Πάνε να πληρώσουν την ΑΤΕ με τα λεφτά που πήραν από τα 18 δις για τις τράπεζες!

Με ομόλογα του EFSF θα καλυφθεί το κενό των 6,67 δισ. του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκε στην Πειραιώς, είπε η διοίκηση Σάλλα σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές σήμερα το απόγευμα.

Αυτό το ποσό προέκυψε με βάση την προσωρινή αποτίμηση στα μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού. 

Μα, με ομόλογα του EFSF δεν πήραν και τα 18 δις από τη δανειακή Νο2 οι Alpha, Eurobank, ETE και Πειραιώς; Αυτά δεν είναι τα «φρέσκα»; Μην μας λέει η Τράπεζα της Ελλάδος ότι η Πειραιώς δεν μπορεί να πληρώσει με αυτά τα λεφτά… 

Η Πειραιώς δεν ήταν η τράπεζα που κόπηκε από τα «τεστ αντοχής» των τραπεζών; Που βρήκε τα κεφάλαια να κάνει την εξαγορά, από την στιγμή που στο ενδιάμεσο έχει σκάσει ένα κούρεμα και μια μακρά εκροή καταθέσεων; 

Όσο ερωτήματα και να θέτουμε το ζήτημα είναι ένα: πάλι ο μακάκας θα την πληρώσει! Γιατί; Γιατί τα ομόλογα του EFSF τους τα έδωσε το κράτος για την ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς και τώρα απλά, τους τα γυρνάνε πίσω, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε ευρώ από την τσέπη τους! 

Και να πούμε ότι είχαν έρθει τα Χριστούγεννα … Τέτοια δώρα μόνο στην Ελλάδα του μνημονίου, των τοκογλύφων και των τραπεζιτών!

5 σκέψεις σχετικά με το “Πάνε να πληρώσουν την ΑΤΕ με τα λεφτά που πήραν από τα 18 δις για τις τράπεζες!”

 1. Φτιαχνουν μια εταιρεια, την «υγιη» ΑΤΕ. Την αγοραζει ο Σαλλας (για λογαριασμο ποιων?) με ποσο εκ των 18 δις που θα εξοφλησουμε εμεις για λογαριασμο αυτου που την αγοραζει !!!

  Τι του δινουμε αυτου που την παιρνει χαρισμα ??? Τη γη των αγροτων που χρωστανε δανεια. Την Ελληνικη γη μας. Αυτη ειναι η «υγιης» ΑΤΕ.

  Ποια ειναι τωρα η ΑΤΕ που απομενει, η θνησιγενης ??? Α καλε, σ’ αυτην την εταιρεια βαλαμε τις υποχρεωσεις της ΑΤΕ, αυτες που παλι εσεις κοροϊδα θα εξωφλησετε …. Πως ? Ι DON’ T MIND, OR MAYBE I DON’ T CARE !

  Μου αρέσει!

 2. Αποκαλύψεις για την Οικογένεια Καρχιμάκη

  Να γιατί ο κ. Καρχιμάκης αντιδρά στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ Bank. Η ανιψιά του Αγγελική Καρχιμάκη κατέχει θέση στις νομικές υπηρεσίες της ΑΤΕ Bank και σύντομα θα αποκαλύψουμε τι γίνεται με κάποια ξενοδοχεία στην Κρήτη.

  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης συνεχίζει να επιτίθεται κατά διαδικασιών και να κατηγορεί την διοίκηση της ΤτΕ γιατί δεν ανακεφαλαιοποίησε απευθείας την ΑΤΕ.
  Ο κ. Καρχιμάκης που είναι λαλίστατος και αποκαλυπτικότατος απέφυγε…. να αποκαλύψει πως μεταφέρθηκε σε ειδική θέση που δημιουργήθηκε για εκείνον στον υπουργείο Υποδομών;
  Το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να συμβάλλει στην εξυγίναση και αναδιάρθρωσης της χώρας και να πάψει να συμπεριφέρεται λαικίστικα.
  Παραθέτουμε την απόφαση που αφορά τον κ Μ. Καρχιμάκη….ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  (4)
  Με την υπ’ αριθμ. οικ. 64311Υ7277/27−12−2010 κοινή
  απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ,του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.3717/2008, και του Π.Δ 293/99 (Φ.Ε.Κ263/26.11.99), ύστερα από την με αριθμό 4/2010
  Γνωμοδότηση της Α΄ Επιτροπής που συγκροτήθηκε με την με αριθμό 3502/39/20−1−2010 απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, μεταφέρεται ο Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου πρώην υπάλληλος της εταιρείας «Ολυμπιακή Αεροπορία − Υπηρεσίες Α.Ε.» στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ειδικότητας Διοικητικού−Οικονομικού.
  Η ανωτέρω θέση καταργείται αυτοδίκαια με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του μεταφερόμενου. Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3717/2008.
  Ο ανωτέρω οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη της θητείας του ως Βουλευτής, για οποιοδήποτε λόγο.
  (Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε./Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών
  και Δικτυων: 216/8−2−2011).
  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
  ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
  ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ

  ΠΗΓΗ: BANK WARS GR

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s