ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

20111127-082317.jpgΓράφει ο Σπύρος Σταματόπουλος

Συνταγματάρχης ε.α.y

Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο τεταρτοετής εύελπις αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων έβγαλε λόγο υπέρ της χούντας και έβαλε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας.

Επίσης αφού κάλεσε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους Κύπριους να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο, να κλείσουν οι πόρτες και να κατέβει η αφίσα του Πολυτεχνείου έβγαλε λόγο κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και υπέρ της χούντας.

Σύμφωνα με τις δικές μου έγκυρες πληροφορίες μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων και μάλιστα από ευέλπιδες που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει το «Βήμα» και όπως παρουσιάστηκαν από τα κανάλια ALPHA και MEGA το βράδυ του Σαββάτου 26/11/11.

Συγκεκριμένα μετά την τελετή της 17 Νοεμβρίου κάποιοι ευέλπιδες είχαν την ιδέα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η χούντα ως ύμνο της για προπαγανδιστικούς λόγους εκείνης της εποχής.

Ένας εκ των ευελπίδων, μου είπε τους στίχους του τραγουδιού που είναι οι παρακάτω:

«Μεσ’ στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη

με εργάτη αγρότη φοιτητή

και πρώτο το στρατιώτη

αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»

Όποιος διαβάσει τους στίχους αυτούς πουθενά δεν θα διαπιστώσει ούτε ανατρεπτική διάθεση, ούτε χουντικά συνθήματα ούτε κάποια αιχμή κατά της δημοκρατίας. Αντίθετα εμείς βλέπουμε ένα ενωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού τη στιγμή μάλιστα που ούτε αναφέρεται στον Απρίλη όπως ήταν το τραγούδι της χούντας αλλά στο Νοέμβρη.

Δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, διανθίζοντας μάλιστα ένα ασήμαντο περιστατικό με ψευδή γεγονότα, τα οποία σύμφωνα με τις έγκυρες και από μέσα πληροφορίες μας ουδέποτε έλαβαν χώρα.

Αν ο υπεύθυνος του επεισοδίου αυτού είναι ο αρχηγός και διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα τότε καλώς να τιμωρηθεί. Όμως η παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο για αποπομπή από τη Σχολή είναι εντελώς άστοχη και υπερβολική για τους εξής λόγους:

α. Όσον αφορά στο τραγούδι:

1/ Το να τραγουδάς ένα τραγούδι παραλλαγμένο, που γράφτηκε από τη χούντα δεν σημαίνει ότι είσαι χουντικός. Άλλωστε τη μουσική του αυθεντικού τραγουδιού, κατά μία εκδοχή την είχε γράψει ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος επί σειρά ετών είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δήμου Αθηναίων. Είναι χουντικός;

2/ Κατά μία άλλη εκδοχή τη μουσική συνέθεσε ο αρχιμουσικός της στρατιωτικής μουσικής Αναστάσιος Ρεμούνδος, ο οποίος είχε συνθέσει σωρεία στρατιωτικών εμβατηρίων, πολλά από τα οποία τραγουδιούνται σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις και ακούγονται στις παρελάσεις όπως «ο ναύτης του Αιγαίου», «το Πυροβολικό», «Περνούν στρατιώτες» κλπ. Κι αυτός χουντικός;

3/ Τους στίχους τους έγραψε ο γνωστός σε όλους θεατράνθωπος Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος είχε γράψει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και το «Κορόϊδο Μουσολίνι» που εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 και τραγουδιέται σε όλες τις σχολικές γιορτές την 28η Οκτωβρίου. Δηλαδή τον διαγράφουμε ως χουντικό;

4/ Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1967 σε μια καλλιτεχνική βραδιά υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο «Δειλινά» της Γλυφάδας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγούδησαν, σε πρώτη εκτέλεση, τον Υμνο της δικτατορίας. Να τους καταδικάσουμε και αυτούς ως χουντικούς;

β. Όσον αφορά στην πράξη:

1/ Όταν ομάδες φοιτητών καταλαμβάνουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και καίνε και καταστρέφουν ή χτίζουν μέσα στο γραφείο του τον πρύτανη, ουδείς όχι μόνο τιμωρείται αλλά ούτε και το ευαίσθητο «Βήμα» ή τα κανάλια ALPHA καιMEGA ποτέ αντιδρούν. Ούτε τις ανομίες αυτές καταδίκασαν ποτέ αλλά ούτε ζητούσαν να τιμωρηθεί κανείς. Συγκρίνονται οι δυο πράξεις;

2/ Όταν ελάχιστοι μαθητές με εξωσχολικούς αναρχικούς καταλάμβαναν σχολικά κτίρια και προέβαιναν σε απίστευτης βαρβαρότητας βανδαλισμούς δεν είδαμε ούτε το «ΒΗΜΑ» ούτε τα ALPHA και MEGA να χύνουν έστω και ένα δάκρυ ή λίγο μελάνι. Γιατί ένα τραγούδι προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση;

3/ Ακόμη περισσότερο όταν αλλοδαποί καταληψίες μπαίνουν σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και προκαλούν φθορές και καταπατούν τους νόμους όχι μόνο τα συγκεκριμένα ΜΜΕ δεν συγκινούνται αλλά τους υποστηρίζουν κι από πάνω. Για ένα όμως τραγούδι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από οργή και δημοκρατική ευαισθησία.

γ. Όσον αφορά στον εύελπι αρχηγό που φέρεται ότι είναι ο υπεύθυνος:

1/ Είναι ο καλύτερος μαθητής της σχολής, μπήκε αριστούχος το 2008 και είναι αρχηγός της τάξης του για 4 συνεχή χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ούτε αφελής ούτε τυχαίος. Αλλοίμονο αν ένας μελλοντικός αξιωματικός τέτοιας αξίας αποπέμπεται για ένα τραγούδι.

2/ Οι αξιωματικοί του, οι συμμαθητές του και οι μικρότεροι ευέλπιδες τον σέβονται και τον αγαπούν. Ο αρχηγός για τη Σχολή Ευελπίδων είναι σύμβολο ενότητας όλων των ευελπίδων και οποιαδήποτε εσφαλμένη ή ακραία εις βάρος του αντιμετώπιση έχει άμεσο αντίκτυπο στο ηθικό των ευελπίδων.

3/ Είναι ο αρχηγός του τμήματος παρελάσεως που κρατούσε τη σημαία της Σχολής Ευελπίδων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, που με τη στάση του χειροκροτήθηκε από όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.

δ. Όσον αφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος:

1/ Πρόκειται περί ανοήτων φημών που εντέχνως είχαν διαδώσει οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης, για να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή καρατόμηση της στρατιωτικής ηγεσίας .

2/ Είναι ένα προφανές καλοσχεδιασμένο επικοινωνιακό κόλπο, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αφελής ανακοίνωση του προηγούμενου πρωθυπουργού, περί διενεργείας δημοψηφίσματος, αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης.

3/ Να θυμίσω στους παλαιότερους ότι όταν τον Ιούνιο του 1984 έγιναν οι ευρωεκλογές και οι τότε ευέλπιδες ψήφισαν στη Βάρη, παρουσιάστηκε μια τεράστια αύξηση στα αποτελέσματα υπέρ της ΕΠΕΝ. Αυτοί οι τότε ευέλπιδες ψηφοφόροι σήμερα πιθανότατα είναι αντισυνταγματάρχες ή συνταγματάρχες και ποτέ μέχρι σήμερα δεν επιχείρησαν κανένα πραξικόπημα. Είναι λοιπόν αστείο να μιλάμε και για υποψία διάθεσης για πραξικόπημα επειδή οι ευέλπιδες τραγούδησαν ένα τραγούδι που η χούντα το είχε ως ύμνο της.

Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου άμυνας, υπουργός, αναπληρωτές, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ είναι εμπειρότατοι καθώς και η κυβέρνηση αυτή, που χαρακτηρίζεται από πνεύμα εθνικής ενότητας, και έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί κυρίως με το μείζον εθνικό ζήτημα της οικονομίας.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο να θέσει το θέμα που δημιουργήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων στην πραγματική του διάσταση, να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και κυρίως να μην επιτρέψει σε εκείνους που καραδοκούν, να το εκμεταλλευθούν πολιτικά και εις βάρος των ενόπλων μας δυνάμεων.

Είναι απαράδεκτο, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, η ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας να πέσει στην παγίδα των συγκεκριμένων ΜΜΕ, που βρήκαν την ευκαιρία, από ένα ασήμαντο γεγονός να υποστηρίξουν τον υποτιθέμενο κίνδυνο πραξικοπήματος ή ύπαρξης σκοτεινών δυνάμεων και δήθεν νοσταλγών της χούντας.

Τέλος ας διαβάσει ο κάθε δύσπιστος τους στίχους αυτούς και ας πει με το χέρι στην καρδιά αν μιλάνε για χούντα, για ανατροπή ή για ενότητα των Ελλήνων και στήριξη της μεγάλης προσπάθειας, που κάνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση:

«Μεσ’ στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη

με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη

αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη»

Τελικά η ουσία είναι το τι λέει το κάθε τραγούδι και όχι πότε και ποιοί το τραγούδησαν. Είναι θέμα οπτικής γωνίας και οξυδέρκειας. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτούς που διψάνε για αίμα και στρέφονται κατά της Σχολής Ευελπίδων.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από τους Ευέλπιδες!

84 σκέψεις σχετικά με το “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ”

 1. Μην ανησυχείτ’ ωρέ, ήταν μιά απλή πασοκογκάφα (κυβέρνηση). Θα επιληφθεί ο σαμαράς (αντιπολίτευση), θα ανατρέψει τη γκάφα ο αβραμό (κυβέρνηση) και θα χειροκροτήσει ο κολοτομποπροδότης (και κυβέρνηση και αντιπολίτευση) βγάζοντας κι έναν δεκάρικο.
  Θα αντιδράσει βεβαίως η αριστερά (αντιπολίτευση), ποιές τη χέζει όμως αυτή όταν ο λαοπρόβλητος παπαδήμος (κυβέρνηση) χαίρει της εμπιστοσύνης 30964 βουλευτών!
  Ουισκάκια θα κεράσει ο κοσμαγάπητος ΠτΔ! (να ‘ούμ)

  Μου αρέσει!

 2. Η θλιβερή φυλλάδα,τό καθεστωτικό γκόλουμ,γιά νά κρύψει τίς συνεχόμενες περικοπές μισθών
  καί συντάξεων,στοχοποίησε τή Σχολή Ευελπίδων,πού τόλμησε νά παρελάσει,στή Θεσ/νίκη τήν
  28η Οκτωβρίου,τραγουδώντας τό Μακεδονία Ξακουστή..
  Η βρωμερή φυλλάδα,προστατεύει τό σάπιο πολιτικό προσωπικό γιά νά δώσει τό επόμενο διά-
  στημα τό ονομα Μακεδονία στά σκόπια,όπως είναι ήδη αποφασισμένο καί τιμωρεί τόν Αρχηγό
  τής Σχολής Ευελπίδων γιά τά πολιτικά του φρονήματα….
  Η καρατόμηση,γιά πολιτικά φρονήματα,στή δημοκρατική Ελλάδα είναι ή κορωνίδα τών ανθρώ-
  πινων δικαιωμάτων καί τής ελευθερίας τών ιδεών……ο δημητράς θά προσφύγει στά ευρω-
  παικά δικαστήρια γιά τό παλληκάρι αυτό.??????
  Αιδώς αχρείοι,είστε τελειωμένοι……

  Μου αρέσει!

 3. οταν ο κόσμος βρίσκεται σε εξαθλίωση χωρίς θέρμανση με ένα εκκατομύριο ανέργους και
  οι νέοι σε απελπισία να ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό έχεις αυτούς τους διαπλεκόμενους λεχρίτες να κάνουν πρώτο θέμα τι είπαν και τι τραγούδησαν μερικοί ευέλπιδες λες και ο κόσμος δεν έχει άλλες έννοιες.

  αλλά αυτοί τρώνε καλά και ταίζουν και μερικούς στην Αθηναική λέσχη για να συνεχίσει η διαπλοκή. αυτή θάπρεπε να ειναι πρώτη είδηση. Ψυχάρης ταίζει υπουργό του ΛΑΟΣ

  Μου αρέσει!

 4. H ολη σκηνοθεσια ανηκει στο ΠΑΣΟΚ για να φυγει η οργη των πολιτων απο πανω του και να φοβηθουν οτι μετα το ΠΑΣΟΚ …χαος.
  Παιζουν πολυ καλα το γνωστο εργο της χουντας που τους κραταει τοσα χρονια στην εξουσια με σκλαβους ψηφοφορους.

  Ειναι τοσο θρασεις και Ρασπουτινικοι, που ο δυστυχος Ελληνας τσιμπαει ως συνηθως και τρωει το αχυρο που τον ταιζουν 10ετιες τωρα. Αποδειξη οτι μετα απο τα τοσα που τραβαμε, ακομη συμπεριφερονται με τους ιδιους πολιτικους ορους προς τους πολιτες και εκεινοι σαν χαχολοι αποδεχονται αυτη τη συμπεριφορα σαν να μην αλλαξε τιποτα.

  Κοροιδα σας αξιζουν αυτα που τραβαμε και οσα χειροτερα ερχονται. Τον Ελληνα καταφεραν να τον κανουν κομματοσκυλοποιημενο και ετσι ουτε που ιδρωνουν, ξεροντας οτι την ωρα των εκλογων παλι ο πολιτης θα τσακωνεται φανατισμενα στα καφενεια υποστηριζοντας τους ανυπαρκτους πολιτικους.

  Μου αρέσει!

 5. ετσι ειναι συμφωνω απολυτα με την τοποθετηση του αρθρου,διαστρεβλωνουμε τα πραγματα, μην ειμαστε προπετες,και κανουμε θεμα εκει που δεν υπαρχει.να ειπωθει και να σχολιαστει αλλα οχι να το κανουμε υπερπαραγωγη για να πουλησουμε.μετρο ρε παιδια μετρο,επροχτες εγραψε ενα αρθρο ο Καψης στο ΒΗΜΑ,που ειναι η αναδειξη της καλης δημοσιογραφιας???

  Μου αρέσει!

 6. Χουντικά σταγονίδια,(δεν γνωρίζω το γεγονός αν είναι πραγματικό) υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν, χάριν του» στιγμιαίου» του αλήστου μνήμης καραμανλή του πρώτου, τα φειδάκια όπως και ο πού@σος όταν τα ζεσταίνεις στον κόρφο σου κάποια στιγμή σηκώνονται ή για να σε τσιμπήσουν ή για να σε γαμ@σουν,τα υπόλοιπα,όπως, οι δρακρύβρεκτες και βαθυστόχαστες αναλύσεις είναι τρίχες.

  Μου αρέσει!

  1. Ωραία τράβα να πληρωθείς στον Περισσό μας το είπες το ποίημα σου ηλίθιε. Φάε την χούντα τώρα του Πασοκ και πλήρωνε βλάκα νομίζοντας ότι είσαι ελεύθερος. Γραμμένο στα @@ τους σε έχουν όπως και όλους μας. Ο Παπαδόπουλος σε πείραξε εσένα καραγκιόζη.

   Μου αρέσει!

  2. Μράβο βρε kimon αυτό είναι όπως το λες!
   Γιατί όταν είσαι ακριβώς κάτω από το Νιαγάρα της χούντας και πέφτουν πάνω σου τόννοι χούντας, το πιο λογικό που μπορεί να σε ανησυχήσει είναι το «σταγονίδιο».
   Και για το ότι έχεις απόλυτο δίκιο έτσι όπως το θέτεις μπορεί να το επιβεβαιώσει και η ίδια η CIA, η απανταχού υπέρμαχος της λευτεριάς και της δημοκρατίας, η οποία ανησυχεί πάρα πολύ για οποιοδήποτε «σταγονίδιο» κυκλοφορεί έξω από τον δικό της έλεγχο,
   με το οποίο δεν σε έχει ψεκάσει ή λούσει αυτή.

   Μου αρέσει!

 7. το τραγούδι που είπαν οι Ευέλπιδες δεν θίγει την πατρίδα και την δημοκρατία. Απεναντίας οι άθλιες προπαγανδιστικές ακροαριστερές εορτές για την 17 Νοέμ. θίγουν και την πατρίδα και την δημοκρατία, αλήθεια τι τιμούν;
  Mήπως την άνοδο μιάς χειρότερης δικτακτορίας;
  Ποιοί είναι αυτοί που μας προσβάλλουν καίγοντας το εθνικό μας σύμβολο και καταλαμβάνοντας τα πανεπιστήμια;
  Eπιτέλους καιρός είναι να καταργηθεί η αισχρή αυτή εορτή που μας έφερε πολιτικούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή παρακμή

  Μου αρέσει!

 8. ΟΛΥΜΠΩ, ήρθε η ώρα γιά τα μανταλάκια.Ο κόσμος ξέρει,ο κόσμος διαβάζει,ο κόσμος ενημερώνεται απ’τα μπλόγκς.

  Το έχουν προτείνει κι άλλοι συσχολιαστές,το προτείνω και του λόγου μου.Κάθε βδομάδα και ένα ΘΕΜΑ. Που θα μένει

  ανηρτημένο ΣΥΝΕΧΩΣ γιά επτά μέρες. Πως λέμε Ναυτική εβδομάδα ; Πως λέμε εβδομάδα πρόληψης ; Ε ! Κάπως έτσι.

  Κάθε Δευτέρα λοιπόν, να φιγουράρει κι ένας ΑΣΤΗΡ πάνω από το άρθρο γιά την εταιρεία του πρίγκηπος.Χωρίς αναγκαστικά

  να μπαίνει όνομα και φωτογραφία. Γιά να τηρείται κι ο νόμος. Νοήμονες είναι οι περισσότεροι σχολιαστές,θα μπούν αμέσως

  στο νόημα. Αρκεί ο εκάστοτε ΑΣΤΗΡ, να σκιτσάρεται με κάποιες πινελιές. Οι διαπλεκόμενοι,είναι θρασύδειλοι.Γνωρίζουν,

  πως ήγγικεν η ώρα.Τα ανδρείκελα των κομμάτων, μπορεί να τα κρατούν απ’τα μπομπόλια και να κάνουν παιχνίδι.Οταν οι

  τρακόσιοι θ’αντιληφθούν πως οι »νονοί » τους, όχι απλά δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά είναι απλωμένοι στις

  κουρελούδες,εκτεθειμένοι,σε κοινή θέα, με όλα τους τα κακούδια φάτσα-κάρτα, ΤΟΤΕ και μόνον ΤΟΤΕ,θα στραφούν

  στην πραγματική πηγή της δύναμής τους.Τον ΛΑΟ ! ΤΕΛΟΣ πιά στις υπόγειες διαδρομές της διαπλεκόμενης

  λυκοφιλίας και της αλληλοπροστασίας. Κι έπεται και η σειρά των τριακοσίων μπουμπουκιών. Τρία μπουμπούκια την

  ημέρα και σε εκατό μέρες,τελέψαμε και με δαύτα. Οταν απλωθεί από στόμα σε στόμα το ευγενές CURRICULUM,

  ενός εκάστου,όταν όλη η ΕΛΛΑΔΑ θα ΓΝΩΡΙΖΕΙ, τότε πιστεύω πως θ’άχουμε καταφέρει μιά από τις μεγαλύτερες

  ανατροπές.Θα κλυδωνιστεί και θα καταρρεύσει, ολόκληρο το διαπλεκόμενο σύστημα,που τριάντα χρόνια τώρα,

  λυμαίνεται και καταδυναστεύει τον Ελληνα Πολίτη.

  Μιλάμε ,γιά ένα ‘κόσμιο’ O U T I N G .

  ΥΓ: Αν πραγματοποιηθεί η ιδέα, κρίνω Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Η την υποσημείωση απ’την ΟΛΥΜΠΩ,πως σχόλια με χυδαιότητες

  και ύβρεις,σχόλια που κρύβουν δόλο και λασπώνουν χωρίς αποδείξεις,θα σβύνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα,

  γιά να μην δίνονται και λαβές.

  Σέβας,ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

  Μου αρέσει!

  1. Σπάρτακε προσυπογράφω το σχόλιό σου.
   Και καλή μου Ολύμπω, πρέπει σιγά σιγά ν’ αλλάξεις τακτική γιατί οι καλύτεροι στρατιώτες σου έχουν αρχίσει και αυτομολούν… Δεν θέλεις να γίνεις αυτό που σε αποκάλεσε το Παπάκι, έτσι δεν είναι?

   Μου αρέσει!

  2. να συμπληρώσω περαιτέρω την ιδέα του κυρίου Σπάρτακου …. μπορεί το olympia να οργανώσει σφυγμομετρήσεις, γκάλοπ, με κατανοητά μη παραπλανητικά ερωτήματα …. να μετρηθούν οι τάσεις των αναγνωστών, δεν είμαστε λίγοι και έχουμε γνώμη που την εκφράζουμε με σχόλια … γιατί λοιπόν όχι και μέσω μιας εικονικής κάλπης ….

   Μου αρέσει!

  3. Και εγώ αν μπορώ να προσθέσω στην πολύ καλή
   ιδέα, η κρητική από την Οlybia στην νου-δού πρέπει
   να είναι αυστηρότερη και προς πάσα κατεύθυνση,
   γιατί διαφορετικά εκτελεί κακή υπηρεσία.

   Είναι ένας λόγος που πολλοί φίλοι μας εγκατέλειψαν,
   όχι λοιπόν χαρίσματα και χάδια και να μην ξεχνάμε
   ότι συγκυβερνά….

   +1

   Μου αρέσει!

 9. τα μειρακια της ζουγκλοκρατιας, απεφανθησαν, «σοι παει το βασιλειο»,
  «κυκλωσαν» δειχνοντας οι μαϊμουδες ρουφιανοι τον Ευελπι στο βινδεο της 28ης Οκτωβριου,
  ανεφωνησαν «Αισχος»…
  και απο αυριο θα βγαινουν να «σκυλοσκοτωνουν» ως χαρακτηρες, ολα τα «πραματα» που «γεννησε» η Μεταπολιτευση, ως κλεφτες, λαμογια, πουλημενους ηλιθιους, εξωνυμενους, προδοτες, γελοιους και αλλα τερπνα!
  Αντε παιδακι μου!
  φτυστους και φυγε μονος σου!
  στειλε στο διαολο τα τσολια που στεκονται , οι γελοιοι, απενατι στα νειατα σου και την οργη σου!
  Εσυ εισαι αυτος που τραγουδησες, κατα το ζουγκλοσιχαμα, το » γνωστο ασμα Μακεδονια ξακουστη!»
  Ασμα!
  κατι σα το «θα πουλησω το ρολοι και θα παρω ζουγκλοβοδι»
  Αυτο ακριβως παλληκαρι μου!
  Γιε του πατερα σου, για τον αστρατευτο ζουγκλοειδες, που, ο …δημοκρατης, ξερει καλα για την …συλλογικη ευθυνη και την καταλογιζει!
  Φασισταριο! με κυκλους, ηλεκτρονικα δαχτυλα και απυθμενο μισος!
  Ζωα!

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425263&cid=4
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=6&aid=425340

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425401&cid=4

  Μου αρέσει!

  1. Τι να μας πει από την ζωή του κι αυτός. Δεν έπραξε το ύψιστο καθήκον να υπηρετήσει την πατρίδα ο καραγκιόζης και μας το παίζει κριτής των πάντων. Ο καθαρούλης, ο αντιστασιακός, καθαρό παιδί του πολυτεχνείου κι αυτός. Δεν μας λέει πως συμπεριφέρεται ο κύριος προοδευτικός του κώλου στους συνεργάτες του και στους υπαλλήλους του. Σαν το χειρότερο αρχίδι, σαν τον χειρότερο δικτάτορα. Λουστείτε πρώτα τον γιαλαντζί κομμουνισμό, που αν πεις τίποτα σε έχει φάει το σκοτάδι για να δείτε τι εστι δικτατορία ζώα.

   Μου αρέσει!

  2. Ο Μακης ο Ζουγκλας ειναι επικινδυνος και αμετανοητος κομμουνιστης. Ο πατερας ηταν αξιωματικος της Χωροφυλακης και πολεμησε τους κομουνιστες κατα την διαρκεια του συμμοριτοπολεμου. Οπαδος του ανενδοτου του συμπατριωτη του Γεωργιου Παπανδρεου, αποκοπηκε απο το σωμα των αξιωματικων. Οταν εγινε πρωθυπουργος ο αρχιφαυλος Γ.Παπανδρεου, ο Τριανταφυλλοπουλος εγινε κολληταρι του και αρχισε να καταπιεζει τους συναδελφους του. Μετετραπει σε σατραπη της Χωροφυλακης. Με την αναληψη της εξουσιας απο τον Στρατο , την 21η Απριλιου, απεταχθη απο το σωμα των αξιωματικων της Χωροφυλακης. Αυτο οδηγησε τον Μακη να μεταβληθει σε ακραιο αντιπατριωτη και να διακατεχεται απο μισος κατα του Ελληνικου Λαου. Την δεκαετια του’80 θεωρηθηκε υποπτος για συμμετοχη στην 17η Νοεμβρη.

   Μου αρέσει!

 10. Πολλές οι συμπτώσεις συνταγματάρχα μου! Σε πολλά από όσα γράφετε είμαι σύμφωνος και εύχομαι να είναι όπως τα γράφετε! Σε άλλα όπως για τις φοιτικές και μαθητικές κινητοποιήσεις έχω να πω ότι δεν θα ελάμβαναν χώρα αν δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αιτιάσεις για πολλές από τις οποίες είναι υπεύθυνες η προηγούμενη και η παρούσα κατοχικές κυβερνήσεις! Πρέπει πάντως να τονίσω ότι ειδικά οι μαθητές των παραγωγικών σχολών πρέπει όχι μόνο να απέχουν από κάθε πολιτική διαμάχη αλλά και να τίθενται στη διάθεση μόνο της πατρίδας την οποία θα κληθούν να υπηρετήσουν προστατεύοντάς την για τα επόμενα 25-30 χρόνια! Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι ένας σωστός ηγέτης που απαιτεί να τον ακολουθούν οι άνδρες του και στην κόλαση δεν μπορεί να δηλώνει την ιδεολογία του άκριτα γιατί πολύ απλά χάνει τους μισούς απ’ αυτούς! Λίγη προσοχή λοιπόν! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΩΧΤΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ! ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ! ΜΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΤΙΚΗ ΑΝ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ (κατά τη γνώμη μου) ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ! Υ.Γ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!

  Μου αρέσει!

 11. Αβραμόπουλε ξύπνα γιατί με τις μακακίες σου βλέπω την ΝΔ να παίρνει ποσοστό κάτω και απο το ΠΑΣΟΚ. Ξύπνα και εσύ Σαμαρά διότι μου φαίνεται τώρα τελευταία, κάτι σου δίνουν να πίνεις για να βρίσκεσαι στον κόσμο σου. Μην σε αποχαυνώνουν τα γκάλοπ ότι έκανες σωστά και συνεχίζεις τις μακακίες. Έχεις μία ευκαιρία ακόμα μην την χάσεις. Το στρατό αφήστε τον απ΄ έξω οι πολιτικοί. Αρκετά προβλήματα του έχετε φορτώσει. Αυτά τα λίγα από έναν απόστρατο που σας ψηφίζει 30 χρόνια και θα το σκεφτεί πολύ αν θα σας ξαναψηφίσει.

  ΥΓ. Νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει ότι οι ΝΔ δεν είμαστε πασοκτσήδες να λέμε ναι σε όλα.

  Μου αρέσει!

  1. Άστο φίλε μην περιμένεις τίποτα από προδότες. Το κάνουν για το «καλό» μας και το καλό της τσεπούλας τους βεβαίως βεβαίως. Είχε την ευκαιρία του, έπαιξε κι έχασε και θα το δει και στις εκλογές όποτε γίνουν.

   Μου αρέσει!

  2. Αβραμόπουλος !!!!!!!!!!!!!!!! ωχ ρε παιδιά μην λέτε το όνομα του δεν αντέχω στα γέλια…….
   όταν έκανε το ψωφοκίνημα του (ωχ πάλι γέλιο, δεν πάει άλλο) άνοιγαν οι μασονικές στοές να τον στηρίξουν για να δείχνει ότι έχει ρεύμα (μπου αχαχαχαχαχαχαχα) και στην Κρήτη τρέχαν στις εκδηλώσεις του τα πρωτο παλλήκαρα του Μητσοτάκη να τον βραβεύουν με κρητικά μαχαίρια (του εύχομαι να κάνει χαρακίρι με αυτά) για να πείσουν τον κ΄σομο ότι κάτι τρέχει !!!!!!!!!!!

   Σε κάθε κίνηση που έκανε ο Σαμαράς, όσο ήταν κυβέρνηση το σκύβαλο ο papandreou, άδειαζε την επόμενη μέρα τον αρχηγό της ΝΔ δείχνοντας ότι θέλει να τον εξευτελίσει … του εύχομαι γρήγορο χαρακίρι με τα κρητικά μαχαίρια………………

   Μου αρέσει!

 12. ο Εύελπις είχε στοχοποιηθεί από καιρό… όπως έλεγε ο αρχιπροδότης ΓΑΠ από τον περασμένο Μάιο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών,υπήρχε έκθεση της CIA που έλεγε για σταγονίδια στην ΣΣΕ και όπως είπε ο μαλακοτζαφέρης έκανε έρευνα ως δημοσιογράφος και διαπίστωσε(επιβεβαίωσε τον γαπ ) ότι αυτά τα σταγονίδια κρατάνε από την δεκαετία του 80 εννοώντας τον πατέρα του Ευέλπιδος…
  Μακάρι ο Εύελπις με την οικογένεια του να τους πάνε δικαστικά ,να τους κάνουν αγωγή και να τους πάρουν και τα σώβρακα……

  Μου αρέσει!

  1. Ααααα! Τα «σταγονίδια» που αναφέρει το «ΒΛΗΜΑ της Κυριακής» είναι έκφραση της CIA παρακολουθεί και τη σχολή Ευελπίδων!!!;;;

   Μόνο που το λέει η CIA αρκεί.

   Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA λοιπόν, ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ!!!

   Ωραία! Αφού τον λέει έτσι η CIA, εγώ τον θέλω για πρωθυπουργό!!!!!

   Μου αρέσει!

   1. έτσι είναι Σοφία , αλλά ο Αβραμόπουλος συνεχίζοντας την πολιτική του Μπεγλιταγά , θέλει το αίμα το Ευέλπιδος που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στον εορτασμό της 28ης Οκτ και να πάει κόντρα στην αμαύρωση της Εθνικής Επετείου !

    Μου αρέσει!

 13. Ε βέβαια! αν τραγουδάς το Μακεδονία ξακουστή είσαι «χουντικός».
  Αν γυρνάς την Οικουμένη και λες ότι οι Ελληνες είναι διεφθαρμένος λαός είσαι δημοκράτης!
  Αν βάζεις τον χιλιοστό φόρο εξαθλίωσης και μετατρέπεις τη τη ΔΕΗ από εταιρεία κοινής οφελείας σε άμισθη εισπρακτική εταιρεία των τοκογλύφων είσαι δημοκράτης.
  Αν βουτάς 20ευρά από τους παιδικούς κουμπαράδες για το «έλλειμμα» την ώρα που χτίζεις κρυφά πριβέ ερωτικές φωλίτσες για τις καλτσοδέτες είσαι δημοκράτης.

  «Είδε» σταγονίδια το «ΒΛΗΜΑ της Κυριακής»…. ΤΟ ΝΙΑΓΑΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ.

  Αλλά επειδή τον έχουν δει και τον έχουν καταλάβει πολλοί, οι εντεταλμένοι «κοινωνικοί μηχανικοί» του «Βλήματος» φροντίζουν να δημιουργήσουν άλλα γεγονότα για να κοιτάμε προς τα κει.

  «Να! κοιτάξτε! αυτοί ΘΑ κάνουν χούντα ΚΑΠΟΤΕ» μας λέει το ΒΛΗΜΑ της Κυριακής.
  «Μην βλέπετε την 3κομματική χούντα Παπαδήμου που ξεπουλά τη χώρα τον φυσικό πλούτο, τις περιουσίες σας και τη ζωή σας, σαν να είσαστε κι εσείς φυσικός πόρος προς εκμετάλλευση, ο εύελπις είναι η απειλή!»
  «Εκεί να κοιτάτε, όχι το δουλέμπορο που φέρνουν οι δικτάτορες για να εκτιμήσει πόσα πιάνετε στα σκλαβοπάζαρα».

  Ένας 20χρονος λοιπόν απειλεί τη Χούντα Παπαδήμου που έχει πνίξει την Ελλάδα στην απελπισία.
  Άξιος λοιπόν ο χαρακτηρισμός του ως ΕΥΕΛΠΙ!!

  Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι νεαροί ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΕΣ που δεν φοβούνται τη χούντα που υπηρετούν, κάνοντας καριέρα, στα τέσσερα οι πάσης φύσεως καλτσοδέτες του τοπικού κτηνοβουλίου και οι γουρούνες του ευρωκτηνοβουλίου.

  Μου αρέσει!

  1. πέσε και άλλα +100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

   Μου αρέσει!

 14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΥΕΛΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ!
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΑΣΟΚΙΑΔΑΣ» ΠΕΡΙ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!) ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΕΠΙ 40ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΣΕ (ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΕΑΝΙΕΣ) ΗΤΟΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ.

  Μου αρέσει!

 15. Γιά ποιά σταγωνίδια μιλάνε οι λούγκρες της πολοτικής;;;;;
  Σταγονίδια και χουντικοί είναι αυτοί μέσα στό κοινοβούλιο
  αυτοί αποφασίζουν και διατάζουν!!!!
  Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα!!!
  Η στρατιωτική Επανάσταση ήξερε τι έκανε και έβαλε στο γύψο
  πολιτικούς και δημοσιοκάφρους!!!
  Φάε μακάκα Έλληνα μνημόνια , τοποτηρητές,μπές στο γύψο της
  αφραγκίας,του εξευτελισμού, της εξαθλίωσης γιά 40 χρόνια !!!!!
  Ούστ να χαθείτε Φασιστες 300 του κοινοβουλίου!!!!

  Μου αρέσει!

 16. Βαγγελαρα οπως τα λες ειναι.Αν συνεχισει ετσι η ΝΔ με ντεντιμποιδες του στυλ Αβραμοπουλου,βλεπω την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλη και τον Αντωνη να αναρωτιεται τι εφταιξε.Καλα ρε τον καλυτερο Ευελπι θα διωξουν;Γιατι επειδη ηταν ΕΛΛΗΝΑΣ;Εκει στην ΝΔ εχουν χασει καθε επαφη με την εννοια της πατριδας.Πλεον ειναι μια απο τα ιδια με τα πασοκια και τα κουμουνια.

  Μου αρέσει!

 17. Το οτι «βγήκε στη φόρα» το γεγονός αυτό με τον αρχηγό τάξης της ΣΣΕ, που έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών, σημαίνει οτι κάποιος/οι απο κεί μέσα, κάποιος/οι που συμμετείχε/αν στο γεγονός αυτό, «έδωσε/αν» στεγνά τον τεταρτοετή αρχηγό.

  Και για να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα, σημαίνει οτι, αυτός ο κάποιος έχει «πλάτες». Και οι «πλάτες» στην περίπτωση αυτή, διαφαίνεται οτι βρίσκονται προς την πολιτική μεριά που υποστηρίζει οτι υπήρξαν νεκροί φοιτητές μέσα στο Πολυτεχνείο /ή κι έξω απ’ αυτό.

  Η γνώμη μου είναι πώς, είναι λάθος μας να υποστηρίζουμε το σύνθημα «κάτω τα χέρια απ’ τους Ευέλπιδες».
  Μάλλον θα πρέπει να υποστηρίξουμε την πάταξη και την άμεση εκδίωξη απ’ τη ΣΣΕ, όλων των φυντανιών της κόκκινης χούντας που υπάρχουν εκεί μέσα και, το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να το παίζουν πρακτοράκια του κόμματός τους,

  Άνθρωποι – κομματόσκυλα, που δέν σέβονται την Ιστορία και τα Έθιμα της ΣΣΕ και δίνουν στεγνά τον τεταρτοετή αρχηγό της Σχολής στο κόμμα τους, δέν έχουν καμμία θέση ούτε στη Σχολή, ούτε στον Ελληνικό Στρατό γενικότερα.

  Μου αρέσει!

  1. Σιγά καλέ τις διαστάσεις.
   Το ιδεολογικό Βλήμα της ξενοκίνητης χούντας Παπαδήμου προσπαθεί να δώσει διαστάσεις και να κάνει ντόρο για να τραβήξει τα βλέμματα μακρυά από τη χούντα τεχνοκρατών και αλά Μουσολίνι πολιτικών.

   Να μη βλέπουμε ότι ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ για να ανησυχούμε μήπως ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ κάνει πραξικόπημα ο εύελπις και χάσουμε τα κελεπούρια σαν τον Πάγκαλο και το Βενιζέλο απ’ την πιάτσα.

   Αυτή η φυλλάδα μπορεί κάλλιστα να αποκαλείται «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ» ή «Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ».

   Μου αρέσει!

 18. Εκει που καθομουνα και επινα τον καϊφεδακι μου αισθανθηκα να

  σιγοψυθυριζω

  «Έχω μιά αδερφή, κουκλίτσα αληθινή
  την λένε Βορείο Ήπειρο την αγαπώ πολύ…»

  Την αληθεια να σας πω φοβηθηκα.

  Ασχημες σκεψεις αρχισαν να στριφογυριζουν στο μυαλο μου.

  Λες ναμαι σταγονιδιο αναρωτηθηκα του τυπου χουντικο.

  Μπορειτε να βοηθησετε;

  Τι λετε χρειαζομαι αποσυμφορητικο

  Μου αρέσει!

  1. Εγω θ αρχισω να τραγουδαω κατι τετοια.. h–p://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8 και αλλα παρομοια… λες να ειμαι κι εγω σταγονιδιο; Πολλα σταγονιδια ειμαστε ρε παιδια. Μηπως τελικα ειμαστε ΧΕΙΜΑΡΟΣ;;

   Μου αρέσει!

  2. Χρειάζεσαι γρήγορα να ψεκαστείς με Τεζα που τα εξολοθρεύει όλα.Που το θυμήθηκες αυτό το σωβινιστικό τραγούδι φίλε μου.ΠΡΟΣΕΧΕ γιατί σε βλέπω να τιθεσαι υπο παρακολούθηση απο Λουκά και εξαπτέρυγα,CIA ΕΥΠ κλπ

   Μου αρέσει!

  3. απλά στη σημερινή Ελλάδα απαγορεύεται να είσαι ΈΛΛΗΝ (με κεφαλαία) και για όσους παραβαίνουν τον κανόνα, οι δολοφόνοι της Ελλάδας έχουν εφεύρει διάφορους χαρακτηρισμούς . Αυτό λειτούργησε για πολλά χρόνια αλλά πλέον ξεθώριασε και οι Έλληνες βλέπουν (σιγά -σιγά) την αλήθεια .

   Μου αρέσει!

  4. Φιλε μου Βαγγελη καποια εποχη μου το μαθαιναν να το τραγουδω.

   Καποια εποχη σε ξυλινη εξεδρα με ανεβαζαν τα ποιηματακια ,

   που καποιοι ηθελαν να ακουσουν , να πω.

   Καποια εποχη με διδασκαν οτι ειμαι Ελληναςκαι με αφηναν να

   αισθανοναι οτι Ελληνας ειμαι.

   Δεν φταιω εγω που ακομα δεν εχω παθει αλτσχαιμερ.

   Με αυτα που με διδαξαν ακομα εκφραζομαι , σκεπτομαι και περπατω.

   Εαν λαθος του ηταν , εγω μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου

   κανενα λαθος δεν αναγνωριζω.

   Εαν τοσοι πολλοι ασχοληθουν μαζι μου τιμη μου.

   Για φαντασου στο επικεντρο ολων αυτων ναμαι εγω.

   Αληθεια επειδη η γνωση δεν με βοηθα για πες μου τι σημαινει

   σωβινιστικο.

   Μου αρέσει!

  5. Μαρια Καλησπερα

   Ακου και αυτο.

   Δεν ξερω εαν ειναι σταγονιδια.

   Απλα ακουγοντας το συνεχιζω να ελπισω οτι καποιοι εχουν ακομα την

   Ελλαδα στην καρδια τους και σε πεισμα των καιρων συνεχιζουν να την

   αγαπουν και να ειναι ετοιμοι γιαυτην να θυσιαστουν.

   Μου αρέσει!

 19. Προς το Βημα: Αφηστε τους ανθρωπους που εχουν ακομα μια σταλα αγαπης γι αυτη τη χωρα ησυχους! Δεν αξιζει να τους πιανετε στο στομα σας. Αντε ασχοληθειτε με το τι καλος ειναι ο τραπεζιτης και οι φιλοι μας οι γερμανοι κι αφηστε τους ευελπιδες ησυχους! Ασχοληθειτε με τον μπενι τη «γενια του πολυτεχνειου» που μας σωζει καθε μερα (γι αυτο βγαινει τελευταιος παντου)! Και θα σας παρει κι εσας ο διαολος μαζι τους!

  Μου αρέσει!

 20. Γιατί μόνο το «Βήμα» έχει μια τόσο σοβαρή, κατά την άποψη του εκδότη του και του συντάκτη,πληροφορία,είδηση όπως θέλετε πείτε την,έχει πληροφοριοδότες εντός?

  Μου αρέσει!

 21. Τριάντα επτά χρόνια «μεταπολίτευση» ,

  Τριάντα επτά χρόνια ροκάνισμα του εθνικού πλούτου,

  Τριάντα επτά χρόνια ψευτιάς , απάτης , κλεψιάς , αδράνειας , παραμυθιών , εθνικής ταπείνωσης …( !!! Ίμια , Μάαστριχτ , Λισσαβόνα , Σκόπια , Αιγαίον , Γαύδος , γκρίζαι ζώναι , παραβιάσεις , παραβιάσεις , εξευτελισμοί , αναρχία, διαφθορά , σήψις , αποσύνθεσις , δεσποτισμός , πανουργία , αναξιοκρατία , νεποτισμός , οικογενειοκρατία , πατρωνεία , ευνοιοκρατία , λαθροχειρία , ψηφοθηρία , καταχρήσεις , σκάνδαλα , λαϊκισμός , κοινωνική αναλγησία , φαυλοκρατία , δωροδοκίες , δωροληψίες , άτοκα «δάνεια» και αγύριστα , «ροζ βίλες» , «ύποπτος πλουτισμός» ,δεκτά δωράκια «όχι πάνω από 500 εκατομμύρια» , καθολική διαφθορά σήψις και αποσύνθεσις , και ένα δημόσιο χρέος 300 δισεκατομμυρίων Ευρώ με αποτέλεσμα οι ΕΣΧΑΤΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ακλουθώντας πιστά τις εντολές των ντόπιων και ξένων αφεντικών τους να μας ληστέψουν τούς κόπους μιας ζωής και να παραδώσουν την Ελλαδίτσα μας βορά στις ύαινες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ όπου θα είναι όμηροι και θα πληρώνουν τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας , τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα μας .

  Οι προϋπολογισμοί του κράτους μετά το 1974 πέφτουν στην κυριολεξία έξω, φτάνοντας το έλλειμμα στο 26,1% του ΑΕΠ. Τα ελλείμματα αυτών των προϋπολογισμών καλύπτονται όλα από νέα δάνεια ύψους 18,4 δις δολαρίων.

  Το 1985 βρίσκει την Ελλάδα με την παγκόσμια πρωτιά στο κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος! Στη συνέχεια όμως ο δανεισμός του κράτους άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με το δημόσιο χρέος να φτάνει το 1999 στο 80% του ΑΕΠ, να εκτινάσσεται στο 111,6% το 1993 και σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται έχει διαμορφωθεί το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης για το 2009 στα 300,8 δισ. ευρώ, που σημαίνει με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 125,3%. Για το επόμενο έτος η εκτίμηση είναι ότι θα διαμορφωθεί στα 326,305 δισ. ευρώ που φτάνει το 133,6%, κάτι που συμπίπτει απόλυτα με τις πιο δυσμενείς προβλέψεις των διεθνών οργανισμών. Ενώ μόνο για το 2009 ο δανεισμός του ελληνικού κράτους ήταν 54 δις ευρώ εκ των οποίων τα 18 δις προορίζονταν για τις τράπεζες.

  Επιγραμματικά : χρέος κεντρικής κυβέρνησης 2009 300,80 δις. ,δάνεια επιχειρήσεων από τράπεζες 132,23 δις , στεγαστικά δάνεια από τράπεζες 79,14 δις , καταναλωτικά δάνεια από τράπεζες 6,44 δις, επίσημα χρέη εργοδοτών προς τα ταμεία 9,00 δις , χρέη προς την εφορία 20,00 δις, εγγυήσεις ένοπλων δυνάμεων 25,00 δις , μεταχρονολογημένες επιταγές 360 δις .Σύνολο 962,61 δις ευρώ!

  ΕΥΓΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ! ΜΥΝΗΜΑ ΑΚΡΩΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΝ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  Μου αρέσει!

  1. Μα σε παρακαλω, τωρα εχουμε δημοκρατια! Δημοκρατια των τραπεζων, των χρεων… Ο τοπος δεν εχει ξαναδει τετοια δημοκρατια! Ο κακος Παπαδοπουλος που εκανε τοσα δημοσια εργα χωρις να καταχρεωσει τη χωρα, αυτος ο αθλιος που μισουσε καποιους που εχουν για ιδεολογια το καψιμο της σημαιας ηταν ενα καθαρμα που δεν αξιζει τον παραμικρο επαινο για οτιδηποτε. Η διασημη γενια του πολυτεχνειου, η γενια που εδιωξε τον κακο Παπαδοπουλο, αυτοι οι αγνοι πατριωτες που μας εφεραν την πολυποθητη δημοκρατια τωρα τη φτανουν στα ουρανια: ειμαστε τοσο δημοκρατικοι που μοιραζομαστε νησια με τους τουρκους, τη μακεδονια με τους σκοπιανους, την ηπειρο με τους αλβανους, ολη την υπολοιπη χωρα με τους φιλους μας τους «δανειστες». Μα καλα, δε χαιρεστε που εχουμε δημοκρατια; Τι κι αν ολοι αυτοι οι «δημοκρατες» επαναστατημενοι νεοι δε θα μας αφησουν πατριδα; Εχουμε δημοκρατια!

   Μου αρέσει!

   1. Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.

    Γιατί βρε άθλιε;

    Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα!

    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι …και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.

    Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;
    Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Για να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

    Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα; Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Δεν φτάνει αυτό παλιοδικτάτορα, αλλά διέγραψες τα αγροτικά χρέη του πατέρα μου και όλων των αγροτών; Τους καλόμαθες, τους έλυσες τα προβλήματά τους και τώρα κάθε τρεις και λίγο μπλόκα!

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έστελνες και εκείνο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους και τους πουλούσες τα αγαθά που έκανε εξαγωγή η χώρα και πέταξες στον δρόμο τόσους μεσάζοντες.

    Άσε εκείνος ο Πατακός με το μυστρί του! Βρε μανία.. Κάθε μέρα εγκαίνια για σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες! Μας ζάλιζες στα επίκαιρα όποτε πηγαίναμε σινεμά!

    Τι κατάφερες ρε; Τί μαγείρεψες και πήρες βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη; Δεν ντράπηκες να ταπεινώσεις το δολάριο επί τόσα χρόνια;Ακούς εκεί! Η δραχμή ισχυρότερη από το δολάριο!

    Τί σου κάναμε και μας καταράστηκες για να φτάσουμε τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη; Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έτρωγες μόνο το φαγητό σου, στο τέλος δεν είχες τίποτα να αφήσεις. Το μόνο σου περιουσιακό στοιχείο να ήταν η στολή σου!
    Και αντί να την δωρίσεις τρομάρα σου στο κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν! Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί ξεκίνησες την ιστορία να βγάλεις τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους καλούς μας γείτονες τους Τούρκους;

    Μια χαρά δεν κοιμόμασταν ήσυχοι; Ήθελες να μας κάνεις παραγωγούς πετρελαίου σαν τους αραπάδες; Tα εργοστάσια ενέργειας που κατασκεύασες π.χ. στην Πτολεμαΐδα ή στους Φιλίππους που τα έφτιαξες μάλιστα με τους Ρώσους κομουνιστές για ποιόν λόγο τα έκανες; Σώνει και καλά να καταργήσεις όλες τις λάμπες πετρελαίου στα χωριά και γέμιζες στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο! Βρε μανία.

    Χώρια τα στάδια αθλητισμού σε όλη τη χώρα. Άκου λέει «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»! Άσχημα περνάει τώρα η νεολαία πίνοντας φραπέδες στις καφετέριες;
    Βρε άχρηστε αναχρονιστικέ, αντιδημοκράτη ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ για πλιάτσικο; Ακούς εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα μου ή όχι… Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής ρε παλιοφασίστα;

    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα όμορφο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι ευτυχισμένοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί των Ανατολικών χωρών που εισπράττουν τώρα τόσο συνάλλαγμα από τα εργαζόμενα κορίτσια τους στο εξωτερικό, ενώ οι δικοί μας επιστρέφοντας πήραν συντάξεις και τους κοροϊδεύουν.

    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους Ισραηλίτες.
    Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους για χάρη των Αράβων που μας παίρναν όλο το ελληνικό τσιμέντο για τα έργα τους σε μια εποχή που όλοι οι πολίτες και το κράτος εδώ έκτιζαν και τα τσιμεντάδικά μας είχαν τρελαθεί στην δουλειά;
    Ευτυχώς που μετά τα πούλησε η Νέα Δημοκρατία στους ξένους αφού το – ΠΑΣΟΚ πρώτα τα… κοινωνικοποίησε και τα έκανε ζημιογόνα – και τώρα επιτέλους έτσι ησυχάσαμε!
    Δεν ντρέπεσαι βρε άθλιε εχθρέ της Δημοκρατίας;

    Μας στέρησες ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα να μην τραγουδάμε 14 τραγούδια του Θεοδωράκη; Ξέρεις τι ψυχολογικά τραύματα μας προκάλεσε εκείνη η απαγόρευση; Τραύματα βαθιά που δεν έχουν επουλωθεί ακόμη!

    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από τόσα χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον έξαλλο τον γείτονα μου, που μου τα πρήζει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!

    Bαρέθηκα να ακούω συνέχεια «Πού είσαι Παπαδόπουλε…» όταν πέφτω στα μπλόκα της Εθνικής οδού όπου διάφορες κοινωνικές ομάδες αγροτών – ποδοσφαιρόφιλων και άλλων διαμαρτυρομένων ανθρώπων ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα – πάντοτε υπό την προστασία της αστυνομίας – να σταματούν την κυκλοφορία, καθώς και κάθε φορά όταν βρίσκομαι στο κέντρο των Αθηνών όπου φιλήσυχοι πολίτες εκφράζουν πολιτισμένα και ειρηνικά την αγανάκτησή τους για τις αδικίες σε βάρος τους, έχοντας επιπλέον παράλληλα την ευθύνη να προστατεύσουν τα καταστήματα, τους εργαζομένους και τους περαστικούς από τους προβοκάτορες φασίστες που σπάνε, καίνε και καταστρέφουν τα πάντα.

    Άσε και αυτούς τους ταξιτζήδες που είναι όλοι τους πρώην χαφιέδες της ασφάλειας. Ούστ Φασισταριά!

    Εγώ είμαι Δημοκράτης ρε, και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και εγώ και τα παιδιά μου και ας ταλαιπωρούμαι όποτε χρειαστεί να πάω στα νοσοκομεία και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας οικονομικός μετανάστης… αφού βέβαια ενημερωθώ πρώτα από την τηλεόραση για τις κλοπές, τις κομπίνες και τις μίζες τόσων και τόσων πρώην υπουργών – πράσινων και γαλάζιων – που οι άνθρωποι τι έκαναν τελικά;

    Εξαργύρωσαν τους κόπους και τους αγώνες τους για την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά την μεταπολίτευση!

    Λίγο το έχεις αυτό; Είμαι Δημοκράτης ρέ! Τ’ ακούς;

    ———————————————————————————————————————————

    44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαική ακούγοντας επεφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;;

    Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;;

    Α ΡΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ……ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ……..

    Μου αρέσει!

   2. Μα για αυτό οι «δημοκράτες» τον έχωσαν μέσα και δεν ξαναείδε τον ήλιο.
    Γιατί χάλασε την πιάτσα. Γινόντουσαν έργα κοινής οφελείας(απαράδεκτο) και κανείς δεν μάσαγε μιζάρες (απαραδεκτότατον). ΄
    Κάτσε να τον χώσουμε μέσα να μην γίνονται και συγκρίσεις, είπαν οι επαγγελματίες εργολάβοι της λαϊκιάς δημοκρατιάς, οι δαφνοστεφανωμένοι «ηδού πουλυτεχνείου» που πιάνουν μισθούς από 5 μεριές.
    Να αρχίσουμε να συγκρίνουμε αναλογικά πόσο έργα έγιναν τότε και πόσα έχουν γίνει ανά 7ετία μεταπολιτευτικής «δημοκρατιάς» και να συγκρίνουμε τα κόστη;;;;
    Όχι βέβαια! βάζουμε την ταμπέλα «χουντικός» κι έξω απ’ την πόρτα.
    Γιατί αλλιώς μπορεί να θυμηθούμε και τα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ που είχαν αρχίσει να φτιάχνονται στη Σύρο…. αλλά οι μεταπολιτευτικοί δημοκρατιάδες δεν ανέχονταν τέτοια χουντικά κατάλοιπα στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας…
    Βασικά δεν ανέχονταν να υπάρχει καν βιομηχανική ή άλλη παραγωγή.
    Το όνειρό τους ήταν εξαρχής να γίνουμε όλοι γκαρσονάκια.
    Πόσες φορές έχουμε ακούσει από τους πολιτικάνηδες την ατάκα «Κακά τα ψέμματα, η Ελλάδα έχει μόνο τον τουρισμό»; Πόσες;
    Τυχαίο; δεν νομίζω.
    Για δείτε ποια γλαύκα ξανακομίζει για πολλοστή φορά ες Αθήνας ο μικρός Αντουάν;
    Ααααα! Πάλι έβαλε την κασέτα του τουρισμού! Τυχαίο;;;

    Τώρα έχουμε παραγωγικούς δείκτες 0000000000000

    Τα πιο αντιπαραγωγικά υπουργεία που τρέφουν υπουργούς κηφήνες είναι το Οικονομικών, αφού δεν υπάρχει οικονομία, το εργασίας και δήθεν κοινωνικής ασφάλισης, το υγείας, αφού είναι ανύπαρκτο το έργο τους και πρέπει να καταργηθούν ως οργανικές θέσεις οι θέσεις των υπουργών τους.

    Και το Δια βίου αναλφαβητισμού που δεν έχει απλά δείκτη μηδέν αλλά -100000000000000000000000000. Είναι μακραν το γελοιδέστερο το πιο αντιπαραγωγικό και το πιο ξεφτυλισμένο.

    Μου αρέσει!

   3. Το ποση προπαγανδα ειχαμε δεχθει ως παιδια και εφηβοι ειναι απιστευτο. Οταν ετυχε να ακουσω καποια πραγματα και αρχισα να ψαχνω το τι εγινε στην 7ετια και μετα επεσα πραγματικα απο τα συννεφα. Ας πουμε θυμαμαι οτι ειχαμε παει σε μια εκθεση για το πολυτεχνειο που διαβαζαμε για τα θυματα του πολυτεχνειου.. η λιστα με τα ονοματα δεν ειχε τελος! Και μετα εμαθα οτι υπηρχε συνταξη για τις οικογενειες θυματων του πολυτεχνειου την οποια δε διεκδικησε κανεις! Ολα αυτα ομως μονο μετα απο ψαξιμο και ερωτησεις προς μεγαλυτερους… Αυτη ειναι η συγχρονη «δημοκρατια». Η γενια «της πληροφοριας» και του facebook δεν ξερει την τυφλα της!

    Μου αρέσει!

 22. Οι μάσκες πέσανε: ο γιος του Ψυχάρη σύμβουλος του Σαμαρά!!!

  Και, επισήμως, ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας, υπογράφει σήμερα άρθρο στην εφημερίδα του μπαμπά του, το ΒΗΜΑ, με την ιδιότητα του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά!

  Ο τίτλος του άρθρου: ‘Εκμετάλλευση με άμεσα οφέλη για τον φορολογούμενο», αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Ας γράφει στην εφημερίδα του πατέρα του όσα κείμενα θέλει.

  Τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:

  – δηλαδή απ΄ όλους τους συμβούλους πρεσβείας με βαθμό α΄, μόνο ο γιος του Ψυχάρη είχε τα προσόντα να διοριστεί διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ;

  – μήπως έχουν βάση τα όσα ακούγονται ότι ο υιός Ψυχάρη προαλείφεται και για βουλευτής της ΝΔ;

  – τι ακριβώς μήνυμα στέλνει ο κ. Σαμαράς στους νεοδημοκράτες; μήπως ότι πρέπει να δεχτούν τον διορισμό του υιού του μεγαλοεκδότη και μεγαλοπαράγοντα της χώρας ως λογικό και φυσιλογικό γεγονός;

  -που πήγαν οι κορώνες περί αξιοσύνης, περί διαπλοκής και διαφάνειας;

  ΥΓ1. Αλήθεια, ο υιός Ψυχάρη ψηφίζει ΝΔ;

  ΥΓ.2 Μήπως ψήφισε και τον Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές;

  ΥΓ.3 Ελπίζουμε η ΝΔ να διορίσει σύντομα σε καίριες θέσεις και φυσικά να συμπεριλάβει και στα ψηφοδέλτιά της και τους άλλους γόνους των εκδοτών και μεγαλοπαραγόντων αυτής της χώρας, ήτοι Μπόμπολας, Αλαφούζος, Κόκκαλης και λοιπές . νεοδημοκρατικές δυνάμεις!

  ΥΓ 4. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι: επί παντοδυναμίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ο εκδότης της » Βραδυνής» Τζώρτζης Αθανασιάδης ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό να πάρει στο γραφείο του, ως ιδιαιτέρα του την κόρη του. Ο ιδρυτής της ΝΔ μ΄ ένα ξερό, Σερραϊκό, όχι, απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα το ρουσφέτι που του ζήτησε ο καλός του φίλος.

  Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!

  Μου αρέσει!

 23. Μπράβο Αντώνη! Την τσάκισες τη διαπλοκή: Ο γιος Ψυχάρης λέει και επίσημα ότι είναι σύμβουλος του Σαμαρά!

  Άρθρο γράφει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο γιός Ψυχάρης και υπογράφει σαν «Σύμβουλος του Α. Σαμαρά»… ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ! Να τον χαίρεσαι!!

  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος της διαπλοκής ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στην Καλαμάτα! Φυσικά η επιλογή της Μεσσηνίας όπου ο Σαμαράς μπορεί να βγάλει βουλευτή ακόμα και τον ΓΑΠ αν θέλει, …. είναι σίγουρα τυχαίαααα…

  Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο γιος Ψυχάρη ψηφίζει μια ζωή ΝΔ και ψήφισε Αντώνη και στις εσωκομματικές εκλογές οπότε ο Αντώνης έβγαλε την υποχρέωση… και για να ξέρετε τον Αντώνη το Νοέμβριο του 2009 τον ψήφισαν και ο γιος του Μπόμπολα, ο γιος του Αλαφούζου… θα τον ψήφιζε και ο γιος του Θέμου αλλά είναι μικρός και γι αυτό τον ψήφισε το παχύδερμο…

  Οπότε αναμένουμε να βγάλει και σ’ αυτούς την υποχρέωση ο Σαμαράς… που ως γνωστόν δεν είναι γαϊδούρι και εκτιμάει αυτούς που τον ψήφισαν και του στάθηκαν…

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

  Μου αρέσει!

 24. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ » ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΧΟΥΝΤΑΣ »

  Η δραχμή από ταπεινός καί ανεπιθύμητος συγγενής των ξένων χρηματιστηρίων κατέστη, κατ’ επίσημον γενικήν αναγνώρισιν, έν εκ τών σκληροτέρων νομισμάτων τού διεθνούς νομισματικού συστήματος.
  Εις τό διεθνούς προβολής Οικονομικόν Δελτίον (τεύχος Αυγούστου 1968) της First National City Bank, η δραχμή αναφέρεται ως τό σταθερώτερον ευρωπαϊκόν νόμισμα καί μεταξύ τών εννέα σταθερωτέρων τού κόσμου.

  Ο τιμάριθμος

  Η υγιής οικονομία της χώρας περιώρισε τήν αύξησιν τού τιμαρίθμου εις 1,7% διά τό 1967, έναντι αυξήσεως 5% του 1966 καί 3% του 1965. Απόλυτος σταθερότης τών τιμών επετεύχθη κατά τό 1968, εντός τού οποίου τό μέσον επίπεδον τού τιμαρίθμου ενεφάνισεν αμελητέαν αύξησιν κατά 0,3% μόνον.

  Η κεφαλαιαγορά

  Η αξία τών χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήλθε κατά τό 1969 εις τό επίπεδον τών 1.885 εκατ., σημειωθείς ούτω αυξήσεως κατά 85% έναντι του 1967 καί 151% έναντι του 1966. Περισσότερον εντυπωσιακή υπήρξεν η άνοδος εις τας επί μετοχών συναλλαγάς, ανελθούσας εις 720 εκατ. δρχ. σημειωθείσης αυξήσεως κατά 142% έναντι του 1967 και 208% του 1966. Η μέση ετήσια άνοδος του δείκτου ανήλθε κατά το 1968, εις 49% έναντι του 1967 καί εις 58% έναντι του 1966.

  Η χρηματοδότησις τής οικονομίας

  Διά τών ληφθέντων πιστωτικών μέτρων, απεδεσμεύθη το πιστωτικόν σύστηπα εκ τών αναχρονιστικών μεθόδων καί εισήχθησαν σύγχρονοι μέθοδοι χρηματοδοτήσεως, ιδιαιτέρως εισ τάς παραγωγικάς δραστηριότητας εις τούς τομείς τών οικοδομών, του εμπορίου, της γεωργίας, των επαγγελματιών του τουρισμού, των ναυπηγήσεων, των γεωργικών βιομηχανιών, της βιοτεχνίας και τών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Συμφώνως πρός τα στοιχεία τής Τραπέζης τής Ελλάδος, το συνολικόν ύψος τής χρηματοδοτήσεως τής οικονομίας τής χώρας ανήλθε κατά τήν 31ην Δεκεμβριου 1968 εις 96.574 εκατ. δρχ. η συνολική χρηματοδότησις του ιδιωτικού τομέως ανήλθε κατά το αυτό έτοσ εις 80.740 εκατ. δρχ. Ευρυτάτη υπήρξεν η συμμετοχή εις τήν χρηματοδότησιν τής οικονομίας τών καθαρώς επενδυτικών τραπεζών κατά το 1968. Η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως εχορήγησεν εις βιομιχανίας δάνεια ύψους 528 εκατ. δρχ., ενώ η Τράπεζα Επενδύσεων προέβη εις επενδύσεις εις τήν βιομηχανίαν συνολικού ύψους 196 εκατ. δρχ.

  Το δημόσιον χρέος

  Hellenic General Government Gross Public Debt, as a percent of nominal GDP:

  ΕΤΟΣ %

  1970 17.4

  1975 18.3

  1980 22.6

  1985 47.2

  1990 89.0

  1995 103.0

  2000* 108.7

  2005 150

  2010 180

  (*) Estimate and projection.
  Source: Analytical Databank, OECD

  ——————————————————————————–

  Το οικονομικό θαύμα της 21ης Απριλίου

  Και νέα έκθεση της ΕΟΚ ομολογεί το οικονομικό θαύμα που συνετελέσθη επί διακυβερνήσεως της χώρας από την στρατιωτική κυβέρνηση της 21ης Απριλίου! Πρόκειται για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΟΚ που αναφέρεται στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προτείνει τρόπους ενισχύσεώς της. Στην έκθεση αυτή διαβάζουμε:

  Ο μέσος ετήσιος ρυθμός του ΑΕΠ της Ελλάδος την περίοδο 69-73 ήταν 7.8% έναντι αντιστοίχου ρυθμού της κοινότητας 4.6%. Την περίοδο μετά την πρώτη πετρελαϊκή κρίση (73-80) η αύξηση ήταν 3.5% έναντι 2.3% της Κοινότητας. Από το 1980 όμως και μετά και για την περίοδο 80-86 ο ρυθμός γίνεται μικρότερος του αντίστοιχου της Κοινότητας 0.7% έναντι 1.4%. Οι ρυθμοί για το 1986 και 1987 είναι 1.3% και 0.7% αντίστοιχα, ενώ οι εκτιμήσεις για την Κοινότητα είναι πιο ενθαρρυντικές 2.5% και 2.2%

  Είναι φανερό ότι τα χρόνια 79 και 80 είναι το σημειό καμπής της προηγούμενης τάσεως. Η κρίση επηρέασε λιγότερο τον τομέα ρυθμού αυξήσεως της βιομηχανίας από 6.1% την περίοδο 72-79 γίνεται αρνητικός (0.7%) την περίοδο 80-85. Η συμμετοχή του προϊόντος της μεταποιήσεως στο ΑΕΠ από 21.3% το 80 πέφτει στο 18.7% το 1985 (στα επίπεδα του 1972).

  Η κατανάλωση

  Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αυξήσεως της εσωτερικής ζητήσεως για προϊόντα μεταποιήσεως την περίοδο 72-79 σε πραγματικούς όρους ήταν 6.2% έναντι 3.6% της Κοινότητας των 4. Η εικόνα όμως άλλαξε τελείως την επόμενη περίοδο 79-85 με πτώση του μέσου ρυθμού στο -0.6% έναντι ρυθμού 0.1% για τους 4 της Κοινότητας. Η ανάκαμψη που άρχισε το 1983 δεν ήταν ακόμη επαρκής ώστε να επιτευχθεί το επίπεδο του 1979. Στις εξωτερικές αγορές τα μερίδια της χώρας παρέμειναν σχετικά σταθερά μεταξύ των ετών 74 και 1985. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το κόστος στο εσωτερικό δημιούργησαν αναμφίβολα προβλήματα στις εξαγωγές. Στην περίοδο 70-79 παρατηρήθηκε μια ανάπτυξη των κλάδων των υφαντικών, χημικών και μη μεταλλικών ορυκτών παρόμοια με εκείνη που χαρακτήρισε τις πρόσφατες βιομηχανοποιημένες χώρες (MICS). Μετά την κρίση του 1979-80 οι κλάδοι των τροφίμων και των χημικών δεν επηρεάστηκαν αισθητά, ενώ δυσμενής ήταν η εξέλιξη του κλάδου των υφαντικών.

  Η σχέση μεταξύ παραγωγικότητας και απασχολήσεως

  Την περίοδο 72-79 η παραγωγικότητα της εργασίας για το σύνολο της οικονομίας αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό (2.8%) λίγο μεγαλύτερο από εκείνο της Κοινότητας (2.5%). Η τάση αυτή συνεχίστηκε και μεταξύ των ετών 79-85 1.3% έναντι 1.4% της Κοινότητος. Η αύξηση της παραγωγικότητος για το 1986 εκτιμάται μικρότερη από εκείνη της Κοινότητος (1.0% έναντι 1.9%) ενώ το 1987 προβλέπεται μείωςση κατά 0.8% έναντι θετικού ρυθμού της Κοινότητος 1.5%

  Επενδύσεις

  Από το 1974 και μετά οι επενδύσεις στην μεταποίηση μειώνονται. Παρατηρείται μικρή ανάκαμψη το 1979-80 και το ποσοστό στο σύνολο των επενδύσεων το 1984-85 ανέρχεται στο 14.5% δηλαδή στα επίπεδα του 1970. Επιπλέον οι επενδύσεις υλοποιούνται σε παραδοσιακές βιομηχανίες όπως τροφίμων, υφαντικών, ενδύσεως, τσιμέντου κλπ. Το ποσοστό συμμετοχής των επενδύσεων σε παραδοσιακούς κλάδους μειώνονταν μέχρι το 1970 και κατόπιν είχε ανοδική πορεία. Αντίθετα η συμμετοχή των επενδύσεων σε κεφαλαιουχικά αγαθά σημείωσε

  αντίστροφη πορεία. Οι δημόσιες επενδύσεις στη μεταποίηση ενώ στην περίοδο του 70-75 ήταν το 2% του συνόλου των επενδύσεων του κλάδου, το ποσοστό ανέρχεται στο 5% την δεκαετία του 75-85.

  Οι άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό εμφανίζονται την δεκαετία του 1960 (Ν. 2687/53) και ανέρχονται στο 61% του συνόλου των επενδύσεων την μεταποίηση και υλοποιούνται σε μονάδες παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών. Στο τέλος της δεκαετίας του 70 το ποσοστό μειώνεται στο 4% και στρέφεται στην παραγωγή καταναλωτικών αγαθών. Η μείωση αυτή αντανακλά κυρίως διεθνείς τάσεις καθώς και την επίδραση της βαθμιαίας απώλειας του πλεονεκτήματος του κόστους εργασίας.

  Μου αρέσει!

   1. Άντε ρε κέρατο κορνιζωμένο και σύ και ο Καζάκης σου!!!
    Έκανε η Επανάσταση αλχημίες στην οικονομία για να φαίνετε
    καθαρή που; Σε ποιόν ;;;;
    Έχετε κάψει τον εγκέφαλο με τον Μάρξ και τον Λένιν!!

    Μου αρέσει!

 25. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟ.
  ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21/4/67 ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΔΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΠΙ 37 ΕΤΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
  ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ..ΒΡΙΘΕΙ ΤΟ YOUTUBE ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
  ΚΑΙ ΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ.
  ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ
  Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

  Μου αρέσει!

 26. Αν πραγματι αυτοι ειναι μονο οι στιχοι που τραγουδησαν.

  Ξερετε τι κανατε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ?

  Α. Ξεφυγατε απο την προπαγανδα τους που θελουν να αρπαξουν τη κριση σας και γενικα το μυαλο σας.
  Β. Ειναι δυσκολο να σας κανουν ρομποτ!
  Γ. θα ειναι δυσκολο σαν αβουλοι , αυριο να τους υπακουσετε και να τους προστατεψετε εναντιον του λαου ..εχθρου!
  Δ. Αξιωματικος σημαινει αβουλος , ρομποτ, και δουλικος τους..

  ΚΑΙ ΕΧΡΧΕΣΘΕ ΜΩΡΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ?

  ΕΡΧΕΣΘΕ ΕΣΕΙΣ , ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ (?) ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ?

  ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

  ΕΡΓΑΤΗ-ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ?

  ΑΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  ΕΓΚΛΗΜΑ!
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ!

  Την …βαψατε!

  Το συνθημα αυτο ηταν δικο μας.
  Το Νοεμβρη του πολυτεχνειου!
  Των ..ξενων πρακτορων!
  Των μιασματων!
  Των αναρχικων και περιθωριακων!
  Των απλυτων και μολυσμενων..!
  των κομμουνιστων..!
  Των ..ενοπλων φοιτητων!!!

  Την ..βαψαμε τοτε!
  μαλλον μερικοι θα την βαψουν και απο εσας…
  ωστε να καθησετε οι αλλοι ..κλωσες!

  Ετσι ειναι τα παιχνιδια λεβεντες!
  Δεν μαθαινετε σημερα το συνθημα ..

  Ο ελληνας αξιωματικος ,
  δεν πειναει,
  δεν νυσταζει,
  δεν ζηταει,
  δεν κανει πισω,
  δεν σκεπτεται ,μονο υπακουει,
  δεν …..τραγουδαει,

  Εσεις γιατι ..τραγουδησατε?

  Μου αρέσει!

 27. Φρονώ οτι μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε (και αν έγινε) στην Ευελπίδων. Ενα γενικό πιστεύω μου είναι οτι η κοινωνία μας είναι χτισμένη πάνω στα πάθη της σαρκός και της ψυχής. Ως εκ τούτου, παντού μπορείς να συναντήσεις τα πάντα (οτιδήποτε). Ειδικά η αίσθηση της εξουσίας και της ισχύος συνήθως διευκολύνει την έκφραση και την ικανοποίηση των παθών. Είμαστε ένας άρρωστος κόσμος.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s