονομικές εκκρεμότητες μας απέναντι σας. Έχω δώσει εντολή στους δικηγόρους της εταιρίας να είναι σε συνεχή επαφή με τους δικούς σας εκπροσώπους προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς εσάς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!»

newsbomb.gr

23 thoughts on “Με μια επιστολή ανακοινώθηκε το τέλος των εκδόσεων Λυμπέρη”

 1. ΔΙΑΒΑΣΑ ολη την γκλαμουρια που εξεδιδε ,αποκοιμιζοντας τον Ελληνα εδω και 32 χρονια με την ψευδη ευημερια που πλασαρανε και λεω ….κριμα για τους 500 εργαζομενους ,αλλα για τον “κυριο” …που ο ιδιος δεν πτωχευσε βεβαια ,εχω ΑΛΛΗ αποψη

  Like

 2. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψατε με τον ίδιο ζήλο παίρνοντας μόνο μισό μισθό κάθε μήνα, ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση των τραπεζών στο δίκαιο αίτημα μας. Εάν εφάρμοζαν όλες οι εταιρίες του Δημοσίου αντίστοιχες περικοπές, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα Δημοσιονομικό πρόβλημα.

  Αν επρόκειτο για 50 έστω εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα θα είχε κλείσει το κέντρο της Αθήνας και η Βουλή για αρκετές ημέρες από τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις!

  τα ειπες ολα

  Like

  1. ο δημοσιος τομεας ειναι ιερος φιλαρακο εχει ταισει οικογενειες ο κυριος λυμπερης ταιζε π** και μ** τον κοσμο

   Like

 3. Για να σας προλάβω δεν τον γνωρίζω τον Κύριο. Αλλά πρέπει επιτέλους κάποτε να μάθουμε στην Ελλάδα ότι όποιος πτωχεύει δεν είναι λαμόγιο. Στις σοβαρές οικονομίες η πτώχευση έιναι μέρος της επιχειρηματίκότητας και το να πουλάει γκλάμουρ προϊόντα δεν είναι εγκληματική ενέργεια. Είναι μέρος μιας πραγματικής οικονομίας. Αλλά απορώ γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι κάθε φορά που μια επιχείρηση κλείνει, εκτός από τους άμεσα χαμένους βγαίνουν στο δρόμο και δεκάδες άλλοι προμηθευτές κλπ. δηλαδή ένας από εμάς. Και αν ο καθε Λυμπέρης έχει βγάλει λεφτά από την επιχειρηματικότητά του φορολογημένα, καλά κάνει και τα έχει και μπράβο του.

  Like

 4. Από εξ ανεκαθεν οι επιχειρήσεις πτωχεύανε, οι επιχειρηματίες ευημερουσαν, αυτό επαναλαμβάνεται αενάως

  Like

  1. Αλήθεια; και εσύ υποθέτω χα’ιρεσαι, και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις δουλειά και θα περιμένεις την “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”!. Πήγαινε να στήσεις ένα περίπτερο και μετά έλα να μου πεις πότε θα αποπληρώσεις το κεφάλαιο που επένδυσες και πότε θα αρχίσεις να κερδίζεις….

   Like

   1. καταλαβαίνω την αγωνία σας για τους επιχειρήματίες, πρέπει βεβαίως και αυτοί να ζήσουν, και δεν είναι εφικτό με το επίδομα ανεργίας.

    Like

   2. ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ είπε
    ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΣΜΟΔΑΙΕ,
    ΕΓΩ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ! ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΓΩ ΟΛΑ ΤΑ ΡΙΣΚΑ (ΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙς ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΕ ΟΡΘΙΟ!

    Like

 5. Μόλις σταμάτησαν τα θαλασσοδάνεια, τα βρόντηξε ο κύριος αυτός. Τα 32 χρόνια του με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρά τζίρο ετησίως δεν τον άφήνουν πτωχό και ενδεή, βεβαίως βεβαίως.
  Θα….ξεκουραστεί τώρα πάνω σε στρώματα από ευρά κι οι 500 εργαζόμενοι θα περάσουν στο Ταμείο ανεργίας.
  Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες του Παστόκ και μάλιστα εκδότες. Οπως κι οι καναλάρχες κι οι εφημεριδάδες του.
  Τουλάχιστον, κλείνει σιγά-σιγά ένας διεφθαρμένος και κρατικοδίαιτος κύκλος της πράσινης κοινωνικής τάξης, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

  Like

  1. Δεν τον ξέρω τον Λυμπέρη, αλλά και εμένα μου φαίνεται παράξενο που μετά από 32 χρόνια, “χωρίς χρωστούμενα στις τράπεζες, χωρίς σφραγισμένες επιταγές”, να παρθεί μία τέτοια σαρωτική απόφαση που αφήνει εκατοντάδες εργαζομένους στον δρόμο.

   Επίσης, απορώ ανέκαθεν πώς σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, και σε μια γλώσσα που δεν μιλούν πολλοί, άρα δεν υπάρχουν εξαγωγές, βγαίνουν ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ περιοδικά; Από επιχειρηματικότητα δεν σκαμπάζω, αλλά ΑΠΟ ΠΟΥ έβγαζαν τα λεφτά τους όλα αυτά τα περιοδικά; Τόσες πολλές πια ήταν οι διαφημίσεις; Η, μήπως, όπως λέει ο προλαλήσας, βασίζονταν σε …θαλασσοδάνεια και αέρα κοπανιστό, και μόλις απαιτούνται πραγματικά κέρδη γιατί σφίξαν τα ζωνάρια, κλείνει η επιχείρηση ώστε οι μέτοχοι να αποσυρθούν πλούσιοι;

   – Geo, Surf & Ski, Κόσμος του τένις, Κόσμος του Video, Πλεύση, το Conde Nast Traveller = στην μικρή Ελλάδα απορίας άξιο πώς έβγαζαν τα έξοδά τους.

   – 7Μέρες ΤV, Τηλεκοντρόλ και Status, Men’s Health, και Life & Style, Εγώ, Vogue, Glamour, Lucky = γιατί ο ίδιος εκδοτικός οίκος έβγαζε “ανταγωνιστικά” μεταξύ τους περιοδικά;

   Γιατί αντί να μειωθεί ο όγκος των παραγόμενων εντύπων και να βελτιωθεί η ποιότητα, αποφασίστηκε να κλείσει εντελώς η επιχείρηση;

   Like

 6. Δεν πέθανε η ελπίδα υπερφλώρε Λυμπέρη! Πέθανε το σιχαμερό, Μυκονο-Αραχωβιτικό-Αθηναϊκό, lifestyle που εκπροσωπούσες εσύ και το μουνοπ@ανο ο Κωστόπουλος μέσα από το τσοντοπεριοδικά σας! Η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη χωρίς εσάς, την υψηλή και cool κοινωνία με άξιους εκπροσώπους τον Γαβαλά, τον Σαμαρά, την γ@μιόλα τη Μενεγάκη και κάθε λογής κοκκαϊνάκιας,αδερφή και ξέκωλο της νύχτας και της πίστας.

  Metal for ever σιχάματα!!!!!!!!!!!!!!!!!! \m/

  Like

 7. Αυτός ο Λυμπέρης έχει καμμιά συγγένεια με τον άλλο τον Λυμπέρη, τον στραβόγιαννο των Ιμίων και τον έτερο Λυμπερη της θαλαμηγού Θέραπιν ;;;

  Ασχετο ;;; χεχεχε

  Like

 8. ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ : Ο φίλος συμβουλάτορας αλλά και δανειστής ομού με τον κ. Παπούλια του Ανδρέα Παπανδρέου, για το χτίσιμο της ερωτικής φωλίτσας των τριών δις της οδού Αγράμπελης , που στέγασε τον έρωτα του Ανδρέα με τη Μιμή, όπως ήταν επόμενο αφού χρεωκόπησε το ΠΑΣΟΚ να χρεωκοπήσουν και οι εκδόσεις Λιβάνη. Πάντως είναι γεγονός ότι κατά κάποιο τρόπο συγκυβέρνησε την Ελλάδα με τον Ανδρέα όταν αυτός ήταν στις δόξες του. Βέβαια αυτό δεν τον κολακεύει αφού επίσης συγκυβερνήτες της Ελλάδας υπήρξαν και η Βαγγέλω κ.λ.π. κυρίες της Αυλής της Μιμής . 09-11-2012 Φ.Π.

  Like

  1. Οι Εκδόσεις Λυμπέρη έκλεισαν φίλε. Τις μπερδεύεις με τις Εκδόσεις Λιβάνη (δανειστής του αντρέα), οι οποίες πηγαίνουν πολύ καλά (βγάζουν και το περιοδικό Επίκαιρα εσχάτως με σύμβουλο της επιχείρησης το λαλιώτη..).

   Like

 9. Ζητω συγνωμην. Εκ παραδρομης διαβασα Αντωνης Λιβανης . Ευχαριστω τον σχολιαστη “Το Ρολοι” που μου υπεδειξε το λαθος μου.

  Like

  1. Εγώ ευχαριστώ για την πολύ καλή ενημέρωση που μας παρέχεις. Καλημέρα φίλε μου.

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s