Ο Θουκιδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού. Είπατε κάτι;

20120524-165556.jpg
Σέβας στον παγκόσμιο Ελληνικό πολιτισμό που έχει ήδη δώσει τις απαντήσεις. Γι’ αυτό οι καμινομπουτάρηδες και τα άθλια απομεινάρια του μνημονίου θέλουν να τον εξαφανίσουν.

27 thoughts on “Ο Θουκιδίδης δίνει τον ορισμό του προδότη πολιτικού. Είπατε κάτι;”

  1. Πολύ σωστά. Το πότε γεννήθηκε και το πότε πέθανε ο Μέγας Θουκυδίδης το γνωρίζουμε. Αυτό το εδάφιο σε ποιό βιβλίο του μπορούμε να το βρούμε; Έτσι, για να το εμπεδώσουμε καλύτερα.

   Like

  2. Αυτή η αναφορά είναι το ίδιο αξιόπιστη με την αντίστοιχη του Ισοκράτη.

   Δηλαδή, πιθανότατα δεν το είπε ποτέ αυτό ο Θουκυδίδης.

   Χωρίς παραπομπές, μην πιστεύετε τίποτα.

   Like

  1. Ε…δεν “άρχει” ακόμη κανείς απ’αυτούς τους δύο…
   είναι απλώς @ρχίδια…

   Like

 1. Ανοικτή επιστολή καταγγελίας της συμπεριφοράς του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον “μεγάλων” ΜΜΕ κρατικών και ιδιωτικών έναντι του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, απηύθυνε προς τους πολίτες, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο ιστορικός διάδοχος του θρόνου του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

  Η ανοικτή επιστολή τιτλοφορείται “Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!” και μέσα ο Αμβρόσιος είναι πραγματικά λαύρος, όπως συνηθίζει να είναι. Άλλωστε και η Αγία Λαύρα, όπου κηρύχθηκε η επανάσταση είναι στην Μητρόπολή του. Μάλιστα σημειώνει ότι “Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;”!

  Επιτίθεται και στους Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλο (και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια σε άλλο σημείο) στους οποίους προσάπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους, συμπεριφερόμενοι κατ’αυτό τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.

  Η επιστολή, αντικειμενικά, είναι πολύ “βαριά”. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, τις ίδιες απόψεις ασπάζονται και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες. Με προεξάρχοντα τον Πειραιώς Σεραφείμ. Και σύντομα θα ακούσουμε και άλλες δηλώσεις στον ίδιο πνεύμα…

  Παραθέτουμε απόσπασμα της εν λόγω επιστολής:

  “…Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο.

  Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν! Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών.

  Τέλος, αυτή καθ’ εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας.

  Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους! Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;

  Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν “αναρχοκομμουνιστές”. Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών!

  Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα “συνωστισμού” η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;

  Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι! Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα.

  Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! “Σταυρώνει” ή “μαυρίζει”, επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί”, ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει!

  Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!

  Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό…”

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  Like

 2. Να τα δωσετε σε κατι αμορφωτους καφρους εδω μεσα να τα διαβασουν Ολυμπια, που δημοσιευετε και τα σχολια τους και νομιζετε οτι εχουν κατι σημαντικο να πουν, γιατι οταν τα λεμε εμεις (σχεσεις Τσιπρας-Ολλαντ, διεθνη διπλωματια, ηγετες) μας επιτιθενται με τον πιο αναισχυντο τροπο και μας λενε οτι το “Das Kapital” του Μαρξ ειναι ανωτερο απο το “Πελοποννησιακο Πολεμο” του Θουκυδιδη και τους Αρχαιους μας οπου και αν τα διδαχτεις!

  Like

  1. Μπράβο ρε Γιάννη. Γιατί κι εγώ κάποτε που εγραψα μετεκλογικά για τις δηλώσεις του Τσιπρα, μου επιτέθηκαν κάποιοι εδώ μέσα

   Like

  2. Ολα εξαρτωνται απο την παιδεια και απο την στιγμη που σταματησαμε να εχουμε Ελληνικη παιδεια ηρθαν τα χειροτερα.

   Like

  3. Τουλαχιστον εδω τα σχολια δημοσιευονται και παραμενουν δημοσιευμενα ασχετως επιχειρηματων και κομματικης/πολιτικης θεσης/ιδεολογιας και δεν εξαφανιζονται “μαγικα”

   Οι βρισιες και οι επιθεσεις αντιμετωπιζονται με επιχειρηματα και λογικη
   (αν εχει καποιος !!!) και αν θες να τριψεις τα λεγομενα καποιου πισω στην μουρη του αποθηκευεις τον συνδεσμο και οταν και αν ερθει η ωρα το κανεις !!!

   Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο.

   Παντως προσωπικα προτιμω να αναρτω σε εναν ιστοτοπο “περιθωριακων” (οπως εχει χαρακτηριστει παλαιοτερα η ολυμπω) που επιτρεπεται ο σχολιασμος ασχετως ιδεολογιας και μακρια απο κομματικες γραμμες παρα σε κατι αλλους ιστοτοπους
   (ονοματα δεν λεμε , υποληψεις δεν θιγουμε) που θεωρουνται “σοβαρα” και τα ατομα που αναρτουν θεωρουν τους εαυτους τους πνευματικα ανωτερους αλλα η λογοκρισια παει συννεφο μολις υπερβεις την κομματικη γραμμη.

   Like

   1. Χα, δεν εννοουσα τα σχολια κατω απο αρθρα σαν τα δικα σου και τα δικα μου τωρα. Εννοουσα το σχολιασμο σε μορφη αρθρου που αναρτειται επισημα μεσα στο μπλογκ (δηλαδη αρθρο) που κανουν ανθρωποι που σχολιαζουν με το ιδιο ψευδονυμο κατω απο αρθρα και συνομιλουν με χρηστες.

    Για τα αλλα που λες συμφωνω φυσικα.

    Like

   2. OK, για να καταλαβεις: Καποιος εδω μεσα που σχολιαζει αρκετα και συνομιλει με χρηστες μου επιτεθηκε προσωπικα και με εβρισε γιατι μιλησα για το πως διδασκονται οι Αρχαιοι μας σε μεγαλα ξενα πανεπιστημια. Μετα βλεπω απο το Ολυμπια αναρτημενο ολοκληρο αρθρο απο αυτο τον καφρο που μου ελεγε ενα καρο βλακειες και μας ελεγε οτι το Das Kapital του Μαρξ ειναι ανωτερο απο τους Ελληνες Αρχαιους και τα συγγραμματα τους. Και τωρα το Ολυμπια αναρτει τα διδαγματα του Θουκυδιδη μας που μας μαθαινουν σε μεγαλα πανεπιστημια της Αμερικης στα τμηματα πολιτικων επιστημων και διεθνων σχεσεων και απο τα οποια θα επρεπε να παρει μαθηματα ο Τσιπρας για να μην γινεται ρομπα στη διεθνη διπλωματια και να μην τρωει πορτα απο αλλους ηγετες με τις γκαφες τους ωστε να ακουν τις Ελληνικες θεσεις…τι να πεις μετα…γι’αυτο εκανα αυτο το σχολιο…

    Like

   3. “απο τα οποια πρεπει να παρει μαθηματα” εννοω απο τα αρχαια Ελληνικα συγγραμματα, οχι τα πανεπιστημια

    Like

 3. ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΡΟΔΟ, ΚΩ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ!

  Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “TRT”: “Η Ελλάδα θα ξεκινήσει την εφαρμογή χορήγησης βίζας στο λιμάνι εισόδου για τους Τούρκους που επισκέπτονται τα νησιά του Ανατολικού Ege.

  Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε οι τουρίστες από την Τουρκία θα μπορούν να ταξιδεύουν στα συγκεκριμένα νησιά χωρίς να χρειάζεται η έκδοση βίζας από τις αρμόδιες προξενικές αρχές.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε και αφορά ταξίδια και διακοπές έως 15 ημερών στα νησιά του Ανατολικού Ege, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο και Κω.

  Η νέα αυτή εφαρμογή αναμένεται να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά”!

  ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, ΝΑΤΟ ΤΟ ΧΑΝΤΖΑΡΙ ΦΤΑΝΕΙ!

  Αναρτηση στον Στοχο.

  Like

 4. δεν το εχω βρει το εδαφιο.
  εχετε επιφυλαξεις για την αποδοση του στα νεα ελληνικα.

  Like

  1. Ο καθένας νομίζω δικαιούται να έχει τις επιφυλάξεις του, όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης έστω παραπομπή σε συγκεκριμένο βιβλίο, παράγραφο, σελίδα, έκδοση κλπ.

   Like

   1. δεν υπαρχει τιποτα στο Θουκιδιδου Ιστοριαι δε δυο μετσφρασεις που το εψαξα. δεν παραπεμπεται σε εργο, σελιδα. Μη το αποδεχθουμε σαν εκεινο το γνωστο του Ισοκρατους

    Like

 5. Και ο παπους μας μιλαγε

  χωρις να εχει υπ οψιν του και τους εντεταλμενους να αναλαβουν την αρχηγια των Ελληνων απο ..ξενους προσχεδιασμενους με αποστολη προδοτες…!

  Σημερα θα το..προσθετε και αυτο!

  Βεβαια δεν θα το χωραγε ο νους του…

  Θα αυτοκτονουσε!

  Να …εχει αποδειχθει οτι μας κυβερνησαν προδοτες (!)

  και εμεις ..μεθαυριο να …τους ψηφιζουμε?

  Μαλλον θα αυτοκτονουσε για την καταντια μας!

  Like

 6. Εἶναι δυνατὸν νὰ παρατεθῆ τὸ πραγματικὸν κείμενο, δηλαδὴ τὸ πρωτότυπον ἤ τουλάχιστον εἰς ποῖον κεφάλαιον καὶ ποῖαν παράγραφον τῆς “Ξυγγραφῆς” ἀναφέρεσθε; Ἄλλως πως ἡ φρᾶσις εἶναι ἄκυρος ἤ ἔστω ἀναξιόπιστος. Καλὸν εἶναι λοιπὸν ὅταν ἀναφέρεσθε εἰς κείμενα κλασσικῶν συγγραφέων νὰ τὰ παραθέτετε ὡς ἔχουν.

  Νικόλαος

  Like

 7. Ενδιαφέρουσα ρήση… αλλά πηγή; δηλαδή πού το έγραψε να μπορέσουμε να πάμε να δούμε το κείμενο. Ευχαριστω

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s