olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ ο Λουκάς Παπαδήμος

Posted by isnogood03 στο Δεκέμβριος 3, 2011

Κάλυψε τον Παπακωνσταντίνου (για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009) και τον Πάγκαλο για τις ύβρεις 

Τον ρόλο πολιτικής μαριονέτας αναλαμβάνει και επίσημα ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος στην πρώτη τετ α τετ «κόντρα» του με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλήμίλησε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ύψωσε ασπίδα προστασίας στους πιο επικίνδυνους υπουργούς, τον Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και στη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Χάλασε έτσι ακόμη και αυτό το δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, που προσπάθησε λίγο πριν να
καλλιεργήσει ανακοινώνοντας (αμφιλεγόμενα) μέτρα ελάφρυνσης του βάρους από το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο πάντως δεν θα καταργηθεί.

Κατά τη χθεσινή «Ωρα του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος, τονίζοντας ότι μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, αν δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί, ο κ. Παπαδήμος πρέπει να τον αποπέμψει.

Επικαλούμενος την απάντηση που έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, ότι η κυβέρνηση φούσκωσε τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων και εκτίναξε το έλλειμμα το 2009 από το 5% στο 12,85%, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος, ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών που έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση, βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα και κλείνει συμφωνίες με εργολάβους». Αμέσως μετά έστρεψε τα βέλη του κατά του Θ. Πάγκαλου: «Αν δεν συμφωνείτε με όσα χυδαία είπε απέναντι στους πολίτες που αντιστέκονται, τότε πείτε το και σε μας. Ή θα τον εγκαλέσετε ή θα τον έχετε δίπλα σας τον υβριστή κ. Πάγκαλο να καμαρώνει».

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε τουλάχιστον ο κ. Παπαδήμος να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου, εκείνος υπερασπίστηκε τους δύο υπουργούς. «Δεν δέχομαι και δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς σας για μέλη του υπουργικού συμβουλίου» είπε. Αβουλος και μοιραίος ειδικά για το θέμα της εγκληματικής διόγκωσης του ελλείμματος, ευθυγραμμίστηκε με τον κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι η καταγραφή των χρεών «δεν έγινε με τρόπο που να επιβαρύνει ένα συγκεκριμένο έτος περισσότερο από άλλα» και ότι «η εργασία που έγινε έγινε με όσο δυνατόν αντικειμενικότερο τρόπο και ήταν αποτέλεσμα και συνεργασίας και αξιολόγησης με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία».

Απαντώντας για τους όρους της ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Παπαδήμος προκάλεσε ανησυχία, καθώς απάντησε ότι ναι μεν το αίτημα για υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλοσαξονικό δίκαιο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, πρόσθεσε όμως ότι «είναι ένα από τα στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν στην τελική απόφαση». Οσον αφορά το φημολογούμενο επιτόκιο 8% στα νέα ομόλογα, το οποίο στην ουσία θα ακυρώσει τα όποια οφέλη του «κουρέματος», απέφυγε να απαντήσει.

Γιώργος Λυκουρέντζος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

22 Σχόλια to “Μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ ο Λουκάς Παπαδήμος”

 1. Προς Εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»:
  Ενημερωθήτε: Η «κυβέρνηση» παπαδήμου, χαίρει τη στήριξης του πασοκ, της νδ και του λαος!
  Όταν μάθετε αυτό το βασικό, εδώ είμαστε να σας εξηγήσουμε ποιανού ακριβώς μαριονέτα είναι και ο παπαδήμος και τα τρία αυτά κομματικά μορφώματα.

  Μου αρέσει!

  • Γιώργος non J-ΓΑΠ said

   Μαζί σου Πετράν, αλλά να μη ξεχνάμε και το ιστορικό του, στην υπόθεση τους … θαψίματος των χρεών επί του εκσυγχρονιστή σημίτη.

   Μου αρέσει!

   • Ποτέ των ποτών! Η περίοδος σημίτη και το τότε κυβερνητικό προσωπικό, συγκρίνονται σε αθλιότητα την περίοδο του προδότη γιωργάκη παπανδρέου! Και κοίτα τώρα που αυτό το υποκείμενο έγινε «πρωθυπουργός» με την ψήφο 469032 βουλευτών…

    Μου αρέσει!

  • Φαίη said

   Πολύ σωστά Πέτρο.
   Τώρα μόλις διάβασα και ένα άρθρο του Τραιανού που περιγράφει την κατάσταση μια χαρά σε μια χαρακτηριστική παράγραφο:

   ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΩ.
   «Γι’ αυτόν τον λόγο τούς ήταν χρήσιμος ο «ενδιάμεσος» Παπαδήμος …Χρήσιμος, για να μπορέσει να δραπετεύσει ο Γιωργάκης, χωρίς να υποστεί κάποιον δήθεν «πολιτικό» διωγμό από το αντίπαλο κόμμα και χρήσιμος, επίσης, για ν’ αναλάβει ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, χωρίς η προδοσία της Δανειακής Σύμβασης να φέρει στο τυπικό επίπεδο την υπογραφή του. Επιχειρείται, δηλαδή, μια «σαλαμοποίηση» του εγκλήματος, ώστε οι εγκληματίες ν’ αποφύγουν την τιμωρία. Όλοι ευχαριστημένοι. Σαν τις τρεις μαϊμούδες. Η μία δεν έβλεπε, η άλλη δεν μιλούσε και η άλλη δεν άκουγε. Αυτό ακριβώς κάνει η συμμορία των μαϊμούδων του Κολεγίου …Ο Γιωργάκης δεν «έβλεπε» και έπεσε στην «παγίδα» …Ο Παπαδήμος δεν θα «μιλήσει» όταν θα υπογράφει, γιατί δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε …Ο Σαμαράς προφανώς δεν θα έχει «ακούσει» τίποτε για τον «φόνο», όταν θα αναλάβει ως Πρωθυπουργός.»

   Τί μαριονέτα του παστόκ ο παπαδήμας και πράσινα άλογα;; Αν θιγόντουσαν κάποιοι της νδούλας πάλι θα τους κάλυπτε. Προς το παρόν τους χρειάζεται όλους γιατί είναι ΟΛΟΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ στο έγκλημα. Να το πω αλλιώς ο ένας καλύπτει τον κώ@ο τού άλλου. Το ποιος θα πληρώσει τη νύφη στο τέλος φυσικά είναι μια άλλη ιστορία.

   Προς το παρόν και οι τρείς πάνε στην κηδεία της Ελλάδος μυξοκλαίγοντας και πιασμένοι αγκαζέ. Ο ένας δεν είδε, ο άλλος δεν άκουσε, ο άλλος δεν μίλησε (ο καρατζαφέρης δε μετράει.. αυτός είναι ο νεκροθάφτης και παρόν σε όλες τις κηδείες).

   Μου αρέσει!

   • swans said

    educational-freeware.com

    Αυτό, για το ανηψάκι…

    Μου αρέσει!

   • Θυμάσαι Φαίη, ένα διάλογο του προδότη με τον σαμαρά σε ανύποπτο χρόνο;
    Προδότης: Ποιός μίλησε για εσχάτη προδοσία;
    Σαμ: Πάντως όχι εγώ!
    Αυτό, στην πράξη…

    Μου αρέσει!

   • Φαίη said

    Σε ευχαριστώ.
    Το αποθήκευσα αν και δεν είμαι καλή στα downloads. Στην ηλικία που είναι πάντως προτιμώ να παίζω μαζί του και να κάνουμε το σπίτι ερείπιο. Δεν μου αρέσει να τον βλέπω μπροστά στην τηλεόραση. Κοίταξα κάποια από τα προγράμματα. Αυτό της ζωγραφικής, το άλλο με τους πολλαπλασιασμούς και το άλλο της γεωγραφίας μου φαίνονται ενδιαφέροντα.

    Καλημέρα. 🙂

    Μου αρέσει!

   • Φαίη said

    Πέτρο,
    Η αλήθεια είναι ακραία. Όταν λες τη μισή ψεύδεσαι.

    Τόσον καιρό βολοδέρνουμε επιχειρηματολογώντας για το αν το σκ….. (μετά συγχωρήσεως) είναι σκουρόχρωμο ή ανοιχτόχρωμο. Η Πατρίδα μας καταστρέφεται και εμείς κάνουμε βιολογικό έλεγχο στα σκ… . (πάλι μετά συγχωρήσεως) των προδοτών.

    Μου αρέσει!

 2. Vassilis said

  Ο Παπαδήμ(ι)ος, αποτελεί το δεξί χέρι του Γιωργάκη και ένα από τα τσιράκια του διεθνούς (παρα)τραπεζικού συστήματος. Τι περιμένατε να μην καλύψει τα αφεντικά του που τόσο καιρό τον ετοιμάζανε για «πρωθυπουργίσκο»;

  Μου αρέσει!

 3. Εαν δεν ξυπνήσουμε η μια μαριονέτα θα διαδέχεται την άλλη και εμείς θα παραμένουμε θεατές στο θέατρο σκιών.

  Μου αρέσει!

  • Κωνσταντίνα said

   συμφωνώ κι επαυξάνω. Μήπως το ΠΑΣΟΚ είναι μαριονέταα του Λουκά, καθώς και οι άλλοι συγκυβερνώντες… Μια σκυλοπαρέα εναντίον μας τέλος πάντων, ακόμη το συζητάμε. Έχει και πιο κάτω όμως, δεν τελειώσαμε!

   Μου αρέσει!

 4. ΑΧΙΛΛΕΑΣ said

  Μα καλά τι περιμένατε, κάτι καλύτερο; Μα αφού το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία στη Βουλή… Ο Αντώνης δεν πίεσε όπως έπρεπε για εκλογές για να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον Jefry (The Liar) GAP και την ντιντιδοχασικλοπαρέα του…

  Μου αρέσει!

 5. Γιώργης said

  «η εργασία που έγινε έγινε με όσο δυνατόν αντικειμενικότερο τρόπο και ήταν αποτέλεσμα και συνεργασίας και αξιολόγησης με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία».

  Δέν φαίνεται ὅτι αὑτή ἡ φρὰση εἷναι ἁνταπάντηση στὴν Eurostat πού σαφῶς εἶπε προχθές ὅτι «ἡ παρουσίαση τῶν στοιχείων εἶναι εὐθύνη τοῦ Προέδρου τῆς ΕΛΣΤΑΤ»…;;;;

  Στην πραγματικότητα, αύτά οὶ “κομψές” ἀντεγκλίσεις εἶναι τό «συνθηματικό» ἔναρξης τῆς “ὑπεράσπισης” τοῦ
  ζητήματος, ἔνθεν καί ἔνθεν…!
  Καταλάβετέ το…

  Μου αρέσει!

 6. Velos said

  ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΟΥΣ ΔΊΝΟΥΜΕ ΆΞΙΑ ΌΣΟ ΑΣΧΟΛΟΎΜΕΘΑ….ΆΛΛΩΣΤΕ
  Ο ΜΈΓΑΣ ΠΆΓΚΑΛΟΣ..ΧΑΡΑΚΤΉΡΙΣΕ, ΩΣ….ΜΑΛΆΚΕΣ,
  ΔΎΣΤΥΧΕ…..ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΚΑΙ .ΌΠΟΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΎΣΕΙ ΣΩΣΤΆ…
  ΤΗΝ ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΗ ΣΟΥ….
  ΝΑΙ….ΘΕΌΔΩΡΕ, ΕΊΣΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΈΝΟΣ ΑΠΌ…ΜΑΛΆΚΕΣ.

  Μου αρέσει!

 7. Νείλος said

  Ναι αυτό ήταν το στοιχείο που απέδειξε ότι ο Παπαδήμος είναι μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ.Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας τα πλυντήρια της ενημέρωσης και μείς τσιμπάμε.

  Μου αρέσει!

 8. Κωνσταντίνα said

  Ο Πάγκαλος καθώς φαίνεται χρειάζεται ψυχίατρο… Η δουλειά που ανέλαβε εδώ και καιρό εργολαβικά και με ευχαρίστηση είναι να θυμώνει τους έλληνες…. Τα αισθήματα μίσους είναι αμοιβαία. Αλλά πως μπορεί να μην καταλαβαίνει πόσο περίεργα θα τοκ κοιτούν οι ξένοι … Βλέπουν ένα κύτος, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να βρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί το λαό του… Στην καλύτερη περίπτωση θα λένε ότι είμαστε τρελοί που τον κρατάμε ακόμη. Αυτός ο ίδιος είναι λόγος δυσφήμισής μας, όχι αυτά που λέει για μας. Αλλά ο σοφός λαός κάτι λέει για τα παχύδερμα…

  Μου αρέσει!

  • ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

   Κωνσταντινα
   αποπροσανατολιζει τον κοσμο για να μην ασχολουνται με σοβαροτερα θεματα που περνανε απο το κυνοβουλειο και τα νεα μετρα που βαζουν!!!
   Ξερει ποτε να ριξει τις π@@ριες του και τι λεει!!!!
   Ειναι το μαντροσκυλο (σορρυ σκυλακο) των εκαστοτε κυβερνωντων!!!!

   Μου αρέσει!

 9. ΒΡΑΧΟΣ said

  Μαριονέτα.
  Τελεία.
  Όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ…
  Παράγραφος…

  Μου αρέσει!

 10. […] Μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ ο Λουκάς Παπαδήμος… […]

  Μου αρέσει!

 11. […] olympia.gr 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὸ Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Έτσι για…μικρούτσικο δείγμα […]

  Μου αρέσει!

 12. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ερωτημα κρισεως …

  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  ΤΙΝΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΕΙΝΑΙ??????

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: