olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Θα την πληρώσουν οι μέτοχοι της ΑΤΕ;

Posted by economikos στο Αύγουστος 3, 2012

20120803-035654.jpgΚαλά τα λέμε για τις διαστάσεις σκανδάλου που έχει λάβει η πώληση της ΑΤΕ (το υγιές κομμάτι πάει στην Πειραιώς), αλλά με αυτούς που είχαν αγοράσει μετοχές της Αγροτικής, τι γίνεται;

Γιατι, αυτο που γίνεται τους τελευταίους μήνες (μην πούμε χρόνια) στο χρηματιστήριο είναι ένα ακόμα έγκλημα για το οποίο δεν μιλά κανείς.

Διαβάστε μια ανάλυση του capital.gr για το τι εκτιμάται οτι θα γίνει με τους μετόχους της ΑΤΕ που είναι σε «αναμμένα κάρβουνα»:

Έμπειρα στελέχη της αγοράς σχολιάζουν, ότι στην ουσία οι μέτοχοι της Αγροτικής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, αφού βάσει συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ακόμη και αν τους αναλογούσε ένα κομμάτι του τιμήματος που καταβάλει η Πειραιώς (95 εκατ. ευρώ), αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Το free float της Αγροτικής διαμορφώνεται στο 10% επί του συνόλου των μετοχών, ήτοι 175 εκατ. κομμάτια, ενώ αν λάβουμε υπόψη τη σημερινή τιμή της μετοχής στα 0,1550 ευρώ (που είναι η τιμή που έκλεισε όταν ανακοινώθηκε το deal), τότε η συνολική αξία των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών μετόχων ανέρχεται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, οι μέτοχοι της Αγροτικής έχουν περάσει… από χίλια κύματα και έχουν δει την αξία των τοποθετήσεών τους να συρρικνώνεται δραματικά, σε ποσοστό 84% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που ο τίτλος της ΑΤΕ διαπραγματεύτηκε πάνω από το 1 ευρώ ήταν τον Αύγουστο του 2011.

18 Σχόλια to “Θα την πληρώσουν οι μέτοχοι της ΑΤΕ;”

 1. Σοφία said

  Α! δεν ξέρω… αν θα ισχύσει για την πώληση στην Πειραιώς αλλά σύμφωνα με το μεσορποθεσμο «Αν υπάρχουν εμπράγματα δικαιώματα τρίτων (π.χ. ιδιωτών ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος. Δηλαδή χάνουν και οι όποιοι ιδιώτες ή άλλοι επενδυτές τα δικαιώματά τους αναγκαστικά μέσω απαλλοτρίωσης! Το αποτέλεσμα της απαλλοτρίωσης πηγαίνει απευθείας στο Ταμείο ή στον αγοραστή… Και ο λογαριασμός στον ελληνικό λαό αφού η « δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο», πληρώνει δηλ. ο ελληνικός λαός (Κεφ. Α΄ Αρθρο 2, παρ. 8)

  Και με άλλα λόγια, αναφέρεται και στις ακόλουθες παραγράφους για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση, ότι ο ελληνικός λαός, δια του Δημοσίου, αναλαμβάνει με δικά του έξοδα αποζημιώσεις προς τρίτους (Κεφ. Α’, Άρθρο 2 παρ. 12).

  Τώρα αν αυτό ισχύσει και με όσους έχουν μετοχές, μάλλον ο λογαριασμός θα πάει στο δημόσιο.

  Βέβαια το ελλειμα του δημοσίου έτσι δεν θα μειωθεί ποτέ, αλλά στόχος της πολιτικής των δανειστών και της συγκυβέρνησης, φυσικά, δεν είναι η μείωση κανενός ελλείματος αλλά το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ.

  Εμείς βέβαι ψηφίσαμε για το ευρώ… όχι για την Ελλάδα…

  Μου αρέσει!

 2. anonymous said

  Ως μέτοχος της ΑΤΕ με 60 μετοχές σας λέω ότι η μετοχή ξεκίνησε από 7 Ευρώ και πήγε στα 0,015 λεπτά. Η τιμή 0,15 που βλέπετε είναι η τιμή 10 μετοχών που τις έκαναν μία με ανάποδο-reverse split. Πρόκειται για κοινούς κλέφτες.

  Μου αρέσει!

 3. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ακριβως οπως τοσα χρονια και αλλων τραπεζων!

  ΕΤΒΑ…Εμπορικη…..

  Χρονια πολλα!

  Μου αρέσει!

 4. Επενδυτής said

  Ο κ. Προβόπουλος είναι ανεύθυνος όταν δηλώνει ότι η ΑΤΕ ούτε πουλήθηκε ούτε συγχωνεύτηκε αλλα μεταφέρθηκαν περιουσιακά στοιχεία. Για τους μετόχους της ΑΤΕ ο κ. Προβοπουλος είπε ότι θα χάσουν τα χρήματα τους κατα πάσα πιθανότητα(0,05 euro ανά μετοχή). Μαζί του είναι συνυπεύθυνοι, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και η επιτροπή του ΧΑΑ. Όλοι αυτοί επέτρεπαν εδώ και πολύ καιρό στη ΑΤΕ να πουλάει σκάρτες μετοχές αντί να τη θέσουν σε επιτήρηση ή σε αναστολή και αυτά να συμβαίνουν για μετοχή ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!…Σύμφωνα με το νόμο, η Πειραιώς οφείλει να δώσει μετοχές στους μετόχους ΑΤΕ.

  Μου αρέσει!

 5. Διονύσης Ξανθάκης said

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Επενδυτή καθότι έστω στοιχιωδώς αν σκεπτόντουσαν αυτοί που έκαναν αυτή την κίνηση και άδειασαν για ακόμη μια φορά τους ταλαίπωρους ιδιώτες μικροεπενδυτές, που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να είχαν καλύψει λογω μικρού αριθμού μετοχών, θα είχαν καταλάβει ότι με γνώμονα την μεταχείριση των μετόχων της ΑΤΕ θα ακολουθήσουν μαζικές αποχωρήσεις ιδιωτών επενδυτών αμέσως μόλις βγαίνει μια φήμη για πώληση εταιρείας που κατά πλειοψηφία ανήκει στο Δημόσιο (βλέπε ΤΤ που αναγκαστικά η Επιτροπή Κεφαιαγοράς προσωρινά ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της λόγω….ασταμάτητης πτώσης) καθώς και όλες αυτές που έπονται…Πολύ εμπνευσμένη στρατηγική! . Βέβαια ο κ. Προβόπουλος ως συνήθως και οι λοιποί μας πολιτικοί…αστέρες σκέφτηκε κοντόφθαλμα και άνετα διατύπωσε την άποψη ότι απλά….χάσατε, ας προσέχατε.

  Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση πριν κλείσει τη συμφωνία θα έπρεπε να είναι η προστασία των μετόχων (πχ με ανταλλαγή μετοχών της ΑΤΕ με της Πειραιώς). Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν επενδύουν οι ξένοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο….

  Μου αρέσει!

 6. VASILEIADIS GIORGIOS said

  esis oli kala ta lete alla emeis pou exoume metoxes stin ate giati den kanoume tipota prepi na SINANTITHOUME STO YPORGIO KAI NA TOUS KANOUME NA KATALAVOUNE OTI THEN BORON NA KLEVOUNE TA LEFTA MAS ETSI APLA I AXORTAGI POSA AKOMA THA MAS KLEPSOUNE LIPON MIA SINANTISI THA ITAN KALI

  Μου αρέσει!

 7. Τέας Φώτης said

  Συμφωνώ κι εγώ κ. Ξανθάκη. Εχω κι εγώ πολλές μετοχές της ΑΤΕ. Πως μπορούμε να συνεννοηθούμε; Εν ανάγκη να προσφύγουμε νομικά

  Μου αρέσει!

 8. Σωτηρης said

  μας κλεβουν,μαςκλεβουν,μας κλεβουν

  Μου αρέσει!

 9. tzamal said

  OI METOXOΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΙΚΟΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ

  Μου αρέσει!

 10. tasos said

  τ α σ ο s ειπε να συνοννοηθουμε και να προσφυγουμε νομικα γιατι μασ κλεψανε τοσο αδικα

  Μου αρέσει!

 11. […] Θα την πληρώσουν οι μέτοχοι της ΑΤΕ; […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: