olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εκεί που ξαναγεννιέται η Δημοκρατία !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Posted by Greekx στο Απρίλιος 14, 2012

Αν νομίζετε ότι το κείμενο που ακολουθεί δεν μας αφορά γιατί αναφέρεται σε μια άλλη χώρα κάνετε λάθος.
Όσα έγιναν και γίνονται ακόμη εκεί δεν θα τα δείτε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ , μας αφορούν γιατί είναι ίδια με αυτά που γίνονται στη χώρα μας, αλλά με μια διαφορά.
Ενώ εδώ στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία , με έναν λαό που έως τώρα δεν υπέκυψε σε καμία εσωτερική η επιβαλλόμενη από το εξωτερικό τυραννία, βλέπω με λύπη μου ότι οι περισσότεροι περιμένουμε από τον …διπλανό μας να κάνει την αρχή, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια αγαπητοί και αγαπητές.
Σε αυτή την άλλη χώρα όπως θα δείτε παρακάτω τα πράγματα εξελίσσονται μέχρι στιγμής πολύ διαφορετικά.
Το γνωρίζουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλά τι στην ευχή κάνουμε?

Ακολουθεί το κείμενο αναδημοσιευμένο από το

http://oramiden.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html

 Όταν ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίζεται τη Δημοκρατία

Του Χρήστου Μαγγούτα

Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή.

Η εξήγηση ήταν σαφής: «Δε μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».

Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.
Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν Μνημόνιο 2, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει». Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του: «Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».

Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το Μνημόνιο 2.


Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο: «Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα». Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς. Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.

Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο: «Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών». Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως —- (δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).
Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.
Και το συμπέρασμα ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίο εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.

Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν….
Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. «Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου» ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).

Μήπως κ. Παπούλια θάπρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε – ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας — στη χώρα που γεννήθηκε;

Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον: «Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό». Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;
Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας και τι νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας….

oramiden.blogspot.com/

17 Σχόλια to “Εκεί που ξαναγεννιέται η Δημοκρατία !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)”

 1. שי said

  κάτι όμως πρέπει να σημαίνουν όλα αυτά:

  κάτι πρέπει να σημαίνει η διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της ίδιας κρίσης…

  παντού, από ισλανδία μέχρι ιταλία κι από πορτογαλία μέχρι ελλάδα, περνώντας μέσα από ισπανία, ιταλία και ποιος ξέρει πού αλλού, τα δεδομένα είναι πάνω κάτω τα ίδια. ο δημόσιος πολιτικός λόγος όμως, κυρίως ο πολιτικός λόγος του εκλογικού σώματος διαφέρει, κι έτσι ασκεί διαφορετικές πιέσεις, και ποσοτικά και ποιοτικά, στα καθεστώτα της σήψης, δίνοντας στο τέλος διαφορετικά »αποτελέσματα».

  Μου αρέσει!

 2. dyspistos said

  Παιδιά, έχω συγκινηθεί μέχρι δακρύων από τη στάση και την όλη συμπεριφορά αυτού του γίγαντα Δημοκράτη της Ισλανδίας.
  Κι επειδή είμαστε από τη φύτρα μας δημοκρατικός λαός, πιστεύω ακράδαντα ότι σε κάποιες γειτονιές της Ελλάδας μας υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα να το δείξουν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να εξολοθρεύσουμε τα ζωύφια που απομυζούν τη ζωή μας σήμερα.
  Θάρθει η Ανάσταση, σίγουρα.

  Μου αρέσει!

  • κωστας τσαμης said

   Θάρθει σίγουρα η Ανάσταση φίλε μου. Όμως μέσα μου βαθειά είναι καρφωμένο ένα παράπονο. Γιατί αυτήν ειδικά τη στιγμή η πατρίδα μας να κυβερνάται απ’αυτούς τούς ανθρώπους ; Γιατί αυτός ο πρόεδρος μένει αδρανής ; Αν είχε χειριστεί από την αρχή την κρίση όπως ο αντίστοιχος του της Ισλανδίας, σήμερα θα ανασαίναμε απαλλαγμένοι από ολα τα αποβράσματα του ΔΝΤ και της ΕΕ. Αυτό είναι το παράπονό μου και δυστυχώς δεν φεύγει με τίποτα !!!!!!

   Μου αρέσει!

  • thassitis said

   ρε παιδια ελατε να κανουμε μια σωστη δημοκρατια….. σωστος ο Ισλανδος Προεδρος αλλα ας μην ξεχνιομαστε οτι αλλο ο ισλανδος και αλλο ο ελληνας πολιτης….. γιατι παντα φταινε οι πολιτικοι μας? δηλαδη τον Τσοχατζοπ ποιοι τον εβαζαν στην ελληνικη βουλη οι Ισλανδοι η οι ελληνες δημοκρατες? (ετσι λεγονται οι Πασοκοι μεταξυ τους)

   Μου αρέσει!

 3. kostas said

  Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους

  αφιερωμενο

  Μου αρέσει!

 4. שי said

  αυτή η μπενάκη που στο διάολο είναι; γιατί δεν την ρώτησε κανείς ποτέ τί εννούσε;
  γιατί ο παπούλιας ακούει σαν μαριονέτα;
  και γιατί χαμογελάνε οι κρετίνοι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του βίντεο;

  Μου αρέσει!

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ said

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΜ..ΕΧΕΙ 5 ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ..ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

  Μου αρέσει!

 6. kiki 1 said

  και επειδη στα νειατα του η προεδραρα, ηταν και τροτσκιστης, στα πολυ νειατα του του το αφιερωνω, μερα πουναι,
  ε ρε και να ζουσε ο Καστοριαδης,
  με τα κρεμυδακια ολοι αυτοι

  Μου αρέσει!

 7. MARIA said

  το ευρώ επειδή τα κάναλα από το πρωί ως το βράδυ φιλοξενούν μόνο την άποψη ότι με το ευρώ είμαστε καλύτερα…χαχα…αν πεις σε κάποιον ένα ψεμα πολλές φορές στο τέλος θα το πιστέψει….ας δούμε όλοι όλοι την πραγματικότητα γύρω μας και θα καταλάβουμε αν με το ευρώ είμαστε καλύτερα ή όχι….ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Επί δραχμής είχαμε αποταμιευτική ικανότητα 26% και με το ευρώ -9%. Και να φανταστούμε ότι η δραχμή τυπονώταν από την τράπεζα της Ελλάδος (91% ιδιωτική -άγνωστης μετοχικής σύνθεσης) δηλαδή με το τύπωμα χρήματος οι ιδιώτες-μέτοχοι εξασφάλιζαν τα κέρδη τους. Σκεφτείτε τώρα αν η ΤτΕ ήταν 100% κρατική τί ωφέλη θα είχε η χώρα, μιας και θα διοχετευόταν ρευστότητα στην αγορά σε επενδύσεις και τί ανάπτυξη θα είχαμε αν εκμεταλευόμασταν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και τα υπόποιπα συγκριτικά της πλεονεκτήματα…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ…ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΣΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ…ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ…
  ΚΑΛΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Μου αρέσει!

 8. anteportas said

  Ο κ. Νάνος ,συγγνώμη ο Παπούλιας ήθελα να πω,ασχολείται με τις διώξεις αυτών που τον αποδοκίμασαν στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
  Που να βρει καιρό για τη Δημοκρατία;
  Εξ άλλου ο άνθρωπος έχει μέσα στο DNA του το ΠΑΣΟΚ
  Ποτέ δεν το εκρυψε ,ούτε θυμάμαι να του έκαναν λοβοτομή για να ξεχάσει τις πολιτικές του προτιμήσεις.
  Ο κ.Παπούλιας ενήργησε σε απόλυτη αντίθεση με τον Ισλανδό συνάδελφό του.
  Δεν έχασε ευκαιρία για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα των θυσιών που υφίσταται ο ελληνικός λαός,δικαολογώντας την πολιτική που οδηγεί τους έλληνες σε αφανισμό τόσο σαν άτομα όσο και σαν έθνος.

  Μου αρέσει!

 9. ΑΝΕΜΟΣ said

  Θελουμε εναν προεδρο δημοκρατιας..
  Και με ενισχυμενες εξουσιες, να αγαπαει την Ελλαδα..
  να ναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ πανω απο ολα…
  κατι σαν, την JOYA KOUN

  Μου αρέσει!

 10. K.M. said

  «The Age of Decay & Democrac(Z)y», http://polemosgenel.blogspot.com/2012/04/von-thronstahl.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: