ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ !!!


Η ΔΗΜΑΡ προτείνει :Τη λειτουργία των Εκκλησιών και των αναγνωρισμένων Θρησκειών ως Ν.Π.Ι.Δ. Εκκλησιαστικού Τύπου – sui generis.

Δεν νοείται η πολιτεία να έχει ανάμειξη στη λειτουργία των Εκκλησιών και Θρησκειών. Το Κράτος θα πρέπει να περιορίζει την παρέμβασή του στα εσωτερικά των εκκλησιών και των θρησκειών μόνο σε ζητήματα που αφορούν
στην προστασία της νομιμότητας. 

• Την πλήρη κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους. 
Τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής περιουσίας καθώς και της περιουσίας των Πατριαρχείων και όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών. Η φορολόγηση είναι υποχρέωση του Κράτους και δεν νοείται σε αυτήν καμία εξαίρεση και απαλλαγή. 


Τη σταδιακή κατάργηση της μισθοδοσία των ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτήν. Η μισθοδοσία των ιερέων καμίας Εκκλησίας δεν μπορεί να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 
• Την απρόσκοπτη ανέγερση χώρων λατρείας όλων των Θρησκειών. Η ίδρυση ευκτηρίων οίκων δεν υπόκειται σε καμία άλλη άδεια της διοίκησης ή άλλης εκκλησιαστικής αρχής, παρά μόνο στην έκδοση οικοδομικής αδείας.
• Την εκ βάθρων αναθεώρηση τόσο των αναλυτικών προγραμμάτων όσο και των σχολικών εγχειριδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
. Τα ζητήματα της πίστης και η κατήχηση δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντίθετα επιβάλλεται να αποτελούν μέρος της οι Θρησκείες και το Θρησκευτικό φαινόμενο, ως φαινόμενο του πολιτισμού και ιδιοσυστατικό των κοινωνιών, που είναι σε θέση να συμβάλλει στη διαμόρφωση ηθικού και αξιακού κώδικα,
να δώσει απαντήσεις στις πνευματικές αναζητήσεις των νέων και να βοηθήσει στην γνώση, την κατανόηση και την αποδοχή του διαφορετικού
, καθώς και την περιφρούρηση της πνευματικής ταυτότητας όλων μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δια του ΥΠΒΜΘ.
Την κατάργηση κάθε είδους Προσευχής και υποχρεωτικού εκκλησιασμού τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο στράτευμα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των στρατευμένων.  
ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΠΠ
PORTA PORTA

117 thoughts on “ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ !!!”

 1. Δεν μας διευκρίνησε ο σύμβουλος του ΚΙΣ, αιτείται και την φορολόγηση του ΚΙΣ ή αυτό θα εξαιρεθεί;;;

  Like

  1. μην κανεις αφελεις ερωτήσεις και βαζεις τα δημοκρατικα και προοδευτικα πολιτικά αναστήματα της χώρας σε δύσκολη θέση. To KIΣ δεν εχει καμια σχεση με τους ταπεινους και θρησκοληπτους οργανισμούς που υπάρχουν για τις μαζες των εθνών.
   Το μονο ζώρι που τραβανε οι ανθρωποι τηε εθνομηδενιστικής ελληνικής αριστερας ειναι η Ορθοδοξη Εκκλησία και τιποτε άλλο. ΚΑι αυτό γιατί αναμεσα στα αλλα ειναι ο ζωντανος φορέας της ρωμαίικης κληρονομιάς που θελει τον ελληνα-ρωμιό κοσμοπολίτη και κυρίαρχο αετο και οχι χαμελεων που γλυφει τα αφεντικά. Ολα αυτα τα “προοδευτικά” γιασουφακια ως χρησιμοι ηλίθιοι την νεας ταξης πραγματων και των διεθνων αφεντικών θελουν τους πολίτες των κρατών αοσμους αγευστους και αχρωμους. Εντελως ακίνδυνους για το σύστημα με το μονο προβληματισμό τους αν θα αγοράσουν coca cola η pepsi cola, αν θα φανε στα macdonalds η στο Kendaky Fried Chicken.

   Like

 2. Οι στόχοι το κουβέλη έχουν μοναδικό στόχο να αποκόψουν τους ανθρώπους από την πνευματικότητα.
  Αν και αυτή είναι κάτι πολυ παραπάνω από την θρησκευτικότητα, πρέπει να πω ότι το επιπεδο του Κουβέλη είναι αυτό του πτώματος που το τρώνε τα σκουλήκια.

  Like

  1. πτωμα δεν λες τιποτα και σε πληρη αποσυνθεση και να σκεφτεις
   του δινουν και γυρω στο 10% ο κοσμος εχει τρελαθει τελειως για το Δαφνι…

   Like

   1. Mην κλαις.
    Το δικό σου το έκανες με το Leo-2HEL.
    Εγώ το έκανα με Μ1-Α1 Abrams.

    Like

 3. Δεν είχα υπ’όψη μου να τον ψηφίσω. Από σήμερα όμως θα γίνω φανατικός οπαδός του.
  Μπράβο Κουβέλη ,ξεδόντιασε τους κατακτητές και καταστροφείς της Πατρίδας μας.
  Άντε και καλή λευτεριά.

  Like

  1. Εμ… Τόσα χρόνια κοιμόσουνα.

   Like

   1. Αυτά τα λέει ο κουβελάκος γιατί θέλει να ανοίξει δρόμο για άλλες πολυεθνικές, όπως το μαγαζάκι του ΚΙΣ ή και άλλα μαγαζάκια με τα οποία έχει μισθωτή σχέση.
    Οπότε μη χαίρεσαι.

    Like

  2. Μαχμούτενα,

   δεν βλέπεις την τύφλα σου. Αλλά τι να δεις αφού έχεις τεντώσει τον κώλο σου στον Ήλιο τον Ελληνικό;;

   Like

  3. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο απο σένα, με το κάθε είδους ανθελληνικό ξέρατο συντάσσεσαι για να ικανοποίησεις το αθεοπροτεσταντικό σου μένος

   Like

   1. Άλλαξε το απο Έλληνας σε ελλημας ή ελληνοφωνο, είναι ντροπή να κρύβεσαι ετσι……

    Like

  4. Σε κοβω για πολυ μ/////’΄’΄’ ! Ποιον ρε γελοιε ,τον δωσιλογο τον Κουβελη και τα περι αυτον λαμογια. Αει στο διαολο ,απο κατι τετοιους σαν εσενα φτασαμε εδω που φτασαμε. ΚΡΕΜΑΛΕΣ !!!

   Like

 4. Και είναι άσχημα αυτά που προτείνει? Σε όλα τα ευρωπαικά κράτη υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, η άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων είναι κάτι προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιβάλεται με το ζόρι. Όσο για την αμύθητη περιουσία (μιλάμε για πολλά δις) που έχει μαζέψει η εκκλησία και το πατριαρχείο φυσικά και θα έπρεπε να φορολογούνται και δεν νοείται σε αυτήν καμία εξαίρεση και απαλλαγή.

  Like

  1. Μπράβο ρε Κωστή,σωστός 100%.
   Όσο για την μονοπώληση του πατριωτισμού ,από τους εβραιοχριστιανούς ,τι να πώ.Το θράσος και η υποκρισία τους
   είναι απλησίαστα.
   Πατριωτισμός σημαίνει πρωτίστος ,ο σεβασμός των προγόνων μας,πράγμα που δεν ισχύει στους βυζαντινορωμιούς ,οι οποίοι τους βρίζουν και τους λοιδωρούν ,επί αιώνες.

   Like

   1. Ενώ εσύ που είσαι πατριώτης και ασελγείς πάνω στο όνομα Έλληνας, γουστάρεις να γεμίσει ο Τόπος τζαμιά.

    Like

   2. Ωραία, τώρα που έβαλες την μουτσούνα, μπορείς να βγάλης και την κουκούλα!

    Like

   3. κοψτε την πρωινή εκει στον Ολυμπο και οταν ξελαμπυκαρει το μυαλό διαβαστε με νηφαλαιοτητα και λιγη ιστορία. Ειναι καλύτερο από το να βρίζτε οντας ασχετοι και ανιστόρητοι (ή καλύτερα, εχετε διαβασει μερικες παραγραφους απο ιστορικά κειμενα, εκεινα που σας βολευουν στην τυφλα σας)

    Like

   4. Ἐφ ὅσον λέμε….πατρὸς,καὶ μητρὸς τε καὶ ἀπάντων τῶν ἄλλων προγόνων τιμιωτέρα ἐστὶ ἡ πατρίς…..

    Πατριωτισμὸς δέν σημαίνει πρωτίστως(ἐπίρρημα εἶναι) ὁ σεβασμὸς στοὺς προγόνους ἀλλά σημαίνει τὴν ἀνιδιοτελή ἀγάπη πρὸς τὴν Πατρίδα.

    Οἱ πρόγονοι ἕπονται.

    Like

  2. Εγώ θα σταθώ στο “απρόσκοπτη ανέγερση χώρων λατρείας όλων των Θρησκειών”, καθότι χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν πολλές, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα γεμίσουμε τζαμιά και ισλαμικές “σχολές”!

   Like

   1. Και τα τζαμιά δεν τα θέλει γιατί έχει κάψα με το Ισλάμ αλλά γιατί έχει αντίθεση με ότιδήποτε ελληνικό.
    Τα θέλει γιατί με τη βία τους υπολογίζει ότι θα πνίξουν τους Έλληνες.
    Άλλος ένας τραβεστί Έλληνας που τον ταϊζουμε και ξαναυτοπροτείνεται να μας φτύνει και να τον τρέφουμε.

    Like

   2. Επίσης δεν είπε… την “απρόσκοπτη” ποιοι θα την πληρώνουν;

    Γιατί τις εκκλησίες δεν τις πληρώνει το κράτος. Τις χρηματοδοτεί η Εκκλησία της Ελλάδος.
    Εχει; Χτίζει! Δεν έχει; δεν χτίζει.
    Το τζαμούλι όμως θα το πληρώσουν οι Ελληνές φορολογούμενοι για να το απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
    Και φυσικά όταν μιλά για “απρόσκοπτη” δεν εννοεί ούτε παγόδα ούτε για ινδουιστικό ναό….

    Τα “απροσκοπτα” ο παπάρας να τα αναγείρει στον ιδιωτικό του χώρο με δικά του χρήματα.
    Όταν καλούμαι να πληρώσω εγώ τότε έχω λόγο και τα νεοταξίτικα απρόσκοπτα να τα ξεχάσει .
    ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ

    Like

  3. Είπαμε, ότι πει ο Σόρος.. Καμμένο ο Σόρος;; Καμμένο εμείς! Χωρισμό Κράτους Εκκλησίας ο Σόρος;; Χωρισμό εμείς!! Κουβέλη ο Σόρος;; Κουβέλη εμείς!!!!!

   Like

   1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ! ΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ!
    ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!
    ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΣΥ!!!

    Like

  4. Στην Γερμανια ,ανησυχια προκαλεσε το γεγονος οτι θα διανεμηθουν δωρεαν μερικες χιλιαδες κορανια ,και θελουν να το σταματησουν.Πολυ αργα ξυπνησε η Ευρωπη.

   Like

  5. Ετουτες τις ημερες που ειναι για κατανυξη και περισυλλογη,βγαινετε ολοι οι δηθεν προοδευτικοι για να περασετε την γραμμη του σορος και των λοιπων ανθελληνων.Ενα πραγμα δεν εχετε καταλαβη,οτι με αυτο που κανετε ,συσπειρωνετε τους Ελληνες ακομη περισσοτερο,και οσοι απο εμας δεν ειμαστε και πολυ θρησκευαμενοι ,με τον πολεμο που κανετε ,μας στελνετε πιο κοντα στην θρησκεια.Ισχυς εν τη ενωση.

   Like

   1. Yes…
    We will defend the church!

    It’s hard not to notice that the enemies of the church happen to be invariably the same enemies of the ethnos and country.

    Like

  6. Νά πᾶς νά ζήσεις τότε σέ κάποιο ἀπό αὐτά τά «εὐρωπαϊκά κράτη»…!
   Γιατί κάθεσαι ἐδῶ;

   Like

  7. Κώστα,
   Εὐρωπαϊκὰ κράτη;
   Ὅπως;
   Κακό νὰ μὴν ἔχουμε ἄνθρωπέ μου!
   Ἀλλά ἄν σ᾿ἀρέση,δέν σέ κρατᾶ κανείς.

   Ἀμύθητη περιουσία;
   Μᾶς λές κάποιον ἀριθμὸ;

   Like

  8. Ο Κουβέλης όμως που είναι γενόσημο του συριζα είναι και έμμισθος σύμβουλος του ΚΙΣ. Το οποίο επίσης δεν πληρώνει φόρους.
   Οπότε αν το ξέρεις αυτό αναρωτιέσαι τι βρίσκεται πίσω από τις προτάσεις του.
   Σίγουρα όχι η πνευματικότητα.

   Οι περισσότεροι του φυράματός του υποστηρίζουν λυσσαλέα οτιδήποτε νοιώθουν ότι έχει σχέση με την Ελλάδα.
   Ότιδήποτε έχει έναν εδραιωμένο ιστορικό και συμβολικό ρόλο που έχει διαπλεχθεί με την εθνική μας συνείδηση τους ενοχλεί.
   Η ορθόδοξη εκκλησία έχει.

   Κατά τη γνώμη μου οι προτάσεις που εκφράζει δεν είναι από αγάπη ή εγγύτητα προς το αυτό που υποστηρίζει αλλά το κριτήριο της επιλογής του είναι η αντίθεση με ότιδήποτε θεωρεί ελληνικό.

   Ακριβώς το ίδιο είναι και ο συριζα. Δεν είναι ότι κόβεται για τους μετανάστες, κόβεται εναντίον της Ελλάδας κι οι πολλοί μετανάστες είναι ένα ωραίο εργαλείο εναντίον της. Όσο πιο πολλοί κι όσο πιο φανατικοί κι εξαθλιωμένοι τόσο καλλίτερα.
   Ο Κουβέλης σ’ αυτό το μαγαζί καθόταν μια χαρά, και μόνο κατόπιν εσωτερικών συγκρούσεων έφυγε.

   Η αντίθεσή του με την Ελλάδα και με οτιδήποτε τη συμβολίζει παραμένει σταθερή.

   Like

 5. Ο κουκουλοφόρος του Πασοκ που κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ο οποίος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας για συγκυβέρνηση(με το ΠΑΣΟΚ βέβαια!) Το δήθεν καλοκάγαθο και αξιοπρεπέςτου ύφος δεν είναι πάντα αρκετό για να τον ψηφίσει κανείς ..Κινείται στα χνάρια της διεθνούς τάξης πραγμάτων που καταργεί πατρίδα , θρησκεία και οικογένεια!

  Like

  1. Καλά εσύ σκοταδιστή ,μην τον ψηφίσεις.Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.Άν και χριστιανοταλιμπάν σαν κ’εσένα τους έχουμε γραμμένους κανονικά !!!!

   Like

   1. Mείνε στην απελπιστική μοναξιά εσένα και των ομοίων σου!Εσείς τα λέτε , εσείς τ’άκούτε!Δυστυχισμένοι!

    Like

   2. Τώρα που σε πέτυχα μπόμπιρα, να σου ξαναθέσω ένα παλιότερο ερώτημα, γιατί θα με φάει η περιέργεια:
    είσαι ο ίδιος με εκείνον τον Κύπριο που καμάρωνε επειδή η μητέρα του ήταν στην ΕΟΚΑ;

    Like

   3. ΘΑ ‘ΘΕΛΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΑΚΙ!
    Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΨΑΡΙΑΝΟΥ, ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΙΑ…
    ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ! ΝΙΩΘΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩ ΦΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ!

    Like

   4. ΑΦΡΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΠΛΗΚΤΟΙ,Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΨΤΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ,ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ..ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ,ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ
    ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ …ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ…

    Like

  2. Aν Ρωμιέ μιλάς σε μένα:
   1.Δεν είμαι μπόμπιρας
   2.Δεν καμαρώνω
   π αρά για ότι κάνω εγώ και όχι συγγενικά μου πρόσωπα..3. Μακάρι η μητέρα .μου να ήταν πολεμίστρια της ΕΟΚΑ.4.Δεν είμαι Κύπριος…5.Τρέφω απόλυτη ευγνωμοσύνη στα παλληκάρια της ΕΟΚΑ που πολέμησαν για την Ελευθερία και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού και που αρκετά από αυτά θυσιάστηκαν για τα ιδανικά τους..Το έπος της ΕΟΚΑ ήταν και η τελευταία εκδήλωση Ελληνικού πατριωτισμού παγκοσμίως για την οποία μπορούμε να υπερηφανευόμαστε…

   Like

   1. Ειναι ζωτικο για την υπαρξη μας να μη ξεχναμε μερικα πραγματα ιδιως αυτες τις δυσκολες και τραγικες στιγμες.Προσωπικα εχω να παω εκκλησια απο το Γυμνασιο αλλα τιμω βαθυτατα την Εκκλησια που οχι μονο ταιζει αυτη την στιγμη καθημερινα 50.000 συνπολιτες μας που εχουνε περασει το οριο αντοχης τους αλλα και μαζι με τον Στρατο ειναι το μονο “διχτυ” που αντεχει και μας εμπεριεχει και λεμε οτι ακομα υπαρχωμε και ελπιζωμε.Βγαλτα και αυτα απο εξω και θα μεινεις με ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ.

    Like

   2. Προφανώς δε μιλάω σε σένα, αλλά στον “ΕΛΛΗΝΑ” (κατά δήλωσή του), που αν είναι στ’ αλήθεια αυτός που υποψιάζομαι θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπεται…

    Like

   3. ( Β)ΡΩΜΙΕ,ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΟΥ,ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ???
    ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ ,ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ …
    ΕΦΙΑΛΤΗ Ε ΕΦΙΑΛΤΗ…

    Like

 6. Θα σταθώ στην θέση του περί απρόσκοπτης ανέγερσης ναών, πράγμα περίεργο για έναν άθεο αριστερό καθότι με τα ισλαμικά κεφάλαια που ρέουν ήδη προς τους λαθροταλιμπάν, θα γεμίσει κάθε γειτονιά και από ένα τζαμί. Βέβαια το έχω πει πολλές φορές πως δεν είναι όλοι οι έλληνες πολίτες Ελληνικής καταγωγής. Ο Κουβέλης φέρνει λίγο σε άραβα, όπως και η Ρεπούση έχει αλβανικό όνομα και μοιάζει και με αλβανίδα.

  Like

  1. Μην το ψάχνεις φίλε, οι αριστεροί ‘άθεοι’ με την θρησκεία των Ελλήνων τα ‘χουν. Με τις άλλες τα πάνε μια χαρά.

   Like

   1. Μη το λες, οχι ολοι…
    Δεν ειναι ολοι οι αθεοι αριστεροι ΚΑΙ απατριδες διεθνιστες
    ΟΥΤΕ υπαρχουν και ΜΟΝΟ αριστεροι αθεοι…

    Like

   2. Αυτοί που είναι … κάνουν και τον περισσότερο ντόρο.

    Ονομάτισέ μου και έναν αριστερό άθεο που προβληματίζεται (δεν σου λέω πάει ενάντια για να μην στο δυσκολέψω) για την ανέγερση πολλών τζαμιών στην Ελλάδα.

    Like

 7. Να υποθέσω πως θα καταργήσει και όλες τις γιορτές και επετείους, σωστά;
  Να δω χαρά που θα πάρουν οι ψηφοφόροι του, όταν τους πει πως οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα είναι προσηλυτιστική και αναχρονιστική έκφανση των εργατικών δικαιωμάτων!
  Υποθέτω επίσης, πως θα καταργήσει ό,τι υποθάλπει εθνικές ρήξεις με άλλους λαούς (απελευθέρωση από Τούρκους, Γερμανούς) με σκοπό να ξεχαστεί το παρελθόν και να χτιστεί ένα μέλλον ανιστόρητο, με ανθρώπους ζόμπι, εύπλαστους και αμαθείς, γνήσιους διεθνιστές και νεοταξίτες. Τί κρίμα που υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούμαστε…
  O tempora o mores!

  Like

   1. Δεν είναι καθόλου φαντασία.
    Ήδη συμβαίνει.
    Δεν το βλέπεις ή ακόμα προσεύχεσαι στο μουχαμέτη σου..

    ‘Αλλαξε το όνομα ηλίθιε γιατί το ξευτιλίζεις.

    Like

 8. Ρουφιανος, που έχει αναλάβει να μαζέψη τα δυσαρεστημένα κορόιδα του πασοκ, πίσω στο μαντρί.
  Θα λάβη κι αυτός ο,τι του αξίζει.
  Πατσαβουρώστε το λαμόγιο, όπου τον πετύχετε!

  Like

  1. Εσύ σε ποιό μαντρί είσαι μαζεμένος,μήπως σ’αυτό με επιστάτη τον …αρχι…μανδρίτη ???

   Like

   1. Τι ¨ ελληνας¨ μας τσαμπουνάς ρε γλίτσα;
    Άμα κρεμάσουν όλους τους Έλληνες, εσύ θα πας αδικοχαμένος!

    Like

   2. Είπαμε, ότι πει ο Σόρος.. Καμμένο ο Σόρος;; Καμμένο εμείς! Χωρισμό Κράτους Εκκλησίας ο Σόρος;; Χωρισμό εμείς!! Κουβέλη ο Σόρος;; Κουβέλη εμείς!!!

    Like

  2. Μηπως εισαι Βαστάζης κι οχι Βατάτζης?
   Για κοιτα καλυτερα μεσα στη νδουλα να δεις τι γινεται…
   Σφηκοφωλια νεοταξιτων προδοτων της ορθοδοξας και του ελληνισμου ειναι και οσο παει χειροτερευει…
   Οι τελευταιοι αγνοι ξυπνησαμε και φυγαμε. Εσυ… αγνος ή κοιμισμενος ακομα?

   Like

   1. Υπάρχουν και τέτοιοι, δυστυχώς.. Αλλά Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν είναι νεοταξίτης, ούτε η ομάδα του. Αν ο κόσμος δεν ψηφίσει πάλι τους γνωστούς Χατζηδακο-Ᾱρο-Μιλτιάδηδες κλπ, τότε υπάρχει ελπίδα… ΠΑΝΤΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

    Like

   2. Οχι ακόμα.
    Όταν θα έρθει κι η σειρά του
    Θα υπογράψει κι αυτός σαν τον δηλωσία της Συγγρού.
    Εγώ δεν αμφιβάλλω.
    Εσυ?

    Like

 9. Για αυτό δεν πρέπει να χάσει κανέναν ψήφο ο Καμμένος , γιατί και το μνημόνιο αυτά προβλέπει για μετά ….

  Like

 10. Σε όλα τα νεοταξικά ‘προοδευτικάρια’ που πλακώσανε σα τις μύγες. Καλό θα είναι να κοιτάξουνε ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ και να βγάλουνε τη γμν τσίμπλα από το αλοίθωρο μάτι τους.
  Ξυπνάτε και δείτε ότι αυτήν την στιγμή η νέα τάξη έχει κυρύξει πόλεμο ενάντια στον Χριστιανισμό. Δείτε πως διώκονται οι Χριστιανοί σε άλλες μουσουλμανικές χώρες και καταγράψτε την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των ‘προοδευτικών’ για τις τύχες αυτών των ανθρώπων. ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ.
  Μην πέφτετε θύματα των ‘συμπονετικών’ και ‘καλόκαρδων’ επιχειρημάτων τους γιατί αυτά στοχεύουν σε εσάς τους ίδους. ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ. Ξυπνάτε και δείτε τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή μέσα στην Πατρίδα σας και ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Δεν χρειάζεστε κανέναν προφέσορα να σας υποδείξει το σωστό ή το λάθος. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.

  Like

  1. Θα ορκίζεται, λέει, στην τιμή και την συνείδησή του, ο …ευπρεπής (τρομάρα του) Φώτης!
   Πως θα το κάνη, αφού ούτε το ένα ούτε το άλλο, διαθέτει;

   Like

  2. “τα νεοταξικά ‘προοδευτικάρια’” δεν εχουν πατριδα. Δεν εχουν θρησκεία. Δεν ανηκουν σε κανενα ιδεολογικο χωρο.
   Προασπιζουν ηθελημένα ή αθέλητα τις οποιες επιταγες του εκαστοτε αφεντη που τους προσεταιρίζεται.
   Χάνεται τα λογια σας να απαντατε στα τρολλ.

   Like

  3. Ξεφύτρωσαν πάλι οι αρχαιόπληκτοι αντικληρικαλιστές και οι άθεες προοδευτικές δυνάμεις της αναρχοαριστεράς, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των ξένων κέντρων και των εγχωρίων παραρτημάτων τους που στόχο έχουν να διαλύσουν τους συνδετικούς ιστούς του Έθνους, μετατρέποντας το σε ανθρωπομάζα χωρίς μνήμη και ταυτότητα, και να ακρωτηριάσουν το Εθνικό μας κράτος εξαφανίζοντας από προσώπου γης την έννοια της Ελληνικής Πατρίδος. Αν και η βλακεία όλων αυτών είναι παροιμιώδης, εγώ δεν τους έχω για τόσο πνευματικά και νοητικά ανάπηρους, η πλειοψηφία όλων αυτών των γραικύλων συνειδητά κάνουν ότι κάνουν και δρουν όπως δρουν έχοντας επίγνωση των πράξεων τους και των αποτελεσμάτων αυτών. Άρα έχουμε να κάνουμε με κατόχους τριάντα αργυρίων. Σε «καλή» μεριά παιδιά, αν και αυτά τα τριάντα αργύρια κανείς ποτέ δεν τα χάρηκε γιατί σχεδόν πάντα καταλήγουν χυμένα στα χορτάρια κάτω από ένα δέντρο σε κλαδί του οποίου κρεμάστηκε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ κάτοχος τους, είτε μόνος του από τύψεις όταν συνειδητοποιεί την ασύλληπτων διαστάσεων ΠΡΟΔΟΣΙΑ του, είτε από τον λαό που ΠΡΟΔΟΣΕ. Είναι αναπόφευκτη η τύχη των ΠΡΟΔΟΤΩΝ απανταχού της γης και εις όλον τον κόσμον, να το έχετε αυτό «υπό την υποψία σας», που έλεγε και ο Ζήκος.

   Like

 11. ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ…!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΕΔΩ ΕΞΩ.ΦΩΤΗ ΜΕΤΡΑ ΩΡΕΣ ΚΙ ΕΣΥ.

  Like

 12. Το αστείο είναι ότι μπορεί να πάει για μαλλί ο Κουβέλης και να βγεί κουρεμένος. Γιατί, ξέρετε από που θα αρχίσει ο διαχωρισμός; Από τους φίλους του τους μουσουλμάνους. Ενώ το κράτος δεν έχει δώσει ποτέ ούτε λεπτό του ευρώ για ανέγερση εκκλησίας, τώρα ετοιμάζονται να χτίσουν τζαμί με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου, δηλαδή όλων ημών των βαρύτατα φορολογουμένων. Αυτόν τον διαχωρισμό θέλετε (κ.) Κουβέλη; Θα καταψηφίσετε την προϋπολογισμό του τζαμιού αν ποτέ έρθει στη βουλή; Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί!!

  Like

 13. θρησκεία-νόμισμα-σημαία=πατρίδα (ΕΛΛΆΔΑ),σβήστε το νόμισμα,σβήστε την θρησκεία,σβήστε και την σημαία να φανταστείτε τι πατρίδα θα έχουμε σε λίγα χρόνια.Ρομά θα καταντήσουμε.

  Like

  1. Γύφτοι, Θές να πής!
   Πές το μην φοβάσαι!
   Ακούς εκεί ¨ ρομά¨ !
   Του ΣΥΡΙΖΑ είσαι;

   Like

   1. μακάρι γιατί δεν θα προβληματιζόμουν τι να ψηφίσω στις εκλογές αλλά βλέπεις με ξύπνησε ο ΓΑΠ και τώρα τρέχω με το μνημόνιο στον κώλο στον κάθε ειδικό επιστήμονα βλ. πολιτικό υποψήφιο για να μου το βγάλει και μέχρις στιγμής όλοι μου λένε ΘΑ στο βγάλω αρκεί να τον ψηφίσω.Μάλλον θα πάω σε κάποιον πρακτικό(επανάσταση) γιατί προκοπή δεν βλέπω με τους επιστήμονες.

    Like

  2. Από πότε το νόμισμα είναι συστατικό της πατρίδας;

   Οι αρχαίες πόλεις είχαν κοινό νόμισμα;

   Το χρήμα είναι ιδανικό για να το βάζουμε στο ίδιο επίπεδο με τη θρησκεία και τη σημαία;

   Like

 14. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΟΥ…ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ….ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ

  Like

 15. Δεν ειναι…”γεροξεκουτης” ο Κουβελης,οπως γραψατε παραπανω και τον απαλλαξατε λογω βλακιας.Απλα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.Σε διατεταγμενη αποστολη ειναι η μουσιτσα αυτη

  Like

 16. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ.

  Like

  1. Ακριβως.Και να μη ξεχναμε οτι η περιβοητη Σχολη Σικαγου που εβγαλε αφθονα φυντανια της NWO ητανε γεματη απο Τροτσκιστες.Μονο που περνουσε την διεθνοποιηση αλλα οχι και το συμπληρωμα της με το “τα εργαλεια παραγωγης στα χερια των εργατων”

   Like

 17. Ποιά είναι η μεγαλύτερη φαντασίωση του σύγχρονου ρωμιού?
  -Ότι είναι Έλληνας.

  Like

  1. Έλληνας, Κώστας, Nakimunaki, αποφάσισε επιτέλους με ποιό nick θα γράφεις (γιατί το ύφος σου προδίδει πως είσαι ο ίδιος)

   Like

   1. Έτσι ακριβώς είναι!
    Ο έν λόγω καλικάντζαρος αλλάζει τα nicknames όπως η σαυρα τα χρώματά της.

    Like

 18. Το καπάκι του τέντζερι άνοιξε και τα σαλιγκάρια σέρνονται έξω,βάλτε γρήγορα φωτιά να καούν και να βράσουν Κουβέληδες Μπίστηδες Ρεπούσηδες και διάφορα άλλα κόκκινα και ροζ διεθνηστούλια και μαζί τους και κάτι του 0,000001%δωδεκακάπως τους είπαμε?
  Ρε αριστεροαθεοχάϊβανα μας έχουν ξεσκίσει στα χαράτσια και στο πηδίκουλο απ όλες τις μπάντες το ελάχιστο της επιδότησης της εκκλησίας σας ενόχλησε,ου να μου χαθείτε τραγιά μέρες πούναι.

  Like

 19. Μονοτονία.Θλίψη. Μούχλα.Ιδέες του ’70 ,κλισέ του ’70, essence του ’70.

  Μπαούλο της γιαγιάκας.Σκωροφαγωμένο, αλλά δοξασμένο φουστάνι,αλλοτινών εποχών.

  Το φωτάκι.Το φωτάκι, που τρεμοσβύνει.Το αραχνιασμένο καντηλάκι μιάς

  degadence αριστεράς,που παλαντζάρει δίβουλη, ανάμεσα Κολωνάκι και Ζοφριά.

  Μιάς αριστεράς παρακμιακής, που έχει στυλώσει τα πόδια κι αρνιέται την απέκδυση από την έθνικ φούστα,

  απ’τα Γιαννιώτικα σκουλαρικάκια κι απ’το ρυπαρό αμπέχωνο των πρώτων ημερών της

  μεταπολίτσευσης, ως ιερά σημειολογία του ωραρίου εργασίας.Γιατί μόλις δύσει ο ήλιος………

  Αχ , μόλις παίρνει να βραδυάζει. Στενάζουν οι Ράτκες και τα Baraonda,φλέγονται το Balthazar

  και το Ecali Club !!!!!

  Τότε βγαίνει απ’τους μπερντέδες το μαγικό ραβδάκι της μπιρμπιλομάτας,κουλτουρέ μάγισσας.

  Και τι δεν κάνει,το ραβδάκι αυτό !!!!!! Σπρώχνει στην άκρη το Φιατάκι και μοστράρει την Τσεροκιά.

  Πετιέται όπως-όπως η Περουβιανή φουστίτσα και σκάει μύτη,η Αρμανιά. Καταχωνιάζεται το στριφτό

  τσιγαράκι και ξεπροβάλει το Monte Christo. Eτσι !!!! Γιά ένα φαίνεσθαι, αγωνιζόμαστε βρέ αδερφέ.

  Αλλο ο γάβρος πρίν τη δύση κι άλλο ο σολωμός,σαν πέσει το σκοτάδι. Δυο ψυχές, δυο συμπεριφορές,

  δυό νοοτροπίες, στο ίδιο δύστυχο κορμάκι. Είναι να μην ασφυκτιούν ;;;;;;Είναι να μην τρελλαίνονται ;;;

  Τέσ’πάν ! Merci, αλλά απ’αυτήν την Αριστερά,δεν θα πάρουμε.Κρατήστε την γιά πάρτη σας,

  φυλάξτε την να την μοστράρετε,σε εορτάς και επετείους. Εμείς, οι ”συντηρητικοί”, οι ”δεξιούληδες”,

  έχουμε προχωρήσει σ’άλλα μονοπάτια. Πιό πεζά ;;;; Ισως ! Αλλά έχουμε προχωρήσει.Απομακρυνόμαστε

  και σας κουνάμε το μαντήλι. Σας αφήνουμε να φαντασιώνεστε, πως σείς είσθε η”κουλτούρα”,

  σείς είσθε οι ”δημοκράτες”, σείς είσθε οι ”προοδευτικοί”. Γειά σας λοιπόν κι ας μην σας

  ενοχλούμε.Συνεχίστε απτόητοι, το εμμονικό σημειωτόν σας.

  Σέβας.

  Like

 20. τυχαια βρηκα αυτο το απιθανο κειμενο και το μεταφερω εδω.πραγματι απιθανο να μη μπορει ενας βουλευτης της δημοκρατιας να κανει αυτο που κανει ακομα και ο Πατακος.δεν θα παρω θεση αλλα εσεις διαβαστε το και καλη χωνεψη
  <<>>>

  Like

 21. 44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαική ακούγοντας επεφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;;Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;;
  http://greg61.gr/blog/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/%CE%AC-%CF%81%CE%B5-%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5/

  Like

  1. Αυτο μου το βεβαιωσε φιλικο προσωπο.
   Και φαινεται πως εχει δικιο ο κοσμος…

   Like

 22. 44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαική ακούγοντας επεφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;;Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;;

  Like

 23. ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΗ ΜΙΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΑΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΕΠΕΞΑΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΗΛΘΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΣΗΜΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΤΕ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΑΝ ΕΞΕΡΕΣΗΣ ΟΠΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΛΑΟΥΣ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΜΕΛΟΝ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑΕΧΟΥΝ ΓΙΝΗ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΗ ΕΑΝ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΕΧΗ ΝΑ ΦΑΗ ΗΕΚΚΛΙΣΙΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑΟΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΧΑΝΕ ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΕΚΚΛΙΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΕΧΗ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΙΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

  Like

  1. Έλεος. τι γλωσσοδιάρροια είναι αυτή;
   (και τι ύφος περισπούδαστον, χιλίων καρδιναλίων και ενός πάπα -αλάθητου βεβαίως, βεβαίως…)

   Like

  2. Είναι απλό πώς κάνει περιουσία η Εκκλησία: όπως ακριβώς και το κράτος βρίσκεται από το πουθενά και χωρίς να ξοδέψει τίποτα με οικόπεδα, ακίνητα, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολεμικά πλοία (π.χ. το θωρηκτό Αβέρωφ) και ούτω κάθε εξής.

   Μα άλλα λόγια, της τα χαρίζουν οι πιστοί. Μέσα στα τόσα εκατομμύρια του πληθυσμού, υπάρχουν πάντοτε κάποιοι (πλούσιοι και μη) που κάνουν δωρεές.

   Πήγαινε σε μια οποιαδήποτε ενορία και δες πόσους συντηρεί το φιλόπτωχο ταμείο. Και μετά συλλογίσου, μαζί με όλους μας, αν κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο ή αν ό,τι βγάζουμε πάει για τον εαυτούλη μας και μόνο.

   Και πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους να συμβεί, η Εκκλησία δεν θα χάσει. Αλλά ακόμα και τότε, όλο και κάτι θα βρίσκουν οι καλοθελητές να της προσάψουν.

   Άλλο ενοχλεί και όχι η Εκκλησία…

   Like

 24. Mή μασάτε χριστιανοί! Μεγαλοβδομάδα είναι και έχουν φρυάξει! Μέχρι να ‘ρθει το καλοκαίρι που θα τρέξουν στα Προμήθεια για να παρτουζωθούν και να χασικλωθούν θα μάς πρήξουν οι δωδεκαθεϊστές! Μήν τους παρεξηγείτε!

  Like

 25. Κάθε αριστερούλης που έχει να προτείνει τίποτα ουσιαστικό, αμολάει τις συνήθεις πιασάρικες αριστερίστικες αηδιούλες, μπας και τραβήξει την προσοχή. Αξιολύπητος!

  Like

 26. Το “καλυτερο” που εχω ακουσει απο Κομμουνιστες-Κομμουνιστες, παει πισω στα χρονια που διαλυονταν στο Ανατολικο μπλοκ τα καθεστωτα. Ηταν πυρ και μανια και ζηταγαν να βγουν τα τανκς στους δρομους να πατησουν τους … αλητες που διαδηλωναν!!!! Αμα θελετε το πιστευετε, ετσι ακριβως λεγαν. Μεσα βεβαια μιλαγαν μια ζωη κι ακομα μιλαν, για την χουντα και το τακς στο πολυτεχνειο. Τι να λεμε τωρα…

  Like

 27. Λοιπον, να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα. Απο τη στιγμη και μονο που η ελληνικη σημαια εχει επανω το σταυρο, πρεπει να καταλαβουμε και να σεβαστουμε οτι η θρησκεια μας αποτελει μερος των ηθων, των εθιμων και των παραδοσεων μας. Ωστοσο, θρησκεια γενικα, και εκκλησια δεν ειναι τα ιδια. Ας φορολογουνται οι εκκλησιες, αλλα ας γνωριζουν οσοι συμπατριωτες μας δεν πιστευουν, οτι δεν πρεπει να επηρεαζονται τα βασικα πιστευω τους απο ορισμενους καταδικαστεους προφανως παπαδες, γιατι δεν ειναι ολοι ιδιοι… οτι Οποτε ειναι τιμη καθε Ελληνα το να πιστευει σε αυτην και να την υπερασπιζεται. Απο την αλλη, θα πρεπει ολοι μας να σεβομαστε τη διαφορετικοτητα, δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε κανεναν να πιστεψει ανεξαρτητως εθνικοτητας. Απο κει και περα, το να καταργουνται οι θρησκευτικες δραστηριοτητες των σχολιων ή του στρατου νομιζω οτι ειναι το αλλο ακρο. Αλλον το να καταστησουμε την παρακολουθηση τους μη υποχρεωτικη, και αλλο να την καταργησουμε τελειως. Οσο για τους οικους λατρειας εταιροθρησκουντων, το αφηνω στην κριση της πλειψηφιας.

  Like

 28. Βλέπω ότι οι περισσότεροι διαφωνούν μ’ αυτά που προτείνει ο Κουβέλης, αλλά χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Προσωπικά, με βρίσκουν στο σύνολό τους σύμφωνο.

  Like

  1. Αγαπητε φιλε, σεβαστη η γνωμη σου, αλλα το να κατακρινεις την επιχειρηματολογια των αλλων χωρις να εχεις δικη σου νομιζω πως δεν ειναι και τοσο σοβαρο…

   Like

 29. Εμενα η φιγουρα του μπαρμπα Φωτη, δεν ξερω γιατι, αλλα μου θυμιζει παλιο ασπρομαυρο ελληνικο κινηματογραφο. Μου βγαζει κατι σε ρολο εργατη μια ζωη, καλο και ηπιων τονων ανθρωπο, ψιλομορφωμενο, που σε ολη την ταινια θα λεει στους αλλους κατι βαθυστοχαστο για μια καλυτερη, πιο ανθρωπινη ζωη κι εργασια, και μολις θα ακουγεται η αγριεμενη φωνη του επιστατη “τσακισου κι ελα εδω αμεσως που σε θελω”, θα παραταει την παρλα και θα λεει “μαλιστα αφεντικο” κι αμεσως αφεντικο”, σκεπτομενος την δουλιτσα του και τα παιδακια του. Δεν πας πουθενα ετσι.

  Like

  1. Δεν ειναι και τοσο αθωος οσο νομιζωμε.Καθε αλλο μαλιστα.Εχει το δικο του στυλακι για να βγαζει τα …προς το ζειν.

   Like

 30. Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι δυό έννοιες εκ’ διαμέτρου αντίθετες, που αν πας να τις κοιτάξεις μαζί, μοιραία θα αλλοιθωρήσεις.
  Κορνήλιος Καστοριάδης.

  (Ο πατριωτισμός δεν είναι θρησκευτική υπόθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στηρίζω το αριστερό χούφταλο.)

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s