Ο ορισμός της διαπλοκής.

 • Τον Μάρτη του 2009 ιδρύεται το fund (private equity για την ακρίβεια) «ethos». Στον στρατηγικό σχεδιασμό βρίσκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου. Το fund αυτό επενδύει στην «Πράσινη Ανάπτυξη».

  Λίγες ημέρες μετά, ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου σε μία ενθουσιώδη παρουσίαση, αποκαλύπτει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της χώρας. Λέγεται «Πράσινη Ανάπτυξη» και το παρουσιάζει ως πανάκεια που θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την μπίζνα του αδελφού του δηλαδή, την έκανε εθνική πολιτική.

  Τώρα ενημερωνόμαστε πως και ο άλλος αδελφός, ο Νίκος Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ το 2009 ενεπλάκει στην «πράσινη ανάπτυξη» μέσω εταιρειών που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.

  Πακτωλοί χρημάτων άρχισαν να ρέουν με διαδικασίες fast track στις λεγόμενες «πράσινες επενδύσεις» την ίδια στιγμή που η αγορά καταστρεφόταν από την έλλειψη ρευστότητας. Για κάθε μία θέση εργασίας της «πράσινης ανάπτυξης», χάνονταν 99 (!!) θέσεις από την πραγματική αγορά.

  Ανεμογεννήτριες άρχισαν να φυτρώνουν ακόμα και σε μέρη που είχαν κριθεί αναδασωτέα. Χωρίς κανείς από τους «ευαίσθητους» να αρθρώσει λέξη.

  Τα τιμολόγια της ΔΕΗ άρχισαν να καλπάζουν αφού η εταιρεία υποχρεούτο να αγοράζει ρεύμα από τους νεόκοπους επενδυτές εως και 5 φορές ακριβότερα! Μετακυλίοντας το κόστος εκβιαστικά στα νοικοκυριά.

Εάν υπήρχε η έννοια «πολιτικός βαμπιρισμός» θα ταίριαζε ξεκάθαρα στην περίπτωση της «πράσινης ανάπτυξης». Έπεσαν σε μία χώρα και αφαίμαξαν αναιδώς κάθε σταγόνα που θα μπορούσαν να αφαιμάξουν. Επειδή ο όρος είναι αδόκιμος, θα πούμε απλώς ότι έχουμε τον ορισμό της»διαπλοκής».

Γράφαμε:

Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες

Κανείς δεν καταλάβαινε τι μύγα τσίμπησε τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2009 τον Μάρτιο έκανε αυτό  το “πράσινη ανάπτυξη” κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του. Κανείς δεν κατάλαβε πως είναι δυνατόν να συναντιέσαι με τον Πούτιν και αντί να μιλάς για την χώρα σου, να προσπαθείς να του πλασάρεις την πράσινη ανάπτυξη. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να δολοφονείται η πραγματική οικονομία λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται δις με διαδικασίες εξπρες σε επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από “επενδυτες” πράσινης ανάπτυξης σε πολλαπλάσιες τιμές. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξήθηκαν ραγδαία και όλοι πληρώναμε την “πράσινη ανάπτυξη” από το υστέρημα μας.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ιδρύθηκε το περιβόητο Private Equity που επένδυσε εκατομμύρια στην “πράσινη ανάπτυξη”, στον στρατηγικό σχεδιασμό του οποίου συμμετείχε ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι καταλάβαμε… Η δικαιοσύνη πότε;

Εδώ και δύο χρόνια, είμασταν μεταξύ των ελαχίστων (όπως ο συμπολεμιστής Αρχαιοπτέρυγας) που αποκαλύπταμε την πράσινη απάτη. Το μέγα σκάνδαλο, εφάμιλλο του μνημονίου. Σκάνδαλο θεσμοθετημένο, με νομική κάλυψη που αποτελεί την μεγαλύτερη ληστεία του Ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων με την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Και εδώ η φρέσκια είδηση για τον Νίκο Παπανδρέου από το Moneypro.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις δουλειές του Νίκου Παπανδρέου στην περίοδο πρωθυπουργίας του αδελφού του Γιώργου. Από το πουθενά, λίγους μήνες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Νίκος Παπανδρέου παρουσίασε δια μέσω του στενού του φίλου Τζιώτη το think tank με την επωνυμία «Green Tank». Σε αυτήν την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αλάτσι πίσω από το Χίλτον, ο Νίκος Παπανδρέου είχε επιλέξει να μην παραβρεθεί. Κι αυτό διότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται όταν κάποιος είναι στην αφάνεια. Όμως το περίγραμμα αυτής της προσπάθειας που αποδόθηκε από τον Τζιώτη – ένα …ελαφρύ στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης που μάλιστα είχε θέσει και υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κίνηματος!- υπήρξε αυτό που αργότερα είδαμε να υιοθετείται ως κυβερνητική πολιτική. Η περίφημη δηλαδή πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την παρουσίαση αυτή, πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι. Τα αρχικά μέλη του Green Tank κατάλαβαν που πήγαινε η δουλειά (ή πιο σωστά οι δουλειές) και ο Νίκος Παπανδρέου ακολούθησε τον δικό του, μοναχικό δρόμο του κέρδους. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ο πολυτελής βίος του, με τις συνεχόμενες ολόκληρο το καλοκαίρι διακοπές στα νησιά της χώρας αλλά και η μετακόμιση του από τα φτωχά Βριλλήσια στην Εκάλη.

Μέσα από ένα πλέγμα συνεργαζόμενων με τον ίδιο εταιρειών, ο Νίκος Παπανδρέου αρχικά από ένα γραφειάκι στη Συγγρού και κατόπιν από την Κηφισιά όπου μετέφερε τις δραστηριότητες του, επιχείρησε να κάνει τις πράσινες δουλειές πραγματικότητα. Κύριο όχημα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η εταιρεία Solar Cells του Δ. Παναγάκου. Μια εταιρεία με δραστηριότητα στην ηλιακή ενέργεια,  η οποία ξαφνικά βρέθηκε να σαρώνει στον διάβα της ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Πέντε σχήματα μπήκαν στο ενεργειακό fast truck με την εταιρεία Παναγάκου να σαρώνει. Την ίδια στιγμή πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν καθημερινά τον Νίκο Παπανδρέου να μπαίνει στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας στην Κηφισιά και ακόμα περισσότεροι έχουν να λένε πως ο αδελφός του πρωθυπουργού ουσιαστικά εργαζόταν σε αυτήν την επιχείρηση. Άλλοι πιο καχύποπτοι ή υποψιασμένοι τον θεωρούσαν κι ως αφανή μέτοχο.

Μεγάλο στοίχημα πάντως τόσο της Solar Cells όσο και του Νίκου Παπανδρέου υπήρξε το project HELIOS. Η ενεργειακή διασύνδεση δηλαδή της Ελλάδας με τη Γερμανία . Με την ήττα του ΠΑΣΟΚ όμως το έργο ενταφιάστηκε. Βέβαια αυτό είχε ήδη γίνει κι από πριν καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν εργάστηκε ως όφειλε με σοβαρότητα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός πως σύμβουλοι σε τεχνικά ζητήματα για το εν λόγω έργο μπήκαν εταιρείες τις οποίες η ενεργειακή πιάτσα γνώριζε πως είχαν στενές σχέσεις με τον Νίκο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η γερμανική εταιρεία Fichtner. Μια εταιρεία που ο Νίκος Παπανδρέου συναντούσε συχνά σε διαμέρισμα που διατηρεί η οικογένεια του στο Λονδίνο και δει στην περιοχή Knightsbridge. Όμως αυτές οι συναντήσεις είναι ένα άλλο θέμα.Με αυτά και με άλλα πάντως τα ενεργειακά όνειρα του …πρίγκηπα Νικόλαου (ή Τρότσκι κατά τους φίλους του) ενταφιάστηκαν λόγω της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Οι φίλοι όμως που ο Νίκος Παπανδρέου όπως ο Δημήτρης Παναγάκος παρέμειναν. Όπως στο υπουργείο Περιβάλλοτνος παρέμειναν πολλά στελέχη της πασοκικής περιόδου. Το θέμα τώρα είναι να δούμε εάν οι εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις θα οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου στην ανάκαμψη των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων του. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην μείνει και άνεργος ο άνθρωπος. Εξάλλου και τα βιβλία δεν πουλάνε όπως παλιά…

Και τώρα διαβάστε κύριοι εισαγγελείς:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

Η πράσινη απάτη: Εγκαταλείπονται οι ανεμογεννήτριες την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έδωσε πακτωλούς χρημάτων στις “οικογενειακές” πράσινες Business οδηγώντας την πραγματική οικονομία στην αυτοκτονία.

Ο κύριος Μυτιληναίος, χορηγός στα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου. Σύμπτωση θα είναι η προνομιακή του μεταχείριση…

Broker ή Dealer;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Ποντάρισμα” μαμούθ 10 δις Ευρώ στην ισοτιμία του Ευρώ με διαχείριση της εταιρείας UNIGESTION στην οποία ο αδελφός του πρωθυπουργού βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό.

Η απίστευτη εξαπάτηση του Ελληνικού λαού για τις “πράσινες θέσεις εργασίας”. Δείτε τα συντριπτικά στοιχεία…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του…

Τα καθάρματα της πράσινης απάτης: Εξαπάτησαν τον κόσμο με τα φωτοβολταϊκά την ώρα που οδεύουμε σε επισιτιστική κρίση.

59 σκέψεις σχετικά με το “Ο ορισμός της διαπλοκής.”

 1. Αυτές (ανεμογεννήτριες) κάποια στιγμή θα πρέπει να τις γκρεμίσουμε, για να επανέλθει σιγά σιγά το οικοσύστημα και τα εγγόνια μας να δουν δάσος, εκεί που ήταν ΔΑΣΟΣ και το έκαψαν.
  Οσο για τα λεφτά. Τα πήραν και τα χαίρονται. Κανείς δε θα τους αγγίξει.

  Μου αρέσει!

 2. ….. Αν η Γερμανία δεν μας ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΔΙΚΩΣ τα φιλέτα της οικονομίας μας, τώρα θα ήμασταν σχεδόν σαν την Ελβετία.

  Αν η Γερμανία μάς ΕΔΙΝΕ ΔΙΚΑΙΩΣ αυτά που μας οφείλει, τώρα θα ήμασταν σχεδόν σαν την Ελβετία.

  Αν η Γερμανία δεν μας ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΔΙΚΩΣ τους θησαυρούς μας και μας ΕΔΙΝΕ ΔΙΚΑΙΩΣ αυτά που μας οφείλει, τώρα θα είχαμε την Ελβετία σαν φτωχό συγγενή μας.

  Μου αρέσει!

  1. Μάνο,

   ετοιμάζουν και την Ελβετία για ΔΝΤ
   ποιό είναι το εθνικό προϊόν της Ελβετίας;;;;;

   το τραπεζικό της σύστημα και οι τράπεζές της που έχουν συγκεντρώσει το χρήμα του κόσμου λόγω του ότι η Ελβετία είναι ουδέτερη χώρα

   δεν είναι;;;;

   έ λοιπόν, όλα τα παρα πάνω τα έχουν λάβει υπ όψη και σε μια στιγμή θα ακούσεις ότι όλοι παίρνουν τίς καταθέσεις τους από την Ελβετία

   θα καταρεύσουν οι τράπεζές τους που είναι όλες εβραιοσιωνιστικές;;;;

   όχι γιατί τις καταθέσεις θα τις οδηγήσουν πάλι σε δικές τους τράπεζες σε άλλη χώρα

   Μου αρέσει!

   1. Λέτε και φρικτές απίστευτες ανοησίες. Η Ελβετία δεν έχει μόνο το τραπεζικό σύστημα γι ανα στηρρίξει την οικονομία της. Παράγει όπλα, μηχανισμούς ακριβείας για κάθε χρήση, γαλακτομικά και έχει υψηλού επιπέδου τουρισμό. Α και μία από τις καλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες παγκοσμίως. Η τεχνολογική έρευνα έιναι τέτοιου επιπέδου που εισρέουν κον΄δυλια ακόμη και από τις ΗΠΑ.

    Μου αρέσει!

 3. Προσωπικα εμενα δεν με ενδιαφερει να πεινασω αλλα θελω να δω την αγια οικογενεια στη φυλακη.Τρελαινομαι οταν βλεπω διπλα μου γειτονες και φιλους ανθρωποι αξιοπρεπεις και περηφανοι μολις πριν απο 2 χρονια στην κυριολεξια να πεινανε (ζευγαρι με 2 ανηλικα παιδια και οι δυο ανεργοι ζουνε απο την συνταξη της γιαγιας) και το παρλιακο να πηγαινει στο συνεδριο του Πασοκ μαυρος σαν τον Πιου απο τα μπανια.

  Μου αρέσει!

 4. Συγχαρητηρια στο site Olympia ειναι το μονο που μιλαει για τα εγκληματα της αγιας οικογενειας αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολα τα ΜΜΕ σιωπουν .Δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη δυναμη το παρλιακο ο ΓΑΠ ενα τρελο ειναι.. απλως η Ελληνικη κοινωνια εχει τοσο χαζεψει (θα με κανουν να πιστεψω και εγω τις παλαβομαρες οτι μας ραντιζουν) που τα δεχεται ολα μεχρι και τον Μπουμπουκο να γινεται υφηπουργος οπως παλαιοτερα και η Σεληνη.

  Μου αρέσει!

 5. το κσακό είναι ότι η απάτη είναι διακομματική. Ο Κοπελούζος είναι τέως της ΝΔ. Η ΝΔ υπερψήφισε τον νόμο Μπιρμπίλη. Δεν ήξεραν? Δεν ρώτησαν? Τόσα χρόναι αργότερα δεν έμαθαν? ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΛΟΙ στο αντινιουζ ΚΑΤΑ της πράσινης Απάτης? Για τους Παπανδρέου είναι «οικογενειακή υπόθεση» (το είπε και η Ε). Για την ΝΔ τι είναι? Πετάμε λεφτά σε καιρό φτωχειας και υποθηκεύουμε το μέλλον της επόμενης 20ετίας σε αυτή την αρπαχτή. Μα μαμώ τον αντιαπαυτό μου 16.000 Α/Γ σαπίζουν στις ΗΠΑ. Αχρηστα πράγματα. Και στην Γερμανία κερατιάτικα και τζίφος στο ενεργειακό.

  Να τοποθετηθεί η ΝΔ στο θέμα. Η ΡΑΕ εγκρίνει άδεις αβέρτα, και η ΝΔ θα δει πολύ κόσμο (και εμένα) να πετάμε πέτρες.

  Μου αρέσει!

  1. Καλημέρα,

   άμα ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις ότι έχει πράσινες μπίζνες ο Αλέξανδρος Σαμαράς με μέλος της αγίας οικογένειας στην ΝΔ Πελοπόννησο.

   Μου αρέσει!

  2. Αρχαίε μου,

   στη Μάνη κατέβηκε ο Νικολάκης και συναντηθηκε με τον κουμπάρο Σαμαρά και παλιό πολανιτη δημαρχο Μάνης προκειμένου να κάνουν τον Σαγγιά (ετσι ονομαζεται η απόληξη της οροσειράς του Ταϋγέτου στη χερσονησο της Μάνης, στο μεσαιο ποδι του Μωρέως) ενα απέραντο πάρκο με ανεμογεννήτριες….

   Απο κείνα τα μέρη είναι κι ο πιο έμπιστος από τους εμπιστους Σαμαρά….

   ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ….

   Σαπίλα, φίλε μου Αρχαίε…

   σαπίλα και κόπρος του Αυγείου…

   Μου αρέσει!

  3. Ο πατήρ Σταικούρας φόρτωσε στην ΔΕΗ τον Αργύρη Οικονόμου ως Νομικό Σύμβουλο.
   Αυτός άρχισε φροντιστήρια στη Διοίκηση της ΔΕΗ πως να κοροδεύουν τους ελεγχτές της Τρόικας ότι δήθεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ενέργεια στην Χώρα μας την ώρα που τα στελέχη-λαμόγια συνομιλούν και συναλλάσσονται με ανταγωνιστές (ΤΕΡΝΑ, Μυτιλ- Κοπελούζος) !
   Γι’ αυτό δανείζεται τώρα η ΔΕΗ με 11,5% τόκο!

   Από: Οικονόμου Αργύρης

   Αποστολή: Τετ 21/7/2010 10:59 πμ

   Προς: Ζερβός Αρθούρος

   Κοιν.: Μπαράτσης Απόστολος; Χατζηαργυρίου Νικόλαος; Αικατερινάρη Ράνια; Κοπανάκης Ιωάννης; Ποσειδών Χρήστος

   Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ

   Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να παρακαλέσω να δώσετε προσοχή στο ακόλουθο:

   Υπάρχουν διασταυρωμένες πλέον πληροφορίες για τη ΣΟΒΑΡΗ πιθανότητα να πραγματοποιηθούν στην Εταιρεία μας (εικάζω κατ’ επιταγή της Κομισιόν) αιφνιδιαστικοί έλεγχοι (dawn raids) για τη διαπίστωση τυχόν αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών. Θα παρακαλούσα να θεωρήσετε ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ τις πηγές μας.

   Δοθέντος ότι στην Επιχείρησή μας δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα καμιά συζήτηση για το θέμα του τι είναι και πώς συμπεριφερόμαστε σε περίπτωση dawn raid (σημειώστε ότι από το 2008 έχω ετοιμάσει σχετική παρουσίαση που δεν θεωρήθηκε τότε αρκετά επίκαιρη για να παρουσιασθεί στα στελέχη) προτείνω, με την επιστροφή σας από τη Φλώρινα και πριν τις διακοπές των Γενικών Διευθυντών να γίνει η παρουσίαση ενώπιον σας και ενώπιον στελεχών που συνομιλούν και συναλλάσσονται με ανταγωνιστές. Μεταξύ αυτών θα συμπεριελάμβανα σαφώς και στελέχη της ΔΕΗ Αναν. Παρακαλώ πείτε μου αν συμφωνείτε. Το θέμα μπορεί να είναι όχι απλώς επίκαιρο αλλά και επείγον

   Argiris Economou

   Public Power Corporation S.A.

   General Counsel

   28, Chalkokondyli st.

   Athens, Greece

   (+30) 2105239446

   Μου αρέσει!

 6. Aκόμα και η Λιάνη βγήκε και τους κράζει. Δεν πρόκειται για οικογενεια, για ΣΥΜΜΟΡΙΑ πρόκειται. Αντε να δούμε, θα πληρώσει ποτέ κανένας; Το ζαβό ΓΑΠ βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές και τρωει τα κλεμμένα εις υγείαν των κορόϊδων.

  Μου αρέσει!

 7. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΔΗΜΕΙΑ ΧΟΛΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΩΝ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ. ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΑΥΤΑ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, ΓΙΟΙ Κ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ. «ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ? ΑΠΟ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

  Μου αρέσει!

 8. Γιά όσους έχουν στοιχειωδώς ασχοληθεί η πράσινη ανάπτυξη , αιολικά πάρκα , φωτοβολταϊκά πάρκα και υδροηλεκτρικά φράγματα δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας αφού μετά την κατασκευή τους και κατά την λειτουργία τους δεν απασχολούν μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό παρά ελάχιστο . Φτάνει η καραμέλα…

  Μου αρέσει!

 9. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων πολιτικών(ΝτεΓκωλ,Αντεναόυερ),μετά από αυτούς , η αποσύνθεση του Ευρωπαϊκού ονείρου είναι πλέον εμφανής,αφού η αντίδραση του μπάρμπα Σαμ έχει σαν στόχο την διάβρωση της ΚΤΕ μέσω των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους,οι οποίες στάθηκαν ανίκανες να ελέγξουν την αυτονόμηση σχεδόν των «ένθετων»πλέον μηχανισμών, που υποτίθεται ότι ενεργούσαν υπέρ των κυβερνήσεων τους,ενώ στην πραγματικότητα δούλευαν γιά την δεύτερη οικονομική αφαίμαξη της ευρωπαϊκής Ηπείρου από τον «όμαιμο»υπερατλαντικό «φίλο»και «σύμμαχο»!-Ξέχασαν όμως οι «πανέξυπνοι»πολιτικοί μας ότι ο Νάμπερ Ουάν , ποτέ δεν αφήνει τον δεύτερο να σηκώσει κεφάλι!Και αν τυχόν γίνει κάτι τέτοιο,απλώς του το κόβει! -‘Αλλωστε όλοι οι μηχανισμοί είναι στα χέρια του,και από «δήμιους»όλες οι «ευρωπαϊκές υπηρεσίες»γεμάτες!

  Μου αρέσει!

 10. η ξανθιά δικαστικός που έχει βγει στα κανάλια και ωρύεται για την μείωση του μισθού της

  τι έκανε τόσο καιρό;;;;;

  δίκαζαι;;;;;

  και ποιούς δίκαζαι;;;;

  τους καφετζήδες που δεν έκοβαν απόδειξη για 1,5 €;;;;;;;

  τις κομπίνες της άγιας οικογένειας δεν τις ήξερε;;;;

  Μου αρέσει!

   1. Αλλίμονο, δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, είναι και πολλοί που δεν γνωρίζουν ορθογραφία για διάφορους λόγους και εμείς που τη θυμώμαστε το επισημαίνουμε κυρίως για αυτούς τους άλλους που θα τους είναι χρήσιμο. Η κλίση είναι: Δικάζω, εδίκαζον ή δίκαζα (στην δημοτική) και είναι παρατατικός. Στον αόριστο είναι δίκασα. Η διαφορά τους είναι το ζ που γίνεται σ. Καλημέρα.

    Μου αρέσει!

 11. Άρθρο 1061.Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.

  Μου αρέσει!

 12. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.
  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

  Μου αρέσει!

 13. οι δοσιλογοι συγκυβερνήτες (του 4ου ράιχ) ετοιμαζουν να ξεπουλησουν την ΔΕΗ στους γερμανούς οπως τον ΟΤΕ… Τις μεγαλυτερες δημοσιες επιχειρησεις της χωρας λογω εθνικων σε περιοδο πολεμου (ρευμα και τηλεπικοινωνιες ειναι το παν) και απο θεμα οτι ειναι οι καλυτερες επιχειρησεις στα Βαλκανια με εκατομυρια εσοδα καθε μηνα αν τις διαχειρηστούν σωστα… Να θυμηθουμε οτι εχουν ηδη ξεπουληθει σε ξενους ιδιωτες: ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ νερο, ΔΕΠΑ φυσικο αεριο, ΕΛΤΑ, TT, ΕΛΒΟ, ΔΩΔΩΝΗ, Ελληνικα πετρέλαια, λιμανια, διόδια, Ελ.Βενιζελος, Ολυμπιακη, τραπεζες κ.τ.λ.) τα οποια είχαν εκατομυρια εσοδα καθε μηνα ασχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεωσαν οι πολιτικοι μας λογω κακοδιαχείρησης και για να τα ξεπουλησουν στα αφεντικα τους.

  Μου αρέσει!

 14. Η OLYMPIA και οι συνεργάτες της χρειάζονται επειγόντως ψυχιατρική θεραπεία. Τόση παράνοια, τόση υστερία, τόση μυθοπλασία!! Βέβαια η ασθένεια είναι φαίνεται μεταδοτική αν κρίνει κανείς απο τους ανωτέρω σχολιαστές… Καημένη Ελλάδα, τι κρύβεις στους κόλπους σου!…

  Μου αρέσει!

  1. ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε θεραπεία. Και πιο πολύ εμείς που υφιστάμεθα τυην Πράσινη Απάτη όταν η φούσκα έσκασε το καλοκαίρι του 2008, ξεφουσκώνει σταθερά από τότε και υπάρχουν ακόμα πράσινα λαμόγια που θέλουν λεφτά, και οικωλόγοι που δεν έχουν φάει πολύ ξύλο. Για γραφική απεικόνιση της φούσκας που έσκασε το 2008, h++p://www.businessinsider.com/renixx-renewable-energy-index-decline-2012-12. Μοίρασέ το

   Μου αρέσει!

 15. ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…για ψαξτε εσεις οι φυσικοι αυτο που θα σας πω εαν δηλαδη ειναι εφικτο..
  …χαρη σε απλους ΜΑΓΝΗΤΕΣ θα μπορουσαν να δημιουργηθουν γεννητριες που συνεχως παραγουν ηλεκτρισμο…….

  Μου αρέσει!

 16. Ο ανώμαλος γυιός της Βουλγάρας έστησε φωτοβολταικά με 50% παραπάνω τιμές από την Ισπανία και 40 % από την Γερμανία. Η μόνη λύση είναι να παραπεμφθεί για παράνομο πλουτισμό που έχει αναδρομικότητα 20χρόνια .Παράνομος πλουτισμός δεν είναι μόνο να έχεις άμεση κονόμα αλλά και η χρησιμοποίηση μεθόδων και έργων για να συνεχίσης να εισπράτης π.χ το μισθό του βουλευτή με ρουσφέτι.

  Μου αρέσει!

 17. ΤΟ ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΖΟΥΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΙΩΝ .ΚΑΘΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ 2 ΤΟΝΟΥΣ ΜΠΕΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΗΛΗΝΑΙΟΥ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ 90!!!!!!!ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΕΛΠΙΖΩ .

  Μου αρέσει!

 18. Τα αριστεροπατεριτσια των ανθελ με τα υπολοιπα απο-κομματα των ελληνοφωνων τουρκαλβανικων προδοτικων σκουληκιών ψήφισαν σκουζοντας κατω από τις μαύρες κουκούλες τους το επαισχυντο αρθ. 29 ελληνοποιησεων των λαθροσκατων!!!

  Προς ενημρερωσιν τους έως ότου το εμπαιδωσουν!!!!!!

  ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΑΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ !!! ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!!!!

  Σταματήστε πλέον αυτές τίς ΑΝΟΗΣΙΕΣ η ΑΘΛΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ !!!!!

  Ιθαγένεια είναι ο ΔΕΣΜΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ , ο νομικός, πολιτικός, πολιτιστικός, πολιτισμικός και συναισθηματικός δεσμός που συνδέει το άτομο με την κοινότητα από την οποία κατάγεται, η οποία κοινότητα αποτελείται συνήθως από τα μέλη μιας φυλής και χαρακτηρίζεται από κοινή γλώσσα, χρήση κοινού εδάφους, κοινά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και πολιτισμός. Όσο για την απόκτηση, η ιθαγένεια μεταδίδεται ΜΟΝΟ από γονιό τής αυτης Φυλής σε τέκνο.

  Συνεπώς η όποια ιθαγένεια είναι μια ιδιότητα την οποία απλά έχεις ή δεν έχεις. Δεν χορηγείται και δεν αφαιρείται. Και επειδή μόνο μια ιθαγένεια μπορεί να έχει κάποιος, η εκ των υστέρων αναγνώρισή της γίνεται βάσει του δίκαιου της καταγωγής (ius sanguinis) εφόσον υπάρχουν τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά που συνδέουν το άτομο με την εν λόγω ομάδα.

  ΣτΕ 1644/2010 (Δ ́Τμήμα)
  Για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενή απαιτείται, πέραν της ελληνικής καταγωγής και η ύπαρξη ελληνικής εθνικής συνείδησης, συναγομένης από την εν γένει συμπεριφορά του και τα λοιπά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου (στοιχεία προσδιορισμού της ελληνικής εθνικής συνείδησης, η γνώση της ελληνικής γλώσσας ή της ποντιακής διαλέκτου, η επαφή του ενδιαφερομένου με τα ελληνικά ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις, όπως διαμορφώθηκαν στους τόπους διαμονής των Ελλήνων, αλλά και κάθε άλλο πρόσφορο στοιχείο)
  (Δημοσιευμένη στην Επετηρίδα Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών 2010, εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα).

  Παρά ταύτα όμως, η ελληνική νομοθεσία, εντελώς αυθαίρετα , κακόβουλα καί μόνο μέ αθλιες σκοπιμότητες βέβαια, απονέμει ελληνική ιθαγένεια σε αλλογενείς. Πως το πετυχαίνει αυτό ;; “Μπερδεύοντας” συνειδητά την έννοια της ιθαγένειας με εκείνη της υπηκοότητας !

  Υπηκοότητα είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με την Πολιτεία (κράτος) και από την οποία πηγάζουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις για αμφότερα τα μέρη.
  Η υπηκοότητα αποκτάται:
  – αυτομάτως από εκείνους που έχουν την ιθαγένεια του συγκεκριμένου κράτους έθνους ή είναι μέλη μειονοτήτων που κατοικούν στην επικράτεια του
  – με την διαδικασία της πολιτογράφησης από τους υπόλοιπους. Με αυτή την διαδικασία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης τιμητικής υπηκοότητας, λόγω προσφοράς εξαίρετων υπηρεσιών.

  Πολιτογράφηση ονομάζεται η επίσημη διοικητική πράξη, με την οποία ένα κράτος απονέμει την ιδιότητα του πολίτη σε κάποιον που έως τότε ήταν πολίτης άλλου ή κανενός κράτους. Μετά την πολιτογράφησή του, το άτομο εφοδιάζεται με τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.ά.) και εξομοιώνεται νομικά με τους υπόλοιπους πολίτες του κράτους, τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις. Ενδεχόμενες εξαιρέσεις από την αρχή της ισότητας αφορούν συνήθως ακραία για τον μέσο άνθρωπο ενδεχόμενα, για παράδειγμα στις ΗΠΑ δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα.

  Βάσει των διεθνώς ισχυόντων, πολιτογράφηση μπορεί να τελεστεί μόνο εάν το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος και μόνο από την αρμόδια γι’ αυτό δημόσια αρχή. Από εκεί και πέρα, κάθε κράτος θέτει διαφορετικές προϋποθέσεις οι οποίες κατά κανόνα αφορούν την απόδειξη ότι ο αιτούντος έχει προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον, που σημαίνει και ότι είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα του και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ως πολίτης έχει.
  Με αυτή την διαδικασία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης τιμητικής υπηκοότητας, λόγω προσφοράς εξαίρετων υπηρεσιών.

  Υπό πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις, η Πολιτεία μπορεί να αφαιρέσει την υπηκοότητα κάποιου. Με σχετική δήλωση στις αρμόδιες Αρχές, υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα παραίτησης από την υπηκοότητα.
  Τέλος, σε αντίθεση με την ιθαγένεια, η υπηκοότητα μπορεί να είναι πολλαπλή.

  Αυτά γιά τούς ασχετους καί τούς πολυ(ψ)ολιτισμικούς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ο…. μέγας..!!!! περισπουδαστος στοχαστής και θεωρητικός… του. Ένγκελς και του Μαρξ…!!! συριζανελιιος ευρωβολευτης. παπαδημουλης συντροφακι της βουλγαρας πρώην…. καθαρίστριας και νυν συριζοκατσαπλιαδων ευρωβουλευτου των 340.000 Ευρώ καταθέσεων, εις συνέντευξιν του εις το σκαι-σμενον καναλιον περί μαύρου μπασκετπολιστα μας προεκυψε και… βιοτεχνολογος γενετιστηςς ο οποίος μεταλλασει κανίβαλους εις Έλληνες διδινταςτους… ιθαγένεια…!!!

  Προς ενημερωσιν του!!!!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s