Επιστολή προς βουλευτές Δωδεκανήσου…Γιατί πρέπει να πουν ΟΧΙ


Προς Βουλευτές Δωδεκανήσου,
Αγαπητέ εκπρόσωπέ μου –
Tο Σύνταγμα σε λέει υπηρέτη αλλά στην δημοκρατία δεν χρειαζόμαστε υπηρέτες.Στη ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου μου
είπες ότι δεν γνώριζες, ότι δεν είχες ενημερωθεί, ότι δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς.
Στη ψηφοφορία εκείνη εκπρόσωπε ψήφισες, μεταξύ άλλων, το κεφάλαιο Α του Εφαρμοστικού νόμου που αφορά την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.
Σε εκτιμώ εκπρόσωπε και πιστεύω ότι πράγματι δεν ήξερες τι ψήφισες γιατί αλλιώς δεν θα το ψήφιζες ποτέ Λοιπόν αγαπητέ βουλευτή έχεις μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξεις τα πράγματα.
Με τη νέα δανειακή σύμβαση θα ξαναέρθει στην Βουλή η παλαιά δανειακή σύμβαση, την
οποία έχει υπογράψει μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει καμία νομική ισχύ.
Επίσης θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση από 180 βουλευτές, εκείνος ο Εφαρμοστικός νόμος που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις και ειδικά το κεφάλαιο-Α. Ο νόμος αυτός είναι αυτή την στιγμή στον αέρα γιατί δεν έχει ψηφισθεί από τα 2/3 της Βουλής των Ελλήνων.
Αγαπητέ βουλευτή είχες αρκετό χρόνο για να διαβάσεις τι ψήφισες τότε και έτσι εγώ ο εκλογέας, εντολοδόχος και τελικός κριτής σου γνωρίζω ότι γνωρίζεις.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 4 ψηφίζεις την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων).
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ. 2 ψηφίζεις την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 7 και 17 και στο άρθρο 5, παρ. 2-5, ψηφίζεις ότι ο Ελληνικός λαός που έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό <> στοιχείων, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα και τις εγγυήσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 2, παρ. 11 ψηφίζεις ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το ταμείο «αξιοποίησης». ‘Oπως, επίσης, γνωρίζεις το δικό μου αφορολόγητο είναι στις 5.000 ευρώ προς το παρόν.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 4, παρ. 1 ψηφίζεις ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους εκπροσώπους των δανειστών (συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ταμείου). Μπορεί ας πούμε το αεροδρόμια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να πουληθεί στα Σκόπια και να αλλάξει ονομασία.
Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 9, παρ. 1 δίνεις την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση. Δηλαδή άνετα μπορούν να αυξήσουν τα τιμολόγια του νερού για παράδειγμα επειδή έτσι γουστάρουν.
Γνωρίζεις ότι στα άρθρα 11-14 ψηφίζεις την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό “κράτος” να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.
Αγαπητέ εκπρόσωπε,
Δεν θέλω να μιλήσουμε για το παρελθόν, δεν θέλω να μιλήσουμε ούτε για το μέλλον θέλω μόνο να μιλήσουμε για εκείνη την στιγμή που η ματιά της ιστορίας θα πέσει πάνω σου. Τη στιγμή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα ακούσεις το όνομά σου και θα πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα ΟΧΙ.
Εκείνη την στιγμή είμαι σίγουρος ότι τα γόνατά σου δεν θα τρέμουν επειδή θα σε κοιτάζουν τα μάτια 10.000.000 Ελλήνων. Δεν θα τρέμουν γιατί γνωρίζεις ότι θα πρέπει να πεις το μεγάλο ΟΧΙ!
Και θα το πεις αγαπητέ εκπρόσωπε γιατί τώρα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!
Θα κλείσω με την αγαπημένη σου ευχή προς εμένα τα τελευταία 30 χρόνια … ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!
energoipolitesrodou@gmail.com

4 thoughts on “Επιστολή προς βουλευτές Δωδεκανήσου…Γιατί πρέπει να πουν ΟΧΙ”

 1. μην περιμένετε τίποτα από τα τους δοτούς…δεν τους βλέπετε δεν ξέρουν τη τους γίνεται… μόνο αν δηλώσουν παραίτηση και ζητήσουν βοήθεια από τους Ελληνες οικονομολόγους….τους ξέρουμε… ώστε να τους συμβουλευόσουν, πως γίνεται και τους τoκογλυφους να διώξουν… αλλά και πως να διαχειριστούν το χρέος…. διότι αυτά τα άτομα είναι εντελώς άσχετα..δεν ξέρουν…δεν μπορούν, τώρα ζητάτε ΕΣΕΙΣ να μην ψηφίσουν … ποιο πράγμα….. έχουν καταλάβει ;
  εφόσον το λένε ξανά και ξανά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΏ και ΕΕ
  διότι έπειτα δεν θα έχουμε κρέατα… φαγητά… νερά… καύσιμα… χρήματα.. τράπεζες… αυτά δεν λένε ;

  *** εγώ πάντως επιμένω ΑΝΤΊΟ ΛΟΥΚΑ….
  …..

  Like

 2. μια ζωη ραγιας ο Ελληνας, μην εκπλαγειτε αν σε λιγο καιρο τρεχει να τους φιλα παλι το χερι.

  Like

 3. Ούτε αδιάβαστοι ήταν, ούτε έπεσαν θύματα παραπλάνησης ή παρανόησης. Η ψήφιση των μνημονιακών κατασκευασμάτων ήταν συνειδητή επιλογή τους. Οπως συνειδητή πράξη ήταν και η ψήφος εμπιστοσύνης στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου. Οπως συνειδητή θα είναι και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Η προδοσία είναι πράξη με επίγνωση από το δράστη του αποτελέσματος.

  Like

 4. Αγαπητοί κύριοι, οι επισημάνσεις σας είναι σωστές αλλά και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις τους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η ολοσέλιδη πληρωμένη από εμάς καταχώρηση στη ουσία απευθύνεται στους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους αλλά και σε κάθε έναν Ροδίτη ο οποίος ως αποκλειστική πηγή πληροφόρησής του έχει τα εκπορνευμένα ΜΜΕ. Το διαδίκτυο δεν καλύπτει όλη την Ρόδο ενώ οι τοπικές εφημερίδες βρίσκονται σε κάθε καφενείο στα χωριά μας. Αν είχαν τσίπα θα είχαν παραιτηθεί και μόνο που έμαθαν εκ των υστέρων τι τους έβαλαν να υπογράψουν χωρίς να “γνωρίζουν”.

  Καλή λευτεριά

  Εκ μέρους των ενεργών πολιτών Ρόδου.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s