olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμαν ο μεγαλοπρεπής

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 11, 2012

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

lk

Στην σύγχρονη Ελλάδα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, της ανεργίας που σαρώνει τον ανθό της ελληνικής νεολαίας – και όχι μόνο, της εισβολής λαθρομεταναστών που μετέτρεψε την χώρα σε Ελντοράντο σωματέμπορων και αδίστακτων εμπόρων ψεύτικης ελπίδας σε εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, παρακολουθούμε απαθείς και τον πνευματικό ευνουχισμό της ελληνικής κοινωνίας με την πρόθυμη συνδρομή σύγχρονων γιουσουφάκιδων του χρήματος οι οποίοι αφού άρπαξαν από το Ελληνικό κράτος λαθραίες τηλεοπτικές συχνότητες θησαυρίζουν επί ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για οτιδήποτε άλλο εκτός από το χρήμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Εδώ και λίγα χρόνια μπαίνει συστηματικά και ανενόχλητα σε κάθε ελληνικό σπίτι μια τελείως ψεύτικη και φανταστική εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας με την προβολή τηλεοπτικών σειρών που παρουσιάζουν σαν ήρωες πρόσωπα που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 0,5% των 75 εκατομμυρίων της σύγχρονης Τουρκικής κοινωνίας.

Η συστηματική αυτή «ωραιοποίηση» και η συνεχής προβολή ανύπαρκτων «πρότυπων» που δημιουργούν μια «ιδανική» αλλά φανταστική εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας, υπήρξε απλά το πρώτο βήμα. Ακολουθεί το δεύτερο με την «ωραιοποίηση» ενός αιματοβαμμένου κατακτητή-Σουλτάνου και λίαν προσεχώς επίκειται το τρίτο βήμα της αλα-τουρκα αποχαύνωσης με την «ωραιοποίηση» της άλωσης της Κωνσταντινούπολης!

Ποιος ήταν όμως πραγματικά ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής (1493-1566), ο άνθρωπος που επέλεξε, καθόλου μα καθόλου τυχαία, να μας παρουσιάσει η τουρκική προπαγανδιστική «παραγωγή»;

Ήταν ο μοναδικός από τους 36 Σουλτάνους που παρέλασαν στην κορυφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος την οδήγησε, μέσω αιματηρών κατακτήσεων, στην μεγαλύτερη γεωγραφικής της έκταση. Ταυτόχρονα, ήταν ένας αιματοβαμμένος Σουλτάνος που δολοφόνησε όλα του τα αδέλφια, δύο γιούς, θείους και επτά εγγόνια για να «εξασφαλίσει» την απόλυτη εξουσία του. Ήταν ο άνθρωπος που ενέτεινε το παιδομάζωμα αγοριών από χριστιανικές οικογένειες για να τα μετατρέψει είτε σε γενίτσαρους, είτε σε γιουσουφάκια. Ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του με ποταμό χριστιανικού αίματος αλλά δεν δίστασε να παντρευτεί την κόρη ενός χριστιανού ιερέα, την Ρωξελάνη, μία από τις 300 παλλακίδες του τεράστιου χαρεμιού του, η οποία πρώτα πέρασε από την «διαδικασία» του βίαιου εξισλαμισμού και στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Χουρέμ (χαμογελαστή).

Αυτόν τον άνθρωπο έρχεται σήμερα να μας παρουσιάσει, μεταμορφωμένο σε άγγελο, η τουρκική τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής» που μπαίνει ανενόχλητα στα σπίτια μας για να μας «διδάξει» το οθωμανικό «μεγαλείο».

Με την έναρξη προβολής της σειράς στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 το οποίο, τελείως συμπτωματικά, αφιερώνει καθημερινά μετά το κεντρικό δελτίο των ειδήσεων του, ώρες ολόκληρες σε τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που διαδέχονται η μία την άλλη, ένας Έλληνας πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας (Γιώργος Καραμπελιάς) έγραψε σε άρθρο του με τίτλο «Να απαντήσουμε στην πολιτισμική Τουρκοποίηση» (περιοδικό Άρδην / Ρήξη, Τεύχος 87 / 1-9-2012), μεταξύ άλλων, ότι «Το Τουρκικό κράτος έχει ήδη καταλάβει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας χωρίς ακόμα να χρειαστεί να καταλάβει το έδαφος της Ελλάδος» καταγγέλλοντας πως οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στην Ελλάδα «είναι ειδικά φτιαγμένες ως προπαγανδιστικό όπλο για την επανοθωμανοποίηση των βαλκανικών λαών και των Ελλήνων» ζητώντας την απόσυρση της σειράς με σχετική ψηφοφορία στο διαδίκτυο (www.ardin-rixi.gr/archives/7383 ) η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφών.

Την «υπεράσπιση» του ΑΝΤ1 ανέλαβε ένας από τους μετόχους του MEGA που, τελείως συμπτωματικά, προβάλλει επίσης άλλες δύο τουρκικές τηλεοπτικές σειρές σε πολλές ώρες υψηλής ακροαματικότητας, μέσα από το έγκυρο «Βήμα» (Δημήτρης Τζίνης, 7-9-2012):

«Τα επιχειρήματα αυτά δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική….. το μόνο που υπάρχει πίσω από την προβολή της συγκεκριμένης σειράς είναι η σχέση κόστους – οφέλους για x, y, z κανάλι. Οι τουρκικές παραγωγές έχουν ασύγκριτα χαμηλό κόστος από την παραγωγή μιας ελληνικής σειράς και –μέσω της αποδεδειγμένα υψηλής τηλεθέασης τους- φέρνουν τα λεφτά τους πίσω και με το παραπάνω ………. η ανοησία που μας δέρνει μας κάνει να βλέπουμε εθνικιστικά φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν…».

Εμείς όμως οι κοινοί θνητοί που μας δέρνει η ανοησία βλέποντας ανύπαρκτα εθνικιστικά φαντάσματα, σπάμε το κεφάλι μας να βάλουμε τα πράγματα σε μια ζυγαριά:

x, y, z. Μάλιστα. Αν το τουρκικό σήριαλ είναι πιο φτηνό και κερδίζουμε, το πλασάρουμε στον κόσμο. Τώρα τι λέει και τι δεν λέει, τι μας αφορά; Εμείς αρπάξαμε τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για ολόκληρες δεκαετίες με την γνωστή μέθοδο της διαπλοκής, οι βλακείες που έχουνε σχέση με την «εθνική συνείδηση», την «υποτέλεια», την «ενδοτικότητα» ή την «εθνική αξιοπρέπεια» δεν μας αφορούν καθόλου, υποχρέωση απέναντι στην χώρα που ζούμε και στην κοινωνία που τρώει ότι της σερβίρουμε δεν βλέπουμε καμιά, άρα πολύ καλά κάνουμε και θησαυρίζουμε. Τώρα αν η τουρκική ΜΙΤ «επιδοτεί» έμμεσα ή άμεσα τις παραγωγές αυτές για να μας τις δίνουν τζάμπα, σκασίλα μας! Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βγάζουμε λεφτά. Απλά πράγματα – x, y, z!

Από την άλλη πλευρά πάλι, εμείς οι κοινοί θνητοί που μας δέρνει η ανοησία βλέποντας ανύπαρκτα εθνικιστικά φαντάσματα, σκεφτόμαστε πως οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές απευθύνονται σε 70.000.000 τουρκικό κοινό συν το κοινό που εξασφαλίζουν οι διάφοροι σύγχρονοι γιουσουφάκιδες σε χώρες-στόχους, συν κάποιες «επιδοτήσεις», άρα είναι πράγματι τζάμπα. Αντίθετα, οι Ελληνικές σειρές απευθύνονται σε ένα κοινό μόλις 10.000.000, είναι ακριβές και δεν συμφέρουν καθόλου. Άρα οι τουρκικές σειρές θα είναι πάντα φθηνότερες και οι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές θα είναι πάντα ακριβότερες. Μήπως λοιπόν σε λίγο όλα τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια μας βομβαρδίζουν ακόμα πιο ανελέητα με τουρκικές τηλεοπτικές σειρές ώστε όταν ανοίγουμε την ελληνική τηλεόραση να μην ακούμε πλέον την ελληνική γλώσσα αλλά την τούρκικη, παρακολουθώντας τούρκικες σειρές σε ιδιαίτερα φροντισμένη συσκευασία «βιτρίνας»; Αφού η λογική των καναλιών x, y, z είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος, δεν φαίνεται να απέχουμε και πολύ από αυτό!!

Ας σοβαρευτούμε όμως. Τα σύγχρονα γιουσουφάκια του χρήματος, ποσώς ενδιαφέρονται για τον πνευματικό εκμαυλισμό της ελληνικής κοινωνίας. Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή αν ένας αιματοβαμμένος δολοφόνος παρουσιάζεται στα παιδιά μας σαν αγγελικό πρότυπο. Αν η ιστορία μπαίνει περίτεχνα στο κρεβάτι του Προκρούστη για να «εμφανίσει» ένα αιμοβόρο λύκο σαν άκακο αρνάκι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά και μόνο πόσα χρήματα θα βάλουν στις τσέπες τους.

Και εμείς; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Μα τι άλλο από το να τους «χτυπήσουμε» εκεί που τους ενδιαφέρει, εκεί που τους «πονάει»:

(1) Μετά τις 9 το βράδυ μην ανοίγετε στην οθόνη της τηλεόρασης σας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Τα μηχανάκια της ραδιοτηλεοπτικής μέτρησης θα σταματήσουν να καταγράφουν «αποδεδειγμένες τηλεοπτικές ακροαματικότητες» και δεν θα δικαιολογούν τα διαφημιστικά έσοδα, δηλαδή το χρήμα.

(2) Διαβάζετε προσεκτικά κάθε μήνα στο ελεύθερο ακόμα διαδίκτυο τον κατάλογο των εταιριών που πληρώνουν διαφήμιση στην τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν» και κάντε μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους. Άλλωστε το συντριπτικό ποσοστό των διαφημιζομένων είναι πολυεθνικές εταιρίες που προβάλλουν τα πανάκριβα, εισαγόμενα προϊόντα τους και, επί πλέον, τους συμφέρει τα μέγιστα η πνευματική αποχαύνωση του νεοέλληνα!

Αν επιτέλους ξυπνήσουμε και χρησιμοποιήσουμε την τεράστια δύναμη που έχουμε στα χέρια μας κρατώντας το τηλεκοντρόλ, θα καταφέρουμε να απαξιώσουμε σε ακροαματικότητα τον αιματοβαμμένο «Σουλειμάν» που μας παρουσιάζεται μεταμορφωμένος σε «ελκυστικό πρότυπο». Τότε είναι βέβαιο πως τα εγχώρια γιουσουφάκια του χρήματος θα το σκεφτούν πάρα πολύ πριν μας σερβίρουν το επόμενο προϊόν της τηλεοπτικής μας οθωμανοποίησης!

Μην τους προσφέρετε λοιπόν «ακροαματικότητα», δηλαδή τα λεφτά για τα οποία γυαλίζει το μάτι τους περισσότερο και από τους χρόνια πεινασμένους!

Απέχετε συνειδητά από την παθητική παρακολούθηση του συστηματικού, πνευματικού μας ευνουχισμού!

Παρακολουθείτε προσεκτικά στο ελεύθερο διαδίκτυο τον μηνιαίο κατάλογο των εταιριών και των προϊόντων που χρηματοδοτούν με την διαφήμιση τους την πολιτιστική μας τουρκοποίηση και μην αγοράζετε τα προϊόντα τους!

Πρέπει επί τέλους να σταματήσουμε αυτήν την παθητική απραξία απέναντι στην ορατή πλέον δια γυμνού οφθαλμού προσπάθεια να μετατραπούμε σε γιουσουφάκια της νεοωθομανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύεται η τριανδρία Ερντογάν, Γκιουλ, Νταβούτογλου. Με την βοήθεια βέβαια και την λογική των x, y, z (Ελληνικών;) τηλεοπτικών σταθμών…..

18 Σχόλια to “Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμαν ο μεγαλοπρεπής”

 1. Kyros said

  Δεν θα έπρεπε να ασχολείστε με τηλεοπτικές σειρές. Ποιος λογικός άνθρωπος θα πίστευε ότι μπορεί να διδαχθεί Ιστορία μέσω τηλεοπτικών σίριαλ? Ο αρθρογράφος νομίζω ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα. Εκτός κι αν θεωρεί τους αναγνώστες του «μπάζα». Η αν είναι ο ίδιος….

  Μου αρέσει!

 2. Χρήστος Δημάρης said

  Ρε παιδιά για διαβάστε και αυτό: http://noctoc-noctoc.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html?m=1

  Μου αρέσει!

 3. megarian said

  Oτι γινει απο δω και περα δεν εχει πια καμια σημασια ειτε αναλαβει ο ΣΥΡΙΖΑ ειτε η Χ.Α. τα γεγονοτα εχουν δρομολογηθει απο κεντρα πολυ μακρυα απο την Ελλαδα μετα την Συρια ερχεται η σειρα της Ελλαδος τα 3.000.000 μουσουλμανων θα εξεγερθουν υστερα απο επιθεσεις Ελληνων (και οχι μονο της Χ.Α.) οι οποιοι ζωντας μεσα στην εξαθλιωση πλεον μετα και τα νεα μετρα θα στραφουν εναντιον των Μουσουλμανων και οι Μουσουλμανοι εναντιων των Χριστιανων οπως γινεται αυτη τη στιγμη στη Συρια.Τοτε θα επεμβει ο Ελληνικος στρατος ειτε με διαταγη της πολιτικης ηγεσιας ειτε και οχι για να αποκαταστησει την ταξη.Τοτε θα αρχισουν τρομερες σφαγες και θα επεμβει η Τουρκια για να προστατεψει τους ομοθρησκους της οπως εκανε και στην Κυπρο το 1974 και ο Ελληνικος στρατος θα βρεθει να πολεμαει σε δυο μετωπα απο την μια μερια με τον Τουρκικο τακτικο στρατο και απο την αλλη με τα 3.000.000 μουσουλμανων που βρισκονται αυτη τη στιγμη στη χωρα και ασφαλως θα ηττηθει.Τοτε θα επεμβουν οι μεγαλες δυναμεις και θα γινει μια νεα συνθηκη της Λωζανης που θα δινει στηνΤουρκια ολη τη Θρακη και το μισο Αιγαιο και τα πετρελαια.

  Μου αρέσει!

 4. DimiD said

  Αν ήθελαν φτηνές σειρές θα μπορούσαν να πάρουν από την Αιθιοπία. Τα έχουν όλα κλάμα, έρωτες εκτός από την βία:

  Μπορούν να πληρώσουν και σε είδος, 2 σακιά αλεύρι το επεισόδιο…

  Μου αρέσει!

 5. […] κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο«Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι […]

  Μου αρέσει!

 6. […] κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο«Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι […]

  Μου αρέσει!

 7. […] κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο«Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι […]

  Μου αρέσει!

 8. Πετράν said

  Θλιβεροί Βαλκάνιοι χάνουν το χρόνο τους εχθρευόμενοι τους γείτονες για ανόητα σίριαλ, επιστρατεύοντας ηλίθια επιχειρήματα (προφανώς έσφαξε ο Σουλειμάν όπως όλοι οι μεγάλοι : ο δικός μας Αλέξανδρος, ο Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Ρούζβελτ κ.λπ. κ.λπ), ενώ Γερμανοί-Βέλγοι-Ολλανδοί και λοιποί Βόρειοι έχουν αφήσει εδώ και χρόνια τις ανόητες εθνικιστικές διενέξεις και προκόβουν…ου να μου χαθείτε που νομίζετε πως είστε και απόγονοι του Σωκράτη χαζοπαλίκαρα

  Μου αρέσει!

 9. […] άκρο της Ελλάδος μέχρι το άλλο (Βλέπε σχετικά άρθρα «Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής» και «Γάλα Νουνού: Συνεχίζει ακάθεκτο να ταϊζει…. τον […]

  Μου αρέσει!

 10. dora said

  as baloun ta ELLHNIKA kanalia kati kalutero kai na min anagkayomaste na blepoume TOURKIKA!!!!!

  Μου αρέσει!

 11. Sofia papadopoulou said

  Αν παρακολουθείτε τη σειρά καθόλου ελκυστικός δεν παρουσιάζεται ο Σουλειμάν>Μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο αιμοσταγής είναι βλέποντας πόσο εύκολα χρησιμοποιείται ο αποκεφαλισμός ως ποινή,πόσο εύκολα μπορούσε κάποιος να πέσει στη δυσμένειά του όσο κοντινό του προσωπο κι αν ήταν, και βέβαια την τύχη που είχαν οι άπιστοι.Η βιαιότητα και η σκληρότητα αλλά και η διαφορά κουλτούρας με τους Έλληνες είναι ολοφάνερη.Το παρακολουθώ με ενδιαφέρον γιατί πιστεύω ότι πρέπει κανείς να παρακολουθεί και να γνωρίζει από το να εκφράζει βιαστικές εκτιμήσεις και συμπεράσματα.Δεν μπόρεσα να αγνοήσω το γεγονός ότι αρχαιοελληνικά αγάλματα που τα πήραν ως λάφυρα δε παρουσιάστηκαν καν ως ελληνικά ενώ τα ονόματα ηρώων και θεών αποσιωπήθηκαν στη μετάφραση.Αυτά θα έπρεπε κάποιοι σίγουρα να τα παρατηρήσουν.Λυπάμαι που δεν το έκαναν!!!!

  Μου αρέσει!

 12. […] με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο «Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι […]

  Μου αρέσει!

 13. […] άκρο της Ελλάδος μέχρι το άλλο (Βλέπε σχετικά άρθρα «Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής» και «Γάλα Νουνού: Συνεχίζει ακάθεκτο να ταϊζει…. τον […]

  Μου αρέσει!

 14. […] με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο «Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: