Οσο πιο αριστερά πάμε, τα κόμματα παύουν να είναι πολιτικές οργανώσεις και αρχίζουν να μοιάζουν με άοπλα και πειθαρχημένα στρατεύματα.

Η έννοια κόμμα, με τα μοντέρνα χαρακτηριστικά που έχει, και όπως το γνωρίζουμε στην σύγχρονη εποχή, ανεξαρτήτως πλευράς, δεξιό ή αριστερό ή κλπ κόμμα, είναι “προσφορά” του εργατικού κινήματος όπως αναπτύχθηκε στο έμπα της βιομηχανικής εποχής, κάπου εκεί στον 18ο αιώνα.

Τα εργατικά-κομμουνιστικά κόμματα δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ πολιτικές οργανώσεις. Είναι και δεν είναι δηλαδή. Είναι πολιτικές οργανώσεις με λίγο πολύ στρατιωτική δομή και ιεραρχία. Ουσιαστικά δηλαδή τα κόμματα αυτά είναι λίγο πολύ ένα άοπλο στράτευμα. Πειθαρχικό και υπάκουο.

Τα “αστικά κόμματα” (lol) προσπαθούν άλλοτε με μικρώτερη και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία να μιμηθούν αυτού του τύπου την “πολιτική οργάνωση”. Το ίδιο και οι πάσης φύσεως πολιτικές οργανώσεις, αριστερές και δεξιές και κυρίως εξω-κοινοβουλευτικές, και τις οποίες, για διάφορους λόγους, δεν θα τις κατατάσσαμε στα κόμματα. Τα “αστικά κόμματα” (lol δις) θέλουν να μοιάσουν στα εργατικά-κομμουνιστικά κόμματα όσον αφορά στην εσωτερική τους αντι-δημοκρατική οργάνωση και συγκεντρωτική λειτουργία, την οποία και θαυμάζουν. Την λατρεύουν. Ακόμα και τα δεξιά “αστικά κόμματα” (lol τρις).

Ο λόγος που ασκεί τέτοια έλξη αυτού του τύπου η ιεραρχική και στρατιωτικού σχεδόν τύπου κομματική οργάνωση και λειτουργία, είναι πολύ απλός: Μόνο με μια τέτοιου τύπου στρατιωτική και συγκεντρωτική εσωκομματική οργάνωση μπορεί μια ομάδα ανθρώπων, μια κάστα εξουσιαστών ουσιαστικά, να καταλάβει και να διατηρήσει την εξουσία στο κόμμα ή την οργάνωση. Να την διατηρήσει για δεκαετίες. Με σιδερένιο χέρι.

Μόνο με μια τέτοια αντι-δημοκρατική οργάνωση και συγκεντρωτική εσωτερική λειτουργία μπορεί η εξουσιαστική κάστα που άρχει στο κόμμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους “εσωτερικούς” της εχθρούς εκμηδενίζοντάς τους, ακόμη και με φυσική εκμηδένιση όπου είναι δυνατόν. Εχοντας πάντα σαν δικαιολογία την διαφύλαξη της ιδεολογικής καθαρότητας, την “σωστή” ερμηνεία των δογμάτων και των “ιερών κειμένων” ή την άμυνα από πιθανούς “προβοκάτορες” και “πράκτορες του εχθρού”.

Τα κόμματα αυτά λοιπόν λειτουργούν με συγκεντρωτικό και ολιγαρχικό τρόπο. Δηλαδή αντι-δημοκρατικό. Στην ουσία ΟΛΑ τα κόμματα λειτουργούν με αντι-δημοκρατικό τρόπο. Και όσο πιο αριστερά πάμε, τόσο εντείνεται αυτός ο αντι-δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας. Ενας τρόπος που αποκλείει την διάδοση στο εσωτερικό του κόμματος οποιασδήποτε ιδέας, ακόμη και αν αφορά στην πολιτική τακτική και όχι στα γενικά ιδεολογικά ζητήματα, και την οποία ιδέα η άρχουσα ολιγαρχική ομάδα του κόμματος κρίνει πως βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά της ώστε να την εκλαμβάνει ως πιθανό κίνδυνο.

Εν ολίγοις αυτά τα κόμματα είνα βαθειά ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ.

Είναι ο παράδεισος του ολιγάρχη. Και ο εφιάλτης του δημοκράτη.

Γι’ αυτό, μπορεί μεν τα κόμματα αυτά να έχουν πάρει στο παρελθόν την εξουσία σε διάφορες χώρες “εν ονόματι του λαού και της εργατικής τάξης”, αλλά αυτό είναι απλώς ένα κορυφαίο ψεύδος.

Οπου πήραν την εξουσία, την πήραν και την άσκησαν για λογαριασμό του κόμματος, δηλαδή της κεντρικής επιτροπής, δηλαδή του πολιτικού γραφείου, δηλαδή του γενικού γραμματέα-αυτοκράτορα-καίσαρα.

Η κεντρική τους επιτροπή λειτούργησε με τρόπο που λίγο πολύ θυμίζει την Ρωμαϊκή Σύγκλητο. Και η εξουσιαστική λογική των κομμάτων αυτών αντιμετώπισε το σύνολο της κοινωνίας πάλι με την κλασσική ρωμαϊκή ταξική διαστρωμάτωση: Optimates και Populares.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα “μοντέρνα” σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όπως το ΠαΣοΚ για παράδειγμα, τα οποία σε πολλά αντέγραψαν την δομή και την λειτουργία εκείνων των αρχαίων εργατικών κομμάτων του 18ου αιώνα και των σύγχρονων απογόνων τους.

Τα κόμματα αυτά, εργατικά-κομμουνιστικά-σοσιαλδημοκρατικά, ΔΕΝ μπορούν να εφαρμόσουν σοσιαλισμό φυσικά, παρά τις επαγγελίες τους. Δεν έχουν καν τέτοια πρόθεση. Αυτό που εφάρμοσαν, όπου το εφάρμοσαν, κατέληξε ένας εφιάλτης και μια θάλασσα ανθρώπινου πόνου.

Τα κόμματα αυτά, εργατικά-κομμουνιστικά-σοσιαλδημοκρατικά, ΔΕΝ θα εφαρμόσουν ΠΟΤΕ σοσιαλισμό.

Διότι ΔΕΝ μπορούν να δεχθούν να έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι την εξουσία.

Διότι ΔΕΝ μπορούν να ανεχτούν την δημοκρατία.

Θραξ Αναρμόδιος

19 thoughts on “Οσο πιο αριστερά πάμε, τα κόμματα παύουν να είναι πολιτικές οργανώσεις και αρχίζουν να μοιάζουν με άοπλα και πειθαρχημένα στρατεύματα.”

 1. “αριστεροι” τυπου αλεκα ειναι κολλημενοι και ανικανοι να ξεκολλησουν απο την εσσδ του 1970! οσο και να φωναζει ο κοσμος ξυπνα τιποτα! ακομα και “συντροφοι” ρωσοι εγιναν πιο καπιταλιστες απο τον donald trump! κατι αλλοι “αριστεροι” γλυφουν τον κ** της μερκελ και του σορος και το ευχαριστιουνται σαν ενα παιδι που του αγοραζεις παγωτο(συγγνωμη για την συγκριση με τα σκουπιδια και το πιο ομορφο πλασμα στον κοσμο, ενα οποιοδηποτε παιδι)… “αριστεροι” μας συστηθηκαν ΠΟΛΛΟΙ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που εκαναν βιλες, κοτερα και ξεπουλησαν αξιες, ιδανικα και χωρα και την μισησαν την τελευταια παραπανω και απο τις φυλλαδες της μερκελ! “αριστεροι” αυτοαποκαλουνται οι υπερασπιστες του “αθωου” λαθρομεταναστη και οσοι λενε ας λενε τα σκοπια οτι ειναι “μακεδονες” τι χτυπιεστε παλιο “εθνικιστες” ελληναρες; ειμαι ελληνιδα ρε και αντι να βαλουμε μεσιστια την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαια πειτε του γερμαναρα που κρυβει τον κινδυνο με τα πυρηνικα στην ευρωπη(ο επιτροπος) να σχισουμε την ευρωπαικη και να την παμε στην αντιπροσωπεια της ευρωπαικης “ενωσης” με ψηφισμα με οσα θελει ο λαος να γινουν για την πατριδα και στο εσωτερικο και σε σχεση με την θεση της στην ευρωπη! να κατεβασουμε ΟΛΕΣ τις ευρωπαικες οσοτου αποκατασταθει η θεση μας(ΤΙΜΗΤΙΚΗ κανονικα γιατι η λεξη ευρωπη και ο πολιτισμος και ΟΛΑ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ πρωτιστως επιτευγματα-μονο η ιταλια εχει κανει κατι δικο της και σεβαστηκε απο την ρωμαικη εποχη και ακομα το πραττει την ελλαδα(και ξεπληρωσε τα χρεη της απο τον πολεμο)-) και η φημη μας και ξεφορτωθουμε τους δυναστες με παραδειγματικη τιμωρια(πρωτιστως θελουμε αυτη για το τσιρκο της μεταπολιτευσης-τον παλιογαπ- και την μερκελικη γερμανια)

  Like

 2. Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ,Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΜΠΡΕΣΝΙΙΕΦ.ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΜΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ,ΗΔΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΔ,ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ,Ή ΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΕΘΝΟΣ,ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΕ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ,ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ, ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΕΤΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΑΡΕΣΤΑ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

  Like

 3. Άοπλα; ε όχι δα!

  Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.
  Κι όχι μόνο ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ αλλά και ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.
  Καραδοκούν από δίπλα σε κάθε λαϊκό αγώνα για να τον καπελώσουν να τον ποδηγετήσουν και καρπωθούν τα οφέλη του.

  Και κάθε γεγονός που εγείρει την κοινωνία για αυτούς δεν είναι τίποτα άλλο παρά αφορμή για πασαρέλα και διαφήμιση.

  Χρόνια τώρα γίνονται πορείες των κομματων αυτών, πάντα περιφρουρούνται πάντα πέφτει ξύλο, πάντα έχουν κουκουλοφόρους, ποτέ δεν ενοχλήθηκε η εξουσία.

  Δυόμιση μήνες κατέβαινε ακομμάτιστα ο κόσμος στο Σύνταγμα, ποτέ δεν περιφρουρήθηκε τίποτα, ποτέ δεν βγήκαν κουκουλοφόροι, ποτέ δεν έπεσε ξύλο. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ τόσο ώστε έβγαλε διαταγή για τρο συνέρχεσθαι ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.

  Αλλά τι είπα; ποτέ;;
  Α ΝΑΙ! ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Σ’ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ως κόμματα συντεταγμένα και περιφρουρούμενα!!!!

  Αυτές τις δυό φορές βγήκαν κουκουλοφόροι, έσπασαν τα πάντα, οι ένστολοι συνάδελφοί τους είχαν το άλλοθι που ήθελε η εξουσία για να σαπίσει στο ξύλο τους πάντες, να αιματοκυλίσει το κέντρο και να ψεκάσει έναΝ σκασμό καρκινογόνα ασφυξιογόνα προκειμένου να υπογραφεί ο εφαρμοστικός νόμος, του οποίου την εφαρμογή υπερασπίζεται σήμερα όλη η Συγγρού σύσσωμη….

  ΤΥΧΑΙΟ που κάθε φορά που πρέπει να δαρούμε, για να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας η εξουσία, κατεβαίνουν οι ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!

  Like

 4. το στρατευμα δεν εχει δικαιωμα ουτε και να σκεπτεται ουτε και να κρινει…μονο να εκτελει. ετσι ερχεται και η πειθαρχεια
  αντιλαμβανεστε λοιπον” οπαδοι ,στρατευματα,,αλλοι αυτοευνοχουνται με το να λενε ανοικουμε..ΣΕ τι επιπεδο ανεξαρτησιας και ελευθεριας βρισκομαστε..

  Like

  1. Για αυτό έχω πει ότι πρέπει επιτέλου να απεξαρτηθούμε απ’ την κομματική ηλιθιότητα που μας διακατείχε μέχρι πρόσφατα και μας έκανε να εθελοτυφλούμε και στα πιο εξώφθαλμα και να αρχίσουμε επιτέλους να αντιλαμβανόμαστε το συλλογικό καλό απλώς σαν Έλληνες και τίποτα άλλο.

   Τι θα πει “δεξιός” τι θα πει “αριστερός”; μας καπέλωσαν με τις ταμπέλες τους και εμείς δεχθήκαμε να μας σημαδέψουν σαν πρόβατα του κοπαδιού τους, σαν ιδιοκτησία τους.
   Μετράνε τους ψηφοφόρους με το κεφάλι σαν τα βόδια.
   Πώς περιμένεις ότι θα φερθούν δηλαδή;

   Κάποιος ίσως να πει κι αυτοί για μας…
   κι αυτοί για μας τι;; τι έχουν κάνει;
   Α ναι! έχουν εισπράξει μίζες! έχουν υπογράψει χωρίς να μας ρωτήσουν!
   έχουν συμφωνήσει χωρίς να ανακοινώσουν! μας πουλάνε λες κι είμαστε η τοπική κτηνοτροφική ποικιλία.

   Έτσι μας αντιμετωπίζουν, σαν κομματι πλουτοπαραγωγικής πηγής.
   Κι έτσι θα αντιμετωπιζόμαστε όσο δεχόμαστε τις κομματικές δήθεν ιδεολογικές ταμπέλες.

   Δεν είμαστε δεξιοι αριστεροί ή ό,τι άλλο… ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΜΑΣ. ΚΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
   ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.
   Ας το δούμε κι ας ξεκολλήσουμε επιτέλους.

   Like

   1. να αντιληφθουμε σαν ελληνες το συλλογικο καλο… και φυσικα να το εφαρμοσουμε.
    ομως εχουμε τη διαθεση, τη δυναμη,τη ψυχη να ξεπερασουμε την φυσικη ανθρωπινη ιδιοτελεια και να φτιαξουμε μια ανθρωπινη κοινωνια.!!
    στις ημερες μας ομως βλεπω απανθρωπια !!! και αυτο ΓΙΑΤΙ!!!
    διοτι μας εμαθαν την ευσπλαχνια για χαζομαρα
    την ευεργεσια για ανοησια
    την αγαπη για την πατριδα ,ηλιθιοτητα
    την κλεψια για μαγκια!!
    Ηρωποιουν προδοτες!
    μετα απο αυτα τι βλεπεις για το μελλων… θα ξεκολλησουμε!!!

    Like

 5. Φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να δένεται με την φύση και την Γη που πατάει.
  Φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να δένεται με την εργασία του.
  Φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να δένεται με τα Ιερά και Όσια της παράδοσής του.

  Η ατομική ιδιοκτησία,η πατρίδα, η θρησκεία, η χαρά της δημιουργίας είναι όλα παιδιά των παραπάνω εντελώς φυσιολογικών διεργασιών στον ψυχισμό του ανθρώπου από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε από τα δέντρα.

  Ο κουμουνισμός/σοσιαλισμός/μαρξισμός (ενα και το αυτό είναι) ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι εκ προθέσεως εναντίον σε όλα αυτά και το γεγονός οτι κόστισε εκατομμύρια ψυχές και ποταμούς νεκρών είναι απότοκο του υπονομευτικού ρόλου που έχει μέσα στις κοινωνίες.
  Δεν παράγει απολύτως τίποτε παρά μόνο μπελάδες, φωνακλάδες, προβοκάτορες και τεμπέληδες.

  Οι φουκαράδες που κάποτε κυνηγήθηκαν και πέθαναν για το ιδανικό του κουμουνισμού είναι απλά η εξαίρεση του κανόνα.

  Δεν περικλείει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ο κουμουνισμός σαν ιδεολογία που να μην υπάρχει ελεύθερο στην φύση του ανθρώπου και η κοινοκτημοσύνη πρέπει να είναι αποτέλεσμα φιλότιμου και ελευθερίας και ΟΧΙ καταναγκασμού και κεντρικής πολιτικής εξουσίας.
  Ό,τι αντιπροσωπεύει ο νοικοκύρης σε μια οργανωμένη κοινωνία ήρθε ο κουμουνιστής για να το πολεμήσει.

  Όλα όσα περιγράφει ο Θραξ είναι έτσι ακριβώς και ακόμα χειρότερα ειδικά στην χώρα μας που η αριστερίστικη ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ από την μια μασκαρεύει τους προβοκάτορες ενώ ταυτόχρονα ξερνάει συνεχώς εγκεφαλοπλυμένους νεοταξίτες εχθρούς της πατρίδας και της κοινωνίας.

  Like

 6. Αντί να ευχαριστείται την κα Υπουργό, της επιτίθεστε αναίτια !!! Οι ευχαριστίες είναι διά τους εξής λόγους :
  Μη έχοντας αυτά τα αντιπαιδαγωγικά και στρεβλά γεμάτα ψευτιές και προπαγανδιστικά βιβλία, πού αντί να μορφώνουν τα παιδιά μας, τα στραβώνουν ακόμη περισσότερο, απ’ ότι η τηλεόραση κτλ. ΄Ετσι τα παιδιά μας χωρίς βιβλία, θα είναι ελεύθερος ο εγκέφαλός τους, να αφομοιώνει ελεύθερα την γνώση.
  Μη έχοντας βιβλία, με αυτό το υπερβολικό βάρος, στις σάκες τους, πού τα κουβαλάνε στην πλάτη, με κίνδυνο να πάθουν κύφωση και να έχουμε αρκετές γενιές κυφωμένων ΕΛΛΗΝΩΝ. Ρωτήστε τους παππούδες και τις γιαγιάδες όταν πηγαίνουν ή φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο τι βάρος έχει η σάκα τους
  ΄Ετσι η κα υπουργός, αχάριστοι πολίτες, πού φροντίζει για το καλό της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, αντί να την ευχαριστείτε την βρίζετε.
  Εγώ πάντως κα υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ-πολύ, γιατί η πλάτη μου δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος της σάκας
  Μετά των απείρων μου ευχαριστιών

  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

  Like

 7. πόσοι μπορούν να τα καταλάβουν αυτά που γράφεις Θράκα και συνηγορεις Τσίλι;;;;πόσοι απ τους στρατευμένους οπαδούς στρατιώτες;;;μερικές φορές πιστεύω ότι όσο και να γράφεις εσύ , όσο και να φωνάζει ο Τσίλι η κατάσταση δεν θα αλλάξει.Ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα περισσότερο απ τη φτώχεια τους δεν αντιδρούν………..θαρρείς και το μυαλό αποτελεί εσωτερική διακόσμηση της κεφαλής.

  Like

 8. Ενώ όσο πιο δεξιά πηγαίνουμε, γεμίζουμε απο ανεξάρτητα δημοκρατικά μυαλά
  Που δεν είναι … Στρατιωτάκια!
  Αντώνη ΕΣΥ τι λες;
  Καρατζαφέρη , έτσι είναι;

  Like

   1. Εντάξει φίλε μου αλλα μου είναι Απαραίτητες καμία φορα οι στραβοτιμονιες μου!
    Κρατάνε το νου σε εγρήγορση και ισοροπια!
    Έρχονται δύσκολοι καιροί φίλε μου!

    Like

 9. “Οσο πιο αριστερά πάμε, τα κόμματα παύουν να είναι πολιτικές οργανώσεις και αρχίζουν να μοιάζουν με άοπλα και πειθαρχημένα στρατεύματα.”

  Και αν πάμε ακόμα πιό δεξιά, τι θα γίνει φίλε Αναρμόδιε…?
  Θα δώσουμε τότε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ απαντήσεις ή θα οργανωθούμε περισότερο Πολιτικά σε ομάδες αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης…?
  ή θα πρέπει να πάρουμε τα ΟΠΛΑ (αντίθετη σκέψη στην σκέψη σου…) και ο νοών νοείτω…?
  ή θα πρέπει να ΜΗΝ έχουμε Πειθαρχία και να συνεχίσει ο καθένας να κάνει ότι θέλει και ότι του “καπνίσει”,αδιαφορώντας για το κοινωνικό συλλογικό καλό,κοιτάζοντας μόνο την “πάρτη” του (έστω και με την μορφή του στρατεύματος αν το φαντάζεσαι έτσι…) αφού αυτήν την Α-πειθαρχία (καταπάτηση των νόμων) ήδη την βιώνουμε από συγκεκριμένες τάξεις της πλουτοκρατίας που δίνουν ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ παράδειγμα ανομίας…?
  Τραπεζίτες-Βιομήχανοι-Εφοπλιστές.
  Για να μην γράφω πολλά και κουράζω φίλε μου Αναρμόδιε σου λέω ότι και να θέλαμε να πάμε αλλιώς…δεν μας βγαίνει…
  Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα είπε κάποτε ο Κορνήλιος,αλλά τον πραγματικό όχι κακέκτυπα…φώναζε από τότε…
  Η Δεξιά Νίκησε πλήρως…και με νόμιμο τρόπο και με άνομο…η αιχμή του δόρατος της που λέγεται ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ πέτυχε τους στόχους της απόλυτα.ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ…!!!
  Και αυτό πληρώνουμε τώρα…την ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ…!!!
  ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ…!!!
  Το Παγκόσμια Ιστορικό περιοδικό Time στις 22-08-2011 έγραψε ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ …
  Τhe decline and Fall of Europe (and maybe the west) (Η παρακμή και η πτώση της Ευρώπης και ίσως της Δύσης)
  Και ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
  Ευτυχώς που κράτη σαν τη Κούβα,τη Βενεζουέλα,τον Ισημερινό,την Βολιβία,την Αργεντινή και τους Ζαπατίστας του Μάρκος έμειναν όρθια για να κρατούν τη Φαντασία του Ανθρώπου…
  Και την Αξιοπρέπειά του.
  Κραυγάζει ο Ανθρωπος…όπως λέει ο Καζαντζάκης αλλά δεν τον ακούνε.
  Η αριστερά όμως φίλε μου,πάντοτε θα είναι εδώ,για να ακούει κραυγές αδικημένων, και να θυμίζει τη ρήση του Μπελογιάννη…”είμαστε σαν τους πρώτους χριστιανούς δεν περιμένουμε ανταπόδωση, δίνουμε τη ζωή μας για έναν κόσμο που δεν θα δούμε…”
  Και ότι λάθη γίνανε, και αν τα κόμματα της Αριστεράς κάνανε σημαντικά λάθη, θα τα διορθώσουνε,να είσαι σίγουρος…για έναν ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ…
  “Η ισχύς εν τη ενώσει”.
  Ασυνάρτητος και σκόρπιος δεν πέτυχε κανείς…ακόμα και το Χάος αυτοοργανώνεται και συγκροτείται από μόνο του.
  Για αυτό λοιπόν και για άλλους χίλιους δύο λόγους θα πάμε αριστερά “και ας μας βγεί και σε κακό…”
  Το “καλό” άλλωστε το χορτάσαμε.

  υ.γ.στο άρθρο σου αυτό υπάρχουν πολλά σημεία που δεν συμφωνώ…η αριστερή “κομματική γραφειοκρατία” και ότι μπορείς να φανταστείς με αυτήν τη λέξη, σε πολλά θέματα είναι λάθος,…αλλά…!!! από ένα σημείο και μετά, περνάμε αλλού…
  να είσαι καλά και καλή λευτεριά

  Like

  1. @Αμετανόητος

   Εγώ λέω να πάμε …ίσια (λολ).

   Δηλαδή να κάνουμε πρώτα απ’ όλα μια ωραία δημοκρατία. (Και όχι σχολική παράσταση σαν κι αυτή που έχουμε τώρα. Τι σχολική παράσταση, “εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες” κοντεύει να γίνει…)

   Και για μετά το τι θα κάνουμε, με την δημοκρατία ως εργαλείο, θα το αποφασίσει ο λαός. Δηλαδή όλοι εμείς.

   Ο αριστερός θα ψηφίζει με αριστερή νοοτροπία.
   Ο δεξιός θα ψηφίζει με δεξιά νοοτροπία.
   Οτι καλύτερο δηλαδή…

   Οχι πρόσωπα.
   ΝΟΜΟΥΣ.

   Νόμους θα ψηφίζει ο αριστερός και ο δεξιός πολίτης. Διότι ο πολίτης ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο νομοθέτης. Ο πολίτης πρέπει να είναι ο δικαστής. Ο πολίτης πρέπει να είναι ο άρχοντας. ΚΛΗΡΩΤΟΣ.

   Και όχι το κάθε λαμόγιο που διορίζει τα δικά του λαμόγια.

   Ολοι οι πολίτες, αριστεροί και δεξιοί, γίνονται νομοθέτες. (ΟΡΟΣ: χωρίς αυτό δημοκρατία ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Λήξις).

   Συνεχίζουμε…

   Ολοι οι πολίτες, αριστεροί και δεξιοί, (όσοι ενδιαφέρονται τέλος πάντων), βάζουν τα ονόματά τους στην κληρωτίδα για δικαστές και εισαγγελείς.

   Ολοι οι πολίτες, αριστεροί και δεξιοί, (όσοι ενδιαφέρονται τέλος πάντων), βάζουν τα ονόματά τους στην κληρωτίδα για τα αξιώματα.

   Αν το αποφασίσουμε, πριν ΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ δικαστές, εισαγγελείς και αξιωματούχους, μπορεί να κάνουμε μια εκλογή πρώτα. ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ… Και μετά να κάνουμε την κλήρωση.

   Αυτό είναι δημοκρατία.

   Να αποφασίζει και ο αριστερός και ο αριστερός πολίτης ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ;

   Ας μην πάμε λοιπόν αυτή τη φορά με σχέδιο αριστερό ή δεξιό. Με δόγμα οικονομικό από την αρχή. Το οποίο οικονομικό σχέδιο βρήκαμε κιόλας κάποιον να ΜΑΣ το εφαρμόσει. Τα πάθαμε αυτά. Και πρέπει να μάθαμε κάτι ως τώρα…

   Ας πάμε χωρίς αρχικό σχέδιο και οικονομικό δόγμα.

   Κάνουμε πρώτα δημοκρατία, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

   Μια χαρά θα τα βρούμε.

   Θα βρούμε και όλους τους κλέφτες και τα λαμόγια, όπου κι αν πάνε να κρυφτούνε.

   Ισια λοιπόν αυτή τη φορά. Ντουγρού.

   Θραξ Αναρμόδιος

   Like

   1. @Πετροβούβαλος : “Πρέπει να φτιάξουμε φάλαγγα πριν φτιάξουμε Δημοκρατία”! – Tsilivithras

    Αν κάνουμε δημοκρατία και ο κάθε πολίτης δεν είναι ταυτόχρονα και έφεδρος οπλίτης, ΔΕΝ κάναμε δημοκρατία.

    Δημοκρατία και “φάλαγγα” πάνε μαζί. Ο πολίτης είναι ταυτόχρονα και ο υπερασπιστής. Η έννοια του πολίτη είναι αξεδιάλυτα δεμένη με αυτή του οπλίτη υπερασπιστή του συνόλου της κοινωνίας, δηλαδή της δημοκρατίας.

    Θραξ Αναρμόδιος

    Like

   2. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Υποστηρίζω όμως πως την παρούσα κατάσταση, η φάλαγγα πρέπει να προηγηθεί της Δημοκρατίας. Είναι εις θέσιν να ανακόψει την λαίλαπα, όσο αυτό είναι δυνατόν και δεδομένου ότι ο εχθρός βρίσκεται εντός.
    Το χτίσιμο της Δημοκρατίας, αυτή τη στιγμή, είναι κατά τη γνώμη μου αποπροσανατολιστικός στόχος.
    Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος, η φάλαγγα να επικρατήσει και να ξεχάσει τη Δημοκρατία κι εδώ χρειάζεται προσοχή.

    Like

   3. Πέτρο η φάλαγγα σαν έννοια στέκεται εντός και εκτός δημοκρατίας.

    Είναι η μόνη σίγουρη άμυνα απέναντι στον Ευκαιριακό….η μόνη σίγουρη άμυνα απέναντι στην ευκαιρία και τον καιροσκόπο.

    Ανεξάρτητα αν μια κοινωνία προτιμήσει την δημοκρατία ή την μοναρχία, η φάλαγγα δύναται να φυλάξει τα Ιερά και τα Όσια αυτής.

    Φάλαγγα υπάρχει παντού όπου οι άνθρωποι θέλουν να φυλάξουν τα ιερότερα των Κοινών.

    Φάλαγγα είναι η οικογένεια.
    Φάλαγγα είναι η θρησκεία.
    Φάλαγγα είναι η κοινότητα.

    και φυσικά

    Φάλαγγα είναι η Πατρίδα.

    Αρκεί να υπηρετείται με Κ-Ο-Σ-Τ-Ο-Σ.

    Like

   4. Ολόσωστος Tsilivithra!
    Δεν το μάθαμε τόσα χρόνια, ελλείψει παιδείας και με δόλωμα τον ατομισμό την καλοπέραση και την ευθυνοφοβία.
    Ας μας το μάθει τουλάχιστον τώρα η ανάγκη.

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s