Αγαπούλα…. πούλα….!!

Του Πασχάλη Τσολάκη

Μετά τη διαφήμιση αρχίζει το έργο…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γυναίκα που την λέγανε Ελλάδα. Ζούσε με τα παιδιά της σε ένα πανέμορφο σπίτι δίπλα στην θάλασσα. Λίγο πιο πάνω άρχιζε ένα πανέμορφο δάσος. Τα είχανε όλα. Δεν τους έλειπε τίποτα. Παίζανε, γελούσανε, τραγουδούσανε τα παιδιά κι η μητέρα ένιωθε ικανοποιημένη και χαρούμενη που ήταν ευτυχισμένα.

Η θάλασσα γεμάτη νησιά, βαρκούλες και καράβια, μικρά και μεγάλα. Το δάσος γεμάτο
πηγές, νερά και ποτάμια. Χρυσό και μάλαμα που λένε οι χωρικοί.

Κι ύστερα κάποιοι το βάλανε στο μάτι το κουκλίστικο σπιτάκι. Ξέρανε αυτοί. Πολύ το ασημικό που κατείχε το σπίτι. Ξαφνικά άρχισαν να κατηγορούν την μάνα ότι δεν ήταν καλή νοικοκυρά και τα παιδιά της, άτακτα, κακά, τεμπέλικα. Μόνο μάμ…κακά.. και νάνι….

Ζήτησαν από τους κηδεμόνες της κυράς και των παιδιών να υπογράψουν ένα χαρτί, μνημόνιο το λέγανε και όλα θα τα αναλάμβαναν αυτοί και θα βάζανε σε τάξη την οικογένεια και τα οικονομικά της!!!

Κι ήρθαν μια μέρα τρεις καλοντυμένοι, ειδήμονες ο τίτλος τους, να βάλουνε τάξη. Τους είδαν τα κορίτσια και χασκογελούσαν. Σαν πουστράκια πολυτελείας είναι, είπε γελώντας σιγανά η μία. Την άκουσε ένα αγόρι και φώναξε δυνατό. Ντιντίδες είναι δεν τους βλέπεις;

Πέρασε λίγος καιρός και τα πράγματα στο σπίτι ζόρισαν. Μαμά το γάλα μου, φώναζαν τα παιδιά. Τελείωσε παιδί μου, απαντούσε η μάνα! Δεν έχουμε άλλο! Μαμά το σάντουιτς να πάω σχολείο. Δεν υπάρχει πια σάντουιτς παιδί μου! Μαμά θέλω καινούργιο τετράδιο. Δεν υπάρχουν πια τετράδια παιδί μου! Μαμά πονάει η κοιλιά μου, να πάμε στο γιατρό. Έκλεισε το νοσοκομείο παιδί μου! Κόρη μ’ τα φάρμακα μ’ , πέθανα στον πόνο. Δεν υπάρχουν πια χάπια πατέρα!

Αγαπούλα…. ξεπούλα….!!!

Άρχισαν τότε λα λιγοστεύουν τα νησιά, τα καράβια, να λιγοστεύουν οι πηγές και τα ποτάμια, να σπανίζει το νερό. Το σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Κι η μάνα έβλεπε τα παιδιά να βρίζουν, ύστερα να κλαίνε και στο τέλος να μαραζώνουν.

Αγαπούλα….το πιστόλι…!

Χα! Χα! Χα! Αρχίζει να χαχανίζει το διαολάκι.
Σκάσε και σύ πια του λέει η γυναίκα. Να πας στον πατέρα σου το διάολο. Δεν θα βρω το πιστόλι…..

Για αυτό χαχανίζω χαζούλα. Πρώτα τα όπλα σου παίρνουν αυτοί κι ύστερα όλα τα άλλα! Για μαλάκες τους πέρασες!!!

Καθώς απομακρύνονταν χοροπηδώντας το διαβολάκι φώναζε…

Αγαπούλα… Ξεπούλα τώρα το κορμί σου. Αυτό σου έμεινε!

Το παραμύθι όμως δεν τελείωσε….! Ο έλληνας, ο ήρωας του παραμυθιού σε απρόβλεπτη ώρα θα φανεί!!!

6 thoughts on “Αγαπούλα…. πούλα….!!”

 1. Kαλημέρα,
  θα σας πω και εγώ ένα παραμύθι .
  Κάποτε ένας ψαράς έπιασε στα δίχτυα του λίγα ψαράκια .Η ψαριά δεν ήτανε καλή …αλλά και ένα μικρό ψαράκι πανέμορφο αλλά τόσο δούλι .Το κοιτούσε και το καμάρωνε και τότε άκουσε μια φωνούλα να του λέει …άσε να φύγω και εγώ θα σου χαρίσω ότι θες .Ο ψαράς το λυπήθηκε και το άφησε και δεν ήθελε και τίποτε .
  Παίρνει το δρόμο του γυρισμού …με βαριά καρδιά ,η γκρίνια της γυναίκας του ανυπόφορη .
  Για να την καλμάρει της είπε την ιστορία με το μικρούλικο ψαράκι που μιλούσε και ήτανε και πανέμορφο .Και η γυναίκα του του είπε ….βλάκας όπως πάντα ,γιατί δεν του ζήταγες να μας φτιάξει τη καλύβα ,άντε γρήγορα …..και μη γυρίσεις πίσω αν δεν το βρεις.
  Πάει ο ψαράς και κάθεται στο μέρος που ψάρεψε το ψαράκι ….και νάσου το μικρό ψαράκι .Τι θες ,του λέει.Ο ψαράς του είπε ,είπε η γυναίκα μου να μας φτιάξεις το σπίτι ,αν μπορείς …ταπεινός και αγνός ο καημένος .Πήγαινε, του είπε το ψαράκι .Και ο ψαράς πήρε το δρόμο του γυρισμού και σκεφτότανε τι θα πει στην άπληστη και κακία γυναίκα του ,δεν πίστευε στη δύναμη του μικρού ψαριού.
  Δεν πίστευε στα μάτιά του …το καλύβι έγινε σπίτι ! Η γυναίκα του ευχαριστημένη …αλλά για πόσο; και πάλι θέλω ….και θέλω και ο ψαράς πήγαινε ζητούσε και ζητούσε με βαριά καρδιά ..αλλά έτσι γλύτωνε από τη γκρίνια.
  Κάποιο μέρα η πλεονέκτρα γυναίκα αφου τα είχε ΟΛΑ και δεν ήξερε τι άλλο να ζητήσει ,τον φωνάζει και του λέει ….θα πας στο ψάρι σου και θα του ζητήσεις να γίνω ΘΕΟΣ και μην ξαναγυρίσεις αν δεν το κάνει και αν σε βρούν οι υπηρέτες μου θα δώσω εντολή να σε σκοτώσουν .
  Πάει ο ψαράς ….αυτή τη φορά αγανακτισμένος ,θυμωμένος …η θάλασσα είχε αντάρα ,το κύμα ήτανε θολό και το ψάρι μεγάλο και δεν γυάλιζαν τα λέπια του ήτανε μουντά .Τι θες του είπε …και εκείνος είπε βαρέθηκα να πληρώνω με το αίμα μου ,τη ζωή μου ,την αξιοπρέπειά μου τις αλλαζονείες μια ξιπασμένη ανόητης και φτηνής γυναίκας .Μιας μου δεν εκτίμησε τα χρόνια τα φτωχά που κουβάλαγα με τον ιδρώτα μου τον επιούσιο και θέλω να ξαναγίνω ΦΤΩΧΟΣ.
  Πήγαινε του είπε το ψάρι και μεταμορφώθηκε σε ψαράκι με πολύχρωμα λέπια …πήγαινε φίλε μου ,και εγώ θα είμαι ο φίλος της ψυχής σου .
  Και πήρε το δρόμο του γυρισμού και το παλάτι έγινε καλύβι και η γυναίκα του ….ταπεινή .
  Και άρχισε πάλι τον αγώνα και πάλι μπορούσε να σιγοτραγουδά και να περιμένει το φιλαράκι του για να πει μια κουβέντα και όχι μόνο για να ζητήσει.

  Like

 2. Και τότε ήλθε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ και πήρε την φαρέτρα και άρχισε να ΣΚΟΤΩΝΕΙ τους μνη-στήρες (Μνη-μονίου) εναν προς έναν, ενώ ο Τηλέμαχος έκλεισε τις πόρτες για να μην Ξεφύγει κανένας. Έτσι έπρεπε να τελειώνει το ΖΩΝΤΑΝΟ παραμύθ.

  Like

 3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ…

  ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ…
  ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ??

  ΑΣ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ….

  Like

  1. Αυτό θέλουν και οι προδότες ρε φίλε. Να παραλύσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να προκληθεί χάος. Τέλος οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, η Υγεία, όλες οι Δημόσιες Υποδομές. Ιδιωτικά τα νερά, η ενέργεια, οι δρόμοι, οι συγκοινωνίες, κατασχεμένη η αγροτική γη, κατεστραμμένη η ντόπια βιομηχανία, υβρίδια που δεν ξαναγεννάνε οι σπόροι της Monsanto. Πώς και σε ποια χώρα θα δουλέψουν οι Έλληνες για να ξαναχτίσουν την Ελλάδα; Οι αόρατοι ιδιοκτήτες της Νέας Τάξης θα αποφασίζουν για τους φόρους και τις τιμές των προϊόντων. Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες και είναι πολύ εύκολο να το κάνουν. Αδυνατίζουν την Ελλάδα στέλνοντας τα νιάτα και τη δύναμη της χώρας στη μετανάστευση και αλλοιώνοντας τη σύνθεση του πληθυσμού. Game Over!!!.
   Λύση υπάρχει!!! Ελάχιστοι είναι οι προδότες που φταίνε. Εξαγορασμένοι Πολιτικοί και Δικαστές, Νομικοί Σύμβουλοι, Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές, Διοικητές Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, μεγαλοστελέχη δηλαδή που εξαγοράστηκαν απ’ αυτούς που ήθελαν να γονατίσουν τη χώρα για να ρημάξουν το Δημόσιο Πλούτο και τους απλούς πολίτες. Οι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι απλά εφαρμόζουν τους προδοτικούς Νόμους που προπαρασκεύασαν και ψήφισαν οι προδότες για να λεηλατήσουν τη χώρα τ’ αφεντικά τους.
   Πρέπει να απαλλαγούμε από τους προδότες της Βουλής, τους γραφειοκράτες συμβούλους τους και τους διεφθαρμένους δικαστές. Να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη ΔΙΚΗ μας Δημόσια περιουσία που ξεπούλησαν. Αυτά αρκούν για να ξεκινήσει η παραγωγή. Αγροτική και βιομηχανική. Μόνο αυτό χρειαζόμαστε. Τροφή για τους Έλληνες. Γιατί κανείς δεν αυτοκτονεί επειδή του πήρες τη Mercedes ή το κινητό τηλέφωνο. Αυτοκτονεί όταν δεν έχει τροφή για να βγάλει τη μέρα και η κοινωνία απουσιάζει.

   Like

 4. “Για αυτό χαχανίζω χαζούλα. Πρώτα τα όπλα σου παίρνουν αυτοί κι ύστερα όλα τα άλλα! Για μαλάκες τους πέρασες!!!”

  Πόσο δίκιο έχεις ρε Πασχάλη!!! Αυτό που γράφεις προσπαθούν εδώ και χρόνια να το κάνουν στις ΗΠΑ. Εκεί οι πολίτες έχουν Συνταγματικό δικαίωμα να κατέχουν όπλα, ακόμη και πολεμικά. Προσπαθούν λοιπόν να τους αφοπλίσουν με διάφορες αρλούμπες ότι τα όπλα είναι επικίνδυνα κλπ. Πρόσφατα ο Ομπάμα υπέγραψε ένα Σύμφωνο με τον ΟΗΕ για να τους το παρουσιάσει ως Διεθνή Συνθήκη για τον περιορισμό των όπλων. Σε όλες τις χώρες που ελέγχουν οι Νεοταξίτες εξαγοράζοντας τους πολιτικούς, ελέγχουν επίσης και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Έτσι, μόλις οι πολίτες μείνουν άοπλοι, είναι απίστευτα δύσκολο να εξεγερθούν απέναντι στους πάνοπλους Πραιτωριανούς. Κρύψτε καλά όσα όπλα έχετε, γιατί θα χρειαστούν στην εξέγερση που μαθηματικά θα οδηγήσουν οι πολιτικές γενοκτονίας των καθαρμάτων της Νέας Τάξης. Όσοι έχετε συγγενείς αστυνομικούς, μιλήστε μαζί τους και πείστε τους να μη στρέψουν τα όπλα εναντίον εξαθλιωμένων Ελλήνων όταν θα έρθει η ώρα. Να τα στρέψουν ενάντια σε δέκα οικογένειες προδοτών και να στηρίξουν τη Δημοκρατία και την αναγέννηση του Έθνους.

  Like

  1. @ ΓΙΩΡΓΟΣ

   Σιγουρα εσυ δεν εισαι ο Γιωργος που ζει στο Bailiwick of Guernsey,
   9 χρονια…

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s