Πριν πάει ο Σαμαράς στη Μέρκελ, ο Στουρνάρας υπέγραψε το συμβιβασμό με τη Siemens και το παρουσιάζουν ως κίνηση με ..δημοσιονομικό όφελος!

20120823-171943.jpgΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΕ. Η αρμόδια εξεταστική της βουλής, σε αντίθεση με το φιάσκο του Βατοπαιδίου, απεφάνθη ξεκάθαρα και ομόφωνα ότι η ζημιά του δημοσίου από την έκνομη δράση της εταιρείας ανέρχεται (τουλάχιστον) στα 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Είστε υπόλογος κύριε.

Σήμερα ο Στουρνάρας υπέγραψε το συμβιβασμό της κυβέρνησης με τη Siemens και στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζουν την εξέλιξη ως μεγάλη επιτυχία με ..δημοσιονομικό όφελος για την χώρα!!!

Η χρονική στιγμή δεν είναι φυσικά, τυχαία, αφού πρέπει να δώσει δείγμα καλής θέλησης προς τη Μέρκελ, κλείνοντας την υπόθεση και δίνοντας νέες δουλειές στη γερμανική εταιρία.

Διαβάστε τι γράφει:

Με την υπογραφή της συμφωνίας, το ελληνικό Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία, μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών. Ειδικότερα, από τη συμφωνία προκύπτουν:

1. 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.

2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:

– Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.

– Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.

– 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

– Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

4. Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω «Συμβιβασμού», μέσω της συμφωνίας:

• Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
• Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.
• Και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

38 thoughts on “Πριν πάει ο Σαμαράς στη Μέρκελ, ο Στουρνάρας υπέγραψε το συμβιβασμό με τη Siemens και το παρουσιάζουν ως κίνηση με ..δημοσιονομικό όφελος!”

 1. 2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:

  – Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

  Like

  1. είναι το transparency hellas δηλαδή το πρακτορείο του transparency international που ίδρυσε η SIEMENS με έδρα τη Γερμανία για την συγκάλυψη της εκ Γερμανίας προερχομένης διαφθοράς στον πλανήτη.
   Ελληνικά ονόματα Άρις Συγγρός και Κώστας Μπακούρης http://www.transparency.gr

   Like

   1. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=145964

    Η τριλογία της γερμανικής μίζας

    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

    Τρία στα τρία γερμανικά σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αποκάλυψης των εκτενών μηχανισμών για τη διοχέτευση μιζών σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, έχουν απολήξεις και στην Ελλάδα.

    Από τη Siemens στη ΜΑΝ (και στη θυγατρική της NEOPLAN) έως την Daimler AG, λάδωναν με αντίκρισμα μεγάλα συμβόλαια στο εξωτερικό, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Ψηφιακά του ΟΤΕ με μίζες. Τρένα, συστήματα πληροφορικής, ιατρικός εξοπλισμός, αυτοματισμοί κ.ά. με προμήθειες. «Ωφέλιμες πληρωμές» και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μεταξύ των οποίων και τα οχήματα, μίζες με κεραίες (στα τρόλεϊ της Ολυμπιάδας) σ’ έναν χορό «institutionalized corruption». Ετσι περιγράφουν οι αμερικανικές αρχές το γερμανικό μοντέλο μιζών που συνέλαβαν ύστερα από έρευνες στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης εταιρείες Siemens και Daimler AG για παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά της διαφθοράς. Η περίπτωση της ΜΑΝ είναι η μόνη που κινήθηκε από τη Γερμανία και κρατήθηκε χαμηλά. Η τελευταία δεν ήταν εκτεθειμένη στις δρακόντειες προβλέψεις του SEC (της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) καθώς είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Πάντως η Ελλάδα, μέσω κρατικών συμβάσεων που έχουν συνάψει και οι τρεις γερμανικοί κολοσσοί, δεσπόζει στη λίστα των πιο λαδωμένων μαζί με τη Νιγηρία, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αργεντινή κ.ά.

    Οι Αμερικανοί ασφαλώς δεν είναι «άγγελοι». Με εργαλείο το Χρηματιστήριο και τους νόμους του, τα τελευταία χρόνια μεθοδικά προχωρούν σε μια ευρωκάθαρση λογαριασμών, χτυπώντας τον βιομηχανικό βραχίονα και τη Γερμανία, που μαζί με τη Γαλλία κλέβουν μεγάλες συμβάσεις με μυστικό όπλο τις μίζες. Η διαφορά τους είναι πως αυτοί έχουν συμβολαιοποιήσει τη μίζα εδώ και χρόνια, ενώ οι Γερμανοί παίζουν με κρυφό χρήμα και με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, κάτι που τους κάνει κουβαρντάδες, άρα και ελκυστικούς προμηθευτές έναντι των Αμερικανών.

    Στα κείμενα-δικόγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που καταλογίζουν σε Siemens και Daimler πράξεις διαφθοράς, η δωροδοκία περιγράφεται ως επιχειρησιακό μοντέλο (bribery as business model).

    Πάντως και στις τρεις περιπτώσεις είναι εκπληκτικό ότι, παρά τις εκτενείς δικαστικές έρευνες στη Γερμανία, σε Siemens, ΜΑΝ και Daimler, ουδείς γερμανός πολιτικός ή κρατικός αξιωματούχος βρέθηκε να τα έχει πάρει!

    1 Στη Siemens για την ερευνώμενη περίοδο 1999-2006, η αποκάλυψη των μαύρων ταμείων κόστισε πάνω από 2 δισ. ευρώ. Σ’ αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα πρόστιμα προς τις αμερικανικές και γερμανικές αρχές αλλά και το κόστος των εσωτερικών ερευνών σε 34 θυγατρικές της, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

    Η ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων με τα μαύρα ταμεία της Siemens ήταν βελούδινη. Εξαγοράσιμες ποινές, έναντι της συνεργασίας τους με τις αρχές, συμβολικά πρόστιμα και κυρίως ομερτά για τις κεφαλές της Βαυαρίας, που προσποιούνται πως δεν ήξεραν πού πήγαιναν τουλάχιστον τα 1,6 δισ. ευρώ των εγκεκριμένων μιζών.

    2 Για την Daimler, τον κολοσσό με τα αυτοκίνητα Mercedes και τις δραστηριότητες στο τροχαίο υλικό που προέκυψαν από τη συγχώνευση με την ΑΒΒ και πάλι το δόκανο ήταν το αμερικανικό Χρηματιστήριο, που με τη συνδρομή του FBI σκαλίζει για μίζες από το 2004, έπειτα από καταγγελία. Η αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης κατηγορείται για μαύρες πληρωμές πίσω από συμβάσεις που συνήψε την περίοδο 1998-2008 και καλείται να συναινέσει στην καταβολή προστίμου 185 εκατ. δολαρίων υπέρ του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της SEC, προκειμένου η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Η Daimler στην Ελλάδα κινείτο αρχικά διά του εκπλιπόντος Ι. Λαϊνόπουλου της Mercedes και σχεδόν πάντα με την ΕΛΒΟ (43% Μυτηλιναίος).

    3 Η υπόθεση δωροδοκιών από την ΜΑΝ με τον τζίρο των 12 δισ. ευρώ ετησίως, είναι μικρότερη ή έχει ελεγχθεί καλύτερα για να μην ξεφύγει. Στον κύκλο των δέκα κατηγορούμενων στο Μόναχο συγκαταλέγεται και ένας top manager, ενώ στα 15 εκατ. ευρώ των μιζών που έχουν ιχνηλατηθεί για την περίοδο 2002-2005, περιλαμβάνονται και πληρωμές από το παραλογιστήριο της θυγατρικής της Neoplan για τα 140 ολυμπιακά τρόλεϊ. Αυτά κόστισαν 85,9 εκατ. ευρώ και κατασκευάστηκαν σε συμπαραγωγή με την ΕΛΒΟ, αφού η κατακύρωση ομόφωνα πέρασε από τη διακομματική επιτροπή ΕΥΤΟΑ (Επιτροπή Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας), από την οποία μόνον το ΚΚΕ, εσχάτως, απέσυρε τους εκπροσώπους του

    Liked by 1 person

   2. Πάντως η Ελλάδα, μέσω κρατικών συμβάσεων που έχουν συνάψει και οι τρεις γερμανικοί κολοσσοί, δεσπόζει στη λίστα των πιο λαδωμένων μαζί με τη Νιγηρία, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αργεντινή κ.ά.

    ε ρε γλέντια……

    Like

   3. “Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους – δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της). Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός «ορνιθοτροφείου», παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά – θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.”

    Η παραπάνω περιγραφή της «Διεθνούς Διαφάνειας» προέρχεται από τη γαλλίδα δημοσιογράφο Christian de Brie, η οποία ερεύνησε την οργάνωση το 2003, για την εκπομπή της με τον τίτλο: «Λευκά κουστούμια – Μαύρα ταμεία». Τόσο η παραπάνω αρνητική κριτική, όσο και πολλές άλλες που ακολούθησαν, βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι, ο «σύνδεσμος» χρηματοδοτείται «πλειοψηφικά» από τις μεγάλες βιομηχανίες, καθώς επίσης από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Spiegel (τίτλος του περιοδικού: Διεθνής Διαφάνεια – «Φύλλο Συκής» της μεγάλης βιομηχανίας), όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής τους στην οργάνωση εναντίον της διαφθοράς. Κατά σύμπτωση δε, η εγγραφή τους ως μέλος, συμπίπτει πολύ συχνά με κάποια εισαγγελική έρευνα εναντίον τους, με την κατηγορία της διαφθοράς.

    Δηλαδή, τόσο η εγγραφή τους ως μέλος, όσο και οι «δωρεές» τους, στις οποίες στηρίζεται η χρηματοδότηση της αμιγώς γερμανικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς παγκοσμίως, συμβαδίζουν συνήθως χρονικά με εκείνη ακριβώς την περίοδο, κατά την οποία κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για διαφθορά (άρθρο μας: Η χρεοκοπία του αμερικανικού μοντέλου, η δημιουργική λογιστική των τραπεζών, το ηθικό δίλημμα της Ευρώπης και ο κυρίαρχος του σύμπαντος 2/5/2009).

    Για παράδειγμα, μόνο όταν η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) διαπίστωσε στο εσωτερικό της πάνω από 100 περιπτώσεις διαφθοράς (για το έτος 2000), έγινε μέλος της «Διεθνούς Διαφάνειας». Η κατασκευαστική εταιρεία Hochtief εισήλθε με τη σειρά της στην οργάνωση το Δεκέμβριο του 1999, όταν η εισαγγελία του Βερολίνου, λίγους μόλις μήνες πριν, διεξήγαγε έρευνα με την κατηγορία της «υποψίας για απάτη», σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της πόλης.

    http://omadaneoneforiakon.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4932.html

    Like

  2. Δεν το ήξερες; Ααα, βέβαια!
   Η Miesens χρηματοδοτεί τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς!

   Like

 2. Όταν πήγαινε ο ραγιάς στο σουλτάνο τον πήγαινε δώρα υποταγής και δουλοπρέπειας, σήμερα είναι το ίδιο και χειρότερα. Γιατί? Τοτε ο εχθρός ήταν εμφανής! Σήμερα είναι “αόρατος”, η φυλακή που ζεί είναι χωρίς κάγκελα και το πιό χειρότερο νομίζει οτι ζεί σε δημοκρατία!

  Like

  1. Στέφανε

   οι εχθροί δεν είναι καθόλου αόρατοι
   εσύ κάνεις ότι δεν τους βλέπεις

   Like

   1. Δυστυχώς φίλε μου είναι γνωστοί αλλά αόρατοι .

    Αυτό που κάνουν είναι να βάζουν διάφορες μαριονέτες για τις βρομοδουλειές τους και οι ίδιοι παραμένουν στην αφάνεια.

    Την τακτική αυτή την χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια μόνον οι εβραιομασονοσιωνιστες .

    Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός , οι υπόλοιπες υποθέσεις είναι μόνον για εγχώρια κατανάλωση .

    Like

   2. Φίλε against new world order
    δές προτού απαντήσεις τη τριλογία Matrix ΑΥΤΗ ΣΕ ΔΕΙΧΝΗ ΣΕ ΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΡΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΦΥΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΙΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

    Welcome in the real world!

    Like

 3. Ο άνθρωπος που με ψεύτικα στοιχεία (και ο Παπαδήμιος να μην το ξεχνάμε) μας έβαλε στο ευρώ, ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα, ο άνθρωπος των Γερμανών και των δανειστών, υπουργός Οικονομικών! Αλήθεια, από αυτόν τον Ελληνόφωνο, περιμένατε κάτι καλύτερο;;;

  Like

 4. Ορέ Αλήτες

  ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΠΑΣΟΚΙΑ
  αυτός εδώ ο Γερμαναράς από την SIEMENS σας έχει κάνει ρόμπα και ξεφτίλα ορέ,
  καταθέτοντας στην Εισαγγελία Μονάχου ότι σας έχουν λαδώσει όλους
  και εσείς υπογράφετε Συμβιβαστικές Συμφωνίες !!!

  φυσικά και κάνετε ότι σας λένε
  μιας και σας κρατάνε από τα @ρχίδια όλους σας Ορε ξεφτίλες

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ θαυμάστε τους ΕΛΛΗΝΕΣ
  http://www.scribd.com/doc/103575495/Munich-Prosecutor%E2%80%99s-office-Top-Secret-FILE-re-Siemens-Bernsau

  Like

  1. Να μην ξεχνάμε και τις χαμηλοβλεπούσες σιγανοπαπαδιές, τους «αριστερούς».

   Like

 5. σκουλίκια

  μας πάνε στην εξαθλίωση

  ερώτηση ο Σαμαράς γιατί πάει στην Μέρκελ και δεν πάει μια και καλή στον Rothschild????

  αυτός γνωρίζει περισσότερα από την Μέρκελ

  Like

  1. ποιος ρόθσιλντ;

   τα τελευταία 60 χρόνια μας έχουν πηδήξει 10 γερμανικές εταιρίες. από τελεφούνκεν μέχρι ζίμενς κι από χόχτιεφ μέχρι μαν και φέροσταλ…

   ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. δεν είναι μόνο τα λεφτα. στη κωλογερμανία έχουμε αφήσει το αίμα μας, τα νιάτα μας. μας κλέβει τα παιδιά μας, μας κλέβει και την τσέπη, λαδώνει και πολιτικούς, μας τα παίρνει από παντού

   ποιος ρόθσιλντ;

   σαν βλάξ νόμιζα νέος ότι ήμασταν μαριονέτα των ηπα. ίσως σε νατοικό επίπεδο, ή σε σχέση με την κύπρο.
   αλλά από οικονομικής άποψης βιλαέτι των ούνων είμαστε

   ποιος ρόθσιλντ;

   μας πάνε τα γερμανά … αμιώντας και εσύ το μόνο που ξέρεις να πεις είναι ”…μπεζ, …μπεζ θα το βάψω το ταβάνι”

   Like

   1. Ο ντέιβιντ Ροθτσίλντ. Αυτός που έχει και την Royal Dutch Shell
    Λύσσαξες πια ποιος και ποιος!
    Λες και τον ξέρεις προσωπικά…
    Αυτός! Τον ξέρεις;

    Like

 6. εκτος απο την επιμηκυνση που δεν εξυπηρετει το εθνικο συμφερον αλλα μονο μικροπολιτικες σκοπιμοτητες κ την διατηρηση της αποκρυψης της λιστας χριστοφορακου θα παρει τιποτα αλλο ή τσαμπα νομιμοποιει το εγκλημα?
  εκεινος ο τσοχατζοπουλος απορω γιατι δεν ανοιγει το στομα του να τους παρει ολους μαζι του….

  Like

 7. Μιζες ντε,ετοιμαζουν και το νεο κολπο μιζογκροσσο με τους μετρητες της δεη,αναμεινατε στο ακουστικο σας,μιζες,εδω οι καλες μιζες.

  Like

 8. H μόνη χώρα που κυβέρνησαν και κυβερνούν οι συνεργάτες των ηττημένων
  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου….

  Like

 9. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
  ΤΡΕΞΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
  ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
  ——————————————————————————————————————————————–

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
  του Κόμματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

  «Κατάργηση του άρθρου 324 και του Παραρτήματος ΧΙ του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-04-2012), που αφορά στην έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Siemens A.G και Siemens A.E.

  ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
  Επί της αρχής
  Με το άρθρο 324 του Ν. 4072/2012 εγκρίθηκε το Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδος και των Εταιρειών Siemens A.G (μητρική) και Siemens A.E. (θυγατρική), όπως το Σχέδιο αυτό με τα συνημμένα του παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα και σε μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα προσαρτήθηκε στον εν λόγω νόμο ως Παράρτημα ΧΙ .

  Σύμφωνα με το κείμενο της Συμφωνίαςη γερμανική εταιρεία ζητάει συγγνώμη από το Ελληνικό Δημόσιο για όσα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των δικογραφιών και κυρίως για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στους κανόνες διαφάνειας αξιωματούχων της σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Δηλώνει ότι παρά την οικονομική κρίση της Ελλάδος πιστεύει ότι η χώρα θα ανακάμψει και καλεί τους επενδυτές από όλο τον κόσμο να έρθουν και να στηρίξουν τη χώρα. Η ίδια η εταιρεία δεσμεύεται ηθικά ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα ενισχύσει μέσα στο 2012 με 100 εκατομμύρια ευρώ μετρητά τη Siemens Ελλάδος, προκειμένου η εταιρεία, των 600 εργαζομένων, να ανακάμψει.

  Περαιτέρω, η εταιρεία θα δώσει στη χώρα μας παροχή-αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ υπό μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων ενάντια στη διαφθορά και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια. Παράλληλα, παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000, 00 ευρώ από έργα σε νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια κ.α και δεσμεύεται για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα, που θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας.

  Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του Ελληνικού Δημοσίου. Ρητώς αναφέρεται ότι παραιτείται και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι η Siemens A.G είναι αξιόπιστη εταιρεία υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ με αποτέλεσμα να αίρονται τα εμπόδια συμμετοχής της Siemens σε δημόσιους διαγωνισμούς και να δίνεται το πράσινο φως για την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.

  Δημιουργείται εποπτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια από τρεις Έλληνες και τρεις εκπροσώπους από τη γερμανική εταιρεία. Επικεφαλής θα είναι Έλληνας. Εάν προκύψουν διαφορές ως προς την ερμηνεία διατάξεων της συμφωνίας, αυτή θα κριθεί από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης.

  Ως γνωστόν τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960 η γερμανική εταιρεία άρχισε να παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά και στη συνέχεια να συμμετέχει σε διαγωνισμούς προμηθειών εξοπλισμού ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού υλικού σε πολλούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας του Ελληνικού Δημοσίου.

  Στα χρόνια που πέρασαν η γερμανική εταιρεία δημιούργησε σταδιακά ένα τεράστιο δίκτυο επαφών μέσα στην ελληνική δημόσια διοίκηση και ένα σημαντικό πλέγμα σχέσεων με κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς με στόχο τη διαφθορά και τη διάβρωση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Έτσι, με μίζες και λαδώματα, η γερμανική εταιρεία κέρδιζε με άνεση κάθε δημόσιο διαγωνισμό, που την ενδιέφερε, και αύξανε τόσο το τζίρο της και τα κέρδη της όσο και την επιρροή της στην ελληνική πολιτική σκηνή.

  Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και αφού οι συνέπειές του εκτυλίχτηκαν και αναπτύχθηκαν τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα, συστάθηκε στη χώρα μας με τεράστια καθυστέρηση η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ομοίως με πρωτοφανή κωλυσιεργία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της γερμανικής εταιρείας, η οποία διέφθειρε όλη την ελληνική δημόσια διοίκηση με μίζες και λαδώματα για να κερδίζει τους διαγω

  Επιπλέον η γερμανική εταιρεία πρωτοστάτησε στον τομέα της και με δικές της πρωτοβουλίες δημιούργησε καρτέλ για τη χειραγώγηση της αγοράς και με εναρμονισμένες πρακτικές, κατά παράβαση του Δικαίου της ΕΕ, πέτυχε το συντονισμό των τιμών με τις άλλες εταιρείες του κλάδου και εν γένει την ενιαία τιμολόγηση των διαφόρων ειδών και υλικών που προμήθευαν αυτή και οι ομοειδείς με αυτή εταιρείες τους οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

  Συνεπώς, η σπουδή και η βιασύνη που επέδειξε η κυβέρνηση Παπαδήμου για το κλείσιμο του σκανδάλου, που ταλάνισε την ελληνική πολιτική σκηνή και στιγμάτισε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους, δείχνουν την πρόθεση του πολιτικού συστήματος των δύο Μνημονίων, να συγκαλύψει όλες τις τελεσθείσες παράνομες και ποινικά κολαστέες πράξεις και να παραγράψει τα αδικήματα όλων των εμπλεκομένων προσώπων.

  Η επιτευχθείσα συμφωνία υποτέλειας και υποταγής της Ελλάδος στη γερμανική εταιρεία, τιτλοφορούμενη αδόκιμα ως «Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού», είναι επονείδιστη, επαίσχυντη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα του κράτους και του ελληνικού λαού. Το κείμενο της Συμφωνίας το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια από τη Βουλή με το άρθρο 324 Ν. 4072/2012 διέπεται από ανούσιες υποσχέσεις, αόριστα ευχολόγια και ανύπαρκτες εν τοις πράγμασι δεσμεύσεις, η δε συμφωνία όχι μόνο δεν καλύπτει στο ελάχιστο τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου αλλά αντιθέτως αποτελεί κορυφαία επικράτηση της Siemens σε βάρος της Ελλάδος.

  Μάλιστα, το εγκριθέν υπό του άρθρου 324 Ν. 4072/2012 Σχέδιο Συμφωνίας Συμβιβασμού είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό καθώς αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 106 του Συντάγματος.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 2 ορίζεται ρητά ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας». Στην προκειμένη περίπτωση, η γερμανική εταιρεία, μέσω της εδώ θυγατρικής της, προξένησε τεράστια βλάβη στην εθνική μας οικονομία και συνεπώς το Ελληνικό Δημόσιο, ως ο θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος, όφειλε να προστατεύσει τα συμφέροντα του κράτους και του λαού.

  Άλλωστε, τα αποτελέσματα και τα οφέλη από τη Συμφωνία αυτή είναι μηδαμινά για την Ελλάδα, που απλόχερα χαρίζει στη γερμανική εταιρεία, η οποία αποδείχθηκε μέντορας στη διαφθορά και στη διάβρωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, δισεκατομμύρια ευρώ που αποδεδειγμένα αρπάχθηκαν τόσο από ελληνικές και άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες, όσο και από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου.

  Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε την άμεση κατάργηση του επονείδιστου και αντισυνταγματικού άρθρου 324 και του Παραρτήματος ΧΙ του Ν. 4072/2012 και τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής για την άμεση επανεξέταση του σοβαρότατου αυτού πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και ηθικού σκανδάλου με πρωταγωνιστή και ηθικό αυτουργό τη γερμανική Siemens και φυσικό αυτουργό την ελληνική Siemens.

  Like

  1. Λοιπόν θα ζητήσουμε κι εμείς συγγνώμη απο την εταιρεία αλλα θα καταργήσουμε την συμφωνία που έκανε ο Στουρνάρας.
   Να σου πω… από συνταγματικής πλευράς… το να ασκεί εκτελεστική εξουσία ένα άτομο μη εκλεγμένο είναι νόμιμο;
   Υπάρχουν συνταγματολόγοι στους ΑΝΕΛ;
   Κι άλλο ένα που θέλω να ρωτήσω. Όταν ένα κομμα είναι ρημαδοεκλεγμέν για να ασκήσει εκτελεστική εξουσία κι έχει πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης είναι απόλυτα νόμιμη κυβέρνηση, έτσι; Δεν δικαιούται να καλέσει άλλους που δεν έχουν λαϊκή εντολή για να μοιραστούν την εκτελεστική εξουσία μαζί της, συγκροτώντας μία άλλη μη εκλεγμένη, έτσι δεν είναι;
   Αν η συγκροτηθείσα κυβέρνηση είναι παράνομη, όλα αυτά που έχει ψηφίσει στη βουλή πχ Δανειακή β και μνημόνιο β δεν είναι καταρριπτέα ως αντισυνταγματικά;;

   Like

 10. Από την μια χαρίζουν 2 δις στους Γερμανούς της Siemens και από την άλλη ζητούν από τον Ελληνικό Λαό νέες δυσβάσταχτες περικοπές.

  Ας τους καμαρώσουν τώρα αυτοί που τους ψήφισαν

  Like

 11. ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ………..ΕΙΜΑΣΤΕ……..ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…..ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ. ΟΥΣΤ

  Like

 12. εισαστε ολοι πουλημενα λαμογια ,ταχετε παρει απο παντου,
  και φοβοσαστε να πειτε το ονομα σας,
  γιατι σας ξερουνε τι λιμασμενα εισαστε ολα σας.

  το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να σωσετε τη μουρη σας και τα κλοπιμιαια,
  και ξεπουλατε την Ελλαδα κι εμας.

  αν δεν τιμωρηθουνε οι κλεφτες και οι απατεωνες της πολιτικης σκηνης,δεν θα δουμε ασπρη μερα.

  Like

 13. Νιώθω ρίγη εθνικής υπερηφάνειας όταν σκέφτομαι ότι μας εκπροσωπούν πατριώτες που
  * δεν παίρνουν ποτέ μίζες κάτω από το τραπέζι
  * δεν δέχονται να έχουν προνόμια που δεν έχουν οι απλοί άνθρωποι που τους αναδεικνύουν
  * δεν διορίζουν ποτέ τους δικούς τους ανθρώπους
  * δεν ψηφίζουν νομοσχέδια που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα ντόπια και κυρίως ξένα
  * δεν ξεχνούν το λαό που εκπροσωπούν και που τους εξέλεξε για να τον υπηρετούν

  … μήπως τελικά τις μούντζες να τις στρέψουμε στον εαυτό μας ;

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s