olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΞΙ θα μετατρέψει τους Ελληνικούς δρόμους σε κόλαση.

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 1, 2011

«ΟΚ, έβαλα την γυναίκα και τα παιδιά στο ταξί και έρχονται…»

Δεν είμαστε Ταξιτζήδες, όπως δεν είμασταν και φορτηγατζήδες. Έχουμε μάθει όμως να βλέπουμε το σύνολο, την κοινωνία με τις αρχές της δημοκρατίας και αυτό αρκεί για να διακρίνεις το σωστό από το λάθος. Την σκοπιμότητα της φασίζουσας κάστας ή του ιδιωτικού συμφέροντος από την συνολική ωφέλεια. Αυτή είναι η αρχή που συνοδεύει τις τοποθετήσεις μας σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

Αυτό το επιχείρημα που είναι το βασικό για να αποτραπεί η κυβερνητική μεθόδευση, δεν το χρησιμοποίησαν ούτε οι αυτοκινητιστές. Διότι απλούστατα δίνουν βαρύτητα στην προάσπιση του ίδιου συμφέροντος γεγονός που τους εμποδίζει να δουν με εξωστρέφεια τι σημαίνει για την κοινωνία (και όχι για την τσέπη τους) αυτή η απελευθέρωση.

Η «καζούρα» μεταξύ κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα είναι ένα από τα στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας μας. Έτσι και για τους ταξιτζήδες υπάρχουν τα ανάλογα γνωρίσματα: «Ταρίφες», «Κίτρινη Φυλή», «σταματάνε όπου βρούνε» κλπ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά: Το ΤΑΞΙ, ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η εγκληματικότητα καλπάζει, έχουν μετατραπεί σε όαση. Πόσες φορές δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τις φράσεις

«Ευτυχώς, βρήκα Ταξί», «Καλά που πέρασε το Ταξί», «Μην ανησυχείς, θα βάλω τα πράγματα σε ένα Ταξί», «ΟΚ, έβαλα την γυναίκα και τα παιδιά στο ταξί».

Δείτε τώρα την μεγάλη εικόνα: Το Ταξί στην Ελλάδα, εκτός από το ότι είναι συνέχεια των δημοσίων συγκοινωνιών λόγω του προσιτού κομίστρου, είναι συνυφασμένο με την ασφάλεια στον δρόμο. Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε σε έρημους δρόμους και περιμέναμε με αγωνία κάποιο Ταξί που όταν ερχόταν νιώθαμε πραγματικά ανακούφιση;

Ναι, όλοι μας έχουμε τσακωθεί με ταξιτζή, αχώνευτοι άλλωστε υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα. Η ουσία όμως δεν αλλάζει: Το Ταξί είναι το αποκούμπι, μία κινούμενη ασφάλεια σε δρόμους που τείνουν να γίνουν αφιλόξενοι. Γιατί;

Μα η εξήγηση είναι απλή: Όταν ο άλλος έχει επενδύσει μία περιουσία, όταν ακόμα και ο απλός οδηγός καταβάλλει δυσβάσταχτη εγγύηση για να μπορέσει να δουλέψει, δεν θα ρισκάρει την δουλειά του για να γίνει μικροπαραβάτης ή να προβεί σε εγκληματικές πράξεις παρασυρμένος από τα όποια ένστικτα.

Κυρίως όμως, ο Έλληνας Ταξιτζής έχει ονοματεπώνυμο. Οι διαδικασίες μέχρι να φτάσει στο τιμόνι είναι τέτοιες, ώστε να καθιστούν απαγορευτική την όποια μύχια σκέψη για παραβατικότητα (άλλο θέμα να πειραγμένα ταξίμετρα). Αντίθετα, ο ταξιτζής έχει γίνει ο μόνιμος στόχος της εγκληματικότητας λόγω ακριβώς του επαγγέλματος.

Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί απλούστατα, η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΞΙ θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ίδια την κοινωνία. Πράγμα που θα γνώριζαν πολύ καλά οι κυβερνώντες εάν επεδείκνυαν την δέουσα κοινωνική ευαισθησία και όχι την αδυσώπητη εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η χώρα στην οποία έχει υπάρξει παρόμοια «απελευθέρωση» και δεν είναι άλλη από την Αγγλία. Τις συνέπειες τις ζουν οι άνθρωποι με τον πιο εφιαλτικό τρόπο στην καθημερινότητα τους, αφού τα ΤΑΞΙ εκεί έχουν γίνει μόνιμη εστία εγκλήματος και δεν μιλάμε για απλές περιπτώσεις, αλλά για εκατοντάδες αποτρόπαια εγκλήματα με θύματα τους ασθενέστερους της κοινωνίας. Μικρά παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους.

Οποιοσδήποτε αν κάνει μία έρευνα στο θέμα, θα κλονιστεί. Το καθημερινό αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνει εγκλήματα που έγιναν από «ταξιτζήδες». Προκαλεί όμως αποτροπιασμό η καταγραφή βιασμών ανηλίκων και γυναικών που «έκαναν το λάθος να μπουν στο λάθος ταξί».

Ποιό μπορεί να είναι το «Λάθος Ταξί»; Το οποιοδήποτε αφού οι μεγάλες εταιρείες που παίρνουν τις άδειες σωρηδόν, προκειμένου να εξοικονομήσουν και να κερδοσκοπήσουν, επιλέγουν οδηγούς με γνώμονα τον χαμηλό μισθό. Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα για να οδηγήσεις ΤΑΞΙ, θα περάσεις από χίλια κύματα προκειμένου να σε εμπιστευθεί ο ιδιοκτήτης. Και πάντα θα ξέρει ΠΟΙΟΣ είσαι και ΠΟΥ βρίσκεσαι.

«Επιδημία στην Βρεταννία ο βιασμός Γυναικών και ανηλίκων από Ασιάτες οδηγούς Ταξί» Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τίτλους των Βρετανικών ΜΜΕ.

Εδώ, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης, ποιούς νομίζετε ότι θα επιλέξουν να προσλάβουν οι εταιρείες; Τους «έμπειρους μα ακριβούς» υπάρχοντες οδηγούς;

Προφανώς όσο προσέλαβαν οι «Ολυμπιακοί» εργολαβοι, τους «Έμπειρους Έλληνες οικοδόμους…»

Δείτε χαρακτηριστικές περιπτώσεις με ενδεικτικούς συνδέσμους ( η λίστα είναι ατέλειωτη).

Abul Malik. 29.  βίασε 19χρονη μαθήτρια. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχε να τον πληρώσει.

Salam Rahman, 27, και ο φίλος του, 26-year-old Mohammed Elahi – μαζί με άλλους δύο αγνώστους βίαζαν γυναίκες  – μεταξύ των οποίων μία νεόνυμφη, μία δημόσια λειτουργό και πολλές άλλες που η αστυνομία διερευνά.

Assadullah Razaq, 31, βίασε 28χρονη υπάλληλο.

Mohanid Al obaydi, βίασε 22χρονη

Ghulam Haider, 49, βίασε κτηνωδώς 16χρονο κορίτσι

Murtaza Mateen,  47, βίασε 42χρονη γυναίκα που επιβίβασε με την βία στο ταξί.

Shahjahan Islam, 27, βίασε νεαρο κορίτσι

Rami Kayyali, 26, ομοίως

Asian (Muslim) , βίασε 18χρονο κορίτσι.

Asian (Muslim) , καταζητείται για τον κτηνώδη βιασμό 28χρονης κοπέλας.

Asian (Muslim) για βιασμό έφηβης.

Και βέβαια πρόσφατα εξαρθρώθηκε συμμορία δεκάδων «Ασιατών» μεταξύ των οποίων αρκετοί οδηγοί Ταξί που βίαζαν, έθιζαν στα ναρκωτικά και γυρνούσαν με την πραμάτεια τους σε όλη την Αγγλία για να διασκεδάσουνμε ομοεθνής τους. Ποιά ήταν η πραμάτεια τους; Κοριτσάκια ηλικίας 12-16 χρονών.

Το κερασάκι; Η παρουσιάστρια του BBC SAM MASON, απολύθηκε από την δουλειά της για «ρατσιστική συμπεριφορά» επειδή ζήτησε από εταιρεία ραδιοταξί να στείλουν «Μη Ασιάτη Ταξιτζή» για να μεταφέρει την 14χρονη κόρη της…

Νομίζετε ότι έχουμε περιθώριο να ανεχθούμε τέτοιες καταστάσεις στην δική μας κοινωνία; Δεν διαθέτουμε βλέπετε όλοι σωφέρ και αστυνομικούς συνοδούς. Έχουμε ανάγκη από ασφαλές ταξί. Δεν θα γίνουμε αρένα αίματος για την Τρόικα.

88 Σχόλια to “Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΞΙ θα μετατρέψει τους Ελληνικούς δρόμους σε κόλαση.”

 1. Σοφία said

  ειναι που’ ναι ζουγκλα και λογω αλλοδαπων «ταξιτζηδων»(ειδικα στην αθηνα) και καταστασης οδοστρωματος θα γινει κολαση… με τους λαθρομεταναστες στο τιμονι βολευτηκαν πολλοι και πλουτισαν. τωρα καποιοι εχουν θρασος και μιλουν για την κατασταση αυτη… η ευρωπη αλωνεται καθε μερα που περνα τα τελευταια 20 χρονια και οι μουσουλμανοι εξαπλωνονται ραγδαια… πρεπει για να βγαλουν καποιοι χρηματα να εξαφανιστουν οι ευρωπαιοι και ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ οι ελλαδα. η κατασταση που θα φερει ο ραγκουσης θα οδηγησει μονο στον θανατο…

  Μου αρέσει!

  • fufutos said

   Οι γερμανοναζί γουστάρουν τον πανισλαμισμό. Ταιριάζει γάντι στην αιμοσταγή και ψυχωτική τους ιδιοσυγκρασία. Η άλωση της ΕΕ από το Ισλάμ είναι με τις ευλογίες των γερμαναράδων.

   Μου αρέσει!

   • Σοφία said

    μιας που ειναι επετειος της μικρασιατικης καταστροφης να αναφερουμε το ποσο βοηθησε ο πατερας της ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ βασιλισσας «της Ελλαδας» φρειδερικης(ναζι ως το μεδουλι) τον κεμαλ… ο,τι κακο εγινε το ηθελαν οι τραπεζιτες της γερμανιας. το τειχος ειναι και θα ειναι για παντα στο νου αυτων. χωριζουν τον κοσμο και τους ανθρωπους απο γεννετικη ανωμαλια(και οχι μονο)…

    Μου αρέσει!

   • Μνημων said

    ΣΟΦΙΑ ολοι δικαιουνται να εχουν τις αποψεις τους ,δεν δικαιουνται ομως ,αν βεβαιως διεκδικουν τον τιτλο της αμεροληψιας να λενε ανιστοριτα χονδροειδη ψευδη. Η αγωγη μου και το ηθος μου δεν μου επιτρεπουν περισσοτερα απο αυτα. Φρειδερικη γεννηση 1917 στο Αννοβερο ο πατερας της ηταν ενας απλος τιτλουχος Δουκας του Αννοβερου η Βασιλεια ειχε καταργηθει πολυ πριν και οι τιτλοι ευγενειας ηταν απλως τυπικοι. Απο το ετος 1938 βρισκεται στην Ελλαδα ως συζυγος του ΠΑΥΛΟΥ. Η μονη εμπλοκη της λογω επικαιροτητος ειναι η παρουσια της στην ΚΟΝΙΤΣΑ οταν αυτη πολιορκειτο απο τους κομμουνιστοσυμμοριτες με σκοπο να εγκαταστεισουν εκει την κυβερνηση του βουνου. Ηταν τετοια η δραση της ωστε οι κομμουνιστες αποκαλουσαν τον στρατο »κωλοπαιδα της Φρειδερικης».Μηπως αυτο σε ενοχλει εσενα η τους πληροφοριοδοτες σου; γιατι χρονικα περιθορια για επαληθευση των αποψεων σου δεν υπαρχουν.Ας μην ξεχναμε οτι η αγωγη της οντως αυταρχικης γυναικας προς τα παιδια της φαινεται απο την συμπεριφορα της Βασιλισας κορης της ΣΟΦΙΑΣ της ΙΣΠΑΝΙΑΣ και η αγαπη των ΙΣΠΑΝΩΝ προς αυτην.Ο δε μολις 27 ετων ΚΩΝ/ΝΟΣ εκανε την πρωτη κατα της χουντας αντιδραση Δεκεμβριος του 1967 οκτω μολις μηνες μετα την εκδηλωση της,για να εισπραξει το 1974 το»οχι στον χουντικο Βασιλια απο αυτους που ωρκιζοντουσαν απο τον προεδρο του Ιωαννιδη και αρχηγο του κρατους οταν γινοταν η τραγωδια της Κυπρου.Για την ακριβεια των γραφομενων μου ορα ΒΙΚΙ ΠΑΙΔΕΙΑ εσυ και καθε ενδιαφερομενος για την ιστορικη αληθεια και οχι για εμπαθεις προπαγανδιστικες αποψεις.

    Μου αρέσει!

  • αν said

   Ξέρετε κανένα από τα 60 μουσουλμανικά κράτη που να έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??
   Γνωρίζεται, έστω μια θρησκεία, μια ιδεολογία έναν πολιτισμό, ο οποίος ερχόμενος σε επαφή με το Ισλάμ, να μην εξαφανίστηκε;??

   Μου αρέσει!

 2. fufutos said

  Είναι ηθική υποχρέωση των μουσουλμάνων να βιάζουν τις γυναίκες των απίστων ενώ είναι, επίσης, υποχρέωση τους να λένε ψέματα στους καφίρ («άπιστους» – μη μουσουλμάνους). Οπότε όλοι αυτοί που μιλάνε για καλούς άραβες ας το ξανασκεφτούν και ας δουν την υποστήριξη για αυτονόμηση από μουσουλμάνους της Δ. Θράκης αλλά και προς την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Καλός μουσουλμάνος μόνο ο νεκρός. 400 χρόνια θα έπρεπε να μας είχαν διδάξει. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε…

  Μου αρέσει!

 3. dyspistos said

  Σωστα, πολύ σωστά τα λέτε. Ο Ελληνας ταρίφας είναι -ήταν, τουλάχιστον- έμπειρος οδηγός, γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τους δρόμους όλους χωρίς GPS, βοηθάει τους ηλικιωμένους μ΄όποιον τρόπο μπορεί, είναι οικογενειαρχης με παιδιά κι εγγόνια, για τα οποία είναι περήφανος, δεν μιλάει άσχημα, άντε να κλέψει και κανέναν τουρίστα κι αυτό, σε μικρό ποσοστό.
  Οι ξενόφερτοι οδηγοί έχουν πειραγμένο ρολόϊ, σε κάνουν βόλτες αν στερούνται GPS, μιλάνε στις παλιογλώσσες τους αναιδέστατα μπροστά σου δημιουργώντας σου ένα συναίσθημα ανασφάλειας, χώρια τα όσα αναφέρονται στην ανάρτηση.Και δεν θέλω, βρε αδερφέ, τον ξένο να διαφεντεύει τη ζωή μου.Ξέρω καλά πως μ΄εχθρεύεται, πως θα με σκότωνε αν μπορούσε και πως μ΄ανέχεται για να κερδίσει τα λεφτά της κούρσας.
  Τέλος, δεν «γουστάρω» καρτέλ και στο ταξί. Σήμερα, το «μισθωμένο» ταξί δεν σε παίρνει ακόμα κι αν ξεψυχάς στην άσφαλτο. Σκεφθείτε τα 2.000 ταξί που ετοιμάζει ένας τραπεζίτης, σύν τα 7-9μελή θηρία που περιμένουν, στις πυλωτές των «ευγενών» προαστείων, να ξεχυθούν στους δρόμους, υποχρεώνοντάς μας να στριμωχτούμε με τον βρωμιάρη κι άρρωστο Πακιστανογεωργιανόκλπ., μόλις ο άλλος βρωμιάρης από την Πάρο «περάσει» από τηΒουλή τον βρωμονόμο του.
  Η ζωή μας αλλάζει επί τα χείρω καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Ας αντισταθούμε και μια φορά κι ας υπερασπιστούμε τους ταρίφες τους δικούς μας, τους συμπατριώτες μας.

  Μου αρέσει!

  • Herr K. said

   Το άρθρο, Δύσπιστε, δεν λέει ότι το πρόβλημα είναι οι «ξένοι» αλλά το ότι με την ανεξέλεγκτη απελευθέρωση οι εταιρείες θα προσλαμβάνουν κάθε καρυδιάς καρύδι αρκεί να τους έρχεται φτηνά. Και προφανώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί το ποιόν ενός ντόπιου παρά ενός νεοφερμένου σε μια κοινωνια.

   Μου αρέσει!

 4. κωστας τσαμης said

  Έφτασε λοιπόν η σειρά των ταξιτζίδων, αφού προηγήθηκαν οι φορτηγατζήδες
  [θυμάστε τι τούς έψαλαν;] οι φαρμακοποιοί. Μετά θα πάμε στους δημοσίους
  υπαλλήλους, στούς γιατρούς και πάει λέγοντας!!!Θα ελευθερωθούν τα ταξι
  γιατί δεν τους ενδιαφέρει το μεροκάματο των εργαζομένων σε αυτά, όπως
  δεν τους ενδιαφέρει κανενα μεροκάματα κανενός εργαζομένου!!!Τους ενδιαφέρει
  η εξυπηρέτηση των δανειστών[τοκογλύφων του κερατά] καθώς και η οικονομική
  βοήθεια προς τις τράπεζες. Ο λαός όπως πάντα στο περιθώριο!!!!!!

  Μου αρέσει!

 5. Belbo said

  Συμφωνώ απόλυτα. Στην ίδια κατεύθυνση προτείνω επίσης να περιοριστεί και η δυνατότητα αγοράς ΙΧ (1 ανά 3 σπίτια) και να μπει δελτίο σε ποδήλατα και καροτσάκια για τα μωρά για να περιοριστεί η κίνηση. Μπορούμε επίσης να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία μετά τις 9:00 το βράδυ (δοκιμασμένη συνταγή σε πολλές λαϊκές δημοκρατίες).

  Ως προς τους οδηγούς: «κίτρινοι» και «καφέ» είναι γνωστοί ύποπτοι, όχι πρέπει να μείνουμε στον πεντακάθαρο, ευγενέστατο και εντιμότατο Ελληνάρα,

  δεν υπάρχει αμφιβολία αγαπητή μου!

  Μου αρέσει!

 6. Δ.Φ. said

  Οταν διαβαζω τα σχολια σας αναρωτιεμαι στην ελλαδα ζω…να κλεισουμε κ τα συνορα κ να μεινουμε μονοι μας,τοτε θα ειναι πολυ καλυτερα δεν θα κινδυνευουμε απο τους μουσουλμανους…αφου αυτοι οι κακοι που βιαζουν να τους μαντρωσουμε μονο να δουλευουν κ να τους εκμεταλευομεθα…φυσικα κ η εκληματικοτητα ειναι εισαγωμενη κατα 40% αν δεν κανω λαθος,ξεχνατε ομως τα δικα μας τα μπουμπουκια που σε καθε ληστεια κ βιασμο ειναι μεσα ως αρχηγοι…εγω δεν ειμαι ειδικος επι των ταξι οπως μερικοι εχουν γνωμη επι παντως θεματος,αλλα αρκετα με τα επαγγελματα…ολα ελευθερα κ τα παιδια ολων μας ας διαλεξουν τι θελουν να κανουν…αυτο το πραγμα που γινετε μονο στην ελλαδα, να μεταβιβαζουν κληρονομικα κ μεσα σε συντεχνειες τα δικαιωματα τους στα παιδια κ στα εγγονια,ειναι απαραδεκτο…μετα διαμαρτυρονται ολοι για την ανεργια,πως θα κτυπηθει η ανεργια οταν ολα τα επαγγελματα ειναι κλειστα…πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια κ να ευθυγραμισθουμε με αυτα που συμβαινουν σε ολη την εε κ οσο ποιο γρηγορα το κανουμε τοσο το καλυτερο για ολους μας,εκτος κ εσεις θελετε να εισθαι μονοχικοι καβαλαρηδες…

  Μου αρέσει!

  • dimitrios agiasofitis said

   Auto akrivws D.F na kleisoume ta synora na meinoume monaxoi mas xwris ton
   kathe vrwmiarh lathro. Thes na mpeis sthn Ellada;epivolh forou mazi me thn viza. Plhrwse 50000 Draxmes,dhlwse pou tha meineis kai gia poso kai tote mpes. Epitrepetai h exodos stous Ellhnes,apagoreuetai h eisodos stous
   allodapous (pashs ethnikothtas ).

   Errwson

   Dimitrios Agiasofitis

   Μου αρέσει!

 7. dem said

  To προηγούμενο Σάββατο ο οδηγός του ταξί με αριθμό ΤΑΑ 6983, ένας πολύ μελαχροινός με μακριά γένια και τζόκεϋ καπελάκι, πιθανότατα ΑΦΓΑΝΟΣ, παραλίγο να πέσει επάνω μου, στην μηχανή μου, στο ύψος του μετρό Αγ. Δημήτριος, στη Βουλιαγμένης. Το καταγγέλω και θα ήθελα να μου πείτε που να αποτανθώ για επώνυμη καταγγελία.

  Μου αρέσει!

 8. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ said

  ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΘΡΟ;;; ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ!!! ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!! Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ!!! ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

  Μου αρέσει!

 9. σταυρούλα πετρίδου said

  Eπειδή λοιπόν παίζω στο γήπεδό μου αυτή τη φορά, όταν καλώ ταξί και ο οδηγός μού βγαίνει αφγανός ή πακιστανός κάνω επιδεικτικά, μια ωραιότατη μεταβολή (και την έχω κάνει) και ψάχνω για άλλο με Ελληνα.
  Αν καλώ ραδιοταξί , επισημαίνω στο κέντρο αυστηρά και δυνατά, για το μαγνητόφωνο εννοείται,μην τυχόν και μου φέρουν κανέναν τέτοιο.
  Ας ψάχνουν για πελάτες μετά.
  Βέβαια αυτοί ετοιμάζονται για την μετά Ελλήνων εποχή, όταν θα μας έχουν διώξει όλους από την Ελλάδα, αλλά ο Θεός είπαμε, σκάει στα γέλια.

  Μου αρέσει!

 10. Χρήστος Βούλγαρης said

  Επειδη τα τελευταια χρονια κατοικω στο Ηνωμενο Βασιλειο ας μου επιτραπει να πω οτι η εικονα που δινει ο αρθρογραφςε ειναι «τραβηγμενη απο τα μαλλια» (αναρωτιεμαι αν εχει παει ποτε του στο Ηνωνενο Βασιλειο) Το μονο πραγματικο προβλημα ειναι οτι τα ταξι («cubs» οπες τα αποκαλουν)αειναι ορφανωμενα σε γραφεια και αν δεν ξερεις που ειναι τα γραφεια( η δεν εχεις το τηλεφωνο των γραφειων) σε καθε περιοχη οντως υπαρχει ζητημα…….Κατα τα΄αλλα ολα αυτα τα χρονια σχεδον ποτε δεν μπου ετυχε να βρεθω σε μη Βρετανο (λευκο) ταξιτζη για τον οποιο:α) δεν υπαρχει «δεν ξερω που ειναι ο ταδε δρομος» καθοτι για να παρει αδεια ταξιτζη πρεπει να περασει αυστηρες εξετασεις (ειδικα στο Λονδινο),β)»δεν με βολευει ο δρομος και δεν σε παιρνω» και γ)’θα παρω και την ταδε γκομενα γιατι (και καλα τωρα) ο διευθυνση της ειναι στο δρομο μας» οπως κανει ο Ελληνας «ταριφας» οπως μου εχει συμβει πολλες φορες π.χ. μερα μεσημερι στο Συνταγμα επρεπε να περασουν 13 ταξι για να βρεθει ενα να με παρει σε μερα που απεργουσε το μετρο .Αντιθετα ο Αγγλος θα παρειι εσενα και εσενα μονο για τον προορισμο σου και ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ σε παει εκει θα ειδοποιηθει απο το γραφειο να παρει αλλον Τωρα σ΄οτι αφορα τις περιπτωσεις που αναφερονται ολα τα θυματα εχουν μπει σε παρανομα ταξι .Πως ξεχωριζει κανεις τα νομιμα απο τα παρανομα ταξι: πολυ απλο τα νομιμα ταξι ειναι μονο μαυρα και ειναι αραγμενα ειτε εξω απο τα γραφεια τους ειτε εξω απο τους σταθμους του Μετρο (στο Λονδινο) και τρενων (στην υπολοιπη χωρα) και περιμενουν τους πελατες να ερθουν αντιθετα οι παρανομοι οδηγοι πηγαινουν αυτοι στους ανυποψιαστους ταξιδιωτες υποψηφια- θυματα.Παρεπιντοντως σε ολους τους σταθμους του Μετρο στο Λονδινο, στους σταθμους του τρενου και `στο αεροδρομιο του Χιτθροου υπαρχουν γιγαντοαφησες οι οποιοες προειδοποιουν τους ταξιδωτες να ΜΗΝ μπαινουν σε παρανομα ταξι.
  «πεντακάθαρο, ευγενέστατο και εντιμότατο Ελληνάρα,»τωρα ειλικρινα δεν γνωριζω που τους εχει συνατησει τετοιυς ταξιτζηδες ο σχολιαστης αλλα θα ηθελα να με ενημερωσει σχετικα την για την επομενη φορα που θα ερθω στην Ελλαδα.Εξαλλου ηπαρχει λογος που παραδιοσιακα οι ταριφες και οι φορτηγατζηδες θεωρουνται παραδοσιακα οι χειροτερες φαρες στην στην ασφαλτο καθοτι οι περισοτεροι Ελληνες ταξιτζηδες (με εξαιρεσεις) εειναι αγενεστατοι με πανττελη ελλειωη τροπων μει χυδαιοτατο λεξιλογιο και τα ταξι τους θυμιζουν την νυχτα περιφερομενα σκυλαδικα (με την μουσικη στην διαπασων)Θα μου πειτε οχημα τους ειναι οτι θελουν κανουν και σαφως εχετε δικαιο αλλα μην περιμενετε οτι πρεπει να μου αρεσει κιολας και να μου κανουν και τον καμποσο μετα…Α και για το «εντιμοτατο» παλοιτερο στραβωνε παλιοτερα η φατσα των περισοτερων αν τους ζητουσες αποδειξη…

  Μου αρέσει!

  • Κόριννα said

   Πατριώτη
   ἐπειδή ἔχω ζήσει ἐκεῖ πού ζῆς,σοῦ λέω πώς ἐννοοῦν τοὺς Cab drivers καὶ ὄχι τὰ μαῦρα ταξὶ.

   Ὅσο ἤμουν ἐκεῖ εἶχα ἀκοὺσει κάτι τέτοια μὲ cab drivers,τῶν ὁποίων ἡ πλειοψηφία εἶναι Ἀσιᾶτες.
   Υ.Γ
   Γράφεται cab καί ὄχι cub(young carnivorous mammal).

   Μου αρέσει!

   • Πατρικιος said

    Τοσο εχει ζησει στο Ηνωμενο Βασιλειο που δεν ξερει να γραφει την λεξη cab Κοριννα

    Τελος παντων το θεμα ειναι οτι οι εδω μεγαλοκαρχαριες των ταξι θα βαλουν οτι βρωμιαριηδες και πεινασμενους θα βρουν για οδηγους με αποτελεσμα τον παραγκωνισμο του Ελληνα οικογενειαρχη ταξιτζη που πουλησε το σπιτι του να αγορασει μια αδεια ταξι για να βγαζει το μεροκαματο.
    Το χειροτερο ομως ειναι οτι δεν θα νοιαζονται για τον Ελληνα επιβατη/πελατη.
    Θα κολλησουν και μια επιγραφη εξω απ το ταξι στα αραπικα η οτι αλλη γλωσσα μιλουν και θα γραφουν «ταξι για μουσουλμανους»! Οτι δηλ. κανουν και στην Βορεια Αμερικη οι μεξικανοι/ισπανοφωνοι ταξιτζηδες που γραφουν Latino Taxi.

    Μου αρέσει!

  • APOLLO11 said

   Μόνο που στο Ηνωμένο…Δρακοβασίλειο…η Ταρίφα κοστίζει όσο η μηνιαία σύνταξη του Έλληνα Αγρότη…

   Μου αρέσει!

   • Χρήστος Βούλγαρης said

    Δεν ηξερα οτι η διαδρομη π.χ. απο το σταθμο του Σουανση (Ουαλια)μεχρι το Πανεπιστημιο (6,80 λιρες δηλαδη γυρω στα 9 ευρω) ισοδυναμει με το ετησια συνταξη του Ελληνα Αγροτη! (κακομοιροι παππουδες και γιαγιαδες , ο Θεος να σας εχει καλα).Για το Λονδιονο φυσικα οποιος π.χ. θελει να παει απο την μια ακρη στην αλλη με ταξι θα πληρψσει αρκετα παραπανω αλλα αν δεν του αρεσει το Μετρο (ανωτερο ημερησιο κοστος 8.50 λιρες δηλαδη γυρω στα 11 ευρω) τοτε ας προσεχε…Ετσι και αλλιως το μετρο παει λιγο πολυ παντου…

    Μου αρέσει!

   • APOLLO11 said

    …Μηνιαία έγραψα….όσο για το μετρό του λονδίνου θυμίζει λαχαναγορά της βαρβακείου …

    χαιρετισμούς στον σέρ…μαρκεζίνη και στην σαυροπαρέα… του μπακιγχαμ

    Μου αρέσει!

  • ΧΑ! said

   Αντιδρατε για….αντιδραση Κοριννα και απολλο.

   Ολοι τα’χουμε ζησει αυτα που γραφει ο κος Βουλγαρης εστω και μια φορα στην ζωη μας εδω στην Ελλαδα και αν πει εστω και ενας το αναποδο (οτι δηλ. ποτε μα ποτε δεν του’τυχε τετοιο πραγμα) τοτε η’ ψευδεται η’ περνει ταξι μια φορα στην δεκαετια και του τυχαινει συνεχεια ο «καλος ταριφας» (τον τελευταιο τον εχουν υπο αυστηρη φυλαξη σε ειδικη πτερυγα του ζωολογικου κηπου Αθηνων ως ειδος προς εξαφανιση)

   Επομενως απο την εκφραση “πεντακάθαρο, ευγενέστατο και εντιμότατο Ελληνάρα” κραταμε μονο το «Ελληνάρα” μιας και τα υπολοιπα ειναι τελειως μα τελειως υποκειμενικα.

   Θες να πεις οτι θα γινουν χειροτερα με τους λαθρο στο τιμονι του ταξι ? Πεστο, αλλα μη μου ζωγραφιζεις φωτοστεφανα στους ηδη υπαρχοντες ταριφες.

   Μου αρέσει!

 11. Zyklon B said

  Να ανοιξει ρε σιγα τις υπηρεσιες που προσφερουν τα λαμογια, διπλοταριφες, καπνιζουν χωρις να ρωτανε μεσα στο αυτοκινητο,δεν ανοιγουν το air condition ,πουκαμισα ανοιχτα μεχρι την κοιλια.Ασε τωρα που τους υπερασπιζεσαι κιολας.
  Μηπως εχεις και εσυ ταξι>

  Μου αρέσει!

  • Μας δουλευετε? said

   θα ηταν κακο δηλαδη αν ειχε ταξι κι υπερσπιζωταν τους ταξιτζηδες?
   Καλυτερα να υπερασπιζωταν το Χασαν το βιαστη, η το Μουσταφα τον αντεροβγαλτη, η την αγελη των ζωων που ειναι ετοιμα να καψουν την Αθηνα με ενα νευμα?
   Να εισαι νοικοκυρης η να τους υποστηριζεις ειναι φαινεται εγκλημα στις μερες μας, Πρεπει να στηριξουμε οτι ανωμαλια αποφασισε η παγκοσμιοποιηση να φερει στο τοπο μας για να ειμαστε με τη μοδα…
   Τωρα με τη συνειδηση θα κοιμηθω εγω σημερα το βραδυ που βγαινω να υποστηριξω ταξιτζηδες,,,μονο η ψυχη μου το ξερει.
   Ακου εκει ταξιτζηδες…πτου πτου

   Μου αρέσει!

  • Πατρικιος said

   Zyklon B?

   Μου αρέσει!

   • Χρήστος Βούλγαρης said

    Μα ξεχνας το αγαπημενο σου αεριο;, Κριμα απο το πολυ αραβοχορτο το εχεις καψει το ρημαδι και επαθες αμνησια και` συντομα και αλτζχαιμερ! Μην μου ανηαυχεις ομως σου εχω την λυση κανε μαι γερη εισπνοη απο Ζyklon B σε κλειστο χωρο και θα απαλλαγεις απο ολα σου τα προβληματα στην στιγμη (και η ανθρωποτητα απο εσενα)

    Μου αρέσει!

   • Πατρικιος said

    Κυριε Βουλγαρη μαλλον χρειαζεσαι ξεψειριασμα!
    Περασε επιγοντως απο το θαλαμο για απολυμανση!
    Φερε και τους ψειριασμενους φιλους σου μαζι!

    Το γραφειο μας παρεχει δωραν υπηρεσιες!

    Χαιρετισματα στις συκιες του Λονδινου!

    Μου αρέσει!

  • Μ. Αρκάς said

   Zyklon B άνοιξε το φιαλίδιο
   και τράβα μιά γερή εισπνοή
   να βρεις την υγειά σου.
   👿

   Μου αρέσει!

 12. Sofoklis Sofoklis said

  Βόμβα του κτηναλβανού εμπρηστή: «Δεν είμαι τρελός. Μου έταξαν λεφτά συμπατριώτες μου να κάψω την Αιτωλία» http://polemosgenel.blogspot.com/2011/09/blog-post_01.html

  Μου αρέσει!

 13. Χρήστος Βούλγαρης said

  Μολις με επεισες οτι δεν εχεις περασει ουτε απο εξω απο το μετρο (εκτος φυσικα και για να μρει η εξοχοτητα σου θελει απ[αριατητως ενα ενα σταθμο διακοσμημενο σαν την αιθουσα των καθρεπτων στο ανακτορο των Βερσαλιων και ενα αποκλειστικα βαγονι σαν και αυτα που ειχε ο Τσαρος Νικολαος ο Β στον υπερσιβηρικο)! Παντως ξερεις, δεν ειναι υποχρεωτικο να μπεις μεσα αρα και εσυ και δεν μπαινεις και εγω θα εχω την ησυχια μου! Παντως πληροφοριακα ουτε τον κ. Μαρκεζινη εχω την τιμη να γνωριζω ουτε με την «σαυροπαρεα του Μπαγκιχαμ» εχω σχεσεις (ετσι και αλλιως ειμαι εναντιον της μοναρχιας) αρα μαλλον δεν μπορω να τους δωσω χαιρετιμαστατα.Εστ παντως στειλε χαιρτισμους στην παρεα των «εντιμοτατων κυριων»του Ελληνιξου Κοινοβλουλιου
  ΥΓ καλα στα λεει ο ΧΑ!

  Μου αρέσει!

 14. Velos said

  OXI YPERBOLES, H AORA AYTORYΘNIZETAI, OTAN EINAI ELEYΘERH
  PX, DEITE TH SYMBAINEI ME ADEIES FOTOVOLTAIKON, ETREKSAN
  OI AERITZIDES PEIRAN ADEIES…PARELYSAN TO SYSTHMA…KAI TORA
  ENV PLHROSAN AS POYME 7000 OLA MAZI KAI POLA LEO, GIA F/B PARKO
  100 KW, TORA ZEITANE…DHLADH THS POYLANE…..APO 80.000 EURO KAI ANO
  AN KAI AYTO APAGOREYETE….
  KATALABATE POS LEITOYRGH EDO TO….ELLADISTAN…?
  O EKSYPNOS KAI O MALAKAS.

  Μου αρέσει!

 15. Μας δουλευετε? said

  Α ρε παλιορατσιστη Ελληνα που δεν καθεσαι να μεινεις ανεργος και να κανεις της γυναικα σου και την ανηλικη κορη σου σπερματοδοχειο του Πακιστανου και του Αλβανου.
  Ξεχασες βρε τι καλα περναγες επι οθωμανικης κατοχης?
  Πως βρε θα ζησουν ολο αυτα τα εκατομμυρια των κακομοιριασμενων παρα απ το δικο σου ιδρωτα? Τι περιμενεις βρε, να φτιαξουν δικες τους οικονομιες, ανθρωπινες κοινωνιες, εργασιακες ευκαιριες? Οχι βρε, εσυ θα τους τα παρεχεις ολα αυτα. θα δωσεις τη δικη σου υποδομη να την κανουν σα τα μουτρα τους για να γινουν ολα χαος να προχωρησει η Παγκοσμιοποιηση.
  Η μηπως περιμενεις οι αριστεριστες να προοδευσουν στις δημοσκοπησεις γιατι θα τους ψηφιζουν οι σκεπτωμενοι νοικοκυραιοι ανθρωποι της Ελληνικης κοινωνιας? Οχι φυσικα, ζητουν τη ψηφο του καθε ανεγκεφαλου Χασαν, και του Μουσταφα, που νομ,ιζει οτι θα του βρουν δουλεια και θα γ*μισει κιολας, γιατι, ποιος λογικος θελει τη παγκοσμιοποιηση εκτος απο τετοια ασκεπτα ζωα και τους αριστεριστες?

  Μου αρέσει!

 16. M.E. said

  Πολύ σωστά το πιάσατε το θέμα, ο έλεγχος των οδηγών για λόγους ασφαλείας και επιπλέον περιβαλλοντικοί λόγοι (επιβάρυνση ατμόσφαιρας λόγω ανεξέλεγκτης αύξησης των επαγγελματικών οχημάτων) αποτελούν λόγους δημοσίου συμφέροντος, εκ των οποίων μπορεί να περιοριστεί η επικαλούμενη, συνταγματικά κατοχυρωμένη, επαγγελματική ελευθερία

  Μου αρέσει!

 17. φωτεινη said

  exthropathis.

  Μου αρέσει!

 18. ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ said

  ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ

  Μου αρέσει!

 19. O MUAMAR KADAFFI said

  ego drapetefso apo libya, erto gino taxitzis stin ellada

  Μου αρέσει!

 20. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ said

  ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΙ Ο ΖΑΙΡΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑ

  Μου αρέσει!

 21. Ο MOHAMAD said

  A TO MUAMAR KADAFFI PU INE DOLOFONO AFINETE COMMENTS ALA DIKA MU SVINETE. ESIS OLI EDO FASISTA KE RATSISTI

  Μου αρέσει!

 22. Δ. Βουλγαρίδης said

  Ο Παναγιώτης ο δεύτερος μηχανικός .

  Ήταν ανήμερα Χριστουγέννων !
  -Κώστα θα πάμε για τηλέφωνο ?με ρώτησε ο Παναγιώτης ο δεύτερος καθώς έβγαινε από το μηχανοστάσιο τελειώνοντας την 4-8 .
  -Παναγιώτη αφού ξέρεις…. ότι δεν έχω να πάρω κανέναν τηλέφωνο ,του απάντησα .Αλλά θα έρθω για παρέα ,να ρίξω κι ένα γράμμα για την μάνα μου .
  Ήμασταν Mauritius ,ένα νησί του Ινδικού ωκεανού, τροπικό με πολύ ωραίες παράλιες, που τελευταία έχει γίνει προορισμός για διακοπές πολλών Ευρωπαίων.
  Τηλέφωνο τότε παίρναμε από τα post office των διαφόρων λιμανιών ,και εκεί δίναμε και τα γράμματα . Γι ΄αυτό όποιος από το πλήρωμα πήγαινε πρώτος ,ενημέρωνε του υπόλοιπους για το που είναι ,πόσα παίρνει το ταξί, πόση ώρα είναι η διαδρομή και ποσά δολάρια κοστίζει το τηλεφώνημα το λεπτό .
  Συνάντησα τον Παναγιώτη μετά από κάνα εικοσάλεπτο στο ντοκο , βρήκαμε ένα ταξί , ο θεός να το έκανε ταξί ,διότι ήταν μια σακαράκα του 60 , και μετά από τα απαραίτητα παζάρια ξεκινήσαμε την πορεία μας για το post office κάτω από καταρρακτώδη βροχή .Το post office ήταν τρία τέταρτα δρόμος με αυτοκίνητο ,διότι ήταν έξω από την πόλη μέσα σε μια μικρή ζούγκλα .
  Μετά από μισή ώρα διαδρομής περίπου, και καθώς περνούσαμε από έναν χωματόδρομο ,πέφτουμε σε μια λακκούβα που δεν φαινόταν από τα νερά ,κι σπάει το αριστερό ψαλίδι. Κατεβήκαμε βρίζοντας που παραλίγο να είχαμε γίνει μακαρίτες , αλλά και ανακουφισμένοι που τελικά δεν πάθαμε ούτε γρατσουνιά .Αναγκαστήκαμε λοιπόν να προχωρήσουμε με τα πόδια μέσα στη λάσπες και κάτω από αυτήν την βροχή που σταματιμο δεν είχε .
  Ο Παναγιώτης ήταν πρόσχαρος άνθρωπος , πάντα με το καλαμπούρι και το γέλιο .Έτσι και σε αυτήν την φάση το γέλιο πήγαινε σύννεφο που είχαμε γίνει μούσκεμα και γεμάτο λάσπες . Ευτυχώς για μας μετά από κάμποση ώρα πέρασαν δυο μάγειροι με άλλο ταξί και πήραν και μας .
  Με το που φθάσαμε και είδαμε τον κόσμο που περίμενε για να τηλεφωνήσει, μας κόπηκε κάθε διάθεση για γέλιο και αστεία .Γύρω στα σαράντα άτομα διάφορων εθνικοτήτων , σχημάτιζαν μια ουρά που έφθανε μέχρι έξω ,και περίμεναν για να εξυπηρετηθούν από δυο θαλάμους .
  – Κώστα εγώ δεν μπορώ να φύγω διότι πρέπει να μιλήσω με την Χριστίνα ,γιορτάζει κιόλας ! Στο Durban περνούμε πετρέλαια και δεν θα μπορέσω να βγω .Εσύ αν θέλεις κοπάνα την .
  – Ρε Παναγιώτη , τόση βροχή φάγαμε .Μαζί ήρθαμε και μαζί θα φύγουμε , το απάντησα κοφτά χωρίς να του αφήσω περιθώρια να επιμείνει .
  Μετά από τρεις ώρες αναμονής , ο Παναγιώτης μπήκε σε έναν απ τους δυο θαλάμους . Στο τζάμι υπήρχε κακογραμμένα με μαρκαδόρο ο αριθμός 2.
  Μέσα στον θάλαμο υπήρχε ένα λευκό τηλέφωνο χωρίς καντράν .Σήκωνες το ακουστικό ,μιλούσες με μια κοπέλα ,της έδινες τον αριθμό που ήθελες να καλέσεις και περίμενες για να συνδεθείς .Σε αυτό το σημείο της αναμονής ,η καρδιά κτυπούσε με τριακόσιους παλμούς το λεπτό .
  Μόλις τρία λεπτά αργότερα από την ώρα που είχε μπει , ο Παναγιώτης βρήκε από το θάλαμο .
  – Παμε να φύγουμε ρε Κώστα, μου είπε με φωνή που ίσα ίσα ακούστηκε .
  Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δε ρώτησα τίποτα .Βγήκαμε έξω , βρήκαμε ένα ταξί και χωρίς καμία κουβέντα φύγαμε για το βαπόρι .Στην διαδρομή δεν ανταλλάξαμε λέξη, τον έβλεπα να κοιτάει στο πουθενά μέσα από το παράθυρο και να αναστενάζει . Μόλις φτάσαμε , πληρώσαμε τον ταξιτζή, μπήκαμε στο πλοίο και πέσαμε πάνω στον Πρώτο .
  – Που στο διάολο έχετε παει όλοι σήμερα , άρχισε να φωνάζει κατακόκκινος απ΄ τα νεύρα του. Δέκα ώρες ψάχνω τον Πρωτοδευτερο ,τον υδραυλικό …..κανένας πουθενά !Βαρέσαμε διάλυση !Βαλε μια φόρμα και κατέβα κάτω, γιατί έσπασε μια σωλήνα στης ηλεκτρομηχανές , είπε, και μας προσπέρασε προχωρώντας προς την καμπίνα του , συνεχίζοντας τα καντήλια ,και σκουπίζοντας τα χέρια του με ένα στουπί!
  – Ο Παναγιώτης δεν είπε κουβέντα , με κοίταξε με μια μάτια που έβγαζε σπίθες ,προχώρησε δυο πόρτες ποιο πέρα που ήταν η καμπίνα του , άνοιξε την πόρτα και είπε : – Κωστή σε ευχαριστώ που περίμενες διότι αν δεν ήσουν εσύ, δεν ξέρω αν θα έπαιρνα ταξί η ελέφαντα για να γυρίσω!
  – Έλα ρε σιγά … αλλά είσαι καλά , γιατί σε βλέπω χάλια ,τι έγινε ?
  – Ρε ‘συ δεν ήταν η Χριστίνα σπίτι !μου είπε και η φωνή του έσπασε , καθώς έπιανε μια μπλε φόρμα από την κρεμάστρα να την φορέσει ,για να κατεβεί στο μηχανοστάσιο .

  Στο Durban με χίλια ζόρια μπόρεσε να βγει και να πάρει τηλέφωνο .
  – Καλά ρε Παναγιώτη , ένα τηλέφωνο δεν μπόρεσες να με πάρεις, να μου πεις ένα χρόνια πολλά τα Χριστούγεννα ? ήταν οι πρώτες λέξεις της Χριστίνας γεμάτες πίκρα και παράπονο .
  – Σε πήρα !σε πήρα ρε Χριστίνα , αλλά δεν απαντούσε κανείς ! που ήσουν !είπε.. προσπαθώντας να μαλακώσει την φωνή του ,αλλά και να μην ξηλώσει το τηλέφωνο .
  – Δυο λεπτά πετάχτηκα μέχρι την πλατεία να δοκιμάσει ο Νίκος το ποδήλατο που του αγόρασε ο πατέρας μου , ρε Παναγιώτη !εκείνη την ώρα πήρες ?που να το ξέρω !και ξέσπασε σε λυγμούς .
  Τον Παναγιώτη τον συνάντησα το βράδυ στην καμπίνα του μετά την βάρδια του .Η πόρτα ανοικτή ,ένα μπουκάλι ουίσκι στο γραφείο του και ένα μονοφωνικό μαγνητόφωνο που κουβαλούσε στα μπάρκα , να παίζει Διονυσίου .
  – Κωνσταντίνε !αυτό είναι το τελευταίο μου μπάρκο .Δεν μπορώ άλλο αυτήν την κατάσταση , μου είπε ,χωρίς να μπορέσω να καταλάβω αν χαιρόταν η αν λυπόταν για την απόφαση του .

  Πριν μερικά χρόνια , ερχόμενος από το εξωτερικό ,μπαίνω σε ένα ταξί στο αεροδρόμιο, και κάθομαι στο πίσω κάθισμα.
  – Νέο Φάληρο, του λεω προσπαθώντας να ενεργοποιήσω το κινητό μου !
  – Ρε Κώστα! μου λεει ο οδηγός .
  Ήταν ο φίλος μου ο Παναγιώτης ,ο δεύτερος μηχανικός .Πράγματι ήταν τότε το τελευταίο του μπάρκο .Βγήκε αγόρασε μισό ταξί και έγινε στεριανός .
  – Οικογένεια και βαπόρια μου είπε, είναι δύσκολος συνδυασμός. Και εγώ δεν το άντεξα !

  Αντιγραφή από: http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?9986-%C9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%FE%ED-%C5%EC%F0%E5%E9%F1%DF%E5%F2-%E1%F0%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-(Seamen-memories-Sea-experiences)

  Μου αρέσει!

 23. Χρήστος Βούλγαρης said

  Κατ΄ονομα μεν πατρικος συα σχολια ομως ΑΛΗΤΗΣ! δεν σε αποκαλω ζωο γιατι θα προσβαλω τα ζωα ! προς ενημερωση σου παντως ψευτο-πατιρκιε η πιο σωστα φαιοχιτονα κομπλεξικε mawali ψευδο-ομαδεον και καλα απο την Γαζα (στην πραγματικοτητα απο το Κερατσινι )ειμαι στο Λονδινο απο τις 18 Ιαονουαριου 2003 (κοιτα τα και τα πανεπιστιμιακα αρχεια του Middlessex ) «ο σφαλιν εστι ανθρωπινον’ αν και` στην περιπτωση ισχει το «εξεστιν Κλαζομενοις ασχημονειν»Παντως μην ανησυχεις «παρμενιδια οντα» σαν και εσενα δεν τα βαζω σπιτι μου….για αυτο παιξε αυτο ποτυ ξερεις εκει που ξερεις καθως οσο και να χτυπιεσαι δεν θα κανεις και τιποτα αλλο καθως ματαιες ειναι οι προσπαθεις σου σαν των Τρωων….

  Μου αρέσει!

 24. tomoly said

  Λαθρο_μετανάστευση: Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ Θ Α Ν Α Τ Ο Σ εν Ελλάδι

  http://gkdata.wordpress.com/%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA-%CE%B9-%CE%BD-%CE%B4-%CF%85-%CE%BD-%CE%BF-%CF%83-%CE%B8-%CE%B1-%CE%BD-%CE%B1-%CF%84/

  Μου αρέσει!

 25. Απο Πλατεια Βαθης said

  … 15.000 ταξι στην Αθηνα, περιπου 25.000 οικογενειες περιμενουν απο αυτο να επιβιωσουν.
  Προ κρισεως και προ αυξυσεων ολα πηγαιναν καλα… ξεκιναγες την Αχαρνων απο ψιλα, περιπου 08:00, και ωσπου να φτασεις Πμονια ειχες εξυπηρετησει 5 ατομα. Σε καθε σταση περιμεναν περιπου 10 ατομα. Ενα -δυο απο αυτα, απηδησμενα στην αναμονη, «σηκωνααν χερι». «Μπορω να εξυπηρετησω, κυριαα;;» ρωταω. «Βεβαια ! » απαντουσε η κυρια γνωριζοντας εξ ιδιων τη ειναι «αναμονη και βιασυνη». Ολα ηταν καλα. Ποσο γρηγορα περναγε η 12ωρη βαρδια… ξαφνιαζε !! Ωρα αιχμης..;; Πανικος και τρελλα. Το νου μας να μην μποτιλιαριστουμε, στενακι δεξια, πρωτο φαναρι αριστερα και ναμας στα Δικαστηρια… ισια την Μουστοξυδη απεναντι… ωωρεε τι γινεται στην Αλεξανδρας (!!).. και βουρ για Κολωνακι που ηθελε η κυρια.
  Πριν την αφησω.. αλλο «χερι».. Παγρατι, Ιλυσια ή Κηφισια.. οπου μας βγαλει !!
  Μετα..;; Σημερα..;;
  Ξεκινοντας παλι απο την αρχη της Αχαρνων, παλι 08:00, κατεβαινεις και καταβαινεις… Στις στασεις μπουλουκια 50 περ. ατομων… κοβω ταχυτητα.. τιποτα, στην επομενη το ιδιο.. τιποτα.. φτανω στο υψος της Ηπειρου, στριβω για την πιατσα της Βικτωρια. Εκει, 8 συναδελφοι περιμενουν. Δεν εχει θεση να «καθισω», συνεχιζω για Αγ. Μελετιου & Πατησιων. Αν ειμαι τυχερος.. εστω ενα «χερι» για Κυψελη (;;). Νατο, ειναι «χερι» και μαλιστα μαυρο. Δεν εχει σημασια, σταματαω. Μπαινει και μου λεει μια ακαταληπτη λεξη… χμμ.. βαζω την φαντασια μου να δουλεψει… Φριξης, Πηξης, Τηξης… Κρισσης (πλ. Κυψελης) !! ΟΚ.. ξεκιναω. Λιγο πριν στριψω, ο Πελατης μου κανει νοημα να στριψω. Το ιδιο νοημα μου το κανει παντα, εως οτου φτασουμε. Του λεω.. «ξερω απο που σε παω.. μην ανυσηχεις ! » Εκεινος απαντα, «ταξιτη κλεβει.. πας οπως λεω εγω..! «. Τον κοταζω με απορια, η κουρσα μετραει 2,30 περιπου… 3,10 ειναι η ελαχιστη… πως να τον κλεψω.. και να ηθελα.. ΠΩΣ;; Χεσε μεσα.. Τον αποβιβαζω εκει που ηθελε, παω στην πιατσα της πλατειας.. 10 συναδελφοι περιμενουν.. δεν εχει θεση…
  .. θελετε κιαλλα;;
  Η «δουλεια» εχει πεσει 50% και πια η «επιβιωση» ειναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
  Αν γινουν οπως τα λεει ο υπουργος… εφυγα στα 60 μου για Αυστραλια.. ΑΝ με θελουν.
  Δεν ξερω λεπτομερειες των συζητησεων. Εκεινο που καταλαβαινω ειναι οτι :

  1) Στις αλλες Πρωτευουσες ( Λονδινο και Κωνσταντινουπολη, ξερω) η αναλογια ειναι 1:5 . Εδω στην Αθηνα ειμαστε γυρω στο 1:2,7 (λεκανοπεδιο). Γιατι να «μπουνε» νεες αδειες; Η αξια τους απο 130.000 πριν 3 χρονια, πεταχτηκαν στα 200.000 προ κρισεως και σημερα ειναι στα 50.000.. και πεφτουν..!

  2) Με τους φαρμακοποιους εγινε αποδεκτο : «… Οι δικαστές συντάσσονται με την αιτιολογική έκθεση του νόμου η οποία προέβλεπε τη θέσπιση πληθυσμιακού κριτηρίου (1 προς 1.500 κατοίκους) για «την εξασφάλιση της ορθολογικής κατανομής των φαρμακείων στις διάφορες περιοχές της χώρας».
  Γιατι οχι και με τους ταξιτζηδες… το κριτηριο δεν ειναι επισης ΛΟΓΙΚΟ για αυτους ;;

  3) Εκκρεμουν -λεει- καποιες 10αδες χιλιαδες αιτησεις για νεες αδειες ταξι. Γιατι καποια λαμογια του «κεφαλαιου» πρεπει να πεταξουνε στον δρομο 25.000 οικογενειες για να κανουν ΤΙ και για ΠΟΣΑ σε αυτη την ερημη «αγορα» που εγινε «κρανιου τοπος». ‘Η θα ζητησουν «πλεονεκτηματα» -λεει- για αποκλειστικη «εξυπηρετηση αεροδρομιων, λιμανιων και ξενοδοχειων»… λεει.. αρα σε ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ αντι «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ» !!

  Ευχαριστω για την υπομονη σας. Καληνυκτα…

  ΥΓ. Ο «ταριφας» λογω κρισης (βλ πεινας) εξελλιχθηκε σε «ταξιτζη» 🙂

  Μου αρέσει!

 26. ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΥΣΤ said

  Σωστα, πολύ σωστά τα λέτε

  Μου αρέσει!

 27. paterabu8isaxwra said

  Σκεφτείτε,μόνο αυτό το πράμα..Πως είναι τώρα η κατάσταση,και πως θα γίνει μετά..Μιλάμε εκτός ελέγχου…Ο κοινωνικός ιστός,θα σπάσει…

  Μου αρέσει!

  • Απο Πλατεια Βαθης said

   Οι παλαιοτεροι θυμομαστε το κοινωνικο ιστο «δεμενο».
   Στους χωματο- δρομους παιζαν τα παιδια καθε λογης αυτοσχεδια παιχνιδια.
   Καποιες μαναδες τους εκαναν «πηγαδακι» σε καποια εξωπορτα και μας ελεγχανε.
   Χαιρετουσαμε τους μαγαζατορες της γειτονιας και μερικες φορες ψωνιζαμε «βερεσε»…. η μανα μου ειπε «γραψτα».. του λεγαμε.
   Οι γειτονες ησαν ειχαν ολοι ονοματεπονυμο.
   Οποιαδηποτε «αταξια» γινοταν αντιληπτη και διοαδιδετο… προσεχαμε !
   Τα καλοκαιρινες νυχτες κοιμομασταν με πορτες παραθυρα ανοικτα. Πουυυ ανεμιστηρας ή (αγνωστη λεξη) κλιματιστικο.
   Τωρα…;;
   Χειμαρος τα αυτοκινητα (ασε τους μεταναστες).
   Το απροσωπο υπερκαταστημα της γειτονιας
   Το απροσωπο chating και bloging… κλπ ιντερνετικα.
   Η μανα και ο πατερας στην δουλια.. αν υπαρχει γιαγια να φυλαξει τα παιδια ειμαστε ευτυχεις !! Αν οχι… παιδικος σταθμος (baby / child parking) κυριως μπροστα σε ενα βιντεο ή TV. Εχασε η μανα -ο οικογενειακος πυρηνας- το παιδι !!

   … ολοι αυτοι οι μετασχηματισμοι εγιναν αρκετα αργα ωστε να εκμεταλλευτει και το «χασμα των γεννεων» … «ελα ρε πατερα.. αυτα ειναι αρχαια πραγματα.. ΠΡΟΟΔΕΥΣΑΜΕ ΠΙΑ !! «, ο κοσμος ΑΛΛΑΞΕ !! Οταν ελεγα στην μαννα μου αυτο, εκεινη απαντουσε : «αχχχ ρε κερατα… δεν θα γινεις γονιος ;;;.. ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ » … και ειχε ΤΟΣΟΟ ΔΙΚΙΟ !!

   ΠΡΟΟΔΟΣ :
   τα 2 κινητα, τα 3 αυτοκινητα τα 2-3 ακινητα, τα καλοκαιρινα μακρυνα ταξιδια, γαμοι / βαφτισια «αλα αμερικανα», λαμογιά και απατη = με μαγκια, αλλαγη του τι παει να πει «ποιοτητα ζωης»…
   πολιτικοι να παντρευονται στο Παρισι ή να χορευουν προκλητικα ζειμπεκικα στα ξενυχταδικα (εε… και;; θα με ρωτησετε), φερνει την γκομενα του στο πολιτικο «προσκυνιο»…
   Αγορες «του αιωνα», χρηματιστηρια, Ολυμπιακοι Αγωνες, σωρια αλλων μεγαλων αρπαχτων απο τους «μαγκες και λεβεντες» του ΠΑΣΟΚ… (εκεινοι της ΝΔ επισης… αλλα δεν θελησανε να μαθουν το know-how of arpahti ) … ουκ εστι τελος… παιδια !! Τα σκεφτομαι και χανω τον υπνο μου !!

   Που πατε, εσεις… ποιο οραμα;; της «ποιοτητας ζωης» ;; … της «καρριερας» μεσα απο την «καρτα μελους» του ΠΑΣΟΚ ;; … ή ενδιδοντας στις φιληδονες προτιμησεις καποιου επιχειρηματια ή Διευθυντη;; … του «MUST» δικαιωματος στο ξενυχτι και στα ποτα, και ο,τι προκυψει ;;

   Συγνωμην… ισως γινουμαι πολυ δεικτικος, αλλα.. πειτε μου αν «εχετε τον Θεο σας»… ΠΟΣΟ ΣΦΑΛΛΩ ;;

   Κοινωνικος ιστος… ποσο δεμενος ειναι… ρω τηστε εναν «παλιο». Μην μπαινετε στην στειρα ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ (τι ειναι αυτο ;; ). ΣΚΕΦΤΗΤΕ.. ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΤΕ… !!
   Και παλι… συγνωμην… Καλημερα…

   Μου αρέσει!

   • tomoly said

    @Απο Πλατεια Βαθης: Γεια σου, σειρά! Να κάνεις ένα μπλογκ και να γράφεις όποτε μπορείς. Αφιερωμένο:

    “ΠΏΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ;”, e- Ανώνυμου

    (Κυκλοφορεί στο διαδύκτιο. Το αναδημοσιεύω διότι έτσι έζησα και μεγάλωσα κι’ είμαι περήφανος γι’ αυτό)

    Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1940 έως 1960

    H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
    Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

    Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

    Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί..

    Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

    Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια
    αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..

    Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».
    Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το
    ξεπερνάμε.
    >
    Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
    >
    Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99, τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround,
    υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά
    φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα… μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και
    παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου.
    Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
    >
    Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το ! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
    >
    Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!

    Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία
    χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
    Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.
    Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα για να τους “βάλουμε χέρι”, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

    Είχαμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

    Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»… συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί…

    Το Μώλυ: – Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, e- φίλε… Πολύ!

    Πηγή: http://gkdata.wordpress.com/2011/06/17/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%BF%CF%85/

    Μου αρέσει!

   • Απο Πλατεια Βαθης said

    απο «εκεινους» ειμαι.. και…
    κατι ξεχασες… «Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά… οι μαναδες βγαινανε στο παραθυρο,,, βασιλλαακκηηηηηη !! «. Μολις τα ματια της διασταυρωνοντουσαν με του παιδιου της, δαγκωνε τον διπλωμενο δεικτη της φωναζοντας αναρθρα «αααχχχχ !!,, γρηγορα σπιτιιι !! «….

    Οχι και «πως τα καταφεραμε » !! .. στην αναμονη ( σωστα). Τωρα, πως θα τα καταφερουν οι «λεπτεπιλεπτοι νεοι μας » 😦

    Μου αρέσει!

 28. Belbo said

  ******************
  λογοκρίθηκε μετά από απαίτηση του συντάκτη.

  Μου αρέσει!

  • Απο Πλατεια Βαθης said

   για τον Μπελμπο… (προλαβα και διαβασα το σχολιο του)
   οι «ταριφες» ειναι ονομαστοι. Ουδεις κρυπτος υπο τον ηλιο. Ουδεις αγγελος στην Κολαση.

   Σε ανυποπτη περιοδο, θα συμφωνουσα πολυ με εσενα. Ομως η «περιοδος» ειναι πονηρη… η καλυτερα λεω «ιστορικα κρισιμη».
   Δεν μπορω να ξερω υπο ποιο πρισμα «μαχεσαι» τους κακους ταριφες. Αποκλειω να εχεις ΜΟΝΟ τραυματικες εμπειριες.
   Κατακλειδα.. στην περιπτωση σου πετυχε ΠΛΗΡΩΣ η κυβερνητικη επιδιωξη : διαιρει και βασιλευε… η μια συντεχνια εναντιων της αλλης… ή ακομα, οι πελατες εναντιων ολων των «απληστων καταχραστων» προμηθευτων τους του παρελθοντος… στην πυρααα !!

   Νομιζω οτι καποτε ΟΛΟΙ πρεπει να καταλαβουμε τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ που φτασαμε ως εδω, να κανουμε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ μας, να εξελλιξουμε την ΜΝΗΜΗ μας, να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ τα μεγιστα και… να ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕ γιατι ερχονται μαυρες μερες.. τουλαχιστον να μας βρουνε ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.

   Μου αρέσει!

 29. babis said

  Δεν γινεται να γεμισει η Αθηνα ταξι. Μια ζωη η Ελλαδα εχει πολλα ταξι. Η Ευρωπη τους εχει πει να τα μειωσουν.
  Δεν γινεται να βγαλουν και αλλα. Το ταξι δουλευει με τιμολογιο μεσοσταθμικης χρεωσης βαση χιλιομετρικης αποστασης.
  Ο αριθμος των ασκουντων στο επαγγελμα πρεπει να ειναι με πληθυσμιακο κριτηριο, για να ειναι βιωσιμο το επαγγελμα τους.
  Ειναι αδυνατον να ειναι βιωσιμοι, αν γεμισει η Αθηνα και ολη η Ελλαδα ταξι. Θα παθουν οτι επαθαν οι Ιρλανδοι ταξιτζηδες.
  Το Ιρλανδικο κρατος εκανε απελευθερωση και γεμισε η Ιρλανδια ταξι. Απο 5000 ταξι περιπου, εγιναν 18000 ταξι περιπου.
  Τωρα σερνονται ολοι μαζι. Εχουν εξαθλιωθει. Δεν βγαζουν λεφτα. Δεν μπορουν να συντηρησουν ουτε το αυτοκινητο τους.
  Ολες οι χωρες της Ευρωπης εχουν λιγα ταξι ανα πολη. Να μην μιλησω για το κομιστρο των ταξι της Ευρωπης.
  Καλο ειναι να γνωριζετε μερικα στοιχεια πριν μιλατε για καποιο επαγγελμα. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
  Δεν τιθεται θεμα απελευθερωσης με την εννοια να γεμισουμε ταξι.
  ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

  Μου αρέσει!

 30. Χρήστος Βούλγαρης said

  Η διικη σου περιπτωση παντως δεν θεραπευεται με τιποτα για αυτο οπως ελεγε και ενας ποιητης του 19ου αιωνα κανε μια πατριωτικη πραξη: αυτοκτονα…Επισης χαιρετισματα στα ισλαμοπρακτορακια του Λαυριου που τοσο σου γεμιζουν την ζωη (απο πολλες πλευρες )
  ΥΓ Κναε και καννενα μπανιο που και που εχεις καταντησει κινδυνος για την δημοσια υγεια με την εμμονη σου να εχεις το χρωμα του κοπρανου απο την (δυσωδη και αρρωστη)κορφη μεχρι τα (μολυσμενα); νυχια!

  Μου αρέσει!

 31. Χρήστος Βούλγαρης said

  Ειπεν ο μωρος εν τη καρδια αυτου….

  Μου αρέσει!

 32. […] […]

  Μου αρέσει!

 33. […] […]

  Μου αρέσει!

 34. […] […]

  Μου αρέσει!

 35. […] […]

  Μου αρέσει!

 36. […] […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: