olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κάλεσμα στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε Παρασκευή πρωί 02/12/11 – Όχι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 29, 2011

Η ιθαγένεια των μεταναστών θα κριθεί στο ΣτΕ

Οι Ελληνικές, παγκόσμιες ιδέες του ανθρωπισμού επιβάλλουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και όχι στους «Οικονομικούς μετανάστες» που παρουσιάζονται ως «ιερές αγελάδες» του καπιταλισμού. Καμμία αλληλεγγύη στους μαντράχαλους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους «για να κονομήσουν». Ανοιχτή αγκαλιά μόνο για τις οικογένειες προσφύγων. Αφ’ ενός γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά και γενοκτονία, αφ’ ετέρου γιατί τα γυναικόπαιδα έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Όχι η πέμπτη φάλαγγα της κάθε «Υπατίας».

Του Κρίτωνος

Καλείται ο κάθε Σκεπτόμενος Έλληνας να δράσει (κατ’ ελάχιστο)με την παρουσία του στις 02/12/11 Παρασκευή πρωί στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε, (Πανεπιστημίου 47-49 ) προκείμενου να εκφρασθεί πραγματικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθότι ήδη η θετική απόφαση του 4ου τμήματος κατά του νόμου αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ, για τον συντάκτη του επίμαχου νόμου 3838/2010.

Μιά άλλη διάσταση του προβλήματος που ανακύπτει εάν ισχύσει ως έχει ο νόμος αυτός είναι η τραγωδία που θα βιώσουν όλοι οι Ευρωπαικοί λαοί που ανήκουν στην Ε.Ε. διότι οι λαθροεισβολείς μόλις μετατραπούν σε ευρωπαίους πολίτες δύνανται να απολαμβάνουν όλα όσα προβλέπει η συηθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ως κοινοτικοί κάτοικοι θα πλημυρίσουν τις πλουσιότερες αυτή την στιγμή Ευρωπαικές χώρες νόμιμα.  Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο κ.λ.π.  Έτσι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο της κατάργησης των εθνικών κρατών…..

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρώτη προσφυγή κατά του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας και την ψήφο των μεταναστών κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον δικηγόρο Αθηνών Ι. Ανδριόπουλο.

Με τη 10σέλιδη αίτησή του ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη τόσο η υπουργική απόφαση για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια όσο και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη συμμετοχή των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα, και οι δύο διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του επίμαχου νόμου 3838/2010 θεσμοθετούν, κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου, παράλληλους τρόπους απονομής πολιτικών δικαιωμάτων (πλήρων με την απόκτηση ιθαγένειας και μερικών με την εγγραφή σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους) σε απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών. Αυτό έχει ως συνέπεια την αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και τη νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2010, τη στιγμή που μόνον οι αλλοδαποί με την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος αντιστοιχούν σε 642.905. «Η υπουργική απόφαση, με την αυτόματη και μαζική ιθαγενοποίηση όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και χωρίς να έχει θεσπιστεί μέγιστο όριο πληθυσμού αλλοδαπών, παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του Ελληνα πολίτη, του οποίου η ανεργία είναι σε διψήφιο ποσοστό, αλλά και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο», υποστηρίζει στην αίτησή του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η αυθαίρετη ένταξη ως πολιτών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο όλων των πρώην λαθρομεταναστών, των οποίων μέχρι τώρα είχε νομιμοποιηθεί μόνον η παραμονή, αλλοιώνει ριζικά το εκλογικό σώμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. «Θα μπορούν», προσθέτει, «πλέον ως Ελληνες υπήκοοι να αναδεικνύονται ακόμη και βουλευτές και ευρωβουλευτές».

Ως προς τη συμμετοχή τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι μπορεί το Σύνταγμα να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των αλλοδαπών σε συμφωνία με την ΕΣΔΑ, ωστόσο σε αυτά τα δικαιώματα δεν υπάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η άσκηση του οποίου κατοχυρώνεται με βάση το Σύνταγμα στους Ελληνες πολίτες. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του επικαλείται την άποψη του αείμνηστου συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου ότι η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου των μεταναστών στις εκλογές της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή.

11 Σχόλια to “Κάλεσμα στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε Παρασκευή πρωί 02/12/11 – Όχι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.”

 1. Α said

  Kαι σκεψου λιγο φιλε, μαζι με το ευρο δευτερης κατηγοριας, να μας επιβαλλουν ειδικο καθεστως για την εισοδο μας στην κεντρικη Ευρωπη….Θα μας μεινουν εδω ολοι.Εντωμεταξυ η Αυστραλια θα δεχεται Ελληνες.Μια χαρα ανταλλαγη πληθυσμων by Sorros, και ο υπολοιπος σωρος θα μεινει εδω, ωστε να επανδρωσει το υπηρετικο προσωπικο των πολιτισμενων ευροπεον.

  Μου αρέσει!

 2. […] Κάλεσμα στην ολομέλεια του Σ.τ.Ε, την Παρασκευή 2-12-2011 το… […]

  Μου αρέσει!

 3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ said

  ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΗΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ ΗΡΘΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

  Μου αρέσει!

 4. Φίλη Ολυμπία καλησπέρα

  «Η ιθαγένεια των μεταναστών θα κριθεί στο ΣτΕ
  Οι Ελληνικές, παγκόσμιες ιδέες του ανθρωπισμού επιβάλλουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και όχι στους “Οικονομικούς μετανάστες” που παρουσιάζονται ως “ιερές αγελάδες” του καπιταλισμού. Καμμία αλληλεγγύη στους μαντράχαλους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους “για να κονομήσουν”. Ανοιχτή αγκαλιά μόνο για τις οικογένειες προσφύγων. Αφ’ ενός γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά και γενοκτονία, αφ’ ετέρου γιατί τα γυναικόπαιδα έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Όχι η πέμπτη φάλαγγα της κάθε “Υπατίας”. »

  Την παραπάνω παράγραφο που έχω βάλει σε παρένθεση, την προσέθεσες εσύ….. και την οποία συμμερίζομαι εν μέρει.
  Ως Έλλην, δεν είμαι φυλετιστής. Οι μετανάστες που βρίσκονται στην πατρίδα μας, δεν βρεθήκανε εδώ στην τύχη. Για κάποιους λόγους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τους αγαπημένους τους ….. Στον πλανήτη υπάρχει πείνα και δυστυχία.
  Θα αναφέρω ένα παράδειγμα, η Νιγηρία είναι μία χώρα που πατάει πάνω σε πετρέλαια και διαμάντια, ΑΛΛΑ σε αυτό τον τόπο υπάρχουν οι προύχοντες, οι «ελιτ» των κυβερνόντων που ζεί σε παλάτια και από την άλλη τα εκατομμύρια της πλέμπας που ζουν σε παράγκες μέσα στα λύματα που πεθαίνουν από την πείνα. Οι Νιγηριανοί σε κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζουν καλά.
  ΟΜΩΣ «κάποιοι» που κερδίζουν από τα διαμάντια και τα πετρέλαια τους οδηγούν στην εξαθλίωση, τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, να γίνουν μετανάστες………. και το κακό είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Νιγηρία, σύμβαίνει σε πάμπολλες χώρες.

  Και τώρα στα δικά μας ……
  Αυτά τα κακά που συμβαίνουν στις χώρες που ήδη πλήττονται, η Νέα τάξη θέλει να τα επεκτείνει και σε άλλες χώρες, να κάνει και άλλους λαούς δυστυχισμένους.
  Έτσι λοιπόν η σημερινή Ελλάδα με τα προβλήματά της κάνει «εισαγωγή» μεταναστών και ήδη ΤΑ αποτελεσματα φαίνονται, ήδη έχει ξεκινήσει «εξαγωγή» Ελλήνων μεταναστών προς το άγνωστο…..
  Επειδή δεν υπάρχει παρθενογέννεση, τα πράγματα όπως εξελίσσονται, δεν είναι τυχαία. Κάποιοι ευθύνονται …. και φυσικά αυτοί που ευθύνονται είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η ντόπια διαπλοκή.
  Με αυτούς όταν θα έλθει η στιγμή πρέπει να; γίνει το «καθάρισμα» των λογαριασμών.
  Είναι αυτοί οι κύριοι, που σήμερα για «κάποιους» λόγους θέλουν να μοιράσουν, θέλουν να δωρίσουν την ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες.
  Οι αυριανοί «νεοέλληνες» που αύριο, αν χρειαστεί θα ψηφίσουν τους «ευεργέτες’ των και έμμεσα θα στηρίξουν την ντόπια διαπλοκή.

  Με κάθε τρόπο πρέπει να πολεμήσομε τις ελληνοποιήσεις ….. μετά, αυτό το πλήθος των ξένων μεταναστών δεν το αντέχει ο τόπος μας.
  Όταν θάρθει η ώρα, θα λογαριαστούμε με αυτούς που έχουν προκαλέσει και εξακολουθούν να προκαλούν, τόσα κακά στον τόπο μας
  Θα έλθει κάποια στιγμή Η ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Με εκτίμηση
  Κρίτων

  ΥΓ. Φίλη Ολυμπία, το κείμενο, όπως σου το έστειλλα, πιστεύω ότι είναι καλό να το δημοσιεύεις καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 2/12/11

  Μου αρέσει!

 5. Φαίη said

  Να το θέμα που μας καίει όλους μας. Όχι να γκρινιάζουμε όλην την ώρα και όταν έρθει η στιγμή που μπορούμε να κάνουμε κάτι να λουφάζουμε.
  Όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα θα πρέπει να παρευρεθείτε.

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Κριτωνα

  αυτα τα θεματα ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ διαφορες χαρτικες αποφασεις……

  ΑΥΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ!

  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ!

  ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ !

  ΠΩΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ?
  (θυμασαι??!!!!!!!!!!)

  Λυνονται ..Ενα βραδυ που βρεχε…..που βρεχε μονοτονα….

  Μου αρέσει!

 7. Μαχητή δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, μου θυμίζεις …. Παν. Τραϊανού 🙂

  Μου αρέσει!

 8. […] από Olympiada Share this:ShareFacebookEmail : ΑΡΧΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ : ΕΕ, Ιθαγένεια, […]

  Μου αρέσει!

 9. […] olympia.gr 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὸ Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Kalo koyragio Portogaloi […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: