ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το Βρετανικό Δίκαιο και το Δίκιο του Βαγορή.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου εγκλώβισε την Ελλάδα στις «πρόνοιες» του Βρετανικού Δικαίου ώστε να λειτουργήσει ως αποικία «δανειστών» και πολιτικών πατρώνων

Η σκλαβιά του Βρετανικού Δικαίου και το παράδειγμα του Παλληκαρίδη

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης,
μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

Η Ελλάδα είναι και επίσημα δέσμια των δανειστών της από χθες, με τα ατσάλινα δεσμά του Βρετανικού Δικαίου.

Ενός «Δικαίου» που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επάνω στις αποικίες της.
Τώρα η Βρετανία μπορεί να μην είναι πλέον η κραταιά ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά το δίκαιο αυτό έμεινε ενεργό προς χρήση των νέων κατακτητών των Εθνών.
Ένα πολύτιμο εργαλείο υποδούλωσης, ισχυρότερο από οποιαδήποτε αλυσίδα σκλαβιάς αγκάλιασε με το παγωμένο του άγγιγμα την Ελλάδα του 2012, «αναίμακτα» κοινοβουλευτικά.

Μην αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπάρχει αυτό το δίκαιο εν ισχύι.
Όσο υπάρχει η παγκόσμια αδικία, η τρομοκρατία του ισχυρού στον ανίσχυρο, τόσο θα υπάρχουν και τα «εργαλεία» για να δίνουν την νομική βάση στην εκμετάλλευση, στην ρευστοποίηση των Εθνών, στην κονιορτοποίηση των ανθρώπων για να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παγκόσμιων τοκογλύφων…

Αιώνια η μάχη του Ελληνισμού

Η μάχη του Ελληνισμού με τις ορδές των αποικιοκρατών – τοκογλύφων όμως, δεν είναι σημερινή. Κρατά από τα βάθη των αιώνων, από τότε που ο Ελληνικός πολιτισμός όρθωσε ανάστημα ενάντια στην βαρβαρική κτηνωδία των απολίτιστων εισβολέων. Η Ελλάδα αποτέλεσε τον φάρο της Ελευθερίας, την ασπίδα του αδυνάτου απέναντι στο άδικο του ισχυρού.

Γι’ αυτό και η Ελλάδα γνώρισε καλά τον «ανθρωπισμό» του Βρετανικού Δικαίου από τα πρώτα της βήματα μετά την απελευθέρωση.

BRITISH_SOLDIERS

 • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που υποδούλωσε το νέο ελληνικό κράτος με τα τοκογλυφικά δάνεια μέσα στους αιώνες.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» των ιμπεριαλιστών εξέθεσε την Ελλάδα και την οδήγησε στις λανθασμένες αποφάσεις του αμφιλεγόμενου διοικητή Σμύρνης Νικολάου Στεργιάδη και στις εμμονές για τη συνέχιση της εκστρατείας στην ενδοχώρα της Ανατολίας.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το χειμώνα του 1940, για την έναρξη της συμμαχικής αντεπίθεσης από τη χώρα μας με την υποστήριξη της ακμαίας γεωργίας και βιομηχανίας της χώρας.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» έπεισε τον βασιλέα Γεώργιο Β’ να μεταφέρει την ακέφαλη κυβέρνηση του 1941 και τον χρυσό της Ελλάδος στην υπό βρετανική επιρροή Αλεξάνδρεια, σκηνοθετώντας την παράδοση της Ελλάδος στους Ναζί.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» κατέστειλε την εθνική ανταρσία υπερήφανων στελεχών του τότε Βασιλικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια το 1943, με δοτά στρατοδικεία και άλλες απρέπειες εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών.
 • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που ισοπέδωσε τον Πειραιά στα περιβόητα «Πατσιφικά», όταν γυναικόπαιδα πέθαιναν από τα Βρετανικά κανόνια για να πάρει ο φίλος του Ρότσιλντ, Δαϋίδ Πατσίφικο τα «οφειλόμενα».
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 όταν ο συνταγματάρχης Σκόμπυ αντικατέστησε την ελληνική κυβέρνηση και λειτούργησε ως έπαρχος αποικίας, οδηγώντας τη χώρα στον παραλογισμό και την αδελφοκτονία του Εμφυλίου. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν…
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» δεν επέτρεψε τη διαλεύκανση της υποθέσεως δολοφονίας του δημοσιογράφου Πολκ στη Θεσσαλονίκη το 1948.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» οδήγησε την Ελλάδα στις αγκάλες του θείου Σαμ το 1951, στην παράδοση χέρι με χέρι από τον Σκόμπυ στον Πιουριφόϋ και την «πονηρή» εκτέλεση του Μπελογιάννη με έξι συντρόφους του κατόπιν ενεργειών του στρατοδίκη Γεωργίου Παπαδόπουλου…
 • Το Βρετανικό Δίκαιο όμως ήταν και αυτό που οδηγούσε μαθητούδια Ελληνόπουλα της Κύπρου στα βασανιστήρια και την αγχόνη.
 • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα το 1955 και έπεισε τις ηγεσίες των Αθηνών και της Λευκωσίας για τα τετελεσμένα του 1959 στη Ζυρίχη.

Το δράμα του κυπριακού Ελληνισμού

PALIKARIDES_ENG

“Τσέρω ποιός είναι μα ε λαλέω τίποτα”. Αυτές τις… λέξεις τις ξεστόμισε ένα πεντάχρονο παιδί στους πάνοπλους Βρεταννούς ιμπεριαλιστές που έψαχναν έναν συγγενή του, τομεάρχη της ΕΟΚΑ. Άρχισαν τις νουθεσίες, έπειτα πήραν το παιδάκι στα κρατητήρια της Βασίλισσας και το επέστρεψαν στη μάνα του τυφλό από τα βασανιστήρια. Οι κραυγούλες του ακούγονταν όλη νύχτα σε μεγάλη απόσταση και θρυμμάτιζαν τις καρδιές των υπόδουλων – ελεύθερων ανθρώπων. “Ε λάλησα μανούλα” είπε περήφανο στη μάνα του.  Τυφλό, κομματιασμένο, μα περήφανο, ΕΛΕΥΘΕΡΟ!  Έτσι και ο Βαγορής, ο Ευαγόρας, έγραφε τα τελευταία λόγια στη μάνα του λίγο πριν νιώσει την γλύκα του Βρετανικού δικαίου…

EOKA_LIMASOL

«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Το πολιτικό όνειδος

Σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς Βρετανικού Δικαίου, εθελόδουλα και με υπογραφές.  Η δικαιολογία; «Μα γλιτώνουμε την σίγουρη χρεοκοπία, χωρίς όμως να εγγυηθούμε εάν θα την γλιτώσουμε οριστικά».  Όπως ακριβώς το ρητό που λέει ότι οι Ήρωες πεθαίνουν μία φορά, οι προσκύνημένοι πεθαίνουν κάθε μέρα.

GOVERNMENT

Εάν θα δικαιωθούν όσοι υπέγραψαν το Νέο Μνημόνιο, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το παρελθόν όμως είναι αδιάψευστος κριτής και δάσκαλος.

Αυτοί που αγωνίστηκαν και πέτυχαν να ελευθερώσουν πραγματικά την Ελλάδα, είχαν ένα και μόνο ρητό: «Καλύτερα μίας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Και δικαιώθηκαν από το δίκαιο το ανώτερο. Και από το Βρετανικό και από όποιο ανθρώπινο: τη Θεία Δίκη! Όπου υπογράφει ο Θεός, ο νόμος του ανθρώπου δεν μετρά και… «ο Θεός υπέγραψε για την ελευθερία της πατρίδος και δεν την παίρνει πίσω την υπογραφή του», όπως είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα αναταχθεί η Ελλάδα όπως έδειξε ο Κολοκοτρώνης

15 σκέψεις σχετικά με το “ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το Βρετανικό Δίκαιο και το Δίκιο του Βαγορή.”

 1. Κι από τον Ευαγόρα Παλλικαρίδη στον περδόμενο βοθροθόδωρο που ξέρει να πέρδεται κι απ’ το στόμα και να λέει «αδαείς και αγράμματος» όσους δεν τρέχουν με τη μίζα σφινωμένη στην πυγή τους όπως αυτός κι οι λοιπές λιμασμένες κοκότες που έχει γύρω του.

  Μου αρέσει!

  1. Αν ο λαός δεν το πάρει απόφαση να τους στείλει όλους μαζί στο διάολο, θα πάει ο ίδιος εκεί – και δεν θα του αρέσει – .

   Αυτοί δείχνουν αποφασισμένοι να τον «πουλήσουν» σαν ένα κομμάτι «κρέας».

   Το θέμα είναι πότε ο λαός θα πάρει τις δικές του αποφάσεις.

   Μου αρέσει!

   1. Από τον άρχοντα πρωτοψάλτη Θεόδωρο Βασιλικό.

    Το Ποίημα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που άφησε στους συμμαθητές του, όταν έφυγε για τα βουνά.

    Μεγάλα διαχρονικά νοήματα και μηνύματα.

    Μου αρέσει!

 2. Αν το βρετανικό δίκαιο είναι το φονικό όπλο αυτός που το κρατάει τί είναι;;

  Μια φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σαυτόν τον ρημαγμένο Τόπο να υπάρξει δικαιοσύνη. ΜΙΑ.

  ΘΑΝΑΤΟΣ στους κρατούντες του φονικού για την Πατρίδα μας όπλου. ΘΑΝΑΤΟΣ.

  Μου αρέσει!

  1. Αυτό που με τρελαίνει είναι οτι

   ενώ στο blog του έχει αναρτήσει αυτές τις πράγματι συγκινητικές εικόνες, που μας μεταφέρει σήμερα η Ολυμπία,
   στο ραδιόφωνο (Real) ο Χαρδαβέλας κινδυνολογούσε το Σάββατο, αβαντάροντας την προδοσία που ακολούθησε την επομένη!!!

   Επομένως, Φαίη μου, η σπάθα της (δικής μας, αναγκαστικά) δικαιοσύνης
   πρέπει να πάρει τα κεφάλια και των πάσης φύσεως …τραβεστί της ενημερο-τύφλωσης του λαού μας,
   του πολύπαθου «όχλου» κατά Γεωργιάδη…

   Μου αρέσει!

   1. Αγαπητέ Γορτύνιε,

    η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να κάτσει στα θρανία και να πάρει επαναληπτικά μαθήματα από το Λαό.
    Οι «τραβεστί της ενημερο-τύφλωσης του λαού μας» όπως πολύ ορθά αναφέρεις, οι στυλοβάτες αυτού του σάπιου συστήματος που το βοηθούν να διαιωνίζεται παραπλανώντας το Λαό πρέπει να ΞΕΡΙΖΩΘΟΥΝ από τους ίδιους τους θιγόμενους.. από εμάς, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή που θα δώσει αποτέλεσμα.

    ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

    Μου αρέσει!

 3. Το Αγγλικό «Δίκαιο» είναι όντως εργαλείο αποικιοκρατών. Να σκεφθείτε, μέχρι και σήμερα τα δικαστήρια των («ανεξαρτήτων») ΗΠΑ δικάζουν υπό τη σημαία του Αγγλικού Ναυτικού!

  Υγ: Η ανεξάρτητη Σκωτία έρχεται με βήμα ταχύ. Να δω τότε τί αξία θα έχει το «Αγγλικό Δίκαιο». Δεν μας το τυπώνουν από τώρα σε σόφτεξ, λέω ‘γώ;
  Υγ 2: Οι Έλληνες (; ) εφοπλιστές του Σίτυ, πρέπει να ρίξουν υπογείως άφθονο χρήμα στην υπόθεση «ανεξάρτητη Σκωτία». Αλλοιώς, να μην ονομάζονται Έλληνες.

  Μου αρέσει!

 4. Οντως το ευρωπαικο χρεος στην πλειοψηφια του ειναι στο Αγγλικο δικαιο ,αυτο το ξεραμε ,Ομως το Ελληνικο χρεος σε ποσοστο 82 % ηταν στο Ελληνικο δικαιο ! .και αντε ,το νεο μας δανειο να ηταν με το Αγγλικο δικαιο ,λογικο ακουγετε ,αφου μαλιστα το απαιτουν και οι δανειστες ! Ο Μ Ω Σ γιατι επρεπε να μετατραπει Ο Λ Ο μας το εξωτερικο χρεος στο Αγγλικο δικαιο ! γιαυτο καποιοι πρεπει να λογοδοτησουν στην Ελληνικη δικαιωσυνη !
  Επισης υπαρχει ακομα χρονος να αντιδρασουμε ,γιατι η συμβαση θα ισχυσει αμα περασει απο το eurogrup , το δε περιεργο ,που δεν ειπωθηκε ειναι οτι ,η συμβαση για την δανειοδοτηση θα πρεπει να περασει και απο τα εθνικα κοινοβουλια των χωρων του eurogrup , εαν δεν περασει δεν θα σημαινει οτι ακυρωνεται η αποφαση του Ελληνικου κοινοβουλιου ! θα παραμεινουν οι οροι που μετατρεπουν το Ελληνικο χρεος απο το Ελληνικο δικαιο στο Αγγλικο !!
  και οι περισσοτεροι γνωριζετε πλεον τι σημαινει αυτο ; (το χρεος μετατρεπετε ολο σε ευρω , η χωρα κανει ατακτη χρεοκοπια ,και τυπωνει νεο νομισμα υποτιμημενο κατα 60-70 % εναντι της παλαιας δραχμης ,σε σχεση με το ευρω ,ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ 360 δις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ (αφου δεν μας δινουν αυτα τα 135 δις ) θα γινει περιπου 620 δις και μαλιστα σε συναλαγμα (ευρω) μιας και εμεις θα εχουμε καποιο αλλο , ΑΡΑ ;;;;
  Ερχοντε οι οροι του Αγγλικου δικαιου ,δηλαδη κ α τ α σ χ ε σ ε ι ς δημοσιας και ιδιοτικης περιουσιας !!! αυτο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ! οι δανειστες θα επαιρναν οτι περισευε αφου εξασφαλιζοταν πρωτα η απροσκοπτη λειτουργεια του κρατους ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ( υγεια ,παιδια , αμυνα , υποδομες ) Το χειροτερο βεβαια ειναι αλλο ! οτι τα υπο κατασχεση περιουσιακα στοιχεια ,κρατικα η’ ιδιοτικα σαν τιμημα θα το οριζουν οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ! Ε’ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΛΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ Ζ Ο Υ Ν ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ι Κ Ε Σ Κ Α Ι Α Ν Θ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ε Σ »ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ,, !!!

  Μου αρέσει!

 5. Ωραια και συγκινητικα ολα αυτα.. ειδικα η υπενθυμηση του αγωνα του κυπριακου ελληνισμου εναντια στην αποικιοκρατια. Ομως να ρωτησω κατι..

  «Το «Βρετανικό Δίκαιο» οδήγησε την Ελλάδα στις αγκάλες του θείου Σαμ το 1951, στην παράδοση χέρι με χέρι από τον Σκόμπυ στον Πιουριφόϋ και την «πονηρή» εκτέλεση του Μπελογιάννη με έξι συντρόφους του κατόπιν ενεργειών του στρατοδίκη Γεωργίου Παπαδόπουλου…»

  Ο Παπαδοπουλος δεν ηταν ο μοναδικος που ψηφισε να μη σκοτωσουν το Μπελογιαννη;

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s