Πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο;

Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου 1944, αποχωρούσε ο Γερμανικός στρατός από τη Θεσσαλονίκη, τερματίζοντας τη Γερμανική κατοχή. Δείτε τις απώλειες του έθνους από τη φασιστική εισβολή: …

24 σκέψεις σχετικά με το “Πόσοι Έλληνες σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο;”

 1. Τις περισσότερες απώλειες τις είχαν οι Ρώσοι στον ΒΠΠ σε απόλυτα νούμερα.(17.000.000)

  Αναλογικά όμως με τον σύνολο του πληθυσμού τις είχαν οι Έλληνες παγκοσμίως.

  Και όμως αυτούς τους νεκρούς δεν τους σεβάστηκαν ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

  Μου αρέσει!

 2. σΙΓΟΥΡΑ ΟΙ αΝΘΕΛΛΗΝΕς ΠΟΥ ΜΑς ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΕ οΛΕς ΤΙς ΘΕΣΕΙς ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥς ΝΕΚΡΟΥς ΜΑς..

  πΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥς ΚΑΙ…ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΑς…

  αΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ….ΚΡΥΦΑ ΟΜΩς ΜΑΣΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ….

  Αλλα και εμεις…..πατριωτςςςςςςςςς?????

  Δεν τους ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ!

  ΓΙΑΤΙ

  ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑς ΔΕΝ ΜΑς ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ τΙΜΗ…

  γΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕς ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ αΓΝΩΣΤΟ σΤΡΑΤΙΩΤΗ…

  γΙΑΤΙ …..ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

  ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ!

  Για μια αλλη φορα κοιταζα τα μπαλκονια σας….

  Δεν ΕΙΔΑ ΣΗΜΑΙΑ!

  Μονο λιγες…μετρημενες…

  Υπολογισα τοσες χιλιαδες στην Αθηνα χοντρικα…

  οσοι ησαν και στο Συνταγμα…..οταν χρειαζοταν!

  Μου αρέσει!

 3. Η κατοχή ήταν τριπλή.
  Οι νεκροί από Ιταλούς και Βουλγάρους που είναι;
  Επίσης οι νεκροί εκτελεσθέντες και σφαγμένοι μέχρι το 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Έλληνες που είναι;

  Μου αρέσει!

   1. Βεβαίως να μπουνε όλοι αν και οι νεκροί κατά τον ανταρτοπόλεμο ήταν σε μεγάλο βαθμό θύματα δολοφονίας μελών του αστικού συστήματος από τις συμμορίες των κομμουνιστών. Επίσης η κατοχή ήταν τετραπλή: Αλβανοί, Βούλγαροι, Γερμανοί, Ιταλοί και είχαμε και αγγλο-αυστραλο-νεοζηλανδούς στρατιώτες να περιφέρονται ασκόπως στην επικράτεια και να ενοχλούν τον άοπλο πληθυσμό. Υπάρχει σχετικό βιβλίο που καταγράφει όλες συνολικά τις απώλειες της Ελλάδος (στρατός, πολίτες, κληρικοί, κλπ, οικονομικο-ποιτικο-κοινωνικές συνέπειες, κλπ) και μάλιστα κατατέθηκε ενώπιον των συμμάχων στις διαβουλέυσεις μετά τον πόλεμο ώστε να αποζημιωθεί η Ελλάδα αλλά ως συνήθως και δεν πήραμε τίποτα και το βιβλίο αυτό φρόντισαν να το εξαφανίσουν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, αλλά έχει διασώσει μερικά το βιβλιοπωλείο Ήλεκτρον.

    Μου αρέσει!

   2. Δεν υπήρξε εμφύλιος, ποτέ δεν έγινε εμφύλιος μετά τον Β’ΠΠ στην Ελλάδα. Συμμοριτοπόλεμος ήτανε των ανταρτών του ΚΚΕ που ήθελαν να καταλάβουν με την βία την κρατική εξουσία και του επίσημου Εθνικού Κράτους που τους αντιμετώπισε με επιτυχία. Άλλωστε, όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αλλά και οι Κυβερνήσεις των ξένων κρατών με την λέξη «συμμοριτοπόλεμος» αναφέρονταν σε εκείνη την σύρραξη. Οι Ταγματασφαλίτες καμμία «δολοφονία» δεν έκαναν καθώς ο ρόλος τους ήταν να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό κυρίως στην επαρχία από τις επιθέσεις των συμμοριτών. Όταν δράς έχοντας την νόμιμη εξουσιοδότηση του Κράτους αν πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος σκοτώσεις κάποιον δεν διαπράττεις «δολοφονία» αλλά «ανθρωποκτονία» διενεργείται ΕΔΕ και εφ’ όσον προκύψουν στοιχεία ο υπαίτιος παραπέμπεται σε δίκη. Τέτοιες δίκες έγιναν μετά την απελευθέρωση κάποιοι αθωώθηκαν, κάποιοι καταδικάστηκαν, μερικοί δε από αυτούς σε θάνατο. Πάλι καλά να λέμε που υπήρχαν τα Τ.Α. αλλιώς οι κομμουνιστο-κατσαπλιάδες θα είχαν κάνει περίπατο στα ελληνικά χωριά, κλέβοντας, βιάζοντας, απαγάγοντας παιδιά, και ένα σωρό άλλες φρικώδεις πράξεις.

    Μου αρέσει!

 4. Eίμαστε η μόνη ευρωπαίκή χώρα, που δεν τιμάει συνολικά την Εθνική μας Αντίσταση, που μαζί με την γιουγκοσλάβικη στην Ευρώπη ήταν οι πιό σημαντικές.
  Το ΕΑΜ απελευθέρωσε την χώρα και ετοίμασε τον δρόμο για τις εκλογές.

  Τονίζω εδώ ότι στην πορεία το δωσίλογο ΚΚΕ «καπέλλωσε» την Εθνική μας Αντίσταση που ήταν ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..

  Στην συνέχεια το προδοτικό ΚΚΕ και οι δωσίλογοι πρώην συνεργάτες των γερμανών με την συνεργεία των «συμμάχων’ εγγλέζων μας οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο,

  Η πατρίδα μας, ποτέ δεν απελευθερώθηκε πραγματικά.
  Οι σημερινοί 300 όλου του πολιτικού φάσματος, αποτελούν την συνέχεια εκείνων όλων των προδοτών ………………………. με
  ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΟ !!!
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ?
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΙΥΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

  Οι Έλληνες ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους προδότες αυτούς, που καταδυναστεύουν την πατρίδα μας.
  Αυτοί θέλουν να μας διχάσουν, ποντάρουν στην μετατόπιση του προβλήματος, … θα θέλανε πάλι να μας οδηγήσουνε σε εμφύλιο σπαραγμό, έτσι ώστε να την βγάλουν αυτοί για ακόμη μία φορά «καθαροί» ……..

  Μου αρέσει!

  1. Το ΕΑΜ απελευθέρωσε την χώρα και ετοίμασε τον δρόμο για τις εκλογές.

   Δεν ειναι ακριβες. Οι γερμανοι αποσυρονταν κυριως λογω ρωσικης προελασεως, η οποια ισως δεν ειχε καμμια ευκαιρια να υπαρξει χωρις την αντισταση της Ελλαδας εναντιον των δυο αηττητων πολυ ισχυροτερων αντιπαλων της , αφου το δερμανικο σχεδιο Μπαρμπαροσα θα ειχε εκδηλωθει πολυ νωριτερα και θα ολοκληρωνονταν προ μιας ακομα χειροτερα προετοιμασμενης Ρωσιας και κυριως πολυ λιγοτερο παγωμενης . Το τελευταιο ηταν το απολυτως αποφασιστικο για την εκβαση ολου του πολεμου.

   Μου αρέσει!

   1. Αν ερευνησει κανεις καταλαβαινει επισης οτι η καθοδος του Ραϊχ στη Μεση Ανατολη μεσω Τουρκιας απο Βορα προς Νοτον , που ηταν ο μεγαλυτερος ισως φοβος του Τσωρτσιλ, θα ειχε επισης συντελεστει σαν δευτερο βημα και θα σημαινε μαλλον συνθηκολογηση.

    Μου αρέσει!

   2. ας προσθεσουμε οτι τον ενδιεφερε η Αλεξανδρεια περισσοτερο απο το Μπακου που ηταν προφανης στοχος.Το ιραν ηταν φιλικο αλλα οι Τουρκοι θα γινονταν βοηθοι του. Η Βρεττανια θα συνθηκολογουσε πριν αναγκαστει να φυγαδευσει το στολο της ΕΚΤΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

    Μου αρέσει!

  2. Έξι ολόκληρα χρόνια (1939-1945) αγώνες και απίστευτες θυσίες.

   Έξι ματωμένα χρόνια αμετακίνητοι στη γραμμή των πρόσω. Με σύνθημα «για τη συντριβή του φασισμού και τη λευτεριά της πατρίδας», οι Έλληνες ναυτικοί ρίχνονταν στη φωτιά της μάχης των ωκεανών.

   Πρώτοι αυτοί, ναύτες, μηχανικοί, καπεταναίοι βροντοφώναξαν μεσοπέλαγα το «Όχι» στον φασισμό.

   Πολέμησαν χωρίς τουφέκια. Όπλα τους, η ψυχή και η πίστη σε πανανθρώπινα ιδανικά. Εθελοντές στον θάνατο, έκαναν τα κορμιά τους γέφυρα και ιμάντες μεταφοράς στρατευμάτων, τροφοεφοδίων, πρώτων υλών και πολεμικού υλικού για τη μαχόμενη Ευρώπη.

   Ήταν το «τέταρτο όπλο» των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων. Και, μέσα από μια καταιγιστική δράση, έγιναν ολοκαύτωμα..
   .Το βιβλίο κοσμούν και τιμούν οι ζωντανές μαρτυρίες πρωταγωνιστών μιας ξεχωριστής εποποιίας. Αυτών που βίωσαν συγκλονιστικές στιγμές. Είτε όταν τορπιλίζονταν ή βομβαρδίζονταν. Είτε σαν έβλεπαν συντρόφους να τους τυλίγει το υγρό σάβανο.
   Που βρέθηκαν ναυαγοί καταμεσίς του ωκεανού πάνω σε μια σχεδία. Που ένιωσαν δίπλα τους καυτή την ανάσα των σκυλόψαρων ή αντίκρυσαν ακόμη και την απόλυτη φρίκη: τους καρχαρίες να κατασπαράσσουν συντρόφους τους. Δίκην μνημόσυνου, καταγράφονται εκατοντάδες ονόματα απολεσθέντων ναυτικών……………………..

   Απόσπασμα από το βιβλίο ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΒΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Από τον Πατριάρχη του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ η Καπετάνιο του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ Δημοσιογράφο ΝΙΚΟ ΠΗΓΑΔΑ.
   Ο Καπετάνιος του Ναυτιλιακού ρεπορτάζ είναι ήδη συνταξιούχος αρκετά χρόνια.

   Το άνω μην χαρακτηριστεί διαφήμιση βιβλίου ουδεμία σχέση.

   Τονίζει την ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων Ναυτεργατών που εθελοντικά προσφέρθηκαν να επανδρώσουν πλοία για την συντριβή του Φασισμού. στις θάλασσες του κόσμου..

   Πριν φωνάξουμε το όχι στους φασίστες και Ναζι στην Ελλάδα , οι εθελοντές Ελληνες ναυτεργάτες το φώναξαν με τα κορμιά τους από το 1939..

   Μου αρέσει!

  3. Λέει ο βλάκας απόγονος των κατσαπλιάδων κομμουνιστο-συμμοριτών:

   «Το ΕΑΜ απελευθέρωσε την χώρα και ετοίμασε τον δρόμο για τις εκλογές.»

   Τέτοιες απύθμενες και προσβλητικές ανοησίες ΜΟΝΟΝ οι απόγονοι των εγκληματιών του συμμοριτοπολέμου έχουν το ταλέντο να λένε.

   Άμε στο διάολο κομμούνι !!!

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s