olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ και ο δολοφονικός ρόλος των νταβατζήδων.

Posted by olympiada στο Ιουνίου 10, 2012

20120610-111510.jpgΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος –Συγγραφέας -Τουρκολόγος

Κάποτε ο Οζάλ είχε πει ότι δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να κατακτήσουμε την Ελλάδα αλλά θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στια αγκαλιές μας. Που να το φαντάζονταν ότι είκοσι σχεδόν χρόνια με τα τον θάνατο του, (δολοφονία ), η Ελλάδα θα είχε πραγματικά κατακτηθεί σαν «χαζό φρούτο» από μια τουρκική τηλεοπτική επέλαση που έχει καθηλώσει τους Έλληνες μέσα στην μεγάλη τους κρίση, καθώς τα ελληνικά κανάλια σου δίνουν πλέον την εντύπωση ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποια ελληνόφωνη επικράτεια, αλλά κάπου στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στον Ντιαρμπακίρ και δεν… συμμαζεύετε.

Τρίβουν τα χέρα τους οι Τούρκοι καθώς οι τηλεοπτικές τους σειρές έχουν βρει τον
καλύτερο πελάτη στο ελληνικό κοινό γεμίζοντας τα τουρκικά ταμεία και παράλληλα σπάνε πλάκα με τους «χαϊβάνηδες γιουνάνληδες», καθώς τους πασάρουν ότι θέλουν για μεταξωτές κορδέλες ενώ στην ίδια την Τουρκία προβάλλονται τηλεοπτικές σειρές με έντονο ανθελληνικό περιεχόμενο. Που ξέρει κανείς, μπορεί σε λίγο καιρό να φτάσουμε στο σημείο να εισάγουμε και αυτές τις τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, θάβοντας οριστικά την ελληνική μας κουλτούρα στο μπιτ παζάρ της Ανατολίας, προς δόξα του Μακρυγιάννη του Κολοκοτρώνη και Κοσμά του Αιτωλού. Εξ άλλου οι Τούρκοι θεωρούν πως μας κάνουν μεγάλη χάρη να μας πουλάνε ότι τηλεοπτικό φρούτο παράγουν, καθώς, όπως ισχυρίζονται, μέσα στην μεγάλη κακομοιριά της Ελλάδας οι τηλεοπτικές τους σειρές… αναπαύουν τους κακομοίρηδες τους Έλληνες και τους δίνουν λίγη χαρά μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της μαύρης τους καθημερινότητας. Είναι χαρακτηριστικό ένα δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας Βατάν, με τον τίτλο, «Türk dizileri Yunanlılara krizi unutturuyor», δηλαδή, «Οι τουρκικές σειρές κάνουν τους Έλληνες να ξεχνούν την κρίση». Παράλληλα μια πρόσφατη έρευνα του γνωστού τουρκικού καναλιού, NTV, από την εκπομπή, «Pasaport» του Mete Çubukçu, με τον τίτλο, «Türk dizileri krizdeki Yunanistn’ ı nasil etkiliyor», δηλαδή, «πως επιδρούν οι τουρκικές σειρές στην ελληνική κρίση», ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίχτηκε ότι οι τουρκικές σαπουνόπερες εμφανίζονται σας οι …ψυχολογικοί σωτήρες των Ελλήνων.

Αλλά το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό καθώς δια μέσω αυτών των σειρών καλλιεργείτε ένα κλίμα εικονικής φιλίας, μιας ατμόσφαιρα ελληνικής υποχώρησης και σταδιακής αποδοχής όλων των τουρκικών επεκτατικών απόψεων και φυσικά δημιουργείτε το έδαφος για να γίνουν φιλικές όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις που θα μας «απαλλάξουν» από όλες τις «σύγχρονες αμαρτίες» μας σαν έθνος και σαν λαός. Με λίγα λόγια, αυτό που είχε πει ο Οζάλ, έρχονται σήμερα να το υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα ελληνικά κανάλια σαν σύγχρονες κερκόπορτες της τουρκικής τηλεοπτικής εισβολής.

Η αρχή έγινε από την περίφημη «Ιστορία Αγάπης» με την γνωστή τηλεοπτική σειρά του Μέγα. Αλλά ο θριαμβρος της τουρκικής τηλεοπτικής εισβολής έγινε με τον περίφημο Εζέλ. Εδώ θα κάνουμε μια στάση καθώς το θέμα χρειάζεται και κοινωνιολογική ερμηνεία. Τρεις ήταν κυρίως οι αιτίες της μεγάλης επιτυχίας του Εζέλ. Α). Η πρώτη είναι η καθαρά κινηματογραφική- τηλεοπτική. Συγκρίνοντας τον ΕΖΕΛ με τα ελληνικά σήριαλ, (με τις λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες ούτε λόγος να γίνετε για κάποια σύγκριση, καθώς εκεί η ηλιθιότητα είναι ο κύριος πρωταγωνιστής ), αμέσως διαπιστώνει κανείς ότι υπερέχει κατά πολύ σε ποιότητα. Η συνταγή μεγάλης και συνεχής δράσης με φοβερή πλοκή, άριστοι ηθοποιοί με φοβερό παίξιμο, έντεχνη και πράγματα ποιοτική μουσική, μια εικόνα πολυτελείας και χλιδής, (άσχετη με την τουρκική πραγματικότητα ), πέτυχε να υπνωτίσει ένα ελληνικό κοινό που έχει βαρεθεί τις ελληνικές τηλεοπτικές βλακείες. Β). Η δεύτερη διάσταση είναι η ψυχολογική. Εδώ θα ήθελα να σταθώ περισσότερο. Στο σήριαλ αυτό, (όπως και στα άλλα τουρκικά σήριαλ), εμφανίζεται μια χαμένη διάσταση της ελληνικής κοινωνίας που έχει θαφτεί τα τελευταία χρόνια από ένα πολυδιαφημιζόμενο ελληνικό εκσυγχρονισμό. Ενώ στα ελληνικά κανάλια κυριαρχεί μια επιμονή στην σεξουαλικότητα και σε κάθε ευκαιρία το γυμνό είναι ο σημαντικότερος τηλεοπτικός παράγοντας τηλεθέασης, ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τηλεοπτικές σειρές που προάγουν την αποχαύνωση της ελληνικής κοινωνίας, εδώ έχουμε την προβολή μιας κοινωνίας που υποτίθεται ότι σέβεται την τιμή της γυναίκας, την οικογένεια με το κοινό τραπέζι, την μάννα, τον πατέρα, τις αδελφικές σχέσεις, την τιμή της φιλίας και όλα αυτά που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας μέχρι ίσως και την δεκαετία του εβδομήντα. Ο «ΕΖΕΛ» ξυπνάει στον σημερινό Έλληνα κάποια χαμένη του ταυτότητα και αυτό είναι ίσως ο κυριότερος λόγος της μεγάλης του επιτυχίας, (ούτε να το φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να προβληθεί στην Γερμανία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Υπάρχει όμως και η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα διάσταση, Γ). Χωρίς να το κάνουν συνειδητά, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο, ο «ΕΖΕΛ» δείχνει ακριβώς μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις της σύγχρονης Τουρκιάς. Μια ασταμάτητη βία και μια αδίστακτη τουρκική μαφία. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι εδώ ο Έλληνας εξοικειώνετε με κάτι το μέχρι χτες πρωτόγνωρο. Το έγκλημα, η εκδίκηση, το αίμα, τα πιστολίδια και οι δολοφονίες, προβάλλονται σαν κάτι το φυσιολογικό, κάτι το απαραίτητο, συχνά αναγκαίο για το ξέπλυμα της τιμής, για την απόδοση της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η σύγχρονη Τουρκία. Ένας κόσμος βουτηγμένος στο αίμα, όπου οι «ήρωες» και οι «σοφοί» είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της τουρκικής μαφίας.

Εδώ όμως βρίσκεται και το πιο επικίνδυνο σημείο για τους Έλληνες και τον ελληνισμό. Έχοντας υποφέρει επί αιώνιες από μια αφύσικη, συχνά πρωτόγνωρη βαρβαρότητα που πήγαζε ακριβώς από το ψυχολογικό υπόβαθρο μιας κοινότητας και μιας θρησκείας όπου δεν καταδικάζετε η βία όπως στον χριστιανισμό, αλλά αντίθετα συχνά εξυψώνετε σαν η απαραίτητη κάθαρση, σήμερα εξοικειωνόμαστε με τηλεοπτικό τρόπο και θαυμάζουμε αυτό το αιματοβαμμένο «δημιούργημα» που μπροστά του ακόμα και οι γκάγκστερς του Σικάγο φαντάζουν μωρές παρθένες. Και παράλληλα, ο θαυμασμός αυτός μετατρέπεται σταδιακά, υποσυνείδητα αλλά σταθερά, σε ένα αίσθημα υποταγής μπροστά σε έναν αδίστακτο, όπως προβάλλετε, γείτονα, που είναι ικανός για όλα, ακόμα και να.. πίνει το αίμα σαν λεμονάδα.

Ενώ όμως στην Ελλάδα οι Έλληνες μένουν με ανοιχτό το στόμα παρακολουθώντας τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, στην ίδια την Τουρκία κάνουν θραύση οι ανθελληνικές τηλεοπτικές σειρές όπως αυτή που μεταδίδετε στην τουρκική κρατική τηλεόραση με τον τίτλο, «Mazi kalbımde yaradır» δηλαδή, «Το παρελθόν πληγή στην καρδιά μου». Στην ανθελληνική αυτή σειρά παίζουν ο Özğür Çevik, γνωστός Νίκος μας από την τουρκική τηλεοπτική σαπουνόπερα «Ιστορία αγάπης» και η Sedef Avci, η γνωστή μας Μπαχάρ από τον Εζέλ. Η ιστορία είναι και αυτή ιστορία αγάπης με φόντο όμως την κυπριακή τραγωδία του 1974. Ο Özğür Çevik, αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού μετέχει στην τουρκική εισβολή στην μεγαλόνησο και σε διαφορές πολεμικές επιχειρήσεις με πολύ μελό σκοτώνει αβέρτα τους «κακούς» Έλληνες. Κάποια στιγμή ο ήρωας μας πιάνετε αιχμάλωτος από τους «αιμοσταγείς εγκληματίες» της ΕΟΚΑ και βασανίζετε φρικτά ενώ η αγαπημένη του Sedef Avci, νοσοκόμα του τουρκικού στρατού, ψάχνει απεγνωσμένα να τον απελευθερώσει από τους κακούς και εγκληματίες Έλληνες που διαπράττουν «φρικτή γενοκτονία» σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Άραγε θα τολμήσει κανένα ελληνικό κανάλι να φέρει και αυτή την σειρά στην Ελλάδα ; Τότε πραγματικά θα.. γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Αλλά είναι ατέλειωτες οι ανθελληνικές σειρές όπως τα «Kirik Kanatlar», ή «Σπασμένα Φτερά». Εδώ έχουμε και την τουρκική εκδοχή της γενοκτονίας των ελλήνων της Μικράς Ασίας προς δόξα και τιμή της κ Ρεπούση. Η σκηνή από την προκυμαία από που θα αναχωρήσουν οι Έλληνες πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ο τουρκικός στρατός, όχι μονό συνοδεύει και κουβαλά με μεγάλη ευγένεια τα υπάρχοντα των προσφύγων, μην τυχόν και κουραστούν, αλλά… έχει στήσει και ένα μεγάλο πάγκο στην προκυμαία όπου τους προσφέρει… τρόφιμα ποτά και ότι άλλο που θα τους κάνει ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς. Μάλιστα κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες κλαίνε γιατί θα χάσουν τον φίλο τους, κάποιο Νίκο και κάποιο Κώστα. Ένας λοχαγός είναι απαρηγόρητος για κάποια Μαρία, που τον χαιρετά με εμφανή την στενοχώρια γιατί φεύγει στην προσφυγιά. Σε λίγο τα πλοία που θα τους παραλάβουν φτάνουν και αφού οι Τούρκοι φαντάροι φορτώσουν τα υπάρχοντα τους, τότε βγάζουν τα μαντήλια. Από την μια ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ που… κλαίει απαρηγόρητος γιατί φεύγουν οι Ρωμιοί πρόσφυγες και από την άλλη οι Ρωμιοί κλαίνε και αυτοί καθώς ανεμίζουν τα μαντήλια του αποχαιρετισμού. Κάπως έτσι έγινε… η Μικρασιατική καταστροφή και η άρχισε η μεγάλη ελληνική προσφυγιά, για το περίφημο αυτό τουρκικό σήριαλ.

Τέλος πρόσφατα άρχισε η προβολή ενός νέου σήριαλ αγάπης και …μοιχείας με τον τίτλο, «Bir İsmail iki yaka», δηλαδή, «Ένας Ισμαήλ δυο ακτές». Εδώ ο Τούρκος μάγκας, ψαράς, Ισμαήλ από το Αϊβαλή, τα «φτιάχνει» με μια Ελληνίδα από την Μυτιλήνη, (Ελένη Φιλίνη), ενώ έχει και οικογένεια στο Αϊβαλή. Ο μεγάλος Τούρκος εραστής που γοητεύει την Ελληνίδα και το παίζει δίπορτο. Σίγουρα η σειρά αυτή δεν θα αργήσει να έρθει και στις ελληνικές οθόνες προς δόξα της ελληνοτούρκικης, (βλέπε ελληνικής υπόκλισης στην τουρκική …ερωτική επέλαση), φιλία.

 

77 Σχόλια to “ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ και ο δολοφονικός ρόλος των νταβατζήδων.”

 1. megarian said

  Δυστηχως ειτε μας αρεσει η οχι πολλοι αποτους κατοικους αυτης της χωρας ειναι Ελληνες στα χαρτια αλλα το DNA ειναι τουρκικο (βλ. Τουρκογλου στα χαρτια Βενιζελος) και ειναι φυσικο να τους αρεσει αυτη η ανατολιτικη κουλτουρα και τροπος σκεψεως σε αυτα τα σηριαλ.Η οπως λεει και η παροιμια βρηκεο Τουρκος την γενια του.

  Μου αρέσει!

  • σάι said

   δεν είναι θέμα γονιδίων, αλλά πολιτιστικό.
   αυτό που απλά δεν μας αρέσει να παραδεχόμαστε είναι πως είμαστε -δυστυχώς;- πολύ πιο μπαλκανιστάν-ανατολίτες παρά ευρωπαίοι…

   χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το θέμα της »τιμής» ή του »καθαρού μετώπου».
   δεν συγκαταλέγω πρακτικές όπως ρουσφέτι και μπαξίσι [αμφότερες τούρκικες] γιατί έχουν και τα ευρωπαικά τους αντίστοιχα.

   Μου αρέσει!

   • ΑΝΕΜΟΣ said

    Το… «πολιτιστικο» το δικο σου ποιο ειναι? …Ελληνας ?
    DNA ειναι λοιπον και δεξου το.
    Πηρες πολλα απο την Ελληνικη παιδεια…Τι Αλλαξε?
    Σε διαμαχη με το DNA σου ειναι ξεκαθαρο, ποια ειναι η θεση σου.
    ΟΧΙ ??

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    άνεμε,
    πήγαινε σ έναν γενετιστή και ζήτα του το ελληνικό dna ή όποιο άλλο »εθνικό» dna κρίνεις σκόπιμο.

    καθότι είναι επιστήμων ο άνθρωπος, θα πρέπει να του διασαφηνίσεις σε ποιο απ όλα τα ελληνικά dna αναφέρεσαι: των πελασγών, των δωριέων, των ιώνων, των αιολών, των μετέπειτα βυζαντινών, των »νεοελλήνων» κλπ

    λογικά θα σου προσκομίσει 6-7 dna

    ακόμη πιο λογικά θα σε στείλει σπίτι σου με άδεια χέρια

    το 97 τοις εκατό του γονιδιόματος είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους, με το υπόλοιπο 3 τοις εκατό να καθορίζει χαρακτηριστικά όπως χρώμα, φύλο, μαλλιά, ύψος, κλπ

    το μόνο για το οποίο μπορείς να μιλήσεις λίγο παραπάνω είναι τα χάλπο γκρουπς, που όμως σε βοηθούν να χαρτογραφείς με επιφυλάξεις μετακινήσεις πληθυσμών στο χρόνο, ή να εντοπίζεις δευτερεύουσες γονιδιακές επιμιξίες μέσω γάμων. [πχ στρατεύματα μ. αλεξάνδρου στα υψύπεδα του αφγανιστάν, σταυροφόφοι στη μέση ανατολή, κλπ]

    η γενετική, είτε μιλάμε για φυτά, είτε για ζώα είτε για ανθρώπους είναι πάρα πολύ πρόσφατη επιστήμη, η »τεχνολογία» της ακόμη σε νηπιακή ηλικία, οι μέθοδοί της δεν είναι πλήρως τυποποιημένες στον επιστημονικό κόσμο, όλα είναι σε εξέλιξη. περισσότερο έχει »προοδεύσει» στο χώρο των καλλιεργειών, για το λόγο ότι έχει πρακτικές-εμπορικές εφαρμογές.

    αλλά εδώ μιλάς για πολιτιστικό dna, με άλλα λόγια, σου μιλάω για αστρονομία και μου απαντάς με …αστρολογία.

    πολύ ωραία

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    είχα ακούσει περί μιας μελέτης για το γονιδίωμα των νησιωτών και το αν και κατά πόσο αλλοιώθηκε από μια γνωστή γιατρό αλλά δε γνωρίζω δυστυχώς το αποτέλεσμα. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    αυτό που μπορώ να συμπληρώσω μαρία είναι ότι και οι επιστήμονες κάνουν το δικό τους σκόντο…. διότι οι επιδοτήσεις τους και οι χορηγίες που χρειάζονται για τις έρευνές τους εξαρτώνται εν πολλοίς απ την »αντζέντα» του χορηγού και των δικών του ιδεοληψιών ή σκοπιμοτήτων.

    θα σου φέρω ένα ακραίο παράδειγμα, ενδεικτικό όμως: τα παλιά καλά χρόνια της συνθήκης του όσλο για το μεσανατολικό, γύρω στο 1990, και πριν την δολοφονία του γιτζάκ ράμπιν, βγήκαν κάποιοι ισραηλινοί γενετιστές και είπαν ότι ο πλησιέστερος γενετικά συγγενής λαός ήταν οι παλαιστίνιοι…

    μετά στράβωσαν όλα, δολοφονήθηκε ο ράμπιν, ο νασράλα πέτυχε μεγάλο σόου στην αργεντινή [διάβαζε τρομοκρατικό χτύπημα εβραικού στόχου], η συνθήκη του όσλο πήγε περίπατο, ανέβηκε ο νετανιάχου κλπ κλπ…

    μετά βγήκαν πάλι ισραηλινοί γενετιστές και είπαν ότι »συγνώμη λάθος, ο πλησιέστερος γενετικά συγγενής λαός είναι οι …κούρδοι»

    ρε δεν πάνε να …..ασπρίσουνε λέω εγώ, και οι γενετιστές, και οι φυλετιστές και όλοι.

    Μου αρέσει!

   • ΑΝΕΜΟΣ said

    Αυτο ειναι γμτο μου, που μου λεγε η καημενη η γιαγια..
    «Θεωρια επισκοπου, καρδια μυλωνα» !!
    Αν εισαι Ελληνας Σαι, υπαρχει μια φωνη μεσα σου που μιλαει.
    Εσενα αυτη η φωνη σου λεει: «εβραιος», «εβραιος,»
    Η μονη διαφορα ειναι οτι στο λεει, στην Ελληνικη.
    Ελληνας, ΔΕΝ θα γινεις ποτε..
    ΔΕΝ τρεχει αυτο το αιμα, μεσα σου..

    Μου αρέσει!

  • Anonym said

   Και καλά,τα ιδιωτικά κανάλια κάνουν τη δουλειά τους και προβάλλουν ότι τους φέρνει €€€.
   Τα κρατικά όμως;Σήμερα,επέτειο του θανάτου του Μ.Αλεξάνδρου,ούτε ένα δεν έκανε ένα αφιέρωμα για τον Στρατηλάτη.Ούτε καν η ΕΤ3,το κατ΄ εξοχήν κανάλι της Θεσ/νίκης.
   Και να πω ότι δεν έχουν κάτι να δείξουν;Έχουν,αλλά…

   h**p://www.dailymotion.com/video/xkp09j

   Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!!

   Μου αρέσει!

 2. Maria said

  Τα παιδια μεγαλωνουν «παρεα» με ωραιοποιημενους τουρκους και ακουγοντας ωρες καθε μερα την τουρκικη γλωσσα. Απο μια κοινωνια που ακομα και σημερα δινει 30% στο δικομματισμο που την εφερε σ αυτα τα χαλια τι να περιμενει κανεις, αυτοι την καλοπεραση τους θελουνε κι ολα τ αλλα να πανε να..

  Μου αρέσει!

 3. σάι said

  ενδιαφέρουσα ανάλυση, αλλά άνοιξε καμιά γραμματική ρε αδερφέ….
  έχεις ένα θεματάκι με την μέση φωνή….

  καλημέρες

  Μου αρέσει!

 4. Αλεξάνδρα Καλούδη said

  Και ενώ ασχολούμαστε με τα δύο – τρία τουρκικά σήριαλ δεν προσέχουμε τα δεκάδες αγγλόφωνα που έχουν διαβρώσει την ελληνική γλώσσα, η οποία έχει πάψει σχεδόν να ομιλείται σε αυτήν εδώ την χώρα. Δεν έχετε παρά να παρακολούθησετε για λίγο μία από τις μεσημεριανές εκπομπές όπου ακούγονται άπταιστα ελληνικά όπως: ανέβηκα στο stage, τώρα πάμε στο back stage, νέα από το green room, το είπε on air, sunday movies back to back, prime time, … Αυτά θεωρούμε ότι είναι ελληνικά και δεν μας ενοχλούν προφανώς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το θεωρούμε φυσικό να τα ακούμε. Και αυτό είναι το τραγικό.

  Μου αρέσει!

  • τρια πουλακια καθονταν said

   χαχαχα, και πού να διάβαζες τα μηνύματα που ανταλλάσουν τα παιδιά.
   omg και 3 lol !! 🙂

   Μου αρέσει!

  • σταυρούλα πετρίδου said

   Οπως τα λες Αλεξάνδρα.
   Σημείωσε ότι τα περισσότερα αμερικάνικα είναι μέσα στην βία, οι συμπεριφορές είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας,όπου ενστικτωδώς δεν τις αναγνωρίζουμε ως οικείες, ασχέτως εάν υιοθετούμε πολλές, λόγω της πλύσεως εγκεφάλου που έχουμε υποστεί τόσα χρόνια,τα ναρκωτικά ή το αχαλίνωτο σεξ θεωρούνται ως κάτι φυσικό και φυσικά οι πνευματικές ανησυχίες τους ή η φιλοσοφική τους διάθεση, εντελώς απούσες.
   Γνώμη μου πάντα, είναι ότι οι αντιδράσεις μας σε ένα ποσοστό, μοιάζουν περισσότερο με τις τουρκικές, παρά με τις ευρωπαικές ή τις αμερικάνικες, αλλά και τα ίδια τα σήριαλ, όχι όλα βέβαια, είναι πανάκριβες παραγωγές, με φανταστική μουσική κατ΄αρχάς,απαράμιλλη εκφραστικότητα ηθοποιών (αυτό ίσως οφείλεται στην περιορισμένη ελευθερία λόγω θρησκείας, οπότε καλούνται οι ηθοποιοί να αποδώσουν τα μέγιστα έτσι, ώστε ακόμη κι αν δεν μιλούν, τα μάτια ή οι κινήσεις να αναπληρώνουν τις λέξεις, το αποτέλεσμα των οποίων είναι κάτι μαγικό), επίσης οι τούρκοι δεν ντρέπονται για την όποια ιστορία τους, δίνοντας μαθήματα σ΄εμάς, που όχι μόνον ντρεπόμαστε (οι σεναριογράφοι για να μην παρεξηγηθώ) ξεχάσαμε αλλά και την διαστρεβλώσαμε.
   Να γιατί έχουν απήχηση τα τουρκικά σήριαλ.

   Μου αρέσει!

 5. Toriki said

  Και ποιός σου είπε ότι βλέπουμε τηλεόραση; Άσε, μαντόνα, γκάγκα, ρουβάς, ρέμος, χατζηcosmote, τούρκικο, βραζιλιάνικο, μπέκαμ η ίδια συνομοταξία του σκουπιδαριού. Και τελειωμό δεν έχει…

  Μου αρέσει!

  • σάι said

   είμαι χωρίς τηλεόραση πάνω από 12 χρόνια… έγινε σταδιακά βέβαια, κι αβίαστα.

   όποιος θέλει να την κλείσει τη ρημάδα, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

   Μου αρέσει!

   • Maria said

    Μενεις μονος σου ή εχεις κι αλλους που επισης δε θελουν τβ;

    Μου αρέσει!

   • Toriki said

    Γειά σου Σάι. Και φυσικά μπορεί. Δεν τον δέσανε στην πολυθρόνα με μανταλάκια στα τσίνορα…

    Μου αρέσει!

   • τρια πουλακια καθονταν said

    Toriki, υπάρχουν καλές εκπομπές μορφωτικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ας τις διακρίνουμε μέσα απο τα σκουπίδια να επωφεληθούμε απο τη δύναμη της τηλεόρασης για τους σωστούς λόγους, στα κρατικά κανάλια έχει απο αυτές αν το ψάξετε.

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    μαρία έχω οικογένεια, και δεν βλέπουμε τηλεόραση.
    ούτε η γυναίκα μου ήταν της τηλεόρασης ιδιαίτερα, οπότε ήταν σχετικά εύκολο.
    τα παιδιά είναι όπως μάθουν.

    φυσικά έχουν όλοι οι άλλοι, και όλο και κάτι παίρνει το …μάτι μας, αλλά πόσο είναι αυτό; 2 ώρες το μήνα;
    συνήθως μας καλούν επίσκεψη να δούμε ποδοσφαιρικούς ή μπασκετικούς αγώνες ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ενδιαφέροντος!

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    τι τυχερός που είσαι ρε παιδί μου, εγώ θα ήθελα να την ανοίγουμε μόνο για κανένα ντοκυμαντέρ αλλά που.. Όλη μέρα ανοιχτή.

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    Σαι, πως ειναι η τηλεοραση στο Βελγιο σε σχεση με την Ελλαδα και Αμερικη αν γνωριζεις (αλλα ολο Αμερικανικα shows και copies ειναι η Ελληνικη απο οτι βλεπω οποτε σιγουρα θα εχεις μια ιδεα για Αμερικανικη).

    Πως ειναι η Ευρωπαικη τηλεοραση γενικα εξω απο την Ελλαδα?

    Thanks.

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    γιάννη

    εδώ έχει γαλλόφωνα και ολλανδόφωνα κανάλια. και φυσικά πολλά δορυφορικά από διάφορες χώρες τριγύρω.
    τα περισσότερα είναι α η δ ί ε ς!

    πολλές διαφημίσεις, πολλές εκπομπές τηλεμάρκετιγνκ, αστρολόγοι, τηλεπαιγνίδια της πλάκας κλπ
    νομίζω ότι στην ευρώπη η ιταλική τηλεόραση είναι η χειρότερη!

    αξιοπρεπή κανάλια για ντοκιμαντέρ και ταινίες είναι το arte και το tv5 [γαλλικά] ή το γερμανικό rtl.
    υπάρχουν οι βελγικές εκδόσεις του arte belgique + rtl belgique καθώς και τα κρατικά βελγικά la une, la deux, la trois κάτι σαν ετ1, ετ2 και ετ3

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    γιάννη
    αυτό που βρίσκω απωθητικό είναι άλλο: όλες οι σειρές και οι ταινίες εδώ είναι μεταγλωττισμένες…
    υπάρχουν όντως πολλές αμερικάνικες σειρές που τις βλέπεις στα γαλλικά ή τα ολλανδικά.
    βασικά δεν βλέπεις …υπότιτλους. αν καταλαβαίνεις τη γλώσσα έχει καλώς. ειδάλλως ψάχνεις μεταγλωττισμένη ταινία.

    υποψιάζομαι ότι το φαινόμενο της μεταγλώττισης σχετίζεται με τον τρόπο που βλέπουν τηλεόραση οι …νοικοκυρές: κάνοντας παράλληλα δουλειές του σπιτιού. δεν χρειάζεται δηλαδή να κάθεται μπροστά στη τιβί, αλλά μόνο να ακούει…

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    ΟΚ, thanks man! Εχουμε κανει τουρισμο στην Ευρωπη και εχω ταξιδεψει και μονος για δουλεια, αλλα ξερεις οταν τρεχεις να δεις μουσεια και μνημεια η τρεχεις για δουλεια δεν καθεσε να δεις τηλεοραση. Παντα ηθελα να ρωτησω καποιον…στα ξενοδοχεια παρακολουθουσα μονο ειδησιογραφικα οπως καταλαβαινεις…

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    Toriki είπε
    Ιουνίου 10, 2012 στις 1:56 μμ

    καλησπέρα και σε σένα τορίκι

    Μου αρέσει!

 6. Dominique said

  Eπειδή βλέπετε εσείς τούρκικα σήριαλ, για να κάνετε τις…αναλύσεις σας και τις μελέτες σας πάνω στις δύο κοινωνίες, δεν σημαίνει πως και οι υπόλοιποι Ελληνες έχουν καθηλωθεί στις τηλεοράσεις τους τις ώρες μετάδοσης!!!! Τα χαζοκάναλα βρήκαν φτηνό πράγμα και το σερβίρουν, όχι και …μεγαλώνουν τα παιδιά μας με άλλη μιά αηδία της σύγχρονης παρακμής της κοινωνίας μας!!!!

  Μου αρέσει!

 7. Αλεξάνδρα Καλούδη said

  Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ούτε το δόγμα Κίσσινγκερ ούτε το δόγμα Οζάλ πραγματοποιήθηκαν επειδή ο κόσμος έβλεπε κάποια σήριαλ, αλλά επειδή τοποθετήθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε και τώρα από το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε σε αυτήν εδώ την χώρα από τις εκλογές του Μαΐου και μετά. Η βούληση του λαού έγινε ρολόϊ κομπολόϊ στα χέρια των επιτειδίων του κομματικού (και όχι πολιτικού) και του δημοσιογραφικού χώρου.
  Ο ενημερωμένος άνθρωπος δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ας φροντίσουμε να μάθουμα καλύτερα την ιστορία μας και την γλώσσα μας και να τις αγαπήσουμε για να αποκτήσουμε την χαμένη αυτοπεποίθηση που τόσο χρόνια ροκανίζουν οι απάτριδες και ανεπαρκείς που οδήγησαν την χώρα σε αυτήν εδώ την ξεφτίλα. Οι Τούρκοι, ή οι οποιδήποτε άλλοι μπορούν να λένε ότι θέλουν. Δεν σημαίνει ότι ό,τι λένε είναι και εγγύηση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

  Μου αρέσει!

 8. Γιάννης said

  Εμενα ξερετε τι μου εχει κανει εντυπωση απο αυτα τα Τουρκικα στην Ελληνικη τηλεοραση που εχει παρει το ματι μου? Οτι ολες οι γκομενες ειναι μοντελα που μοιαζουν περισσοτερο με Ιταλιδες, Ολλανδεζες και Βελγιδες, μερικες και με Λατινοαμερικανες, παρα με Τουρκαλες απο τη Μεση Ανατολη…τοσες πολλες ωραιες γκομενες μαζεμενες δεν εχω δει στο δρομο στην Ελλαδα…αν ειναι ετσι στην Τουρκια οι γυναικες…τι να πω…να παω μια βολτα? Τις Τουρκαλες που εχω δει στην Αμερικη, δεν ειναι ωραιες, πολυ μελαχροινες!

  Κανει πολυ προπαγανδα η Τουρκια και παρουσιαζει ενα προσωπο που δεν ειναι αφου εξαγει αυτα τα shows σε ολο το κοσμο…

  Μου αρέσει!

  • Maria said

   χαχα καλά εσυ περιμένεις να σου δείξουν ότι να ναι? Σ αυτα που έχουν για.. εξαγωγή βάζουν ότι λευκότερο διαθέτουν. Και όσο πιο πολιτισμένο γίνεται φυσικά.

   Μου αρέσει!

  • σάι said

   χαχα! ωραίος

   λοιπόν να σου πω εγώ πώς είναι οι τουρκάλες και οι κούρδες στις βρυξέλλες που τις βλέπω στο δρόμο, τις ακούω να μιλάνε

   και μιλάμε για »δυτικοευρωπαίες» τουρκάλες…

   μέχρι τα 25 ή μέχρι να παντρευτούν προσέχουν τη σιλουέτα τους, φοράνε δυτικά ρούχα, τζηνάκια και τέτοια, με ή χωρίς μαντίλα.
   οι περισσότερες βάφονται διακριτικά, εκτός απ τις »θεούσες».

   φοράνε την ίδια »στολή»: παντελόνι-μπλούζα, από πάνω απ την μπλούζα κάτι σαν »φόρεμα» μέχρι πάνω απ τα γόνατα, την μαντίλα με το μακρύ μαλλί σε κότσο ή αλογοουρά, και την ρεντιγκότα από πάνω, μέχρι πάνω απ το γόνατο.

   οι παντρεμένες και οι πιο μεγάλες ή »παραδοσιακές» δεν βγάζουν φρύδια, δεν μακιγιάρονται, είναι χοντρές, φοράνε πασούμια, περπατάνε σαν βάρκες, και έχουν ένα βλοσυρό βλέμμα τύπου »όλες τσούλες εκτός από μένα». αυτές συνήθως τις βλέπεις στο δρόμο γκαστρωμένες, σέρνοντας ένα καρότσι με ένα μωρό πχ 1,5 ετών και απ το οποίο καρότσι σέρνεται περπατώντας και το πρώτο της οικογένειας που είναι γύρω στα 4.

   μια πολύ μικρή μειοψηφία είναι σαν αυτές που βλέπεις στα σήριαλ: και τουρκάλες, και θεογκόμενες, και μακιγιαρισμένες, και εντελώς μεσογειακού ταμπεραμέντου: πολύ απαιτητικές στο φλερτ, πολύ ευφυείς, θα σε καταχεριάσουν αν κάνεις »λάθος» κίνηση σε λάθος χρόνο, και θα σου κάτσουν κανονικότατα αν τις γοητεύσεις [θέλει εκπαίδευση αυτό, δεν είναι εύκολο]

   Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    Εχεις παει με τετοια Τουρκαλα? Ειναι καλες?

    Εμενα γενικα δεν μου αρεσουν οι πολυ μελαχροινες και θελω την γκομενα να ειναι πολυ θυληκη και φυσικα να περιποιηται συνεχεια τον εαυτο της και να ντυνεται σαν γυναικα και οχι σαν αντρας…ξερεις, μικρα «ελαφακια» για κυνηγι, barbie σαν αυτες που βλεπεις στη Φλοριντα και Καλιφορνια, Τεξας, γενικα στις νοτιες πολιτειες της Αμερικης που δεν το παιζουν «απελευθερωμενες» φεμινιστριες…

    Στην Ελλαδα μπορω μονο να κοιταω τις γκομενιτσες στο δρομο και στα μαγαζια γιατι ειμαι με τη γυναικα (που ειναι απο την Καλιφορνια και οταν ειμαστε εξω ξεχωριζει σαν τη μυγα γιατι εχει αυτο το πολυ φυσικο ξανθο/αδυνατο στυλ της Καλιφορνιας…you know…) και την κοιτανε οι Ελληνες σαν ξεροκοματo και θα παιξω τιποτα μpουκετα με κανενα καμια μερα…αλλα ελα σου που κοιταω να δω τι παιζει με τις Ελληνιδες, αλλα ρε φιλε δεν μπορω να «γευτω»…καταλαβαινεις…μονο να κοιταω μπορω…οποτε καποιος ασ μου πει και γι’αυτα τα θεματα να μαθω…οι Ελληνιδες παρατηρησα ειναι πολυ αισθησιακες…καμια φορα φοβαμαι να πω σε καμια κατι γιατι φαινομαι οτι ειμαι Αμερικανος και φοβαμαι οτι δεν θα μου μιλησουν και δεν θα τους αρεσω…sorry, συζηταω για αυτα τωρα…

    ωραια η κουβεντα για γυναικες…

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    Εεεεε

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    Χαχα…οκ, συγνωμη Μαρια και παιδια…αλλα που να βρω μερικους αντρες να τα ρωτησω αυτα χωρις να ειναι και η γυναικα μπροστα που πρεπει να τα μαθαινει ολα? Δεν ειναι ευκολο οταν εισαι παντρεμενος…ΟΚ, sorry, εφυγα απο τη συζητηση…sorry Σαι αν σε εφερα σε δυσκολη θεση φιλε!

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    Δεν πειραζει, εκτος αν ημουν η γυναικα σου 😛

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    LOL, don’t worry, δεν μπορει να διαβασει Ελληνικα…ομως πιανει μερικες λεξεις σε συζητησεις που εχει φροντισει να μαθει τι σημαινουν, οπως η λεξη «κοριτσια,» «γκομενα», «μ….ι,» «μαλακας» και αλλες τετοιες ωραιες λεξεις και φυσικα για μια γυναικα δεν χρειαζεται να ξερει τη γλωσσα για να καταλαβει απο τις κινησεις και τα χαμογελα οτι ο αντρας της μιλαει για γυναικες…οποτε το αποφεβγω μπροστα της….α, και εχει μαθει να λεει «θελω μια μπυρα» (με αυτο θα με βαλει καμια μερα να παιξω σφαλιαρες με κανενα ετσι οπως το λεει)…anyway…lol

    Μου αρέσει!

   • Γιάννης said

    Χαχαχαχαχαααααα, Σαι, φιλε μου, welcome to the club man! Εμενα θα μου πεις? Δυσκολο να εισαι καλογερος…δυσκολο η παντρεια…LOL…να εισαι καλα!

    Μου αρέσει!

   • σταυρούλα πετρίδου said

    Σάι, ελπίζω να μην διαβάζει η γυναίκα σου Ολυμπία και σένα Γιάννη σε βλέπω να τρως Καλιφορνέζικο ξύλο 😆

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    σταυρούλα πετρίδου είπε
    Ιουνίου 10, 2012 στις 4:19 μμ

    lol; κάτι φαντάζομαι για »καλιφορνέζικο ξύλο» κρίνοντας από …ταινίες

    η γυναίκα μου διαβάζει ολυμπία καμιά φορά, αλλά: είμαι εντελώς ερωτευμένος μαζί της μετά τόσα χρόνια, και δεν ψάχνομαι ούτε ψάχνω.
    και το ξέρει, γιατί δεν της το λέω μόνο, αλλά το εφαρμόζω κι όλας

    [ενίοτε βέβαια την πιάνουν οι ανασφάλειές της και κάνει κάτι χαζά και τάχα μου να ελέγχει, αλλά το καταλαβαίνω και κάνω ότι δεν …καταλαβαίνω]

    τέλος πάντων… ο καθείς κι οι επιλογές του.

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    άντε τυχεροί εδώ κουτσομπολεύετε κι εγώ εχω να διαβάσω τις ανάγκες στελέχωσης και πολιτικού σχεδιασμού.

    Μου αρέσει!

  • σάι said

   ρε γιάννη!
   παντρεμένος άνθρωπος είμαι… και είμαστε και σε λάθος μπλογκ…
   με ρωτάει η γυναίκα μου τί γράφω συνέχεια και της λέω για πολιτική.
   και στην πολιτική θα μείνω

   έπειτα θα βγούνε οι κοπελιές εδώ μέσα, και με το δίκιο τους, και θα κάνουν επανάσταση.

   σοβαρέψου παιδί μου 😉

   συμπληρωματική συμβουλή: παπούτσι απ τον τόπο σου κι ας είν’ και μπαλωμένο, άρα ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

   κι εμένα μ αρέσει η γυναίκα να είναι δυναμική κι »επικίνδυνη». αν είναι καθώσπρέπει λαπάς, να πάει να κρυφτεί στο χαρέμι του ομάρ [που έλεγε κι η δήμητρα στους απαράδεκτους, χεχε, πού το θυμήθηκα αυτό τώρα…!;]

   Μου αρέσει!

 9. bill said

  Την προπαγανδα την κανει η εκκλησια μαζι με το κρατος μας που ειναι αδερφακια και εχουν στο σκοταδι τους Ελληνες(οι οποιοι οι μισοι ειναι α(λ)ρβανιτες βλαχοι σλαβοι πομακοι τσιγγανοι κλπ οσον αφορα το περιβοητο DNA)μεσω υπουργειου παιδειαςα στο οποιο συνεταιριζονται και περνανε οτι θελουν στους Ελληνες υπ(α)ηκοους.Η Σμυρνη καηκε αλλα πριν καει καποιοι εκαιγαν καποιους αλλους.Το μισος γενναει μισος.Αν οι Ελληνες μαθαιναν και τις δυο οψεις του νομισματος απο το Ελληνικο σχολειο ισως ναταν πιο ανοιχτομυαλοι σημερα.Η γνωση για καποιους ειναι απειλη και προαγουν το σκοταδι σαν φως και δυστυχως σε μια χωρα σαν την δικη μας με τοση αμμορφωσια στενομυαλια συμφεροντολογια θρησκοληψια κλπ αυτο βρισκει πολλους οπαδους.Αν η ιστορια και οι προπαγανδες περνανε απο την μια μεσα απο ατομα τυπου Λιακοπουλου Βελοπουλου Γεωργιαδη και Τουρκικων σαπουνοπερων απο την αλλη εμεις οι αποδεκτες φανταστειτε ποσο θυματα ειμαστε.Σε καποιες αλλες χωρες(πρωτυπα για μας) αυτα τα συζητανε στα σχολεια και τα πανεπιστημια ανοιχτα και χωρις κομπλεξ.Περαστικα μας

  Μου αρέσει!

  • σάι said

   οι αρβανίτες είναι έλληνες πάρα πάρα πολύ μακρινής αλβανικής καταγωγής, που εκχριστιανίστηκαν τον 14-15 αι.
   πολύ αγωνιστές του 1821 ήταν αρβανίτες.

   άντε πες στην μπουμπουλίνα ότι δεν ήταν ελληνίδα και θα σε βάλει μέσα στο κανόνι και θα σε στείλει …εδάφους-αέρος, κάτι σαν βαρώνο μυνχάουζεν στον πασά με μήνυμα…
   🙂 🙂 🙂

   Μου αρέσει!

   • σάι said

    πολλοί αντί για πολύ

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    παύλε, με συγχωρείς αλλά έτσι είχα διαβάσει

    να διορθώσω λοιπόν και να λέω το σωστό.
    αφού μάλιστα είσαι αρβανίτης, δεν θα σου πω εγώ τί είσαι, αλλά θα μου πεις εσύ τί είσαι!

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    Παύλος είπε
    Ιουνίου 10, 2012 στις 4:55 μμ

    παύλε, ένα έχω καταλάβει γερνώντας: τα »ταμπελάκια» έχουν μια κάποια πρακτική χρήση για τους σκοπούς της συνοπτικής επικοινωνίας, αλλά από κει και πέρα όποιος κοιτάει το ταμπελάκι αντί να κοιτάει αυτόν που το φοράει στα μάτια για να κόψει τί »άνθρωπος» είναι, δεν έχει καταλάβει τίποτε.
    καλοί, κακοί και άσχημοι υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού.
    και για μένα, το θέμα της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς είναι ύψιστα ζητούμενα, ειδάλλως δεν διαφέρουμε απ τα ζώα.

    Μου αρέσει!

   • bill said

    Oποτε και οι πακιστανοι και οποιαδηποτε αλλη φυλη που ζει στην Ελλαδα εκχριστιανιστουν σε καποια χρονια θαναι Ελληνας.Θαθελα να μου προτεινεις κειμενα αρχαιω φιλοσοφων που το υποστηριζουν αυτο.Οπως επισης αναφορες αρχαιες για τους αρβανιτες οπως και κειμενα αρχαιοαρβανιτικα που αποδεικνειουν την ελληνικοτητα τους.Επισης να μου εξηγησεις γιατι απο τα 5000 χρονια και βαλε ιστοριας των Ελληνων η επανασταση του 1821 μπορει να νομιμοποιησει ως Ελληνες φυλες που μεχρι τοτε ουδεμια σχεση ειχαν με τους Ελληνες.Επειδη συμμετειχαν?Και ο Αλη πασας συμμετειχε και μαλιστα ηταν απο τους κορυφαιους αυτος γιατι δεν χρεωνεται ως Ελληνας?Φιλε οι περιορισμοι στην ζωη το μονο που κανουν ειναι να στερουν πολλα στους ανθρωπους.Ο Ελληνισμος πανω απο ολα εινα ιδεα αποψη φιλοσοφια πολιτισμος.Και οσο τον κλεινεις μεσα σε συνορα εκκλησιες(βασικος εχθρος πολεμιος διωκτης και καταστροφεας του Ελληνικου πνευματος η εκκλησια)και ψευτοπερηφανιες και ψευτοθεωριες τυπου Λιακοπουλου το μονο που κανεις ειναι να τον εξαφανιζεις σιγα σιγα γιατι απλα δεν διαδιδεται.Αυτο που ειπε αλλωστε και ο Αριστοτελης στον Αλεξανδρο.Να διαδωσει τον Ελληνισμο στα περατα του κοσμου.Οσο για την Μπουμπουλινα το τελος της ηρθε απο τους συγγενεις τις επειδη ειχαν διαφωνια γαι καποιο γαμο δικου τους ανθρωπου.Με απλα λογια επεσε θυμα αλβανικης βεντετας

    Μου αρέσει!

  • ririna said

   Εσύ ο ανοιχτόμυαλος για πες μας τί είσαι;
   Αρβανιτης, Βλάχος, Σλάβος, Πομάκος ή Τσιγγάνος. Ή μήπως τουρκόγυφτος;

   Μου αρέσει!

   • βασιλικη ομογενης said

    Εγω ειμαι Βλαχα ,καταγωγη απο την Μοσχοπολη της Βορειου Ηπειρου,την οποια κατεστρεψε ο Αλη πασας,και ειμαι πιο Ελληνιδα απο πολλους εδω μεσα.Εχεις ακουσει για τους Εθνικους Ευεργετες; οι παρισσοτεροι ειναι Βλαχοι.

    Μου αρέσει!

   • σάι said

    καλό είναι να ανοίγουν κάποια στόματα επιτέλους να υπερασπιστούν κάποιες αλήθειες, κι εννοώ αρβανίτες, βλάχοι ή οποιαδήποτε άλλη »υποομάδα».

    είμαστε όλοι απ την ίδια πλευρά απέναντι σε εγχώριους προδότες και σε »εισαγωγής», διατηρώντας τις όποιες διαφορές μας [από πολιτικές μέχρι καταγωγές, μέχρι δεν ξέρω γω τί] και το δικαίωμά μας να σκοτωνόμαστε αναμεταξύ μας ποιος την έχει πιο μεγάλη* όσο έχουμε το περιθώριο.

    ΤΩΡΑ τέτοια περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά…

    ===========
    * την ελληνικότητα.
    πού πήγε ο λογισμός σας; πφφφ….

    Μου αρέσει!

   • bill said

    Οι συγχρονοι ευεργετες ειναι κατι αγνωστοιι αραβες που στελνουν τα λεφτα τους προκειμενου να επενδυσουν στο θαυμα της οικονομιας μας οπως και στις φοβερες ομαδες μας.Αρα και ολοι αυτοι οι»λαθρομεταναστες»που ερχονται απο τις ιδιες χωρες που ερχονται τα «νομιμα»πετροδολλαρα ειναι Ελληνες.Αρα Ελληνας ειναι οποιοσδηποτε κατοικος του πλανητη που εχει την τυχη να ειναι συμπατριωτης με καποιον που ευεργετει στην Ελλαδα.Αραγε ολοι οι κατοικοι της Ελλαδος που δεν εχουν χρηματα και δεν εχουν δωρισει στο κρατος δικαιουνται να λεγονται Ελληνες?

    Μου αρέσει!

 10. ΑναρχικοΑυτόνομοΡιζοσπαστικοΚινημα Κινηματογραφιστών said

  Πολλά από τα προβλήματα σε κοινωνικοπολιτισμικό επίπεδο που αντιμετωπίζουμε ως Ελληνες εχουν ως αιτία το ότι η «παραγωγή» κουλτούρας πολιτισμού καθώς και η οργάνωση και λειτουργία της παιδείας παραδόθηκε «αμαχητί» στην Αριστερά η οποία «αγιοποιήθηκε», κυρίως από την επταετία και μετά.
  Ως «Αγιοι» τους ανέθεσε το «σύστημα» (υπήρχε ή ευφευρέθηκε τούτο;;) να κάνουν το θαύμα τους και να βάλουν μερικά λιθαράκια στο μεταπολιτευτικό οικοδόμημα. Ετσι δημιουργηθήκαν οι ΡεπουσοΔραγωνοΑννούλες του Χιονιά που φρόντισαν όχι μόνο να αλλοιώσουν την Ιστορία αλλά να γκρεμίσουν κιόλας ο,τι απέμεινε από μία Παιδεία που παραπαίει μεταξύ καταλήψεων από μαθητες (και όχι μόνο) από «πειραγμένα» θέματα στις εξετάσεις (πρόσφατο παράδειγμα το θέμα στην Φυσική) και φωτοτυπίες λόγω έλλειψης βιβλίων (τυχαίο και αυτό;; ..δεν νομίζω).
  Στεναχωριέμαι γιατί δεν υπάρχουν πολιτικές επιλογές που να αναδεικνύουν τα προβλήματα αλλά και να προτείνουν λύσεις.
  Γελάω πικρόχολα όταν βλέπω πολιτικές αλλαξοκωλιές και πόσο εύκολα κάποιοι κατηγορούν πρώην συντρόφους κόμματα και πολιτικές μόνο και μόνο για να διατηρήσουν το βο(υ)λευτιλίκι τους αλλάζοντας παρατάξεις πιο εύκολα κι από τις γραβάτες τους
  Εκνευρίζομαι όταν βλέπω αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα να αυτοαναγορεύονται σε σωτήρες του τόπου ζητώντας την ψήφο μου και τάζοντάς μου ευρωπαϊκούς παραδείσους όπου όχι μόνο ουρί δεν υπάρχουν αλλά ούτε καν ένα πιάτο με πιλάφι.
  Φτανω στο σημειο να αγαλλιάζει η ψυχή μου βλέποντας τον Κασσιδιάρη να ρίχνει χαστούκια …. ίσως είναι αυτή η «αντρουά» version που έχει εκλείψει από την κοινωνία μας που αναφέρει και το άρθρο πιο πάνω…..»είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω και θα ρίξω κι ένα χαστούκι παραπάνω»
  Είμαι όμως ΕΛΛΗΝΑΣ πάνω απ’ όλα και θα κάνω το καθήκον μου απέναντι στην Πατρίδα μου και απέναντι στα παιδιά μου.
  Ποιό είναι αυτό;;;;
  Μήπως ο Αμυράς έχει ένα μικρό δίκιο ή τον «εβγαλε» το σύστημα για να καπελώσει ιδεολογικά την αντίσταση που αρχίζει και γεννιέται μέσα σε όλους μας;;
  Καπελωμένη η αντίσταση αποκτά πολιτικό χρώμα άρα γίνεται επιλήψιμη και ως εκ τούτου απορριπτέα ως λύση
  Μου στερεί το σύστημα μεθοδικά τις όποιες πιθανές λύσεις στις οποίες θα μπορούσα να καταφύγω είτε με πολιτικές αλλαξοκωλιές είτε με καπελωμένη αντίσταση.
  Που θα πάει όμως, μπορεί να μην έχω το θάρρος εγώ αλλά κάποιος θα το βρει και θα ακολουθήσει ο κόσμος … είμαι σίγουρος
  Δεν πάει άλλο αυτή η σαπίλα

  Μου αρέσει!

 11. sedlanikos said

  δοκιμαστε
  http://www.viki.com/channels/tv?utf8=%E2%9C%93&genre=&country=kr&subtitle_language_code=all
  για να δειτε
  σηριαλς απο μια μακρυνη χωρα που εχει κατα το ημισυ εκχριστανιστη και ειναι φιλικη προς την Ελλαδα!. ισως ξεκολλησουμε ετσι απο τις ανιαρες τουρκικες σειρες!

  Μου αρέσει!

 12. Teveten said

  Ο Μπερλουσκόνι (σαν ειδικός επί των media) απορούσε κάποτε πως στην Ελλάδα, με δεδομένο τον αριθμό κατοίκων πληθυσμιακά και την δεδομένη δύναμη της αγοράς της Ελλάδας, μπορούσαν να επιβιώσουν οικονομικά πάνω από 2 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών είναι ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι του προβλήματος της κατάστασης στην Ελλάδα και πραγματικά θα πω «μπράβο» σε όποιον θέσει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (όχι προεκλογικά «θα») θέμα για την κατοχή των αδειών από αυτούς τούς «κυρίους». Τα ίδια και για το ραδιόφωνο.

  Μου αρέσει!

 13. mataharikal said

  ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ Η ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ…..Η ΜΗΠΩΣ ΓΙ’ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ….

  Μου αρέσει!

 14. Γορδιος said

  ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ
  ΦΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

  Μου αρέσει!

 15. Γορδιος said

  Α ΡΕ ΖΩΑΡΕΣΣΣΣ

  Μου αρέσει!

 16. Takis said

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ.
  http://www.facebook.com/groups/206784046108527/

  Μου αρέσει!

 17. Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. said

  Οι σύγχρονοι τουρκόφιλοι (Μ.Μ.Ε. , κ.λ.π.) της Ελλάδας, εκτελούν εντολές (με το αζημίωτο, βέβαια) των προσωρινών διεθνών επιβητόρων των λαών.

  Ξανακάνω την ίδια δύσκολη ερώτηση, που διατύπωσα και στο παρελθόν:
  Με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν δημόσια, οι σύγχρονοι τουρκόφιλοι που ζουν στην Ελλάδα, όταν οι σημερινοί Τούρκοι θα επιτεθούν πολεμικά και ένοπλα εναντίον κάποιων Ελληνικών νησιών;

  Μου αρέσει!

 18. ΗΙΘΥΘ said

  ΚΥΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…ΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΟΥΡΚΙΛΑ ΣΙΡΙΑΛ?ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ…ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ..ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ

  Μου αρέσει!

 19. Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. said

  Αγαπητοί τουρκόφιλοι της Ελλάδας.
  Τα ξένα αφεντικά σας, θα σας προδώσουν και πάλι, όπως πρόδωσαν τους ντόπιους υπαλλήλους τους και στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
  Αυτό, λάβετε το πάρα πολύ σοβαρά!

  Μου αρέσει!

 20. […] olympia.gr 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Κι όμως υπάρχει κάποιος ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για πρωθυπουργός! […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: