olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Φωτογραφική τροπολογία αθωώνει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για Μακεδονία Παλάς (του πεθερού βεβαίως βεβαίως…)

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 12, 2012

Φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθούν τυχόν ευθύνες σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ και γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και να μην κατηγορηθεί για κακουργηματική απιστία στην περίπτωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την τροπολογία επιτρέπεται στα ασφαλιστικά ταμεία να νοικιάζουν τα ακίνητα που διαθέτουν προς εκμετάλλευση με συμβολικό ή ακόμη και μηδενικό τίμημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το μέτρο αφορά σε ακίνητα των ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ, για τα οποία λήγει το προσεχές διάστημα η σύμβαση παραχώρησής τους, «προκειμένου να μην μένουν αυτά ανεκμετάλλευτα μετά την καθ οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για εύρεση μισθωτή».

Με τη διάταξη αυτή γίνεται δυνατή «η κατάρτιση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης ή εκμετάλλευσης των παραπάνω ακινήτων έναντι μηδενικού ή συμβολικού ανταλλάγματος διάρκειας μέχρι ενός κατ΄ ανώτατο όριο έτους».

Προτείνεται μάλιστα η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης να γίνεται με απευθείας ανάθεση, χωρίς να προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία, «για λόγους ταχύτητας και οικονομικής εκμετάλλευσης των ακινήτων που ανήκουν σε ΦΚΑ ή σε φορείς του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. και με δεδομένο ότι στις συμβάσεις μίσθωσης της παρούσας παραγράφου δε συμβάλλεται ιδιώτης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου ο κ. Σπυρόπουλος είχε ανακοινώσει ότι παρατείνεται ως τα τέλη Οκτωβρίου του 2012 η μίσθωση -στον Ομιλο Δασκαλαντωνάκη- του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς που έληγε στις 14 Ιανουαρίου, και μάλιστα με το συμβολικό τίμημα των 5.000 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να μην κλείσει το ξενοδοχείο έως ότου ολοκληρωθεί η διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί για τον επόμενο μισθωτή του.

Ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη, της οποίας μία εκ των βασικών μετόχων η κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη είναι σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Η απάντηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του άρθρου, ο διοικητής του ΙΚΑ απέστειλε την παρακάτω απάντηση:

Αγαπητή efimerida,
διάβασα με ενδιαφέρον και προσοχή το δημοσίευμά σας με τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία αθωώνει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για το Μακεδονία Παλλάς» (12.1.2012) και θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα: Η σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου το Μακεδονία Παλλάς να συνεχίσει την λειτουργία του και παράλληλα να διασωθούν οι 120 περίπου θέσεις εργασίας, έως ότου επιλεγεί ο νέος μισθωτής, εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ με δεδομένη τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για κατάθεση νομοθετικής διαταγής η οποία θεσπίζει αυτό το δικαίωμα όχι μόνο για το ΙΚΑ αλλά και για κάθε άλλο Ασφαλιστικό Ταμείο, που θα έχει στην ιδιοκτησία του ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 κλινών.

Δεν κατανοώ λοιπόν τις επικριτικές σας αναφορές για τον τρόπο χειρισμού ενός θέματος που ολοκληρώθηκε σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του ΙΚΑ και κυρίως τη διάσωση των 120 θέσεων εργασίας.

Επειδή θεωρώ το δικαίωμα της απόλυτης ενημέρωσής σας, όπως άλλωστε και κάθε μέσου, δημοκρατικό μου καθήκον, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία θα ενισχύσει τη βεβαιότητά σας ότι τα βασικά συμφέροντα που εξυπηρέτησε η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης κατά βάση ήταν αυτά που αφορούν το ΙΚΑ- ως εκμισθωτή- και τους 120 εργαζομένους και τις οικογένειές τους, που δεν αντιμετώπισαν την ανεργία.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Ροβέρτος Σπυρόπουλος

http://www.iefimerida.gr/

14 Σχόλια to “Φωτογραφική τροπολογία αθωώνει τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για Μακεδονία Παλάς (του πεθερού βεβαίως βεβαίως…)”

 1. Κάποιος said

  Ε ρε πλιάτσικο…

  Μου αρέσει!

 2. astillais said

  Μισό , γιατί δεν γνωρίζω
  Το ΙΚΑ έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο
  και ο Διοικητής του αποφασίζει να παρατείνει την σύμβαση
  Πόσο (χρονικά και οικονομικά) ήταν η προηγούμενη σύμβαση;

  Μου αρέσει!

  • anonymous said

   Η σύμβαση καταγγέλθηκε από την πλευρά της εταιρίας και το ξενοδοχείο πήγαινε για κλείσιμο. Νομίζω ότι οι τελευταίες κρατήσεις ήταν για τέλος Δεκεμβρίου. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι οι 120 θα έμεναν άνεργοι. Είναι και το ότι αν το ξενοδοχείο έκλεινε και περιμέναμε μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός αυτό θα απαξιωνόταν. Οπότε σωστά τους είπαν κρατήστε το σε λειτουργία καμιά δεκαριά μήνες μέχρι να βρεθεί άλλος να το πάρει. Προσωπικά εγώ φοβάμαι ότι θα έχει την τύχη του esperia στη Σταδίου. Ανήκει στο ταμείο Νομικών και το παράτησε ο μισθωτής και δε βρίσκουν άλλον κυρίως λόγω θέσης.

   Μου αρέσει!

   • astillais said

    Α δηλαδή τους έκανε και χάρη ο … εκμισθωτής
    Και γιατί δεν το έδινε ο διοικητής στους εργαζόμενους να το λειτουργήσουν;
    Ή έστω ας τους έκανε μια τέτοια πρόταση
    Που ξέρεις μπορεί και να συμφωνούσαν.

    Μου αρέσει!

   • anonymous said

    γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει και διότι ο Δασκαλαντωνάκης έχει δίκτυο ξενοδοχείων και θα μπορούσε να τους στείλει κανέναν πελάτη. Πάντως αν έβγαινε το ξενοδοχείο δε θα το παρατούσε.

    Μου αρέσει!

 3. Σωτήριος Καλαμίτσης said

  1] Μου κάνει εντύπωση που όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι διαβάζουν «με ενδιαφέρον και προσοχή» και όχι απλώς διαβάζουν ό,τι γράφεται και τους ξεμπροστιάζει. Υπάρχοτν και άλλοι, βεβαίως, που διαβάζουν «με έκπληξη και οργή».
  2] Τί το διαφορετικό μας είπε ο κ. Ροβέρτος σπό όσα γράφει το δημοσίευμα; Ότι ήξερε πως ήταν παράνομο αυτό που θα έκανε και γι’ αυτό συνεννοήθηκε με τον Μέγιστο ΥπΕργασίας να εκδοθεί νομοθετική «διαταγή». Διαταγή; Δεν έχω ξανακούσει διαταγή νομοθετική.
  3] Πολύ πρακαλώ τον κ. ΥπΕργασίας μας ενημερώνει κάθε φορά που ένα ασφαλιστικό ταμείο θα προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες, με γνώμονα τη δοατήρηση θέσεων εεργασίας.
  4] Κύριε Ροβέρτο αν διαθέτει το ΙΚΑ άλλα ακίνητα, θα πρέπει αμέσως να σπεύσετε να τα εκμισθώσετε αντί πινακίου φακής σε τόσους άλλους επιχειρηματίες, ώστε να μην αναγκασθούν αυτοί να απολύσουν το προσωπικό τους. Ελπίζω να μην έχετε την απαίτηση οι υποψήφιοι μισθωτές να έχουν συγγενική ή γκομενική σχέση με πράσινους υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές, παρατρεχάμενους, κομματόσκυλα κ.λπ.

  Μου αρέσει!

 4. […] […]

  Μου αρέσει!

 5. Νικήτας Αποστόλου κάτοικος Ιωαννίνων said

  Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι κατέχοντες τις ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης, όταν βλέπουν αυτήν την πρόδηλη παραβίαση του Συντάγματος να κωλύεται η δικαιοσυνη να επιληφθεί του δικαιοδοτικού της έργου, από την Βουλή, με το να κυρώνει με νόμους συμβάσεις και άλλες διοικητικές πράξεις, προκειμένου να καλυφθούν ποινικές ευθύνες? Το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος δεν το έχουν διαβάσει? Η παραίτησή τους είναι ένα όπλο, ας το σκεφθούν?

  Μου αρέσει!

 6. X.O. said

  Ναι, αλλά ο ΄πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος δεν έχει

  βουλευτική ασυλία…….

  Μου αρέσει!

 7. Δήμητρα said

  o PAPADIMOS KAI O MONTI EXOYN ASYLIA GIA AFTO TON PAPADIMO TON ESTEILAN STIN EKT LOGO PROTEROY …KLP

  Μου αρέσει!

 8. […] […]

  Μου αρέσει!

 9. […] […]

  Μου αρέσει!

 10. […] […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: