Αυτό είναι το δημοσίευμα περί ελληνικής χρεοκοπίας που προκάλεσε τον πανικό

Αυτό είναι τo δημοσιεύμα που προκάλεσε τον πανικό στις χρηματαγορές και στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, αναφέρονται στις πληροφορίες του άρθρου που επικαλείται μέσα στο σαββατοκύριακο ελληνική χρεοκοπία.

Το δίκτυο Bloomberg κάνει λόγο για πτώση του ευρώ σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς τα μάτια των αγορών είναι στραμμένα πάνω στην ελληνική χρεοκοπία.

Μάλιστα, άλλα δημοσιεύματα μιλούν για σχέδιο που προωθεί η Γερμανία για την προστασία των τραπεζών τους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πτωχεύσει.

Οι φήμες ξεκίνησαν (όπως όλες τις προηγούμενες φορές) με e – mail από το εξωτερικό. 

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Μέρκελ στρέφεται σε μέτρα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο haircut ύψους 50% στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης για Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, τα ελληνικά CDS ξεπέρασαν ακόμα και τις 3.700 μονάδες βάσης, σημειώνοντας άνοδο 700 μονάδων μόνο σε μια μέρα, φέρνοντας την πιθανότητα ελληνικής χρεοκ0πίας κοντά στο 94%! 
Σημειώνεται ότι το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας των ευρωπαϊκών τραπεζών αναρριχήθηκε σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την Ελλάδα.
Οι τράπεζες των οποίων τα CDS σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτές με την μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις BNP Paribas, Credit Agricole, και Societe Generale που είδαν τα CDS τους να διευρύνονται κατά 10% στις 261 μ.β., 8% στις 270 μ.β. και 9% στις 353 μ.β., αντίστοιχα.

10 thoughts on “Αυτό είναι το δημοσίευμα περί ελληνικής χρεοκοπίας που προκάλεσε τον πανικό”

 1. τορναδορος ειναι μπενυ, πιαστον!
  χεχεχεχεχεχ α ρε μοσχαρια ζω για την ημερα που θα σας παρει με τις κλωτσιες ολος ο Ελληνικος Λαος.

  Like

 2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ-ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ -ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ…

  Like

 3. TA CDS TΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ 94 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ..ΚΑΤΩ-4 Η WALL STREET KATΩ TO EΥΡΩ ΣΤΟ 1.37-ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ..

  Like

 4. Από το 1974 άρχισε ο Αφελληνισμός και Εκχυδαϊσμός του πληθυσμού που κατοικεί στον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Και σ’ αυτό συνέργησαν όλα τα πολιτικά κόμματα, και όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Όπως Δικαιοσύνη, στρατός, χωροφυλακή, Τράπεζες και Εκκλησία, η οποία δεν παρέλειπε να ορκίζει κάθε κυβέρνηση κλεπτών και απατεώνων να κάνει καλά τη δουλειά της.
  Ερώτημα: Είναι ο Λαός υπόλογος αυτής της ηθικής κατρακύλας; ΟΧΙ είναι η βέβαιη απάντηση!!
  Ο Λαός είναι θύμα μιας αριστοτεχνικής προπαγάνδας ψυχολογικού πολέμου, που ασέλγησε πάνω σε κάθε ιερό και όσιο όχι μόνο του Έλληνα, αλλά της ανθρώπινης υπόστασης, όπως είναι ο Έρωτας, η Αγάπη, η Φιλία, η Δικαιοσύνη, η Δημιουργικότητα που εκφύλισαν σε καταναλωτισμό και άλλα πολλά.

  Φίλοι σχολιαστές του ΟΛΥΜΠΙΑ, πιστεύετε ότι με αυτά τα σύντομα και ανωφελή σχόλια θα συμβάλετε στην αποτροπή του ΤΕΛΟΥΣ που έρχεται;

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s