olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκήνιο που ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε εως σήμερα.

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 11, 2011

…και ο κρίσιμος ρόλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε το, είναι ένα ηχηρό μάθημα για το πως τα «συμφέροντα» επιβάλλουν καταστάσεις, ενίοτε και πρωθυπουργούς. Όλη η μεθόδευση. Κερασάκι; Οι σακούλες του Λαυρέντη και οι αποδέκτες τους.

Η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες ήταν το τέλος της κυβέρνησης, για την ακρίβεια η …αρχή της συγκυβέρνησης! Το μήνυμα που πήρε ήταν σαφές: «Φύγε και μην ξαναπατήσεις εδώ. Βρείτε τα, κάντε ότι καταλαβαίνετε αλλά είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί σου». Αυτή ήταν η «εντολή» που μάλιστα μπροστά στην απορία του κ. Παπανδρέου «μα πως να τα βρούμε (σσ. με τονΣαμαρά)»; Πήρε μία «διαβεβαίωση» ότι θα έβρισκε ανταπόκριση.

Ακολούθησε η πίεση στον Σαμαρά που σας την είχαμε αποκαλύψει. Ισχυρότατη πίεση που έφτασε στα άκρα (θυμηθείτε την χρηματαποστολή μαμούθ στις τράπεζες από την ΤτΕ) που κατέληξε στην αποδοχή της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Οκτωβρίου.

Εδώ κάπου, μπαίνουν τα «συμφέροντα» μέσω της πίεσης υπουργών του ΠΑΣΟΚ για άμεση παραίτηση και σύγκλιση με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Θεωρήσαμε και εμείς τότε «κωμικό» τα συμφέροντα να θέλουν να ρίξουν τον άνθρωπο τους, αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι έτσι έγινε. Προφανώς γιατί εχθρός του κακού (για την πατρίδα) είναι ο χειρότερος…

Αποκάλυψη πρώτη: Στις συζητήσεις που γινόντουσαν, το όνομα «Παπαδήμος» δεν είχε αναφερθεί από κανέναν! Ούτε καν είχε πέσει στο τραπέζι, αφού τόσο ο ΓΑΠ όσο και ο Σαμαράς δεν τον ήθελαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ειδικά ο ΓΑΠ φοβόταν ότι ο Παπαδήμος θα μπορούσε να τον «θυσιάσει» και να βγάλει τις αστοχίες και τις ανομίες του στην φόρα για να  ξεπληρώσει παλαιότερους λογαριασμούς, που υπάρχουν.

Πως λοιπόν ήρθε στο προσκήνιο  ο Παπαδήμος;

Αποκάλυψη δεύτερη: Ο Παπαδήμος ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ελλάδα χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς ή τους συμβούλους τους. Δεν είχε απολύτως καμμία ειδοποίηση. Την ίδια στιγμή, δύο γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα, ειδικά του Φαλήρου, άρχισαν να παίζουν διακαώς το όνομα του. Το ίδιο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης που μετά την ανακωχή του με το συγκρότημα Αλαφούζου (είχαν προηγηθεί κάποιες εξαγγελίες του προέδρου για κάτι CD από Ρουμανία αλλά δεν υπήρξε κάποια συνέχεια), ανέφερε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως πανάκεια στην δυσχερέστατη θέση που είχε περιέλθει το πολιτικό σύστημα.

Η έλευση λοιπόν ταυτιζόταν έντεχνα με «ειδοποίηση», με διαρροές τύπου «Κλείδωσε το όνομα», «Έρχεται ο Παπαδήμος» που όλοι θυμόμαστε. (η άφιξη του Παπαδήμου έγινε διότι κάποιος του άναψε το «πράσινο φως». Πιθανότατα ο Γερμανικός παράγοντας σε συνεργασία με τους ομοτράπεζους του στην «Τριμερή», Αλέξη Παπαχελά και Παναγή Βουρλούμη, που και οι δύο βρίσκονται στο συγκρότημα του Φαλήρου)

Φτάνοντας λοιπόν ο Παπαδήμος, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο την Ρ. Βάρτζελη, ρωτώντας εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αν τον χρειάζονται κάτι, «θορυβημένος» από τα δημοσιεύματα και τις αναφορές στο όνομα του. Η σύμβουλος του πρωθυπουργού του απάντησε φυσικά, αρνητικά. Παρά την αρνητική απάντηση όμως, ο Λουκάς Παπαδήμος έμεινε στην Ελλάδα (κάτι παραπάνω θα ήξερε).

Βλέποντας το κλίμα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τα «συμφέροντα», το Μαξίμου αλλά και η Συγγρού διαψεύδουν κάθετα και οριζόντια κάθε επαφή με Παπαδήμο, όπως ήταν και η πραγματικότητα. Εκεί πλέον τα ΜΜ»Ε» αρχίζουν και καίνε το όνομα του Παπαδήμου.

Αποκάλυψη τρίτη: «Θεσμική Λύση». Ήταν πέρα για πέρα αληθινή, με πρώτη επιλογή τον Απόστολο Κακλαμάνη στο πρόσωπο του οποίου συμφωνούσε και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες, αφού οι ρυθμιστές των ΜΜ»Ε» και οι εκπρόσωποι τους στο κοινοβούλιο προανήγγειλαν λυσσαλέα αντίδραση και αντάρτικο. Εκεί έκανε πίσω και ο Καρατζαφέρης για πρώτη φορά, παρότι του προτάθηκε η αντιπροεδρία, ενώ ήταν υπέρμαχος της «συνεργασίας».

Έπεσε στο τραπεζι το όνομα του Πετσάλνικου και υπηρξε συμφωνία. Ναι, εκείνο το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο, είχε κλειδώσει το όνομα Πετσάλνικου και θα ανακοινωνόταν επίσημα στην συνάντηση των αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια. Εκεί ξεκινά το θέατρο του παραλόγου. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούν συλλογή υπογραφών και επιστολές προκειμένου να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη. Εκεί λοιπόν που ετοιμαζόντουσαν να κάνουν την ανακοινωση έχοντας μετρήσει τα κουκιά τους…

…(αποκάλυψη τέταρτη) Γίνεται το συμβάν με τον Καρατζαφέρη και την αποχώρηση του από το μέγαρο. Η κίνηση αυτή έγινε αφού είχε πληροφορηθεί το όνομα Πετσάλνικου (βρισκόταν ήδη στο προεδρικό μέγαρο) και αποχώρησε αναφέροντας ως αιτία την «υποτιμητική» αντιμετώπιση προς το πρόσωπο του.

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ,  η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινωνεί με τον Λουκά Παπαδήμο και του ζητά να μην αναχωρήσει, συγκεκριμένα να «μην μπει σε αεροπλάνο για τις επόμενες 8 ώρες!».

11 η ώρα το βράδυ, επικοινωνεί μαζί του ο Γιώργος Παπανδρέου και του ανακοινώνει επίσημα την πρόταση του, να αναλάβει πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ακολουθεί και το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά που τον πληροφορεί ότι «δεν έχει πρόβλημα μαζί του» και θα στηρίξει την παρουσία του!!

Στο μεσοδιάστημα, έχει βγει και η «εξήγηση» από την προεδρία για το συμβάν με τον Γ. Καρατζαφέρη, κάνοντας τον τελευταίο χαρούμενο και πρόθυμο να επιστρέψει την επομένη το πρωΐ. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί.

Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Όλα τα περί «όρων» είναι μυθοπλασίες ενταγμένες στο παιχνίδι των ΜΜ»Ε» για να επιβληθεί ο Λουκάς Παπαδήμος ή να καλυφθεί η απόρριψη του.

Ο Παπανδρέου «λύγισε» στην πίεση των υπουργών με κορυφαία την Άννα Διαμαντοπούλου που δεν κρύβει την συμπάθεια της για το συγκρότημα του Φαλήρου.

Ο Σαμαράς όμως δεν «λύγισε» ούτε από τον «έμπορο του Καραμανλισμού» αφού ήξερε πως ο ίδιος ο Καραμανλής ήταν αντίθετος σε αυτή την εξέλιξη, ούτε από τα τερτίπια των «φίλων τής φίλης» του συγκροτήματος που άλλωστε ήταν μία χούφτα. Ο Σαμαράς σύρθηκε σε συγκυβέρνηση από στυγνό εκβιασμό της Μέρκελ και δέχτηκε τον Παπαδήμο πειθόμενος από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν ο μόνος που ήθελε τον Λουκά Παπαδήμο. Δεν είχε άλλωστε κακες σχέσεις με το σύστημα Σημίτη. Για πολλούς, η απουσία του από την εκλογική μάχη το 2000 έδωσε στον Σημίτη την ανάσα ζωής που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει το έργο του και σε άλλους όπως ο Λουκάς Παπαδήμος να ανοίξει τα φτερά του χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί δίνοντας εξηγήσεις για το χρηματιστήριο.

(Παρένθεση: Σε ποιά εφημερίδα είχε κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος την περιβόητη παρέμβαση που ξεκίνησε την κατάρρευση του χρηματιστηρίου οδηγώντας στο μεγάλο «κραχ»; Ναι, στην Καθημερινή)

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όμως ποτέ δεν έκρυψε την συναινετική του διάθεση και προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Να μην ξεχνάμε την περιβόητη συνάντηση Σαμαρά – Παπανδρέου στο χωριό του Αβραμόπουλου, το Ελληνικό Αρκαδίας.

Εντέλει, τα κατάφερε. Το ότι παραιτήθηκε από βουλευτής για να συμμετέχει στο νέο σχήμα λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άνοιξε την νέα εποχή. Την νέα τάξη πραγμάτων.

Ίσως αυτό το αποκαλυπτικό αφιέρωμα σας κάνει να βρείτε την απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα: Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Εμείς ψάχνουμε απαντήσεις σε πιο πεζά ερωτήματα: Θα βρεθούν αυτοί που πήραν τις σακούλες από τον Λαυρεντιάδη;

Η απάντηση είναι πως Όχι. Διότι απλούστατα, αυτοί που κυβερνούν αυτόν τον τόπο δεν αφιέρωσαν στα πρωτοσέλιδα τους ούτε μονόστηλο για τον «συνέταιρο».

Καλό σας βράδυ,

Η σ.ο. του Ολυμπία.

247 Σχόλια to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκήνιο που ανατρέπει αυτά που γνωρίζαμε εως σήμερα.”

 1. […] : olympia.gr Share […]

  Μου αρέσει!

 2. ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΗΘΙΚΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΧΛΟ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/11/blog-post_11.html

  Μου αρέσει!

 3. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ said

  Νομίζω ότι αδικούμε ΠΟΛΥ τον Σαμαρά! Όλοι περιμέναμε το μεγάλο ΟΧΙ από τον Αντώνη επειδή κατά βάθος όλοι είμαστε τού συνθήματος «Ελλάς ή Τέφρα».

  Όμως ένα ΟΧΙ αυτή τη στιγμή από τον Σαμαρά θεωρώ ότι θα μας οδηγούσε μετά βεβαιότητος στην τέφρα! ( Το καλοκαίρι του 2007 στην Πελοπόννησο είναι πολύ πρόσφατο…)
  Και ο λόγος είναι ότι ο Σαμαράς δεν ήταν στην εξουσία ώστε να προετοιμάσει τον Τόπο για ένα μεγάλο ΟΧΙ.

  Ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ, είχε όμως την εξουσία και είχε προηγουμένως φροντίσει να κατασκευάσει τη Γραμμή Μεταξά, και ασφαλώς είχε επαρκώς αναδιοργανώσει τον Στρατό ακι την Ελληνική Διοίκηση…

  Ο Σαμαράς την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος αποφάσισε να «πάει προς το παρόν πάσο» ελπίζοντας σε μια καλύτερη συγκυρία στο μέλλον…

  Και να θυμάστε: Τη μάχη ΔΕΝ τη δίνουμε όταν είμαστε σε ξένο γήπεδο, τη δίνουμε όταν ΕΜΕΙΣ έχουμε επιλέξει το γήπεδο και τη στιγμή…

  Αλλιώς ,κινούμενοι μόνο από ρομαντισμό, και όχι από ψυχρή συνεκτίμηση των δεδομένων εκκινούμε από μειονεκτική θέση.

  Μου αρέσει!

  • Kermit said

   και το όχι του Μεταξά από μειονεκτική θέση ήταν αλλά το είπε… φαντάζεσαι να έλεγε ναι και να το σκεφτόταν μετά?

   Μου αρέσει!

   • ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ said

    Ασφαλώς και ο Μεταξάς ήταν σε μειονεκτική θέση. Αλλά τουλάχιστον εκείνος ήταν στην εξουσία και είχε τον έλεγχο των κινήσεων.

    Ο Αντώνης δεν είχε έλεγχο, διότι ο έλεγχος είχε εκχωρηθεί από τον ΓΑΠα στη γνωστή Πρεσβεία…

    Τώρα…
    » Ταις πρεσβείες της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς»…

    Μου αρέσει!

  • Миша said

   Τίτορμε

   Κάνεις λαθος…
   Το 1940 έφευγαν για τα συνορα φαντάροι χωρις όπλο και πυρομαχικά…

   Το ΟΧΙ του Μεταξά ελέχθη επειδή το κάλεσε η στιγμή και οχι επειδή ήταν καταλλήλως προετοιμασμένος για πολεμο.

   Αν διαβάσεις την ιστορια των πρωτων ημερων του ελληνοϊταλικου πολέμου θα δεις πως βρεθηκαμε αρκετες φορες ενα κλικ πριν την στρατηγική αποκοπη των δυνάμεων που αμύνονταν με τις δυναμεις του ανεφοδιασμού , κατι που ανετράπη με ηρωικά γιουρουσια και αυθαιρετες πρωτοβουλίες επικεφαλής μικρων αποσπασμάτων.

   Ο Σαμαράς εκλήθη να πει το ΟΧΙ , και αντ αυτού ειπε το προδοτικό ΝΑΙ.
   Η θεση του ειναι στην κρεμάλα, ουτε καν ισοβια.

   Μου αρέσει!

 4. βαγγελης said

  Eίπαμε να λέμε καμιά βλακεία να περνάει η ώρα, αλλά εδώ πέρα αθρογράφος και σχολιαστές το παρατραβήξατε μέχρι αηδίας, ούτε τούρκικο σήριαλ να ήταν.

  Μου αρέσει!

 5. […] Πηγή […]

  Μου αρέσει!

 6. Ελευθεριος said

  Το «παραμύθι» που διάβασα δεν έχει στο τέλος το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…..»!!! Ειμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λαός ανα τον κόσμο που παντού βρίσκει συμφέροντα, ύποπτες κινήσεις, ραδιουργίες κτλπ….. Για σοβαρευτειτε λίγο επιτέλους και ξυπνήστε!
  1) Ο ΓΑΠ είναι ξεκάθαρο πως έκανε τα πάντα για να μην μπέι ο Παπαδήμος στο Μαξίμου και φάνηκε από το ότι ο ίδιος ο παπαδήμος τον «έδωσε» στεγνά προχθές έξω από το προεδρικό Μέγαρο, σε αυτο κανέις δε μιλησε και δεν εκανε το παραμικρό σχόλιο ( δεν αναφερομαι για εδώ αλλά για τα ΜΜΕ).
  2) Σαρκοζί Μέρκελ «έδωσαν¨στεγνά και αυτοί τον ΓΑΠ περί του Δημοψηφίσματος, ως εκ τούτου ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να ΜΗΝ θελούν έναν συνομιλήτη τους που ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ και κανει τα πάντα για να κρατησει τη καρέκλα… Σημ.: οχι οτι αυτοί ειναι καλύτεροι αλλα δεν είναι επί του παρόντος….
  3) Ο Σαμαράς από τη πρώτη στίγμη ΔΗΜΟΣΙΑ ειχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδοιαφέρει το ποιός θα είναι ο πρωθυπουργός, το ΜΟΝΟ που τον ένοιαζε και τον «έκοβε» ήταν να φύγει ο ΓΑΠ, χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο κάποιων στελεχών που δεικνύοντας την εμμονή αυτή της ΝΔ έλεγαν «ακόμα και ο Φουγουτος να ειναι Πρωθυπουργός θα τον δεχθούμε, αρκεί να φύγει ο ΓΑΠ»…
  4)Η ΕΥρώπη αγαπητοι μου μας έχει δανείσει χρήματα, χρήματα που ανήκουν σε πολίτες άλλων κρατών όχι (μιλάω για το ταμείο ενίσχυσης της ΕΕ και όχι την εθελοντική δανειοδοτηση των Τραπεζών γιατί όλοι ασχολείστε μόνο με τις Τραπέζες αλλά αγνοείτε πώς μεγαλό με΄ρος χρημάτων ανήκει στα κράτη της Ευρωζώνης που μας ενίσχυσαν οικονομικά), οπότε ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ οι Ευρωπαίοι να ζητάνε πλέον ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για τα λεφτά τους, εέπιατ από το πολιτκό εφυολόγημα περί Δημοψηφίσματος που κόντεψε να τιναξει στον αερα το σύμπαν. Αυτό δε το συγχωρούν οι Ευρωπαίοι στους πολιτικούς μας που έκαναν, διότι ούτε η Ιταλία σε τόσο συντομο διαστημα θα εμπαινε στο μάτι ούτε η Γαλλία. οι Ευρωπαιοι ουτε ζωγραφιστο δε θελουν να βλεπουν τον ΓΑΠ πλέον μετα από τα ψεμματα του απεναντι τους (εμείς ουτε καν να τον εχουμε εδω δε θελουμε που μας διελυσε)
  5) Ο Αβραμόπουλος είναι ΚΕΝΗ ΦΟΥΣΚΑ….. οχι να πείσει δε μπόρει οούτε καν σοβαρα δε μπορείς να τον παρεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει ειναι να μιλαει να μιλάει μιλάει….. (θα ήταν καλός για τη διαφήμηση γνωστης εταιρείας μπαταριων……). Ο Δήμας κύριοι ειναι που έπεισε τον Σαμαρα και όχι ο Αβραμόπουλος. Αγνοέιτε πώς ο Δήμας έχει συνεργαστει στην Ευρώπη με τον Παπαδήμο για πολλά χρόνια όταν ήταν επίτροπος της Ελλάδος στην ΕΕ.
  6)Ο Καρατζαφέρης ειναι ο γνωστος δάσκαλος της κολοτούμπας και το σόου του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ήταν συμφωνημένο ώστε να εκβιασουν τον ΓΑΠ να σηκωθει να γυγει μια ωρα γρηγορότερα γιατι συνεχως εθετε εμπόδια στην ανευρεση αντικαταστατου του και νομιζω όλοι το διαπιστωσατε αυτό. Μια χαρα την εκανε τη δουλεια του λοιπόν, αυτο που με ενοχλει που βαλανε τον μπουμπουκο στη κυβερνηση και μαλιστα σε ενα ποστο πολυ νευραλγικό της Ακτοπλοϊας…..
  7)Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι καθαρα ένας τεχνοκράτης τραπεζικός και το ότι επιλέχθηκε να μπεί ήταν η καλύτερη λύση σε σχεση με τον Περτσαλνικο και Κακλαμάνη. Αυτη τη στιγμη χρειαζόμασταν καποιον που να είναι αρεστος στην ΕΕ και γνωστης του Τραπεζικού Συστηματος ωστε να κερδιθεί έστω και το έλαχιστο. Δεν έχουμε αγαπητοί μου επιλογές προσώπων, οι πολιτικοί της Ελλάδος είναι σχεδόν ολοί στη ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ και κοιτανε να σωσουν το τομαρι τους και μόνο. Και σε εκλογές να πηγαιναμε ποιον θα ψηφίζαμε? Το ΓΑΠ ή τον Σαμαρα? Εχουμε καποια πολιτική κίνηση άλλη στη χώρα μας? Η αριστερα φανταζεται σταλινιστικού στυλ κυβερνήσεις, Ο συριζα ουτοπικές λύσεις ο Καρατζαφερης σκεφτεται πως να διώξει τους ξένους από τη χώρα, η Ντόρα και μόνο που ειναι κόρη του Μητσοτακη αρκεί για να αποκλειστει. Εχουμε λοιπόν φίλοι μου κάποια πολιτική κινηση που να μας δίνει λύσεις και διεξόδους? ΟΧΙ. Εχουμε πολιτικούς με τσαγανό και μπέσα ώστε να τους εμπιστευθούμε? ΟΧΙ. Ειμαστε ετοιμοι να δεχθουμε να αλλαξουμε νοοτροπίες δεκαετιών? ΟΧΙ. Κοιταμε να σωσουμε ολοι το τομαρι μας και οχι να σωσουμε τη χώρα μας. Το ότι πειναμε όλοι ειναι ευθύνη των πολιτικών αλλά και ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ που τοσα χρόνια δε μιλούσαμε ΠΟΤΕ και πηγαιναμε σαν τα προβατα και ψηφίζαμε όποιον θα μας εβαζε σε μια θεση στο Δημόσιο ή θα μας έκανε αυξηση στο μισθό. Με μία λοιπόν τετοια λογική ετών, πώς περιμενουμε να αλλάξουμε τα πραγματα? Αν εμεις οι ίδιοι δεν κανουμε την αυτοκριτική μας και δεν αντιληφθούμε πώς φέρουμε κι εμεις μεριδιο ευθυνης για όλα όσα έχουν ΄γινει από το 74 και μέτα δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως.
  Ας αφήσουμε λοιπόν κατα μέρους και τις συνομοσιολογίες και τα συμφέροντα κτλπ….. Εμείς οι ίδιοι αν αλλάξουμε μυαλά κατι μπορεί να γινει σε αυτη τη χώρα. οι πολιτικοί όλοι προερχονται από εμας δεν φυτρωσαν, αυτοί εκμεταλλευθηκαν την αναγκη μας για καλη ζωή κι εμεις για να την έχουμε τους δώσαμε ΓΗ και ΥΔΩΡ και μας έφτασαν εδώ.
  Προς το παρόν ας κανουμε την αυτοκριτική μας για τα δικα μας λάθη πρώτα και ας ψάξουμε να βρούμε ανθρώπους που να αξίζουν να μας κυβερνάνε.

  Μου αρέσει!

  • ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ said

   Κτυπάς, αγαπητέ, στου κουφού την πόρτα.

   Μου αρέσει!

   • Ελευθεριος said

    θα ακουσω τα σχολιανά μου ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ απο πολλούς, όμως δε μπορώ πλέον να βλέπω αυτη τη μανία μας ως λαός να κατηγορούμε τους αλλούς για δικά μας λάθη. Το ότι φτάσαμε σε αυτο το σήμειο δεν θέμα ούτε του Σαρκοζί ούτε της Μέρκελ αλλα δικό μας. Αυτοί τη δουλειά τους κοιτάνε σκοτίστικαν για μας. Αν δεν αλλαξουμε εμείς λοιπόν δε πα να λέτε ότι θέλετε? Και μην ακούσω από καννεναν ότι έστω και μία φοραβ δε χρησιμοποίησε κάποιον για να διευκολύνει κάποια υποθεση του….. ολοι το καναμε. Αλλάξτε μυαλά παιδιά γιατί όσο μενουμε σε ιδιεολογιες και αντιληψεις παλιοτερων ετών η ιστορια θα μας ξεπερασει……. παρτε παραδειγμα από την ιστορία μας που είναι πλούσια για να καταλαβετε τι εννοώ.

    Μου αρέσει!

   • ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ said

    Ελευθέριε, τολμώ να πω ότι «συλλογάσαι καλά»!

    Μου αρέσει!

  • ΑΡΕΥΣ said

   ΤΟ γεγονός ότι δεχόμαστε επίθεση από ξένες δυνάμεις δεν μας απαλλάσει από τις δικε΄ς μας ευθύνες. Οι δικές μας ευθύνες όμως δεν καθιστούν την παγκόσμια διακυβέρνηση μια απλή συνομωσιολογία.

   Φυικά και φταίμε εμείς που τους αφήσαμε να διαλύσουν την χώρα, την παιδεία, τις ένοπλες δυνάμεις τα πάντα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξαπατηθήκαμε. Αναλογιζόμενοι τις δικές μας ευθύνες δεν μπορούμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε ξένους και εγχώριους τοκογλύφους. Στους δωσίλογους που ξεπουλάν τα παιδιά μας για να περνάν αυτοί καλά.

   Μου αρέσει!

   • Ελευθεριος said

    Ποιός μίλησε για άφεση ΑΡΕΥΣ;;;;; Πουθενα δεν αναφερθήκα εγω προσωπικά σε άφεση για κανεναν…. Ομως αντι να καθομαστε να κατηγορουμε τους αλλους για τη ξεφτιλα μας ας κανουμε την αυτοκριτικη μας ως λαος και θα δουμε πως εμεις φερουμε ευθυνη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ολη τη σαπιλά του συστηματος στην Ελλάδα και όχι η Μερκελ ή ο Σαρκοζί ή όποιος άλλος. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν, δεν τους απασχολεί καθόλου για σενα ή για μενα.

    Μου αρέσει!

 7. Καμιά ανοχή, ένταση της αντεπίθεσης
  «Τέλος καλό, όλα καλά, αν έγινε και καμιά στραβή, μικρή η ζημιά».

  Η ξεφτίλα τεσσάρων ημερών ασύστολης αστικής προπαγάνδας σχετικά με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης ξεπλύθηκε στο άψε – σβήσε. Δείχνοντας για μια ακόμα φορά ποια είναι η μοίρα των προθύμων, τα κανάλια με ενιαία γραμμή δώσανε σαν υπεύθυνο για τις διάφορες διαρροές έναν συνεργάτη του Παπανδρέου και καθάρισαν. Εδειξαν, όμως, παράλληλα, για μια ακόμα φορά, πόσο αδίστακτη είναι η αστική προπαγάνδα όταν στην επιχείρηση ποδηγέτησης των λαϊκών συνειδήσεων τις βομβαρδίζει με το ένα ψέμα μετά το άλλο.

  Κράτησαν τη συζήτηση στο «ηθικό» του πράγματος για να αφήσουν στο απυρόβλητο το ανήθικο – αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ., η οποία πήρε εντολή να κινηθεί αυστηρά στα όρια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που συνυπογράφεται πλέον ανοιχτά και από τα άλλα δύο κόμματα.

  ***
  Μετά το μεσημέρι χτες, στα κανάλια τα «ωσαννά» για τον Μεσσία της αστικής τάξης παρέπεμπαν σε «Κυριακή των Βαΐων». Δίκιο έχουν. Οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί έβαζαν σε κίνδυνο το ίδιο το σύστημα, καθώς, παράλληλα, αυξάνεται και η πίεση που ασκεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Ηταν επείγουσα η ανάγκη να επιβληθεί σταθερότητα, καθώς ήταν ήδη καθαρό πως η «δυστοκία» για το σχηματισμό κυβέρνησης αντανακλούσε και τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου με απρόβλεπτες συνέπειες. Αξιοσημείωτο: Με καταπληκτική ταχύτητα μετά τον διορισμό Παπαδήμου η Alpha Bank έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη χαρά των τραπεζιτών για τη νέα κυβέρνηση και να ορίσει το πλαίσιο που πρέπει αυτή να κινηθεί.

  ***
  Δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε λίγες ώρες από τη στιγμή που η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε προχτές πως ο Καρατζαφέρης χρησιμοποιείται σαν «συγκολλητική ουσία» στο αστικό σύστημα. Η επιβεβαίωση ήρθε πρωτοσέλιδα, τόσο από το πράσινο «Εθνος» που έγραφε για «καθοριστική παρέμβαση» του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., όσο και από τη γαλάζια «Καθημερινή», ο διευθυντής της οποίας στο δελτίο του ΣΚΑΪ έπλεξε το εγκώμιο του Καρατζαφέρη. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο περίσσεψαν οι αναφορές στις «υγιείς δυνάμεις», που καλούνται να σώσουν το σάπιο σύστημα. Ο ειδικός τονισμός από τα κανάλια στο γεγονός ότι δύο από τους υπουργούς της συγκυβέρνησης προέρχονται από το πολιτικό σχήμα που χειροκροτεί τον Μεταξά και τον Παττακό, δένει με την ικανοποίηση του αστικού Τύπου για την επιλογή των «ικανών για τη δουλειά», όπου ως «δουλειά» αναφέρεται η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, εφαρμογή που απαιτεί τσάκισμα των εργατών και του κινήματός τους.

  ***
  Το στίγμα τού τι ακολουθεί το έδωσε ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός. Ζήτησε να συμβάλουν όλοι (θύματα και θύτες) για να επιτευχθεί «δημοσιονομική εξυγίανση» και «ανταγωνιστικότητα». Το πρώτο το βιώνει ήδη ο λαός, με τις περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις Συντάξεις. Το δεύτερο περπατά ήδη με το τσεκούρι σε μισθούς και μεροκάματα.

  Προφανής ο δρόμος του λαού. Καταδείχθηκε χτες το βράδυ με το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και τις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.

  Είναι ο δρόμος που δείχνει το ΚΚΕ, όταν μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, για να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιδραστικής αστικής συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.

  Είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση της καθημερινής λαϊκής πάλης και αντεπίθεση στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα σχολεία και τις σχολές, ώστε να διαμορφωθεί το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής για τη λαϊκή εξουσία.

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
  Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

  Μου αρέσει!

 8. […] Θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο Αβραμόπουλο ώστε να μιλά με τους εμπόρους όπλων; Το σημερινό “Βήμα” το διάβασες; Το γνώριζες ότι ο κύριος Αβραμόπουλος μιλούσε απ’ ευθείας με τον Γιώργο Παπανδρέου; Στο είχαμε αποκαλύψει (και αυτό): ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκή… […]

  Μου αρέσει!

 9. […] Θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο Αβραμόπουλο ώστε να μιλά με τους εμπόρους όπλων; Το σημερινό “Βήμα” το διάβασες; Το γνώριζες ότι ο κύριος Αβραμόπουλος μιλούσε απ’ ευθείας με τον Γιώργο Παπανδρέου; Στο είχαμε αποκαλύψει (και αυτό): ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκή… […]

  Μου αρέσει!

 10. […] Γιώργο Παπανδρέου; Στο είχαμε αποκαλύψει (και αυτό): ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκή… Σήμερα, κατόπιν εορτής φιγουράρει πρωτοσέλιδο στο […]

  Μου αρέσει!

 11. […] Θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στον κύριο Αβραμόπουλο ώστε να μιλά με τους εμπόρους όπλων; Το σημερινό “Βήμα” το διάβασες; Το γνώριζες ότι ο κύριος Αβραμόπουλος μιλούσε απ’ ευθείας με τον Γιώργο Παπανδρέου; Στο είχαμε αποκαλύψει (και αυτό): ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκή… […]

  Μου αρέσει!

 12. […] […]

  Μου αρέσει!

 13. […] Διαβάστε την (επική πλέον) αποκάλυψη μας για το πως ήρθε ο Παπαδήμος, που αναγκάστηκαν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες να το αναπαράγουν: https://olympia.gr/2011/11/11/papadimos/ […]

  Μου αρέσει!

 14. […] Διαβάστε την (επική πλέον) αποκάλυψη μας για το πως ήρθε ο Παπαδήμος, που αναγκάστηκαν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες να το αναπαράγουν: https://olympia.gr/2011/11/11/papadimos/ […]

  Μου αρέσει!

 15. […] αναγκάστηκαν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες να το αναπαράγουν: https://olympia.gr/2011/11/11/papadimos/ Δείτε τώρα πως αρχίζει το τροπάριον από αυτούς που […]

  Μου αρέσει!

 16. […] αναγκάστηκαν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες να το αναπαράγουν: https://olympia.gr/2011/11/11/papadimos/ Δείτε τώρα πως αρχίζει το τροπάριον από αυτούς που […]

  Μου αρέσει!

 17. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1967, ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Η Ν.Δ. ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΕΒΡΑΙΟΠΟΛΩΝΟ . ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΝΑΝ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ(ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ). ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΜΙΑ ΑΘΕΑ ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΙΝ ΝΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

  Μου αρέσει!

 18. […] olympia.gr /* Δημοσιεύτηκε από George Bross στις November 11, 2011. […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: