olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Προς Έλληνες της Διασποράς: έκκληση για συμμετοχή στης εκλογές της 6ης Μαϊου.

Posted by olympiada στο Απρίλιος 22, 2012

20120422-075622.jpg«Πατρίδα» (ακρυλικό σε καμβά – Γενεύη, 2004)

Γράφει ο Γιώργος Σγούρδος
Λωζάννη, 21 Απριλίου 2012

Δυστυχώς, εμείς οι Έλληνες της Διασποράς, δεν είναι δυνατό να ψηφίσουμε στον τόπο διαμονής μας στο εξωτερικό. Ως Έλληνες και υπεύθυνοι πολίτες που νοιαζόμαστε για την τύχη της πατρίδας μας, έχουμε χρέος να πάμε στην Ελλάδα και να ψηφίσουμε στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαϊου 2012.

Βεβαίως, η παρτίδα είναι στημένη. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι φτιαγμένοι από εκείνους -τους δύο- που εναλλάσσονται στην εξουσία και δεν επιθυμούν ανατροπές. Κάνουν εκλογές επειδή πιστεύουν πως θα τις κερδίσουν. Ειδάλλως, δεν θα προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές -αυτό είναι προφανές. Το Σύστημα διαθέτει πολλά όπλα για να φέρει εις πέρας το
σχέδιό του. Ας αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά. Γνωρίζουμε πως ο εκλογικός νόμος, δίνοντας bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, επιτρέπει στα δύο πρώην «μεγάλα» κόμματα να συγκυβερνήσουν ακόμα και με χαμηλά ποσοστά. Σαμαράς-Βενιζέλος μιλούν για αυτοδυναμία, όμως δε μπορούν να κρύψουν τον …έρωτά τους (με την εξουσία), αδιαφορώντας για το τίμημα (την υποδούλωσή μας). Επίσης, όσοι παρακολουθούμε στοιχειωδώς την επικαιρότητα και τις διάφορες αναλύσεις, διαπιστώνουμε ότι τα ΜΜΕ ενεργούν συντονισμένα ως φερέφωνα της τρόικας και της κατοχικής -μη εκλεγμένης, υπενθυμίζω- κυβέρνησης Παπαδήμου, παραπληροφορούν και διχάζουν τον λαό, νοθεύοντας ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, δημιουργούνται στο «παρά πέντε» διάφορα πολιτικά μαγαζάκια που βγάζουν στις βιτρίνες τους ψευτο-αντιμνημονιακή πραμάτεια, για να απορροφήσουν, κατά το δυνατόν χωρίς κραδασμούς για το Σύστημα, την οργή και αηδία του εκλογικού σώματος προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κάποια από αυτά τα μαγαζάκια ονειρεύονται μάλιστα συμμετοχή σε μελλοντική κυβέρνηση… Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ας μην δώσουμε λευκή επιταγή στους φαύλους. Είναι χρέος μας να εκφραστούμε στην κάλπη αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας.

Μεταξύ άλλων, τα ψηφισθέντα Μνημόνια και όλα τα παρελκόμενα, αποτελούν ουσιαστικά (όπως λέει χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης) εθελούσια παράδοση -χωρίς στρατιωτική ήττα- της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας! Επιθυμούμε άραγε την συνέχιση και εδραίωση της υποδούλωσης της πατρίδας μας στα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα, μέσω των φαύλων πολιτικών και των τεχνοκρατών που διορίζει, εντελώς απροκάλυπτα, η τρόικα; Ή μήπως θέλουμε να παλέψουμε για μια πατρίδα ανεξάρτητη, περήφανη, που θα νοιάζεται πάνω απ’ όλα για τον ελληνικό λαό και όχι αποκλειστικά (όπως αποδεικνύεται ως τώρα) για την εξυπηρέτηση του χρέους (=των κερδοσκόπων); Είναι Χρέος μας να δώσουμε αυτή τη μάχη για την ελευθερία των συμπατριωτών μας που φορτώθηκαν το κόστος της ασυδοσίας και ατιμωρησίας μιας άθλιας πολιτικής ελίτ (=πολιτική κρίση, η αφετηρία του κακού στην Ελλάδα), που επιβαρύνθηκε από μια οικονομική κρίση που μόνο ελληνική δεν είναι.

Ο δρόμος προς την έξοδο από την πολυεπίπεδη (πολιτική-οικονομική-κοινωνική) κρίση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, σε καμιά περίπτωση. Θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από τις διεθνείς ισορροπίες που θα διαμορφωθούν προσεχώς (εν αναμονή των εκλογών στη Γαλλία, κλπ), κυρίως όμως θα εξαρτηθεί από το αν αποκτήσουμε, επιτέλους, πατριωτική κυβέρνηση που θα εμπνέει σεβασμό: στους Έλληνες και στους ξένους. Μια αληθινά ελληνική κυβέρνηση, που θα εκφράζει δηλαδή την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και θα υπερασπίζεται το συμφέρον των Ελλήνων (αντίθετα από τους σημερινούς καρπαζοεισπράκτορες στα διεθνή φόρα, τους οσφυοκάμπτες-υποτακτικούς «οικονομικών δολοφόνων» τύπου Τόμσεν και Ράιχενμπαχ), θα μπορεί να έχει λόγο σεβαστό, θα μπορεί να εμπνεύσει τον λαό, θα μπορεί να παράξει έργο. Δύσκολο; Ναι. Εφικτό; Δεν ξέρω. Μόνο αν το επιλέξουμε -και αγωνιστούμε γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις- θα γνωρίζουμε. Είναι τόσοι οι αστάθμητοι παράγοντες, είναι τόσο ρευστό το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που προσφέρεται για τη γνωστή -και επιτυχημένη ως τώρα- συνταγή προπαγάνδας του Συστήματος, που θέτει στον λαό μας ψευτοδιλήμματα του τύπου «εμείς ή το χάος», «εμείς ή ακυβερνησία», «ευρώ ή δραχμή», με σκοπό την τρομοκράτησή μας, το «μάντρωμά» μας στα ξωφλημένα τους πολιτικά μαγαζιά. Όμως ο λαός ξύπνησε… κι εμείς, οι Έλληνες της Διασποράς, γνωρίζουμε τί συμβαίνει. Είμαστε οργισμένοι και επιθυμούμε ανατροπή. Έχουμε όλοι μας συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα, διαβάζουμε άρθρα, μαθαίνουμε τί συμβαίνει, πονάμε. Όμως με …»τιτιβίσματα» στο twitter, με «like» στο facebook και με χαριτωμένες αναρτήσεις στο προφίλ -την ώρα που ο εχθρός μας επιτίθεται ανφάς- δεν κερδίζεται η μάχη. Είμαστε αποφασισμένοι, πάμε να ψηφίσουμε. Ενημερώνουμε τον περίγυρό μας. Παίρνουμε μέρος στην εκλογική μάχη, ενώ παράλληλα ετοιμαζόμαστε για την «επόμενη μέρα». Με χαλύβδινη πίστη, υπομονή κι επιμονή, αγωνιζόμαστε για μια πατρίδα ελεύθερη.

Επιτέλους, τέρμα οι αναλύσεις περί «συλλογικής ευθύνης», τέρμα πια το αυτομαστίγωμα! Δεν τα φάγαμε μαζί. Πολλούς από μας, τους περισσότερους θαρρώ, η Ελλάδα μας έδιωξε με κάποιον τρόπο (ας μην το αναλύσουμε περισσότερο εδώ). Όμως αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να ρίξουμε πίσω μας μαύρη πέτρα -είμαστε Έλληνες! Μας αφορούν άμεσα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο Ελληνισμός μπορεί να μην έχει σύνορα, έχει όμως καρδιά, κι αυτή λέγεται Ελλάδα. Το «κυκλοφορικό σύστημα» της πατρίδας μας είναι σε άθλια κατάσταση, παραμελημένο, τα αγγεία είναι φραγμένα λόγω χρόνιου εθισμού στην «κακή χοληστερόλη» (=φαυλοκρατία), στον αμοραλισμό των κομματικών στρατών (με πρωτεργάτη τον Ανδρέα Παπανδρέου)… Η καρδιά μας, η Ελλάδα μας, κινδυνεύει με αφανισμό. Μαζί της κινδυνεύει και η επιβίωση της Ελληνικότητας όπου γης, η δυνατότητα των παιδιών μας να μιλούν στο μέλλον τη γλώσσα του Ομήρου στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος αναφέρεται εδώ και δεκαετίες στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος της πατρίδας μας, λέει χαρακτηριστικά:»Ζούμε το ιστορικό μας τέλος, αλλά όχι ηρωικά. Απλώς παρακολουθούμε, δίχως επίγνωση, την κηδεία μας» (Η Καθημερινή, 20.09.2010).

Στον ξένο τόπο όπου βρεθήκαμε πριν από χρόνια, φυτεύουμε κάθε τόσο κι έναν σπόρο Ελληνικότητας με την ελπίδα να δώσει καρπούς για τις επόμενες γενιές. Να μείνει ζωντανή η Α-λήθεια (να μην επέλθει η Λήθη). Μέχρι πρόσφατα, η καταγωγή μας ήταν αντικείμενο ευμενών σχολίων από τους ξένους, μάλιστα στις συναναστροφές μας με αυτούς γινόμασταν από την πρώτη στιγμή συμπαθείς συνομιλητές. Η Ελληνικότητά μας, ακόμα κι αν, στα μάτια των περισσότερων ξένων, αντικατόπτριζε τα επιτεύγματα της Κλασικής Ελλάδας κι ελάχιστες φορές κάτι πιο πρόσφατο (όπως συνέβη και με τους Φιλέλληνες της εποχής της Επανάστασης του 1821), αυτή η, έστω, κάπως «ντοπαρισμένη» Ελληνικότητα αποτελούσε ως πρόσφατα «διαβατήριο αποδοχής» και ευμένειας από τους ξένους. Όσο κι αν αποτελεί ακόμη ζητούμενο για μας, το τί ακριβώς είναι αυτή η Ελληνικότητα και ποια είναι τα βασικά συστατικά της στοιχεία που θα πρέπει να καλλιεργήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, εμείς νιώθουμε την ζεστασιά της, γνωρίζουμε πως παραμένει ζωντανή, έστω κι αν δε μπορούμε να την ψηλαφίσουμε. «Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ. Μα ωστόσο λάμπει.» (Οδυσσέας Ελύτης). Μέχρι πρόσφατα, η Ελληνικότητά μας, αυτή η σπιθίτσα της παλιάς φλόγας που γέννησε τον θαυμαστό Φιλελληνισμό, είχε μια αόρατη γλυκιά δύναμη κι επίδραση στους ξένους.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλα άλλαξαν άρδην μέσα σε 2 μόλις χρόνια. Μεσολάβησαν οι περιοδείες του Γιώργου Παπανδρέου και των λοιπών μελών του θιάσου της συμφοράς (Θ.Πάγκαλου, Γ.Παπακωνσταντίνου και άλλων «προθύμων») με στόχο την δυσφήμιση των Ελλήνων ως διεφθαρμένων και τεμπέληδων, καθώς και πλήθος ανακριβών, ταπεινωτικών για τους Έλληνες, δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ. Σήμερα, κάθε φορά που αναφέρουμε σε κάποιον ξένο την καταγωγή μας (κάποιοι μάλιστα ντρέπονται και το αποφεύγουν!) δεχόμαστε -το λιγότερο- ειρωνικά σχόλια, ενίοτε δε, σχόλια άκρως προσβλητικά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ένα τοπικό περιοδικό της γερμανόφωνης Ελβετίας, σε πρόσφατο δημοσίευμά του, παρομοίασε τους γαλλόφωνους Ελβετούς με τους Έλληνες -καθότι είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη πως οι γερμανόφωνοι είναι πιο εργατικοί από τους γαλλόφωνους (κάτι που δεν αληθεύει, βάσει μελετών). Το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση, αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ σε όλες τις τοπικές γλώσσες, ενώ οι Ελληνικές Αρχές (Πρεσβεία, Προξενείο) -καθώς παρακμάζουν κι εκείνες, όπως και «τα κεντρικά»- δεν μπήκαν στον κόπο ν’ απαντήσουν. Μετά από αυτά, φανταστείτε πώς νιώθει ένας Έλληνας που ζει κι εργάζεται στην γαλλόφωνη Ελβετία και καλείται ν’ αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας… Δεν αντέχω ν’ αφιερώσω περισσότερο χώρο και ενέργεια σε αυτή την άθλια σκευωρία, την οργανωμένη -με συγκεκριμένους στόχους- δυσφήμιση των Ελλήνων. Το θέμα μας είναι η Απελευθέρωση.

Τέρμα λοιπόν τα ψέματα. Ας βοηθήσουμε να λάμψει το Φως, η Αλήθεια. Γνωρίζουμε πως το φαύλο Σύστημα που μας έδιωξε από την πατρίδα μας, δημιουργήθηκε, ενθαρρύνθηκε και γιγαντώθηκε με ευθύνη των ίδιων πολιτικών που έχουν το θράσος και μας υπόσχονται σήμερα πως θα μας σώσουν! Βενιζέλος! Σαμαράς! Δε γνωρίζουν τίποτα για το Έγκλημα! Ο Βενιζέλος μάλιστα έβαλε την υπογραφή του στην υπόθεση για την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος φυλακίστηκε (προσωρινώς, μέχρι τις 6 Μαϊου, μετά θα βγει έξω με κάποια «καλή» δικαιολογία -να μου το θυμηθείτε!). Στις 27 Απριλίου 1941, ημέρα κατά την οποία τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα -προγιαγιά του Αντώνη Σαμαρά- αυτοκτονεί παίρνοντας δηλητήριο… Ο δισέγγονός της, 70 χρόνια μετά, προσφέρει στους Έλληνες το δηλητήριο για σωτηρία…

Έχουμε μνήμη και γνώση. Οι υπεύθυνοι για τα διαπραχθέντα Εγκλήματα πρέπει να τιμωρηθούν -κι αυτό είναι ένα ακόμη διακύβευμα της 6ης Μαϊου…

Συμμετέχουμε λοιπόν στις εκλογές και στέλνουμε το μήνυμά μας.
Δεν συναινούμε στο Εθνικό Έγκλημα. Δε νομιμοποιούμε την Προδοσία.
Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στα δεκανίκια τους: τα μνημονιακά, κρυφο-μνημονιακά και ψευτο-αντιμνημονιακά παραμάγαζα.

Ψηφίζουμε ελεύθερα. Ψηφίζουμε πατρίδα ελεύθερη.

Επιλογές υπάρχουν, ψάξτε το. .

24 Σχόλια to “Προς Έλληνες της Διασποράς: έκκληση για συμμετοχή στης εκλογές της 6ης Μαϊου.”

 1. jason (βαρβαρος) said

  οχι εμείς οι ομογενείς δεν εχουμε δικαιώματα ψήφου είμαστε μονο καλή όταν στέλνουμε χρήματα κατά τα άλλα είμαστε λίγο οι βλάκες, καρπαζοεισπράκτορες και όποτε λέμε κάτι που δεν αρέσει, οι Αλλοδαποί…θα ερθει η μέρα που Θα το ακούσουμε και απο πακιστανούς κλπ.

  Μου αρέσει!

 2. dimitrios agiasofitis said

  Jason,poly kalws emeis oi omogeneis den exoume dikaiwma pshfou. Pws einai dynaton kapoios pou zei treis xiliades milia makrya na apofasizei pws tha zoun autoi pou menoun monima sthn patrida; Poly orthws o nomotheths den to provlepei.

  Errwsthe,

  Dimitrios Agiasofitis

  Μου αρέσει!

  • kokorikos said

   εἴμαστε καὶ »μερικοὶ» φοιτητές…
   ἀλλὰ ναί, ποιός θὰ γυρίσει μόνιμα στὴν Πατρίδα

   Μου αρέσει!

   • dimitrios agiasofitis said

    Kokoriko,ean thes thn gnwmh mou,oi foithtes efoson den exoun yphrethsei thn patrida tous dia mesw ths stratiwtikhs yphresias tha prepei na tous arneitai h politeia to dikaiwma ths pshfou. Alla mhn to psaxneis,auta einai psila grammata gia tous Ellhnes mias allhs
    epoxhs pou thewrousan thn stratiwtikh yphresia ws ton ypsisto twn thesmwn kai thn ypertath timh gia ton neo antra kai oxi opws twra pou ta gynaikwta prospathoun na to apofygoun.
    Kalh proodo stis spoudes sou kai mhn xehnas oti emeis oi Ellhnes prepei na dinoume ton kalytero eauto mas opou vriskomaste yper patridos kai Ellhnwn thewn.

    Errwso,

    Dimitrios Agiasofitis

    Μου αρέσει!

  • שי said

   δεν είναι όλοι οι έλληνες της διασποράς ομογενείς δημήτρη. υπάρχουν και φοιτητές, και μετανάστες που μέχρι χθες ζούσαν στην ελλάδα. οι οικογένειές τους ζουν στην ελλάδα. πολλοί δε απ αυτούς πήγαν »έξω» για να γυρίσουν με την πρώτη ευκαιρία. [άσχετα το πώς θα τα φέρει η ζωή τους τελικά]

   Μου αρέσει!

   • Φίλτατε שי , ακριβώς. Είναι πολλές χιλιάδες αυτοί οι Έλληνες, που έφυγαν σχετικά πρόσφατα από την Ελλάδα αλλά βρίσκονται, ας πούμε, «με τα δυο πόδια σε δυο βάρκες», έχοντας στην άκρη του μυαλού τους την επιστροφή, σε ένα, σε πέντε, ή σε εικοσιπέντε χρόνια. Οι περισσότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, γνωρίζουν πολύ καλά τί συμβαίνει εκεί, έχουν την οικογένειά τους στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ψηφίσουν αυτοί; Αλίμονο…
    (Είμαι ένας από αυτούς, όμως πέρασαν πια 9 χρόνια από τότε που έφυγα)

    Μου αρέσει!

  • ΑΝΕΜΟΣ said

   Λυπαμε εχεις λαθος…

   Μου αρέσει!

 3. […] Προς Έλληνες της Διασποράς: έκκληση για συμμετοχή στης…        Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 22, 2012 […]

  Μου αρέσει!

 4. aristea said

  GIA OLOUS EMAS POY XTUPA MESA MAS H ELLHNIKH KARDIA, NA PAME NA PSHFISOYME.
  NA ALLAKSOYME TA SXEDIA TON PRODOTON.
  EGO 8A PAO NA PSHFISO STHN ELLADA.

  Μου αρέσει!

 5. שי said

  πολύ καλό άρθρο! συμφωνώ κι επαυξάνω. όσοι έχουν συγγενείς ή φίλους που ζουν στο εξωτερικό να τους πείσουν να κατέβουν στην ελλάδα να ψηφίσουν. είναι απόλυτα κρίσιμη αυτή η εκλογική μάχη να αναδυθεί νέο πολιτικό τοπίο.

  Μου αρέσει!

 6. harpoon said

  Ανοιξτε τις Ελληνικες πρεσβειες να παμε να ψηφισουμε. Αλλα μην ξεχνατε οτι η Ελληνικη Διασπορα εχει πολλους καμμενους εγκεφαλους που πολυ προθυμα θα ψηφισουν παστοκ νουδουλιτσα.

  Μου αρέσει!

  • dim said

   πεστα μου θυμιζετε τις γιαγιαδες που ψηφιζουν επειδη ειναι ομορφο το μουστακι του παπανδρεου η επειδη τους αρεσει το κουρεμα του σαμαρα πες τα να γιασει το στομα σου

   Μου αρέσει!

  • Πριν από λίγο έμαθα από κάποιον φίλο (δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα, το λέω με επιφύλαξη) πως ετοιμάζονται κομματικοί στρατοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από Μελβούρνη για τις εκλογές. Εννοείται, με το εισιτήριο πληρωμένο από τους «λεφτά υπάρχουν» και τους γαλάζιους συνεργούς τους. Εάν επιβεβαιωθεί, θα γίνει μεγάλη φασαρία, το υπόσχομαι!

   Δεν φοβόμαστε, κατεβαίνουμε να ψηφίσουμε!
   Δεν ελπίζουμε. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

   Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!
   (Νίκος Καζαντζάκης)

   Μου αρέσει!

 7. Ευαγγελία said

  Όποιος από εμάς μπορέσει να κατέβει νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Εγώ θα κάνω κανονικό προεκλογικό αγώνα (χωρίς να είμαι υποψήφια)…

  Μου αρέσει!

 8. OMOGENIS/PATRIOTIS said

  Επειδή όλοι μιλάνε κατά παντός επιστητού και ο Σάι είναι
  παντογνώστης, οι Έλληνες μετανάστες είναι ομογενείς !!!!
  Λοιπόν σας πληροφορώ είναι ίσως πιο ενημερωμένοι στα
  της Ελλάδος.
  Η πατρίδα πάντα είναι στο μυαλό τους!!!
  Γνωρίζουν όλα τα κόματα όχι μόνο ΝΔ και Πασοκ, στις
  τελευταίες αναμετρήσεις το πάνω χέρι το είχε ο Καρατζαφέρης
  στη Γερμανία!!!
  Αυτές τις εκλογές έχουμε ανατροπές όσον αφορά το Βορρά
  οι πιο πολλοί θα πάνε στους ΑΕ του Καμμένου και πολλοί
  θυμωμένοι και αγανακτισμένοι θα το ρίξουν ΧΑ!!!
  Τα υπόλοιπα θα μοιραστούν τα άλλα κόματα.
  Εγώ προσωπικά κατέβαινα σε όλες τις αναμετρήσεις , αυτή
  τη φορά δεν θα κατέβω γιατί αρχές του Μάη έχω ραντεβού
  για μια μικρή επέμβαση , την οποία δεν μπορώ να αναβάλλω!!!
  Η μάννα μου αν και μεγάλης ηλικίας μου υποσχέθηκε να πάη
  να ψηφίση και να το ρίξη Πάνο Καμμένο!!!!
  Επίσης όλη η οικογένεια μου εκεί θα το ρίξουν ΑΕ!!!
  Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε να ψηφίσουμε δια
  επιστολής ,αλλά το παρακρατικό Πασόκ μας στέρησε τότε
  την ευκαιρεία που έδινε ο Κ.Καραμανλής!!!!
  Αυτοί ποντάρουν στους σίγουρους Λαθροπασόκους!!!
  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά , Κυριακή κοντή γιορτή !!!

  Μου αρέσει!

 9. δικαιωμα ψηφου δινεται σε Γεωργιανους και Αλβανους που δηλωνουν Ελληνικης καταγωγης προκειμενου να παρουν την ελληνικη υπηκοοτητα και να ψηφισουν…. ΠΑΣΟΚ. Αντιθετα οι Ελληνες που αναγκαστηκαν να φυγουν εξωτρικο προφανως ειναι αγανακτησμενοι με τις τελευταιες κυβερνησεις οποτε θα ηταν χαζο απο την κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ να τους διευκολυνε να την… καταψηφισουν.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: