olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ρεκόρ Όλων των Εποχών στις Εξαγωγές η Ελλάδα το 2011! 22,45 δις Ευρώ!

Posted by menedimos στο Φεβρουαρίου 10, 2012

Από το greece-salonika.blogspot.com

Σημείωση olympia. Μια ωραία απάντηση στους μηδενιστές ότι η Ελλάδα δε παράγει τίποτα. Εσπασε κάθε ρεκόρ στις εξαγωγές τις για το 2011 σε συνθήκες απίστευτης οικονομικής κρίσης, εγκλωβισμένη σε ένα από τα ακριβότερα νομίσματα του πλανήτη, καθώς και με εξοντωτική υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Φανταστείτε να υπάρξει μία στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση με τα απαιτούμενα μέτρα τι μπορούμε να πετύχουμε.

«Εν μεσω κρίσης οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η χώρα και παράγει και εξάγει πετυχαίνοντας το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των 22,45 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανάλυση του… Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, από τη μία πλευρά, «επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας σε απόλυτους αριθμούς για την αξία των εξαγωγών».

Από την άλλη, όμως, «συνεχίστηκε η άσκηση πιέσεων σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυναμική του εξωτερικού εμπορίου της χώρας», στο κατώφλι της νέας χρονιάς.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «το 2011 αποτέλεσε οδηγό για το συνολικό μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, ώστε να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να εδραιωθούν προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής πλούτου στη χώρα. Περισσότερες εταιρείες επιχείρησαν με επιτυχία πέρυσι να εξάγουν, προϊόντα ελληνικά, προϊόντα ποιότητας, με τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία, που πρωταγωνίστησαν στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Πέρυσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εξωστρέφεια είναι πυλώνας ανάπτυξης και απάντηση στην ύφεση.

Χωρίς τα 22,4 δις ευρώ των εξαγωγών, η ύφεση θα ήταν βαθύτερη κατά μία μονάδα το 2011. Χωρίς την αύξηση κατά 37% των εξαγωγών, θα είχαν χαθεί χιλιάδες ακόμα θέσεις εργασίες. Το ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας του 2011 πρέπει να αποτελέσει βάση για να κινηθούμε στοχευμένα και με συνέπεια σε υψηλότερα επίπεδα. Πλέον είναι εθνική υπόθεση και πρωταρχικό εθνικό συμφέρον, να ενισχυθεί η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και να μην συνθλιβεί σε όρους περικοπών, αντιαναπτυξιακών δημοσιονομικών προσαρμογών και νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Είναι ζητούμενο η Εθνική Στρατηγική της Εξωστρέφειας, που θα οδηγεί σε μία σύγχρονη, ανοικτή και ανταγωνιστική οικονομία ευημερούντων ανθρώπων και επιχειρήσεων».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί η πίεση που δέχτηκαν οι ελληνικές εξαγωγές το τελευταίο τρίμηνο του 2011 με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης τους με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση των εξαγωγών

(χωρίς τα πετρελαιοειδή) να διαμορφώνεται σε ετήσια βάση στα επίπεδα του 9,7%.

Όσον αφορά την πορεία των συναλλαγών το τελευταίο μήνα του χρόνου η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.968,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.849,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών – αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον ίδιο μήνα ανήλθε στο ποσό των 1.453,9 εκατ. ευρώ έναντι 1.456,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Δεκεμβρίου του
2012, παρουσιάζοντας μείωση 0,2%.

Από την άλλη πλευρά συνεχίστηκε η καθοδική πορεία των εισαγωγών με αποτέλεσμα η συνολική αξία των εισαγωγών – αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.298,4
εκατ. ευρώ έναντι 2.910,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,0%. Η συνολική αξία των εισαγωγών – αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2011 – Δεκεμβρίου 2011 παρουσίασε μείωση 13,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010″

69 Σχόλια to “Ρεκόρ Όλων των Εποχών στις Εξαγωγές η Ελλάδα το 2011! 22,45 δις Ευρώ!”

 1. Α ρε ολυμπία,τα φωνάζουμε 2-3 χρόνια εδώ μέσα…
  Τι άλλο να πώ…Τα έχουμε χιλιοπεί…
  Και που να είχαμε την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του Κράτους όπως κάνουν
  ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ στον Πλανήτη…
  Κάποτε πριν από 2 χρόνια ? «τσακωνόμουν» με κάποιον Αρη από την Αγγλία,φοιτητή
  και του έλεγα και για τα ψάρια…
  του το αφιερώνω….Πιστεύω να είναι καλά…

  Το Google Earth αποκαλύπτει την αλήθεια για τα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα…

  Τα νούμερα δεν βγαίνουν…
  Δορυφορικές εικόνες του Google Earth, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η χωρητικότητα των ιχθυοτροφείων, δείχνουν ότι η Ελλάδα παρήγαγε το 2006 περίπου 30% περισσότερα ψάρια από ό,τι δήλωσε επίσημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

  Το συμπέρασμα …προέρχεται από καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One και δείχνει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι η παραγωγή ψαριών καλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από ό,τι τελικά δηλώνεται.

  Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, δεδομένου ότι η πλειονότητα των κλωβών που εντοπίστηκαν από το Διάστημα (49%) βρίσκονται σε ελληνικά νερά, με την Τουρκία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (31%).

  Από την έρευνα εξαιρέθηκαν πάντως τα αμφιλεγόμενα παχυντήρια τόνου -ιχθυοτροφεία όπου μεταφέρονται για πάχυνση νεαροί τόνοι από την ανοιχτή θάλασσα. Για τα παχυντήρια υπάρχουν μεν ενδείξεις για ανακριβή στοιχεία, ωστόσο οι ερευνητές αποφάσισαν να τα εξαιρέσουν επειδή η παραγωγή τους παρουσιάζει απρόβλεπτες διακυμάνσεις.

  Η ομάδα της Δρ Τζένιφερ Τζάκερ στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Google Earth για να εξετάσει την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων για τα ιχθυοτροφεία.

  Στα διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα, που καλύπτουν το 90% των μεσογειακών ακτών, οι ερευνητές εντόπισαν περισσότερους από 21.000 κλωβούς ιχθυοτροφείων, από τους οποίους οι 248 ήταν κυκλικά κλουβιά με διάμετρο άνω των 40 μέτρων και εξαιρέθηκαν από την ανάλυση επειδή πιθανότατα επρόκειτο για παχυντήρια τόνου.

  Για το 40% των γαλλικών ακτών, κυρίως στην Προβηγκία και στην Κορσική, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος των ισραηλινών ακτών, τα δορυφορικά δεδομένα ήταν ελλιπή ή ανύπαρκτα.

  Η ανάλυση των εικόνων υποδεικνύει ότι το 2006 η Ελλάδα ήταν πρώτη σε παραγωγή με 103.819 τόνους ψαριών. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν η Τουρκία, η Ισπανία και η Ιταλία.

  Η ποσότητα που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 30% υψηλότερη από ό,τι δηλώθηκε στον FAO, ενώ της Τουρκίας είναι 18% μεγαλύτερη, της Κύπρου 16% και της Κροατίας 10%.

  Αντίθετα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Μάλτα και το Ισραήλ φέρονται να δήλωσαν ποσότητες μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Αυτό, εκτιμούν οι ερευνητές, ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες εισαγόμενες ποσότητες θεωρήθηκαν εγχώρια παραγωγή. «Η Ιταλία φαίνεται να θεωρεί μέρος της ιταλικής παραγωγής εισαγόμενη από την Ελλάδα» επισημαίνουν οι ερευνητές.

  Το τελικό συμπέρασμα είναι πάντως ότι η παραγωγή στη Μεσόγειο συνολικά δεν υπερέβαινε σημαντικά τις δηλωθείσες ποσότητες.

  Επιπλέον, επισημαίνουν οι ερευνητές, το Google Εarth έχει το δυναμικό να χρησιμοποιηθεί ως αξιόπιστο εργαλείο για την επιβεβαίωση των στοιχείων…

  Newsroom ΔΟΛ
  10-02-2012

  Μου αρέσει!

  • astillais said

   Και νάταν μόνο ο Άρης;;;
   κάτι δημήτρηδες κάτι δεν …..θυμάμαι
   ήρθαν έσπειραν μακακία και απήλθαν … αξιοπρεπώς
   Καλησπέρα μπρεεεεεε
   Αει αει αει επιβεβαιωθήκαμαν μια χαρά
   έεεετσι για να σκάσουν

   Μου αρέσει!

   • Πριν από μία εβδομάδα η ΠΑΣΕΓΕΣ είπε ‘οτι είμαστε 94% ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ…
    Ε δες και την Κτηνοτροφία…
    ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ….

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ – ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!
    Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ, Πρ. Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

    Α. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
    Την οικονομική κρίση που βιώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες, οι κτηνοτρόφοι τη βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς στήριξη, χωρίς ενισχύσεις συνεχίζουν να αγωνίζονται στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Εισέπραξαν τον εμπαιγμό και την αδιαφορία από πλευράς πολιτείας, εισπράττουν τον καθημερινό πόλεμο από πλευράς των γαλακτοβιομηχανιών και των μεγαλεμπόρων του κρέατος για μείωση των τιμών παραγωγού, αλλά επιμένουν και ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Ο αγώνας τους με τις συνεχείς κινητοποιήσεις από το 2006 και η ταυτόχρονη οργάνωσή τους σε πανελλήνιο επίπεδο, απέτρεψαν τα χειρότερα, πίεσαν πολιτεία και καρτέλ με αποτέλεσμα τη διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα που όμως είναι οι τιμές της τελευταίας δεκαπενταετίας και δεν εξασφαλίζουν παρά μόνο την επιβίωσή τους. Στόχος των γαλακτοβιομηχανιών ήταν τιμές 0,60 λεπτών για το πρόβειο, 0,40 λεπτά για το γίδινο και 0,25 για το αγελαδινό, από 0,90€ πρόβειο, 0,55-0,60€ γίδινο και 0,42€ για το αγελαδινό που είναι σήμερα.
    Αποφύγαμε τα χειρότερα, όμως η κατάσταση παραμένει κακή με τα περισσότερα νοικοκυριά να είναι υπερχρεωμένα λόγω των χαμηλών τιμών και των συσσωρευμένων χρεών. Με τη μνημονιακή εξάρτηση η πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει και συνεχίζει να αδιαφορεί. Οι γαλακτοβιομηχανίες πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω, δεν πληρώνουν τους παραγωγούς (υπάρχουν κτηνοτρόφοι που έχουν να πληρωθούν την περσινή τους παραγωγή από το Μάιο – Ιούνιο) και οι ζωοτροφές είναι στα ύψη.
    Πώς να επιβιώσουν οι κτηνοτρόφοι; Φέτος κινδυνεύουμε να χάσουμε όχι μόνο κοπάδι αλλά και ανθρώπους. Βλέπουμε παιδιά στα σχολεία υποσιτιζόμενα αλλά έχουμε όμως και ζώα, μικρά και μεγάλα, που δεν μπορούμε να τα δούμε, και τα οποία πεθαίνουν καθημερινά από έλλειψη τροφής. Χιλιάδες ζώα σε καθημερινή βάση. Κινδυνεύουν τα κοπάδια από έλλειψη τροφής και ζώα που αρρωσταίνουν, αλλά κινδυνεύει και η δημόσια υγεία από άρρωστα και ταλαιπωρημένα ζώα. Ποιος θα νοιαστεί, ποιος θα ενδιαφερθεί; Κανείς τους. Πέρα βρέχει γι αυτούς.

    Η κτηνοτροφία όμως μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της εξόδου μας από την κρίση. Η στήριξη, η ενίσχυση και η ανάπτυξη της μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου και της περιφέρειας και να αποτελέσει τον αναγεννητικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση του ζωικού κεφαλαίου και ο διπλασιασμός των απασχολούμενων σε αυτήν, θα συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των εργαζόμενων στον μεταποιητικό τομέα και σε άλλους παρεμφερείς, συνδεδεμένους με την κτηνοτροφία κλάδους, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας, την ελαχιστοποίηση των εισαγωγών, την αύξηση των εξαγωγών, την εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, την άντληση εσόδων για το κράτος, την τροφοδοσία της αγοράς και των καταναλωτών με ασφαλή, υγιεινά, αγνά και ύψιστης διατροφικής αξίας κτηνοτροφικά, ελληνικά προϊόντα. Με λίγα λόγια η κτηνοτροφία μπορεί να παράξει πλούτο. Από πρωτογενής παραγωγικός τομέας μπορεί να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακό μοχλό της οικονομίας και της κοινωνίας.

    Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων. Να απεξαρτηθεί η Ελλάδα από το μνημόνιο, να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα, να αποκτήσει εθνική και κοινωνική πολιτική. Δεν μας φοβίζει η έξοδος από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαστε εξαρτημένοι από τις επιδοτήσεις. Το αντίθετο! Θέλουμε ενίσχυση της παραγωγής και βελτίωση των τιμών.

    Το υπόλοιπο h**p://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6494:kabouris-ktinotrofia-&catid=60:anaptixi&Itemid=184

    Μου αρέσει!

 2. βιομηχανικές εξαγωγές στο Ισραήλ λόγω γκρίνιας του με την Τουρκία και κάποια ανάκαμψη Αμερικής. Πτώση σε ζήτηση πετρελαιειδών (ύφεση)

  Μου αρέσει!

 3. Aυτό για να βλέπουν μερικοί ντενεκέδες
  και μέσα εδώ
  που σπέρνουν την ηττοπάθεια .
  Κι αν δεν υπήρχε ενα μέρος της γραφειοκρατίας
  του κερατά σκέψου τι θα γίνονταν.
  👿

  Μου αρέσει!

 4. kostas said

  στο συγκεκριμενο θεμα θελω να πω οτι υπαρχει ενα μπερδεμα κ μια παραπλανηση που καποιοι αφελως δημιουργουν στους απλους ανθρωπους που δε γνωριζουν το αντικειμενο.
  ειναι αλλο πραγμα οι εξαγωγες κ αλλο η αυταρκεια μιας χωρας σε περιοδο μεγαλης κρισης.
  η αληθεια ειναι οτι με την επιστροφη μας στη δραχμη, τον πρωτο χρονο θα πεινασουμε κ το δευτερο θα ζουμε με μεγαλη στερηση. μιλαω για τους φτωχους ανθρωπους κ τους μικρομεσαιους. κ αυτο γιατι απο τα αγαθα που καταναλωνουμε, δεν παραγουμε σχεδον τιποτα. ξεκαθαριζω οτι ειμαι υπερ της επιστροφης στη δραχμη με τα σημερινα δεδομενα. απλα πρεπει να λεμε την αληθεια κ να μην εχουμε αυταπατες

  Μου αρέσει!

  • Kostas
   πήγαινε παιδί μου στη Διεύθυνση Αγορών μίας μεγάλης Αλυσίδας S/M να σου πούν οι ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ τι παράγει
   η Ελλάδα….
   Εχεις ξαναγράψει…θα δώσω ονόματα να ρωτήσεις και θα καρφωθούμε…
   Ασε αυτήν την τρομοκρατία με την πείνα…
   Εδώ η επαρχία δεν πείνασε στην Κατοχή του 40…

   Μου αρέσει!

   • kostas said

    κοντος ψαλμος αλληλουια ..
    η επαρχια δεν πεινασε το 40 γιατι τοτε δουλευαν τα χωραφια οι ανθρωποι.. ειχαν κ ζωα
    προχθες μιλουσα με χωριο στην κρητη.. πριν 20-30 χρονια ειχαν τα χωραφια κ ελιες. κατσικια κ μοσχαρια. σημερα εχουν γινει υπαλληλοι στο ηρακλειο κ πηγαινοερχονται καθε μερα 30-40χλμ . γαλα κ τυρι παιρνουν απο το σουπερμαρκετ κ κρεας απο το χασαπη. στο χωριο τους εχουν μεινει μονο λιγες κοτουλες απο κατι γερους.
    σε μοσχαρι 80% κανουμε εισαγωγη κ σε χοιρινο γυρω στο 50%. κατσε εσυ να πιστευεις τους χασαπηδες που πουλαν ολοι ελληνικο κρεας. να μη μιλησω για προιοντα αμεσης αναγκης που εκει θα γινει ο χαμος. απο παιδικες τροφες μεχρι καυσιμα. ασε καλυτερα να μην τα σκεφτομαι. κ το χειροτερο απ’ολα ειναι οτι αυτοι οι αλητες που μας κυβερνουν σιγουρα δεν θα εχουν κανει καποιο σχεδιασμο για το πως θα αντιμετωπισουν τους πρωτους μηνες μιας κρισης κ θα παμε επαιτες σε ξενες δυναμεις ..κ ποιος ξερει με τι ανταλλαγματα θα μας ξανασωσουν.

    Μου αρέσει!

   • Τώρα τά πιασες τα λεφτά σου…
    8 χρόνια στην Κρήτη.Δύο κουμπάρους, Αμέτρητους φίλους…
    Από Κίσσαμο μέχρι Ιεράπετρα…
    Η Ασή Γωνιά είναι πρώτη σε παραγωγή ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΩΝ…
    Αστο Κωστή…
    Πήγαινε στις Δ/νσεις Αγορών να σε πληροφορήσουν.
    Καληνύχτα.

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    προχθες μιλουσα με χωριο στην κρητη..

    Σε τι γλώσσα του μιλούσες του ….χωριού;
    καλά μιλάει το χωριό
    για δε εκτσελίκτσεις ο Kostas

    τελευταία δεν τρώς όλο σου το φαγητό και ….ανησυχώ.

    Μου αρέσει!

   • SOB said

    Το 40 οι μεταφορές γινόταν με κάρα και οι αγρότες όργωναν με άλογα. Το κάθε χωριό ήταν αυτόνομο, και ο φούρνος (του κάθε σπιτιού) δουλευε με ξύλα. Σήμερα τι θα κάνεις αν για οποιδήποτε λόγο εμφανιστεί μια έληψη καυσήμων? Θα πας στον Μασούτη και θα βρείς άδεια ράφια. Άντε και έχει λεφτά κρυμένα. Τι θα τα κάνεις? Οι αγρότες μας (λεμε τωρα) μπορούν οργώσουν με ζώα? Έχουν? Και ξέρουν κατα που πέφτουν τα χωράφια τους, ή τα νοικίαζουν σε Αλβανούς και αυτοί παριστάνουν τους φεουδάρχες? Και παεί λέγοντας και για όλους τους άλλους τομείς και ενδεχόμενα.

    Μου αρέσει!

   • Κι εσύ τι νομίζεις βρε Κουμπάρε ?
    Οτι στην Υστατη Ανάγκη ο Ελληνας δεν θα κινητοποιηθεί ?
    ή τελικά δεν θα μας δώσει καμία χώρα πετρέλαιο ?
    στα χωριά δεν βγάζουν ψωμί ? δεν έχουν ακόμα ξυλόφουρνους ?
    μέχρι και η Αθήνα έχει ξυλόφουρνους…
    καληνύχτα σας.

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    SOB

    είμαι σύζυγος αγρότη
    και βέβαια μένω σε αγροτική περιοχή
    γιατί σ΄αρέσει να λες μπούρδες;

    Α και πούσαι όλα τα χωράφια δεν χρειάζονται όργωμα
    ειδικά άμα έχουν δέντρα
    ξέρεις τι σχήμα έχουν τα δέντρα;

    Για δε ρε που έγιναν ειδικοί μέσω σκάϊ και οικΩλόγων

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    Παντως οι δικοι μου στο νησι ποτε δεν ειχαν τρακτερ και ειχαν παραγωγη απο ενα σωρο πραγματα.. απο λεμονια μεχρι σουσαμι κι απο σιταρι μεχρι αμυγδαλο. Τωρα φυσικα αυτα εχουν περιοριστει, αστικοποιηση βλεπεις.. οχι ομως οτι αν χρειαστει δε θα μπορεσουμε να ζησουμε. Κι εμεις και γενικοτερα.

    Μου αρέσει!

  • Γυρω στο 95% έχουμε αυτάρκεια φίλε σε τρόφιμα,
   αλλού υπερπαραγωγή και αλλού μειονεκτούμε
   όπως π.χ. σε μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας,
   αλλά υπερεπάρκεια σε αμνοερίφια
   Με λίγη προσπάθεια τα φέρνουμε ίσα βάρκα ίσα νερά
   και εν πάσει περιπτώσει ας αναπροσαρμόσουμε
   τις διατροφικές συνήθειες μας για ένα διάστημα.
   Και ας σταματήσουμε να γεμίζουμε τους σκουπιδοντενεκέδες
   με υπολείμματα τροφίμων στην ανάγκη.
   👿

   Μου αρέσει!

   • Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς
    φάγαμε τόνους ψωμί με λάδι κι αλατάκι απο πάνω
    η ψωμάκι με πελτέ,η και φυτίνη
    και τίποτα δεν πάθαμε.
    Αλλά και τρείς φορές την εβδομάδα οσπρια,ζυμαρικά,
    και πιο αργά κρέας,ας σταματήσει πια η τρομοκρατία
    αυτή, ΕΛΕΟΣ.
    👿

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    Δεν ξερω αν φαινεται περιεργο παντως εγω σας ζηλευω.. εσας που ζησατε με το ψωμι και τον πελτε.. απο δικο σας αλευρι, δικες σας ντοματες.. που οσο κρεας κι αυγα ειχατε ηταν απ τα ζωα που ηταν δικα σας.. Ισως τοτε να ηταν πιο «φτωχες» εποχες αλλα εμενα μου φαινονται πολυ πιο πλουσιες και ουσιαστικες απο αυτη που ζουμε τωρα.

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Maria,
    κάθε εποχή έχει τα ωραία της
    κάτι ξέρω που σου λέω
    είμαι αιωνόβια σε λέω

    Μου αρέσει!

   • Maria said

    Ναι το ξερω…

    Μου αρέσει!

   • kostas said

    αρκα κ εγω αισιοδοξος ανθρωπος ειμαι κ δε φοβαμαι τιποτα. γιαυτο βλεπω καταφατσα το προβλημα ενω αλλοι στρουθοκαμηλιζουν
    οσο για τις αιωνοβιες κυριες, πρεπει να ξερουν οτι τα βαφτικα τους ειναι ολα εισαγωγης.. δε λεω κ για τα πανια τους, γιατι πλεον δεν τα χρειαζονται
    βεβαια μετα ερχεται κ η ακρατεια χμμμ δυσκολα απο καθε αποψη…

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Kostas
    η ακράτεια δεν είναι θέμα άποψης
    είναι θέμα …οσμής
    αν ξέρεις τι είναι οσμή
    Ξέρεις;

    Βαφτικά θέλουν τα κάγκελα
    οπότε πάνε να τα ρωτήσεις
    …..αααααν με καταλαβαίνεις

    Μου αρέσει!

   • Μαρία!!!Στην Αθήνα γεννήθηκα και μεγάλωσα
    και εδώ έτσι ήταν τότε,οχι μόνο στα χωριά.
    Βγαίναν τα παιδιά στις γειτονιές με την φέτα το ψωμί
    και την μύτη πολλές φορές πασαλειμμένη στην άκρη
    απ το βούτυρο η τον πελτέ για παιγνίδι.
    Για την δεκαετία εξήντα μιλάω η και του εβδομήντα ακόμα.
    Το οτι θα πεθάνει ο κόσμος απ την πείνα μόνο παπαγαλάκια
    και πεμπτοφαλαγγίτες το υποστηρίζουν για να πανικοβάλλουν
    τον κόσμο,που μουδιασμένος απ τον φόβο να μην αντιδρά καθόλου.
    Έτσι τους βολεύει τους άτιμους αλλά δεν, ο κόσμος τους πήρε
    χαμπάρι πια.Καλό ξημέρωμα σε όλους σας
    😈

    Μου αρέσει!

   • kostas said

    τι να σου πω ρε αρκα.. πολλες φορες γινεσαι αγενης κ δε μπορω να παρακολουθησω
    αλλου ομως μπορω..
    λεει δηλ. η αιωνοβια οτι δεν μπορω να μιλησω με το χωριο αλλα μπορω με τα καγκελα …άάά κ τα χαπια για το αλτσχαιμερ εισαγωγης ειναι..

    Μου αρέσει!

   • kostas said

    kostas είπε
    Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση
    Φεβρουαρίου 11, 2012 στις 1:55 πμ

    τι να σου πω ρε αρκα.. πολλες φορες γινεσαι αγενης κ δε μπορω να παρακολουθησω
    αλλου ομως μπορω..
    λεει δηλ. η αιωνοβια οτι δεν μπορω να μιλησω με το χωριο αλλα μπορω με τα καγκελα …άάά κ τα χαπια για το αλτσχαιμερ εισαγωγης ειναι..

    να πειτε την εγκριτρια, πρωτα να τελειωνει η δουλεια κ μετα να πεφτει για υπνο
    αν ειχατε ταβερνα δε θα περιμενατε να φυγει κ ο τελευταιος πελατης για να κλεισετε?

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Διάβασε να διαβείς
    και μελέτα να … κάνεις ομελέτα
    το βάψιμο είναι κομματάκι δύσκολο χωρίς …γνώσεις πινελιάς
    άμα τόχεις …καλώς
    άμα όχι …αφοδεύσου εντός πολυετή
    η αλτσχαΙμερού της …αναγωγής και της ανάγωγης

    έεεεεκλεισα

    Μου αρέσει!

   • kostas said

    ρε μηπως σε ποτιζει τιποτα φυτοφαρμακα ο αντρας σου? ποιο χωρο εισαι? αν πεσει καμια μεγαλη πεινα να σου κανω καμια επισκεψη.. θα με ταιζεις κ για ανταλλαγμα θα λεω ζητω ο μπουχεσας να ηδονιζεσαι κ συ λιγο

    Μου αρέσει!

   • yannis said

    πολύ σωστό το σχόλιο λες ακριβώς τι αναφέρει η ερευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ φίλε την οποία δεν έχω πρόχειρη.

    Μου αρέσει!

   • Φαίη said

    Άστυ Φεβρουαρίου 11, 2012 στις 1:23 πμ είπε:
    «Βαφτικά θέλουν τα κάγκελα
    οπότε πάνε να τα ρωτήσεις»

    Άστυ Φεβρουαρίου 11, 2012 στις 3:01 πμ είπε:
    «Διάβασε να διαβείς
    και μελέτα να … κάνεις ομελέτα»

    Γειά σου Άστυ με τα ωραία σου 😆 😆

    Μου αρέσει!

 5. menedimos, δυστυχώς δεν τα ξέρεις όλα….
  Ξέρεις γιατί είχαμε τόσο μεγάλη αύξηση των εξαγωγών;
  Γιατί με την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, όλο και περισσότερο «εξάγουν» πετρέλαιο και πετρελαιοειδή στις γειτονικές χώρες και το ξαναφέρνουν παράνομα πίσω έχοντας αποφύγει να πληρώσουν φόρους καυσίμων αφού τα εξαγόμενα δεν φορολογούνται…

  Μου αρέσει!

 6. Enzo said

  Το γυρίσαμε στις εξαγωγές για να πληρωνομαστε μετρητά και προκαταβολικά.
  Στην Ελλάδα οι περισσότεροι αγοραστές μπατιρησαν και πλέον με 7-9μηνες δεν πας πουθενά ,κλειστο καλύτερα .
  Λοιπόν μάγκες αυτη είναι η αλήθεια γιατι αυξήθηκαν οι εξαγωγές , η παραγωγη δεν αυξήθηκε , ισα ισα μειώθηκε .
  Άντε καλή νύχτας σας

  Μου αρέσει!

 7. Kαλά η τύπισα που πανηγυρίζει στο άρθρο θα έχει καμιά βιοτεχνία σαν τον πρόεδρο του οργανισμού προώθησης εξαγωγών που εξάγει κουλουράκια στην κίνα.
  Παπαριές είναι όλα. Πάνω από το 25% των εξαγωγών είναι τα πετρελαιοειδή που πάνε στην τσέπη δύο ανθρώπων Λατση και βαρδινογιάννη. Η πουστιά που κάνουν είναι να μιλάνε για τζίρο που σημαίνει αυξήση μπορεί να έχουμε και μόνο από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου ή του αλουμινίου (εξάγουμε πολύ και η τιμή του ανέβηκε πέρσι κοντά 20%)

  Η βιομηχανία έχει καταρρεύσει. πέρσι είχε πτώση 11%. Μόνο 3 κλάδοι ( καπνού, ξυλείας και βασικών μετάλλων) από τους 24 είχαν άνοδο και αυτοί αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας. οι υπόλοιποι 21 είχαν πτώση έως και 37% [λοιπού εξοπλισμού μεταφορών (πτώση 37,1%), μη μεταλλικών ορυκτών (35,9%), μηχανοκίνητων οχημάτων (28,8%), ειδών ενδυμασίας (25,4%), εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων (24,6%),κλωστοϋφαντουργικών υλών (22,0%), επίπλων (20,9%), ηλεκτρονικών (17,1%), πετρελαιοειδών (14,5%), δέρματος και υπόδησης (14,2%),ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (13,6%) και άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων (13,0%)]

  Τι βιτάμ λαδορίγανη και αλάτια συζητάτε; Είστε σοβαροί; Δεν είναι μόνο το φαί ρεεεε

  Που θα δουλέψουν τόσοι άνεργοι;

  Έχουμε χάσει τελείως την εξέλιξη της τεχνολογίας. Δεν παράγουμε τίποτα υψηλής αξίας και τεχνολογίας. Δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ που να θέλουν επειγόντως οι ξένοι

  Και θα συνεχίσουμε έτσι γιατί κανένας δεν θα βάλει τα ωραία του λεφτουδάκια για να του λένε μαλακ@@@ οι εργάτες.

  Άσε που δεν καταδέχεται να κάνει κανένας πλέον τον εργάτη γιατί όλοι θέλουν να είναι «αφεντικά του εαυτού τους» ή «να μην έχουν αφεντικό στο κεφάλι τους» (αυτές εννοείται ότι είναι ελληνικές εκφράσεις μαζί με το «να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου» και δεν τις ακούς σε άλλες χώρες)

  Όσο οι αμόρφωτοι δεν καταλάβαίνουν ότι δεν μπορεί να είναι ίδιοι με τους εξειδικευμένους δεν πρόκειται να πάμε μπροστά

  Δυστυχώς τώρα όλοι θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα σε όλα (κινητά, αυτοκίνητα, διασκέδαση, σπίτια, εξοχικά, διακοπές, plasma, λαπτοπ) και όχι μόνο δικαίωμα αλλά τα θεωρούν κεκτημένα τους με δανεικά από τράπεζες…

  Ας σοβαρευτούμε και αντί να φουσκώνουμε το λαό με το «τι φοβεροί και τρομεροί είμαστε» ας του πούμε την αλήθεια:
  ΚΑΠΟΙΟΙ θα πρέπει να πεινάσουν σε σχέση με τι είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα… και αυτό είναι άσχετο του αν θα πεινάσουν με ευρώ ή δραχμή, εντός ή εκτός ΕΕ

  Το εύκολο είναι να βαράμε ο ένας την πλάτη του άλλου και να λέμε Μπράβο μεγάλε τι φοβερός είσαι…

  Μου αρέσει!

 8. Κλακαδόρος στο Κάδρο said

  Έλα μωρέ τώρα. Υπάρχει εξήγηση. Κάθε φορά που έβγαινε ο ΓΑΠ στο εξωτερικό, κάναμε εξαγωγή 75 κιλών μ@λ@κί@ς. Ξέρεις πόσο πάει το γραμμάριο; Πράσινος χρυσός, πατριώτη

  Μου αρέσει!

 9. antanistimi said

  Η κατασταση στο εσωτερικο ειναι τραγικη μετα την ποινικοποιηση της κυκλοφοριας του χρηματος
  του εμβολιασμου του φοβου και της ανασφαλειας και των μετρων τα οποια εξαγγελονται.
  Κανεις δεν αγοραζει τιποτα εκτος απο αυτα που μπορει και ειναι αναγκαια
  με αποτελεσμα την σταση εμποριου στο εσωτερικο.
  Αν βγαλουμε απο τον πινακα τους εξαγωγικους παικτες της χωρας μας πολλες εταιρειες ενω δεν ειχαν εξ` αρχης προσανατολισμο εκτος Ελλαδος
  εξαιτιας της στερησης εσοδων ειδικα τα τρια τελευταια ετη εκαναν την υπερβαση και κυνηγησαν
  την αγορα του εξωτερικου,η οποια ομως για να ωριμασει και να δειξει χρειαζεται 3-5 ετη.
  Πολλοι εσπασαν τα μουτρα τους,αλλοι ειναι στο σταδιο της ωριμανσης , μερικοι που ξερω το παλευουν
  αλλα συν τοις αλλοις πλεον αντιμετωπιζουν την μονιμη καχυποψια των εξωτερικων συνεργατων καθως
  και την ταμπελα του Τιτανικου που πλεον κουβαλαμε.

  Η χωρα μα ςεχει περισςοτερη αυταρκεια απο πολλες αλλες χωρες και αυτο ειναι προιον του κλιματος που εχουμε
  Αν καποιος εχει ζησει στο εξωτερικο γνωριζει ποσο σκληρη ειναι εκει η γη
  δεν σου δινει σε πολλες χωρες τιποτα ενω εδω οποια εποχη του χρονου και να βγεις εξω στη φυση
  θα εισπραξης την ευλογια αυτου του τοπου
  τωρα μαζευεις χορτα,βγαζεις βορβους,κοβεις λεμονια,πορτοκαλια
  που να τα βρεις αυτα στη Σουηδια η οπου αλλου εκτος του νοτου
  εχουμε ευλογημενο τοπο και ειναι στο χερι μας αποκλειστικα
  να μας δωσει αυτα που χρειαζομαστε κατι το οποιο μπορει να το κανει
  Ειναι θεμα θελησης, πολιτικης βουλησης και οργανωσης το αν θα αφησουμε αυτο τον τοπο να μας θρεψει
  η θα τον αφησουμε να μαραθει,ωστε να ανθιζουν οι ξενοφερτες εταιρειες-μαφιες και να φουσκωνουν τα πορτοφολια των εσωτερικων διευκολυντων τους……………………………….

  Μου αρέσει!

 10. antanistimi said

  Με συγχωρειτε που θα το γραψω ετσι πρωι-πρωι,αλλα θα το κανω για να αντιληφθουν ορισμενοι
  το παιχνιδι που γινεται-φανταστειτε βωξιτη,αλουμινιο,πετρελαιο κλπ
  ακομη και το σκα$ο μας μοσχοβολαει……………………..

  ΚΑΤΣΙΓΑΡΟΣ=ΧΡΥΣΑΦΙ

  Τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ ετησίως θα μπορούσε να εξασφαλίζει η χώρα μας από τη διαχείριση των τοξικών φαινολών που κρύβονται στα απόβλητα των ελαιοτριβείων. Τη μετατροπή των αποβλήτων σε «χρυσάφι» επιχείρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ηλία Καστανά.

  Αυτός ο τρόπος επιδιώκει να σταματήσει οριστικά την τοξική ρύπανση που προκαλείται στις λίμνες, στα ποτάμια, στη θάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα πλούσιο εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας. «Τα λιοζούμια, όπως αλλιώς λέγονται τα απόβλητα του καρπού της ελιάς, εμπεριέχουν πολύ υψηλό οργανικό φορτίο και τοξικές φαινόλες που είναι απαραίτητες στη φαρμακοβιομηχανία, όπως επίσης στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση».
  Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία των φαινολών χρησιμεύουν, επίσης, στα συμπληρώματα διατροφής και στα πρόσθετα συστατικά τροφίμων, ενώ χρησιμοποιούνται και στη βιομηχανία για την παρασκευή καλλυντικών και άλλων προϊόντων.
  Η ετήσια παραγωγή του «χρυσού» προϊόντος από τον κατσίγαρο θα πωλείται στη βιομηχανία με τεράστια οικονομικά οφέλη. Η τιμή στην αγορά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Ηλ. Καστανά, εκτιμάται στα 2.000 ευρώ το κιλό.
  Τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα του Προγράμματος Life είναι άκρως ανησυχητικά για το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, κάθε χρόνο εκλύονται στο οικοσύστημα πάνω από 1.150.000 τόνοι κατσίγαρου. Από αυτούς:
  – το 58% χύνεται σε χείμαρρους, με τελικούς αποδέκτες τη θάλασσα και τις λίμνες
  – το 11,5% πέφτει απευθείας στη θάλασσα
  -το 19,5% ρίχνεται μέσα σε τεράστιους λάκκους στο έδαφος και απορροφάται από τον υδροφόρο ορίζοντα.
  Αναρτήθηκε από SADEN

  Read more: http://sadentrepese.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html#ixzz1m34wEzbg

  Μου αρέσει!

 11. HB said

  Ας βρεί κάποιος ποιες είναι αυτες οι εξαγωγές, γιατι και εδω μας παραμυθιάζουν. Να διασταβρώνετε τις πληροφορίες σας! Ας κοιταξουμε και τις τριγωνικές πωλήσεις σε εξωτερικό σε κάυσιμα… Αυτο που μένει είναι πραγματικα εξαγωγικό πλεόνασμα?

  Μου αρέσει!

 12. parisp said

  Σχετικό άσχετο….Χρόνια έπαιρνα αφρό ξυρίσματος NIVEA & Gillete. Προσφατε παρατήρησα ότι ειναι γερμανικής προελευσης κάτι που επί χρόνια δεν είχα προσέξει γιατι δεν έδινα και τόσο σημασία. Προχθές στο σκλαβενίτη μου την έδωσε όταν είχα ότι υπάρχει αφρός ξυρίσματος ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ.Λέω αι σιχτίρ ας τον δοκιμάσω. Στην τελική πάνω κάτω ίδια τιμή έχουμε. Μερικά λεπτά διαφορά.
  Σας πληροφορώ σήμερα ξυρίστικα και ειναι εξαρετικός μην σας πώ πολύ καλύτερος.
  Γιατι να ξαναπάρω NIVEA που ειναι κωλογερμανική?????????????????
  Ρε αντε στο διάολο.

  Μου αρέσει!

 13. K.Κωσταντίνος said

  Στροφή στη βιοτεχνία, με εξωστρεφή προσανατολισμό. Στήριξη των Ελληνικών προιόντων.

  Μου αρέσει!

 14. K.Κωσταντίνος said

  Μου αρέσει!

 15. Εξωγηινος said

  χαχα πετάμε στα ύψη με τις εξαγωγές, ε μπράβο ας ειναι καλά το σύστημα, ζητω η Ελληνική βιομηχανία που είναι στα χερια 4-5 δυναστειών..
  σωθήκαμε!!

  αντε ξυπνάτε ρε, καταπίνετε παραμυθι σαν γλάροι.. σε ποιους κάνουμε εξαγωγές???

  http://www.youtube.com/watch?v=SFCNislwFi8 Ποιά Ευρώπη ρε..

  Μου αρέσει!

 16. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ποσες φορες θα σας το ΓΡΑΨΩ?

  ΕΡΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ!

  ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ!

  ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ …ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!

  ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ..ΧΩΡΑ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ…..

  ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ!

  ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΚΑΙ …ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ …ΦΤΩΧΕΥΣΗ!

  ΕΝΩ ΤΟ ΕΥΡΩ….ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ …ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΣ!

  Πιστευετε τον καθε πολυθρονιστη ..

  Ιπποκρατη….που σας πιπιλιζει το μυαλο……

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ!

  ΘΑ ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!

  Μου αρέσει!

 17. σταυρούλα πετρίδου said

  Μερικές ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες μάζεψα εδώ, από πληροφορίες που έχω από ΜΙΑ μόνον μεταφορική εταιρεία,η οποία διακινεί προϊόντα αυτών, στο εξωτερικό.
  Κnauf γυψοποιϊα
  Spider -κάδοι απορριμάτων-Ιωάννινα
  Ηelesi-κάδοι απορριμάτων-Κομοτηνή
  Eurodrip-ποτιστικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς-Οινόφυτα
  Στρωματωποιϊες
  Μακαρόνια
  Ντοματοποιϊες και ειδικά ο Κύκνος με τις μεγαλύτερες εξαγωγές
  Λάδι
  Χάλυβας
  Κυτοποιϊες-ΕΛΣΑ
  Κανάκης
  Μπαταρίες(sunlight με μπαταρίες ραδιοφώνου μέχρι υποβρυχίου)
  Μπισκότα Παπαδοπούλου
  Αλεύρι Αλλατίνη
  Αν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν 300 περίπου μεταφορικές εταιρείες που κάνουν διεθνείς μεταφορές με προϊόντα ελληνικών εταιρειών φαντασθείτε τι βγαίνει έξω.
  Σημειωτέον τα 2 τελευταία χρόνια οι ναύλοι των εξαγωγών έχουν ανέβει κατά 50%, ενώ οι ναύλοι των εισαγωγών έχουν κατέβει αντίστοιχα.
  Με λίγα λόγια οτιδήποτε είναι εισαγόμενο αυτή την στιγμή, έπρεπε να είναι φθηνότερο κατά 50% όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς προϊόντος.

  Μου αρέσει!

 18. […] […]

  Μου αρέσει!

 19. EYAKI said

  ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ .Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ…ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΧΑΖΑ

  Μου αρέσει!

 20. […] […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: