Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

https://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/kaliorasvouli.jpg?w=200&h=278

Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Το 2012 βρίσκει τον πλανήτη μας με μια νέα οικονομική τάξη πραγμάτων. Για παράδειγμα, οι κρίσεις της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1990, έγιναν καταλύτες για τη δημιουργία μιας νέας τάξης δεδομένων. Η κατάσταση και ο κόσμος ολόκληρος γύρισε ανάστροφα, με τις αναδυόμενες χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα: BRICS) να καταφέρνουν μια εκπληκτική ανατροπή. Οι αναδυόμενες χώρες απέκτησαν μεγάλα πλεονάσματα, συσσώρευσαν πλούτο, αύξησαν τα βασικά στοιχεία του κρατικού τους ενεργητικού. Όλες αυτές οι θεαματικές μεταβολές και ανατροπές έκαναν τον κόσμο ολόκληρο διαφορετικό. Μπορεί πχ., όλες μαζί αυτές οι χώρες να κατέχουν αμερικανικά δολάρια κρατικού χρέους, που λήγουν φέτος, ίσα με 7.6 τρις. Ευρώ, ωστόσο, οι ΗΠΑ μόνη της έχει αντίστοιχο λήγον χρέος για φέτος ίσο με 2.8 τρις. Ευρώ (Bloomberg).

Πέραν τούτων, για τις χώρες του G7, το κόστος του δανεισμού έχει αυξηθεί κατά περίπου 40% το 2011, με βάση τις σχετικές προβλέψεις που αφορούν τα 10-ετή κρατικά ομόλογα. Δύο χρόνια μετά την κρίση στην χώρα μας, ο πυρήνας της κρίσης, αφού «πέρασε» από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κατέληξε εκεί όπου πράγματι ανήκει, στις Βρυξέλες. Ο πόλεμος μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών είναι λυσσαλέα, αδυσώπητη και ουσιώδης στη Βελγική πρωτεύουσα. Η αρχική οικονομική κρίση τώρα πια μετατράπηκε πολιτική κρίση, σε κρίση θεσμών και σε κρίση διακυβέρνησης. Η μάχη στην πρωτεύουσα της Ευρώπης λαμβάνει χώρα πια στην καρδιά τόσο του οικονομικού συστήματος όσο και στο πολιτικό ηγετικό βάθρο της ΕΕ. Το διακύβευμα εξέχων, που «περνά» μέσα από την απάντηση που δίνει ο καθένας μας στο επόμενο ερώτημα: λαοί ή κεφάλαια, κυβερνήσεις ή πιστωτικά ιδρύματα; Η Ευρώπη έχει δυστυχώς μόνο λίγους μήνες να δώσει την τελική απάντηση-λύση στο σημερινό της «πλαδαρό» μόρφωμα και πορεία.

                  Αποτελεί μέγα ερώτημα το γιατί η Ευρωπαίοι αποφάσισαν να παραδώσουν, τον Δεκέμβριο του 2011, τα «οικονομικά κλειδιά» της Ευρώπης στο ΔΝΤ. Δεν ήταν εύκολη νομίζω η απόφαση των Ευρωπαίων πολιτικών να δώσουν 200 δισ. Ευρώ στους τραπεζίτες του ΔΝΤ. Δεν πρεσβεύω, εν τέλει, ότι η Συμφωνία της 9ης Δεκεμβρίου δείχνει ότι η Ένωση θα βρει μια νέα οικονομική ή δημοσιοοικονομική ισορροπία μέσα στο 2012. Πέραν της Ελλάδος, η γενικότερη κρίση της ζώνης του Ευρώ δεν πιστεύω ότι οφείλεται πρώτιστα στα δημόσια οικονομικά της. Οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων δεν έλαβαν κανένα ουσιώδες πολιτικό μέτρο να αντιμετωπίσουν την φανερή κερδοσκοπία των τραπεζιτών, πχ., αρχικώς κατά της ευρωπαϊκής Ελλάδας. Αποφάσισαν το έλασσον δυνατό! Τι μπορούν να ισχυρισθούν οι Τροϊκανοί και οι λοιποί Ευρωπαίοι όταν, ύστερα από 4 χρόνια συνεχούς ύφεσης, το χρέος μας ήδη έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι «λίγοι», πολιτικά, έναντι αυτών που «μοχλεύουν» χρήμα «αέρα».

                  Επειδή οι πολιτικοί της Ένωσης δεν μπορούν να συνεννοηθούν, για να κάνουν χρήση των δικών τους  πολιτικών εργαλείων και με την Γερμανία να κουβαλάει τα δεινά και τους τραυματικούς φόβους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που έφερε τον Χίτλερ, η λέξεις «χρέος» και «νοικοκυροσύνη», είτε «καταράστηκαν», είτε αποθεώθηκαν, αντιστοίχως και ιστορικώς. Σήμερα στα μερικά ερείπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία προβάλει ως η μοναδική αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη. Η σημερινή Γερμανία «ζει» το Β’ μέρος του Φάουστ του Γκαίτε, περί μη οικονομικής λιτότητας και του παρεπόμενου πληθωρισμού. Κατά τα άλλα, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι «συνθήκες» ήταν, ταυτόχρονα, με το μέρος τόσο των πολιτικών όσο και των τραπεζιτών, υπήρξαν εύκολα εφευρήματα του τύπου «το χρήμα δεν παίζει κανένα ρόλο».

    Σήμερα όμως, το think tank CERB, σε έκθεσή του για το 2012, έμμεσα αναφέρει ότι οι τραπεζίτες θα «νικήσουν» τους πολιτικούς της Ένωσης. Το εν λόγω Ερευνητικό Κέντρο γράφει πως τουλάχιστον μια χώρα θα βγει από την ζώνη του Ευρώ, ενώ αναφέρει ότι το 2012 είναι το έτος της αρχής του τέλους του Ευρώ. Παρά τις ζημιές που σημείωσαν «ποντάροντας» στην κατάρρευση του Ευρώ, ανάλογες απόψεις έχουν και τα Hedge Funds για την τύχη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αφού πέρυσι είχαν ρεκόρ από στοιχήματα για πτώση του κοινού μας νομίσματος. Το παράδοξο είναι ότι η ΕΚΤ χωρίς το Ευρώ παύει να υπάρχει. Οι Ευρωπαίοι, εάν θέλουν να προχωρήσουν μαζί, και οι «27», πρέπει να δώσουν κεντρική σημασία τόσο στην ανταγωνιστικότατα και το ισοζύγιο πληρωμών, όσο και στην ρύθμιση-κατάργηση των ροών των μεταβιβάσεων μεταξύ των κεντρικών τραπεζών της ζώνης του Ευρώ. Εδώ χρειάζονται πολιτικοί με γιγάντια πυγμή και όραμα, κόντρα στους «κατά τόπους» πανίσχυρους τραπεζίτες.

3 thoughts on “Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ”

 1. ΖΩΗ… ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ… ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ

  Όταν αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε από το άθλιο παραμύθι τους, η ζωή μας θα μοιάζει να είναι πιο κοντά στο θάνατο παρά στην ίδια τη ζωή.

  του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Γιατί αυτοί που το ‘στησαν το παραμύθι, ξέρουν καλά πως για να αχρηστέψουν έναν λαό, αρκεί να του υπονομεύσουν τρία πράγματα.

  -Την αξιοπρέπεια…
  -Την ελπίδα του…
  -Και τη δυναμική της αυτοπεποίθησής του.

  Και στη βάση αυτής της κερδοφόρας για τη μαφία των ισχυρών επιχείρηση, στήθηκε η αθλιότερη εργολαβία όλων των εποχών.

  -Πρωταγωνιστές… οι συνήθεις ύποπτοι.
  -Καλοθελητές… τα διαχρονικά τσιράκια.
  -Προϊόν προς επένδυση… η διαχρονική ανοχή των αφελών.

  Και …έτοιμη η μπίζνα!!!

  1.Στο ρόλο του πρωταγωνιστή, ήταν και παραμένουν αδιασάλευτα τα συμφέροντα των ισχυρών, που παρά τις όποιες μεταξύ τους αντιθέσεις στα πλαίσια της πίτας που διεκδικούν, ομονοούν στο κυρίαρχο…

  Κι αυτό είναι το ανεξέλεγκτο πλιάτσικο στα σωθικά των συμβιβασμένων.

  Αλλοίμονο στους λαούς που δεν αντιλαμβάνονται τη διαχρονικότητα αυτής της αδιαμφισβήτητης αλήθειας…
  Αλλοίμονο στους λαούς που αναζητούν τη σωτηρία από τη Χάρυβδη στη δολοφονική αγκαλιά της Σκύλας…

  Σ αυτό το επικίνδυνο νυφοπάζαρο των επίδοξων προστατών, οι μοναδικοί χορτασμένοι θα είναι στο τέλος τόσο η Σκύλα των προσκυνημένων, όσο επίσης και η Χάρυβδη των αφελών.

  2.Οι καλοθελητές περίσσεψαν. Μαζί τους περίσσεψαν και οι κάθε λογής μασκαράδες. Μασκαράδες για όλα τα γούστα…

  -Οι μασκαράδες του σοσιαλεμπόριου, έσυραν με τρόπο αδίστακτο το χορό σ αυτό το ιδιότυπο Ζάλογγο με θύμα την ίδια μας την πατρίδα. Κι όμως συνεχίζουν και υπάρχουν οι αφελείς, που αντί να απαιτούν ασυμβίβαστα την επανασύσταση των εκτελεστικών αποσπασμάτων γι αυτή την εθνική προδοσία, επιμένουν πεισματικά στο ρόλο του πράσινου αυστραλοπίθηκου, που με το γλιτσιασμένο χέρι του οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή.

  -Οι μασκαράδες της πατριδοκαπηλίας, το πολύτιμο δεκανίκι της ντροπής που δε δίστασε να σηκώσει στις πλάτες του την κάθε βρωμιά, ευτελίζοντας με τον αθλιότερο τρόπο αξίες και ιδανικά που μια άλλη ομάδα διαχρονικών αφελών του επέτρεψε να καπηλεύεται…

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_4564.html

  Like

 2. ” Επειδή οι πολιτικοί της Ένωσης δεν μπορούν να συνεννοηθούν, για να κάνουν χρήση των δικών τους πολιτικών εργαλείων και με την Γερμανία να κουβαλάει τα δεινά και τους τραυματικούς φόβους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που έφερε τον Χίτλερ…”

  Απορώ πως δεν έχει γίνει αντιληπτό από εσάς ακόμα ότι η Γερμανία έχει υπογράψει συνθήκη παράδοσης άνευ όρων για 150 χρόνια στους Αμερικανούς. Στην συνέχεια καταστήσανε την Γερμανία ατμομηχανή της Ε.Ε., έτσι ώστε όποιο κράτος ενσωματώνεται στην Ε.Ε. αυτομάτως να υποτάσσεται στις ΗΠΑ.
  Οι ΗΠΑ, αυτοί οι άξιοι συνεχιστές των οραμάτων του Χιτλερ και του Γκαίμπελς για ενωμένη, Ευρώπη, ξέρανε ακριβώς αυτό που εσείς αγνοείτε ή κάνετε πως αγνοείτε. Ότι αν ανεβάσουμε τον υποταγμένο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η διαλυμένη Γερμανία, κοντά σε αυτόν θα υποταχθούν και οι άλλοι…οι μη υποταγμένοι.
  Ας μη εθελοτυφλείτε λοιπόν λέγοντας για τους Ευρωπαίους πολιτικούς, που στο κάτω κάτω της γραφής είστε και εσείς ο ίδιος ή έτσι τουλάχιστο νομίζετε.
  Όσο αφορά το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα “Ο πόλεμος μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών είναι λυσσαλέα…” για πέστε αλήθεια και σε μας τι συζητάτε σας Σύμβουλος Τραπεζών που είστε κε. Καλλιώρα?
  Μήπως να κάνουν κοινωνική πολιτική ή μήπως να μειώσουν τα σερί κερδών από εξάμηνο σε εξάμηνο τα τελευταία χρόνια?
  Γνωρίζεται την μετοχική σύνθεση της Τράπεζας της Ελλάδος? Για πέστε μας να μάθουμε κε. Καλλιώρα.

  Like

 3. Δεν ειμαστε αφελεις..

  Κορακας κορακου ματι βγαζει?

  Ελληνικη παροιμια…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s