Προχωράει η κίνηση πολιτών για την αλλαγή του Συντάγματος…

Μπορεί το εδώ σάπιο καθεστώς να έχει βάλει εμπάργκο στις ειδήσεις από την Ισλανδία, αλλά οι πραγματικές και όχι οι στημένες ειδήσεις βρίσκουν τρόπο να φτάσουν στους Έλληνες πολίτες. Τώρα ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο. Η δημοσιογραφία των πολιτών, μπήκε πλέον δυναμικά στην πρώτη γραμμή της πραγματικής ενημέρωσης, δίνοντας καθημερινή μάχη για ακύρωση της προπαγάνδας των ΜΜΕ του καθεστώτος.

Στις 30-11-2011, σας είχαμε πει ότι  Δημιουργείται κίνηση πολιτών για Συνταγματική Μεταρρύθμιση και σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα σας κρατάμε ενήμερους. Ξεκίνησε λοιπόν και στη χώρα μας, στα πρότυπα των Ισλανδών πολιτών, μια μικρή αρχικά ομάδα πολιτών, μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι σαν «Φιλική Εταιρεία», με αποκλειστικό στόχο…. την αλλαγή του ισχύοντος Συντάγματος, δηλαδή στην ουσία την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος, προς την κατεύθυνση του ανοίγματος της δημοκρατίας στο λαό και της μεγαλύτερης συμμετοχής των απλών πολιτών στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ήδη έχει συνταχθεί ένα αρχικό κείμενο με κάποιες γενικές αρχές, το οποίο σύντομα θα τεθεί προς έγκριση (μέσα κι έξω από το διαδίκτυο), μαζί φυσικά με τα ονόματα της αρχικής ομάδας, αλλά και το όνομα όποιου εκ των πολιτών θελήσει να πρωτοπορήσει σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να προκαλέσει συζήτηση όλων μας, τόσο μέσα στο διαδίκτυο όσο και εκτός, προς την κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης ενός κειμένου νέου Συντάγματος, το οποίο και θα πρέπει μετά να τεθεί στο λαό μέσω δημοψηφίσματος προς έγκριση.

Αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια σχετική ιστοσελίδα, αλλά και λογαριασμοί facebook κ.λ.π., προκειμένου αφενός να δηλώνεται, από όποιον εκ των πολιτών το επιθυμεί, η στήριξη στις βασικές αρχές και στην όλη προσπάθεια ή και η προσχώρηση στην ομάδα δράσης και αφετέρου να ανοίξει ο σχετικός διάλογος.  

Πέτρος Χασάπης

51 σκέψεις σχετικά με το “Προχωράει η κίνηση πολιτών για την αλλαγή του Συντάγματος…”

 1. Είναι ωρ’ αδέρφια ώρα τώρα για Συνταγματική μεταρρύθμιση;
  Αυτό μας μάρανε αυτή τη στιγμή;
  Και πως θα γίνει δηλαδή, θα υποβληθεί η πρόταση στον «πρόεδρο της δημοκρατίας», ή στους επίορκους του κοινοβουλίου;;;

  Μου αρέσει!

 2. Τι ειναι…Συνταγμα?

  ποιος το ξερει αυτο που μας λετε να ..αλλαξουμε?

  Ποιος ξερει αυτους που μας λενε να το αλλαξουμε?

  Ποιοι θα δεχτουν να το αλλαξουν,

  και πως οι αλλοι θα συμφωνησουμε σε κατι που δεν ..ξερουμε?

  Τι..λεει ο Αρχηγος μας, ο Αρχηγος μας (!) του καθε κομματος που ..ανηκουμε ψυχη και σωμα και οικογενειακως?

  Γιατι ακουσα …κατι για εβνα Συνταγμα που το ξεσκισανε παρτουζιαρικα ..Ολοι…

  οι πολιτικοι μας και μαλιστα …..

  Ο λαος , ναι αυτος ο κυριαρχος λαος….

  ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ!

  Μου αρέσει!

 3. Καλά όλα αυτά κι ωραία,
  αλλά θυμίζω ότι στην Ισλανδία πρώτα έδιωξαν με τις κλωτσιές τούς τοκογλύφους, μετά έβαλαν στην φυλακή κάποιους κοπρίτες πολιτικούς, καί κατόπιν ξεκίνησαν την διαδικασία δημιουργίας Συντάγματος.
  Στην Ελλάδα, γιά μιά φορά ακόμη, πηγαίνουμε ανάποδα σαν τον κάβουρα.
  Τελικά ήταν πιό μάγκες οι ψαράδες του μπακαλιάρου.

  Μου αρέσει!

 4. αναθεώρηση Συντάγματος για να περάσουν κάποιοι αρχιτσόγλανοι ρυθμίσεις για αλλοδαπούς και να καταργήσουν περιορισμούς που υπάρχουν λόγω Ιθαγένειας… το τυράκι δεν το τρώμε… το πρόβλημα δεν είναι το σύνταγμα… σου δίνει το δικαίωμα να τους γαμ… την μάνα που τους έκανε ,το θέμα είναι ότι κάποιοι ηλίθιοι και προδότες έβαλαν τα γιδοπρόβατα του ελλαδιστάν να χτυπάνε κατσαρόλες στο Σύνταγμα για να κάνουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων να φοβηθεί !!!

  Μόνο με τα όπλα γίνεται δουλειά αλλά πασοκ κκε συριζα δίδαξαν δεκαετίες τώρα τα γιδοπρόβατα να μισούν το στρατό, όχι όμως όλους τους στρατούς , μόνο τον Ελληνικό στρατό.

  Όσα συντάγματα και να αναθεωρήσουν τα γιδοπρόβατα παραμένουν γιδοπρόβατα…………

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνώ για τον πόλεμο που προτείνεις αλλά δεν λες με τι σόι όπλα θα χτυπήσεις το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την δημιουργία χρήματος από το χρέος. Το άλλο σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι ότι ο εχθρός δεν είναι εύκολα ορατός για να τον σκοτώσεις. Η κυριαρχία των τραπεζών και τοκογλύφων αντί της πολιτικής ανά τον κόσμο στηρίζεται κυρίως στην παντελή άγνοια των κοινωνιών για την δομή και λειτουργία τους. Αν δεν ξέρεις πως λειτουργεί για μηχανή που σε πάει στον γκρεμό πως μπορείς να την σταματήσεις ;;;;
   Συμφωνώ ότι και με το υπάρχον σύνταγμα μπορούμε να τους ξεσκίσουμε αλλά πρώτα από όλα πρέπει να τους αναγκάσουμε να κάνουν εκλογές ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Τότε θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι !!

   Μου αρέσει!

 5. Συμφωνώ.
  Να αλλάξει το Σύνταγμα.
  Αφού πρώτα εφαρμοστεί το υπάρχον…
  Μόνο με δύο τρόπους αλλάζει το Σύνταγμα…
  Με εκλογές ή όχι.
  Για το πρώτο είστε έτοιμοι; Χμμμ.Μπορεί και να είστε…
  Για τον δεύτερο δεν είστε…

  Μου αρέσει!

 6. Πάντως, καλό θα είναι να αφήνουμε την «Φιλική Εταιρεία» έξω από τέτοιες περιγραφές. Δε νομίζω να υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία για μια τέτοια σύγκριση. Άλλες οι χώρες, άλλες οι συνθήκες, άλλοι οι λαοί.
  Η Ισλανδία έχει έναν πληθυσμό γύρω στους 300 χιλ κατοίκους. Πέρα από τα όποια προβλήματα, τεχνικά και πάσης φύσεως ας σκεφτούμε πόσο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό θα είναι αυτό αν γίνει σε μια χώρα με 10 εκατομ, κατοίκους.
  Παρεμπιπτόντως, η Ισλανδία δεν αναφαίρεται στα ΜΜΕ όχι μόνο για αυτόν τον λόγο (αφού το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε) αλλά επειδή άφησε τους δανειστές της να χρεωκοπήσουν προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μοντέλο της κοινωνικής προστασίας. Εκεί η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αρχικά είχε υποκύψει στους δανειστές αλλά ύστερα από δημοψήφισμα ο λαός ανέτρεψε τα πράγματα. Τώρα, η οικονομία της Ισλανδίας ανακάμπτει. Να σου μια πολύ καλή εξήγηση γιατί τα ΜΜΕ παθαίνουν αλεργία μόλις ακούνε Ισλανδία.

  Μου αρέσει!

 7. Το Σύνταγμα είναι μια χαρά, τα τσογλάνια που ΔΕΝ το εφαρμόζουν ή το εφαρμόζουν κατά το δοκούν είναι το πρόβλημα. Μη γελιέστε αγαπητοί, η κάθε μορφή εξουσίας επιβάλλεται δια των όπλων, στην προκειμένη περίπτωση των επίορκων πλέον αστυνομικών και στρατιωτικών. Αν βρεθεί αντίπαλο δέος και τους τσακίσει όλα ανατρέπονται και προχωράμε αλλιώς θα ψοφήσουμε και θα χορεύουν πάνω από το πτώμα μας.

  Μου αρέσει!

 8. το πατριωτικο μετωπο εχει ηδη αναρτησει την προταση του για το νεο συνταγμα η οποια ειναι σε διαβουλευση και θα γινει και ανοιχτη συζητηση.
  κοποιαστε με τις αντιρησεις και με τις προτασεις σας.

  http://www.pamet.gr/syntagma/neo%20syntagma.pdf

  Μου αρέσει!

 9. Το Σύνταγμά μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Και πρέπει να αλλάξει. Το ζήτημα είναι ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

  Αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα πως θα κάνουμε το πολίτευμά μας καλύτερο; Στα λόγια;

  Το Σύνταγμά μας περιγράφει μια πρωθυπουργική χούντα που δίνει ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ σε βουλευτές και υπουργούς και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ στο ξένο κεφάλαιο και στο εφοπλιστικό δικό μας.

  Το Σύνταγμά μας ΠΑΡΑ-ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ.

  Κι όσοι λένε πως το Σύνταγμά μας είναι οκ και καλό και άγιο ουσιαστικά δίνουν άφεση αμαρτιών και συμφωνούν με τον τελευταίο χρονικά μάγειρο του Συντάγματός μας. Τον ξέρετε; Είναι στην κυβέρνηση τώρα.

  Κι όσοι λένε πως το Σύνταγμά μας είναι οκ και καλό συμφωνούν με τα δύο κόμματα εκείνα που έβαλαν τις διατάξεις για ποινική ασυλία των διεφθαρμένων τους. Τα ξέρετε ποια είναι αυτά τα δυο κόμματα; Μας συγκυβερνούν τώρα.

  Το Σύνταγμά μας ονομάζει ως «δημοκρατία» ένα ολιγαρχικό πολίτευμα που δεν δίνει στον απλό πολίτη ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ. Και θέλει τον πολίτη να είναι υπήκοος. Και όχι πολίτης. Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν λόγους να μην αλλάξει ένα τέτοιο Σύνταγμα;

  Το Σϋνταγμά μας περιγράφει ένα ψευδεπίγραφο δημοκρατικό πολίτευμα, που επιτρέπει οργανωμένες μειοψηφίες συμπολιτών μας, τις ηγεσίες των κομμάτων, να γίνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι χωρίς κανέναν περιορισμό ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ και ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ μας και να διορίζουν και τους δικαστές. Προβλέπει ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ και παραγραφές για όλους τους. Και δίνει στον εκάστοτε πρωθυπουργό ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. Και στον λαό και τον πολίτη μια σκατούλα.

  Ακόμα το αν θα πρέπει να αλλάξει θα συζητάμε;
  Ακόμα το γιατί δεν εφαρμόζονται τα λίγα θετικά του ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ;

  Μα γιατί δεν έχουμε καμμία θεσμική εξουσία να απαιτήσουμε την ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  Γι’ αυτό.

  Θραξ Αναρμόδιος

  Μου αρέσει!

  1. «Μα γιατί δεν έχουμε καμμία θεσμική εξουσία να απαιτήσουμε την ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.»
   Aδερφέ, δεν χρειαζόμαστε καμία θεσμική εξουσία.
   Μπορούμε να επιβάλλουμε το Σύνταγμα.
   Όπως ακριβώς στο λέω.
   Μπορούμε και πρέπει.
   Επιβάλλεται.
   Σε κατάσταση πολιορκίας δεν αλλάζεις Κάστρο.Το υπερασπίζεσαι, το σώζεις, αξιολογείς ΜΕΤΑ τις αδυναμίες του, αφού το έχεις σώσει και ξαναχτίζεις.

   Μου αρέσει!

   1. «Σε κατάσταση πολιορκίας δεν αλλάζεις Κάστρο.Το υπερασπίζεσαι, το σώζεις, αξιολογείς ΜΕΤΑ τις αδυναμίες του, αφού το έχεις σώσει και ξαναχτίζεις.»

    πολύ, πολύ, σωστός..

    Μου αρέσει!

   2. Το θυμάμαι Βράχε, το θυμάμαι πολύ καλά.
    Πάνω κάτω στο ίδιο σκεπτικό κινούμαι και εγώ.
    Τα άλματα σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως τα πληρώνεις,
    Τα παραδείγματα πολλά.
    Ο λαός πρέπει να καταλαβαίνει,
    Ο λαός πρέπει να γνωρίζει
    Πάνω απ’ όλα πρέπει σε κάθε βήμα να ικανοποιείται το Δίκαιο του λαού.
    Τα χρωστούμενα τελειώσανε..
    Έξω οι πού@τηδες απ’ την παράγκα πρώτα. ΕΞΩ, και στα λαικά δικαστήρια.
    Ταυτόχρονα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών από τα παρακρατικά πρακτόρια εγχώρια και αλλοδαπά με τη συνεργασία του στρατού. Να ξεβρωμίσει ο Τόπος.
    Γιατί όταν θες να χτίσεις το Σπίτι σου θες τη γα@ημένη ησυχία σου.

    Μου αρέσει!

 10. Aς συσταθεί πρώτα μια Επαναστατική Επιτροπή αποτελούμενη από πολίτες και στρατιωτικούς που θα αναλάβουν τα δέοντα, δηλαδή αμέσως:
  -σύλληψη όσων μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και προσαγωγή ταχύτατα σε Δίκη
  -διάλυση της Βουλής – αναστολή κάθε διαπραγμάτευσης για PSI και δανειστές
  -καθαίρεση Παπαδήμου
  -που θα ελέγξει την Τράπεζα της Ελλάδος για το χρυσό
  -που θα σκίσει τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα στο Σύνταγμα,
  -που θα κηρύξει παράνομο το χρέος και στάση πληρωμών ή ΕΛΕ
  -που θα προετοιμάσει τη χώρα επισιτιστικά και ΑΜΥΝΤΙΚΑ με Διαδικασίες Παλλαϊκής Άμυνας (Εξοπλισμός των Ελλήνων Πολιτών λέγεται αυτό)
  -που θα καλέσει οικονομολόγους για σχεδιασμό της περίπτωσης επιστροφής στη δραχμή
  -που θα κηρύξει άμεσα ΑΟΖ
  -που θα καταρτίσει αμυντικά πλανα Α, Β, Γ
  -που θα σφραγίσει τα σύνορα
  -που θα ακυρώσει ΑΜΕΣΩΣ το νόμο της λαθροϊθαγένειας
  -που θα ακυρώσει τα διάφορα νεοταξίτικα νομοσχέδια
  -που θα απελάσει τους λαθρομετανάστες αρχίζοντας από τα καταστήματα σωφρονισμού αποσυμφορίζοντάς τα
  -που θα συνεννοηθεί με κάθε αλλοδαπή εθνοτική ομάδα που εισήλθε στη χώρα ώστε να είναι έτοιμοι οι υπήκοοί της προς ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ για να μείνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ να διευθετήσουν τα του ΟΙΚΟΥ τους

  και μετά έρχεται και το σύνταγμα για ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  Η Ισλανδία ήταν 300 χιλιάδες κόσμος και η διαδικασία ήταν απλή.

  Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού για άμεσες δημοκρατίες που θα ψηφίσει ψηφιακά και ανέλεγκτα κάθε καρυδιάς καρύδι που βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα.

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΔΗΜΟΚΛΗΡΟΚΡΑΤΙΑ

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ:

  -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕΝΗ
  -ΑΦΜ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3 ΕΤΩΝ (φορολογική δήλωση, αντιπροσωπευτικά από όλα τα επαγγέλματα)
  -ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 28 ΚΑΙ ΑΝΩ
  -ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ (όλοι οι νέοι και οι νέες μας διαθέτουν και ένα και δύο πτυχία)
  -ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
  -ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

  ΠΛΑΦΟΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΑ 45 έως 50 (το πολύ)

  ΘΗΤΕΙΑ ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 2 ΕΤΗ και μετά ξανά κλήρωση.

  Μου αρέσει!

  1. Και φυσικά σε όλα αυτά απαιτείται η Ενεργή Παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ειδικών Δυνάμεων για ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ και για να αποτραπούν σφαγές Ελλήνων από τα λαθροόρκ που θα εξαπολύσει το παρακράτος.

   Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα δηλώσουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε αυτό.

   Μου αρέσει!

   1. Αυτά είναι τα βασικά πιστεύω Alani, μπορούν να συμπληρωθούν, με ένα έγκριτο σώμα «δημογερόντων» (γερουσία) που δεν θα είναι από τις πολιτικές κάστες και φαμίλιες και που θα συμβουλεύει στην αρχή νομικά και συνταγματικά και για τα οικονομικά του κράτους τη νεοκληρωθείσα Ελληνική Βουλή, συμμετοχή των μαθητών και άλλα πολλά.

    Και νομοσχέδιο ΑΜΕΣΗΣ υπηρέτησης και εκπαίδευσης των Ελληνίδων από τις παραγωγικές ηλικίες στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλα τα πόστα (εμπροσθοφυλακή και οπισθοφυλακές)

    Θα τα κάνουν όσοι συμφωνούν στοιχειωδώς με αυτό το μίνιμουμ πλαίσιο και αφού διαδοθεί και διασπαρεί και Εμφυτευθεί η κεντρική του ιδέα ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ προπηλακισμών λοιδωρίας και τρομοκρατίας από τις «προοδευτικιές δημοκρατικιές δυνάμεις» τούτου του τόπου που έχουν πάρει εργολαβία την Επανάσταση …(μη χ.σω…)

    Μου αρέσει!

   1. Αγαπητέ Αρκά, έγραψα ότι θα χρειαστεί και ένα σώμα έγκριτων «δημογερόντων» (Γερουσία) που θα είχε συμβουλευτικό ρόλο στη νέα κληρωτή βουλή που θα προκύψει. Όπου ονόματα όπως Ν. Λυγερός θα μπορούσαν να έχουν αυτό το ρόλο (πολύ απλά διότι από την κλήρωση μπορεί να μην έβγαιναν).

    Εγώ προτιμώ να απαρτίζεται από νεαρούς Έλληνες και Ελληνίδες σε παραγωγικές ηλικίες (γι’ αυτό το ανώτατο πλαφόν, που σε κάθε περίπτωση είναι ενδεικτικό, αλλά να μην ξεφεύγει πολύ προς τα πάνω… .)

    Μου αρέσει!

   2. Aλλενάκι!!! Άλλο το νιονιό
    και άλλο η παραγωγική ηλικία
    Εγώ επιπλοποιός ήμουνα
    και εν πάσει περιπτώσει
    ανθρώπους μεγάλης ηλικίας
    που δούλευαν απ τα χαράματα
    μέχρι αργά την νύχτα βάζοντας κάτω
    παιδόπουλα
    γνώρισα πολλούς.
    Τέλος πάντων γνώμες είναι αυτές
    δεν θα τα χαλάσουμε
    μια ένσταση διατύπωσα.
    Τήν καλησπέρα μου.
    😈

    Μου αρέσει!

   3. Αδερφέ μου Μανώλη, δεν θα τα χαλάσουμε, αλλά πρέπει να μην δώσουμε δικαιώματα σε θείτσες και θείτσους, εμείς τα νεούδια – τρομάρα μας – να μας χαλάνε τις συναντήσεις της Κυβέρνησης.
    Θα πρέπει να πίνουμε τσίπουρα και κρασιά για να αντέχουμε να κυβερνάμε και άμα στο ρίξουν στα χαμομήλια και στα τσάγια, ζήτω που καήκαμε,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα…
    Εγώ θα προτείνω και διαδικασία πιστοποίησης ανοχής στο αλκοόλ, μπουχα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα…

    Μου αρέσει!

   4. Εγώ απλά θα πρότεινα ιατρικές εξετάσεις και εξετάσεις ψυχικής υγείας και νοητικής διαύγειας/ικανότητας (πιστοποιείται η τελευταία από το πτυχίο βέβαια, εν μέρει όμως)

    Είναι μπροστά μας το ολέθριο παράδειγμα του ψυχοπαθητικού και που μας οδήγησε

    Έτσι γίνεται σε όλες τις σοβαρές χώρες, έτσι γίνεται σε όλες τις κρίσιμες Εθνικές Υπηρεσίες των χωρών.

    Μου αρέσει!

  1. Και όποιος έχει αντίρρηση για τη φασιστική συμπεριφορά εναντίον του Γιατρού Δημήτρη Αντωνίου εγκάθετων και ανεγκέφαλων στην «αμεσοδημοκρατικολαϊκιά συνέλευση» του Λευκού Πύργου, αλλά και σε άλλες «αμεσοδημοκρατικιές συνελεύσεις» τα βίντεο στο διαδίκτυο…

   Μου αρέσει!

 11. Τα βασικο ειναι να καταργηθει η γνωστη παραγραφος του αρθρου 28 «περι εκχωρησης εθνικης κυριαρχιας»,να αφαιρεθουν τα υπερπρονομια και η ασυλια των βουλευτων και να θεμελιωθει με νεα αρθρα η καινουργια βαση ασκησης και ελεγχου της εξουσιας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! – Το νεο πολιτευμα θα πρεπει-προφανως,- να ειναι «η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ»,δηλ. το πολιτευμα της αρχαιας Αθηνας ,προσαρμοσμενο στις συγχρονες αναγκες :ΓΕΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για ΟΛΑ τα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ μεσα απο τηλεφωνα-καθε κινητο ειναι ταυτοποιημενο στον κατοχο του .Επισης απο καρτοτηλεφωνα σταθερης βασης -με την εισαγωγη του προσωπικου εκλογικου κωδικου(Υπαρχουν ηδη ετοιμα τα λογισμικα).Οι βουλευτες θα ειναι ΚΛΗΡΩΤΟΙ και μικρης θητειας (ενα ετος) .Στην κληρωση θα μπορει να συμμετεχει καθε ελληνας η ελληνιδα απο 16 ετων και ανω (ναι,μας χρειαζονται και οι «φρεσκιες» ιδεες των εφηβων!)Οι προτασεις νομων θα συζητουνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ στη Βουλη -ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ- και οποιες απο τις προτασεις ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με το νεο συνταγμα θα αποδιδονται στην κριση του ελληνικου λαου με ΓΕΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ που θα διενεργουνται ΚΑΘΕ σαββατοκυριακο-οι πολιτες θα ενημερωνονται γυρω απο τα νομοσχεδια απο τα ΜΜΕ και απο μια ειδικη εφημεριδα της Εθνοσυνελευσης που θα διατιθεται δωρεαν σε ολοκληρη τη χωρα.Επισης σε καθε πλατεια της πατριδας μας θα υπαρχουν ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ οπου οι πολιτες θα μπορουν να καταθετουν τις ιδεες τους -οι επικρατεστερες θα αποστελλονται αμεσα στη Βουλη προς επεξεργασια ωστε να αποδοθουν στην κριση του ελληνικου λαου. ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -μαζι με προσχεδιο βασικων αρθρων ενος νεου-αναθεωρημενου συνταγματος βρισκεται στην ιστοσελιδα του αμεσοδημοκρατικου – κινηματος ολων των πολιτων :
  «ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!»
  (ιστοσελιδα : εμπρος για αληθινη δημοκρατια)

  -ΕΜΠΡΟΣ να ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
  – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΤΩΡΑ!
  -ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

  ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(υπευθυνος του κινηματος) -ΑΘΗΝΑ

  Μου αρέσει!

 12. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ .

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ Η 27η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 .

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !

  Δεκεμβρίου 27, 2011 στις 9:38 μμ

  ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

  1) ΡΙΖΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΔΙΚΑΊΟΥ .

  2) ΓΕΡΟΥΣΊΑ ΑΝΤΊ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΎ . (70 ΜΕ 100 ΑΤΟΜΑ) .

  3) ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΒΆΣΗ ΛΑΪΚΏΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΆΤΩΝ .

  4) ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΊΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ .

  5) ΕΚΛΟΓΉ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΊΑ ΚΑΤΌΠΙΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΎΡΕΣΗ ΤΟΥ
  ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟΥ ΑΝΆ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ .

  6) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΊΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΑΠΌ
  ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ .

  7) ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΠΟΥ
  ΖΟΎΜΕ ΣΕ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΏΝ ΤΑ ΔΊΚΑΙΑ . (ΠΟΙΝΙΚΌ , ΑΣΤΙΚΌ , κ.τ.λ.)

  8) ΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΎ ΤΩΝ ΣΩΜΆΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

  9) ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΑΝΩΤΆΤΩΝ ΙΔΡΥΜΆΤΩΝ ΥΨΗΛΟΎ ΕΠΙΠΈΔΟΥ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΈΛΚΥΣΗ
  ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ) ,( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΟΦΈΛΗ) .

  10) ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΕΣ .(ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ , ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ
  ΠΌΡΩΝ)

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΡΓΑΣΙΑ.

  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ .

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΩΝ .

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΣ

  Μου αρέσει!

  1. Το καινούριο Σύνταγμα σε ό,τι αφορά την εκλογή των βουλευτών πρέπει να είναι διαφορετικό από το ισχύον.

   1ον. Εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και με την Επικράτεια νοουμένη ως μία εκλογική Περιφέρεια.

   2ον. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν δικασθεί ποτέ για κακουργήματα. Να μην έχουν δικαστεί για πλημμελήματα κατά την τελευταία δεκαετία και να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ποινική δίωξη. Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ακόμη να ισχύουν όσα για το διορισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

   3ον. Ανάδειξη 5.000 ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ βουλευτών, από τους οποίους θα ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 192 (είναι αρκετοί).

   4ον. Οι 192 θα επιλέγουν άλλους 9 (σύνολο 201), οι οποίοι θα προέρχονται από το χώρο της επιστήμης και της διανόησης, για την περαιτέρω ποιοτική βελτίωση της εθνικής αντιπροσωπείας, κατά το σύστημα του σημερινού θεσμού των βουλευτών επικρατείας.

   5ον. Προνόμια δεν θα έχουν ή εν πάση περιπτώσει δεν θα έχουν όσα έχουν σήμερα.

   Βεβαίως αυτά είναι προτάσεις που δεν περιγράφουν τα πάντα.
   Με αυτό το σύστημα θα απομακρύνουμε όσους σκοπεύουν να τα «παίξουν όλα για όλα», για να καταλάβουν έδρα για να πλουτίσουν, υποσχόμενοι να μας φέρουν και ποτάμια και να μας κάνουν και παιδιά.
   Επίσης όσοι θα ορκιστούν μετά από όλες τις διαδικασίες δεν θα έχουν λόγο να επιδίδονται σε ρουσφέτια, γιατί δεν θα τους ωφελήσει στο μέλλον σε τίποτα (κλήρωση γαρ).

   Έτσι πλησιάζουμε στο σύστημα της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ή ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ κατά τον Πλάτωνα.

   Μου αρέσει!

 13. Προσχωρούμε στην κίνηση σας. Χρειαζόμαστε συνεχή αμφίδρομη εποκοινωνία απο το όνομα του μπλογκ μας kyameftopedioareos.blogspot οπαδοί της αυθεντικής δημοκρατίας…….Δίκαιο του περιβάλλοντος Νομικά οικολογικά αρχαιοαθηναικόν δίκαιο δημοκρατία. κ.λ.π

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s