Νόαμ Τσόμσκι: «Η καταστροφή της Ελλάδας είναι ο στόχος»

Ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε μια εκ βαθέων και εξαιρετικά επίκαιρη συνέντευξη.

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. Και όμως, παρ’ ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.

Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».

Ένα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μια κατηγορία, όμως, ενώ έχει ετικέτα, είναι εντελώς κενή από βιβλία: «Intelligence». Σε κεντρικό σημείο υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία του Μπέρτραντ Ράσελ και από κάτω γραμμένη η φράση με την οποία ξεκινά η αυτοβιογραφία του και προφανώς εκφράζει και τον Τσόμσκι: «Τρία πάθη, απλά, αλλά κατακλυσμιαία, εξουσιάζουν τη ζωή μου: Η λαχτάρα για αγάπη, η αναζήτηση της γνώσης και η ανυπόφορη θλίψη για τα βάσανα του ανθρώπινου είδους». Καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο μέσον του γραφείου του, και ο Τσόμσκι κάθησε ακριβώς δίπλα μας. Ευτυχώς, γιατί εκτός του ότι είναι συναρπαστικό να τον έχεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, είναι γνωστό ότι μιλάει πάρα πολύ σιγά. Εκτός όλων των άλλων, φημίζεται και για την απίστευτη μνήμη του, θυμάται απλώς τα πάντα, κάτι που δεν το αρνείται και ο ίδιος: «Ναι, θυμάμαι πολλά πράγματα, αλλά μερικές φορές είναι λίγο βασανιστικό, επειδή οι άλλοι συνήθως δεν θυμούνται». Μπορεί με μεγάλη ευκολία να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο σαν να «τραβάει» μέσα στο μυαλό του συρτάρια με γνώσεις και πληροφορίες. Άκουγε κάθε ερώτησή μας σκυφτός, κοιτώντας προς τα κάτω, και μόλις τελειώναμε σήκωνε αμέσως το βλέμμα του και έδινε την απάντησή του κοιτώντας μας κατάματα μέχρι τέλους.

Πάντως ο Τσόμσκι έκανε την πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Ετσι μας λένε. Όμως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;

«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο».

Και τι θα κερδίσουν οι λεγόμενες «αγορές» από την καταστροφή της Ελλάδας;

«Ξέρετε, αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος;

«Ήδη πληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα»….

***

41 σκέψεις σχετικά με το “Νόαμ Τσόμσκι: «Η καταστροφή της Ελλάδας είναι ο στόχος»”

  1. Το Βιβλίο του Ισραήλ Σαχάκ, Εβραϊκή θρησκεία, εβραϊκή Ιστορία το βάρος τριών χιλιετιών, με δύο προλόγους του Γκορ Βιντάλ και του Έντουαρντ Σαϊντ καθώς και ένα σημείωμα του Νόαμ Τσόμσκυ κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις “Εναλλακτικές Εκδόσεις”.

   Διαβασε το να δεις πως υπάρχουν και λαμπροι εβραίοι. Δεν είναι ολοι Νετανιάχου και Σαρόν

   Μου αρέσει!

   1. Πολλοί κάνουν το λάθος Misha να μπερδεύουν τον Εβραϊσμό με το Σιωνισμό. Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι το θρήσκευμα Σιωνιστές (Ισραέλ Σαχάκ) όπως και όλοι οι Σιωνιστές δεν είναι Εβραίοι (Ροκεφέλερ)

    Μου αρέσει!

   2. Γιατί όταν ο Σιωνισμός κόπτεται να κάνει τους άλλους λαούς να πιστέψουν ότι η εθνική συνείδηση του Εβραίου θάβρισκε ικανοποίηση με την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους ,οι Εβραίοι κοροιδεύουν ακόμη μια φορά με την ηλιθιότητα εκείνων που τους πιστεύουν .Δεν έχουν διόλου την διάθεση να ιδρύσουν στην Παλαιστίνη ένα Ιουδαικό Κράτος και να πάνε εκεί να ριζώσουν,έχουν απλούστατα υπόψη τους να εγκαταστήσουν εκεί τον κεντρικό οργανισμό του απατεωνιστικού διεθνιστικού σκοπού τους για
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,θα πραγματοποιούσαν μόνο μια κατάσταση διαδοχής και μια δυνατότητα παρέμβασης στα άλλα κράτη. Θα αποκτούσαν ένα άσυλο όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν όλοι οι ξεμασκαρεμένοι απατεώνες και μια ανώτατη σχολή στην οποία θα φοιτούσαν οι μέλλοντες λωποδύτες… Αδόλφος Χίτλερ. Ο αγών μου 1925

    Μου αρέσει!

   3. Παυλίτο,

    Θα στειλω στην Ολυμπια κι ελπίζω να το βαλει δηλώσεις ξεκάθαρες των ναζι που αγαπάς για την ενωμένη ευρωπη, το κοινο νομισμα, την μια νομοθεσια, την εξαφάνιση των μικρων κρατων….

    Μη πας να κάνεις το τερας αρνι. Δε βγαινει με τιποτα…

    Μου αρέσει!

   4. Τι να βάλεις ρε καμμένε εγκέφαλε;
    Εσύ τη μια λές για μπράβο Καμμένε και την άλλη είσαι με το ΚΚε και την Κανέλλη και τα αναρχοκομμουνιστοχριστιανικά σου….
    Εγώ τα έχω ξεκαθαρίσει μερικά πράματα στη ζωή μου τουλάχιστον.
    Ανάθεμα και αν ξέρεις τι σου γίνεται.
    Συνέχισε να διαβάζεις την εβραική ιστορία,κάτι τέτοιους θέλουν για πελάτες….
    Και μην ξεχάσεις να ψηφίσεις ΚΚΕ και να γλύφεις τον Καμμένο μέσω των σχολίων σου..
    Μπράβο πάνο,μαζί σου πάνο,πέστα Πάνο…
    Εγώ είμαι από πάνω σου όχι εσύ.

    Μου αρέσει!

   5. με σεβασμό, υπόψη κου ΚΟΕΝ (πιστεύω είναι διαφωτιστικά) και κάθε ενδιαφερομένου
    (για να μη χρησιμοποιούμε δικά μας επιχειρήματα, επειδή εμείς δεν…τα ξέρουμε καλά, να χρησιμοποιούμε εσωτερική πληροφόρηση , inside information)

    «Πολλοὺς ἀκοῦμε νὰ ὁμιλοῦν γιὰ τὴ καταστρεπτικὴ δράση τοῦ Σιωνισμοῦ σὲ ὅλο τὸν κόσμο ἀλλὰ λίγοι γνωρίζουν σὲ βάθος τὰ ὕπουλα σχέδια του. Ὁ πατὴρ Ναθαναὴλ Κάπνερ εἶναι ἀνάμεσα σὲ αὐτοὺς καθὼς εἶναι Ἑβραῖος στὴν καταγωγὴ καὶ ἀνατράφηκε ὡς Ἰουδαῖος στὸ θρήσκευμα ἀλλὰ ἀργότερα ὕστερα ἀπὸ προσωπικὴ ἀναζήτηση μεταστράφηκε καὶ ἔγινε Ὀρθόδοξος Χριστιανός. Σήμερα εἶναι μοναχὸς στὸ μοναστήρι τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος στὸ Brookline τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν καὶ ἔχει γίνει γνωστὸς γιὰ τὸν ἀγώνα ποὺ κάνει ἐναντίον τοῦ Σιωνισμοῦ κυρίως μέσω τῆς δημιουργίας μίας μὴ-κερδοσκοπικῆς ὀργάνωσης ποὺ ἔχει στόχο νὰ μεταδώσει τὴν Ὀρθοδοξία σὲ ὅλη τὴν Ἀμερικὴ καὶ νὰ ξεσκεπάσει τὰ σχέδια τοῦ σιωνιστικοῦ κινήματος.»
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/07/blog-post_5827.html
    Ο Κάπνερ καταγγέλλει π.χ. για την δημόσια παιδεία στις ΗΠΑ, ότι οι…γνωστοί-άγνωστοι μεθοδεύουν την διαφθορά των νέων «εθνικών/γκοϊμ» ενώ τη δική τους νεολαία την προφυλάσσουν σε ιδιωτικά σχολεία
    επίσης του ιδίου-
    Brother Nathanael Kapner on The Political Cesspool 09/10/2011 http://www.youtube.com/watch?v=kAOk424AloY
    Ex-Jew Milton Kapner [Brother Nathanael] exposes Zionism http://www.youtube.com/watch?v=Mlg_QMBGywQ
    Breaking The Zionist Power http://www.youtube.com/watch?v=176RASLgzIQ
    Brother Nathanael Kapner- The takeover of America http://www.youtube.com/watch?v=U3l1ZXuf2BU
    Στο Youtube υπάρχουν κι άλλα βίντεο του ιδίου

    Μου αρέσει!

 1. Ακόμα και ένας αγράμματος βοσκός του 1800 είναι πιο μεγάλη προσωπικότητα απο τον αμαλάχει ναούμ Τσόμσκυ. «Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες.» Και εμμέσως οι αμερικανικές!!! Χα,χα!!
  Αυτό που δεν μας λέει ο «κορυφαίος διανοούμενος» είναι σε ποιούς ανήκουν οι «Γαλλικές», οι «Γερμανικές» κλπ τράπεζες…
  Μήπως ανήκουν σε κάποιους που είναι ίδιας εθνικότητας και θρησκεύματος με τον Τσόμσκυ;Πολύ αποπροσανατολισμός απο τον «κορυφαίο» διανοούμενο…
  Σε λίγο θα μας πει ότι η Κάσνερ (Μέρκελ) είναι Γερμανίδα και ότι ο Σαρκοζί είναι Γαλλος…

  Μου αρέσει!

  1. Η Μέρκελ είναι Γερμανίδα, ο πατέρας της ήταν πάστορας της Λουθηρανικής ευαγγελικής εκκλησίας. Ο Σαρκοζί κατάγεται μεν από εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω του ότι η μητέρα του βαπτίστηκε χριστιανή γιά να παντρευτεί τον Ούγγρο πρίγκηπα Σαρκόζι, είναι αποσυνάγωγος. Ν’ανοίγουμε και κανένα σοβαρό βιβλίο πού και πού να ξεστραβωθούμε, όλο Λιακόπουλος, Λυκοφρύδης και Κεραμυδάς, βλάπτουν το IQ

   Μου αρέσει!

   1. Όλοι οι Φρανκιστές Χριστιανοί ήταν. Εξάλλου λόγω δουλειάς έπρεπε να έχει άλλοθι να μετακινείται.. Η μαμά της Κάσνερ αλήθεια τι ήταν; ΠολωνοΕβραία μήπως;

    Μου αρέσει!

   2. Τι σχέση έχουν οι Φρανκιστές με το Σιωνισμό;
    Θα ήθελα πραγματικά με περιέργεια να μάθω, πώς συνδέεται ο φασισμός του Φράνκο με το Σιωνισμό.
    Αναμένω απάντηση

    Μου αρέσει!

  1. Προφανώς, σύμφωνα με το το Σύνταγμα της 1ης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου της επαναστατημένης Ελλάδας, «῟Οσοι αὐτόχθονες κάτοικοι τῆς Ἐπικρατείας τῆς Ἑλλάδος πιστεύουσιν εἰς Χριστόν, εἰσίν Ἕλληνες»
   Οι προπάπποι μας το λένε, όχι εγώ.

   Μου αρέσει!

 2. Άλλο οι απλοί Εβραίοι, άλλο η Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Δεν μας φταίνει οι Εβραίοι γενικώς αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι τραπεζίτες και τα τσιρ´ακια τους. Αν κατηγορήσει κανείς το ελληνικό εφοπλιστικό λόμπυ δεν είναι ανθέλληνας αυτόματα ρε φίλε. Ξεκόλλα. Άσε που συμπαθώ και το Ισραηλινό κράτος. Με τραπεζίτες και κολαούζους όμως βγάζω σπυριά.

  Μου αρέσει!

 3. φίλοι μου, Σιωνισμός = Παγκοσμιο Τραπεζικο Σύστημα = Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici η Ιπποτες του Ναού = Βατικανό !! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟ ( = ΑΓΟΡΕΣ)
  Απλά διαβάστε την πρόσφατη εισήγηση του καρδιναλίου Robert Tukson,, αν δεν κάνω λάθος Υπουργού Δικαιοσυνης του Βατικανού, που πέρνοντας θέση στο πρόβλημα της διεθνούς χρηματο-οικονομικής κρίσης για λογαριασμό του Βατικανού προτείνει ότι “χρειάζεται μια νέα διεθνής αρχή, η οποία, κατά την κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα, να μπορεί να ρυθμίζει την ροή των χρηματιστηριακών συναλλαγών” ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι “πρέπει να ξεπεραστεί το σύστημα του Bretton Woods (σημ. το πρωτόκολλο με το οποίο ιδρύθηκε η υφιστάμενη Παγκόσμια Τράπεζα) με την συμμετοχή των αναδυόμενων και υπό ανάπτυξη χωρών, έχοντας ως προοπτική τη δημιουργία μιας γενικότερης, δημόσιας αρχής, με παγκόσμιες αρμοδιότητες” και προτείνοντας την ανάληψη του ρόλου αυτού από την διευρυμένων αρμοδιοτήτων Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καταλήγει στην διαπίστωση ότι “ η σημερινή χρηματιστική και οικονομική κρίση, είναι η καταστρεπτική συνέπεια ενός οικονομικού φιλελευθερισμού χωρίς όρια και κανόνες ” τασσόμενος ταυτόχρονα υπέρ της φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, εφόσον “θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για την προώθηση της παγκόσμιας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης” (www.in.gr/24-10-2011).
  Προσθέστε τώρα οτι ο Πάπας είναι Γερμανός και θα καταλάβετε…..

  Μου αρέσει!

 4. Ἐγὼ θὰ ἀναφερθῶ στὸν Bertrand Russell τόν ὁποῖο ὡς φαίνεται ἐκτιμᾶ πολύ ὁ Chomsky.

  Ὅταν ἤμουν νέα διάβαζα τὰ κείμενα τοῦ Russell, χωρίς φυσικὰ νὰ γνωρίζω πόσο ἀνήθικος γέρων ἦταν.

  Πρίν μερικὰ χρόνια,εἶδα ἓνα ντοκυμαντέρ γιὰ τὴν ζωή του στὴν ἀγγλικὴ tv.
  Τὸν ἀποκαθήλωσαν οἱ Ἄγγλοι καὶ πολὺ καλὰ ἔκαναν.
  Σὲ αὐτὸ τὸ ντοκυμαντέρ μίλησε καὶ ὁ γυιὸς του καὶ ἡ ἐγγονὴ του,ἡ ὁποία τὸν μισοῦσε ἀφάνταστα.

  Γιατί;
  Ὁ ἄθλιος γέρων,εἶχε ἐρωμένη τὴν σύζυγο τοῦ γυιοῦ του(καλή κυρία τσόκαρο καὶ ὄχι μόνο) καὶ ἔκανε μαζί της ὅ,τι ἔκανε ἐνῷ τὰ ἐγγόνια του ἄκουγαν στὴν διπλανὴ κάμαρα.

  Ἔκτοτε δὲν ἀντέχω νὰ ἀκούω καλό γι᾿αὐτὸν καὶ ἀπορῶ μέ τὴν ἐκτίμησι ποὺ τοῦ ἔχει ὁ Chomsky,ὄχι βεβαίως πώς θεωρῶ τὸν chomsky, τόσο σπουδαῖο ὅσο τὸν διαφημίζουν λόγῳ καταγωγῆς.

  Διότι,κακὰ τὰ ψέματα,ἡ φυλὴ αὐτὴ ξέρει νὰ αὐτοδιαφημίζεται,διότι μή μοῦ πῆτε ὅτι εἶναι καλλίτερος τοῦ Καστοριάδη·ἀλλά ὁ Καστοριάδης εἶναι Ἕλληνας.

  Γιὰ νὰ λέμε τὴν πᾶσα ἀλήθεια.

  Μου αρέσει!

 5. Δεν συμφωνούμε σε όλα με όλους…
  Κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνουμε…ή τα αντιλαμβανόμαστε αλλιώς…
  Ο Καστοριάδης είναι πολύ μεγάλος…
  Και αναφέρομαι στη σκέψη του.,στο έργο του
  Είχε και αυτός «κουσούρια»…άνθρωπος ήταν.

  Μου αρέσει!

   1. Πέτρο ο Τσόμσκυ είναι Τσόμσκυ…
    Ακόμα και οι «εχθροί» του τον σέβονται…δεν τον πιάνουν εύκολα στο στόμα τους…στην Αμερική θεωρείται μία σοφή, αξιοσέβαστη και τεράστια προσωπικότητα…
    Τον εκτιμούν όλοι…και είναι σπάνιο.

    Μου αρέσει!

   2. Αμετανόητε φίλε μου,

    Ειχα την ευχαρίστηση να τον έχω ακούσει παρα πολλές φορές από κοντά πρίν από 20+ χρόνια,και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και τα σχόλιά σου.
    Προείπε(και προείδε) την παγκοσμιοποίηση πολύ πρίν την εφαρμογή της. Και τά δεινά της κενά επακόλουθα σε ανθρωπο-πολιτιστικό επίπεδο.Φανατικός εχθρός τής πολυεπιπεδης, ισοπεδωτικής, επιβαλλόμενης ομοιογένειας τών κοινωνιών.
    Διανοητής με όλη την σημασία.Από τους κορυφαίους (ίσως και ό ….) του 20ου αιώνα.
    Τόν Τσόμσκι εννοώ φυσικά.

    Μου αρέσει!

  1. Ευχαριστώ,αλλά τα γνωρίζω πολύ καλλίτερα από όσο νομίζεις….
   Ψάξε στα σχόλιά μου κάποιους μήνες πρίν.
   Όλα εδώ είναι γραμμένα.
   Από εμένα έμαθαν πάρα πολλά εδώ μέσα πάρα πολλοί όπως και εγώ πολλά από άλλους.
   Εγώ είμαι παλιός πια το μώλυ από εμάς μαθαίνει ακόμα….

   Μου αρέσει!

  2. Παύλο,
   αν υπήρχε τρόπος να ψάξει κανείς όλα τα σχόλιά μου θα έβλεπες ότι και εγώ τον έχω αναφέρει,αφού γνώριζα και είχα διαβάσει πολύ καλά την ιστορία του…εδώ και χρόνια
   όμως εγώ όπως βλέπεις δεν τον ανέφερα σχετικά με τα λογάκια για τους Εβραίους και τους Σιωνιστές…
   Και ένα τελευαταίο για να ξέρεις με ποιόν μιλάς….
   Εγώ τους εβραίους δεν θέλω να τους βλέπω ούτε σε φωτογραφία…δεν τους πάω με τίποτα,για πολλούς λόγους.
   Ομως θα πρέπει να ανγνωρίσω ότι και μόνο μαθηματικώς, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις…
   και όχι βέβαια να πιστεύουν στον Ιουδαϊκή θρησκεία…
   Και θα γράψω κάτι προσωπικό για πρώτη φορά.
   Αναγκάστηκα λόγω εμπορικών συμφωνιών να μιλάω και να κάνω μπίζνες με Εβραίους…σε εταιρεία πληροφορικής.
   ε λοιπόν, τους γαμ!@#$
   με έπαιρνε, δεν με έπαιρνε τους γαμ!@#$…ήμουν ο κακός μπελάς τους…
   άκουγαν το επίθετό μου και βάραγαν προσοχή…
   τους έσπασα τελείως τον τσαμπουκά…ήταν τρομερά υπερόπτες και εκνευριστικοί…απαράδεκτοι.
   μέχρι που φάγανε οριστικό σουτ.

   υ.γ.έχω «συνεργαστεί» δυστυχώς με αρκετούς…

   Μου αρέσει!

 6. παιδιά ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε με τις ιδέες του ή όχι ο Τσόμσκυ είναι η σημαντικότερη για μένα μορφή της εποχής μας!!!!!!!τις θέσεις του τις τεκμηριώνει πάντοτε πολύ καλά και γι αυτό τον λόγο οι αντίπαλοί του βαράνε και βρίσκουν ντουβάρι!!!!εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ απολύτως με τη θέση του πάνω στο γλωσσικό ζήτημα αν και τα διδάσκομαι αναγκαστικά λόγω σπουδών,ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως πρόκειται για ένα τρομερά μορφωμένο άνθρωπο και ό,τι λέει είναι άριστα τοποθετημένο!!οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν αλλά ο άνθρωπος είναι τρομερό μυαλό!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s