olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Νίτσε για τους Ελληνες το 1872: Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει

Posted by arch στο Μαΐου 16, 2012

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
 
eglimatikotita.gr

48 Σχόλια to “Ο Νίτσε για τους Ελληνες το 1872: Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει”

 1. trollfaggot said

  Καταστρέφεται το κατεστραμμένο?

  Μου αρέσει!

 2. Σοφία said

  Η αλήθεια είναι ότι το καλλιτερο δηλητήριο εναντίον μας το παραγουμε μόνοι μας, οπότε δεν χρειάζεται κανείς να κάνει κάτι…. Αλλά… παράγουμε μόνοι μας και το αντίδοτο.
  Η περιοχή του Ελλαδικού χώρου, που εκτείνεται εξω από τα στενά γεωγραφικά όρια του σημερινού ελληνικού κράτους, είναι περιοχή που δέχεται τις κοσμικές ενέργειες, ένα είδος ομφάλιου λώρου του πλανήτη.
  Για αυτό στην Ελλάδα συναντάς όλα τα δίπολα με ένταση, την άβυσσο της απόλυτης προδοσίας και το μεγαλείο, την παράκμα του κερατά και την λαμπρή ομορφιά απίστευτης δημιουργικότητας.

  Η Ελλάδα είναι το πηδάλιο της βάρκας της Ευρώπης, για αυτό και την επέλεξαν πρώτη και την όρμησαν, γιατί αν ελέγξεις το πηδάλιο η βάρκα πάει όπου θες.
  Αλλά δεν θα τους κάτσει για το πηδάλιο είναι ζόρικο…

  Μου αρέσει!

 3. gsamakovlis said

  Μην απελπίζεστε ο Ελληνάς έχει γεννηθεί για να ελπίζει, να έχει όραμα, να δημιουργεί, να αποφασίζει, να μην πτοείται, να ειναι προτυπο.
  Αυτα ειναι που προσπαθουν να μας κλεψουν. Αυτο ειναι το σχεδιο μας να μην υποταχθουμε σε γενικοτητες, αυτα ειναι που μας κρατουν διαφορετικους και προσπαθουν τοσα χρονια να μας κλεψουν εισαγωντας μας τριτο κοσμηκους λαους. Αυτο θελουν να αφομιωσουν αναμειγνυωντας μας με ξενους. Δεν ειμαι Ρατσιστης απλα ειμαι ελληνας και αν καποιος λαος πρεπει να εχει την Ονομασια ΑΡΕΙΟΣ τοτε αυτος ειναι ο Ελληνικος. Εχουμε μια γωνια της Ευρωπης και αντι να μας ευχαριστουν που την κατεχουμε προσπαθουν να μας απαξιωσουν. Θα επρεπε να μας πληρωνουν για αυτα που τους παρεχουμε απο την αρχη τις ιστοριας και οχι να προσπαθουν να μας εξαθλιωσουν. Δεν καταλαβαν τιποτα τοσα χρονια οσο μας πιεζουν τοσο ποιο δυνατοι γινομαστε. Οσο προσπαθουν να μας υποταξουν τοσο ποιο ελευθεροι νιωθουμε. Οσο προσπαθουν να μας εξαθλιωσουν τοσο ποιο πολυ αυξανεται η υπερηφανεια μας. Οσο προσπαθουν να μας σκοτωσουν τοση ζωη μας δίνουν.

  Ολοι περιμενουν λαοικη εξεγερση αλλα εμεις βρηκαμε αλλων τροπο να εξεγερθουμε. Το λογο, και την επιλογη να μην τους κανουμε την χαρη να φαγωθουμε μεταξυ μας.

  Μου αρέσει!

 4. bodys said

  ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΙΩΣ

  Πολιτικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

  ΣΤΟΧΟΣ 10
  Για μια νέα πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες

  Η στρατηγική μας κατεύθυνση

  Οι διαφαινόμενες τάσεις γύρω από το φαινόμενο της μετανάστευσης και την αντιμετώπισή του δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικονομίες των χωρών του Τρίτου Κόσμου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το χάσμα Βορρά-Νότου, και αυτό παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι χώρες του Πρώτου Κόσμου. Επομένως, τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν αναμένεται να περιοριστούν, παρά τα σκληρά μέτρα των χωρών υποδοχής. Ταυτόχρονα, είναι λογικό να αναμένεται επιδείνωση της αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών και της θέσης τους ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα, τις διαδικασίες νομιμοποίησης, την υγειονομική τους περίθαλψη, τη ρατσιστική σύνδεσή τους με την εγκληματικότητα κλπ., αφού εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων ή όσων αναζητούν εργασία. Ένας υπαρκτός κίνδυνος είναι ακόμα η ενίσχυση της τάσης για σύνδεση των μεταναστών και της μετανάστευσης με την πάταξη της τρομοκρατίας.

  Η σύγχρονη Αριστερά δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά ούτε τις αρνητικές σημερινές καταστάσεις ούτε τις διαφαινόμενες τάσεις. Παρεμβαίνει οργανωμένα. Συμπαρίσταται ή συμπαρατάσσεται με τους μετανάστες εντός και εκτός κοινοβουλίου, συμβάλλοντας στην αυτοοργάνωσή τους, στην προστασία τους και στην αποτελεσματικότητα των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φόβο και άγρια εκμετάλλευση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέση της Αριστεράς για τη μετανάστευση οφείλει να είναι η άρση των αιτίων που δημιουργούν και γιγαντώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα στη φάση αυτή. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε συνεχή μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου, δηλαδή σε μια αντίθεση την οποία ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη διαμόρφωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θεωρεί ζήτημα ζωτικής σημασίας και προτεραιότητας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

  Και αυτό όχι μόνο γιατί οι μετανάστες αποτελούν τμήμα του σύγχρονου προλεταριάτου των μητροπολιτικών κέντρων ή γιατί ο βαθμός της εκμετάλλευσης που υφίστανται τους καθιστά το πιο ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης. Αλλά πρωτίστως γιατί ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τους πολέμους, συνδέεται με τον αγώνα για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη σοσιαλιστική προοπτική, που θα βασίζεται σε αξίες οικουμενικές: την ελευθερία του ατόμου για την πραγμάτωση της προσωπικότητάς του και τη δυνατότητά του να απολαμβάνει από κοινού και ισότιμα τα αγαθά του παραχθέντος κοινωνικού πλούτου. Με βάση αυτές τις αρχές, που, εκτός των άλλων, αποτελούν και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού νομικού -και όχι μόνο- πολιτισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς δικαιωμάτων που δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμό εξαιτίας της εθνικότητας, της γλώσσας, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ. Υπερασπιζόμαστε το θεμελιώδες δικαίωμα των μεταναστών και των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στον αντίποδα μιας λογικής που ορθώνει την Ελλάδα-φρούριο, την Ευρώπη-φρούριο, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή είσοδο και το άσυλο.

  Θεωρούμε πρακτικά ανεφάρμοστο το σύστημα «μετάκλησης μεταναστών», που δυστυχώς ισχύει απαρέγκλιτα από το 1991, αφού, κατά κανόνα, ένας εργοδότης δεν δέχεται να προσλαμβάνει προσωπικό εξ αποστάσεως, ιδίως όταν οι ανάγκες της παραγωγής δεν βασίζονται στα βιομηχανικά πρότυπα των δεκαετιών του ’50 και ’60 με τον αυστηρά καθορισμένο «κλειστό αριθμό» θέσεων στα εργοστάσια της εποχής εκείνης.

  Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαρκούς νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις, μια ανοιχτή και διαρκή διαδικασία νομιμοποίησης.

  Υποστηρίζουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την κατοικία.

  Υποστηρίζουμε την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, όπως ιθαγένεια, δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην πολιτική ζωή κλπ.

  Οι προγραμματικοί μας στόχοι

  Μετανάστες

  Είσοδος μεταναστών

  Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

  Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.

  Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.

  Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.

  Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.

  Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).

  Νομιμοποίηση μεταναστών

  Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις

  Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.

  Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

  Εργασιακά δικαιώματα

  Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000 €.

  Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.

  Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.

  Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.

  Εκπαίδευση

  Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.

  Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.

  Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.

  Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς
  Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.

  Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.

  Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.

  Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.

  Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

  Υγειονομική περίθαλψη

  Διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.

  Κατοχύρωση ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στην περίθαλψη για τις εγκύους (κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας).

  Παροχή άδειας διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (άρθρο 44, παράγραφος 1, εδάφιο ε’) χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια διαμονής.

  Κρατικές υπηρεσίες

  Αύξηση του μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τη χορήγηση και την ανανέωση αδειών διαμονής.

  Ειδική αντιρατσιστική εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς και αναβάθμιση των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη μετανάστευση ώστε να μην αποτελούν χώρους δυσμενούς μετάθεσης.

  Ουσιαστική οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προϋπόθεση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων που αφορούν την υποδοχή και ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

  Πρόσφυγες – Αιτούντες άσυλο

  Είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει στροφή στο θέμα των προσφύγων και να παίξει ενεργό ρόλο για μια αντίστοιχη αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

  Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.

  Παροχή σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορης και ξεκάθαρης πρόσβασης σε όλη τη διαδικασία ασύλου, με εξασφάλιση διερμηνέων και με έγκαιρη, γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής τους σε γλώσσα που κατανοούν, με δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε όλη τη διοικητική διαδικασία ασύλου.

  Στις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου να καταγράφονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος, η έρευνα των κρατικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση, τα πρακτικά της Επιτροπής και βέβαια η πλήρης αιτιολόγηση της τελικής απόφασης.

  Ρητή και απόλυτη απαγόρευση των άτυπων επαναπροωθήσεων. Παροχή στον Συνήγορο του Πολίτη δικαιώματος εξέτασης καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις και για άρνηση αποδοχής από τις αστυνομικές αρχές υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου.

  Απαγόρευση της κράτησης των αιτούντων άσυλο χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, και ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, των εγκύων γυναικών, των θυμάτων βασανιστηρίων και των ατόμων με αναπηρία. Να υπάρχει ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας της κράτησης αυτής στις περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση επιβάλλεται.

  Απάλειψη από την ελληνική νομοθεσία (και ανάλογες πρωτοβουλίες για τις κοινοτικές οδηγίες) της δυνατότητας να απορρίπτονται αιτήματα ασύλου με την άμεση ή έμμεση χρήση των ρητρών της «ασφαλούς χώρας καταγωγής», της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της «επικουρικής προστασίας».

  Μου αρέσει!

  • gsamakovlis said

   Ο Συριζα καλα θα κανει να κοιταει τα του οικου μας απο το να ανοιγει τις πορτες για περισσοτερους αλλοδαπους. Καλα θα κανει να κοιταζει τριγυρω καθως βολταρει με την μηχανη του στην Αθηνα γιατι τα παιδακια που ειναι στα φαναρια και εξυπηρετουν τα συμφεροντα καποιον μεγαλυτερων μπορει να γινουν Ελληνοπουλα υποδουλα σε αλλοδαπους.ν

   Μου αρέσει!

   • Γιώργος said

    Μιλαμε για το Νιτσε και οι γενιτσαροι βρηκαν και εδω να μιλανε κατα του Συριζα. Αξια τα λεφτα των Γερμανων και των τραπεζιτων, καλοφαγωτα.

    Μου αρέσει!

   • gsamakovlis said

    Γιωργο μαλλον θα πρεπει να κοιταξεις τριγυρω σου και δεν θα το παιξω εξυπνος αλλα επειδη τα περισσοτερα χρονια τις ζωης μου τα εχω ζησει σε ολες τις μεγαλες πολεις τις ελλαδας… Εχω μια αποψη χωρις να κρινω την δικη σου. Δεν εμεινες εσυ σε διαμερισμα τις πλατειας αττικης οπου στο γειτονικο διαμερισμα μεναν 25 πακιστανοι ο ενας κυριολεκτικα επανω στον αλλο και ο οροφος ειχε την ωψη εμπορικου καταστηματος χονδρικης. ουτε βρεθηκες αντιμετωπος στην εισοδο του παρκινγκ το οποιο πληρωνα με αλλοδαπους οι οποιοι την εκλειναν και δεν τους ενοχλουσε ουτε καν η παρουσια τις αστυνομιας για να ολοκληρωσουν τις συναλλαγες τους. Δεν ειχες καθημερινες διαρηξεις στο καταστημα σου απο αλλοδαπους εισαγωγεις και στην αστυνομια να σου λενε μην περιμενεις να γινει τιποτα. Ουτε να εισαι αναγκασμενος να κοιτας πισω σου καθε φορα που πας στο σπιτι σου για να ψαχνεις ποιος απο τους αλλοδαπους γειτονες σου θα μπουκαρει μαζι σου μεσα.
    Και για να μην παρεξηγηθω δεν μιλαω κατα του Συριζα Γενικα μιλαω κατα του να ανοιξει τις πορτες στους Αλλοδαπους. Μιλαω κατα του να προσπαθει να οικειοποιθει τις παρανομες εισαγωγες αλλοδαπων και ελληνοποιησεις αυτων απο τα αλλα κομματα.

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

    ΓΙΩΡΓΟ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ; ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΙΔΕΣ; ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ; ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; ΜΕΤΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Μπράβο καλά έκανες και τα είπες για να είναι σαφή σε όλους, και να μην νομίζουν ό,τι θέλουν κι ό,τι φαντάζονται. Να προσγειωθούν μερικοί μερικοί που δεν κατάλαβαίνουν.

   Ο σύριζα ήταν πολύ καλός για να τους κόψει τη φόρα, αυτό δεν σημαίνει ότι μας αρέσει το πρόγραμμά του, όμως.
   Εμας μας κόβει ο εαυτός μας, και το μέλλον μας όχι οι υπόλοιποι.
   Δεν είμαστε πανυπεύθυνοι για τους κατατρεγμένους όλου του πλανήτη.
   Είμαστε μόνο για τον εαυτό μας υπεύθυνοι. Και δεν γίνεται να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για τους άλλους όταν δεν ενδιαφερόμαστε για τον εαυτό μας.
   Πρώτα δίνεις σε σένα για να έχεις να δώσεις και αλλού.
   Όταν βγάζεις τον εαυτό σου απ’ έξω για να κοιτάς τους άλλους, τότε έχεις πρόβλημα με τον εαυτό σου και σίγουρα κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος με ό,τι δώσεις. Ειδικά αν αυτό δεν είναι μόνο δικό σου αλλά το μοιράζεσαι και με άλλους και το δίνεις χωρίς να ρωτάς…
   Ο σύριζα ή δεν θέλει να το καταλάβει αυτό ή εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες… (προσωπικά θεωρώ το δεύτερο)

   Μου αρέσει!

   • gsamakovlis said

    Θα συμφωνησω μαζι σου Σοφια. Εδω τα παιδια μας πανε στο σχολειο υποσιτησμενα και μιλαμε για δημοσια υγεια σε καθε εναν κατατρεγμενο στον πλανητη. Στα κεντρα υγειας -προσφατη εμπειρια μου- δεν εχουμε συριγγες και παμε και τα αγοραζουμε και θα κανουμε την ελλαδα Ερυθρο Σταυρο του καθε λαου;

    Μου αρέσει!

   • THOMAS said

    ..ΜΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΥΡΙΖΑ ..ΣΥΡΙΖΑ … ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ !!

    .. ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΧΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ … ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ … !!

    Μου αρέσει!

   • Σοφία πολύ σωστή
    …….. το πιό κάτω άρθρο μου, για «κάποιους» λόγους δεν δημοσιεύθηκε …….

    ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ….. «ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ»

    Δεν είναι μόνον η πατρίδα μας η μοναδική χώρα στον κόσμο που δέχεται ληστρική επίθεση από τους τραπεζιτοτοκογλύφους, αλλά όλος ο πλανήτης ..

    Λογοκρισία απανταχού στον πλανήτη από τα κυρίαρχα ΜΜΕ του Μέρντοχ , τα οποία… δεν βγάζουν μιλιά για τους υπαίτιους της πλανητικής κρίσης, αυτούς τους γυρολόγους «μετανάστες» που όπου και να πάνε κολλάνε σαν βδέλλες και απομυζούν παρασιτικά τις ντόπιες κοινωνίες.

    Η πρώτη χώρα που επικυριαρχήσανε ολοκληρωτικά είναι η Αμερική. Η FED των Ρότσιλντ και Ροκφέλλερ έκοβε πολύχρωμο χαρτάκι, το χαρτάκι που κατάπιε τις περιουσίες των αμερικανών. Οι πολίτες αμερικάνοι από δημόσια περιουσία δεν έχουν τίποτα και από ιδιωτικές περιουσίες δεν έχουν σχεδόν τίποτα .. Οι αμερικάνοι σήμερα χρωστάνε στους τραπεζιτοτοκογλύφους και κυρίως στους … «γυρολόγους» σχεδόν 15 τρις.

    Η συνέχεια στην Ευρώπη, η πρώτη χώρα που κατακτήθηκε από τους γυρολόγους «μετανάστες» ήταν η Γερμανία, η πρώτη χώρα όπου ανακαλύφθηκε ο όρος. ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ, η χώρα που είναι πολιτικό αδίκημα το να μιλήσεις κατά του «ολοκαυτώματος». Η χώρα που μέχρι σήμερα έχει τις μισές στρατιωτικές αμερικάνικες βάσεις, από αυτές που υπάρχουν στην Ευρώπη, περίπου 45000 αμερικανούς στρατιώτες, μία χώρα που έχει ελάχιστο δικό της στρατό. Φυσικά και αυτή η χώρα στην πραγματικότητα είναι κατακτημένη από τους κατακτητές των αμερικάνων, … από τους «γυρολόγους» των τραπεζιτοτοκογλύφων…
    Η «ανεπτυγμένη» Γερμανία χρωστάει σήμερα γύρω ατα 7,5 τρις στα ευαγή αυτά τραπεζικά ιδρύματα των Ρότσιλντ και Ροκφέλλερ … και φυσικά δεν έχει άποψη, «μιλά» όπως της προδιαγράφουν τα αφεντικά της ..

    Οι ευρωπαϊκές χώρες στα ξαφνικά …. συνολικά σχεδόν δυστυχούνε. Χώρες που είχανε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οικονομίες των πάνε κατά διαόλου.
    Το απορίας άξιον είναι ότι καμμία σχεδόν ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πολιτικής.
    Κανένας δεν μιλάει για ανάπτυξη, κανένας όμως δεν μιλάει και για κάτι άλλο, .. τους μετανάστες , τους πραγματικούς όμως ..
    Τα μεταναστευτικά αυτά ρεύματα, γνωρίζομε όλοι μας πολύ καλά και από τις δικές μας εμπειρίες μάλιστα, για τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν.

    Οι κυβερνήσεις στην γενικότερη οικονομική κρίση παρασιωπούν το πρόβλημα των μεταναστών.. όπως σιωπηλά καλύπτουν αυτούς που κερδοσκοπούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης ….
    Για την Ευρώπη μιλώντας, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι λαοί φαίνεται να είναι κερδισμένοι. Είναι δυνατόν όμως, όλοι να είναι χαμένοι?
    Το ότι οι «περιούσιοι» ή οι γυρολόγοι των εθνών είναι από τους λίγους που ευημερούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αυτό είναι γεγονός ..

    Οι μετανάστες όμως που ..κολλάνε? Ποιοί βολεύονται από τον πόνο και την ανθρώπινη δυστυχία?
    Οι ντόπιοι λαοί σίγουρα όχι , τα προβλήματα τα βιώνουμε καθημερινά..
    Μήπως όμως βολεύονται κάποιοι άλλοι προύχοντες «μετανάστες», οι .. γυρολόγοι των εθνών? μήπως η φτωχολογιά και η πληθώρα αυτή των λαθρομεταναστών λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο, σαν ασπίδα προστασίας για τους πιο πάνω, για τους προύχοντες ? ….
    Η απάντηση είναι θετική και μπορούμε να δούμε πόσο πολύ βοηθάνε με την στάση των οι πολιτικοί των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης.

    Για παράδειγμα, από την πρόσφατη εμπειρία των πολιτικών μας κομμάτων που έχομε εμείς οι έλληνες, παρατηρούμε ότι έχομε

    τα επονομαζόμενα μνημονιακά κόμματα καθαρά αντικοινωνικά για τους ντόπιους, τα οποία κόμματα παίζουν κατά των άλφα ή κατά των βήτα τρόπο τα παιγνίδια της διεθνούς και ντόπιας τραπεζιτοτοκογλυφίας και τα οποία δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού, απλά .. κάποιοι κατά καιρούς παίζουν με τον όρο του «πατριώτη». Επίσης η στάση των προς τους μετανάστες χαρακτηρίζεται από μέτρα ευνοϊκά προς αυτούς.
    τα επονομαζόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, τα προερχόμενα κυρίως από την «αριστερά». Και εδώ ο πατριωτισμός απουσιάζει δεδομένου ότι αυτά έχουν ενεργή και δραστήρια συμμετοχή σε θέματα που αφορούν την φιλομεταναστευτική πολιτική και τυπική συμμετοχή στα δρώμενα που αφορούν τους έλληνες εργαζομένους.

    Επίσης παρουσιάζουν διφορούμενες θέσεις, πάνω στα εθνικά μας θέματα.
    Αυτά μέχρι τώρα, για τα κόμματα που έχομε γνωρίσει.
    Παρατηρούμε ότι και οι δύο αυτές κατηγορίες των κομμάτων, αφήνουν ακάλυπτους τους έλληνες πολίτες και ότι η στάση των είναι θετική ως προς τους μετανάστες. Με τις θέσεις των ή από απουσία θέσεων ουσιαστικά αυτά τα κόμματα αποτελούν απειλή για την ακεραιότητα της πατρίδας μας στο μέλλον.
    Η τελευταίες εκλογές στην πατρίδα μας αναδείξανε σημαντικά κάποιο καινούργιο κόμμα το οποίο παρουσιάζει πατριωτικές θέσεις και λαμβάνει σοβαρά στα υπ΄ όψην του το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσομε …….

    Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην πατρίδα μας, συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οι πατρίδες παραδίδονται στους τοκογλύφους και τους μετανάστες.
    Οι ευρωπαίοι πολιτικοί ή έχουν περιπέσει σε ύπνο βαθύ ή έχουν διαβρωθεί μέχρι τα μεδούλια τους …
    Η ευνοϊκές πολιτικές των προς τους τραπεζίτες και η «ανοχή» των ως προς το θέμα της μετανάστευσης είναι ότι το καλύτερο για τους «γυρολόγους» των εθνών…
    Οι «περιούσιοι» γυρολόγοι με την ασπίδα των μεταναστών θα είναι σε θέση απ΄ ότι φαίνεται, στο μέλλον να δημιουργήσουν ουσιαστικά προβλήματα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και όχι μόνο …….

    Μου αρέσει!

   • AG said

    κριτων
    το σχολιο -αρθρο- σου στοχευει τους πραγματικους υπευθυνους της δυστυχιας του κοσμου
    μου φαινεται περιεργο που δεν δημοσιευτηκε ενω ειναι τοσο αληθινο!!

    Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Κρίτωνα κι εγώ έχω στείλει άρθρα και δεν τα έχουν αναρτήσει για κάποιον λόγο.
    Οι μετανάστες, και όλο το μεταναστευτικό ρεύμα έτσι όπως κινείται, είναι καθοδηγούμενο από τους ίδιους που δεν θέλουν να υπάρχουν έθνη κράτη.
    Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είτε τους κυνηγούν για πολιτικούς λόγους είτε δεν μπορούν να ζήσουν στη χώρα τους κι αναγκάζονται να φύγουν για να βρουν αλλού την τύχη τους.
    Αλλά αν ήταν μια φυσική αναχώρηση θα πήγαινε ο καθένας αλλού, και ποτέ τόσο μακρυά. Υπάρχει οργάνωση από πίσω και φυσικά δεν έχει καμία συμπόνια και καμία τιμή απέναντι στη ζωή αυτών των ανθρώπων.

    Οι «ψυχοπονιάρηδες» αυτού του είδους κατά τη γνώμη μου χωρίζονται στα κορόϊδα της τελευταίας βαθμίδας που φαινομενικά κινούνται απο τα καλλίτερα συναισθήματα και τρέχουν εθελοντικά εδώ κι εκεί, στο συνειδητό τους μέρος αυτό εκφράζεται ως αλληλλεγγυή και συμπόνια (κι ως εκεί μου είναι όντως κατανοητό και το αισθάνομαι κι εγώ αυτό) αλλά θα δεις ότι είναι άκριτη.
    Δηλαδή δεν ξεχωρίζουν αυτόν που ήρθε για οικονομικούς λόγους, απ’ αυτόν που τον κυνηγούν να τον σκοτώσουν γιατί ανήκει σε μια φυλή ή πολιτική γνώμη που διώκεται, απ’ αυτόν που ήρθε εδώ γιατί έκανε φόνο και τον κυνηγά η αστυνόμια της χώρας του. Και δεν έχουν κανέναν όριο στο τι μπορεί να είναι ανεκτό από τους φιλοξενούμενους και τι κανόνες πρέπει να ακολουθήσουν για να μείνουν στο κοινό μας σπίτι!

    Η «αλληλεγγυή» έτσι όπως την καταλαβαίνουν αυτά τα άτομα, συνήθως είναι έκφραση μιας βαθειάς καλά κρυμμένης ενοχής προς την ανθρωπότητα, και μιας άρνησης προς τον εαυτόν τους.
    (το γιατί μπορεί να έχουν ενοχές δεν θα το αναλύσω εδώ, ξέρω όμως ότι υπάρχει και σιγουρα έχουν τους λόγους τους, μόνο που αυτό που κάνουν δεν θα δώσει λύση στο εσωτερικό τους θέμα)
    Δεν έχουν προσωπικά όρια κι αυτήν την έλλειψη την προβάλλουν και την απαιτούν από το σύνολο.
    Ο κάθε ένας που μπαίνει απ’ όπου θέλει στο κοινό μας σπίτι θα αποκτά και τίτλο συνιδιοκτησίας του σπιτιού μας!!!! (αυτό λέει μέσα στο πρόγραμμα του σύριζα)

    Επίσης αυτή η αντιμετώπιση, είναι και μειωτική για τον μετανάστη.
    Μετανάστης δεν σημαίνει pet!
    Σημαίνει άνθρωπος που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να φέρει τον πόνο του.
    Φαίνεται παράλογο σε κάποιους, αλλά αν σκεφτείς ότι ως ψυχές επιλέγουμε πού θα γεννηθούμε και τι εμπειρίες θα πάρουμε, θα αναγνωρίσεις ότι όλοι αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους πλάνο επιλεγμένων εμπειριών. Κι οι μετανάστες είναι ακριβώς ενσαρκωμένες ψυχές με πλάνο. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μας.
    Οι στάση των «ψυχοπονιάρηδων» μου φαίνεται σαν ρατσισμός από άλλο δρόμο.
    Σαν να λένε «επειδή είσαι λίγος και ανίκανος, εγώ θα σε απαλλάξω από οποιαδήποτε συνέπεια, όποιου νόμου κι αν έχεις παραβιάσει, γιατί εγώ είμαι καλλίτερος από σένα και μπορώ να τα κάνω αυτά για σένα».

    Η άλλη κατηγορία είναι αυτοί έχουν σκεφτεί τι μπορεί να δημιουργήσουν οι μετανάστες, που μεθοδεύουν τα μεταναστευτικά ρεύματα και τα διακινούν.

    Ξέρουν ότι ο μετανάστης κινείται με βάση τον εαυτό του. Βρίσκει καλό κάθεται, δεν του αρέσει θα φύγει.
    Δεν έχει κανένα δέσιμο και δεν πονά ούτε αγαπά τη χώρα που πάει, (και εδώ είναι το κοινό που έχουν οι ό,τι πάρει κι ό,τι κερδίσει με όποιον τρόπο μπορέσει.

    Αυτοί που σχεδίασαν αυτή τη διακίνηση διαπνέονται από καθαρό ρατσισμό.
    Δεν έχουν καμιά συμπόνια καμιά αγάπη καμιά αλληλεγγύη και καμιά τιμή για αυτούς τους ανθρώπους.
    Τους θεωρούν χαμηλούς και ο μόνος λόγος που τους σπρώχνουν έτσι μαζικά είναι για να χαμηλώσουν και να απαξιώσουν και τους άλλους, κι όχι για να βοηθήσουν τους ίδιους.

    Για αυτό και τους αφήνουν να δρουν έτσι ανεξέλεγκτα.

    Σε ένα έγκλημα που είχε γίνει το ’10, (κι ο γιος του θύματος ήταν εργαζόμενος στην τηλεόραση) νομίζω, όπου δυο τέτοιοι όρμησαν σε μια 50χρονη κυρία για να της πάρουν την τσάντα, όχι απλώς της την πήραν (αυτό ήταν εύκολο) αλλά επειδή μπορούσαν και γούσταραν, την γρονθοκόπησαν κι όταν έπεσε κάτω αναίσθητη της πατούσαν το κεφάλι.
    Οι περίοικοι όρμησαν και τους βούτηξαν, η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με όλα τα οστά του κρανίου σπασμένα, η μύτη ήταν ένα κομμάτι κρέας που κρεμόταν, κι ανακαλύφθηκε ότι ο ένας εκ τοω δραστών είχε απελαθεί και ξαναγύρισε και ο άλλος ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ!!!!!!!
    (Για ξαναδείτε το πρόγραμμα του συριζα για το άσυλο!!!!!)

    Όταν λοιπόν βλέπεις ότι δεν λένε τίποτα για κάτι τέτοια είναι σαφής η πρόθεση πίσω από την επαγγελαματική «ευαισθησία» τους. Τους θεωρούν «εργαλεία» παρακμής απαξίωσης και καταστροφής της εθνικής κυριαρχίας των κρατών που τους χώνουν και τους βάζουν για να κάνουν συγκεκριμενη δουλειά.

    Οι χώρες από τις οποίες έρχονται οι προστατευόμενοι του Συριζα καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, θεωρούν τη γυναίκα ζώον χωρίς καμιά αξία (αυτό όμως δεν τους ενοχλεί καθόλου τους «ευαισθητούληδες»), και κουβαλάνε πάνω τους όλες τις οπισθοδρομικές πεποιθήσεις που θεωρούν και αυτονόητο να επιβάλουν όπου πάνε, αυτοί μπορεί να ζηλεύουν, να σε σκοτώνουν για να μάθεις να είσαι «απιστος» στο σπίτι σου, να είναι παιδεραστές γιατί η θρησκεία τους το επιτρέπει… να βγάζουν το πουλί και να κατουράνε όπου βρουν στο δρόμο, μπροστά σε όλους, και να θεωρούν ότι είναι κι οι αρχηγοί του σύμπαντος…

    Κι ο συριζα παριστάνει τον petkeeper τους γιατί είναι κατατρεγμένοι και για αυτό όλα επιτρέπονται….
    Ουσιαστικά δουλεύει για το ίδιο αφεντικό που δουλεύουν κι όλοι οι άλλοι του συστήματος.
    Δουλεύει για τους νεοταξίτες από άλλο μετερίζι

    Μου αρέσει!

   • Σοφία

    συμφωνούμε, άλλωστε στην ανάλυσή μου θα είδες πως «ζωγραφίζω» τα αριστερά κόμματα ……
    Όμως
    σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι θάναι καλό κατ΄ αρχάς στις επερχόμενες εκλογές να βγεί ένα Ενισχυμένο αντιμνημονιακό μέτωπο σε βάρος των κομμάτων της ΝΕΟΔΗΜΟΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ….
    Καλοβλέπω μία πιθανή συνεργασία Καμμένου Τσίπρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα ουσιαστικά βήματα σε βάρος του Μνημονίου ….
    Οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί» καλό θάναι να συγκλίνουνε κατά κάποιο τρόπο ….

    Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Πριν πούμε μεγάλες κουβέντες καλό είναι να βουτάμε και λίγο την γλώσσα στο μυαλό μας.

   Φίλος μου από τα παλιά πηγαίνει και βοηθάει στα συσσίτια της Εκκλησίας. Εκεί μου λέει έρχονται και λαθρομετανάστες και τους δίνουμε φαϊ σε πακέτο από ένα παράθυρο, στην αίθουσα που να μπουν …
   Διαμαρτύρονται οι άλλοι, οι δικοί μας, γιατί τους ταϊζουμε λέει με λεφτά του κόσμου, Ελληνικά που είναι για Έλληνες αναξιοπαθούντες …
   Και ο φίλος μου τους απαντά: «Δίκιο έχετε, αλλά θέλετε να τους δείτε το βράδυ μέσα στο σπίτι σας για ένα κομμάτι ψωμί; Τι άλλο θα κάνουν από το να σας ληστέψουν;»
   Ο φίλος μου μάλλον προστατεύει καλύτερα την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του από κάτι κραυγάζοντες…!
   Έχει ακόμα την ψυχραιμία τουλάχιστον να κρίνει ότι «το μη χείρον, βέλτιστον»!

   Είναι αλόγιστη και αντεθνική σπατάλη να υπάρχει ένας στοιχειώδης υγιειονομικός έλεγχος των λαθρομεταναστών να μην μας πνίξουν οι επιδημίες;
   Ξέρει κανείς καμιά καλύτερη μέθοδο πρόληψης;
   Ή πιστεύει κανείς ότι αύριο πρωί μπορεί να βρεθεί κάποιος να τους πετάξει όλους στην θάλασσα και να ησυχάσουμε μια και καλή;

   Αφήστε λοιπόν τις κραυγές, κατανοητή η οργή αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.
   Όπως τους λαθρομετανάστες δεν τους μαζεύει εδώ η Εκκλησία, δεν τους μαζεύει ούτε ο Τσίπρας ούτε η διεθνής αριστερά.
   Έκκληση στην κοινή λογική χρειάζεται και αυτή χάνεται όταν φουντώνει η οργή.
   Αντί λοιπόν να πετροβολάτε υποτιθέμενους εχθρούς και «λαθρομεταναστολάγνους», ψάξτε καλύτερα για το τι και το ποιός φταίει και εκεί να εκδηλώσετε την οργή σας!
   Αλλιώς είστε άξιοι της μοίρας σας!

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίε απόλυτα σωστός. !!!

    Το πρώτο βήμα είναι ένα αντιμνημονιακό μέτωπο από όλο το φάσμα των υποτιθεμένων «αριστερών» και «δεξιών δυνάμεων.
    Το θέμα είναι να φάνε σφαλιάρα οι παγκόσμιοι τραπεζιτοτοκογλύφοι και αυτοί που κερδοσκοπούν από τον πόλεμο και την δυστυχία.

    Λύνοντας εμείς πρώτα τα δικά μας προβλήματα, θα μπορέσουμε στο μέλλον να βοηθήσομε στην επίλυση των προβλημάτων των χωρών που είναι οι εστίες της μετανάστευσης …….. αν δεν βοηθήσομε να κλείσουν αυτές οι ανοιχτές πληγές , το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται νάχει ποτέ τελειωμό …..

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

    ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 300 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΒΕΡΤΑ.
    ΒΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!!!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Κρίτωνα,
    επειδή κύρια αφορμή για το σχόλιό μου ήταν το σεντόνι με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρακάτω αντιδράσεις θα πω το εξής:
    Όχι ότι με ενθουσιάζουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, αλλά πρίν αναπτύξει κάποιες προτάσεις πρακτικής φύσεως με τις οποίες μπορεί κανείς να συμφωνεί ή διαφωνεί εν όλω ή εν μέρει, κάνει πρώτα μιά επεξηγηματική εισαγωγή καθαρά πολιτικού σκεπτικού.
    Αυτήν την τοποθέτηση που περιέχει την ΟΥΣΙΑ της πολιτικής στάσης, την κάνουν όλοι γαργάρα και κραυγάζουν για τα επιμέρους!
    Επιλέγω από την εισαγωγή αυτή:
    «Σε παγκόσμιο επίπεδο, η θέση της Αριστεράς για τη μετανάστευση οφείλει να είναι η άρση των αιτίων που δημιουργούν και γιγαντώνουν τα μεταναστευτικά ρεύματα στη φάση αυτή. Αυτό παραπέμπει ευθέως σε συνεχή μείωση των ανισοτήτων Βορρά-Νότου, δηλαδή σε μια αντίθεση την οποία ο νεοφιλελευθερισμός ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει».

    Σε κάποιο άλλο σχόλιο μου έγραψα ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο είναι ΑΛΥΤΟ! Και επιμένω!
    Κάπου αλλού έγραψα επίσης ότι κάποιοι δεν θέλουν να δουν το πρόβλημα σφαιρικά και στην πραγματική του διάσταση και κάνουν σαν να θέλουν να αδειάσουν ένα ποτάμι με τον κουβά! Και ξανά επιμένω!

    Συμφωνώ λοιπόν ότι εμείς θα πρέπει να προσανατολιστούμε προς την ορθή κατεύθυνση, για μας πρώτα και για όλο τον κόσμο ακολούθως.
    Αλλά έχοντας εντοπίσει με ακρίβεια τον στόχο, σημαδεύοντας σταθερά στην καρδιά του τέρατος!
    Άλλως μόνον θα οργιζόμαστε και θα κραυγάζουμε και το πρόβλημα θα γιγαντώνεται!

    Μου αρέσει!

  • Κωσταντίνος Παπαδόπουλος said

   Ολες αυτες οι θεσεις εχουν μια και μονο μια βαση.την ανθρωπινη αντιμετωπιση των μεταναστων που βρισκονται στη χωρα μας και ζουνε εξαθλιωμενοι.οπως και εμεις αλωστε.Ενα απο τα βασικα χαρακτηριστικα της αρχαιας Ελλαδας ηταν η φιλοξενια (Ξενιος ΖΕΥΣ).Ας αντιμετωπισουμε με μαγκια και αρχιδια την λαιλαπα που κατατρωει τις ζωες μας και οχι αμοιρους ανθρωπους.Ας αντιμετωπισουμε τον λατση, τον βαρδηνογιαννη, και ολα τα καθαρματα οπως τους αρμοζει και επειτα μπορουμε με συνεπεια και ευχαριστηση να κοινωνισουμε ξανα στον πλανητη πολιτισμο, ηθος, κουλτουρα, φιλοξενια.Ειμαστε καταδικασμενοι να πορευθουμε προς αυτην την κατευθυνση.Ελπιζω ο κανιβαλισμος των ημερων να μην καταστρεψει αυτα τα πανανθρωπινα ιδανικα.

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Και η ανθρωπιστική διάσταση, η οποία έχει ξεχαστεί τελείως από τον «εκσυγχρονισμό» και την τεχνητή ευμάρεια του πολύπαθου γέννους των Ελλήνων και οφείλει να συνυπάρχει μαζί με την πολιτική!

    Μου αρέσει!

   • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;
    ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΣΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    Μου αρέσει!

 5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

  ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΡΙΤΩΝΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ! ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  Μου αρέσει!

  • Μακεδονία

   Οι εστίες του πολέμου στον πλανήτη είναι γύρω-γύρω από το Ισραήλ και με αιτία-δημιουργό το Ισραήλ …….. έτσι λοιπόν
   – πόλεμος, δυστυχία και φτώχια σε αυτές τις χώρες, συνέπεια ……. μετανάστευση
   – χώρες υποδοχής των μεταναστών, οι χώρες της Ε.Ε., με κύριο υποδοχέα την Ελλάδα

   Το τραπεζικό σύστημα ελέγχεται σαφώς από τους «περιούσιους»., προβλήματα δημιουργούν
   – στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα
   οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών εξυπηρετούν σαφέστατα τα συμφέροντα των τραπεζιτών και οι «πολιτικές» και των «δεξιών» και των «αριστερών» κομμάτων εξυπηρετούν είτε άμεσα είτε έμμεσα τους περιούσιους.
   Έμμεσα εξυπηρετούν τους περούσιους τα κόμματα της αριστεράς. Η φιλομεταναστευτική πολιτική των κρατών τους εξυπηρετεί διότι διαλύουν την συνοχή των εθνών -κρατών και τα αποδιοργανώνουν ως κράτη.
   Τα μέτρα υπέρ των μεταναστών ευνοούν και την μειοψηφία των «γυρολόγων»- μεταναστών όπως είναι οι περιούσιοι για λόγους ευνόητους …… οι «εχθροί» των εχθρών μου είναι δικοί μου «φίλοι»

   Πιό πάνω ο Κερκυραίος έκανε μία ανάλυση εξαιρετική
   οι πολίτες στην πατρίδα μας είτε «δεξιοί» είτε «αριστεροί» είναι καλό να συγκλίνουμε και να ΕΝΩΘΟΥΜΕ, να μην «τσιμπήσουμε» σε προβοκάτσιεςπροκειμένου να τους ακυρώσουμε τα σχέδια.
   Όπως λεει πιό πάνω ο Κερκυραίος, πρώτ΄ απ΄ όλα ΣΥΝΕΣΗ.

   Είναι πρωταρχικής σημασίας και οφείλουμε να ξεσκεπάζομε τους περιούσιους, διότι είναι επικίνδυνοι πολλαπλά δεδομένου ότι λειτουργούν κρυφά και ύπουλα και μας έχουν ξεκινήσει ένα ακήρυχτο πόλεμο.

   Μου αρέσει!

   • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΩΝΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ »ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ». ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ »ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕ»

    Μου αρέσει!

 6. Ρωμηός(Δημήτρης) said

  Σε συμπαθώ όλο και περισσότερο Νίτσε…Ήσουνα μεγάλη μορφή…

  Μου αρέσει!

 7. dikaiopolis07 said

  Reblogged this on .

  Μου αρέσει!

 8. batman said

  Η μετάφραση είναι σκοπίμως λανθασμένη. Η πρώτη πρόταση π.χ είναι εφεύρημα… Τα μπλογκς πλημυρίζουν απο σαβούρα και η κατάσταση γίνεται όλα και χειρότερη…

  Στο κείμενο (το αυθεντικό και όχι η παραπάνω παπαριά) είναι ξεκάθαρο σε ποιους αναφέρεται ο Νίτσε….

  Μου αρέσει!

  • Δωριεύς said

   Batman, πιθανόν νά ἔχῃς δίκαιον. Ἐπειδή ὅμως δέν ἔχω διαβάσει τό πρωτότυπο, ὅπως καί πολλοί ἄλλοι φίλοι φαντάζομαι, θά μποροῦσες νά τό παραθέσῃς μέ μιά πιό ἔγκυρη μετάφραση καί μία ἀναφορᾶ ποιούς ἐννοεῖ ; Ἔτσι θά βοηθήσῃς πολλούς συνέλληνες ,δεκάδων blogs τά ὁποῖα ἀναδημοσίευσαν τό σχετικό ἄρθρο. Εὐχαριστῶ.

   Μου αρέσει!

   • batman said

    Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια σωστή μετάφραση στο διαδύκτιο. Θα προσπαθήσω όμως να κάνω την μετάφραση του χωρίου ο ίδιος. Κάπως πρόχειρα και άκομψα, δεν είμαι άλλωστε ειδικός φιλόλογος…

    <>

    Δεν προχώρησα διότι η μετάφραση της συνέχειας μου φαίνεται σωστή οπως γράφεται παραπάνω .
    Στο συμπερασμά που καταλήγω είναι οτι ο εφευρέτης της «μεταφρασης» που σχολιάζουμε, πήρε την ορθή μετάφραση απο κάπου και την άλλαξε προσθέτοντας την πρώτη πρόταση και παραλείποντας το σημείο «των Ελλήνων απο τον Όμηρο ως τον Σωκράτη».
    Στόχος του να χρησιμοποιήσει τον Νίτσε προκειμένου να ενισχύσει την πολιτική του θέση πως «Η δύση μισεί τους Έλληνες»

    Είναι σημαντικό να τονιστεί πως όταν ο Νίτσε μιλά για Έλληνες εννοεί τους προσωκρατικούς και τον Σωκράτη. Κατα τον Νιτσε ο Πλάτων είναι αντι-ελληνικός.
    Κατα τον Νιτσε λοιπόν, στα σχολεία και πανεπιστήμια δεν δίδεται έμφαση στην προσωκρατική φιλοσοφία που ήταν η πηγή της αρχαιοελληνικής αντίληψης για την τέχνη.
    Αυτη η αντίληψη θεωρώ πως οδήγησε στη δημοκρατία και ελευθερία.
    Είναι γεγονός πάντως πως οι λεγόμενοι «σοφιστές» είναι παρεξηγημένοι, ειδικότερα στην Ελλάδα. Οταν μιλάμε για αρχαιοελληνική φιλοσοφία εννοούμε δυστυχώς μόνο Πλάτωνα και λίγο Αριστοτέλη…

    Προτείνω το εξής βιβλίο: Christian Meier, Η ελληνική καταγωγή της πολιτικής

    Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
    Δωριεύς, το ητα της υποτακτικής είναι πολύ ωραίο.

    Μου αρέσει!

   • batman said

    Η μετάφραση που δεν φαίνεται:

    Πριν να συνειδητοποιήσουμε την βαθύτατη εξάρτηση κάθε τέχνης απο αυτή των Ελλήνων, των Ελλήνων απο τον Όμηρο ως τον Σωκράτη, επρεπε να μας συμβεί οτι συνέβει και στους Αθηναίους με τον Σωκράτη.
    Σχεδον κάθε εποχή και εκπαιδευτική βαθμίδα προσπάθησε με βαθειά δυσαρέσκεια να απαλλαγεί απο τους Έλληνες διότι κοιτώντας αυτους, οτιδήποτε δημιουργούσαν οι ίδιοι, φαινομενικά πρωτότυπο και αξιοσέβαστο, έχανε ξαφνικά χρώμα και ζωντάνια και εμοιαζε σαν αποτυγχημένο αντίγραφο, σαν καρικατούρα…

    Μου αρέσει!

  • Δωριεύς said

   Φίλε μου εὐχαριστῶ γιά τήν ἀπάντησή σου. Ἡ πρότασή σου γιά τό βιβλίο τοῦ Meier λίαν ἐνδιαφέρουσα. Γιά τήν ὑπογεγραμμένη προσπαθῶ ὁ δύμοιρος μέ τίς λίγες, ἐλάχιστες γνώσεις μου νά διατηρήσω τό πολυτονικό. Συγχωρῆστε μου λοιπόν ὅτι λάθη κάνω, ἡ μνήμη μέ ἐγκαταλείπει σιγά σιγά. Πάντως εὐχαριστῶ πολύ γιά τά εὐγενικά σου σχόλια καί γιά τήν ἐνδιαφέρουσα καί μεστή ἀπάντηση.

   Μου αρέσει!

 9. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Αναφεροταν Φυσικα στους Ελληνες (!)

  και οχι οσους ελληνες ..κατοικουν σημερα την ελλαδα….

  Μου αρέσει!

 10. LEON said

  Ερμη ΓΝΩΣΗ που ..τσαλακωθηκες
  στην εποχη της πληροφοριας ,της οποιας ,τα δεδομενα περνουν απο κρεισαρες της διαστρεβλωσης …
  Πως μετα να λειψουν φανατισμοι , αρρωστημενα μυαλα ,μισαλλοδοξιες …
  Ποιος ορθος λογισμος να πατησει ,να περπατησει , στα στρεβλα στοιχεια του «αθωου » ιντερνετ
  η αυθεντικοτητα παραγραφεται , οι «αυθεντιες» του πισινου πληθαινουν .

  Συλλογη στοιχειων, λογικη επεξεργασια τους ,κριση !
  Συλλογη στοιχειων (που βολευουν τον σκοπο μας), επεξεργασια τους (αρτσι μπουρτζι και λουλας-αχταρμας) , φαντασια
  Αν η αληθεια δεν ταιριαζει με τις ψυχωσεις μας …τοσο το χειροτερο γι αυτην .
  Ποια ιστορικα δεδομενα ρε;;
  Η Ιστορια ειναι αληθινη ,οταν μας βολευει στα κομπλεξ μας ..

  Ολοι οι προγονοι μας ηταν ΘΑΥΜΑΣΙΟΙ !!!!
  Ποτε δεν πρεπει να μαθουμε να στεκομαστε Κριτικα απεναντι τους ….(οχι σε ολους φυσικα)
  Αυτους που μας μαθαν ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΠΟΙΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ γιατι λεν …αληθειες …που μας βολευουν
  Τον Επικουρο πχ …ποιος τον γαμει; Ενω ο Πλατων ,ο ολιγαρχικος παπαρολογος ….αυτος μαλιστα
  Προπομπος του Παυλου και των «Παυλιστων»
  Ο Πλατων αρεθε και στον FURHER …αμε

  Ερημη γνωση …ερημε Νιτσε …που σου λαχε «αναδημοσιευση» κατακρεουργημενη απο το ….eglimatikotita.gr

  Μετα με τι κουραγιο να αντεξεις την διαστρεβλωση καποιας «Συνοδου» που βαλαν δυο αθωες λεξουλες …..» τω πνευματι» ….και ….. «των ουρανων» στα λογια κεινου του πρωτου «μπολσεβικου» της Ιουδαιας που ειχε πει στον σκλαβο λαο : «Μακαριοι οι φτωχοι οτι αυτοι κληρονομησουσι την βασιλεια !!!»

  Καταλαβες φιλε Batman ?
  KATALAVA NA LES

  Μου αρέσει!

  • ... said

   Ὁ Ἕλλην ἐσχάτως ἐναγκαλίστηκε τό μηδέν,
   και ἀγαλλομένῳ ποδί ἔτρεξε δυτικά τῆς Ἐδέμ,
   ἐξέπεσε ἀπό τό πνευματικό τοῦ ὑπερῶον, κι ἀπό ζῶον
   θεούμενον καί λογικόν, κατέστη ἁπλῶς ζῶον!
   Ἔπαθε μετανεωτερικήν ἐγκεφαλικήν μαλάκυνσιν,
   ἔγιν’ ὀπαδός μίας προόδου, πού ἰσοπέδωνε τήν παράδοσιν,
   στή συβαριτικήν του νάρκωσιν, ζοῦσε ἐν πλήρῃ εὐτυχία,
   νόημα ζωῆς τοῦ ἦταν ἡ αὐτοπραγμάτωσις κι ἡ αὐτολατρεία.
   Διέρρηξε ὁποιονδήποτε δεσμόν εἶχε μέ τό παρελθόν,
   ἐπέλεξε νά ζεῖ βίον αὐτιστικόν, σ’ ἕνα ἄχρονο παρόν,
   δίχως καμμία μέριμνα γιά τό μέλλον, δίχως κανένα ὅραμα,
   κατέληξε τυφλός τά τ’ὦτα,τόν τέ νοῦν,τά τ’ ὄμματα!

   Φώναζα, ὅτι ἐρχόταν σκοτομήνιος νύχτα
   καί μέ ἔλεγες τρελό, συνωμοσιολόγο καί φασίστα!
   Τώρα πού ‘ρθε γιά Τό Ξόδι ἡ δικαίωση, ἡ πικρή,
   τώρα, τό νά θρηνεῖς πάνω ἀπ’ τά μνήματα δέν ὠφελεῖ!
   Και ἀναρωτιέσαι,
   γιατί, στή χώρα πού γεννήθηκαν τά ὑψηλά ἰδανικά,
   σήμερα ὅλοι τείνουνε χεῖρες γιά δανεικά; Ἐπειδή ἁπλά
   ἀπό τή Δελφικήν Ἰδέαν τοῦ Σικελιανοῦ καί τῆς Πάλμερ,
   εἶχαν ὁδηγηθεῖ στήν ἰδέα τοῦ Cayenne καί τοῦ Hammer.
   Λάτρευαν ξόανα, ζοῦσαν σέ μίαν εἰκονικήν πραγματικότητα,
   γι’ αὐτό καί σάστισαν τή μέρα πού προσγειώθηκαν ἀπότομα
   ἀπό τήν ἐπίπλαστην εὐδαιμονίαν, μέσα στόν ὄλεθρον,
   κι ἄν δεῖς, ἀκόμα δέν ἐννόησαν, ἀπό πού ἔλαβαν τόν κόλαφον!
   Στούς σύγχρονους κονκισταδόρες εἶχαν ἐκχωρήσει τά πάντα,
   μ’ ἀντάλλαγμα ἕνα καθρεφτάκι καί μίαν γυαλιστερήν χάντρα,
   καί ἐνῶ εἶχαν θαμπωθεῖ, μία δράκα ἀπό ἐξωνημένους,
   ὕφαινε σιωπηρῶς καί ὑπογείως τό σάβανον τοῦ Γένους!
   Ἐλπίδα φυσικά δέν φαινότανε πουθενά στόν ὁρίζοντα,
   ἀφοῦ μέ τή νεοταξικήν παιδείαν πού παρεῖχε τό σύστημα,
   παρήγοντο μόνο ἡττημένα μυαλά καί νέο-γενίτσαροι,
   κοινῶς ἄτομα πού μισούσανε τήν ἴδια τους τήν ὕπαρξιν!
   Δέν ὑπῆρχε ἕνας καθηγητής, ὅπως ὁ Ἰωάννης Συκουτρής,
   γιά νά διδάξει ἐκ νέου τόν «ἡρωικόν τρόπον ζωῆς».
   Δι’ ἑλληνισμόν σαλούς εἶχε ὁ τόπος ἀνάγκην, ὅπως ἐκεῖνον
   στήν Ἀγέλαστον Πέτρα, τόν Παναγιώτην Φαρμάκην·
   ὁ Ἐκσυγχρονισμός εἶχε εἰσαγάγει μεθόδους σύγχρονες
   κι οἱ Ἕλληνες ἔτρωγαν τίς σάρκες τούς ὡς ἄλλοι Ἐρυσίχθονες.
   Ἐξοστράκιζαν τίς φωνές, πού ἐπεσήμαιναν τόν κίνδυνο,
   λόγῳ του ὅτι διατάρασσαν τόν ὕπνον τούς τόν νήδυμον!
   Ὅταν σπέρνεις ἀνέμους, θερίζεις θύελλες.
   Νεοελληνικὴ κοινωνία ἔπλασες,
   τὸ πεπρωμένον ποὺ ἤθελες.
   Ἀναφέρει τὸ ρητόν: δώσω ὑμίν ἄρχοντας
   κατὰ τὰς καρδίας ὑμῶν,
   καταλαβαίνεις λοιπόν,
   δὲν εὐθύνονται μόνον οἱ ἄλλοι
   γι ‘αὐτὴν τὴν κακοδαιμονία,
   θὰ πρέπει καὶ μέσα στὸν ἐαυτόν σου
   ν’ ἀναζητήσεις τὴν αιτίαν!
   Δὲν διδάχτηκες τραγωδία,
   καὶ γι’ αὐτὸ μάλλον θὰ πρέπει νὰ ζήσεις
   τὸ σχήμα: ὕβρις, ἄτη, νέμεσις, τίσις!

   Μου αρέσει!

   • LEON said

    «καταλαβαίνεις λοιπόν,
    δὲν εὐθύνονται μόνον οἱ ἄλλοι
    γι ‘αὐτὴν τὴν κακοδαιμονία,
    θὰ πρέπει καὶ μέσα στὸν ἐαυτόν σου
    ν’ ἀναζητήσεις τὴν αιτίαν!»

    ο «μαζι τα φαγαμε παγκαλος» εγραψε τους στιχοι;
    ή ο ΓΑΠ » καταναλωναμε περαν των δυνατοτητων μας»;
    παντως ωραιο τραγουδακι …παραδοσιακο
    κι η μουσικη ελληνικοτατη ,Εθνικη …θα ελεγα

    Μου αρέσει!

 11. KOSTAS D said

  Μόνο οι ίδιοι το έχουν βρει : ΔΙΧΟΝΟΙΑ

  Μου αρέσει!

 12. Νικόλαος said

  Ὅταν τὰ ἔλεγε αὐτὰ ὁ Νίτσε δὲν ὑπῆρχε ὁ Τσίπρας!!

  ΛΑΒΡΥΣ

  Μου αρέσει!

 13. diogenis b said

  Istorika O ellinas den thelise pote na einai kiriarxos allon lawn. Gia ena agnosto logo (tha elega oti arxizoun kai dixnoun to prosopotous) autoi oi agnostoi, pistevoune oti otheos tous exei idiki simpathia,einai ligoi giauto eginan oi megaliteroi (krifoi) kleutes tou planiti afou o theos tous agapa.Exoun ti ipografi tou. Oi ellines ei to empodio gia tin oloklirosi tou oneirou. (Kosmokratia)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: