olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 15, 2011

Γράφει η Σοφία
 Γύρω στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011, ειδικά αφού ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται καθημερινά στο Σύνταγμα και να διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης,   παρακολουθήσαμε ένα  crescendo «κινητοποιήσεων»   των «πνευματικών ανθρώπων»,  ακαδημαϊκών…   πανεπιστημιακών… διδακτόρων συνταγματολόγων και επιφανέστατων νομικών,  που με το κύρος της θέσης τους  κατακεραύνωναν,  επανειλημμένως  το μνημόνιο  και τους επαχθείς όρους του,  καλώντας τον κόσμο  να αντισταθεί!
Άκουσα πύρινους λόγους και νομικές αναλύσεις και περίμενα ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να κατέβουν όλοι αυτοί σύσσωμοι στη δικαστική αρένα και να μην αφήσουν όρθιο ούτε  κολυμπηθρόξυλο.
Κι ενώ, εγώ και οι αφελείς σαν και μένα, περιμέναμε από τους « ταγούς» του τόπου και  ειδήμονες του νόμου  να πάνε δικαστικώς και να «καθαρίσουν», ειδικά τη δανειακή σύμβαση, τους παρακολουθήσαμε άναυδοι να θεωρούν αντίσταση μόνο τις διαδηλώσεις,  να τρέχουν πίσω απ’ τα βρακιά του ΣΤΕ και να του ζητούν να πάρει θέση επί των όρων του μνημονίου!
Το ΣΤΕ αναμένεται, όπως έμαθα,  να γνωμοδοτήσει ότι δεν είναι αρμόδιο.
Κι εμείς οι αφελείς αναρωτιόμαστε:  ολόκληροι ειδήμονες δεν ξέρουν ποιος είναι ο αρμόδιος;
Αν  δεν το ξέρουν αυτό  τι συνταγματολόγοι είναι; πώς έγιναν καθηγητές; Με τι προσόντα διδάσκουν;
Πώς επελέγησαν να κάποτε να είναι σύμβουλοι πρωθυπουργού;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘΕΑΥΤΗ;
 
 Δεν έχουν τα μέσα; Δεν γνωρίζουν τους νόμους;
Είναι νομικοί ή έχουν βουλκανιζατέρ;
Ή μήπως παραμένουν σιωπηλά πιστοί στο σύστημα που τους ανέδειξε και τους καθιέρωσε;  Ένα σύστημα που τρέφεται από τις σάρκες της χώρας υπογράφοντας φαιδρά και κατάπτυστα κείμενα, που θα μείνουν στην ιστορία ως μνημεία απόλυτης ξεφτίλας για όσους τα υπέγραψαν και για όσους τα ανέχονται.
Η δανειακή σύμβαση έχει δύο de facto όρους που την καθιστούν άκυρη!
1 ) Δεν έχει επικυρωθεί από τη βουλή ως οφείλετο σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος και
2 ) Περιέχει όρους κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας!
Και ω! του θαύματος δεν έχουμε δει να την θίγει  κανένας «αντιμνημονιακός», ούτε  οι καταπληκτικοί  «πνευματικοί άνθρωποι» του τόπου….
….Ούτε η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση (μείζων και ελάσσων)
Ειδικά η μείζων αντιπολίτευση όλως τυχαίως δεν αναφέρεται καν στην δανειακή σύμβαση!!
Τι θα περίμενε να κανείς από την αντιπολίτευση;
Πρέπει να το πω εγώ ότι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί σύσσωμοι από τη βουλή αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια βουλή εθνοπροδοσίας και ανείπωτου αυτοεξευτελισμού αφήνοντας την κυβέρνηση και το απόκομμα του μνημονίου μόνα, χωρίς καμία νομιμοποίηση απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα;
Θα προκαλούσαν εκλογές αν το έκαναν αυτό και θα σωζόταν η χώρα, γιατί οι εκλογές θα ήταν δημοψήφισμα για το μνημόνιο!
Πρέπει να το πω εγώ ότι θα έπρεπε να είχαν κατέβει όλοι μαζί στην πλατεία συντάγματος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες που διαδήλωναν και θα έπρεπε να είχαν καταφύγει σύσσωμοι –ως κόμματα, ως πολιτικό σύστημα της χώρας- στα δικαστήρια χτυπώντας στα αυτιά τη δανειακή και καταγγέλλοντας τους υπογράφοντες για εσχάτη προδοσία;
Αυτό θα ήταν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ σε ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ στο οποίο οι πολιτικοί νοιώθουν ότι τιμήθηκαν από την ψήφο και μεριμνούν για να τιμήσουν με τη σειρά τους, το συλλογικό καλό,  τους συμπολίτες και τον εαυτό τους.
Με αυτήν την ευκαιρία λοιπόν ανακαλύψαμε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει σαπίσει και το τρώνε τα σκουλήκια!
Οι πολιτικοί νοιώθουν έξυπνοι παπατζήδες που «έπιασαν την καλή»  γιατί είπαν ωραία την παραμύθα, και τώρα που «τρούπωσαν» δίπλα στην κουτάλα, η κουτάλα τους ενώνει σιωπηλά και άρρηκτα και δεν την εγκαταλείπουν με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο!
Με μια προσφυγή  στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών μπορούν να ζητήσουν την ακύρωση  της Δανειακής Σύμβασης.
Τόσο απλό! το βρήκα ακόμα κι εγώ, οι δικηγόροι βουλευτές κι οι καθηγητάδες που συμβούλευαν πρωθυπουργούς δεν το έχουν ακούσει;
Μέχρι πότε θα βασιλεύει η επιτήδεια  «αναποτελεσματικότητα» κι όλα θα είναι ακατόρθωτα όταν πρόκειται για την υπεράσπιση αυτής της πατρίδας και του συλλογικού μας οφέλους ;
Υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος κι ένας δικηγορικός σύλλογος  Αθηνών (τουλάχιστον), με  αίγλη και κύρος…ΜΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ;
Κάπου άκουσα ότι οι δικηγόροι ορκίζονται να διαφυλάττουν τους νόμους και το Σύνταγμα.
Σταυρώνουν τα δάχτυλα με το άλλο χέρι όταν εκστομίζουν τον όρκο;
Τι άλλο να υποθέσω όταν δεν έχω δει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ δικηγόρο να προσφεύγει στα δικαστήρια κατά  της τρισάθλιας κυβέρνησης  για εσχάτη προδοσία;
Τι άλλο να σκεφτώ όταν αυτοί που ειδικεύονται στην τήρηση των νόμων και στην υπεράσπιση των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, δεν κινούνται να ζητήσουν την ακύρωση της κατάπτυστης  δανειακής σύμβασης που είναι η πηγή κάθε δουλείας;
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Ο δούλος δεν ορίζει πόσο επαχθείς θα είναι οι όροι.
Ο άνθρωπος ή τη δέχεται τη δουλεία ή την ανατρέπει.
Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται, οι περικοπές, η αύξηση του ΦΠΑ, ο  φόρος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, ΟΛΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Κι ενώ βλέπουμε μαζικές προσφυγές για επιμέρους θέματα που θίγουν τοπικά την τσεπούλα, δεν κινείται κανείς κατά της δανειακής που είναι η πηγή όλων!!! και του μνημονίου!
Πού είναι ο πρόεδρος του  δικηγορικού συλλόγου, που εξελέγη για την   αντιμνημονιακή του στάση;
Δεν θα έπρεπε να έχει κινηθεί σύσσωμος ο δικηγορικός  σύλλογος κατά της δανειακής σύμβασης;
Δεν θα έπρεπε να έχει μπει σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος σε θέση μάχης για την υπεράσπιση της πατρίδας και του  Συντάγματος;
Δεν θα έπρεπε να ενημερώνουν, να ξεσηκώνουν να συνασπίζουν, να ενώνουν τους πολίτες;
Δεν θα έπρεπε να εξηγούν όλα τα νομικά τερτίπια που μετέρχεται η χούντα του μνημονίου;
Έχουν περάσει 16 μήνες δουλείας κι ακόμα κι οι δικηγόροι  είναι ΑΦΑΝΤΟΙ!!!!! ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!!
Απλοί πολίτες, άσχετοι με νόμους, γιατροί, κάθονται και διαβάζουν μαθαίνουν, φρίττουν και καταφεύγουν στα δικαστήρια.
Οι ειδικοί πουθενά!
Τελικά μέσα σ’ αυτήν την κατάρρευση του συστήματος, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε την αντίληψη που έχουμε:
1) σε ό,τι αφορά τη σχέση του ατομικού και του συλλογικού οφέλους.
Διότι πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ότι α) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουσιαστικά ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ που να βασίζεται ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.
β) Τα επιμέρους προβλήματα ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ κεντρική ΠΗΓΗ κι αν θες να τα σταματήσεις ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ αντί να κυνηγάς τις σταγόνες.
γ) ότι το μέρος ενέχει το όλον και το όλον ενέχει το μέρος και δεν υπάρχει περίπτωση να  ευεργετηθεί το όλον με συρρίκνωση και μείωση του μέρους….. κυρία Μπενάκη μας….
2) σε ό,τι αφορά την  κοινωνική αναγνώριση και το κύρος.
 Το κύρος πιστεύω ότι οφείλει να ακολουθεί αυτούς που αποδεικνύουν ότι το αξίζουν έργω, με την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα.
Δεν νομίζω ότι αξίζουν κύρους  «τίτλοι ευγενείας»  που  αποδεικνύονται  χωρίς αντίκρυσμα κάθε φορά που το καθήκον τους καλεί να δώσουν το παρών για το σύνολο.
Εν κατακλείδι ίσως η κατάπτυστη δανειακή, πριν φύγει, να δώσει στην ελληνική κοινωνία την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ γερό ξεκαθάρισμα, να ξεκολλήσει από παρωχημένα κοινωνικά  και κομματικά ταμπού και να πετάξει την άχρηστη σαβούρα που κρατούσε επί 10ετίες και την φύλαγε ως κόρη οφθαλμού.
 
Η απαλλαγή από την άχρηστη σαβούρα θα αφήσει χώρο για να ανθίσουν  υγιείς αντιλήψεις ώστε να πάρουμε τη δύναμή μας ως Έλληνες  και θα μας επιτρέψει  να αναπτύξουμε  συλλογικά μια εσωτερική πυξίδα, που θα μας δείχνει ξεκάθαρα ποιο είναι το συλλογικό καλό, και να αποκτήσουμε ένα εσωτερικό αίσθημα που να συνηχεί με την αλήθεια για να ξέρουμε προς τα πού να πάμε και να τελειώσουν οι κοροϊδίες.
Ας ανοίξουμε όλοι το μυαλό μας γιατί το μυαλό όπως και το αλεξίπτωτο λειτουργεί καλλίτερα όταν είναι ανοιχτό.
                                                             

28 Σχόλια to “ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ”

 1. kiki said

  Μπραβο βρε Σοφακι,

  αλλα τους χασαμε ολους αυτους που πηγαν ;
  τους καθηγηταδες εννοω.
  Ξερω οτι προσφυγαν στο ΣΤΕ, οι δημοσιοι υπαλληλοι κατα του Μνημονιου η ΕΣΗΕΑ, ο Δικηγορικος Συλλογος καποτε βγηκαν και ειπαν οτι θεωρειτε νομιμο και συνταγματικο απο τις δυο εισηγητριες και μετα σιωπη.

  Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Για τη δανειακή όμως… μούγκα στη στρούγκα οι εισηγήτριες εεεε;
   τώρα που οι επιταγές του «νόμιμου και συνταγματικού» θα μετατρέψουν τους δικηγόρους από έγκυρους επαγγελματίες σε υπαλλήλους των 600 ευρώ όπως η καθαρίστρια θα δω εγώ αν θα ρίξουν κα καμιά συμπληρωματική ματιά στο μνημόνιο.

   Πάντως όλη τη δουλειά την έχουν αναλάβει 3 άτομα σ’ όλη την Ελλάδα! Ο Αντωνίου ο Νούλας κι ο Τόμπρας! Ντροπή δεν είναι; οι υπόλοιποι τίποτα.

   Μου αρέσει!

  • ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

   Σοφια μπραβο κοπελα μου !!!! Ετσι να τα ριχνεις μηπως και ξυπνησουν οι κοιμισμενοι υποτιθεται φωστηρες της διανοησης!!!
   Οσο για την συνταγματικοτητα ειχα διαβασει οτι εβγαλαν την δανειακη συνταγματικη για εθνικους!!!! λογους με ψηφους 3-2. Ο δε προεδρος του ΣΤΕ ειναι και νομικος συμβουλατορας του Κανοποιου Ντε Σαντ ΟΦ μινεσσοτα!!!

   Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Δηλαδή για «εθνικούς» λόγους αυτοκαταργούμαστε!
    Για οικονομικούς λόγους είναι αποδεκτή η δουλεία.
    Για να μην χρεωκοπήσεις δέχεσαι να γίνεις δούλος. Αυτό λένε οι φωστήρες και το πολιτικό σύστημα, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα του οποίου θα συναγωνισθούν σε προσφορές διαχείρησης της δουλείας!
    Αν ψηφίσης εμένα θα πηγαίνεις μόνο 5 φορές στα χωράφια από τις 4 το πρωί ως τις 7 το βράδυ!
    Αν ψηφίσης εμένα θα σου εξασφαλισω ότι στην 15ωρη βάρδια εργασίας με αμοιβή 50 λεπτά θα μπορείς να πηγαίνεις για κατούρημα μια φορά την ημέρα και θα σου επιτρέπεται να σηκώνεσαι απ τη θέση για να αλλάξεις σερβιέτα όταν θα είσαι αδιάθετη.
    Αυτά μας λένε!!!!
    Οι καθηγητάδες δεν πήγαν για τη δανειακή στο ΣΤΕ αλλά για το μνημόνιο!
    Η δανειακή καταλύει το κράτος! για αυτό και δεν την έχουν φέρει στη βουλή.

    Μου αρέσει!

   • ΕΛΛΗΝΙΔΑ το λεω και το φωναζω said

    Κοιτα….νομιζω και η δανειακη να παει και το μνημονιο γιαυτους θα ειναι το ιδιο γιατι ειναι ολοι τους προσκυνημενοι!!!! Περιμενεις κατι καλυτερο??
    το YES MEN καταντησε οπως η καλημερα την οποια τεινουμε να ξεχασουμε σε λιγο με το Δ΄. Ραιχ που μας ηρθε!!!!
    Αντε βαλε υποψηφιοτητα να σε ψηφισω!!!! 😀 αλλα θελω και διακοπες στην σαχαρα παρεα με το κανταφι τον συντροφο ! 😛

    Μου αρέσει!

  • takis said

   Μήπως είδατε επικαιρότητα σήμερα η κυρία σαρπ που τα είδε ότι όλα έγιναν σωστά και ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό έγινε αντιπρόεδρος του ΣΤΕ τυχαίο; δεν νομίζω.

   Μου αρέσει!

 2. Velos said

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΟΣΟΙ ΕΧΑΣΑΝ Η ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  ΜΕΤΑΞΥ 2009 ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ
  ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ «ΚΑΤΑΧΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ» ΘΑ ΤΟΥΣ
  ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ…..ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΕΝΩ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΛΕς ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ.
  ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
  ΕΝΩ ΕΑΝ ΘΕΕΛΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ
  ΑΠΛΟ «ΓΕΝΙΚΗ ΑΟΕΡΓΙΑ» ΑΠΟΧΗ ΑΠ`ΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ
  ΠΟΡΕΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΚΛΠ,
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ
  ΚΑΙ ΤΕΛΙΩΣΑΜΕ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ…ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ…
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
  ΛΗΞΗ «ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΗΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»
  ΤΟ ΛΥΚΟΣ …ΛΥΚΟΣ..ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΘΗΝΟ…
  ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΛΥΚΟς ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ…
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ…ΕΡΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ
  ΠΟΛΙΤΗ ΤΗ ΜΕ ΝΟΙΑΖΗ…ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ,
  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΟΕΝΙΡΟ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ,
  ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ,
  ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ, Η ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΤΕ.
  ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ…ΗΓΕΤΗΣ ΕΔΩ….ΗΓΕΤΗΣ ΕΚΕΙ….ΗΕΤΗΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
  ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ..;

  Μου αρέσει!

 3. tsilivithras said

  »Πρέπει να το πω εγώ ότι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί σύσσωμοι από τη βουλή αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια βουλή εθνοπροδοσίας και ανείπωτου αυτοεξευτελισμού αφήνοντας την κυβέρνηση και το απόκομμα του μνημονίου μόνα, χωρίς καμία νομιμοποίηση απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα;»

  Μπράαααααααααβο ρε Σοφία πες τα κορίτσι μου να δει ο κόσμος πως οι απατεώνες πολιτικοί ένθεν κι ένθεν κρύβονται πίσω από συστεμισμούς και δίνουν πολιτικό χρόνο ο ένας στον άλλον.
  Αν απείχε η αντιπολίτευση από τη Βουλή όλος ο κόσμος θα φώναζε από χαρά…αλλά όταν πρόκειται για αποχή των πολιτών τότε πέφτουν όλοι να τους φάνε δήθεν ότι είναι προδότες…

  Κατάλαβες Αντωνάκη;;;;
  Δεν κάθεσαι να μιλάς με τον προδότη.Τον παρατάς και φέυγεις και μιλάς ανοιχτά στον κόσμο για να καταλάβει κι αυτός ο φουκαράς τι διάολο γίνεται στην πλάτη του.
  Όταν μιλάς με τον προδότη τον νομιμοποιείς…κι αυτόν και τις βρωμιές του.

  »α) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ουσιαστικά ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ που να βασίζεται ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.»

  Ααααααααααααα να αγιάσει ο στόμας σου ρε Σοφία….τι ωραία πάσα μου κανες…!!!

  Ο μόνος ο οποίος έχει ΑΤΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ από ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΑΠΩΛΕΙΑ είναι ο (μάλιασε η γλώσσα μου 2 χρόνια τώρα) ΕΥ-ΚΑΙ-ΡΙ-Α-ΚΟΣ

  Ευκαιριακός είναι αυτός ο οποίος εκμεταλεύεται την ευκαιρία για ατομικό ώφελος επιθετικά αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών του στο κοινωνικό σύνολο.

  Αυτός ο πστς μας ρήμαξε τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση.

  Και σήμερα ζει και βασιλεύει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Μου αρέσει!

  • Κωνσταντίνα said

   Για να παραιτηθεί κάποιος χρειάζεται και λίγη συνείδηση και λίγη τσίπα. Πού να τα βρουν αυτοί οι τρελαμένοι με την εξουσία. Απ’ την πολύ καλοπέραση γέμισε λίπος το μυαλό τους και φτιάξανε γιάλινο τον κόσμο τους! Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να παραιτηθούν. Αυτοί που αντέδρασαν φάνηκαν πια.

   Μου αρέσει!

 4. Ιδού η Ρόδος! Για εμάς της Ολυμπίας εννοώ!
  (Αναζητούνται σοβαροί δικηγόροι, γιατί ο δικός μου μου λέει ένα σωρό μ…κίες για το πόσο δύσκολο είναι να στήσουμε έναν ασφαλή λογιαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων).

  Μου αρέσει!

 5. Σοφία said

  Γινεται να μην τα πω; όχι για άλλο λόγο αλλά για να ξεκαθαρίζουμε σιγά σιγά ποιος είναι τι…
  Μήπως, λέω μήπως πρέπει να μαζευτούμε ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και να κάνουμε εμείς ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ;

  Μου αρέσει!

  • Και παράλληλη ενημέρωση στις ιστοσελίδες του εξωτερικού! Αν κρίνω από το «κλίμα» τώρα είναι εξαιρετική ευκαιρία.

   Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Πολύ ωραία ιδέα.
    Όποιος έχει όρεξη ας το μεταφράσει αυτό ή όποιο άλλο άρθρο νοιώθει ότι αξίζει να γνωστοποιηθεί και αν έχει πρόσβαση ή φίλους στείλτε το παιδιά.

    Εμένα ο καημός μου είναι να μάθουν όλοι τα πάντα.
    Αρκετά με τα κρυφά και τα δόλια.

    Οφείλουμε στον εαυτό μας να ζούμε με ευημερία με δημιουργικότητα με ευτυχία.

    Ονειρεύομαι μια μερα που τίποτα δεν θα μπορεί να μείνει κρυφό και που όλοι θα έχουμε αυτήν την εσωτερική αίσθηση που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε την αληθεια απ’ το ψέμα και κανείς δεν θα μπορεί να μας κοροϊδέψει.
    Μια μέρα που πολύ συνειδητά θα δημιουργούμε την καθημερινή μας πραγματικότητα και θα το ξέρουμε ότι εμείς φτιάχνουνμε ό,τι υπάρχει γύρω μας κι ότι εμείς καλούμε ό,τι έρχεται κοντά μας. Κι έτσι απλά, αν δεν μας αρέσει θα το αλλάζουμε αλλάζοντας τον τρόπο που ανταποκρινόμαστε, γιατί θα έχουμε συνειδητοποιήσει την απεριόριστη δύναμή μας να το κάνουμε.

    Αυτό δεν θελουν να δούμε και να μάθουμε, όλοι οι εξουσιαστές.
    Για αυτό στήνουν αυτά τα δράματα για να μας κρατούν απασχολημένους και να νοιώθουμε έρμαια και θύματα για να δίνουμε σ’ αυούς τη δύναμή μας και να τρέφονται.

    Μου αρέσει!

 6. Είναι πάρα πολύ απλό. Ας «ψηφίσουν» πια κι οι 300 απατεώνες της β-ουλής τις «συμβάσεις». Στις 6/5/10 κατέλυσαν το Σύνταγμα ΠΑΣΟΚ, Αντωνάκης και ΛάΟΣ. Κι οι υπόλοιποι φυλάγαν τσίλιες. Εκλογές δεν τολμάν να κάνουν όπου πλέον ούτε 10% δεν θα πάει να τους ψηφίσει (ΜΑΤατζήδες, τραπεζοϋπάλληλοι, άντε και μερικοί ηλίθιοι).
  Κάθε πράξη της Χούντας μετά τις 6/5/10 θα την κηρύξουμε άκυρη, όπως και με τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Ας «ψηφίσουν» τα ρεμάλια ό,τι γουστάρουν!

  Μου αρέσει!

 7. Миша said

  300 Λ Α Μ Ο Γ Ι Α

  Και η ΝΔούλα ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ, ΣΙΩΠΑ ΣΑΝ ΠΕΡΚΟΧΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ….

  Πάρτε τους τηλέφωνο-ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, αυτοί έχουν αποδεχθεί τον πολιτικο τους θάνατο και πιθανότατα τον εκπατρισμό τους προκειμένου να ξεκοκκαλισουν τα κέρδη από το πλιάτσικο του ΔΝΤ- τους βολευτές της Αντιπολιτευσης και διαολοστείλτε τους για την απραξια τους
  Μπας και ξυπνησουν….

  http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Stoicheia-Epikoinonias-Voulefton?party_id=5051dbea-b9ea-4005-89f3-1ed083000058

  Μου αρέσει!

  • Καλέ μου, Μίσα, οι «βουλευτές» της «αντιπολίτευσης» λες στο τζάμπα να έχουν υπογράψει τον πολιτικό τους θάνατο και τις βέβαιες πια ποινικές διώξεις τους;

   Μου αρέσει!

  • Κωνσταντίνα said

   Δεν κάνει μόνο η ΝΔούλα την Πάπια, αλλά ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Φάνηκαν πια όλοι πόσο χωμένοι στο παιχνίδι είναι, δεξιά και αριστερά. Ακούσατε την Παπαρήγα να μιλάει για την εκχώρηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ; Κάνουν όλοι σαν μην άκουσαν τίποτα… Αλλά δε μπορώ να καταλάβω, πώς βρέθηκαν τόσοι προδότες μαζεμένοι εκεί; Αποδεικνύεται περίτρανα πόσο «χαλασμένο» είναι το πλίτευμά μας και πόσο διβλητό από κάθε λογής σκουπίδι! Κι εμείς; Αχ εμείς… Πόσοι βλέπουν ακόμη τηλεόραση και τούρκικα σα να μη συμβαίνει τίποτα; Πού είμαστε Έλληνες;…

   Μου αρέσει!

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ said

  Σοφια

  Η Δανειακη Ι οπως την περιγραφεις ΟΡΘΟΤΑΤΑ, με τα αρθρα 7&8 οπου δενουν τις δοσεις σε αξιοχρεο δανειζομενο με Μνημονιακα Μετρα … ΗΤΑΝ το παρτυ των ΑΔΙΑΒΑΣΤΩΝ.

  (7) Η διαθεσιμότητα του πρώτου Δανείου εξαρτάται από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης και την έναρξη ισχύος της παρούσας Σύμβασης.
  (8) Η διαθεσιμότητα των Δανείων που έπονται του πρώτου εξαρτάται από τη θετική απόφαση των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης (εκτός της Ελλάδας) μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (εφεξής «ΕΚΤ»), με βάση τα πορίσματα της επαλήθευσης από την Επιτροπή ότι η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής του Δανειολήπτη συμφωνεί με το πρόγραμμα προσαρμογής ή όποιους άλλους όρους προβλέπονται στην απόφαση του Συμβουλίου δυνάμει των Άρθρων 126 .

  Ο Αξιοχρεος παιρνει δανειο. Ο Αναξιοχρεος δεν παιρνει. Ο Αξιοχρεος που παιρνει Δανειο με μετρα ΥΦΕΣΗΣ και σιγουρο αρνητικο αποτελεσμα ειναι γκραντε μακακας… μακακας δεν ειναι αυτος ο ΦΟΥΣΚΑΣ που δινει το Δανειο και με τα μετρα που κολλαει ως προυποθεση.. ΡΙΣΚΑΡΕΙ – φαινομενικα- τα λεφτα του !! ΧΑΘΗΚΕ Η ΛΟΓΙΚΗ οταν ανακαλυφθηκε η Δανειακη μας.

  Αν αυριο πρωι παει η Google kai αιτηθει δανειο 100δισ Ευρω θα της δωσουν ?? ΟΧΙ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ !!! ΓΙΑΤΙ ??
  Δε συζητητω να της χωσου και προαπετουμενο Μνημονιο.. διετας και απολυσεων πωλητων και τεχνικων για να εξυγειανει τα του οικου της !! χαχαχαχαα θα γελανε τα πληκτρα !

  Η λιστα των ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ Συμβασεων και ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ.. εχει αυξηθει κατακορυφα απο τοτε. ΓΙΑΤΙ ???

  ΔΙΟΤΙ υπαρχει «ΠΛΑΤΗ» απο τους νταβατζηδες εκτος Ελλαδος. Οπουδηποτε αλλου θα ειχε γκρεμιστει το συμπαν.

  Εφτασε ο τεντερης και η Τρεμει τωρα ΜΕΤΑ 1.5 χρονο… !! αχχα ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και να εχουν βγει στα κεραμυδια ! ΕΛΕΟΣ… ολα ειναι μελετημενα.. τα τοτε και τα τωρινα ! ΟΛΑ ΟΜΩΣ…

  Δεν μπορει μεσα στη γενικη κατακραυγη να υπαρχει ΜΜΕ να στηριζει το ΓΥΨΟ !! κανουν αντιπολιτευση για να ηρεμει ο κοσμακης.. ο ο οποιος ειναι στο 95% απληροφορητος !! και μεσα στην κομποστα των αντεκλησεων με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ στα καναλια.. βγαινει λαδι ο ΓΥΨΟΣ !! ( αφου κ εμεις-αυτοι ΦΩΝΑΖΟΥΝ!!!! )

  ΠΠ

  Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Ας τους ζητήσουμε να μην δώσουν άλλα δάνεια. Αλλά το θέμα δεν είναι να τρέχουμε να παρακαλάμε άλλους αλλά να κινηθούμε εμείς.
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ! Απ’ αυτήν βγαίνουν όλα.

   Μου αρέσει!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ said

    Δεν ειναι κακη ιδεα αυτη… μμμμ ναι «δε θελουμε αλλα δανεια» με τα 110 ειμαστε οκ…

    δε θεμε PSI… ετσι κ αλλιως οπως εχω πει και επιβεβαιωθει !!! θα ασχολουντια με Ιταλια-Γαλλια τρισ τρισ τρισ….

    ΠΠ

    Μου αρέσει!

   • kiki said

    Αυτο την προσφυγη δηλαδη εναντιον του Μνημονιου 1, και της Δανειακης ,το ζηταμε με τον Πορτα-Πορτα απο περυσι, μαλλον απο την υπογραφη , αλλα μας γραψαν., οι γνωστοι αγνωστοι.
    Ψαχναμε εναν δικηγορο που να μπορει να διαχειριστει το θεμα, αλλα κανεις εθελοντης.
    Ειχα ρωτησει την Σακοραφα και μου ειχαν πει ναι οτι μπορω, αλλα απο δικηγορο , κωλησαμε.
    Αν βρεθει μεσα ειμαι.

    Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    Ο γιατρός ο Αντωνίου που έχει καταθέσει τη μήνυση για εσχάτη προδοσία το έκανε μόνος του!!!
    Χωρίς δικηγόρο!
    Ζήτησε από τον Χρυσόγονο (τον συνταγματολόγο που οργάνωνε τις ομιλίες μαζί με τον Μπεη και τον Κασσιμάτη) να είναι ο δικηγόρος του στη μήνυση κι Ο ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ λέει ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ!!!

    Με αυτή τη γελοία δικαιολογία τον άδειασε τον άνθρωπο.

    Ο Αντωνίου κατηγορεί τους εναγωμένους για εσχάτη προδοσία και καταλυση του συντάγματος! Αν δεν χρειαζόταν εδώ ο συνταγματολόγος ποιος θα χρειαζόταν φυσιοθεραπευτής;
    Αλλά ο αντιμνημονίακος συνταγματολόγος της εξέδρας και της φανφάρας, ο «έγκριτος» ο «πνευματικός άνθρωπος» δεν το ήξερε αυτό….

    Μου αρέσει!

   • kiki said

    Μωρε ερχονται κοντρα με το συστημα ;
    αλλα εδω κατω που ειμαι δεν υπαρχουν δικηγοροι που να μπορουν να το κανουν, να το βγαλουν περα.

    Εναν τρελλο θελουμε για καθε τομεα, μονο εναν, για καθε τομεα.

    Εχω ξαναπει οτι επιθυμω να κανω μυνηση και αγωγη ,στην τραπεζα που χρωσταω δανειο, η οποια εχει επιχορηγηθει απο τους φορους μου ποσα δις ευρω, αρα στην τελικη μου χρωσταει,
    Κανεις δεν με βοηθαει δικηγορος εννοω , μονη μου δεν ξερω, δεν μπορω να το φερω εις περας.

    Μου αρέσει!

 9. […] Πηγή… […]

  Μου αρέσει!

 10. οργισμένη said

  Μπράβο Σοφία. Υπέροχο το άρθρο σου. Με βρήκε σύμφωνη κάθε πτυχή του. Μοναδικό αυτό που είπες ότι «δεν υπάρχει ατομικό όφελος που να βασίζεται σε συλλογική απώλεια». Εγώ χρόνια τώρα το υποστηρίζω με λίγο διαφερετικά λόγια. Λέω ότι η δική μου προσωπική ευημερία περνάει μέσα από την ευημερία του κοινωνικού συνόλου που ανήκω.

  Έχω μια πιθανή απάντηση για τον λόγο που δεν ανέλαβαν δικηγόροι να κάνουν αγωγές κατά της μνημονιακής συμβασης. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  Όσο για τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών να σου υπενθυμίσω ότι όταν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας έκαναν αποχή επί δύο μήνες (Φεβρουάριο και Μάρτιο νομίζω) κατά της κατάργησης της ελλάχιστης αμοιβής των δικηγόρων, αυτοί απλά ήταν απεργοσπάστες.

  Μου αρέσει!

 11. Velos said

  ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ
  ΤΗΝ ΛΥΣΗ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ,
  ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΩΜΑΣΤΕ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ
  ΓΕΝΙΚΗ «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ», ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ
  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΑ,
  ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, ΕΠ`ΑΟΡΙΣΤΟΝ, ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ
  ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΣΟΥΜΕ…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ…;

  ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ
  ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ.
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΠΕΤΡΕΣ, ΜΑΤ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΓΕΝΙΚΑ ΦΑΣΑΡΙΑ
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑς ΒΑΘΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ
  ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΕ.
  ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΞΗΣΑΝ ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΟΙΝΟΝΙΑ
  ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΑ….ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΜΑΝΤΟΙ.

  ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΠΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ, ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  1000000, ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ 40.000 ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΑΝΑ ΔΥΟ, Η ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
  Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ, ΦΤΙΑΧΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ, ΝΑΥΤΙΛΙΚΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟΜΕΑΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΕΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΠ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΙΔΗΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΜΕ 25%, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟ 12%

  ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΥΝΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,,,,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΤΗ
  ΕΚΑΝΑΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΗΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΦΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ «ΦΡΑΓΚΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

  ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ, ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΤΕ – ΠΕΙΡΑΤΕ, ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΕ, ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΙΑΧΕΣ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,
  ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΗ, ΩΣΑΥΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ….

  Μου αρέσει!

 12. Φαίη said

  Η αλήθεια πονάει, ΠΟΝΑΕΙ πάρα πολύ μα η αλήθεια είναι μια.
  Από τότε που υπεγράφη το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα πήρε κατακόρυφη κατρακύλα και ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν αντιτάχθηκε σοβαρά, υπεύθυνα και Ελληνικά απέναντι στην κυβέρνηση.
  Την δανειακή την προστάτευσαν όλοι τους σαν κόρη οφθαλμού…. με τη σιωπή τους.
  Ένα κουβάρι που κατρακυλά στον γκρεμό και όσο κατεβαίνει παρασύρει και άλλους και γίνεται όλο και πιο μεγάλο.
  Το σύστημα διαβρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς.
  Το κουβάρι ισοπεδώνει τα πάντα στο διάβα του.
  Τί είναι αυτό που τους κρατά τόσο προσηλωμένους στην …. αυτοκτονία;
  Είναι τόσο δυνατό όσο ο νόμος της βαρύτητας;
  Σοφία για την δανειακή σύμβαση, το αγκάθι της Ελλάδος ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν μίλησε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
  Κότες, κότες λυράτες και πρωτίστως ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  Συμφώνησαν όλοι τους για το τέλος από την αρχή και τώρα κλαίνε τάχα μου για το γάλα που χύνεται απ’την καρδάρα.
  Τον θέλουν νεκρό τον ασθενή απλά διαφωνούν στον τρόπο που θα πεθάνει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: