olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Με ποιο τρόπο μπορει να βγεις ΑΜΕΣΩΣ από τον Τειρεσία, αν η Τράπεζα σου βγάλει διαταγή πληρωμής

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 17, 2011

Αν η Τράπεζα εκδώσει εναντίον σου διαταγή πληρωμής και σου την κοινοποιήσει εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στην Τειρεσίας AE , με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω. Στην  Τειρεσίας ΑΕ εμφανίζονται η διαταγή πληρωμής και το ποσό που με αυτή  επιτάσσεσαι  να καταβάλεις στην τράπεζα.
Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Στη συνέχεια ακoλουθεί  ο πλειστηριασμός των περιουσιακών σου στοιχείων.
Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει  με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Μοναδικός κατά βάση τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής από σύμβαση δανείου με τράπεζα, είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης.  Για τις προδιατυπωμένες συμβάσεις όπως οι συμβάσεις δανείων και καρτών τους όρους των οποίων ΔΕΝ μπορείς να διαπραγματευτείς με την τράπεζα, χωρεί ακυρότητα ολόκληρης της σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 181 του Αστικού Κώδικα, αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος έστω και ένας όρος (αν είσαι αµύητος με την νομική ορολογία  διάβασε εδώ).
Από τον Τειρεσία βγαίνεις οριστικά με δυο τρόπους : Ανα) πληρώσεις την τράπεζα και β) ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). Μέχρις ότου όμως εκδικαστεί η ανακοπή θα έχουν περάσει  χρόνια…Εντωμεταξύ, τα οικονομικά σου δεδομένα θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στα κατάστιχα της Τειρεσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συναλλακτική σου δραστηριότητα
Να σημειωθεί εδώ ότι με την άσκηση της ανακοπής δε γλιτώνεις την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό. Για να γλιτώσεις πρέπει να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και να ζητήσεις την αναστολή της εκτέλεσης μέχρις ότου εκδικασθεί η ανακοπή σου (μέχρι δηλαδή το δικαστήριο να βγάλει απόφαση αν δέχεται ή απορρίπτει  την ανακοπή που άσκησες). Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται αμέσως. Αν κερδίσεις τη δίκη αυτή, ακόμα και αν ΔΕΝ πληρώνεις, η τράπεζα  ΔΕΝ  μπορεί να σου κάνει κατάσχεση ούτε το σπίτι να σου βγάλει στον πλειστηριασμό μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση επί της ανακοπής που άσκησες (στην Αθήνα αυτό μπορεί να πάρει και 5 χρόνια). Κερδίζοντας κατά συνέπεια τη δίκη των ασφαλιστικών  παίρνεις μια πολύ μεγάλη πίστωση χρόνου (η τράπεζα ΔΕΝ χάνει βεβαίως τα λεφτά της, αργεί όμως πολύ να τα πάρει).

Τίθεται εδώ το εξής ερώτημα: Μπορεί με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να ζητήσεις να διαταχτεί από το Δικαστήριο προσωρινά η ΜΗ εμφάνιση σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς (Τειρεσίας κλπ), της εμφανιζόμενης ως ληξιπρόθεσμης οφειλής προς την Τράπεζα που έβγαλε τη διαταγή πληρωμής, καθώς και αυτής της διαταγής πληρωμής μέχρι έκδοσης οριστικής απόφασης επί της ανακοπής που άσκησεςΑν το ερώτημα αυτο απαντηθεί καταφατικά και το Δικαστήριο δεχτεί τους ισχυρισμούς σου, τότε μπορεί να διατάξει τη μη εμφάνιση της οφειλής σου σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης επί της ανακοπής σου…

Ποιο όμως είναι το Συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα που θα μπορούσε να προσβάλλεται με την εμφάνιση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς Τράπεζα στα αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς (Τειρεσίας κλπ)? Πρόκειται για τα προστατευόμενα από το άρθρο 5 του Συντάγματος δικαιώματα ήτοι την οικονομική ελευθερία του δανειολήπτη αλλά και την εθνική οικονομία γενικότερα.

Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται η παράγραφος 1 του άρθρου 6 του Ν. 3816/2010 (ΦΕΚ Α6/ 26-1-2010) όπου ορίζεται  ότι: «1. Με αίτηση που στρέφεται κατά του δανειστή και δικάζεται κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων 682 επ. Κ.ΠολΔ., το αρμόδιο κατά τις διατάξεις αυτές δικαστήριο δικαιούται να διατάξει προσωρινά ως ασφαλιστικό μέτρο τη μη εμφάνιση σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που διατηρούν πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα ή λειτουργούν χάριν αυτών, ληξιπρόθεσμης οφειλής, για την οποία έχει ασκηθεί αγωγή ή ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής ή κατά πράξης της αναγκαστικής εκτέλεσης εφόσον σφόδρα πιθανολογείται η ανυπαρξία της οφειλής. 2. Οι υπεύθυνοι επεξεργασίας των αρχείων υποχρεούνται, με τη γνωστοποίηση σε αυτούς της δικαστικής απόφασης που δέχεται την αίτηση, να μεριμνήσουν μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες να μην εμφανίζονται στα αρχεία και να μην μεταβιβάζονται τα παραπάνω δεδομένα. 3. Η απόφαση που διατάζει το πιο πάνω ασφαλιστικό μέτρο παύει αυτοδικαίως να ισχύει, αν δημοσιευθεί οριστική απόφαση για την ουσία της κύριας υπόθεσης».

Ο πλήρης νομικός συλλογισμός αναπτύσσεται εδώ

http://alampasis.blogspot.com

5 Σχόλια to “Με ποιο τρόπο μπορει να βγεις ΑΜΕΣΩΣ από τον Τειρεσία, αν η Τράπεζα σου βγάλει διαταγή πληρωμής”

 1. Ολα καλα οπως τα λες για τον τειρεσια.
  Κανεις ομως μεγαλο λαθος στο οτι η τραπεζα δεν χανει τα λεφτα της.
  Αρκει να αποδειξεις οτι το δανειο και οι οροι πληρωμης των τοκων δεν ειναι νομιμοι.
  Υπαρχουν πολλες αποφασεις οπου οι διαταγες πληρωμης βγαινουν ακυρες και η τραπεζα δεν εχει τροπο να εισπραξει τα λεφτα της.
  Καλο δικηγορο θελεις εξεικευμενο με το θεμα τραπεζα-διαταγη πληρωμης….
  και υπαρχουν μερικοι.

  Μου αρέσει!

  • Enzo said

   την σημερον ημερα μονο καλο δικηγορο θελεις και οχι κανεναν χασοδικη για να γλυτωσεις απο ολα αυτα.

   Μου αρέσει!

  • alampasis said

   To gegonos oti to dikastirio pou tha dikasei tin Anakopi tha krinei ti simvasi akiri DEN sinepagetai oti i trapeza xanei ta xrimata pou xorigise os daneio. An i diatagi pliromis akirothei en merei to dikastirio diatasei pragmatognomosini opote prokiptoun oi sinolikes paranomes xreoseis pou proekipsan apo tous orous pou to dikastirio ekrine os akirous. Sti sinexeia oi xreoseis autes afairoudai apo to poso tis diatagis pliromis, opote kata to ipoloipo i diatagi pliromis einai ISXYRH. an tora akirothei en olo (Sto sinolo tis), tote i trapeza borei Na epanelthei me taktiki agogi, pragma pou apaitei polixroni dikadtiki ebloki. Sinagetai apo ta parapano oti H trapeza -theoritika- DEN
   xanei ta lefta tis.

   Μου αρέσει!

   • Aν αφησει η τραπεζα και βγει μια αποφαση που ακυρωνει εν μερη τη διαταγη πληρωμης και παραδεχτει και η ιδια, οτι οι τοκοι, οι ανατοκισμοι, το 0,60%,το οτι μας χρεωνει για 360 μερες και τα τοσα αλλα που προκειπτουν απο την εκδικαση της υποθεσης θα καταρευσει το τραπεζικο συστημα.
    Μην ξεχναμε επισης οτι απο τη διαταγη πληρωμης και μετα παγωνουν τα παντα.
    Οποτε μια μακροχρονια δικαστικη διαμαχη ειναι προς οφελος μας και αν κανουν ολοι το ιδιο θα τους στειλουμε μια ωρα αρχιτερα.
    Καλε μου Αλαμπαση εχω την εντυπωση οτι αντι να λες στον κοσμο οτι η τραπεζα δεν χανει τα λεφτα της καλυτερα ειναι να λες οτι αν ακυρωθει η διαταγη πληρωμης η τραπεζα δεν εχει αλλο τροπο να παρει πισω οτι, με τοση ευκολια, χορηγησε στον δανειοληπτη.
    Ειναι σιγουρο οτι ο μονος κερδισμενος απο την υποθεση αυτη ειναι ο δανειοληπτης.
    Εστω και αν τα πραματα γινουν οπως τα λες, που αναλογες περιπτωσεις και αποφασεις δεν μας λενε κατι τετοιο, ο μονος κερδισμενος ειναι αυτος που δεν πληρωνει ωσπου η τραπεζα να του βγαλει διαταγη πληρωμης.
    Οχι λεφτα πισω δεν θα δωσει αλλα θα εχει κερδισει και το ΤΖΑΚ ΠΟΤ.
    Προσοχη μονο στα στεγαστικα.
    Οχι οτι εκει δεν γινεται τιποτα αλλα θελει ιδιαιτερη προσοχη και εξειδικευση.
    Καταναλωτικα, επαγγελματικα και πιστωτικες καρτες ειναι σιγουρο οτι εχουν προβληματα οι συμβασεις και ειναι πολυ ευκολοτερα.
    Και τελικα η τραπεζα χανει τα λεφτα της η’ αν θελεις καλυτερα ο δανειοληπτης κερδιζει…

    Μου αρέσει!

 2. ΧΡ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ said

  Ολα καλα και ολα ωραια>Γνωριζεις μηπως και την ενδειξη που θα εμφανιζει το αρχειο οταν θα γινεται αναζητηση?Ειμαι σιγουρος πως οχι!Γιατι αντο ηξερες ηθελημενα εβαλες καποιον για οσο θα κρατα η αποφαση να ειναι σε χειροτερη θεση απο το να ειναι μαυρος.Ολο το νομικο σκεπτικο ειναι αριστο,το τεχνικο ειναι το προβλημα.Οπως σου διαφευγει οτι η Τειραισιας Α.Ε δεν θα καταγραψει μονο την Δ.Π. αλλα και το λογο που εκδοθηκε.Πχ.καταν/κο δανειο αρ…(1κατ/ση),καταγγελια δανειου αρ…(2 κατ/ση), Δ.Π αρ…(3κατ/ση) ,Αρ.αναγκ/κης Κατ/σης αρ… Η αποφαση που επικαλεισε θα αναφερεται μονο στην ΔΠ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: