olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Άνθρωπος του Παπανδρέου στο κόλπο του αιώνα!

Posted by defactogr on September 29, 2011

Ζωτικό ρόλο στην «μπίζνα του αιώνα», στη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποδομών της χώρας, επιδιώκει ο -εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου- επιχειρηματίας κ. Νίκος Μουρκογιάννης, περίπου 26 χρόνια μετά την πρωταγωνιστική και επικερδή ανάμειξή του στην «αγορά του αιώνα» του 1985 με 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16!!!Ο κ. Μουρκογιάννης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (!!!) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συνεργάζεται…
από την 1η Σεπτεμβρίου με τη γερμανική εταιρία Roland Berger, ήταν το 1985 διευθυντής του προγράμματος πώλησης των F-16 (Block 30), που κατασκεύαζε τότε η εταιρία General Dynamics. Τα 40 μαχητικά αγοράστηκαν τον Μάρτιο του 1985 επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και σε σημερινές τιμές θα κόστιζαν περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ο τότε αφανής πρωταγωνιστής της «αγοράς του αιώνα» τονίζει σε συνεντεύξεις του ότι πέτυχε έναν πολιτικό και εθνικό άθλο, επειδή επί προεδρίας Ρίγκαν πολλά μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης αντιδρούσαν στην πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών στο «άτακτο μέλος» του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα το «χρώμα του χρήματος» είχε άρει όλες τις πιθανές αντιδράσεις στον Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο και το Κογκρέσο! Μάλιστα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δημοσίως καυχηθεί ότι προέβη στην «επαναστατική» απόφαση αγοράς μόνον 40 F-16, αντί των 80 που επιθυμούσαν οι Αμερικανοί, επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη σε μία μοναδική χώρα προμηθειών, τις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επιβάλουν εμπάργκο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης. Γι’ αυτό και το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασίσει τη διχοτόμηση της συνολικής «αγοράς του αιώνα» με την προμήθεια και 40 Mirage από τη Γαλλία του Φ. Μιτεράν, δαπανώντας (σε σημερινές τιμές) άλλα 2 δισ. ευρώ.

Σήμερα, το 2011 και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, η «μπίζνα του αιώνα», υπολογίζοντας την αξία της ελληνικής κρατικής περιουσίας, εκτιμάται ότι φτάνει τα 125 δισ. ευρώ! Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της εταιρίας Roland Berger – Strategy Consultants, για την οποία εργάζεται ο κ. Μουρκογιάννης από την 1η Σεπτεμβρίου εδρεύοντας στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

Συμπτωματικά, περίπου ταυτόχρονα με τη δραστηριοποίηση του κ. Μουρκογιάννη, επισκέφθηκε τη Γερμανία ο αδελφός του πρωθυπουργού (και διαχειριστής του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου») Νίκος Παπανδρέου μαζί με τον εκτελεστικό πρόεδρο του «Invest In Greece» (και πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens) Αρη Συγγρό, όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει η «δ».

Ακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα η σύνταξη μιας πρότασης της Roland Berger για την Ελλάδα και προχθές οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους Γερμανούς βιομηχάνους και την καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Η πρόταση της Roland Berger (που ιδρύθηκε το 1967 στο Μόναχο και σήμερα έχει γραφεία σε 31 χώρες) για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έτυχε, προφανώς, της προσωπικής επιμέλειας του κ. Μουρκογιάννη. Η Roland Berger δεν διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα (σ.σ.: μια εταιρία με παρόμοια επωνυμία φέρεται να μην την εκπροσωπεί πλέον), οπότε το «δυνατό χαρτί» της στη χώρα δεν είναι άλλο από τον κ. Μουρκογιάννη.

Αναλυτικά το «σχέδιο Μουρκογιάννη» εκτιμά τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου σε 125 δισ. ευρώ και προβλέπει να συγκεντρωθούν σε μία εταιρία συμμετοχών, η οποία… θα πωληθεί στην Ε.Ε.! Στη συνέχεια μια εταιρία της Ε.Ε., με έδρα το Στρασβούργο, θα αναλάβει (ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης) να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στον έλεγχό της έως το 2025. Εάν η διαδικασία αποφέρει κέρδη, θα αποδοθούν στην Ελλάδα (αφού φυσικά… αφαιρεθούν πρώτα οι προμήθειες). Αν η εκποίηση καταλήξει σε ζημιές, αυτές θα βαρύνουν μόνον την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, η χώρα μας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την πώληση της εταιρίας συμμετοχών για να επαναγοράσει τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, ενώ -θεωρητικά- μια ταυτόχρονη επένδυση στην εταιρία συμμετοχών θα απέφερε πρόσθετα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. 40-60 δισ. ευρώ.

Αλέξης Κίσσαβος εφημερίδα Δημοκρατία

Citypress-gr.blog

60 Responses to “Άνθρωπος του Παπανδρέου στο κόλπο του αιώνα!”

 1. kiki 1 said

  Εχουμε εναν Μουρκογιαννη εδω κατω, επιχειρηματια,
  Νεκροθαφτης ειναι, λες να ειναι συγγενης με αυτον τον νεκροθαφτη μας.

  Like

  • vagelis said

   Ο συγκεκριμένος κατάγεται από τα Άλικα Λακωνίας και είναι γυιός στρατηγού της χωροφυλακής με πλούσια δράση κατά τον εμφύλιο.

   Like

 2. φωτεινη said

  πε τι εγινε με δαυτους.
  ολοι επιχειρηματιες στην καμπουρα μας γινανε.

  Like

 3. ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

  Αρχισαν να φανερωνονται πλεον οι συμμαχιες και τα αρπακτικα!!!

  Like

 4. ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

  Με ξενα κολυβα κανουν μπιζνες!!!!

  Like

 5. ΑΡΙΑΔΝΗ said

  …να ακούσει η κοινωνία…

  Like

  • clio said

   Δεν είναι οι παλιάτσοι 100 είναι 295 (αφαιρώ κ.Καμμένο-κ.Κανέλλη-κ.Σακοράφα-κ.Νικολόπουλο κλπ.).Η μίζα είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να την πληρώσουμε εμείς ο λαός που προσπαθούμε να αποτινάξουμε τον ζυγό.Προδότες διαχρονικοί.

   Like

 6. Anergos_Pinei_Kafe said

  μιλώντας με γνωστούς από το City του Λονδίνου σήμερα μου αποκάλυψαν έρευνες που δείχνουν ότι 3 στους 4 επιχειρηματίες/funds/investment groups κλπ δεν βλέπουν μακροπρόθεσμο (μεσοπρόθεσμο όμως με CDS υπάρχει) κέρδος από την Ελληνική κρίση. το εν λόγω το ανέφεραν και στον ΣΚΑΙ πρίν από λίγο θα έχει και η αυριανή Καθημερινή περισσότερα.

  με άλλα λόγια μην αγχώνεστε. ας κάνουν όσα DEAL θέλουνε, ας αγοράσουν/πουλήσουν τα πάντα (Δε θα το κάνουν βέβαια διότι κανείς δεν ενδιαφέρεται) δε θα έχουν κέρδος διότι πολύ απλά η αγοραστική αξία των Ελλήνων έχει εξανεμιστεί προ πολού. επίσης στην εν λόγω έρευνα αναφέρεται ότι ο Ελληνικός λαός είναι “κοινωνικά απείθαρχος και απρόβλεπτος” (στα λόγια του Κίσινγκερ επανέρχονται)

  δεν είναι περίεργο που τον ΟΣΕ, παρότι μονοπώλιο και θα παραμείνει σύμφωνα με την στρατηγική αποκρατικοποιήσεων, δεν τον θέλει κανείς; στον Γαλλικό τύπο αναφέροντε σχόλια ότι και δωρεάν να τον πέρναν (SNCF&Thalys) δεν τον θέλουν διότι πολύ απλά δε θα έχουν πελάτες(!!!) αλλά μόνον ελείμματα.

  πολύ απλά λοιπόν ας τους καλοσωρίσουμε στην Ελλάδα, να έρθουν να επενδύσουνε αλλά..δε θα βρούνε καταναλωτές/αγοραστές/πελάτες κλπ διότι πολύ απλά δεν έχουμε και δεν (μπορούμε) ξοδεύουμε!

  Like

  • nicoletta.a.p said

   χαχαχαχαααααααα. άνεργε δεν τα λες και άσχημα προς το τέλος.

   Like

   • Anergos_Pinei_Kafe said

    αν υποθέσουμε ότι η εταιρία Αυτοκινητόδρομοι Βορείας Ευρώπης έρθει και αγοράσει την Εγνατία προς 6δις ευρώ και βάλει διόδια ανά 100χλμ θα περιμένει π.χ. 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα και 2.000.000ευρώ έσοδα (ημερησίως)

    αν όμως ο Έλληνας, που είναι και κουτοπόνηρος, παρακάμψει την Εγνατία, και περνάνε μόλις 500 αυτοκίνητα την ημέρα τί γίνεται; θα πάρει ποτέ τα λεφτά της επένδυσης της πίσω; ΟΧΙ βέβαια!!!

    οι επενδυτικοί όμιλοι το ξέρουν ήδη ότι ο Έλληνας δεν έχει και δεν ξοδεύει, δεν μπορεί να είναι πελάτης τους.

    στην τελική αν ΟΛΟΙ συνειδητά ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ τί θα κάνουν;

    θα πάρουν τα αεροδρόμια/λιμάνια/δρόμους/συγκοινωνίες και θα φύγουν; θα πάνε αλλού; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    εμείς τους καλούμε να έρθουν να επενδύσουν, τα ευρώ τους τα περιμένουμε αλλά ξέρουν ότι θα πάρουν από τα 3 το μακρύτερο και για αυτό δεν έρχονται. δεν βλέπετε που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ΔΕΗ που επίσης είναι μονοπώλιο;

    γνωρίζουν οτι ο Αναγνώστου τους την έφερε μειόνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, κάτι που η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ διότι δεν θα έχει πελάτες μετά. τους κατέστρεψε τα σχέδια και θα αποδειχτεί μέχρι και… παρεξηγημένος ΗΡΩΑΣ μεταξύ σοβαρού και αστείου!

    Like

   • X.O said

    Τί λες βρε Ανεργε που πίνεις καφέ; Σοβαρολογείς; Κι εμείς οι νησιώτες πώς θα επιβιώσουμε;

    Θ΄αγοράσουμε πλοίο να πηγαινοερχόμαστε Αθήνα;

    Like

   • Δηϊδάμεια said

    Φίλε ΧΟ ο άνεργος δεν αναφέρθηκε στα νησιά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εσείς είστε αμελητέα και ασήμαντη ποσότητα για τον οποιονδήποτε επενδυτή καθώς το 70% του πληθυσμού ζει Αθήνα και Θεσσαονίκη. Τώρα από αυτό το 30% που απομένει τι ποσοστό να ζει στα νησιά;

    Like

   • Anergos_Pinei_Kafe said

    ΠΡΟΣ Χ.Ο.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!

    Like

  • tsilivithras said

   Όπου δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο ώφελος σημαίνει αρπαχτή…και αρπαχτές κάνουν οι μαφιόζοι (εντός και εκτός εισαγωγικών).
   Μαφιόζοι μας έφεραν ως εδώ και μαφιόζοι ”ψήνονται” με μπιζνες του κ*λου και της αρπαχτής.
   Σοβαροί επενδυτές δεν είναι το πρόβλημά μας…αυτούς πάντα είχαμε την ικανότητα να τους διώχνουμε.
   Retailers και μεσάζοντες ουουουουουου…να φαν κι οι κότες.

   Like

   • Anergos_Pinei_Kafe said

    ας κάνουν αρπαχτή λοιπόν, το πολύ σε 10 χρόνια πάλι δικά μας θα είναι, ανευ ελλειμάτων, χρεών και πληθωρισμών.

    θα μας βαρεθούν και θα φύγουν!!! ΜΠΡΑΒΟ ΓΑΠ τους την έφερες!!!

    Like

   • nicoletta.a.p said

    έχετε ενδιαφέρον παιδιά. πείτε κι άλλα.

    Like

   • Anergos_Pinei_Kafe said

    Nikoletta A.P. ειρωνικά το λές;

    Like

   • nicoletta.a.p said

    ούτε κατά διάνοια.

    Like

   • nicoletta.a.p said

    μ’ αρεσει ο τρόπος που τα βλέπετε, είναι φρέσκος κι ανέμελος. μ’ αρέσει η οπτική σας γωνία.

    Like

   • tsilivithras said

    Αδερφέ μην το λες τόσο εύκολα…
    Μήπως καταφέραμε να ξεφορτωθούμε κανέναν από τους Ευκαιριακούς κρατικοδίαιτους εργολάβους τα τελευταία 20+ χρόνια;;;
    Αυτοί οι τύποι γύρω από τον ΓΑΠ τι είναι αν όχι μαφιόζοι της ευκαιρίας;;; (Ξαφα, Χριστοδούλου, Γεωργίου,Παπ/ντινου, Παναρίτη…όλοι πρώην υπάλληλοι καταστροφικών υπερεθνικών ”εργαλείων”);;
    Ο Σορος πόσα χρόνια ”σκάβει” και υπονομεύει μέσω ΜΚΟ και χρηματοδοτήσεων από legit εταιρίες;;

    Αυτή η ”εταιρία” που θα αναλάβει να πουλήσει Ελληνική ιδιοκτησία μέχρι το 2025 και θα πάρει ποσοστό γιατί να κάτσει να νοιαστεί για την χασούρα σου αν δεν έχει κίνητρο να το κάνει;;
    Αυτά τα 10+ χρόνια αυτή η περιουσία τι καθεστώς θα έχει;;;Δικά μας ή δικά τους;;

    Αφού μπει στο χρηματιστήριο τετέλεσται…ξένη περιουσία, ανύπαρκτο κίνητρο, τρελό leverage στα ταμπλό…10+ χρόνια ευκαιρία για αρπαχτή ΚΑΙ όλη η χασούρα επιστροφή σε σένα…

    Πλάκα κάνουμε τώρα;;

    Like

   • akelas said

    Τσίλι εἰσαι να πάμε να του τραγουδίσουμε καμιά Μαντινάδα από εκείνες τις ζόρικες;Μπούχτισα αδεφέ μου να μας κλέβουν οι “εκλεπτισμένοι”ροδαλοί κυριουλίδες και μάλιστα αυτοί που δεν ἐχουν ιδέα τόσο από μουσική ὀσο και από …F16!

    Like

   • tsilivithras said

    Αkelas μαντινάδες δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι διεφθαρμένα καθεστώτα και ανισόρροπες μπιζνες είναι η σπεσιαλιτέ των μαφιόζων.

    Όπως έλεγε κι ο Tony Soprano ”this is my bread and butter…”.

    Like

  • ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

   Ο Ελληνας ειναι και πεισματαρης και οχι μονο ατιθασος!!!
   Γιαυτο ο κισσιγκερ μας μισουσε τοσο πολυ!!!!

   Like

 7. akelas said

  Πρόεδρος της Λυρικής εἰπατε;Τώρα κατάλαβα γιατί η αρχή ἐγινε από τις ὀπερες μετά πήγαμε στις οπερέτες και τώρα στα παραρτάγουδα!

  Like

  • φωτεινη said

   ωραιο Ακελα.

   Like

   • akelas said

    Ευχαριστώ Φωτεινούλα ! Πιό ώραίο ὠμως δεν θά ηταν να ξυπνούσαμε αὐριο το πρωϊ, καί ὀλα αὐτά να ἠταν μόνο ἐνα κακὀ ὀνειρο;(Μα τι λέω τώρα τι λεω;)-Πάντως πολύ θα το ἠθελα ‘ε΄!

    Like

  • astillais said

   Φτου ρε την γκαντεμιά της μέσα (για την πάνια λέω)
   Τώρα που αρχίζουν τα έμορφα εγώ πέταξα την τηλεόρα (κλόπυ μπάϊ γιαγιά μου)

   Like

   • akelas said

    Asti θα σε μαλλώσω ἐτσι πετἀνε την πρώην fat lady την στιγμή μάλιστα που μας ἐβαλε να πληρώσουμε εμείς τα κερατιάτικα προκειμένου να αποκτήσει slim line?(Oχι δεν μιλάω για την Πάνια γιά την τουβούλα μιλάω!).Το πρόβλημά της ὀμως νομίζω ὀτι απλώς μπορεί πλέον να μην εἰναι το βάρος,εἰναι ὀμως η απίστευτα επικινδυνη ελαφρότητά της(Τώρα
    μιλάω και γιά την Πάνια και λοιπούς -ες κλπ,κλπ.

    Like

 8. Λ said

  τι γίνετε , δεν προλαβαίνω ισραηλινά f 16 μέχρι τα παράλια της Τουρκίας , εμπλοκές στο αιγαίο (ελληνική θάλασσα με τα ψάρια στην δικαιοδοσία των ελλήνων ψαράδων είναι πολλά τα πετρέλαια Άρη ακόμα και πόλεμο σηκώνει…) κτλ
  καταιγίδα αποκαλύψεων από Λαζόπουλο κτλ …
  πάμε σε εκλογές …?

  ΑΣ εξεταστικές για το Χρέος της Ελλάδας μας το υποσχέθηκες , εξεταστικές από το 1974 .
  κάποιοι πρέπει να πάνε είτε σε φυλακές είτε εξορία …ΑΣ μας το υποσχέθηκες μπενι μην υπογράφεις τίποτα θα πατέ φυλακή …όποιος υπέγραψε πάει φυλακή έρχεται εξεταστική για το Χρέος Αντώνη Σαμαρά μας το υποσχέθηκες .

  Like

 9. aha said

  Ασχετο, το ξεπλυμενο κοκκινοξανθο διπλα στο Παπακωνσσταντινου ειναι Ολανδεζα συζυγος του, που σε μια συνεντευξη για το βιβλιο της για μικρα πολυτελη ξενοδοχεια στην Ελλαδα( εχει και ιστοσελιδα με παρομοιο αγγλικο τιτλο) ειχε δηλωσει, οτι δεν ειναι μια μεταναστρια που γκρινιαζει, γιατι η Ελλαδα της φερθηκε καλα ή κατι παρομοιο, εχουν περασει και χρονια. Ειχα ριξει κατι γελια τοτε.

  Like

  • Το ξεπλυμμένο κοκκινόξανθο είναι όντως η Ολλανδέζα, η οποία σε άλλη συνέντευξή της, μας ”στόλισε” με τα χειρότερα λόγια, λέγοντας ότι είμαστε λαός που έχει στο αίμα του την απατεωνιά και τη φοροδιαφυγή, ότι ο σύζυγός της δεν τα βγάζει πέρα με ένα μισθό υπουργού και 2 παιδιά σε ….ακριβό σχολείο, ότι οι άλλοι υπουργοί στην Ευρώπη πληρώνονται καλύτερα από τον σύζυγό της. Αυτά.

   Φυσικά, εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι η γυναίκα ήξερε τι έλεγε γιατί τα έβλεπε μέσα στο ίδιο της το σπίτι αν μη τι άλλο…Πισίνα που τη δήλωνε για στερνα ο άντρας-υπουργός, νοίκια 6.500 ευρώ τη βδομάδα που ήταν μαύρα και άραχνα, πεθερά με αυθαίρετο σε δασική έκταση κ.ο.κ.

   Τι τραβάνε και αυτές οι σύζυγοι των φοροφυγάδων υπουργών ρε παιδί μου……………

   Like

   • ΒΡΑΧΟΣ said

    Έχεις δίκιο.
    Είμαστε εξασκημένοι…Πρέπει κάποιοι να τις πουν ότι επιβιώσαμε ακριβώς γιατί είμαστε εξασκημένοι…σε όλα.
    Να τις πει κάποιος πως όταν εξαφανιστεί αυτή και η ξανθή της φύτρα, θα χορεύουμε ζεϊμπέκικο στα μνήματά τους…Αν έχουν απομείνει και αυτά και δεν τα΄χουμε κάνει σκόνη…
    Άρειοι και τ΄αρχίδια μας κουνιούνται…

    Like

  • kiki 1 said

   το ξεπλημενο ξανθο διπλα του συζυγος Παπακ, εχει και εναν μπαμπα που εχει εταιρεια που παιζει στην χρεοκοπια μας, συνεργαζομενη με την εταιρεια του Αντρικου που ειναι στην Ελβετια, και με την τραπεζα Ντεξια, του Λουξεβουργου
   απο οτι θυμαμαι απο τα γραφομενα του Καμμενου και του Πορτα-Πορτα.

   Like

   • φωτεινη said

    μου φαινεται ο Αμετανοητος ειχε ψαξει με το επωνυμο και ειχε βρει μια εταιρεια επενδυτικη.
    μετα δεν ακουσα κατι αλλο.
    βρηκε ο ΠΠ με τον Καμμενο;

    Like

  • Κόριννα said

   Εἶναι ἀπό Ὀλλανδέζικο σπίτι ἤ ἀπὸ Ὀλλανδέζικη βιτρίνα;

   Like

   • aha said

    Εχει διαφορα;
    Σοβαρα τωρα.
    Γνωριστηκανε ντε και καλα στη Γαλλια, εκει που δουλευε ο Παπακωνσταντινου, πες τον Οργανισμο, ΟΑΣΑ, κατι τετοιο, συναδελφοι, σπουδαγμενο ειναι κι αυτο. Παρατησε τη καριερα της για να τον ακολουθησει στην Αθηνα. Τζαμπα οι σπουδες. Μη πεις τιποτα για τους τονους, γιατι την εχεις την ταση.

    Like

   • Μ. Αρκάς said

    Kόριννα!!!! Από ολλανδέζικη βιτρίνα;
    Βρέ λές;
    Ωχ παναγιά μου!!!
    Καλησπέρα σου
    😈

    Like

   • X.O said

    από Ολλανδέζικο coffee shop.

    Like

   • Κόριννα said

    @ Aha
    Μυρίστηκε φαΐ στὸ Ἑλλάντα,γι᾿αὐτὸ ἀκολούθησε τὸ λαμόγιο στὴν χώρα τῆς φαιδρᾶς πορτοκαλέας.

    Ἐννοεῖς τοὺς τόνους τοῦ κειμένου;
    Τὴν τάσι τὴν ἔχω γιὰ ὅποιους μὲ τσαντίζουν.
    Γενικῶς δὲν μὲ ἐνδιαφέρει πῶς γράφει ὁ ἂλλος.

    @Μ.Αρκᾶς
    Καλημέρα Ἀρκᾶ μας.
    Δέν σὲ διάβασα χθὲς βράδυ.

    Ὅλη ἡ Ὀλλανδία μιά βιτρίνα εἶναι.
    Ἀπό ὅπου καὶ νὰ ψωνίζε,ἴδιο πρᾶγμα θὰ ἔπαιρνε.

    Like

 10. josedurruti said

  αν θυμαμαι καλα ,

  το κοστος της αγορας του αιωνα ηταν 100 Δις δραχμες τότε.

  Like

 11. OLGA said

  Είναι πραγματικά κουραστικές οι άναρθρες κραυγές πολλών σχολιαστών. Εάν θέλετε να καταλάβετε ποιός είναι ο όμιλος Roland Berger και τι εκπροσωπεί ο «κ. Νίκος Μουρκογιάννης» διαβάστε το άρθρο από την La Tribune. Συνεχίζει πιθανότατα να εκπροσωπεί τα ίδια συμφέροντα, για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας
  Αντί να κράζετε κάντε κάτι………
  “Eureka”: Το γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος
  Το γερμανικό σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Tribune, το οποίο όπως σημειώνει, το έχουν επεξεργαστεί οι πολύ στενοί σύμβουλοι της Άγκελα Μέρκελ, με επικεφαλής τον Martin Wittig, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Roland Berger………

  Το σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία «Eureka» και αφορά στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα χωρίς να προκαλέσει χρεοκοπία. Στόχος να μειωθεί το τεράστιο ελληνικό χρέος και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης, χωρίς επίσης να υπάρξει κοινωνική δυσαρέσκεια.

  Το «Eureka» έχει έξι φάσεις:

  1. Η Ελλάδα πρέπει να καταγράψει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κράτους (τράπεζες, ακίνητα, τηλεφωνία, λιμάνια κτλ.) σε μία δομή (εταιρεία), όπως ακριβώς συνέβη το 1990 στη Γερμανία για να ιδιωτικοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την Ένωση. Τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους εκτιμώνται τουλάχιστον στα 125 δισ. ευρώ!

  2. Η εταιρεία αυτή θα εξαγοραστεί από έναν ευρωπαϊκό θεσμό, που θα χρηματοδοτείται από τις χώρες, και η έδρα του θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να οργανώσει τις ιδιωτικοποιήσεις των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 (η αντίστοιχη διαδικασία στην Ανατολική Γερμανία διήρκησε πολύ λιγότερο).

  3. Τα 125 δισ. ευρώ θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Μηχανισμό Στήριξης (EFSF), με συνέπεια το χρέος να διαμορφωθεί μόλις στο 88% του ΑΕΠ από το 145% που είναι ήμερα. Η έκθεση της Ελλάδας στην ΕΚΤ θα είναι μηδενική, ενώ τα επιτόκια δανεισμού θα μειωθούν κατά 50%, γεγονός που θα οδηγήσει την Αθήνα ξανά στις αγορές.

  4. Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επενδύσει τα 20 δισ. με στόχο να αποφέρουν άμεσα περί τα 50 δισ. ευρώ. Αυτή η ένεση χρήματος στην ελληνική αγορά, που ισοδυναμεί με το 8% του ΑΕΠ, και που θα μπορούσε να είναι και αυξημένη, θα ξαναφέρει τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 5% μέσα στα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια. Επίσης, θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επαναγοράζει χρέος ύψους 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, με συνέπεια να υποχωρήσει έως το 2018 κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

  5. Οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025. Σε περίπτωση λοιπόν που υπάρξει υπεραξία, θα αποδοθεί στην Ελλάδα, αφαιρουμένων των τόκων και των εξόδων διαχείρισης. Αν είναι μειωμένα, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, όμως όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι οικονομικοί αναλυτές της ομάδας του Roland Berger υπολογίζουν ότι ακόμη και σε αυτή ην περίπτωση το χρέος της χώρας θα έχει υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ.

  6. Το σχέδιο αυτό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας ή της ζώνης του ευρώ, καθώς οι κερδοσκόποι θα δυσκολευτούν να στοιχηματίσουν, μέσω των CDS, σε χρεοκοπία είτε της Ελλάδας είτε κάποιας άλλης χώρας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία ή η Ιρλανδία. Αυτό θα έχει άμεση συνέπεια την υποχώρηση των spreads και των CDS.

  Like

  • KillTheKing said

   παπαρια μαντολες
   μας συγκινησε πες της της μερκελ.
   να ξεπληρωσουμε χρεος που δεν υπαρχει
   κατοχικα δανεια, πολεμικες αποζημιωσεις. αυτα ειναι υπαρκτα πραγματικα θεματα να συζητησουμε με τη κυρια.
   eurika koustika κ μαλακιες…..
   TheKing

   Like

  • Nightrider said

   Ξέχασες να πεις και τη φάση 7.

   7. Λες Μ***ες.

   Like

 12. Γραμμενο την 23.07.06 απ το Δασκαλο.
  Για τις προμήθειες στην Άμυνα

  Αν κάποιοι εξακολουθούσαν να έχουν επιφυλάξεις για την ανάγκη μιας χώρας να διαθέτει κάποιας μορφής αποτρεπτική ισχύ, το παράδειγμα της ισοπέδωσης του Λιβάνου από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ μπορεί να αποδείξει ότι μόνο όσοι πάσχουν από βαρύ πολιτικό στραβισμό δε βλέπουν πως οι χώρες που δε διαθέτουν στρατιωτική ισχύ καταβροχθίζονται από τους χασάπηδες του πλανήτη σε χρόνο dt.
  Πριν από λίγους μήνες, και στην προσπάθεια να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας του Ιδρύματος, έθετα το κρίσιμο ερώτημα «μπας κι είναι οι κάμποι τα βουνά, μπας οι ψηλές ραχούλες;», αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει. Με τον όρο «Ίδρυμα» εννοώ τη συγκέντρωση περίπου 10.000 οργανισμών, υπηρεσιών, νομαρχιών, υπερ- και υπο-νομαρχιών, ΔΕΚΟ, γενικών γραμματειών και υπουργείων και 450.000 (πάνω κάτω) συμβουλίων, επιτροπών και ανεξάρτητων αρχών που έχουν δημιουργηθεί μετά την -προσωρινή- αποχώρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Ελλάδα με δύο και μόνο σκοπούς: την αυτοεξυπηρέτηση και την αυτοϊκανοποίησή τους. Με τον όρο «αυτοεξυπηρέτηση» εννοώ την αέναη προσπάθεια των οργανισμών να εξασφαλίσουν την ύπαρξη και τη λειτουργία τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο κατοικούν κάπου 9 εκατομμύρια υπήκοοι που από το 1830 και μετά υπάρχουν για να μπορεί να λειτουργεί το Ίδρυμα!
  Στις εφημερίδες της περασμένης Κυριακής υπήρξε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για τον τρόπο που το Ίδρυμα «ψωνίζει» αμυντικό υλικό το οποίο δεν είναι σε θέση, δεν μπορεί ή δε θέλει να χρησιμοποιήσει για πρακτικούς λόγους (σε περιπτώσεις κρίσεων, οι υπηρεσίες του δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δείτε πραξικόπημα στην Κύπρο, Ίμια, FYROM κ.ο.κ.).
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η στήλη έχει επισημάνει ότι η κάθε υπηρεσία ή Οργανισμός του Ιδρύματος «ψωνίζει» οπλικά συστήματα. Να το θυμίσω, σε περίπτωση που το ξεχάσατε. Εκεί που κάθεται και βλέπει ειδήσεις στα παράθυρα ο υπουργός αποφασίζει να «ψωνίσει» μαχητικά τέταρτης γενιάς. Φωνάζει το διευθυντή του γραφείου του (που 99 στις 100 περιπτώσεις ουδεμία σχέση έχει με τα οπλικά συστήματα και τα αντισταθμιστικά οφέλη) και λέει «ρε συ Μήτσο, είναι καλά αυτά τα Eurofighter, F-16, Rafale, JSF, Gripen;» – το ερώτημα είναι ανάλογο με το μάρκετινγκ του τοπικού μανάβη.
  «Ξέρω ’γώ… Καλά είναι, αλλά δεν ξέρω τι θα πει η γυναίκα σας. Δεν της αρέσουν τα γερμανικά, γαλλικά, αμερικανικά, σουηδικά αυτοκίνητα, και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει».
  Ύστερα από ατέλειωτες επαφές, συζητήσεις, συσκέψεις (στο Da Capo και στο Tops), και πάντα ανάλογα με τις κραυγές/υποσχέσεις/απειλές του μανάβη, το ΔΣ του Ιδρύματος αποφασίζει να «ψωνίσει» 30 Mirage 5 ή F-16 Block 52+.
  Όταν μια πολιτισμένη, σοβαρή και πραγματικά ανεξάρτητη χώρα λαμβάνει μια τόσο σοβαρή για το παρόν και το μέλλον των παιδιών της απόφαση, φροντίζει να επιτύχει το προφανές: να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό «ποσό» σε αντισταθμιστικά. Το «ποσό» δεν είναι απαραίτητο να δίνεται σε μετρητά – ποτέ δε γίνεται έτσι. Στις περισσότερες περιπτώσεις η -σοβαρή- χώρα απαιτεί -και επιτυγχάνει- τη συμπαραγωγή του μαχητικού, της φρεγάτας, του άρματος, του φορητού οπλισμού, των πυρομαχικών, οτιδήποτε τέλος πάντων είναι απαραίτητο για την άμυνά του. Με τον τρόπο αυτόν το Κράτος (σε αντίθεση με το Ίδρυμα Ανιάτων) καταφέρνει να συν-παράγει F-16 και να τα πουλάει στην Αίγυπτο και στο Πακιστάν (Τουρκία), να στήνει μια μεγάλη σειρά παραγωγής ελικοπτέρων με τα οποία να εφοδιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Ισπανία με το Typhoon), να αναπτύξει την αεροδιαστημική βιομηχανία του (Ισραήλ), τις μεταφορικές ανάγκες του (Ιταλία) και γενικά, εκτός από το να πάρει πίσω μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτά που πληρώνουν οι υπήκοοι (όπως στην περίπτωση του Ιδρύματος), να δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να εκπαιδεύσει τους νέους στις καινούργιες τεχνολογίες, να λάβει μέρος, διάβολε, στη διαμόρφωση του μέλλοντός του.
  Γίνεται τίποτα από όλα αυτά στο Ίδρυμα της ιστορίας μας; Τίποτα. Γιατί; Γιατί τα άτομα που αποφασίζουν, αν δεν είναι παντελώς άσχετα (που δεν είναι όλα), δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνολογία, την αμυντική ή τη διαστημική βιομηχανία, και το μόνο που τα ενδιαφέρει (τα περισσότερα) είναι να τα «κονομήσουν», να προωθήσουν τα ενεργούμενά τους σε νευραλγικές θέσεις (του Ιδρύματος) ή, σε πιο ήπιες περιπτώσεις, να αλλάξουν το τζιπ, το σκάφος, τη βίλα, ακόμα και την γκόμενα.
  Πού καταλήγουμε; Στον Ηλιάκη και στο Σιαλμά, στις τέσσερις της νύχτας των Ιμίων και σε εκείνους που έπεσαν -ή πρόκειται να πέσουν- για να φυλάνε Θερμοπύλες.
  Έχει καμία λογική; Δεν έχει. Αλλά μήπως είχε/έχει λογική το γεγονός ότι το 2006 μ.Χ. το Ίδρυμα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο, σοβαρό και εθνικά υπεύθυνο Σώμα Ελλήνων, Ισπανών, Αμερικανών, Ιρλανδών, δεν έχει σημασία η εθνικότητα, αλλά η σοβαρότητα και η αποφασιστικότητα των ατόμων και των υπηρεσιών της χώρας (και όχι του Ιδρύματος Ανιάτων), να εργαστούν προς όφελος των πολιτών – σε αντίθεση με των υπηκόων.
  Γίνεται αυτό; Η άποψη του γράφοντος είναι πως όχι.

  Κ.Καββαθας 4Τ απο το : ..[http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=610&article=12837]..

  Like

  • ΒΡΑΧΟΣ said

   Μεγαλώσαμε με 4Τ και ΠΤΗΣΗ.
   Έχω αρχείο από το 1982.Σε μερικά κείμενα πρέπει ν΄αλλάξεις μόνο τις ημερομηνίες Περίοπα…
   Θέλω να τα αρχειοθετήσω ηλεκτρονικά και δεν έχω βρει λύση ακόμα, για να τα δώσω σε επόμενους.
   Αρχεία ανεκτίμητα.

   Like

   • Βραχε ,στο λινκ που παραθετω ειναι ολα ταξινομημενα ανα τευχος και απ το 1979..Μπορεις να βρεις εκει και οσα κι αν σου λειπουν…
    Κι εγω μεγαλωσα με αυτα
    Για την αρχειοθετηση υπαρχουν σχετικα φτηνα προγραμματα ,αλλα οτι κι αν διαλεξεις θελει αρκετη δουλεια!! Κανενας νεωτερος με ανεση χρονου δεν υπαρχει να σε βοηθησει;
    Καταλαβαινω την αγωνια σου…εχω “πεταξει” αναγκαστικα τονους αξιολογων εκδοσεων αλλα και κασσετων απ την ταινιοθηκη μου λογω χωρου και μετακομισεων…Ευχομαι να βρεις λυση.

    Like

   • αχ ρε Βραχε
    με Καββαθα και Ζουραρι ,με Ακροπολις και Μοσχου
    [μια ηλικια θα μαστε]
    τα ειχα ,ομορφα ,τακτοποιημενα σε 2 μεγαλες χαρτοκουτες ,με πιπερι μεσα για το σκορο
    εφυγα μεγαλος για φανταρος ,λογω σπουδων …
    σε μια αδεια που ηρθα η μανα μου τα …ειχε πεταξει (κατα λαθος μου ειπε)
    εκλαψα με μαυρο δακρυ
    “δεν θα στο συγχωρησω ποτε ” της ειπα
    μα τη συγχωρεσα …ενεκα …….μανα
    και δεν ειχα αδικο …να ….μας “ΕΦΚΙΑΞΕ” …ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ο Περιοπας

    ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΩΝ !!!!!

    Like

 13. Σοφια said

  ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Ο ΓΑΠ

  Like

 14. Obamias said

  Like

 15. Σταυροπουλοι ,
  καποιος παππους κατσικοκλεφτης εκει στα βουνα της Αχαιας ,προκειμενου να γλυτωσει ,γινεται παπας !!!!!
  και λογω του μικρου ονοματος αλλαζει επιθετο .
  εκτοτε η συχαμερη αυτη φαρα ,οι θεομπαιχτες ολκης ,οι καραψευταραδες ,οι νενεκοι και δοσιλογοι απο τα γεννοφασκια τους ,με “ειδικη εκπαιδευση” απο τους προστατες(…και λαοκρατια …θα καμνωμεν-που να καμωθεις) ,επελεγησαν παππου προς παππου να ριμαξουν τη χωρα.Κι εγιναν οι καταστροφεις ,τα ξεπουληταρια της ,οι μαυραγοριτες ιδεων και αξιων ,εξαγοραζοντας με τη μποχα και την δυσωδια τους συνειδησεις ,με φρου φρου κι αρωματα που εζεχναν ,ριμαξαν τον τοπο ,νομιμοποιησαν την αρπαχτη “…ε εκανε ενα δωρακι στον εαυτο του” ,πουλησαν τα αγια χωματα για μια μπουκαλα …ουισκι ,τα ερπετα !!!!Αλοιωσαν
  το φιλοτιμο ,την συμπονια ,την παλληκαρια του Ελληνα ,φερνωντας στο προσκηνιο τους παγαποντες ,τους ασπαλλακες ,τα τρισαθλια ερπετα ,τους παρτακηδες ,τους μαφιοζους ,κανοντας τους προτυπα για το πανελληνιο !!!!.

  Ευχομαι καποτε στη λεφτερη Ελλαδα να σβησουμε το ονομα απο καθε δρομο και στενο ,και στο δικο μας νεο Συνταγμα να μπει αρθρο :
  “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητως να ασχοληθουν με τα κοινα οσοι εχουν αυτο ….το επιθετο”….μονο ετσι θα γλυτωσουμε απ την ατιμη φαρα

  Like

  • clio said

   Λεωνίδα ΑΘΑΝΑΤΕ…….Η τελευταία πρόταση σου είναι η καλύτερη.ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.Ετοιμάζουν το γιο του ΓΑΠ τώρα.Πλανώνται πλάνη οικτρά τα ανθρωποειδή,είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους με κλειστά τα αυτιά και νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.Πέρασε η εποχή του “λαοπλάνου”.Οι οικογένειες γενικώς τελείωσαν.

   Like

  • X.O said

   Λεωνίδας , κάνεις λάθος αγαπητέ. Από αυτή τη φάρα τη συχαμερή που λες Ο ΛΑΟΣ ζήτησε επανειλημένες φορές να τον κυβερνήσει.

   Και καλά την πρώτη οκταετία. Μετά; Μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά για το οποίο Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ,

   κι έγινε ένα ραμολί που τον έσερνε η οξυζενέ γκόμενα, πάλι ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ για να πάρει τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια του.

   Και μετά, με Σημίτηδες που κατέλυσαν κάθε ίχνος δημοκρατίας μοιράζοντας δαχτυλίδια διαδοχής , πάλι με τα ψέμματα και τις υποσχέσεις

   του Αρτέμη Μάτσα της πολιτικής , ο λαός έδωσε στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εκλογές του 2000. Και φτάσαμε στον ΓΑΠ. Οταν ο Καραμανλής έλεγε

   να κάνουμε κάποιες μικρές θυσίες να παγώσουμε μισθούς και συντάξεις για δύο χρόνια για να ανασάνουμε, πάλι ο ΛΑΟΣ ΕΞΕΛΕΞΕ τον

   Γιωργάκη , έναν εκ καταγωτής Ελληνα, χωρίς ελληνική συνείδηση, για να πάει την Ελλάδα μπροστά.

   Λοιπόν κάθε λαός έχει την ηγεσια που του αξίζει. Τώρα τί μυξοκλαίμε σαν μωρές παρθένες. Αργόν το βράδυ που λένε.

   Αν βάλαμε μυαλό πρέπει χωρίς καθυστέρηση ο λαός πάλι να τους στείλει στην κρεμάλα και στο πυρ το εξώτερον.

   Like

   • αχ φιλε Χ.Ο.

    κι αληθειες λες
    θυμαμαι ηταν το 78…79 (θα σε γελασω).Βλεπαμε τηλεοραση με παππου (βετερανος κομμουνιστης)και πατερα και ηταν ο ξεφτιλας σε μια συγκεντρωση και μιλαγε ….αυτα που ελεγε ξεπερναγαν κι αυτα που ελεγε ο Φλωρακης και το ΚΚΕ !!!!!
    κι ακουω τον παππου να μονολογει :

    “…..αΪ ρε καθικι …σε δασκαλεψαν καλα εκει στο Αμερικα….”

    Like

 16. η μικρη ολλανδεζα παντως …καλο κομματι για μια ξεπετα …και μετα πετα

  Like

 17. ianooss said

  Τελικά καλά τα γράφετε όλα αυτά για την περιβόητη οικογένια. Δεν βλέπω όμως πουθενά την δικαιοσύνη να κινήται και ακόμα περισσότερο εμείς οι απλοί πολίτες τί κάνουμε;

  Like

 18. […] Άνθρωπος του Παπανδρέου στο κόλπο του αιώνα! […]

  Like

 19. Filia said

  και πλέον στον ENISA ως “σχετικός” με την ασφάλεια….

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: