olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Στις δικές τους χώρες να τα πουλήσουν αυτά τα φάρμακα οι τροϊκανοί»!

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012

Εάν περάσει το ανοσιούργημα στην υγεία, ακολουθεί η άμυνα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 • Ουρ. Παπαδάκη-Παπανδρέου: Εχω δουλέψει στην Ινδία και έχω δει σε τι υπόγεια παρασκευάζουν τα ανώνυμα γενόσημα
 • Π. Κουρουμπλής: Η τρόικα δολοφονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, κατ’ εντολήν των πολυεθνικών του φαρμάκου
 • Θ. Γιαννόπουλος: Ερχονται αθρόες απολύσεις

«Εγώ είμαι παιδίατρος. Εχω δουλέψει στην Ινδία και έχω δει σε τι υπόγεια παράγουν εκεί τα γενόσημα φάρμακα χωρίς ετικέτα. Αυτά να τα πάρουν οι τροϊκανοί και να τα πουλήσουν στις χώρες τους! Εγώ δεν πρόκειται σε κανέναν ασθενή μου να συνταγογραφήσω φάρμακο με βάση τη δραστική ουσία. Θα δίνω τα φάρμακα που κάνουν καλό στην Υγεία του ασθενή μου».

Συγκλονιστική ήταν η παρέμβαση της βουλευτού του ΛΑΟΣ, κυρίας Ουρανίας Παπαδάκη-Παπανδρέου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου Υγείας, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Ενός νόμου που, ουσιαστικά, θα αδειάσει τα ελληνικά φαρμακεία και νοσοκομεία από τα υψηλής ποιότητας ελληνικά σκευάσματα και θα «ταΐζει» -υποχρεωτικά- τον Ελληνα ασθενή με αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης (Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν κ.ο.κ.) φάρμακα, με μόνο κριτήριο την πάμφθηνη τιμή τους.

«Εχουμε τρελαθεί τελείως και έχουμε τρελάνει και τον κόσμο», υπογράμμισε η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου. «Στηρίξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ελληνική φαρμακοβιομηχανία! Πιστεύω στο ελληνικό φάρμακο και πιστεύω ότι είναι άμεση υποχρέωση του υπουργείου Υγείας να στηρίξει τον κλάδο, γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε την ανάπτυξη της χώρας».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η Βουλή αναλώνεται τόσες μέρες στη συζήτηση για να επιτρέψουμε την εισαγωγή οποιουδήποτε ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου, αντί να στηρίξουμε το ελληνικό επώνυμο γενόσημο: «Προς Θεού, να μην εισάγουμε γενόσημα από την Ινδία. Και για το Μπαγκλαντές τα ίδια ισχύουν, αλλά μιλώ για την Ινδία γιατί έχω δουλέψει εκεί και γνωρίζω σε ποια υπόγεια, underground, παράγουν τα χωρίς ετικέτα γενόσημά τους. Εχουν δίκιο οι γιατροί που λένε: “δε μπορώ να γράψω ένα φάρμακο που δεν γνωρίζω από πού προέρχεται”».

Η βουλευτής του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για μηδενική αντίσταση στις επιταγές της τρόικα, με τη χαρακτηριστική φράση: «Δέχεστε ό,τι σας φέρνουν, χωρίς αντίσταση».

Η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό δεδικασμένο, καθώς η ιταλική Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει παράνομη παλιότερη απόφαση που υποχρέωνε τους εκεί γιατρούς να συνταγογραφούν με βάση τη δραστική ουσία.

«Και έρχεται τώρα η τρόικα να επιβάλλει οτιδήποτε θέλει σε μια περήφανη χώρα όπως η Ελλάδα; Και να κινδυνεύει ακόμη και η Υγεία μας με τα ανώνυμα φάρμακα της Ινδίας που θέλουν να μας επιβάλλουν; Και εσείς δεν κάνετε την παραμικρή προσπάθεια να αντισταθείτε στην τρόικα;», αναρωτήθηκε η ίδια και πρόσθεσε: «Εμένα δε με ενδιαφέρει καμία τρόικα. Εγώ είμαι γιατρός και ξέρω πολύ καλά ότι η δραστικότητα ενός φαρμάκου δεν προκύπτει μόνο από τη δραστική ουσία, αλλά και από μια σειρά άλλων παραγόντων»..

Η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου κατήγγειλε και τη ρύθμιση που μειώνει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου ο οποίος θα επιλέξει το φτηνότερο φάρμακο: «Δηλαδή, θα χορηγούμε οτιδήποτε στον ανθρωπάκο που δεν έχει να πληρώσει και θα έχουν αξιοπρεπή πρόσβαση στα φάρμακα μόνον οι πλούσιοι;».

Επίσης, η βουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε έκκληση να μην ισχύσει η ρύθμιση που αποτρέπει την κυκλοφορία νέων φαρμάκων στην Ελλάδα, αν δεν υιοθετηθούν πρώτα από τα Ταμεία 18 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε νέα θεραπεία για τους ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, η εισαγωγή της οποία στην Ελλάδα καθυστερεί αδικαιολόγητα, με συνέπεια να παρατείνεται η ταλαιπωρία των άτυχων ασθενών.

Τέλος, η κυρία Παπαδάκη-Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου ως «ιταμή» και απαράδεκτη.

Π. Κουρουμπλής: «Στέλνετε χιλιάδες Ελληνες νέους επιστήμονες στην ξενιτιά!»

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι ο νόμος δολοφονεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την ώρα που ανεξάρτητες μελέτες -αλλά και ο ίδιος ο Economist, πρόσφατα- επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ένας από τους μόλις έξι που μπορούν, αν στηριχθούν, να λειτουργήσουν ως «ατμομηχανές» της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη.

kouroublis

«Με τις πολιτικές σας έχετε οδηγήσει το ελληνικό επώνυμο γενόσημο φάρμακο στο 18% της συνταγογράφησης και, πολύ σύντομα, θα το οδηγήσετε στο 3%. Στέλνετε χιλιάδες Ελληνες νέους επιστήμονες στην ξενιτιά!», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η εξοικονόμηση που επιτυγχάνουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι υποπολλαπλάσια από το κόστος που οι ίδιες δημιουργούν.

«Δηλαδή, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου; Μου θυμίζετε την εποχή που καταστρέψαμε την ελληνική βιομηχανία φασόν, όταν -για να γλιτώσουμε λίγα χρήματα- δώσαμε τις παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού στην Τουρκία!», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και κατέληξε: «Υπακούετε άνευ όρων στις εντολές του κ. Τόμσεν, που εξυπηρετεί τις εντολές των αφεντικών του, των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Θ. Γιαννόπουλος: «Οι ξένες πολυεθνικές επηρεάζουν την τρόικα»

Το ρόλο των πολυεθνικών του φαρμάκου, που επηρεάζουν τους τροϊκανούς -«οι οποίοι δεν είναι τίποτα κολεγιόπαιδα, του κατηχητικού»- τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός κ. Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τα όσα μας επιβάλλει η τρόικα από το εξωτερικό θα σβήσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και θα οδηγήσουν σε αθρόες απολύσεις.

giannopoulos

Ο κ. Γιαννόπουλος πρότεινε να ζητήσει το υπουργείο Υγείας πίστωση χρόνου -6 έως 12 μηνών- ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν μετά και τη λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οπότε θα έχουμε και πλήρη εικόνα.

Newsbomb.gr

11 Σχόλια to “«Στις δικές τους χώρες να τα πουλήσουν αυτά τα φάρμακα οι τροϊκανοί»!”

 1. ΜΑΝΟΣ said

  ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΟΛΑ!

  Μου αρέσει!

 2. lypon said

  Γαμώτο, δες πως κάνουν το άσπρο μαύρο!

  Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και ξαφνικά εμείς «ανακαλύψαμε» κίνδυνο από νοθευμένα φάρμακα!

  Κοίτα ρε… Κανείς δε λέει για το μιζάρισμα στους γιατρούς, για να γράψουν το τάδε φάρμακο αντί για το δείνα ολόϊδιο φάρμακο, που είναι φτηνότερο… Κανείς δε λέει οτι αθτή είναι η θεραπεία του μιζαρίσματος και της πολυφαμακίας!

  Όλοι ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία!

  Μου αρέσει!

  • ΗΚ said

   Δεν κατεχω το θεμα, μια αποψη μονο.
   Καλα οι μεγαλες εταιρειες εχουν καλοφαει τοσα χρονια.
   Μιζες σε ιατρους συννεφο.

   Τα γενοσιμα φαρμακα, η ιδια δραστικη ουσια, δεν σημαινει οτι και ολων των εταιρειων ειναι τα ιδια μεταξυ τους.
   Υπαρχουν ελληνικα εργοστασια που παραγουν γενοσιμα και εξαγονται στην Ευρωπη και ειναι 60-70% φθηνοτερα του επωνυμου.
   Αλλα αμα τα φερεις απο το Πακισταν ξερεις τι προδιαγραφες εχουν και τι βαζουν μεσα.
   Τα φερνουμε επειδη ειναι φθηνοτερα??
   Θυμασαι το κινεζικο γαλα πχ?

   Μου αρέσει!

  • Maria said

   Επειδη εγω το κατεχω το θεμα, υπαρχουν γενοσημα και γενοσημα. Τα σοβαρα που παραγονται απο εταιριες ελεγμενες κι αυτα που παραγονται σε υπογεια και παταρια. Ακομα και τα σοβαρα γενοσημα ομως εχουν τα μειονεκτηματα τους. Υπαρχει ευρος πραγματικης δρασης σχεδον 50%. Δηλαδη στα γενοσημα το ενα χαπι που θα παρεις απο το αλλο εχει μια διαφορα δρασης ως 50%, σα να παιρνεις ξαφνικα μισο λιγοτερο ή μισο περισσοτερο φαρμακο! Κι οταν μιλαμε για φαρμακα στα οποια η δοση πρεπει να ειναι ακριβης λογω κινδυνου παρενεργειων (ακομα και θανατου) με την παραμικρη διακυμανση τα γενοσημα γινονται επικινδυνα. Για την κατηγορια αυτων που φτιαχνονται στα υπογεια δε μπαινω καν στον κοπο να γραψω.

   Μου αρέσει!

   • ΗΚ said

    ‘Αρα εαν μπορει καποιος να εγγυηθει οτι θα προμηθευονται μονο τα ‘σοβαρα’ γενοσημα θα εχουμε παλι θεμα?
    Και αυτο ισχυει για ολους τους τυπους φαρμακων η μονο για αυτα που απευθυνονται στις πιο σοβαρες παθησεις?

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    HK δεν ειμαι ουτε γιατρος ουτε φαρμακοποιος απλως εχω καποιες γνωσεις φαρμακολογιας. Ας πουμε οταν παιρνει καποιος βαρβιτουρικα (ως υπνωτικα ή αντιεπιληπτικα) τα οποια εχουν ενα στενο θεραπευτικο παραθυρο, δηλαδη λιγα mg παραπανω μπορει να προκαλεσουν καταστολη του αναπνευστικου κεντρου και θανατο οσο να ναι δε νιωθει κανεις ανετα να παρει γενοσημο το οποιο μπορει να εχει πραγματικη δραση παραπανω απ οση νομιζεις. Υπαρχουν και πολλα φαρμακα που αυτη η διακυμανση στη δραση δεν παιζει καποιο ουσιαστικο ρολο. Ομως κατα τη γνωμη μου ειτε νοσηλευομενος εισαι ειτε παιρνεις χρονιως φαρμακα ειναι γεγονος οτι το ενα χαπι απ το αλλο μπορει να εχει διαφορα δρασης ως 50% και δεν ειναι οτι καλυτερο, απλως σε καποιες περιπτωσεις αυτο ειναι πολυ πιο επικινδυνο απ οτι σε αλλες. Για συγκεκριμενα φαρμακα καλυτερα να ρωτησεις καποιον πιο εξειδικευμενο.. ας πουμε το να παρεις λιγο ντεπον παραπανω δεν ειναι το ιδιο με το να παρεις λιγο βαρβιτουρικο παραπανω.

    Μου αρέσει!

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ said

  ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ! Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 20000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΞΕΡΟΛΕΣ Σ»ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!

  Μου αρέσει!

 4. Μούτσος στα βαπόρια said

  Να με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στη συζήτηση, εγώ ένας αντι-Καμμένος.
  Αλλά στην Κύπρο χρόνια και ζαμάνια η δημόσια υγεία μ΄αυτά τα φάρμακα
  συντηρείται. Πάς στο φαρμακείο του νοσοκομείου και ο υπεύθυνος σου βάζει
  με μια σέσουλα γενόσημα φάρμακα. Αν θες να πας έξω στο φαρμακείο καιν΄αγοράσεις
  ασπιρίνη φερ΄ειπείν, θα τα πληρώσεις.
  Να με συγχωρείτε κιόλας…

  Μου αρέσει!

 5. erevnamedi said

  Θέλεις οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες και θεραπευτικές επιλογές;

  Είσαι ο ίδιος ασθενής;
  Λάβε μέρος στην έρευνα και μοιράσου την εμπειρία σου.
  Πες πόσο ικανοποιημένος είσαι από τη θεραπεία σου και τις υπηρεσίες που λαμβάνεις, ανέφερε τα προβλήματά σου και βοήθησε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι ανάγκες σου.

  Μάθε πώς
  http://medimark.wufoo.com/forms/r7x2s9/

  Medi Mark – Εταιρία Ιατρικής & Φαρμακευτικής έρευνας αγοράς
  Τηλέφωνο: 210 69 90 124
  Email: medimark@hol.gr

  Είσαι συγγενής ή φίλος κάποιου ατόμου που πάσχει από ΠΣ;
  Μίλησε για αυτήν την έρευνα.

  Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και όλες οι απαντήσεις είναι απόλυτα εμπιστευτικές χωρίς καμία αναφορά σε μεμονωμένα άτομα.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: