Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο “άθλιος σφάχτης λαών” Μ. Αλέξανδρος, Ο Κολοκοτρώνης, ο Μάο και το νέο ΕΑΜ!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς περικοπές και επιλογές. Ίσως η πληρέστερη συνέντευξη που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό με μεγάλες αποκαλύψεις. Την παραθέτουμε ασχολίαστη και θα σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Διαβάστε την, θα εκπλαγείτε:

Συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας – Το ΕΑΜ που έκανε τους παπάδες να πολεμούν πλάι στους κομμουνιστές, χρειάζεται και σήμερα!

Ερώτηση: Αλέξη, εδώ παρουσιάζεις μία πρόταση διακυβέρνησης. Σε αντίθεση με αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα μικρά κόμματα που κάθονται σε μία άκρη και σκούζουν για να μαζέψουν κανέναν ψήφο, εσύ παρουσιάζεις μία ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας! Με δεδομένο ότι πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν εκφραστεί θετικά για τις πολιτικές σου τοποθετήσεις, εάν σου δινόταν η ευκαιρία θα εφάρμοζες την πρόταση σου σε μία κυβέρνηση συνεργασίας; Τι σε χωρίζει από την λαϊκή – αντιμνημονιακή «δεξιά»;

Ήμουν ο πρώτος που είχα μιλήσει πριν από 6 μήνες για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου μετώπου για την σωτηρία της χώρας. Αναφέρθηκα τότε στο ΕΑΜ. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, σε παρόμοιες στιγμές μάλιστα. Και σήμερα έχουμε μία οικονομική κατοχή. Έχουμε έναν άλλου είδους πόλεμο. Τι έκανε τότε η Αριστερά; Είπε ότι το πρώτιστο πατριωτικό καθήκον είναι η απελευθέρωση. Για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, προηγείται η απελευθέρωση. Και έτσι γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της Αριστεράς στην χώρα. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα με τους Παπάδες. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα στους αστούς. Τους πατριώτες όμως. Και σήμερα λοιπόν ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα στους τραπεζίτες την υπερεθνική ελιτ και τα λαμόγια με αντίπαλο τα μεσαία στρώματα και τους εργαζόμενους. Εάν υπάρχουν λοιπόν πολίτες από την λαϊκή δεξιά που θέλουν να συνταχθούν σε αυτό το μέτωπο, εμείς είμαστε ανοιχτοί, πρέπει να συνταχθούν!

Έπεσαν λοιπόν όλοι πάνω μου να με φάνε λέγοντας ότι εγώ θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές και ανυπέρβλητες δεσμεύσεις σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορεί λοιπόν ως πρόσωπα να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το βλέπουμε και τώρα. Γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει αντιπολίτευση; Διότι έχει πολύ μεγάλες πιέσεις. Εάν βγει κυβέρνηση, αυτές οι πιέσεις θα γίνουν ασφυκτικές. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για έναν νέο μεγάλο συνασπισμό εξουσίας. Που θα εκπροσωπήσει όλες τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο, με σκοπό την δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και σε τελική ανάλυση με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Γιατί το συμφέρον των μεσαίων και των κατώτερων στρωμάτων της χώρας, είναι το συμφέρον της πατρίδας μας! Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την Πατρίδα. Το φυσικό μας περιβάλλον, την Ελληνική Γη που οφείλουμε να την διαφυλάξουμε ποσοτικά και ποιοτικά και τα συμφέροντα του λαού. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Βενιζέλος στην βουλή και να λέει ότι πρέπει να ρημάξουμε τους Έλληνες για να σωθεί η πατρίδα… Δηλαδή, τι θα γίνει η πατρίδα χωρίς Έλληνες; Ή με πτωχευμένους Έλληνες;

Δεν θέλω λοιπόν, χωρίς να υπεκφεύγω, να αναφερθώ σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις διότι πιστεύω πως οι σημερινές καταστάσεις επαναπροσδιορίζουν ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό στις συνειδήσεις του κόσμου. Όταν φύγει η μπόρα, όλα θα έχουν αλλάξει. Βρισκόμαστε σε μία στιγμή ιστορικής τομής. Όταν υπάρχει τομή, υπάρχει και ασυνέχεια. Το ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπάρχουν εδώ και 37 χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν και αύριο. Δεν σημαίνει ότι οι νέες δομές θα είναι καλύτερες. Το βάθος της κρίσης μπορεί να συμπαρασύρει σε ανθρωποφαγικές πρακτικές, σε ακραίες λογικές, σε καταστάσεις διχασμού. Εγώ λοιπόν, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για ένωση της κοινωνίας ώστε να αποτρέψουμε τον διχασμό. Οφείλουμε να πάμε ενωμένοι σε μία ανάκτηση της Εθνικής κυριαρχίας, με ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσω της λαϊκής κυριαρχίας. Χωρίς λαϊκή κυριαρχία, δεν υπάρχει Εθνική ανεξαρτησία, δεν υπάρχει δημοκρατία.

Ερώτηση: Θα σου διαβάσω κάτι που ταιριάζει γάντι με αυτά που είπες. “Από τη μια μεριά το καθήκον να πραγματοποιήσει την εθνική επανάσταση, που επιδιώκει να αποτινάξει το ζυγό του ξένου ιμπεριαλισμού, κι από την άλλη μεριά να πραγματοποιήσει τη δημοκρατική επανάσταση, που τείνει ν’ αποτινάξει το ζυγό των φεουδαρχών γαιοκτημόνων στο εσωτερικό της χώρας. Το κύριο από τα δυο αυτά καθήκοντα είναι η εθνική επανάσταση, που αποσκοπεί στην ανατροπή του ιμπεριαλισμού...”

Αλέξης Τσίπρας: Ποιος το είπε αυτό;

Απ: Ο Μάο. Και στο διαβάζω διότι οι καταστάσεις που ζούμε ταιριάζουν με την Ρωσία του Γιέλτσιν ή την Αργεντινή ή την προεπαναστατική Κίνα, τηρουμένων των αναλογιών. Εάν λοιπόν δεν βρούμε Πούτιν ή Κίρσνερ, μπορεί ο Τσίπρας να γίνει ο Έλληνας Μάο;

Αλέξης Τσίπρας (γελώντας): Κοίταξτε, όταν είχα εκλεγεί κάποιος πάλι με είχε ρωτήσει σε κάποια συνέντευξη για τον Μάο και του απάντησα ότι βρίσκω την σκέψη του, ενδιαφέρουσα. Τι ήταν να το πω; Αμέσως με βάφτιζαν «κόκκινο Χμερ», «επαναστάτη χωρίς αιτία» και ότι μπορείς να φανταστείς. Στην σημερινή κατάσταση λοιπόν και ο λόγος του Μάο είναι επίκαιρος, και ο λόγος του Κολοκοτρώνη είναι επίκαιρος και ο λόγος του Βελουχιώτη είναι επίκαιρος. Θυμηθείτε την ομιλία του Άρη στην Λαμία. Τον Άρη που πρόσφατα απεκαταστάθει από την ηγεσία του ΚΚΕ, λειψά βεβαίως. Καλύτερα να τον άφηναν τον άνθρωπο στην ησυχία του. Εδώ λοιπόν πρέπει να έχουμε επιδράσεις από διάφορες πλευρές. Και επαναλαμβάνω ότι η κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Προσωπικά δεν πιστεύω σε σωτήρες. Σωτήρας του εαυτού του μπορεί να γίνει μόνον ο λαός εάν συνειδητοποιήσει την δύναμη που έχει στα χέρια του και εάν ενωθεί σε κοινούς στόχους. Να αφήσουμε λοιπόν αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε αυτά που μας ενώνουν σε κοινούς στόχους. Δεν μπορεί λοιπόν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, όλοι τέλος πάντων αυτοί που δεν έχουν βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι να μην μπορούν να βρουν αυτά που τους ενώνουν. Δεν μπορεί πλέον σήμερα να διχαζόμαστε όπως κάναμε την δεκαετία του ’80 στα γαλάζια τα πράσινα και τα κόκκινα καφενεία. Θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να σώσουμε την πατρίδα μας από αυτή την λαίλαπα και να τιμωρήσουμε επιτέλους τους ενόχους. Η ατιμωρησία είναι διαχρονικό φαινόμενο και ίσως είναι και η αιτία παραβατικότητας της εξουσίας. Πρέπει να υπάρξει τιμωρία αλλά κυρίως να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Εμένα δεν με απασχολεί τόσο να μπει ο Τσουκάτος ή ο Τσοχατζόπουλος φυλακή. Με απασχολεί κυρίως να επιστραφεί πίσω η δημόσια περιουσία που έχει κάνει φτερά και ποτέ δεν βρίσκεται. Υπάρχει τρόπος. Το λεγόμενο περιουσιολόγιο. Όπου δεν θα είναι απλώς τα ακίνητα στο όνομα του ή των στενών συγγενών του, αλλά ολόκληρο το ομόκεντρο πλέγμα κινητής και ακίνητης περιουσίας που μπορεί να διαχειρίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Από λογαριασμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ομόλογα, ακίνητα εξωτερικού, συμμετοχή σε εταιρείες, Ελληνικές ξένες και υπεράκτιες. Ας κάνουμε αυτό και θα σου πω μετά για πότε πατάσσεται η διαφθορά και η φοροδιαφυγή. Δεν μπορούμε να κάνουμε εταιρείες στην Ελβετία και εδώ να δηλώνουμε μισθούς δημοσίου υπαλλήλου. Να δω τότε ποιος κερατάς θα τολμούσε να φοροδιαφύγει, όταν θα γνωρίζει ότι θα του δημευθεί ακόμα και το ήμισυ της συνολικής του περιουσίας! Χρειάζεται αποφασιστικότητα όσο «ακραίες» και αν μπορούν να θεωρηθούν τέτοιες ενέργειες. Δεν μπορεί οι επιτήδειοι να γλιτώνουν και ο άνομος πλουτισμός πρέπει να τιμωρηθεί.

Ερώτηση: Οι αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα» και το διαδίκτυο για την πτώση Καραμανλή και τα παιχνίδια ξένων μυστικών υπηρεσιών έχουν παίξει σε αυτό ρόλο;

Απάντηση: Νομίζω ότι αυτό το περιοδικό έχει συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος, διότι έχει έναν τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και αποκαλύψεις οι οποίες δεν είναι γενικά σκανδαλοθηρικές, αλλά είναι με αδιάσειστα στοιχεία. Είναι ένα περιοδικό γνώμης το οποίο έλειπε. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι το περιοδικό αυτό – όπως και άλλα σοβαρά έντυπα – απευθύνονται σε ένα περιορισμένο κοινό, ενώ εσείς έχετε την δυνατότητα, τα social media, να πιάνουν μια ευρεία γκάμα πολιτών και αυτό είναι ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής αντίστασης, κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ελεύθερης, αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Εάν βρισκόμασταν στο 1960 για να περάσουν αυτά τα μέτρα θα χρειαζόταν δικτατορία.

Το 1990 θα κοίμιζαν απλώς τον κόσμο με τα μεγάλα κανάλια.

Σήμερα όμως η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί λόγω του διαδικτύου.

 Όταν ένα Blog όπως το Ολυμπία, το Taxalia κλπ  που το χειρίζονται 10 άνθρωποι, έχει 200.000 χτυπήματα ή μοναδικούς επισκέπτες, τί να σου κάνει ο κ. Πρετεντέρης, η κα. Τρέμη;

 Ερώτηση taxalia: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγραψε ένα περιοδικό της ΟΝΝΕΔ κάποτε, ήταν άθλιος σφάχτης λαών ή εκπολιτιστής;

Απάντηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και όχι εκ των υστέρων.

Ερώτηση taxalia: Μετά από αυτή την προσέγγιση λοιπόν, δεν θα είχες αντίρρηση  για την ανέγερση αγάλματος  του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα, που όλο εξαγγέλεται και όλο κάπου κολλάει με πρόφαση τον …ΣΥΡΙΖΑ!

Απάντηση: Όχι, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ μάλιστα έχουμε άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα… Ο Μέγας Αλέξανδρος θα ενοχλήσει; Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα, να τα αντικαταστήσουμε!

Ερώτηση: Και ερχόμαστε στο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τον κόσμο που βιώνει στο πετσί του ποικιλοτρόπως. Δεν θα μπούμε σε θεωρίες αν είναι καλή, κακή ή μέτρια. Επί του πρακτέου.

Απάντηση: Εμείς έχουμε λοιδορηθεί για αυτό το θέμα. Εδώ και μια δεκαετία, είχαμε μια ανάλυση ότι το θέμα αυτό θα γίνει κεντρικό το ερχόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Και καταπιαστήκαμε ενεργά με το ζήτημα των μεταναστών, κυρίως από ενδιαφέρον για τους Έλληνες και όχι για τους μετανάστες. Για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και το εξηγώ:

Η ανάλυσή μας ήταν ότι οι επιθέσεις οι ιμπεριαλιστικές, οι αντιθέσεις της παγκοσμιοποίησης θα οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους, εκατομμύρια ανθρώπους, θα δημιουργήσουν τεράστιες μεταναστευτικές ροές από τις χώρες του τρίτου κόσμου στην Ευρώπη. Και αυτό θα γίνει κατευθυνόμενα με σκοπό το κύμα αυτό να χρησιμοποιηθεί ως όπλο των ισχυρών για διάλυση των κεκτημένων δεκαετιών. Πήραμε λοιπόν θέσεις αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των μεταναστών με σκοπό να αποτρέψουμε την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γηγενών, να αναχαιτίσουμε την μαύρη εργασία, την μείωση των αμοιβών, την ισοπέδωση προς τα κάτω.

Στην Ελλάδα έχουμε περιοχές που είναι γκέτο, υπάρχουν περιοχές που είναι αδιάβατο, είναι υποβαθμισμένες. Έχουμε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό, όχι τόσο όσο λένε , αλλά είναι μεγάλος, κυρίως γιατί ο κόσμος αυτός που έρχεται εδώ και δεν θέλει να μείνει εδώ, αλλά να πάει σε άλλες χώρες δεν έχει τη δυνατότητα να πάει και να πάρει ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχουν υπογράψει μια συνθήκη, το Δουβλίνο ΙΙ, που απαγορεύει στην ελληνική κυβέρνηση να δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που μπαίνουν παρανόμως στη χώρα, οι οποίοι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να πάνε στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αγγλία εκεί όπου πιστεύουν ότι θα βρουν δουλειά. Δηλαδή, με λίγα λόγια, με ευθύνη της ΕΕ και με αποδοχή αυτής της πολιτικής από τους Έλληνες κυβερνώντες , η Ελλάδα έχει γίνει μια αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Ελλάδα έχει γίνει ένα διαμετακομιστικό κέντρο, όπου έχει ανοιχτή την πρόσβαση και κλειστή την έξοδο. Φορτωνόμαστε εμείς όλο αυτό το βάρος, την ίδια στιγμή που οι κύριοι Ευρωπαίοι μας φορτώνουν άλλα βάρη.

Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να δει κανείς σε μια πρόταση για το μεταναστευτικό είναι να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση. Ή θα είμαστε σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και θα μοιραζόμαστε τα βάρη ή θα είμαστε σε μια Ευρώπη που κάποιοι θα κάθονται στα ρετιρέ και κάποιοι στο υπόγειο. Να λοιπόν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την Ελλάδα.  Να αναιρέσει μονομερώς το Δουβλίνο 2 και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που θέλουν να φύγουν, να πάνε εκεί που θέλουν να πάνε.

Ερώτηση: Υπάρχει και άλλο επιχείρημα. Η μετανάστευση κοστίζει…

Απάντηση: Τρομάζω στη σκέψη ότι αυτή η κατάσταση μπορεί και να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στην ελληνική κοινωνία και να οδηγήσει σε εύκολες αντιδράσεις «ανθρωποφαγικές». Ξέρετε, αυτό δεν θα είναι λύση, διότι αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και αυτός που έχει από 40 κύματα για να έρθει εδώ π.χ. από εμπόλεμος περιοχές, έχει περάσει από ναρκοπέδια, ό,τι και να του κάνεις «ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».

Ο κίνδυνος είναι ότι αν δεν ενταχθεί στο κοινωνικό περιβάλλον να αποτελέσει ένα απειλητικό στοιχείο για την κοινωνία. Εμείς, ως Αριστερά, επιχειρήσαμε – ανεπιτυχώς όμως γιατί λοιδορηθήκαμε επαναλαμβάνω – να αποτελέσουμε μια ασπίδα στην εύκολη κριτική, ότι το πρόβλημα είναι ο αδύναμος: το πρόβλημα είναι αυτές οι πολιτικές που έχουν φέρει τον αδύναμο εδώ, να διεκ

δικήσουμε δικαιώματα γι’ αυτόν για να προστατεύσουμε και τα δικαιώματα των Ελλήνων και ταυτόχρονα να βρούμε λύσεις που θα έχουν μια προοπτική. Όχι εύκολες λύσεις. Η εύκολη λύση είναι η επιχείρηση «σκούπα». Όμως αυτές οι επιχειρήσεις τον παίρνουν από εδώ και τον πάνε εκεί. Δεν αλλάζει το πρόβλημα, απλά μεταφέρεται από την μια πλευρά στην άλλη. Μια λύση, η οποία θα είχε βάθος και προοπτική θα είναι η διεκδίκηση από την Ε.Ε. να μοιραστεί τα βάρη, να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα και είναι πάρα πολλοί αυτοί.

Ταυτόχρονα να φτιάξουμε και να αποκτήσουμε μια πολιτική, ώστε να πατάξουμε το έγκλημα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα. Η αστυνομία υπάρχει μονάχα για να παρακολουθεί τους ανθρώπους που διαδηλώνουν και οι μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τους βουλευτές! Και εκεί που υπάρχει εγκληματικότητα, δεν υπάρχει αστυνομία.

Ερώτηση: Μικροεγκλήματα τα έχει πει αυτά ο κ. Παπουτσής.

Απάντηση: Τι μικροεγκλήματα; Όταν ο άλλος βγαίνει με μια φωτογραφική μηχανή για να πάει την γυναίκα του στο μαιευτήριο και τον σφάζουν δεν είναι μικροέγκλημα. Αλλά και εδώ, πρέπει να καταλάβουμε ότι στην κορυφή της πυραμίδας του εγκλήματος, βρίσκεται ο μετανάστης και στη βάση βρίσκονται και Έλληνες. Δηλαδή, αυτές οι συμμορίες έχουν τον απελπισμένο μετανάστη στην κορυφή της πυραμίδας – γιατί αυτός θα μαχαιρώσει να πάρει τη μηχανή – αλλά όταν θα πάει να την δώσει στον κλεπταποδόχο, αυτός μπορεί να είναι Έλληνας και όλα αυτά για 10 ευρώ! Εδώ δεν εξαιρώ και κάποιες περίεργες οργανώσεις δήθεν προστασίας των δικαιωμάτων μεταναστών, κάποιες ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται ως προκάλυμμα για στυγνή εκμετάλλευση και δουλεμπόριο. Θέμα που χρήζει σοβαρής διερεύνησης.

 Ερώτηση: Πάντως ο Παπουτσής κατάφερε να διαλύσει τους Αγανακτισμένους!

Απάντηση: Αυτό όντως είναι πολύ σημαντικό έργο! Το κατάφερε με μεγάλη δυσκολία, όμως όπως είδατε κατάφερε να διαλύσει τους Αγανακτισμένους, αλλά όχι και την αγανάκτηση!

 …Κάπου εκεί μπήκαν κουκουλοφόροι κραδαίνοντας μολότωφ και κράνη, ενημερώνοντας ευγενικά ότι έπρεπε να αποδεσμεύσουμε τον πρόεδρο διότι έπρεπε να μεταμφιεστεί σε “Συριζαίο” και να λάβει μέρος σε επιχείρηση προπηλακισμού του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Παγκάλου. Τους καλησπερίσαμε και φύγαμε!

Διαβάστε τα προηγούμενα μέρη:

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

277 thoughts on “Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο “άθλιος σφάχτης λαών” Μ. Αλέξανδρος, Ο Κολοκοτρώνης, ο Μάο και το νέο ΕΑΜ!”

 1. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ (ΟΡΘΩΣ) ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΦΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ?….ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ?…

  ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ…ΕΔΩ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…..

  ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΣΟ ΧΥΔΑΙΑ ΕΒΡΙΖΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,,,,

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ?…..

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ,ΑΙΓΑΙΟ,ΘΡΑΚΗ…..

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ?….
  ΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ?….
  ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ?….

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ…ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΑ INDYMEDIA….

  ΦΑΓΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ…

  ΒΡΕ ΟΥΣΤ……

  Like

 2. Εάν ο Τσίπρας είχε την στοιχειώδη ευελιξία αλλά και εθνική ευαισθησία, θα εκμεταλλευόταν την ερώτηση για να πει ότι:

  Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ο πιο αριστερός αυτοκράτωρ της ιστορίας.
  Ήταν ο Αλέξανδρος, ο απελευθερωτής των λαών. Αυτός που τιμήθηκε από τους κατακτημένους λαούς, που τους απελευθέρωσε από τον Περσικό ζυγό, που δοξάζεται μέχρι και σήμερα από τους λαούς της ανατολής.

  Ο Μ.Αλέξανδρος δεν ήταν μόνον ένας στρατιωτικός γίγαντας αλλά στα χνάρια του Αγησιλάου του Β΄ υπήρξε μια λαμπρή πολιτική και οικονομική προσωπικότητα. Άφησε τους λαούς να αυτοκυβερνηθούν αφού διετήρησε πολλούς Πέρσες σατράπες στις θέσεις τους με αποκορύφωμα τον Πώρο, τον βασιλιά της Ινδίας.
  Μόρφωσε τους Περσοπαίδες και κατηγορήθηκε γιαυτό από τους Μακεδόνες, εικάζεται μάλιστα ότι ίσως να ήταν αυτό ένα από τα αίτια της δολοφονίας του.

  Κατέκτησε τον θησαυρό της Περσεπόλεως και έστησε το πρώτο τραπεζικό σύστημα του κόσμου, έδωσε χρήματα στον Αριστοτέλη να αναπτύξει τις επιστήμες, έχτισε πόλεις, κατήργησε τον δεσποτισμό.

  Εάν λοιπόν είχε λίγο μυαλό η αριστερά, τον Αλέξανδρο δεν θα τον πολεμούσε αλλά θα τον τιμούσε σε κάθε ευκαιρία. Διότι εάν κατηγορήθηκε για κάτι ο Αλέξανδρος, ήταν γιατί δεν υπήρξε αρκετά εθνικιστής.

  Αρκεί να δούμε πως εξαφάνισαν οι αυτονομαζόμενοι ως Αμερικάνοι τους αυθαιρέτως ονομασθέντες ως Ινδιάνους, πως τους κατέκλεψαν πλούτο και γη, και να συγκρίνουμε τους Ισπανοπορτογάλους και Αγγλογάλλους κατακτητές με τον Μ.Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος δεν εξαφάνισε κανέναν λαό, έδωσε και δεν πήρε. Ο Τιτανομεγατεράστιος Αλέξανδρος είναι το διαμάντι της ανθρωπότητος, πάνω από κάθε εποχή, πάνω από κάθε άλλο ιστορικό πρόσωπο. Γιαυτό και δεν θα βρεθεί ποτέ ο τάφος του, δεν συμφέρει, αφού η παγκόσμιος ιστορία δεν έχει βγάλει ισάξιο του Υιού του Διός και εάν ποτέ βγάλει, πάλι Ελληνικά θα μιλάει.
  Τι έκανε λοιπόν ο Τσίπρας; Συνέκρινε τον Μέγιστο των Ελλήνων με τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, με τον οποίο μάλιστα η τότε αριστερά της εποχής συνεμάχησε ώστε με το σύνθημα «οίκαδε» να τελειώσει η Μικρασιατική Εκστρατεία.

  Υποκρισία. Τσίπρα ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ανήκει στην εποχή του. Ανήκει σε όλες τις εποχές.

  Like

  1. Εάν λοιπόν είχε λίγο μυαλό η αριστερά, τον Αλέξανδρο δεν θα τον πολεμούσε αλλά θα τον τιμούσε σε κάθε ευκαιρία. Διότι εάν κατηγορήθηκε για κάτι ο Αλέξανδρος, ήταν γιατί δεν υπήρξε αρκετά εθνικιστής.

   πολύ καλό το σκεπτικό σου.

   Like

 3. Ο πνιγμένος από………. τον Τσίπρα πιάνεται!

  Εδώ ζούμε σε κοσμοϊστορικές καταστάσεις.

  Όσο ποτέ άλλοτε δεν αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα η ένδεια του θεσφάτου της «δυτικής δημοκρατίας».
  Όσο ποτέ άλλοτε δεν αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα η σκλαβιά του ατόμου στο χρήμα.
  Όσο ποτέ άλλοτε δεν αποκαλύφθηκε η δύναμη της τεχνολογίας. Της σε πραγματικό χρόνο μετουσίωσης του ατόμου σε υφήλιο και της υφηλίου σε άτομο.

  Συνάμα , όσο ποτέ άλλοτε δεν αποκαλύφθηκε η δύναμη του Ελληνισμού ανάμεσα στη πενία όλων των υπόλοιπων κοσμοθεωριών.

  Μα είμαστε τόσο χαζοί τελικά που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται τώρα που όλος ο κόσμος μας παρακολουθεί? Όταν λίγο έως πολύ όλοι οι ευρωπαίοι και όχι μόνο βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα? Όταν οι ίδιοι είναι εν πολλοίς πνευματικά μας τέκνα?

  Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των περισσοτέρων να αναζητήσουν σωτήρες ανάμεσα στα τηλεοπτικά ζόμπι που σπαταλούν όλο το χρόνο τους στη προετοιμασία του επόμενου μακιγιαρίσματος και πρόβας μπροστά στο καθρέφτη.

  Ο πραγματικός ηγέτης βρίσκεται ανάμεσα μας. Είναι ένας από εμάς και θα μας παρουσιαστεί σύντομα.
  Ο ηγέτης είσαι εσύ!! Το ξέρεις!! Είτε καθαρίζεις δρόμους, είτε προσπαθείς να πείσεις του συνομιλητές σου στους διαδρόμους της εξουσίας για τη δύναμη του Eλληνισμού.
  Αν είσαι έλληνας το ξέρεις! Έχεις το κάλεσμα……
  Ας ετοιμαστούμε για το μεγάλο γεγονός. Έρχεται……….

  ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΣ ΣΩΖΕΙ

  Like

  1. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ. ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΞΙΟΥΣ, ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ.
   ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ.

   Υ.Γ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ Κ.Κ. ΝΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΠΡΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ

   Like

   1. Όποιος έχει λεφτά σήμερα είναι μέσα στο κόλπο και δεν αξίζει να πολεμίσεις για αυτόν , μόνο αυτός που το σύστημα έχει περιθωριοποιήσει μπορεί να ηγηθεί αυτού που λες …. Τον Πένητα ψάχνεις … Ξέρεις ποιός είναι ο πένητας Βασιλιάς ..??

    Like

   2. Ο λόγος τους συμβόλαιο
    κι έχουν στην πιάτσα βέτο,
    το ούζο πίνουν ανέρωτο
    και τον καφέ τους σκέτο.

    Like

  2. Αυτόν ψάχνεις :
   ————————————-

   Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ & ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ,ΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΕΝ ΤΩ ΑΡΘΡΩ ΤΟΠΩ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΝ. ΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΟΙΚΙΑΣ & ΔΕΔΩΚΑΣΙ ΤΗΝ ΣΤΡΩΜΝΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΑΙΣ ΝΗΣΟΙΣ, ΠΛΕΟΝΤΑ & ΑΛΙΕΥΟΝΤΑ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΟΝ ΧΡΟΝΩ, ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΜΑΗΛΙΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΣΕΤΑΙ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΤΟΥ ΛΙΒΟΣ & ΙΣΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ & Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΣ, & ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΦΟΝΕΥΤΡΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΝ ΕΛΑΙΟΦΟΡΩ ΠΑΚΤΩΛΩ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΩΡΑ Γ’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ & ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΑΡΑΤΤΟΜΕΝΩΝ, Ο Γ’ ΠΡΩΤΟΣ & ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΣΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΙΜΜΕΝΟΣ,Ο ΜΕΛΛΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΝΑΙ,ΔΙΑ ΤΟΞΩΝ & ΣΗΜΕΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΑΝΗΣΕΤΑΙ ΔΕ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΜΕΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ. ΟΣ & ΕΙΣ ΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΠΗ,ΕΓΕΙΡΑΙ Ο ΚΑΘΕΥΔΩΝ & ΑΝΑΣΤΑ ΕΚ ΜΝΗΜΑΤΟΣ,& ΕΠΙΦΑΥΣΕΙ ΣΟΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΑΡ ΣΕ ΛΑΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΝ.
   ΚΑΙ ΕΚ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΥΤΩ ΕΙΠΗ,ΕΞΕΛΘΕ Ο ΚΕΚΡΥΜΜΕΝΟΣ,ΜΗΚΕΤΙ ΚΡΥΠΤΟΥ,ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΖΗΤΟΥΣΙ,ΠΑΝΤΕΣ ΕΞΕΛΕΥΣΟΝΤΑΙ,ΣΥ ΜΟΝΟΣ ΕΙΣΕΛΕΥΣΗ. & ΕΚ ΤΡΙΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΑΚΑΣ ΛΙΘΙΝΑΣ,ΕΝ ΑΙΣ ΕΓΚΕΧΑΡΑΚΤΑΙ ΑΥΤΩ ΛΑΟΝ ΘΕΙΟΝ ΕΚΔΙΚΗΣΑΙ, & ΗΘΗ ΠΟΙΗΣΑΙ ΧΡΗΣΤΑ, & ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΙ,ΟΙ ΕΥΗΡΕΣΤΗΣΑΝ ΤΩ ΘΕΩ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ & ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΧΕΙ ΔΕ ΟΥΤΟΣ ΣΗΜΕΙΑ Ο ΟΝΥΞ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΟΔΟΣ ΤΥΛΩΜΑ ΕΧΩΝ, Η ΛΑΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΗΔΕΙΑ, Η ΟΨΙΣ ΑΥΤΟΥ ΕΥΕΙΔΗΣ, ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ, ΜΕΣΟΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΝ,ΦΑΛΑΚΡΟΣ, & ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΣ, Η ΡΙΣ ΑΥΤΟΥ ΕΓΚΕΚΟΦΥΙΑ, ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΜΕΤΙΩΤΟΙ, ΠΗΝΗΣ ΚΕΚΑΘΑΡΜΕΝΟΣ & ΡΑΚΗ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙΝ ΕΣΤΑΙ ΔΕ ΠΡΑΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΥΜΕΤΑΔΟΤΟΣ,ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ,ΦΟΒΕΡΟΣ,ΑΓΕΝΕΙΟΣ,Η ΔΕΞΙΑ ΧΕΙΡ ΑΡΜΑΤΑ ΔΥΟ ΣΕΙΡΑΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣ.
   ΟΝ ΕΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΔΕΝ ΟΝΤΑ & ΟΥΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΝΤΑ, & ΕΠΙΘΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ ΑΥΤΟΥ, & ΧΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΛΑΙΟΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΟΣ ΓΡΑΦΗΣΕΤΑΙ ΗΛΕΙΜΜΕΝΟΣ & ΕΞΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΜΑΙΛΗΤΩΝ, & ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΝ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΕΚΕΙΝΑΙΣ ΘΛΗΒΙΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, & ΔΩΣΟΥΣΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, & ΧΟΥΝ ΠΑΣΣΟΥΣΙ ΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΥΤΩΝ, & ΒΟΗΣΟΥΣΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ & ΕΙΣΑΚΟΥΣΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗΣΕΩΣ ΑΥΤΩΝ, & ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, & ΑΥΛΙΣΘΗΣΕΤΑΙ ΕΝ ΤΑΙΣ ΝΗΣΟΙΣ, & ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΗΛΕΙΜΜΕΝΟΝ, ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΟΝ & ΑΧΡΗΣΤΟΝ, ΤΟΝ ΠΤΩΧΟΝ & ΑΠΕΙΡΟΒΙΟΝ,ΤΟΝ ΕΛΕΟΥΝΤΑ * ΙΛΕΟΥΜΕΝΟΝ, ΤΟΝ ΓΥΜΝΟΝ & ΒΥΣΣΙΝΑ ΦΟΡΟΥΝΤΑ,ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΝ ΟΝΤΑ ΤΩ ΣΩΜΑΤΙ & ΖΩΝΤΑ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ,Ο ΠΡΟΚΑΤΑΡΞΑΣ & ΕΙΣ ΟΥΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΩΝ,Ο ΑΕΙΔΗΣ & ΠΟΛΥΕΙΔΗΣ, Ο ΕΚ ΜΗΤΡΑΣ ΔΟΥΛΙΚΗΣ & ΕΚ ΓΕΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ,ΕΣΤΙ ΓΑΡ ΔΥΣΩΝΥΜΟΣ ΚΛΗΣΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΗΡΙΩΝΥΜΟΣ ΛΥΚΟΣ, & ΕΝ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΠΕΦΥΚΕΝ ΙΛΛΟΥΣΤΡΙΟΣ,ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΠΑΣΑΝ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑΝ & ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΝ Ο ΠΡΟΚΑΤΑΡΞΑΣ & ΜΗΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΣ ΟΝ ΕΞΟΥΘΕΝΟΥΣΙΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΝΕΚΡΟΝ ΟΝΤΑ & ΜΗΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΝΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ & ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ & ΧΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΛΑΙΟΝ ΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΟΣ ΕΣΤΙΝ ΗΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΖΩΗΝ ΓΑΣΤΡΟΣ ΕΛΑΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΤΟΥ.ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΣΕΤΑΙ ΔΕ ΟΥΤΩ, ΦΑΝΗΣΕΤΑΙ ΑΣΤΗΡ ΗΜΕΡΑ Γ’ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΩΣ ΑΓΟΡΑΣ, & ΩΡΑ Γ’ ΕΝ ΤΩ ΘΕΑΝΔΡΙΚΩ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΝΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ, Ο ΦΑΝΕΙΣ ΑΣΤΗΡ ΟΥΚ ΗΝ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, ΑΛΛ’ ΟΣ ΕΦΑΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, & ΚΗΡΥΞ ΤΡΑΝΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΤΡΙΣΙΝ ΗΜΕΡΑΙΣ & ΝΥΞΙΝ,ΑΝΑΚΑΛΩΝ & ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩΝ ΤΟΝ ΕΛΠΙΖΟΜΕΝΟΝ, ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΩΝ & ΑΚΟΥΩΝ ΤΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΗΓΜΑΤΟΣ ΒΡΟΝΤΩΔΗ ΦΩΝΗΝ,ΕΚΠΛΑΓΗΣΕΤΑΙ, & ΕΞΕΣΤΗΚΟΤΕΣ ΑΜΑ ΤΗ ΧΑΡΑ & ΤΩ ΦΟΒΩ, ΒΟΗΣΟΥΣΙΝ,ΑΓΝΟΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΕΛΠΙΖΟΝΕΝΟΝ, ΤΟΤΕ ΔΡΩΝΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ & ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΘΕΡΜΩΣ & ΕΚΤΕΝΩΣ ΒΟΟΝΤΩΝ, ΣΤΕΝΑΖΟΝΤΕΣ & ΔΑΚΡΥΑ ΧΥΣΑΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΕΣΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙΣ ΘΛΙΨΙΝ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ & ΕΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΔΕΞΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗΣΙΝ ΑΥΤΩΝ, & ΙΛΕΩ ΟΜΜΑΤΙ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, & ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑΣ ΤΟΤΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΓΝΩΣΘΗΣΕΤΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ.
   ΟΡΑΘΗΣΕΤΑΙ ΓΑΡ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΝΕΦΩΔΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΛΑΜΠΡΥΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΕΧΟΝ ΜΕΓΕΘΟΣ ΩΣ ΑΛΩΝΟΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΑΛΟΩΝΤΩΝ ΒΟΟΝΤΩΝ ΕΞ, ΕΣΩΘΕΝ ΚΡΕΜΑΣΘΗΣΕΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΥΩΝΥΜΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΥ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΝ ΤΟΞΟΝ, ΟΙΟΝ ΕΘΕΤΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙΝ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ,ΑΓΝΟΟΥΝΤΩΝ ΔΕ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΝ ΤΩ ΚΛΙΜΑΚΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, & ΠΛΗΡΩΘΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΣΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΙΔΟΝΤΕΣ ΔΟΞΑΖΟΥΣΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ & ΤΗΣ ΓΗΣ & ΔΡΟΜΑΙΩΣ ΣΠΕΥΣΟΥΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ, & ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ & ΓΗΡΑΙΟΝ ΑΝΑΚΤΑ ΜΕΤΑ ΛΑΜΠΑΔΩΝ & ΒΑΙΩΝ, ΦΕΡΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΕΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΝ, & Ο ΚΥΡΗΞ ΒΡΟΝΤΩΔΗ ΤΗ ΦΩΝΗ & ΜΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΕΙΠΗ. “ΑΡΕΣΤΟΝ ΥΜΙΝ ΟΥΤΩΣ;” ΤΟΤΕ ΛΗΨΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΣ ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ & ΕΚΣΤΑΣΙΣ & ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΑΡΑΝΤΕΣ ΕΙΠΩΣΙ, “NAI, KYΡIE, OTI ΣΥ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩΚΑΣ ΗΜΙΝ ΑΡΕΣΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΣΤΙ”, & ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝΤΕΣ ΜΕΛΠΕΣΙΝ ΑΥΤΟ ΑΔΟΥΣΙΝ ΕΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΝ, & ΑΝΑΒΙΒΑΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΕΦ’ ΥΨΗΛΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΚΑ΄ΛΕΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΙΤΑ ΑΛΛΟΙΩΘΗΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, & ΟΔΗΓΗΣΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΙ ΑΝΔΡΩΝ ΛΕΥΚΟΦΟΡΩΝ ΕΥΝΟΥΧΩΝ & ΕΙΣ ΩΤΑ ΑΥΤΟΥ ΛΑΛΗΣΟΥΣΙ Α ΜΕΛΛΕΙ ΠΡΑΤΕΙΝ. ΟΙ Δ’ ΕΠ’ ΑΥΤΩ ΘΕΚΗΣΑΝΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, & ΟΙΚΕΙΑΙΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΦΙΓΓΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ & ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΔΕ ΕΝΔΟΞΩΝ & ΟΝΟΜΑΣΤΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΚΩΔΕΙΣ ΤΟΠΟΥΣ & ΣΤΡΑΓΓΑΛΩΔΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, & ΠΑΝΤΕΣ ΔΟΞΑΣΟΥΣΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ & ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ.

   ΕΞΗΛΘΕ ΔΕ Η ΦΗΜΗ & Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΤΟΠΩ, & ΕΞΗΛΘΟΝ ΣΟΦΟΙ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ & ΚΟΙΚΙΣΤΟΡΕΣ & ΥΠΑΤΟΙ, & ΣΑΤΡΑΠΑΙ & ΤΟΠΑΡΧΑΙ, & ΕΠΑΡΧΟΙ & ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, & ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΝ ΡΩΜΗ ΕΣΤΙΝ,ΗΧΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΑΝ & ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΝ,ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΔΕ & ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ, ΕΛΑΒΟΝ ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΟ ΕΥΑΤΟΥ ΚΑΤΑΘΥΜΙΟΝ, ΕΡΩΤΩΣΙ ΔΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ, ΛΕΓΟΝΤΕΣ “ΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ;” Ο ΔΕ ΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΛΕΓΕΙ, “Ο ΠΤΩΧΟΣ, Ο ΠΤΩΧΑΛΕΩΝ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΙΩ, ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΗΝ ΔΡΑΠΕΤΗΣ, & ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟΝ ΤΑΣ ΛΣΤ’ ΗΜΕΡΑΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΠΕΝΗΣ, Ο ΕΛΕΩΝ ΠΤΩΧΟΥΣ & ΠΕΝΗΤΑΣ, ΤΟ ΔΕ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΙΩΤΑ ΚΑΙ Ω, ΣΥΝ ΤΗ ΜΑΚΡΑ, Ο ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΩ, & ΕΛΗΛΥΘΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑΝ, ΙΝΑ ΤΟΥΤΟΥΣ ΦΥΛΑΤΤΩ ΧΡΟΝΟΥΣ ΛΣΤ’.ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΥΟΝΑΙ,ΟΘΕΝ ΕΞΗΛΘΟΝ, ΕΙΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ & Ο ΛΥΚΟΣ ΟΛΙΓΑΣ ΤΙΝΑΣ ΗΜΕΡΑΣ.

   http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=2&t=224

   Like

   1. γιατί Ρώμη; δεν σου κάνει εντύπωση; έχεις χρονολογικά τοποθετήσει την συγγραφή του κειμένου;

    προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να γίνω subject κανενός, είμαι πολίτης. αυτά όλα που λέει το κείμενο είναι ύποπτα και μειώνουν την πνευματική εγρήγορση του απλού κοσμάκη.

    Like

   2. Το κείμενο υποτίθεται πως είναι του Λέοντα του Σοφού , πιθανός όμως έχει δεχθεί επεξεργασία από του Βενετούς .. Στην Βενετία υπήρχε ειδικό τμήμα με Καπουτσίνους που διαστρέβλωναν συστηματικά τα Σιβυλλικά κείμενα και τις Βακίδες για προπαγάνδα , ιδιαίτερα τις προφητείες ..

    Τώρα στο κείμενο .. Η προφητεία του Λέοντος του Σοφού γνωρίζουμε ότι όντως υπάρχει , φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ακριβώς αυτή κατά γράμμα , αλλά να λίγο παραλλαγμένη πχ. “Ο ΕΚ ΜΗΤΡΑΣ ΔΟΥΛΙΚΗΣ & ΕΚ ΓΕΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ,” σε άλλα κείμενα το συναντάμε ως “ΕΚ ΜΗΤΡΑΣ ΔΟΥΚΙΚΗΣ ” , όμως είναι ΔΟΥΛΙΚΗΣ και όχι ΔΟΥΚΙΚΗΣ και αυτό γιατί αφορά Βασιλιά κατακτημένου γένους που πρόκειται να αναστηθεί ,εννοώντας να ξαναζήσει αυτό το Γένος , άρα ορθώς είναι ΔΟΥΛΙΚΗΣ σε αυτό το κείμενο , αφού αυτός και η Γονείς του είναι Δούλοι στο καθεστώς που βρίσκονται , καλή ώρα σαν και τώρα …

    Πάμε τώρα στο ζητούμενο σου το περί ΡΩΜΗΣ …

    Προφανώς αυτός που επεξεργάστηκε το κείμενο δεν έκανε πολλές αλλαγές για να θεωρηθεί όσο γίνετε πιο γνήσιο ,όμως αυτό ήταν Καθολικός που έκανε την επεξεργασία , έτσι όταν έφτασε στο ΝΕΑ ΡΩΜΗ , δηλαδή την Κωνσταντινούπολη , είναι πολύ φυσικό να παρέλειψε το ΝΕΑ και να άφησε μόνο το της ΡΩΜΗΣ ….

    Όμως επειδή το κείμενο είναι σιβυλλικό το “ΡΩΜΗ” δεν είναι απαραίτητο να έχει και αυτό επεξεργαστεί , αλλά να είναι συμβολικό , δηλαδή να αναφέρετε στην νέα ακμή ή στην νέα εξουσία που ανατέλλει …

    Άλλο παράδειγμα για το συμβολικό της Σιβυλλικής γραφής είναι η φράση :

    “Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ & ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ,ΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΕΝ ΤΩ ΑΡΘΡΩ ΤΟΠΩ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΝ. ΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΟΙΚΙΑΣ & ΔΕΔΩΚΑΣΙ ΤΗΝ ΣΤΡΩΜΝΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΑΙΣ ΝΗΣΟΙΣ, ΠΛΕΟΝΤΑ & ΑΛΙΕΥΟΝΤΑ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΟΝ ΧΡΟΝΩ”

    Το ότι τον έχουν διώξει από το σπίτι του μπορεί να σημαίνει πως στο παρελθόν το γένος του υπήρξε μετανάστης και πως έχασε την εξουσία που είχε , του πήρανε δηλαδή τον βασιλικό του οίκο . Το νησί που κατοικεί δεν είναι υποχρεωτικά νησί , μπορεί να είναι και μάλλον είναι η μοναξιά , δηλαδή είναι κάπου μόνος δεν συμμετέχει σε καμία δράση , ούτε εργάζεται όπως μας λέει παρακάτω το κείμενο . το πλέοντα και αλιεύοντας , σημαίνει πως περιπλανιόταν από εδώ και από εκεί , ψαρεύοντας το κόσμο γύρω του για να τον γνωρίσει και το 70 είναι η ολοκλήρωση και όχι 70 χρόνια , δηλαδή το 7 δηλώνει την εβδομάδα , το σύνολο και το υπερθετικό 70 μας δηλώνει πως έκλεισε τον κύκλο του αυτόν της περιπλάνησης και πως ότι ήταν να μάθει το έμαθε και πως είναι έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα , αυτά που του έχει υπαγορεύσει η μοίρα και ο Θεός ….

    Για να μελετήσεις ένα Σιβυλλικό κείμενο , θα πρέπει να σκέφτεσαι και σαν Σίβυλλα ….

    Like

   3. να διαβάσεις το Χειρόγραφο, μια καλομελετημένη μπούρδα σαν αυτό εκτόπισε τον Νταν Μπράουν (άλλος μπουρδάρας άλλη ροδόσταυρη σκατουλα απο κει) απ’ τα ευπώλητα στο είδος. η μπούρδα αυτή αναφέρει όμως πάρα πολλά που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τελίτσες. κάνε κι ένα πέρασμα από Μπαουντολίνο του Έκο.

    επειδή μιλάς για Σίβυλλα μία άποψη σε περιμένει στο Χειρόγραφο κι έχει να κάνει με τις τελευταίες μέρες της Πομπηΐας καθώς και κάτι ρωμαϊκά ανάκτορα κάτι ναυάγια κάτι Αγγλίες κάτι περίεργα μουσεία, κάτι κώδικες κάτι τάφους στην Ρώμη. και καταλήγουμε στο τέλος σε μία μεγάλη τελετη κάπου. έχει σασπενς η μπουρδα.

    επίσης καλό είναι να λάβουμε υπόψιν μας μία άποψη για τον τάφο του Μ. Αλεξανδρου, ποιοι θα επωφελούντο από την τέλεια κρυψώνα γιατί μάλλον εκεί που ήταν δεν είναι πια, μάλλον μεταφέρθηκε αφού πρώτα αλλοίωσαν τον αρχικό τάφο ώστε να φανεί όταν βρεθεί πως άλλου ήταν το πιο πιθανό.

    λες εσύ να μην ξέρουν που είναι; κι αν μπλέξεις με Σίβυλλα σου λέω διάβασε το Χειρόγραφο. διαβαζοντας την μπουρδα σιβυλλικά βλέπεις και γιατί οι χριστιανοί έχουν επιλέξει την τρομολαγνεία και την εσχατολογία και πάντα έτσι κουτσουρεμένοι θα οδεύουν προς το τέλος του κόσμου.
    δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση το κείμενο αυτό και το σοφός το κρατώ για προσωπικότητες όπως ο Σωκράτης. εγκάθετη αρλούμπα από το παρελθόν ενώ έχω να ξεσκαρτάρω τόσες από αυτές που βγαίνουν στο παρόν;

    h**p://www.dioptra.gr/page.aspx?itemID=PPG178_1294

    νο θενκς. μου αρκεί λίγο σασπενς που και που και καμμια νέα πληροφορία ανάμεσα σε μπουρδες.

    Like

   4. νέα πληροφορία ανάμεσα σε μπουρδες που μεγαλώνει το πλάνο* συμπληρώνω.

    φιλικά
    ν.

    Like

   5. Επειδή εγώ Νικολέτα δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με μπούρδες , δες αυτή την διατριβή για την προφητεία του Λέοντος του Σοφού … Μπορεί να είναι λίγο μεγάλη και σε μερικά σημεία να μην φαίνετε καθαρά , αλλά θα βγάλεις νόημα … Όσο για τους Μπράουν και του Μπλάκ δεν με ενδιαφέρουν καθόλου … Πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια σου και ακούνε τα αυτιά σου υπάρχει πολύ περισσότερο , που δεν πρόκειται να δεις ποτέ , γιατί απλούστατα δεν μπορείς να δεις και να ακούσεις σε αυτά τα φάσματα όσο τέλεια εργαλεία και να φτιάξεις … Υπάρχουν οντότητες που ούτε τις διανοείσαι και όμως είναι δίπλα σου κάθε στιγμή και ώρα , παντού και πάντα … Και δεν μιλάω υποχρεωτικά για δαίμονες ….

    http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/1156#page/28/mode/1up

    Like

 4. Έχει πολλα να αποδείξει ακόμα ο Τσίπρας ,
  Γιατί όλοι είμαστε καχύποπτοι πλεον

  Like

 5. Πάρτε το χαμπάρι. Αν δε γίνει, ως τις ακόλουθες εκλογές, ουσιαστικό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που να μη λέγετε ούτε αριστερό, ούτε εθνικό, ούτε κομμουνιστικό, ούτε φιλελεύθερο αλλά να χωράει όλους που αντιτίθενται στο μέτωπο που μάζεψε ο Παπαδήμος στην κυβέρνησή του, και να χωράε από ΚΚΕ και ΣΥΠΙΖΑ, πατριωτικό δημοκρατικό χώρο, οικολόγους, και σοβαρούς ( μη μπαχαλοπράκτορες) αναρχικούςί μέχρι και τη λαϊκή δεξιά, ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΣΕΙ. Ας ακολούθήσουμε το παράδειγμα Τράγκα και Ελληνοφρένειας…

  Like

 6. Εσένα Τσίπρα σε νοιάζουν πραγματικά οι λαθρομετανάστες;
  Πως γίνεται να θέλεις να τους στείλεις εκεί που νομίζουν ότι είναι καλό για αυτούς να πάνε,
  στις χώρες δηλαδή που οι κυβερνήσεις τους, τους οδήγησαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους..
  Στη Γαλλία στην Αγγλία στη Γερμανία..
  Ποιά μεταχείρηση θα έχουν από τέτοιες κυβερνήσεις, και πως θα τους υποδεχτούν οι άνθρωποι εκεί
  που νιώθουν να πλησιάζουν και στις χώρες τους οι κλυδωνισμοί της κρίσης;
  Ήδη οι ακροδεξιές οργανώσεις ενισχύονται συνεχώς από καινούργια μέλη.. Δεν είναι απάνθρωποι αλλά εργάτες οι περισσότεροι, που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους από τους “ξένους” οι οποίοι κοστίζουν λιγότερο..
  “Πήραμε λοιπόν θέσεις αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των μεταναστών με σκοπό να αποτρέψουμε την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γηγενών, να αναχαιτίσουμε την μαύρη εργασία, την μείωση των αμοιβών, την ισοπέδωση προς τα κάτω”. Μας δουλεύεις; αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των μεταναστών γιατί αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των γηγενών;; Έλληνας δεν είσαι; Αρχηγός ελληνικού κόμματος δεν είσαι; Πρώτα οι λαθρομετανάστες και έμμεσα οι Έλληνες; Καλά το είπες! Ποτέ δεν έδειξες ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων εργατών για τα δικαιώματα των Ελλήνων ανέργων, που θα μπορούσαν να κάνουν τις δουλειές των λαθρομεταναστών αν πληρωνόντουσαν με αξιοπρεπείς μισθούς, και είχαν και την ασφάλειά τους.
  Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους μόνο στην πατρίδα τους.. για να μην γίνονται έρμαιο στα χέρια των καπιταλοφασιστών.. και επειδή το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και εμείς, πρώτα λοιπόν θα λύσουμε τα του οίκου μας και μετά ας το παίξουμε φιλάνθρωποι..
  Έχεις καταλάβει Τσίπρα πως νιώθουμε ότι έχουμε ήδη πόλεμο; Φοβόμαστε να βγούμε έξω μην δεχτούμε κάποια επίθεση ληστείας, ή βιασμού εμείς οι γυναίκες, φοβόμαστε ότι κάποιο κακό μπορεί να συμβεί σε αγαπημένους ανθρώπους που μένουν μονάχοι, φοβόμαστε ότι το αδέσποτο που ταίζουμε θα σφαχτεί με αισχρό τρόπο για να φαγωθεί από κάποιους ασιάτες που το συνηθίζουν λόγω κουλτούρας.. φοβόμαστε ότι τα αδέσποτα που ταίζαμε και ξαφνικά χάθηκαν είχαν αυτή τη τύχη.. Δεν νιώθεις ότι είσαι ένας ηθικός αυτουργός στα παραπάνω εγκλήματα; Μια βιασμένη γυναίκα από λαθρο.. μπορείς να τη κοιτάξεις κατάματα; Νομίζεις ότι επειδή αναφέρεσαι στα ταξιδιωτικά έγγραφα και στο φευγιό των λαθρομεταναστών εσένα δεν σε ακουμπάει τίποτα; Οι εμπλεκόμενες ΜΚΟ, ως πυξίδα τη “φιλομεταναστευτική’ συμπεριφορά των αριστερών κομμάτων χρησιμοποιούνε.. και δεν ξέρω και ποιές άλλες διασυνδέσεις υπάρχουν..
  Αν υπήρχε ξεκάθαρα από όλα τα κόμματα η άποψη ότι δεν δεχόμαστε κανένα λαθρομετανάστη (εκτός βέβαια πολιτικούς πρόσφυγες από Ιράν, Σουδάν κ.λπ.) και είχαμε ενημερώσει και τα ανάλογα προξενεία, δεν θα είχαμε σίγουρα αυτό τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό λαθρομεταναστών..
  Δεν μας ρώτησε κανείς αν θέλαμε η Ελλάδα να συμμετέχει έστω έμμεσα στις Νατοικές επιθέσεις, (και δεν πρέπει να ψηφίζουμε ποτέ κόμματα που στήριξαν τέτοιες επεμβάσεις) όπως δεν μας ρώτησε κανείς και για το αν θέλουμε να ζούμε με ανθρώπους πεινασμένους όταν και εμείς είμαστε πεινασμένοι, και από βάρβαρους πολιτισμούς(κάποιοι).
  Βαρέθηκα να με βλέπουν κάτω από το πρίσμα μιας οπισθοδρομικής αριστερίστικης ιδεολογίας που βλέπει τους ανθρώπους μόνο ως εργάτες, και που θεωρεί αυτό ως μοναδικό κριτήριο για τη συνύπαρξη τους.
  Αυτοί στη χώρα τους και εμείς στη δική μας. ΑΡΚΕΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Ας αναλάβει ο ΣΤΡΑΤΟΣ τη φύλαξη των συνόρων γιατί έχουμε πόλεμο..

  Like

  1. Να φυλάξει ο στρατός τα σύνορα, γι αυτό υπάρχει εξάλλου…

   Όμως αυτη η φυλαξη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ , όταν μέσω των ευρωσυνθηκων επιτρέπεται να έρθουν εδώ όλοι όσοι έχουν διαβατηριο ΕΕ και επιτρέπεται να φεύγουν ανενοχλητα όλα τα κεφάλαια και όλες οι επιχειρήσεις από τη χωρα. (πχ λόγω ΕΕ εκατονταδες επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας πήγαν στη Βουλγαρία όπου η φορολογια είναι ελάχιστη και τα μεροκάματα πολυ μικρότερα ενω τους επιτρέπεται να φερνουν εδω ανενοχλητοι ΄και να πουλουν ολα οσα παράγουν)

   Like

   1. H πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να φύγουμε από την Ευρωπαική Ένωση (και το ΝΑΤΟ) το συντομότερο δυνατό.
    Έπρεπε να είχαμε φύγει από χτες.. και όχι να λέμε αν και πότε. Κλείνουμε τα σύνορά μας και αγωνιζόμαστε μόνοι μας για την επιβιωσή μας.
    Σταματάμε τις εισαγωγές και παράγουμε μόνοι μας ότι καταναλώνουμε. Κοιτάζουμε αν μπορούμε να εξάγουμε λάδι και ότι άλλο,και με το κέρδος εισάγουμε ότι είναι εντελώς απαραίτητο. Αρκετά ποια με την εισαγωγή προιόντων όπως εξωτικά φρούτα από μακρινές χώρες και άλλα μη απαραίτητα τα οποία τα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να καταναλώνονται από μια μειοψηφία…
    Σε ένα νοικοκυριό, σε μια οικογένεια που όλα τα μέλη είναι ίσα μεταξύ τους και προσπαθούν να προχωρήσουν μπροστά μαζί, έτσι μόνο απλά λέω ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τη μπόρα.
    Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το υπάρχων μοντέλο πολιτικού καθεστώτος ευθύνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό για τη σημερινή μας κατάσταση..
    Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό πολιτικό μοντέλο για να χαράξει καινούργιες κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές που δεν θα έχουν στόχο τον άνθρωπο ως καταναλωτικό όν.
    Είναι επιτακτική η ανάγκη ενός μοντέλου που θα σέβεται τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, όπως επίσης και το υπόλοιπο οικοσύστημα που τον περιβάλλει.
    Ας κάνουμε εμείς την αρχή, και ας πολεμήσουμε στο τόπο μας για τις αξίες μας. Έτσι θα γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα και για άλλους λαούς, δουλοπρεπείς, με εξαγορασμένη συνείδηση για ένα κάλπικο όνειρο..

    Like

 7. Ο Σύριζα από την αρχή της ιδρύσεώς του ήταν το δεκανίκι του πασοκ ανεξάρτητα με το ποιός ήταν αρχηγός του.
  Τις ίδιες *ιδέες* εξυπηρετούσαν με τις ίδιες προβειές άλλου χρώματος, πλασάρονταν.
  Ο Τσίπρας κατά την γνώμη μου δεν κουκουλώθηκε με την προβειά.
  Αφησε και κάτι απέξω.
  Το λαθρομεταναστευτικό.
  ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ.
  ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  Από κει και πέρα φταίει αυτός ή εμείς;

  Like

 8. “Το γεγονός ότι ο Συμμοριτοπόλεμος δεν ήτο εμφύλιος πόλεμος, δηλαδή άγων ιδεολογικός ή κοινωνικός, προκύπτει και από την ομολογία του ιδίου του Αρχηγού του Κ.Κ.Ε.. Νίκου Ζαχαριάδη, ο όποιος παραδέχεται ότι επρόκειτο περί ξενοκινήτου επιβουλής, ή οποία όμως δια λόγους σκοπιμότητος και εκμεταλλεύσεως των συναισθημάτων της διεθνούς κοινής γνώμης, ενεφανίζετο ως δήθεν επανάστασις των καταπιεζομένου «δημοκρατικών» πολιτών. Συγκεκριμένους, ως αναγράφεται εις τις σελίδες 28 και 29 του βιβλίου του «Δέκα χρόνια πάλης», εις τό εισηγητικόν του σημείωμα προς την γενομένη εν Ρωσσία, την 14-15 Οκτωβρίου 1950, ΙΙΙην Συνδιάσκεψιν του Κ.Κ.Ε., ούτος είπε και τα εξής:

  «Η πολιτική μας θα έπρεπε να είναι τέτοια ώστε φαινομενικά να είναι αμυντική… Χωρίς όμως να εξασφαλίσουμε τα νώτα μας τότε, δεν μπορούσαμε ν’ αρχίσουμε. Και στις συνθήκες τον 1946 εξασφάλιση νώτων σήμαινε, πρώτ’ άπ’ όλα και κυρίως, Γιουγκοσλαβία ευνοϊκά για μας διατεθειμένη…».

  Χάρτης επί του οποίου σημειούνται οι βάσεις οργανώσεως και ανεφοδιασμού, ως και αι γραμμαί εισβολής εναντίον της Ελλάδος, των μισθοφόρων της κομμουνιστικής Ιμπεριαλιστικής πολιτικής

  Επομένως, ομολογείται κυνικώτατα ότι ο «Τρίτος Γύρος» δεν ήτο αποτέλεσμα, ως υπεστηρίζετο υπό του Κ.Κ.Ε., «της αυθόρμητης εκδήλωσης αυτοάμυνας των δημοκρατικών πολιτών, εναντίον των καταπιέσεων της Βρετανικής πολιτικής και των Ελλήνων μοναρχοφασιστών», αλλά προσχεδιασμένη άπόφασις ενόπλου επιβουλής εναντίον της Ελλάδος.
  Αλλά και ο αρχισυμμορίτης Μάρκος Βαφειάδης παραδέχεται εις την σελίδα 378 του βιβλίου του «Απομνημονεύματα», Τόμος 5ος, ότι ο Συμμοριτοπόλεμος δεν ήτο επανάστασις «των καταπιεζομένων δημοκρατικών πολιτών», ούτε «αύθόρμητη εκδήλωση αυτοάμυνας εναντίον των καταπιέσεων των Βρετανών και των Ελλήνων», αλλά ότι ο κύριος συντελεστής της αποφάσεως διά την εξαπόλυσιν αυτού εναντίον της Ελλάδος υπήρξε το «Μακεδόνικο ζήτημα». Συγκεκριμένως, γράφει ούτος, μεταξύ άλλων:

  «Το λεγόμενο «Μακεδόνικο» δεν έμεινε έξω από τους συντελεστές του Εμφύλιου. Ήτανε ένα από τα κυρίαρχα πού συνθέτουν το σύνολο των συστατικών πού οδήγησαν στον εμφύλιο».

  Τον «Τρίτον Γύρον» δεν τον προεκάλεσαν, ως διεκηρύσσετο, οι διώξεις των κομμουνιστών υπό των δεξιών κυβερνήσεων και των οπαδών των, ούτε η πηγαία έκρηξις μιας καταπιεζόμενης μειοψηφίας. Ούτος υπήρξε, μετά την αποτυχίαν της βιαίας καταλήψεως της εξουσίας εις τους δύο πρώτους «Γύρους» (της Κατοχής και των Δεκεμβριανών), ή τελική έφοδος προς ολοκλήρωσιν του αρχικού σχεδίου περί αποσπάσεως της Μακεδονίας, διαμελισμού της Ελλάδος και βιαίας εντάξεως της εις το κομμουνιστικό στρατόπεδο, ως δορυφόρου της Μόσχας. Περί αυτού υπήρξεν είλημμένη ά-πόφασις και προς τον σκοπόν αυτόν είχε προηγηθή η απόκρυψις τού οπλισμού αμέσως μετά την Συμφωνίαν της Βαρκίζης (12 Φεβρουαρίου 1945), ως και η ίδρυσις της στρατιωτικής βάσεως εξορμήσεως του Μπούλκες Νοτιοσλαυΐας. Τούτο συνάγεται και εκ του περιεχομένου της εκθέσεως, του Νίκου Ζαχαριάδη, προς τον Στάλιν, την οποίαν διεβίβασεν εκ Βελιγραδίου ο Γιάννης Ιωαννίδης, μέσω του ειδικού απεσταλμένου Σοβιετικού Σεργκέεφ, προς την Μόσχαν. Εις αυτήν ο Ζαχαριάδης αναφέρει:

  «Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. (στα μέσα Φεβρουαρίου 1946) κατέληξε σε αποφάσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να οργανωθή ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας».

  Αι πρώται εμφανισθείσαι συμμορίαι απετελούντο εξ 7-10 ανδρών εκάστη και απεκαλούντο «Ομάδες καταδιωκομένων αγωνιστών», μετονομασθείσαι, κατά τας αρχάς του 1946, εις «Συγκροτήματα» (εκ 50 περίπου ανδρών έκαστον). Αμέσως, όμως, μετά την αναγγελίαν του σχηματισμού «Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης» (24.12.1947) άρχισε η συγκρότησις των κομμουνιστικών ορδών εις στρατιωτικούς σχηματισμούς, οπότε οι «Ομάδες» μετωνομάσθησαν εις «Λόχους» και τα «Συγκροτήματα» εις «Τάγματα». Η πράξις αύτη απετέλεσε την αρχήν της επιδιώξεως μετασχηματισμού των ληστοσυμμοριών εις τακτικόν «λαϊκό επαναστατικό στρατό».”

  Από Τό Βιβλίο Τού ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Α.ΑΝΤΟΝΑΚΕΑ “ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ”

  Like

 9. Αλλαχτε την επικεφαλιδα του αρθρου. Αφου δεν το λεει πουθενα ο ανθρωπος, μην το αφηνετε για να δημιουργειτε λανθασμενες εντυπωσεις .. Βαλτε σε παρενθεση αν θελετε να το αφήσετε οτι το ειπε ενας ανθός της ΟΝΕ Δ. Τοσο ποναει που ο τονης αποδειχτηκε προδοτης κωλοτουμπας ? Νισαφι

  Like

 10. Καημένε Καραμανλή σε έφαγε ο Τσίπρας στα σχόλια…
  Ω,τι κατάντια…
  Πρέπει από κάπου αλλού να πιαστούν οι πνιγμένοι νεοέλληνες θα μου πεις…
  Θέλουν μπολσεβικισμό.
  Εμ βέβαια.
  Δεν τον έχουν νιώσει στο πετσί τους και μάλλον πρέπει να γίνει ο Τσίπρας Πρωθυπουργός.
  Οκ βρήκα τι θα ψηφίσω.

  Δώστε στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει: κομμουνισμό! / του Μπιλ Φρέζα Ιούλιος 23 2011

  Give Greece What It Deserves: Communism

  ©Forbes

  Επισκεφθείτε το group της ppol.gr στο Facebook για να σχολιάσετε, να συζητήσετε και να «μοιραστείτε» αυτό το άρθρο

  Μία στο τόσο, φτάνει η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα λαό και να λάβει ακριβώς ό,τι του αξίζει… Η ώρα αυτή για την Ελλάδα έφτασε!

  Θα πρέπει πλέον να έχει κατανοηθεί από όλους, εκτός ίσως από τα πλέον βραδύνοα μέλη της τραπεζικής ελίτ, πως δεν είναι δυνατό να κλέψουν από τους Γερμανούς φορολογουμένους όσα λεφτά χρειάζονται για να σώσουν το ελληνικό κράτος από τη χρεοκοπία. Το πολύ-πολύ να καταφέρουν να αναβάλουν την κατάρρευσή του, που όμως τελικά είναι αναπότρεπτη.

  Μόλις αυτό συμβεί, το νόημα θα έχει να τεθεί η Ελλάδα σε κάποιου είδους πρόσκαιρο, επιλεκτικό «καθαρτήριο», στο οποίο η ασήμαντη ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να μπορεί να βάζει σε μπελάδες όποιον είναι αρκετά ανόητος να δανείσει μια δεκάρα στις ανίκανες κυβερνήσεις της; Γιατί να μην το πάμε στο τέρμα, και να δώσουμε στη χώρα αυτό που πολλοί της κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως, εδώ κι έναν αιώνα σχεδόν;

  Ας πάρουν κομμουνισμό!

  Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αυτό στους σημερινούς νέους, ο κομμουνισμός υπήρξε κάποτε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές δυνάμεις και κρατούσε σιδηροδέσμιους δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά σήμερα ποιος τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός βέβαια των τειχών των ελιτίστικων πανεπιστημίων; Ωραία, έχουμε την Κούβα, όπου όμως μόνο ο θάνατος του Κάστρο (Castro) στέκει ανάμεσα στην αναπόφευκτη μετατροπή της καθυστερημένης αποικίας-κρατητήριο σε θέρετρο τύπου «κλαμπ-μεντ». ‘Αντε, υπάρχει κι η Βενεζουέλα, αλλά οι ελπίδες του κομμουνισμού εκεί σβήνουν μαζί με τον Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez), που προς το παρόν είναι απασχολημένος να κάνει χημειοθεραπεία και να κοιτάει αν πέφτουν τα μαλλιά του. Κι ειλικρινά, μια οικογενειακή δυναστεία ψυχοπαθών που κυβερνά ένα έθνος αποσβολωμένων ζόμπι δεν καθιστά τη Βόρειο Κορέα κανονικό κομμουνιστικό μοντέλο.

  Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, για να μην κυριαρχήσει η αμνησία, είναι ένα κανονικό μοντέλο κομμουνισμού εν δράσει. Ποιος είναι καταλληλότερος από την Ελλάδα να αναλάβει το ρόλο αυτό; Οι Έλληνες τον πολιορκούν για χρόνια, επιδεικνύοντας επίπεδα αντικαπιταλιστικής χολής απαράμιλλά για κάθε άλλη αναπτυγμένη χώρα. Συναισθηματικά είναι ήδη δεσμευμένοι στο σύστημα αυτό, πράγμα που έχει αναγκάσει τους Έλληνες που αναζητούν μια ευκαιρία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανένα, εκτός αν τρέμετε στη θέα μιας παράτας στρατιωτών που φορούν άσπρες φούστες. Επιπλέον διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της δομής μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, πράγμα που τους καθιστά ιδεώδες εργαστήριο για δοκιμή των μαρξιστικών θεωριών.

  Απλά πετάξετε τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κλείστε τη στρόφιγγα της ευρωπαϊκής βοήθειας και επιστρέψτε τους τα τυπογραφικά των δραχμών τους. Κι ύστερα καθίστε αναπαυτικά για μια γενιά και απολαύστε το θέαμα.

  Η χώρα που ανακάλυψε τη δημοκρατία έχει ασκηθεί στην τέχνη να ζει εις βάρος των άλλων, ένα κακό παράδειγμα που οι δυτικές δημοκρατίες μοιάζουν αποφασισμένες να αποδοκιμάσουν έμπρακτα. Ως η πρώτη χώρα που ξέμεινε από τα λεφτά… των άλλων, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να κάνει το επόμενο λογικό βήμα, πέρα απ’ το σοσιαλισμό.

  Ένα ακόμα θετικό προσόν της για να πάρουν τη δουλειά, είναι πως η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξιόλογη οικονομία να καταστρέψει. Η μόνη ελληνική βιομηχανία που αξίζει κάτι είναι ο τουρισμός, που καταρρέει γρήγορα καθώς οι επισκέπτες της χώρας σιγά-σιγά παύουν να βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να ταλαιπωρούνται από απεργίες ενώ προσπαθούν να γλιτώσουν από καταιγίδες κοκτέιλ μολότοφ. Όσο για μας τους υπόλοιπους, μπορούμε να βρούμε ένα σωρό άλλους να μας πουλάνε σουβλάκια, γιαούρτια κι ελαιόλαδο. Οι Έλληνες έχουν προ πολλού καταπνίξει κάθε έννοια ατομικής ιδιοκτησίας -μέσα σε έναν κυκεώνα περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που ελέγχουν ασφυκτικά κάθε χρήση γης. Δε θα ήταν διδακτικό να τους αφήσουμε απερίσπαστους να οικοδομήσουν τον εργατικό παράδεισό τους, ώστε να θυμηθούμε κι εμείς με τι μοιάζει ένας κρατικά επιβεβλημένος κοινωνικός εξισωτισμός;

  Σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους γείτονές τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κομμουνισμό μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα τη γλίτωσε τότε χάρη στη μαζική δυτική παρέμβαση και την εμμονή του Τσόρτσιλ (Churchill) που εξανάγκασε τον Στάλιν (Stalin) σε υποχώρηση. Ο ολέθριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ και των κυβερνητικών δυνάμεων που ενισχύονταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ των οπαδών των κομμουνιστών, που ουδέποτε εγκατέλειψαν το όνειρό τους, και δεξιόστροφων δικτατοριών, που ήταν αποφασισμένες να κυβερνούν δια της βίας Η ασταθής ισορροπία που κυριάρχησε μετά την πτώση των συνταγματαρχών, μετά βίας κάλυπτε τις υφιστάμενες εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων, που διαρκώς διακατέχονται από μια αγωνία: μήπως αυτός δουλεύει λιγότερο από μένα;

  Το πώς η Ελλάδα τα κατάφερε να «χωθεί» στον Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι γείτονές της Τούρκοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν να γίνουν μέλη, μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι λαμπροί διπλωμάτες των Βρυξελλών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σπάσει το κεφάλι τους να βρίσκουν διαρκώς μεθόδους να πασάρουν σε άλλους το λογαριασμό της Ελλάδας. Το γιατί η ΕΕ θεώρησε αξιόπιστο ένα κράτος που βρίσκεται σε μόνιμη χρεοκοπία από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1832, θα άξιζε να το ερευνήσουν οι «νιους οφ δε γουορλντ». Ίσως να είχε προσλάβει για σύμβουλο τη «Φάνι Μέι».

  Οπότε, παρά τις ξέφρενες συνόδους, η τραγοκωμωδία φτάνει πια στην τελευταία της πράξη. Είναι ώρα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, πριν θυσιαστούν κι άλλοι αθώοι τραπεζοϋπάλληλοι. Αν υπάρχει μια επιδημία που δε θέλετε να επεκταθεί, αυτή είναι η πεποίθηση πως είναι δυνατό κάποιος να ξοδεύει αενάως περισσότερα από όσα παράγει. Κι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αφήσετε την Ελλάδα στους Έλληνες και να πληρώσουν οι τραπεζίτες τα επίχειρα της απρονοησίας τους.

  Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτεί αυτό ένας Ελληνοαμερικανός σαν κι εμένα, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί πέραν των 2,000 ετών η επανάπαυση της Ελλάδας στην αρχαίες της δάφνες. Αν και λίγα έθνη μπορούν να υπερηφανευθούν για τόσο σημαντικά επιτεύγματα στις τέχνες, το θέατρο, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, τη ρητορική και την αρχιτεκτονική, που δόξασαν την Ελλάδα, είναι επίσης ώρα οι νεοέλληνες μια ρίξουν μια καλή, ειλικρινή ματιά στον εαυτό τους. Τι ακριβώς πρόσφεραν στον κόσμο τελευταία; Ακόμα σημαντικότερο, τι είναι έτοιμοι να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους; Αν δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τραγουδούν τη «διεθνή».

  ——————————————————————————–
  Ο William Frezza είναι σύμβουλος επιχειρήσεων

  Απάντηση

  Παύλος είπε
  Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση
  Νοεμβρίου 19, 2011 στις 9:54 πμ
  ΠΗΓΗ.

  http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=7067&LID=1

  Απάντηση

  Like

  1. Η εκλογική δύναμη των σταλινικών, oι Κυρκοφλωράκηδες και τα… ντολμαδάκια.
   Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Αυγούστου 11, 2011

   Σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις –με ή χωρίς εισαγωγικά- του τελευταίου χρόνου, τα κόμματα της άκρας αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, κ.τ.λ.) εμφανίζονται ιδιαιτέρως ενισχυμένα. Μερικές δε φορές φτάνουν συνολικά και το 20-25%, ποσοστά που ούτε είχε δει στον ύπνο της η μεταπολιτευτική ακροαριστερά! Έχουν πράγματι τέτοια δυναμική τα σταλινικά κόμματα στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν να πάρουν τέτοια ποσοστά στις εκλογές, ή μήπως κάποιοι επιτήδειοι χειραγωγούν την κοινή γνώμη προς τα κει και γιατί;

   Οι Κυρκοφλωράκηδες και τα… ντολμαδάκια. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή με σημασία, για το πως διασώθηκαν το ΚΚΕ και ο (τότε) Συνασπισμός -νυν ΣΥΡΙΖΑ- την κρίσιμη δεκαετία του ’90, τότε που βάρεσαν κανόνι όλα τα Κ.Κ. της Ευρώπης
   και έκτοτε δεν έχουν ξανασηκώσει κεφάλι. Η πρώτη… διάσωση έγινε το 1990. Ενώ σ’ όλες τις χώρες του παραπετάσματος τα Κ.Κ. κατέρρεαν με γδούπο κι οι κομμουνιστές έπεφταν από την εξουσία κι… εξαφανίζονταν, μετατρεπόμενοι εν μία νυκτί σε… «φιλελεύθερους», «σοσιαλδημοκράτες» κ.τ.λ., στην Ελλάδα ο ενιαίος τότε Συνασπισμός (ΚΚΕ και ΚΚΕ εσωτ.) ανέβαινε στην εξουσία! Ήταν η εποχή της περιβόητης συγκυβέρνησης ΝΔ-Συνασπισμού, τότε που οι Κυρκοφλωράκηδες μάσαγαν με δύο μασέλες τα… ντολμαδάκια της κυρά-Μαρίκας (Μητσοτάκη). Αργότερα, ήρθε και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού κι έδεσε το… γλυκό. Η προοπτική της εξουσίας (με όλα τα… ωφελήματά της) και η μη απομόνωση-περιθωριοποίηση των κομμουνιστών από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις κράτησαν ζωντανά τα δύο Κ.Κ.

   Το κεντρικό κατάστημα και το εδώ υποκατάστημα…

   Μόλις ήρθε, όμως, η κατάρρευση του… κεντρικού καταστήματος της Μόσχας (1991), έπεσε μαύρη απελπισία στο εδώ… κεντρικό υποκατάστημα. Το «τιμημένο» Κουκουέ είχε χάσει το κύρος του και οι διαρροές ήταν μεγάλες, προς όλες τις κατευθύνσεις. Άλλοι την κοπάναγαν προς το ΠΑΣΟΚ, άλλοι έπαψαν να ασχολούνται με την πολιτική και πήγαν… σπίτι τους άλλοι το ’ριξαν στη θρησκεία, «ένας εδώ κι άλλος εκεί», που λέμε. Σκορποχώρι! Μόνο οι «επαγγελματίες κομμουνιστές» (οι χιλιάδες υπάλληλοι του κόμματος) και κάτι θλιβερά απομεινάρια του συμμοριτισμού έμειναν πιστοί. Ο δε Συνασπισμός, από τον οποίο είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ, ήταν ένα διαλυμένο μαγαζάκι, το οποίο έμμεινε εκτός βουλής το ’93. Στις ίδιες εκλογές, το ΚΚΕ είχε πάρει με το ζόρι γύρω στο 5%. Κι ενώ ήταν όλα έτοιμα για την… κηδεία, οι νεκροί… αναστήθηκαν!

   Οι κουκουέδες είχαν κάνει το… κουμάντο τους.

   Δύο ήταν οι πιο σημαντικοί παράγοντες της… αναστάσεως. Ο ένας ήταν το χρήμα. Τα Κ.Κ. της Δυτικής Ευρώπης, είχαν αρκετά χρόνια πριν ξεκόψει από τη Μόσχα, οπότε επήλθε και… στάση πληρωμών. Άφραγκοι όπως ήτανε, λοιπόν, τους έπεσε κατακούτελα και η κατάρρευση του συστήματος και τους έλιωσε. Το ΚΚΕ, όμως, δεν ήτανε καθόλου άφραγκο. Ίσα-ίσα, χρήμα υπήρχε αβέρτο. Μέχρι την τελευταία στιγμή τον μάδαγαν τον Γκορμπατσώφ, αλλά κι όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ και έπαψε να ρέει άφθονη η… διεθνιστική βοήθεια, πάλι το ΚΚΕ δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Και δεν είχε γιατί είχε κάνει τα… κουμάντα του. Δέκα έδιναν οι Σοβιετικοί, τα πέντε τα ’ριχνε το ΚΚΕ στην πληρωμή των μισθοφόρων και στην προπαγάνδα και τ’ άλλα τα ’ριχνε στην… κατηραμένη αγορά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ΚΚΕ Α.Ε. (Ανώνυμος Εταιρεία). Επιχειρήσεις, εταιρείες, ξενοδοχεία, μαγαζιά, όλα στην υπηρεσία του κόμματος (που, όμως, δε φαινόταν πουθενά, μιας και ως ιδιοκτήτες φαίνονταν κάποιοι αχυράνθρωποι). Βλέπετε, και το ΚΚΕ ήθελε το… Γερμανό του. Το ΚΚΕ εσωτ. Είχε κάνει κι αυτό το κουμάντο του, σε μικρότερο βέβαια βαθμό από το ΚΚΕ, από τη… διεθνιστική αλληλεγγύη του τυράννου Τσαουσέσκου. Μόλις δε έγινε ο ενιαίος Συνασπισμός, το ΚΚΕ ήταν μεν μέσα, αλλά διατηρούσε και την αυτοτέλειά του. Για να μην ενοποιηθούν και τα… ταμεία και μετά… μπερδευτούν και δεν ξέρει ο καθένας τι του ανήκει. Εν τέλει, το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπήρχε χρήμα και γινόταν… στάση πληρωμών στους μισθοφόρους, τα δύο Κ.Κ. θα βάραγαν διάλυση!

   Ο ρόλος των ΜΜΕ στην… ανάσταση των κομμουνιστών.

   Ο έτερος παράγων… αναστάσεως των Κ.Κ., ήταν η εμφάνιση της… ιδιωτικής τηλεόρασης. Όλοι οι «πρώην» (;) ΕΠΟΝίτες, που στο μεταξύ είχαν γίνει… βαρόνοι, πήραν τις άδειες και αμέσως στελέχωσαν τα κανάλια τους με ομοίους τους. Από εκεί και μετά όλα ήταν προδιαγεγραμμένα. Οι κομμουνιστές, που στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης χλευάζονταν και κρύβονταν, κι όταν… ανακαλύπτονταν απολογούνταν γιατί ταυτίστηκαν με το πλέον εγκληματικό καθεστώς στην ανθρώπινη ιστορία, εδώ εμφανίζονταν σαν… κύριοι κι όχι μόνο έλεγαν τα παραμύθια τους χωρίς κανέναν αντίλογο, αλλά έβγαιναν κι από πάνω, οι δε «σύντροφοι» διαμορφωτές της κοινής γνώμης τους αβαντάριζαν φανερά. Έτσι τους διέσωσαν!

   Ο ρόλος των ΜΜΕ στην γιγάντωση των κομμουνιστών.

   Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται μέχρι σήμερα και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Τα δύο Κ.Κ. εμφανίζονται ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του «δικομματισμού»! Οι κομμουνιστές, το σύστημα των οποίων τάραξε στην πείνα ολόκληρους λαούς και δολοφόνησε εκατομμύρια ανθρώπους, αυτοκαταρρέοντας στη συνέχεια, εμφανίζονται από τα ΜΜΕ από μια σωστή επιλογή διαμαρτυρίας μέχρι και ως… λύση στην κρίση. Κρίνουν και κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, με ύφος γενικού εισαγγελέως, και προπαγανδίζουν ακόμη τα «επιτεύγματα του σοσιαλισμού» και δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας να τους ρωτήσει το εξής απλό: «σύντροφοι, μας προτείνεται ένα σύστημα σοβιετικού τύπου. Αλλά αφού τα προβλήματα ήτανε λυμένα στους σοβιετικούς… παραδείσους, γιατί τα εκεί καθεστώτα-πρότυπά σας αυτοκαταργήθηκαν και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μία ντουφεκιά;». Αλλά και το άλλο: «Έστω ότι οι λαοί του παραπετάσματος παρασύρθηκαν και δεν αντέδρασαν το 1991. Τώρα που βλέπουν τα… αδιέξοδα του καπιταλισμού και δεδομένης της πείρας τους από τις… ευτυχισμένες ημέρες του σοσιαλισμού, γιατί δεν ψηφίζουν μαζικά τα Κ.Κ.; Ή ακόμα καλύτερα, γιατί δεν κάνουν μια νέα «οκτωβριανή» επανάσταση;».

   ΚΚΕ+ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ.= Η χαρά του αμερικανοσιωνισμού!

   Έπειτα είναι και το άλλο. Οι θέσεις των δύο Κ.Κ. είναι φανερά νεοταξίτικες, οπότε γιατί να μην ενισχυθούν από το σύστημα; Μην παρασύρεστε από τις μεγαλόστομες καταγγελίες του «αμερικάνικου ιμπεριαλισμού» κι από δυο-τρεις το χρόνο καθιερωμένες εποχιακές πορείες προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για τα ελληνο-τουρκικά; Υπέρ της Ελληνο-τουρκικής «φιλίας» βεβαίως. Ομοίως και των Αμερικανοσιωνιστών. Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για το Μακεδονικό; Να το δώσουμε το όνομα. Το ίδιο επιδιώκουν και οι Αμερικανοσιωνιστές. Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για την Βόρειο Ήπειρο; «Ποια Β. Ήπειρο;», θα σου πουν. Ίδια θα είναι και η απάντηση των Αμερικανοσιωνιστών. Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για την Κύπρο; Φαίνεται από την στήριξή τους στον εξωμότη Χριστόφια. Τον οποίο στηρίζουν και οι Αμερικανοσιωνιστές. Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για το μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης; Ολόιδιες μ’ αυτές των Αμερικανοσιωνιστών! Ποιες είναι οι θέσεις των δύο Κ.Κ. για τον πατριωτισμό και τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην νέα Ελλάδα; Να τεθούν στο περιθώριο! Τι διαφορετικό επιδιώκουν οι νεοταξίτες; Είναι αυτό που εξομολογήθηκε σε βιβλίο του («Μαθήματα Διπλωματίας», εκδόσεις Λιβάνη) ο τέως «διπλωμάτης» (ή πράκτορας της ΣΙΑ;) των ΗΠΑ, Τζον Μπρέιντι Κίσλινγκ: «Όταν μετά τις εκλογές του 1989 προέκυψε αδιέξοδο και οι κομμουνιστές πήραν μέρος στον κυβερνητικό συνασπισμό είχα σχέσεις που μπορούσα να επικαλεστώ και ήξερα ότι δεν υπήρχε λόγος πανικού».

   Τους χειραγωγούν προς τα Κ.Κ., για να μην πάνε… αλλού!

   Σε μια «αθώα» σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που είχε γίνει προ ολίγων ετών και δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», μόνο το 3% του Ελληνικού λαού δήλωσαν «κομμουνιστές». Δηλαδή, λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του ΚΚΕ! Σε άλλη παρόμοια σφυγμομέτρηση, περίπου το 65% των ψηφοφόρων των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως βρίσκεται κοντά στις θέσεις των κομμάτων αυτών. Τότε, το υπόλοιπο 35%, που δεν βρίσκεται κοντά στις θέσεις τους, γιατί τους ψηφίζει; Αυτά σημαίνουν, ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό φτωχών, δυσαρεστημένων, περιθωριοποιημένων, αγανακτισμένων κ.τ.λ. πολιτών, απολίτικων ή μη επαρκώς ενημερωμένων και πολιτικά συνειδητοποιημένων, που ψηφίζουν τα δύο Κ.Κ. για λόγους διαμαρτυρίας ή επειδή έχουν πεισθεί από κάποιους (ΜΜΕ κ.α.), ότι αυτοί και μόνο είναι ενάντια στο σύστημα.

   Με τις νέες συνθήκες της απαξίωσης των πολιτικών και της οικονομικής κρίσης, οι δυσαρεστημένοι κ.λπ. αυξάνονται αλματωδώς, οπότε το σύστημα και οι νεοταξίτες-τοκογλύφοι εντολοδότες του έχουν την ανάγκη να ωθήσουν αυτόν τον κόσμο που βράζει σε ακίνδυνα, αλλά δήθεν «επαναστατικά» μονοπάτια, δηλ. στην άκρα αριστερά. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πάνε… αλλού και τότε το σύστημα θα… τρίξει. Αλλά, δεν θα τους περάσει!

   ΑΝΤΙΟΧΟΣ

   Like

 11. OLOI OI ISTORIKOI THS ELLADAS EDW MESA EINAI!!!!KA8E AGRAMMATOS POY AKOYSE KATI APO ENA ASXETO POY TOY TO EIPE ENAS ROUFIANOS POU……………….!!!!!

  Like

 12. Αλεκο μπραβο σου!
  Μπηκες με το σπαθι σου στους σχολιαστες!

  Κτυπαμε κοκκινο,
  μονο με Τζεφρυ, Αντωνη και καραμανλη μεχρι προ μιας εβδομαδας!
  Τωρα , μπηκες και εσυ!

  Αξιος,,,,για σχολια ..
  ελλειψει αντιπαλων!

  Like

 13. ερώτηση προς τον Τσίπρα,

  Σε ποιο σημείο η λαθρομετανάστευση γίνεται επιζήμια για μία χώρα; Ή κατά τα πιστεύω του η λαθρομετανάστευση δεν γίνεται ποτέ επιζήμια; Κατά την κρίση του επίσης ας απαντήσει: Κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και λίγο πριν επικρατήσει πολιτικό χάος στην Ελλάδα, κατά την άποψή του όσοι βρίσκονται ήδη εδώ πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως επιζήμιοι, ως οριακά επιζήμιοι ή οι λαθρομετανάστες ποτέ δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα ακόμα κι αν αυτή η χώρα ή και κάθε χώρα υπέφερει τα πάνδεινα από κάθε άποψη; Και τέλος, στην παρούσα φάση, η χώρα μπορεί να δεχτεί κι άλλους ή όχι; αν άλλοι επίσης έμπαιναν, κι αυτοί οι άλλοι έκαναν καταλήψεις, τι θα απαντούσε σε αυτούς ο Τσίπρας; θα τους υπερασπιζόταν ή οι προτεραιότητες του πλέον άλλαξαν;

  άμα απαντήσει να μου στείλετε κρουασάν με τυρί.

  Like

  1. το κρουασάν μου παρακαλώ!

   όταν εσύ πήγαινες Τσιπράκο εμείς ερχόμασταν….

   Like

 14. Συγχαριτηρια στον Κυριο Τσιπρα μια φωνη λογικης με επειχηρηματα για μια Ελευθερη και Δημοκρατικη Ελλαδα! Μπραβο και στα παιδια του blog πολυ ωραια δουλεια!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s