olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο πρωθυπουργός – ανδρείκελο, τα μυστικά ταξίδια της χλιδής και τα απόρρητα μυστικά κονδύλια – το μέγα σκάνδαλο που πρώτοι αποκαλύψαμε, κρύβει ένοχα μυστικά…

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 21, 2011

https://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/papandreou_fylakh1.jpg?w=300Είναι μία βρώμικη και σκοτεινή ιστορία την οποία αποκαλύψαμε πρώτοι εδώ και μήνες. Έφτασε στην βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα με όλα τα στοιχεία που φέραμε στην δημοσιότητα. Όλο το ιστορικό εδώ: Επιμένει ο Τσίπρας στο σκάνδαλο με τις απόρρητες δαπάνες! Αρνούνται προκλητικά να απαντήσουν ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΞ . . .

Διαβάστε τώρα ένα απίστευτο παρασκήνιο Φεουδαρχικού μοντέλου που κρύβει πίσω του σκοτεινά μυστικά:

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Ταξίδια χλιδής απ’ τον ΓΑΠ από τα μυστικά κονδύλια

Το κρυφό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, οι λιμουζίνες με ξενόγλωσσους οδηγούς και τα παραστατικά που δεν δόθηκαν ποτέ

Μείζον θέμα παράβασης σωρείας διαδικασιών του υπουργείου Εξωτερικών ως προς τους σκοπούς χρήσης και ως προς τα παραστατικά πιστοποίησης των απόρρητων πιστώσεων (των λεγόμενων «μυστικών κονδυλίων») ανακύπτει μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία.

Η «δημοκρατία» φέρνει σήμερα στο φως συγκλονιστικές πληροφορίες, από τις οποίες προκύπτει ότι, ως πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου -την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβάλει σε αιματηρές και αδιέξοδες θυσίες την ελληνική κοινωνία- περνούσε «χλιδάτα» τριήμερα στο εξωτερικό, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και υπό συνθήκες περίεργης μυστικότητας. Μέχρι και οι οδηγοί που μετέφεραν αυτόν και τη συνοδεία του απαγορευόταν να γνωρίζουν ελληνικά, οπότε τα ερωτήματα για το αντικείμενο αυτών των  ταξιδιών μεγαλώνουν!

Συνειδήσεις που ξυπνούν και γλώσσες που λύνονται εστιάζουν σε πρώτη φάση στο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, του τότε υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και πολυμελούς αντιπροσωπίας κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών στην Ουάσινγκτον, από τη Δευτέρα 8 ως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Δεύτερο ζήτημα, για το οποίο προκύπτουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες πληροφορίες, ανοίγει από τα ταξίδια άτυπου συμβούλου του τέως πρωθυπουργού σε χώρες της ΝΑ Μεσογείου.

Αλλωστε παραμένει ανοιχτό και το γενικότερο θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων κατά την προηγούμενη διετία, για το οποίο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή, τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών (και έμπιστοι φίλοι του) Δημ. Δρούτσας και Στ. Λαμπρινίδης δεν έχουν δώσει ακόμη ικανοποιητικές και πειστικές εξηγήσεις.

Το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται περίπου έναν μήνα μετά το συνέδριο του Νταβός, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσφυγής στο ΔΝΤ, και περίπου 15 ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που οριστικοποίησε το τριμερές σχήμα δανεισμού της Ελλάδας, την τρόικα.

Βερολίνο και Παρίσι

Πριν από την Ουάσινγκτον, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ο τότε πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί του επισκέπτονται, στο Βερολίνο, τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και την Κυριακή 7 Μαρτίου, στο Παρίσι, τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί. Η ελληνική αντιπροσωπία μεταβαίνει απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ουάσινγκτον.

Οι επίσημες συναντήσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ διαρκούν από τη Δευτέρα έως το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Παπανδρέου και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του «χάνονται» από τους δημοσιογράφους έως το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου. Ο τότε πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου, οπότε και σπεύδει, την τελευταία στιγμή, στη Βουλή για την ορκωμοσία της δεύτερης θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έλαβαν ποτέ τα ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) ούτε και την έκθεση λογιστικής τακτοποίησης για την απόδοση δαπανών του συγκεκριμένου ταξιδιού του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι τα εισιτήρια και όλα τα άλλα έξοδα της αποστολής εξοφλήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια, ενώ οι σχετικοί νόμοι και οι εσωτερικές διαδικασίες του υπουργείου Εξωτερικών απαγορεύουν την κάλυψη τέτοιων δαπανών από τις απόρρητες πιστώσεις! Από τη στιγμή δε που δεν υφίστανται ΧΕΠ και λογιστική τακτοποίηση, ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια ποσά πληρώθηκαν και σε ποιους από τα μυστικά κονδύλια.

Η χλιδή, κατά το συγκεκριμένο ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε νοικιάστηκαν λιμουζίνες από εξειδικευμένη εταιρία, με την πρόσθετη υπόμνηση ότι οι οδηγοί τους δεν θα πρέπει να μιλούν ελληνικά.

Στο κόλπο και σύμβουλος του Παπανδρέου

Το δεύτερο μείζον ζήτημα, σε σχέση με τα μυστικά κονδύλια, εντοπίζεται στα ταξίδια άτυπου συμβούλου του κ. Παπανδρέου παλαιότερα στην ΠΓΔΜ, από τις αρχές του τρέχοντος έτους στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και, πολύ πρόσφατα, στην Τουρκία. Οι περιοδείες του άτυπου συμβούλου (που διέθετε επίσημη ιδιότητα κατά την υπουργική θητεία του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1999 ως το 2004) χρηματοδοτήθηκαν και πάλι από τις απόρρητες πιστώσεις.

Με την εξαίρεση του κ. Παπανδρέου και της αρμόδιας διαχειρίστριας των απόρρητων πιστώσεων του Γραφείου Πρωθυπουργού, ούτε άλλο πρόσωπο στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε και τα μέλη της Επιτροπής Απόρρητων Δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών έχουν στοιχεία για τα ποσά που εκταμιεύτηκαν και για τους σκοπούς που εξυπηρέτησαν κατά τα ταξίδια του άτυπου συμβούλου.

Η έρευνα από την εφημερίδα «Δημοκρατία»

9 Σχόλια to “Ο πρωθυπουργός – ανδρείκελο, τα μυστικά ταξίδια της χλιδής και τα απόρρητα μυστικά κονδύλια – το μέγα σκάνδαλο που πρώτοι αποκαλύψαμε, κρύβει ένοχα μυστικά…”

 1. κωστας τσαμης said

  Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Τώρα που ανέλαβε το Υπ.Εξ ο κος Δήμας να
  ψάξει και να βγάλει στη φόρα όλες αυτές τις δαπάνες, αν βέβαια θέλει να
  υπάρχει διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου! Προσωπικά πάντως να μου
  επιτρέψετε να κρατώ μικρό καλάθι!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 2. dimitrios agiasofitis said

  Kapote mia edvomadiaia athinaikh efhmerida evaze kat’exakolouthishn to exhs slogan: O Dhmas einai o pio vlakas vouleuths,as erthei na tou
  exhghsoume giati. Vevaia,pote den phge apo oti gnwrizw. Edw pou ta leme,kopse fatsa kai vgale symperasma.

  Errwsthe,

  Dimitrios Agiasofitis

  Μου αρέσει!

 3. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Και ερωτω την τοσα χρονια ..δημοκρατια…των αιρετων μας….!
  Ειναι δυνατον να μην μπορουν να ..ΔΟΥΝ? οι αλλοι εκλεγμενοι απο το λαο ,
  που πανε ..δις……τοσα χρονια?

  Τι εργο αποδιδει ο ιδρωτας μας που βρεθηκαμε
  και …μαμενοι και δαρμενοι?
  και καλα εμεις…
  οι αρχηγοι των κομματων ….ειναι ..εχθρος…τινος αραγε>?

  Εκτος και αν οι κηφηνες διπλα απο την μελισα αρχηγο…τρωγαν ..αδεσποτα το βασιλικο πολτο μας..
  την ωρα που εμεις ..ειμαστε 4 ος λαος παγκοσμια σε εργατικοτητα , συμφωνα με τα δικα τους διεθνη στοιχεια!
  Για ..ψαξτε το το τελευταιο …τεμπεληδε ς και ποριτες ..ελληνες!
  4η σε εργατικοτητα , ωρες εργασιας , συνθηκες κλπ…..

  Μου αρέσει!

 4. .ΤΕΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.. said

  ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ….Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Ο JEFFRY ΕΙΝΑΙ …..ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!! ΡΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Η΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ. ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ ΓΑΜΩΤΟ.

  Μου αρέσει!

 5. iconology2009 said

  Υπάρχει πελώριο ζήτημα εδώ και κάποια στιγμή ο κατήγορος των Ελλήνων πρέπει να βρεθεί κατηγορούμενος. http://iconology2009.wordpress.com/2011/11/21/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BB/

  Μου αρέσει!

 6. […] Ο πρωθυπουργός – ανδρείκελο, τα μυστικά ταξίδια της χλ… […]

  Μου αρέσει!

 7. […] olympia.gr 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὸ Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Ένας Σαμαράς με δυο κεφάλια […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: