olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τζώρτζ Χόρτον: Η μάστιγα της Ασίας. Ο φασισμός γκρεμίζεται μόνο με την ιστορική γνώση και την απονομή δικαιοσύνης.

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 9, 2012

Η πρώτη μέριμνα των φασιστικών καθεστώτων ήταν η παραχάραξη – καπηλεία της ιστορίας ώστε να διαγραφεί η ιστορική μνήμη, η ίδια η αλήθεια και να ξαναγραφτεί κατά τα πρότυπα του εισβολέα – εξουσιαστή. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα από ακριβοπληρωμένα καθάρματα. Ή θα τους τιμωρήσουμε, ή θα τα ξαναζήσουμε.

9 Σχόλια to “Τζώρτζ Χόρτον: Η μάστιγα της Ασίας. Ο φασισμός γκρεμίζεται μόνο με την ιστορική γνώση και την απονομή δικαιοσύνης.”

 1. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

  Οποιοσδήποτε φασισμός γκρεμίζεται ΜΟΝΟ μέ τά όπλα…….

  Μου αρέσει!

 2. Χαλδαίος said

  «Το ότι είκοσι αιώνες µετά Χριστόν µπόρεσε ένας µικρός και οπισθοδροµικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήµατα εναντίον του πολιτισµού και της προόδου του κόσµου, είναι ένα ζήτηµα που θα έπρεπε να κάµει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν. Ο συγγραφέας όµως δείχνει µε αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήµατα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ µέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σµύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων µέτρων από ένα ισχυρότατο συµµαχικό και αµερικανικό στόλο.»

  Μου αρέσει!

  • Χαλδαίος said

   Και
   » το βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς, µε απόλυτη αντικειµενικότητα,παρρησία και σθένος περιγράφει και αποδεικνύει µε ατράνταχτα επιχειρήµατα και µε βάση τα ιστορικά γεγονότα 4 κυρίως πράγµατα: 1) τη θαυµαστή ικανότητα του ελληνικού έθνους να δηµιουργεί πολιτισµούς, 2) τα βάρβαρα ένστιχτα και τη φοβερή ικανότητα της Τουρκικής φυλής να καταστρέφει πολιτισµούς και να εξοντώνει τα έθνη που τους δηµιούργησαν, 3) τα βαθύτερα αίτια της νίκης του Μουσταφά Κεµάλ στη Μικρά Ασία και 4) τη βαρύτατη ευθύνη ορισµένων Μεγάλων ∆υνάµεων της ∆ύσεως σχετικά µε την κοσµοϊστορική µεταβολή που είχε σαν αποτέλεσµα η νίκη αυτή επί της φυλετικής συνθέσεως των πληθυσµών που κατοικούσαν επί 10/άδες αιώνων στο χώρο της Βυζαντινής και αργότερα της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας. Στο ίδιο βιβλίο ο George Horton αναλύει µε θαυµαστό τρόπο τα στοιχεία και την ουσία των δύο θρησκειών, του Χριστιανισµού και του Ισλαµισµού και τονίζει την βασική αντίθεση µεταξύ των από άποψη κοσµοθεωριακή, φιλοσοφική και ηθική και την αντίστοιχη επίδραση επάνω στην πολιτιστική εξέλιξη των λαών που δέχθηκαν τη µία ή την άλλη απ’ τις δυο αυτές θρησκείες «

   Μου αρέσει!

 3. Ο George Horton, ένας φιλέλληνας Αμερικανός διπλωμάτης, πριν 90 χρόνια, εύστοχα σε ένα ψυχογράφημά του έκανε την εξής διαπίστωση:

  « ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει τη χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες».

  Δεν νομίζω σήμερα κανείς να μην συμφωνεί με αυτό; Μόνο που σήμερα, δεν είναι το κόμμα που προσπαθεί να διατηρήσει στην εξουσία, αλλά τον εαυτό του, το σύστημα που τον ταΐζει.

  Μου αρέσει!

 4. שי said

  όχι ότι αλλάζει η κεντρική ιδέα, αλλά η μάγιστα είναι plight κι όχι … blight

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: