Κάνουν πλάκα οι Γερμανοί με τις «αποζημιώσεις». Δεν λένε κουβέντα όμως για το κατοχικό δάνειο που είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και κάποιοι Έλληνες. Τυχαίο;

Θυμάστε τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες; Δόλια η δήθεν έρευνα για οφειλές από τις “Γερμανικές αποζημιώσεις”. Αποσιωπούν το “κατοχικό δάνειο” που ανέρχεται σε 510 δις Ευρώ (συμφωνα με αναλυτή της BnP)!

Αυτό τρέμουν οι Γερμανοί και δεν το αναφέρουν καν (‘οπως περιέργως και κάποιοι Έλληνες αγωνιστές). Διότι είναι το μόνο που τεκμηριώνεται χωρίς να υπάρξει καν ανάγκη επιδιαιτησίας παρά μόνον για τα επιτόκια προ Euribor και είναι άμεσα απαιτητό. Αντίθετα με τις αποζημιώσεις που επιδιώκουν κυρίως την αποτίμηση γενοκτονίας σε οικονομοτεχνικούς όρους. Αλήθεια, πόσους αιώνες θα χρειαστούμε μέχρι να «συμβιβαστούμε» σε μία τέτοια αντιστοιχία; Ή ακόμα χειρότερα, εισπράξαμε καμμία αποζημίωση για το ολοκαύτωμα των Ποντίων, των Ιώνων, των Κυπρίων, των Τενέδιων και των Ίμβριων; Εδώ τον φόρο από την Hoechtief δεν τολμούμε να εισπράξουμε.

Εγγραφή λοιπόν στον προϋπολογισμό, της απαίτησης του κατοχικού δανείου. Από μία μή κατοχική κυβέρνηση εννοείται.

Γράφει η Σοφία Τ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ

[με τέτοια «ηγεσία» στην Ελλάδα γιατί να μην προκαλούν. Όμως οι FT Γερμανίας δεν μίλησαν για το πώς το 1953 χαρίστηκαν χρέη στην χώρα; Γιατί; Γιατί δεν λένε ότι το 1897 ΑΥΤΟΙ απαίτησαν να πληρώσει αποζημιώσεις η Ελλάδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ώθησαν σε ΔΟΕ(αντίστοιχη Τρόικα);]

FTD: Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλάκις τις πολεμικές αποζημιώσεις

Χέρι στα «χρήματα των άλλων»(σχόλιο: οι Γερμανοί προφανώς) προσπαθούν να βάλουν οι Έλληνες διεκδικώντας τις γερμανικές επανορθώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των «Financial Times».  Μάλιστα, η εφημερίδα αναρωτιέται «τι έκαναν οι Έλληνες» τα χρήματα των αποζημιώσεων, για τα οποία αποφαίνεται ότι τα διαχειρίστηκαν πλημμελώς.«Πριν από 2 χρόνια, μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας όλα ήταν ξεκάθαρα: ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι αποζημιώσεις «παραμένει ανοιχτό ερώτημα, όμως δεν τίθεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε εντελώς διαφορετικά προβλήματα»»(σχόλιο: ο ΓΑΠ είναι σοβαρό επιχείρημα).Η επαναφορά του ζητήματος από το υπουργείο Οικονομικών «λίγο πριν από την έκθεση της τρόικας», για τη γερμανική εφημερίδα σημαίνει ότι «η Ελλάδα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της». Όμως, η Γερμανία έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις για τον Β’ ΠΠ. «Μόνο που τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους», υποστηρίζει.

Υ.Γ.: αν είναι «μάγκες» στην φυλλάδα ας πάνε στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα για ρεπορτάζ επί του θέματος! Δεν ξέρω πώς θα φύγουν μετά από αυτή την εμπειρία! Κάποιοι σοβαροί Γερμανοί έκλαιγαν μαθαίνοντας ιστορία στα μαρτυρικά αυτά χώματα! Και λίγη τσίπα δεν βλάπτει πια!

11 σκέψεις σχετικά με το “Κάνουν πλάκα οι Γερμανοί με τις «αποζημιώσεις». Δεν λένε κουβέντα όμως για το κατοχικό δάνειο που είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και κάποιοι Έλληνες. Τυχαίο;”

 1. «Διότι είναι το μόνο που τεκμηριώνεται χωρίς να υπάρξει καν ανάγκη επιδιαιτησίας παρά μόνον για τα επιτόκια προ Euribor και είναι άμεσα απαιτητό.»

  Ας διεκδικήσουμε λοιπόν πρώτα το κατοχικό δάνειο. Τα χρήματα εόναι από 100 έως 500 δις, ανάλογα με ποιο επιτόκιο το υπολογίζεις. Ας το πάρουμε πρώτα και μετα τα λέμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
  Αλλά ποιος δωσίλογος, ποιος πουλημένος, προδότης, θα το διεκδικήσει;

  Μου αρέσει!

 2. Αρχίστε από το κατοχικό δάνειο και αφήστε την καραμέλα με τις αποζημιώσεις που χαρίστηκαν από την βουλή πριν 40 χρόνια…

  Ελληναράδες = Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο

  Μου αρέσει!

 3. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Τι έκαναν για το κατοχικό δάνειο οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις; Ποιος ο ρόλος Παπούλια, Μητσοτάκη;

  Δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς: Πώς λοιπόν, αφού η Ελλάδα είχε τόσο ξεκάθαρη απαίτηση δεν την διεκδίκησε μέχρι τώρα; Δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα κανένας ευσυνείδητος πολιτικός να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων;
  Ε ναι, λοιπόν, αυτό ακριβώς έγινε. Το 2012 δεν πρόκειται βέβαια να αναζητηθούν ευθύνες για τη μεγάλη αμέλεια ή την εκ δόλου αδιαφορία να εισπραχθεί αυτή η ελληνική απαίτηση. Μακάρι να γινόταν μια παταγώδης πολιτική δίκη, αλλά σχεδόν όλοι τους οι υπεύθυνοι πολιτικοί έχουν φύγει από τη ζωή. Κατά σύμπτωση όμως υπάρχει εν ζωή ένας πολιτικός που συστηματικά κωλυσιέργησε και εμπόδισε τη διεκδίκηση. Σήμερα είναι 94 ετών, αλλά έχει αρκετή διαύγεια για να απολογηθεί γιατί τήρησε τέτοια αντεθνική στάση. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις το εμπόδισε το ελληνικό κράτος να απαιτήσει από τη Γερμανία την εξόφληση των κατοχικών δανείων. Την πρώτη φορά, τον Ιούλιο 1964, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, και την άλλη το 1990 και έπειτα όταν ήταν πρωθυπουργός και τότε πλέον υπήρχε το απόλυτο νομικό έρεισμα με την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
  Αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο μόνος επιζών πολιτικός που δεν ενήργησε. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Κούκουνας στο νέο βιβλίο του, τον Οκτώβριο 1995, ύστερα από ένα δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο οποίο γινόταν μνεία ότι έχει εις χείρας του ένα μέρος από το αρχείο του κατοχικού υπουργού Οικονομικών Γκοτζαμάνη, ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών του ζήτησε να λάβει αντίγραφα των εγγράφων προκειμένου να αρχίσει η διεκδίκηση. Ποτέ δεν πήγε να τα παραλάβει, διότι προφανώς ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να μην ανακινηθεί το ζήτημα. Ξέρετε ποιος ήταν υπουργός Εξωτερικών τότε; Ο κ. Κάρολος Παπούλιας, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ας δώσουν και τα δύο αυτά πρόσωπα λόγο για τις πράξεις τους ή μάλλον για τη συγκεκριμένη παράλειψή τους και ας αιτιολογήσουν πώς και γιατί πήραν αποφάσεις που στέρησαν την Ελλάδα από ένα τέτοιο ποσόν, σημερινού ύψους άνω των πεντακοσίων δισεκατομμυρίων.
  Υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο που επιζεί. Είναι ο υπουργός του μνημονίου και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που όπως αποκαλύφθηκε η οικογένειά του απέκτησε λίγους μήνες μετά την είσοδο των Γερμανών το 1941 το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Αντί ως υπουργός Οικονομικών το 2010 να υπογράψει το παράνομο και αντισυνταγματικό «μνημόνιο» και να βάλει ολόκληρη την Ελλάδα να σκύψει το κεφάλι μπροστά στη Μέρκελ, το καθήκον του ήταν προηγουμένως να απαιτήσει με σθένος την είσπραξη των κατοχικών δανείων.
  Εμείς και όσοι μας υποστηρίζουν με την ψήφο τους δεν είμαστε «νενέκοι». Και θα αγωνιστούμε πάση θυσία να επιτύχουμε την είσπραξη αυτών των δανείων, που αναγκαστικά μας πήραν στην Κατοχή οι Γερμανοί. Βέβαια θα μπορούσαν τότε να τα έχουν πάρει και να μην δώσουν λογαριασμό. Αλλά εκείνοι οι Γερμανοί, ό,τι και να ήταν, όσα και να έκαναν, είχαν την ευθύτητα να αναγνωρίσουν την οφειλή τους και να δηλώσουν ότι θα τα επιστρέψουν στο τέλος του πολέμου. Έτσι είδαν το καθήκον τους και έτσι έπραξαν. Βέβαια τότε μπορεί να είχαν αυτή την άποψη πιστεύοντας ότι θα έβγαιναν νικητές και θα σέβονταν την υπογραφή τους. Τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά όμως. Οι ίδιοι ηττήθηκαν, η χώρα τους διαμελίστηκε. Από το 1945 και έπειτα η Γερμανία, και η Δυτική και η Ανατολική, απέφυγαν συστηματικά να εκπληρώσουν το οφειλόμενο χρέος. Η πολιτική ηγεσία των δύο μεταπολεμικών Γερμανιών μέχρι και σήμερα ακόμη λειτούργησε ως ένας κοινός τοκογλύφος και παράλληλα παταξής. Από την άλλη μεριά, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια αποδείχθηκε ανίκανη να ζητήσει την εξόφληση μιας δανειακής σύμβασης. Κάθε φορά που γυρόφερναν για να τα ζητήσουν, γύριζαν με άδεια χέρια, σίγουρα όμως είχαν την εύνοια που παίρνουν οι νενέκοι από τους κατακτητές.
  Πρόκειται ασφαλώς περί εγκλήματος, περί γιγαντιαίου εγκλήματος. Αλλά σήμερα το ζήτημά μας δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών και η επιβολή κυρώσεων. Είναι άλλο εκείνο που επείγει.
  Προέχει η άμεση εξόφληση αυτού του γερμανικού χρέους προς τη «μικρή» Ελλάδα.

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

  Bουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

  πηγη: http://xristospappas.blogspot.gr/

  Μου αρέσει!

  1. ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΝΑ ΦΥΓΗ;

   Αποχαιρετά την Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στις ΗΠΑ, την χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την πατρίδα της πολυαγαπημένης του μητέρας, την πραγματική του πατρίδα εν ολίγοις, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ή George Papandreou, καθώς το κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ βαρύ για αυτόν και πλέον τίθενται και ζητήματα ασφαλείας του ιδίου και μελών της οικογένειάς του.

   Άλλωστε πολιτικά είναι «καμμένος» πλέον και δεν είναι χρήσιμος για κανέναν…

   Μου αρέσει!

   1. Βασιλικη, γιατι αλλαζεις το θεμα ?

    Ειναι πολυ σοβαρο αυτο που αποκαλυπτει (?) το μπλοκ
    ksipnistere.blogspot.fr/2012/09/blogpost_1932.html

    Αυτο που ενδιαφερει ειναι αν ειναι αληθινο…
    Αν μπορουμε να ελπιζουμε ή οχι στον Πεπονη…

    Μου αρέσει!

 4. Κανουν πλακα

  γιατι στην οπισθοχωρηση τους αφησαμε να φυγουν με οτι ειχαν κανει στην Ελλαδα..

  μιλαμε για χρημα και οχι για τις αδικες ζωες ΕΛΛΗΝΩΝ…

  Ενω οι Εβραιοι

  εκει ακριβως τους χορευουν μεχρι σημερα..!

  Εκει που τους ειχαμε …με το μαχαιρι στο σβερκο…οπισθοχωρησαν σαν κυριοι….

  Να ενα Ιστορικο μας λαθος!

  Αν ειχαν ..μεινει εδω με κομενο σβερκο….

  θα ησαν πολυ προσεκτικα τα παιδια τους σημερα!

  Τιποτα δεν μας ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ πολιτικαντηδες ΜΕΣΑ- ΕΞΩ

  ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s