Ελληνισμός και Ορθοδοξία

Γράφει ο Οδυσσέας Ντάκουλας

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην ελληνική ιστορία, θα παρατηρήσουμε κάποια βασικά ιδιώματα που χαρακτηρίζουν τον Ελληνα:

 -Ο ατελεύτητος έρωτας για τον Λόγο-Νόμο,την Αλήθεια.

-Η περιφρόνηση του προς την υλιστική ευημερία και τον θανάτο.

-Η αγνή αγάπη του για την Πατρίδα και όλο τον κόσμο.

 

Mε μία λέξη ,το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα.


Ελληνισμός λοιπόν είναι ο –ισμός του Έλληνα, είναι η κωδικοποιημένη πληροφορία που όταν αφομιώνεται από έναν οποιοδήποτε θνητό τον μετατρέπει σε Έλληνα. Γι’ αυτό “και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” δηλαδή ονομάζονται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας καί όχι όσοι απλώς είναι στη ράτσα.(Διονύσης Παπαχριστοδούλου).

Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό . Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων . Τώρα όμως δεν είμεθα μόνο Έλληνες , είμεθα θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά(ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

 

Η περίφημη φράση του Αριστοτέλη΄΄πας μη έλλην βάρβαρος΄΄ και η πανάρχαια θέση΄΄έλλην εστίν ο έχων την ελληνική παιδεία΄΄ ορίζει το παραπάνω νόημα.

Είναι σημαντικό να γίνει ο διαχωρισμός αυτός προς αποφυγήν  παρερμηνίων.Ουδέποτε ο Ελληνας ήταν σωβινιστής αλλά η φιλοξενία του,ένα από τις ύψιστες αρετές, δεν δεχόταν τον εκβαρβαρισμό της εκάστοτε γηγενούς κοινωνίας.Η ανάπτυξη και διαφύλαξη του πνεύματος, καθιστούσε απαραίτητο τον χώρο στον οποίο θα υφίστατω η συνέχεια.Ο χώρος αυτός είναι η Πατρίδα.Για τους Ελληνες η πατρίδα θεωρείτε ιερή διότι ακριβώς εγγυάται την διαφύλαξη και την συνέχεια της παραδόσεως.Η ένταξη κάποιου ΄΄βάρβαρου΄΄στον ΄΄χώρο΄΄  προύπεθέτε σεβασμό στα ιδιώματα των Ελλήνων ,προς διαφύλαξη του πνεύματος και της παραδόσεως.

Στην π.χ εποχή η διαφύλαξη βασιζόταν στο ΄΄ομόγλωσσον΄΄,΄΄ομόθρησκον΄΄,΄΄ομότροπον΄΄και ΄΄ομόαιμον΄΄.Η καθαρότητα του αίματος ήταν βασικό μέλημα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και αρκετών άλλων εθνών.

Στην μ.χ εποχή στην Ελλάδα το ΄΄ομόθρησκον΄΄ γίνεται ΄΄ομόπιστον΄΄ και η καθαρότητα του αίματος διαφυλλάσεται με το βάπτισμα.Στην σημερινή εποχή με τις ορδές των αλλογενών να κατακλύζουν την Ελλάς, είναι σημαντικό να ορισθεί  το κριτήριο ένταξης ενός αλλογενή στον ΄΄χώρο΄΄των Ελλήνων.Το κριτήριο δεν είναι άλλο απο το ΄΄ομόπιστον΄΄,΄΄ομόγλωσσον΄΄και ΄΄ομότροπον΄΄.΄΄Καθαρότητα αίματος΄΄,δυνατότητα επικοινωνίας,συνταγματική ένταξη και οικοιοποίηση της παραδόσεως.Δεν είναι τυχαίο ότι οι προγονοί μας όρισαν  στο σύνταγμα της Επιδαύρου του 1824 στα άρθρο 1 διακήρυττε πως «Έλλην είναι όστις κατοικεί αυτόν εδώ τον τόπον και πιστεύει εις τον Ιησούν Χριστόν ως εις Θεόν και Σωτήρα».Μέχρι σήμερα το προοίμιο του Συντάγματος μας «Εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος»παραθέτει τις απαραβίαστες προυποθέσεις για να είναι κάποιος Ελλην.       

Ο διαχωρισμός των Ελλήνων από την ελληνοποιημένη δύση  έγκειται στην διαστροφή του ΄΄διασωσμένου΄΄ ελληνισμού από αυτήν, εμποτισμένο όμως με τον ΄΄ορθολογισμό΄΄ του θανάτου και η διαφορά μας με την ανατολή  έγκειται στην εμονή τους στις θνησιγενείς αντιλήψεις.

Ο εκβαρβαρισμός του αρχέγονου ελληνικού πνεύματος,του σπερματικού λόγου, ξεκινά από τους Ρωμαίους τον 3 αιώνα π.χ.

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας το οποίο υπάρχει εώς και σήμερα στην Ευρώπη προς τους Ελληνες(το εξαιρετικό βιβλίο του Παναγιώτη.Κ.Χρήστου΄΄Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων΄΄μας δίδει σημαντικές ιστορικές αποκαλύψεις για την διαχρονική προσπάθεια εκβαρβαρισμού των Ελλήνων) έχει την ρίζα του στην αρχαία Ρώμη όταν οι Ελληνες αν και ηττημένοι κατέκλυσαν την Ρώμαική Αυτωκρατωρία με το πνεύμα τους, για να απαγορεύτούν τελικά το 161π.χ από την Ρωμαική Σύγκλητο, οι Ελληνες ρήτορες και φιλόσοφοι σε δημόσια εμφάνιση.

Ο Οράτιος παραδέχεται όμως τελικά ότι τίποτα δεν ήταν ικανό να ανακόψει την προέλαση του Ελληνικού Πνεύματος(Epistolarum,II,1,156)΄΄Graecia capta ferum victorem cepitet artes  intulit agresti Latio΄΄ που σημαίνει ΄΄Η Ελλάς ηττηθείσα κατέκτησε τον νικητή και εισήγαγε τις τέχνες(την παιδεία )στον αγροίκο Λάτιο-Λατίνο.Η επίθεση όμως δεν σταματά.

Ο Ιουβενάλης παραδέχεται με δυσφορία την κυριαρχία του ελληνισμού:(Sat., II,60)΄΄Non Possum ferre,Quirites,graecam urbem.΄΄Δεν μπορώ,Κύριοι,να υποφέρω την ελληνική πόλη΄΄.

Ο ελληνίζων Κικερών λόγω πνευματικών ενασχολήσεων,εμπαιζόταν από τους βάναυσους Ρωμαίους ως ΄΄Ελληνας και σχολαστικός΄΄(Πλούταρχου ΄΄Βίοι παράλληλοι΄΄,΄΄Κικερών΄΄,5,2).

Ο επίσκοπος Ρώμης Ιερώνυμος αναφέρει ότι οι Ρωμαίοι βρίζουν τους χριστιανούς ως ΄΄Ελληνες και επιθέται΄΄.Ο χριστιανισμός και ελληνισμός για τους Ρωμαίους ήταν ένα και το αυτό.(Ιερώνυμος,Epist.54 and Furiam 5,PL 22,552)

Συνεχίζεται η προσπάθεια των φραγκολατείνων καθ΄όλη την διάρκεια του μεσαίωνα με τους Σταυροφόρους και μετέπειτα με τους ΄΄διαφωτιστές΄΄της ΄΄αναγέννησης΄΄..

O Schiller,πατριώτης των πολιτιστικώς μειονεκτούντων Ευρωπαίων,τέκνο του ΄΄διαφωτισμού΄΄με θάρρος αποκαλύπτει το διαχρονικό σύμπλεγμα και μεταγενέστερα αναφέρει:

΄΄καταραμένε Ελληνα,τα βρήκες όλα,φιλοσοφία,γεωμετρία,φυσική,αστρονομία…τίποτα δεν άφησες για μας…΄΄.

Ο Nietzsche στο σύγγραμμά του ΄΄Η Γένεση της Τραγωδίας΄΄ αναφέρει προσεκτικά,προσπαθώντας να μην παρασυρθεί σαν τους άλλους,εκφράζοντας το ΄΄ευρωπαικό΄΄σύμπλεγμα εμποτισμένο με  κολακία :

΄΄Aποδεδειγμένα,σε κάθε περίοδο της εξέλιξης ο δυτικοευρωπαισμός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερωθεί από τους Ελληνες.Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια,διότι ο,τιδήποτε κι αν δημιουργούσαν(οι δυτικοί),φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού,έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του με το ελληνικό μοντέλο,συρρικνωνόταν και έμοιαζε με καρικατούρα.Ετσι ξανά  και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος εναντίων των Ελλήνων,εναντίων του μικρού και αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάζει βαρβαρικό ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο εδαφός του.Μα ποιοί επιτέλους,είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη ύπηρξε τόσο εφήμερη,οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι,τα ήθη τους αφίβολα εώς  απαράδεκτα.Κανένας από τους επανεμφανιζομένους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο,με το οποίο θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε μια για πάντα απ΄αυτούς.Ολα τα δηλητήρια του φθόνου,της ύβρεως,του μίσους,έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.Ετσι οι ανθρώποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Ελληνες.΄΄

Το γερμανικό περιοδικό ΄΄Σπήγκελ΄΄ χρησιμοποιεί σήμερα την τακτική του Νίτσε.

Ευτυχώς για την Ελλάς και τον κόσμο,το Ελληνικό Πνεύμα διασώθηκε από την Εκκλησία.Η Εκκλησία συνεχίζει την καινή ελληνική, 2 χιλιετίες αδιάκοπα μέσα σε δυσμενέστατες συνθήκες.Η ομηρική γλώσσα καθώς και όλα τα υψηλά πνευματικά συγγράμματα, διασώθηκαν από τους Ελληνες Πατέρες της Ορθοδοξίας.

Η Ορθοδοξία δεν διέσωσε μόνον τον αρχέγονο γνήσιο ελληνισμό αλλά προσέφερε στον άνθρωπο σταθερό και αείζωον κέντρον αναφοράς.Ο Ελληνισμός αποκαλύπτεται μόνον εντός της Ορθοδοξίας.Ανεύ της Ορθοδοξίας παραμένει ένα ΄΄ορθολογιστικό΄΄ θνησιγενές πνεύμα που χαιδέυει τον νού αλλά νεκρώνει την καρδιά.Αλλωστε ο σπερματικός λόγος της υψηλής διανόησης των αρχαίων ημών προγόνων,δωρεά του Λόγου-Νόμου, εδόθει για να καταστεί η ανθρωπότητα σε θέση να δεχθεί τον Ενσαρκωμένο Λόγο του Θεού,τον Θεάνθρωπο Χριστό,τον Δημιουργό και Δωρητή.

Ο μεγάλος Ρώσος θεολόγος, ο π.Φλωρόφσκυ, διδάσκωντας στην Αμερική επί πολλά έτη προτρέπει τους χριστιανούς όλου του κόσμου: ΄΄Για να γίνουμε αληθινοί χριστιανοί θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο Ελληνες κατά πνεύμα΄΄.


Οι νεοπαγανιστικές προσπάθειες , οι σωβινιστικές τάσεις και η θανατολαγνεία, λατρεία των πτωμάτων του Μάρξ, του Στάλιν κλπ καθώς και όλα τα ιδεολογικά  κλάμπ και λέσχες, κατασκευάσματα αυτών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμμα προσπάθεια εκβαρβαρισμού των σημερινών Ελλήνων.

Δυστυχώς για αυτούς και τα έξωθεν παιδιά του ψεύδους υπάρχει μία ΄΄φανατισμένη΄΄ μειοψηφία ,τα αλητάκια του Θεού κατά τον Γέροντα Παίσιο, που δεν ανέχοντε με τίποτα να δεχθούν το εωσφορικό ΄΄φως΄΄της βάρβαρης παγκοσμιοποίησης.Γι΄αυτούς ζωή και θάνατος με την κοσμική έννοια είναι το ίδιο.Αποστολή τους,Η Αλήθεια.

 Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το Αγιον Πνεύμα αποκαλύπτεται δια των Προφητών στην Παλαιά Διαθήκη και αποστέλεται δια του Υιού μέσω των Αποστόλων στα έθνη.Η Ιερή  Αποστολή του Ευαγγελίου γίνεται κατανοητή μόνον στην καινή ελληνική,και παρεδόθει από τον Δημιουργό στους Ελληνες να είναι οι διαχρονικοί απόστολοι Του. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι η επιλογή είναι πνευματική και όχι εθνικοφυλετική.

Ο Ιερός Αυγουστίνος σε δύσκολα δογματικά ζητήματα έλεγε:΄΄αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι Ελληνες Πατέρες.

Ο αρχαίος κόσμος πριν υποστεί την Σύγχηση,στην Βαβέλ, ομιλούσε μία γλώσσα,την ελληνική.Αν θέλουμε σήμερα να πετύχουμε την αληθινή παγκοσμιοποιήση αυτό είναι δυνατόν μόνον εν Χριστώ,κάτι το οποίο είναι δυνατόν μόνον μέσα στην Ορθοδοξία με σκαλοπάτι το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα.Η πανθρησκευτικός οικουμενισμός και η βάρβαρη παγκοσμιοποιήση   είναι άλλη μία βαβελική προσπάθεια με τραγικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα στο άμμεσο μέλλον.

Οι αρχαιόπληκτοι νεοπαγανιστές ΄΄Ελληνες΄΄ ,προιόντα του εκβαρβαρισμένου ελληνισμού, εξευτελίζοντε στα μάτια του ζάλισμένου από την πολυετή προπαγάνδα νεοέλληνα, στην προσπάθεια τους να ΄΄διαφημίσουν΄΄, το ΄΄ελληνικό πνεύμα΄΄.

Αυτούς τους ΄΄έλληνες΄΄επετίμησαν σκληρά, ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,ο Μέγας Βασίλειος,ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και πολλοί άλλοι Πατέρες που διαπίστωσαν την ζημιά που επέφερε η μολυσμένη τους διάνοια στους χωρίς πνευματικά αντισώματα ,συμπατριώτες μας.

 Οσες προσπάθειες και να γίνουν είτε εκ των έξω είτε εκ των έσω το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα,η ρωμιοσύνη, δεν πεθαίνει.Την στιγμή κατά την οποία θα σβήσει το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα, το Τέλος του Κόσμου θα έχει ήδη φθάσει.

 Ομως όπως έλεγε και ο μακαριστός Γέροντας Παίσιος, όσο υπάρχει έστω και ένας Ελληνας(κατά πνεύμα), ο Θεός θα τελέσει το σχεδιό Του.

308 σκέψεις σχετικά με το “Ελληνισμός και Ορθοδοξία”

 1. Δεν είναι η πίστη προς το χριστιανισμό που φανατίζει τους χριστιανούς αλλά ο φόβος της τιμωρίας της κολάσεως.
  Ο ΦΟΒΟΣ είναι αυτός που κρατά το μυαλό κολλημένο γιατί και μόνο η στιγμιαία αμφιβολία σημαίνει… ΑΡΝΗΣΗ προς τον έναν και αληθινό θεό.
  Ποιος ρισκάρει να μπει στην διαδικασία της έρευνας, της λογικής και των επιχειρημάτων αφού και μόνο η σκέψη είναι αμάρτημα ?
  Όταν ξέρεις ότι η τιμωρία και τα φρικτά βασανιστήρια, είτε αιώνια είτε υπό μορφή δοκιμασίας, είναι η αδυναμία του πανάγαθου θεού σου, τολμάς να αμφιβάλεις ? Τολμάς καν να σκεφτείς?
  Το μόνο που σου μένει να κάνεις για να μην τρελαθείς, είναι να φτιάξεις μια δική σου αλήθεια, μια δική σου πίστη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου.
  Και είναι απλό. Κρατάς στοιχεία τα οποία επιλέγεις ως καλά αγνοώντας κάποια άλλα ή δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

  Μου αρέσει!

  1. Πολύ σωστά Άννα, αλλά για τους φανατικούς για τον απλό κοσμάκη είναι ο φόβος του στιγματισμού αφού το κράτος δεν τους παρέχει κάλυψη. Όταν τους μιλάς σου λένε το ξέρουμε αλλά τη να κάνουμε τώρα έτσι τα βρήκαμε.

   Μου αρέσει!

  2. Έτσι είναι Άννα.Τό πέιραμα τού χριστιανισμού πάνω στόν άνθρωπο είναι ότι πιό χυδαίο έχει γίνει ποτέ.Ή εβραική σύλληψη γιά τιμωρό θεό,γιά κόλαση καί παράδεισο,είναι ή μεγαλύτερη ή πιό ασύλληπτη διαστροφή πού γέννησε ανθρώπινος νούς!!

   Μου αρέσει!

 2. Εσενα σατανα!
  Εσενα μιλαω με τα θεματα που ανεβαζεις!

  Σ’ αρεσει να καθεσαι στην εξεδρα και να γελας με τις μαλακιες της παντα φευγατης Μουστρουχως και τις περιξ αυτης Χριστιανομαχων!!
  Και βρηκες την ημερα που ηξερες οτι ειχα κρεβατομουρμουρα και δεν εκλεισα ματι χθες το βραδυ!
  Εννοια σου διαβολε και θα σε φτιαξω εγω!

  —————

  Το τραγουδακι ειναι αφιερωμενο στη παρτη μου και οποια ΑΛΛΗ θελει το ακουει!

  Μου αρέσει!

  1. Γυναικες Μπλοκατζουδες φιλε μου!
   Πως λεμε Ψιλικατζουδες!

   Εννοια σου διαβολε συμμαχησες με την αιωσφορισα μου αλλαζεις τα βιντεο εεε;;;; θα σου κανω μια ….!

   Μου αρέσει!

   1. πατρίκιε έχω να σου δώσω μια απάντηση που αφορά τον φανατισμό σου…. είμαι από τους λίγους που έχω γράψει σε αυτό το μπλόγκ με αντίθετες απόψεις από εσένα…. και μπορώ να πώ ότι ήσουν ειρωνικά επιθετικός…. Επειδή όμως έχω ασχοληθεί με τον χριστιανισμό μπορώ να σου πω ότι όλη αυτή η συμπεριφορά που
    έχεις είναι αμαρτωλή σε σχέση με τον
    χριστιανισμό… νομίζω ότι η συμπεριφορά σου δημιουργεί αποστροφή από τον χριστιανισμό…. εκτός αν αποφάσισες να είσαι εσύ ο δήμιος των ποιμένων του κυρίου…. και να καθαρίζεις το μαντρί από τα μαύρα πρόβατα… τέλος πάντων όταν θα έχω απορίες θα προτιμούσα να μιλήσω με τον απολλώνιο εσένα θα σου κάνω ερωτήσεις που αφορούν το λίπος… και για πες μου είδες μήπως το ένα και μοναδικό μου σχόλιο… εγώ γνώρισα αντάρτισσες που μου είπαν ιστορίες για το τι έκαναν οι γέροντες τις εκκλησίας η μάλλον οι εφιάλτες….

    Μου αρέσει!

 3. Ειμαι σε επικοινωνια με τους Greek Hakers!
  Ετοιμασου!

  Θα σου καααανω μια ζημια να με θυμαααασαι! Για να μαθεις στο εξης ενταξει νααασαι!

  Ασε και κεινα τα παγωτα που ουτε το ξυλακι δεν ειδαμε!

  Μου αρέσει!

   1. Μπαααα κουφαλιτσα; Σπικαρουμε και ποδανα;
    Καλως τη ξαδερφη της Μουστρουχως!

    ΕΛΛΑΣ-ΔΙΑΣ-ΗΡΑ!!!!!!!!

    Επειδη ομως ειμαι και ακριβοδικαιος σ’ εχω αφησει αποκλειστικα στα χερια του ΟΜΟΓΕΝΗ.

    Παντως σε συμβουλευω να μην ξαναγινεις το «μοντελακι» για τετοια διαφημιση και μου φορεσεις ασπρα καλτσον παλι, τη στιγμη που περνας τις «δυσκολες» ημερες του μηνα!

    Εκεινη η σερβιετα σου κανει μπαμ ρε παιδι μου!
    Για ονομα του Δια της Περσεφονης και φυσικα της Μουστρουχως!!

    Μου αρέσει!

 4. Ο ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΠΑΥΛΑΚΙΑΣ-ΣΑΥΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  «Ο ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΠΑΥΛΑΚΙΑΣ-ΣΑΥΡΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ».

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Παύλε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι μας κηρρύτεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ, διότι αν το ισχυρίζεσαι αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ έτσι δεν είναι;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Μυριζόμενος την καταστροφή και το διαλεκτικό «κλείσιμο»). Τον γνωρίζω δια του Πνεύματος, όλοι μπορούν να γνωρίσουν τον Θεό δια του Πνεύματος το οποίον αυτός αποστέλλει εις τους εκλεκτούς αυτού (αρλούμπες).

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Γελώντας) Εννοείς ότι ο Θεός Οργανισμός Σύμπαν ως Μέγιστη Οντότητα ασχολείται και αποστέλλει ειδικά μηνύματα εύνοιας στις Ελάχιστες Οντότητες όπως εμείς; Δηλαδή ο Συμπαντικός Οργανισμός δείχνει εύνοια στα μισά κυτταρά του και τα άλλα μισά τα αποστρέφεται;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Ποιος θεός Σύμπαν και ποια Κύτταρά του, εγώ σας μιλάω για τον Θεό που δημιούργησε το Σύμπαν και τα Αστέρια και τη Γη και τους ανθρώπους.

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Συμπαντικός Οργανισμός δημιουργήθηκε από άλλον Θεό που υπήρχε όταν ακόμη δεν υπήρχε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Το Σύμπαν δεν είναι Οργανισμός Νοήμων, είναι νεκρή μηχανική κατασκευή αυτού του Θεού [βλ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ] που όπως πολύ σωστά είπατε προυπήρχε του Σύμπαντος [Αστέρων, Πλανητών και ανθρώπων]

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ (Απευθυνόμενος με σιγανή φωνή στους γύρω του) Αυτός εδώ είναι βαρεμένος σφόδρα, τώρα θα γελάσουμε. (Δυνατά στον Παύλο). Αν ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που εννοείς προυπήρχε του δικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ και μάλιστα τον κατασκεύασε, τότε Παύλε ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ που μας κηρύττεις δεν είναι εκείνος προς τιμήν του οποίου αφιερώσαμε βωμόν ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ. Διότι ο ιδικός μας ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ Νοήμον Σύμ-παν [ΟΡΦΙΚΟΣ ΠΑΝ-ΑΣ] είναι Αυτοδημιούργητος και εκ Ταυτότητος και εξ Ορισμού Άγνωστος λόγω του ότι τα αισθητήριά μας Οράσεως δεν επαρκούν να εξερευνήσουν τα Όρια του. Γιατί λοιπόν ενώ ήξερες τις απόψεις μας προσπάθησες να περάσεις τον ιδικό σου ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ μέσα από τον Βωμό του ιδικού μας ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ; Ή μήπως δεν ήξερες τις απόψεις μας πριν ανεβείς σ’ αυτό το βήμα;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: (Ζαλισμένος από το Διαλεκτικό Πλήγμα) Ξέρετε άνδρες Αθηναίοι … εγώ δεν … θέλω να πω, να πως να το πω, δηλαδή να, είναι εντυπωσιακό ότι εν πάσει περιπτώσει Άγνωστον Θεόν κηρύττω εγώ, Άγνωστον Θεόν τιμάτε εσείς, αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχουν κοινά σημεία στη Φιλοσοφία μας.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: (Πέφτουν στο δάπεδο του βράχου από τα γέλια και φωνάζουν) Ναί, ναί έχεις δίκηο, σωστά ομιλείς. Πες μας κι άλλα τέτοια.

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ: (Απευθυνόμενος προς το πλήθος) Άνδρες Αθηναίοι Ντροπή!!! Εδώ φιλοξενούμεν τον αγαπητόν Φιλόσοφον Παύλον εκ Ταρσού της Κιλικίας και ωφείλομεν αν μη τι άλλο να τον αφήσουμε να ομιλήσει.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Συλλαβόντες την ειρωνεία του Πολυμήδη και γελώντες γέλωτα μέγα) Ναί να ομιλήσει, διατί να μην ομιλήσει, φέρτε του κωμωδούς του Αριστοφάνους ρε για να δουν πως να βγάζουν γέλιο, βαρεθήκαμε τις τετριμένες ηθοποιίες τους. Ρε, πως ξέπεσε ετούτος στην Αθήνα; Από ναυάγιο;

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Πολυμήδη άφησε τον σε μένα διότι έτσι που το ρίχτηκες διαλεκτικώς τον γελοιοποίησες πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε να τον χάσουμε. Θέλει ποιο αργά, να το γλεντήσουμε ακόμα δια έξη κλεψύδρες. (Προς τον Παύλο ευρισκόμενο εις άθλιαν κατάσταση). Αγαπητέ Παύλε μη δίδεις σημασία εις το Πλήθος, είναι αγροίκον και απαίδευτον εις την υψηλήν φιλοσοφίαν. (Προς το πλήθος) Παύσατε να γελάτε ω απαίδευτοι εν ονόματι του Ξενίου Διός.

  ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ: (Σιωπούν μυριζόμενοι τον ελιγμό του Λεόντιχου).

  ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε, ας ξαναγυρίσουμε στην αρχική σου δήλωση ότι «Γνωρίζεις τον δικό σου έστω ΆΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ και επειδή τον γνωρίζεις τον κηρύττεις, τον γνωρίζεις δε από το πνεύμα που αυτός σου έστειλε. Δηλαδή αυτόν τον Θεό εσύ δεν το είδες ποτέ;

  ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν τον είδα ποτέ διότι είναι γεγραμμένον «ουδείς δύναται να ίδη τον Θεόν και να ζήσει».

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Αυτό ποιός το έγραψε ο ίδιος ο Θεός;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι το έγραψαν οι προφήτες.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Και στους προφήτες ποιος το είπε;

  ΠΑΥΛΟΣ: Τους το είπε ο Θεός.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ώστε οι προφήτες γνώρισαν τον Θεό και δεν πέθαναν όπως πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον κανόνα που είπες;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν πέθαναν. Τον γνώρισαν τον θεό δι’ενυπνίων και διά του πνεύματος του Αγίου. Δεν τον είδαν ποτέ στην όψη, διότι είναι γεγραμμένον…

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ξέρω το είπαμε αυτό. Ώστε στην προσωπική σου σχέση με τον Θεό που κατ’εσέ κατασκεύασε το Σύμπαν, και στην σχέση προφητών με τον θεό αυτό, τα δικά σου αισθητήρια και τα αισθητήρια των προφητών δεν είδαν και δεν άκουσαν ποτέ τον Θεό.

  ΠΑΥΛΟΣ: Έτσι είναι, εκτός από τον Μωυσή ο οποίος άκουσε τον Θεό με γυρισμένη την πλάτη και τον Αβραάμ και τον Λώτ οι οποίοι είδαν τρεις εκπροσώπους του Θεού πριν καταστραφούν τα Σόδομα και Γόμορα.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Παύλε όταν κάποιος μου μιλάει από πίσω ή μου στέλνει τρείς αντιπροσώπους, αυτός ο κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή όχι; Όταν πάλι αυτός ο κάποιος μου στέλνει ενύπνια μπορεί και πάλι να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε. Επομένως με τις έμμεσες αυτές ψευδοεμφανίσεις ο οιοσδήποτε μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο οιοσδήποτε, είναι έτσι ή δεν είναι; Αν δεν είναι έτσι, τότε τα δικαστήρια μας στην Αθήνα και τα δικαστήρια σας στην Ταρσό της Κιλικίας θα εδίκαζαν και θα κατεδίκαζαν και θα αθώωναν τους κατηγορουμένους, δεχόμενα ως έγκυρες μαρτυρίες, τα ενύπνια, τις φωνές με γυρισμένη την πλάτη και τις καταθέσεις των μαρτύρων μέσω τριών αντιπροσώπων τους, είναι έτσι ή όχι;

  ΠΑΥΛΟΣ: Ωφείλω να συμφωνήσω.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Επομένως πως εσύ και οι προφήτες τους οποίους επικαλείσαι, είσθε βέβαιοι ότι τα ενύπνια και οι όπισθεν φωνές που ακούσατε ή είδατε προέρχονται από τον Άγνωστο Θεό σας τον οποίο είναι αδύνατον να δείτε; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλοί θεοί εκ των οποίων ολίγοι έχουν ελεγχθεί από άλλους θεούς επειδή χρησιμοποίησαν δόλο μεταξύ των και εναντίον θνητών; Πως μπορούμε να είμεθα βέβαιοι ότι οι μαρτυρίες των ενυπνίων και των όπισθεν φωνών και των μακρόθεν μεταβιβάσεων σκέψεως ή «αγίου πνεύματος» όπως το ορίζεις, προέρχονται από θεούς που είναι πραγματικώς αυτοί που δηλώνουν ότι είναι;

  ΠΑΥΛΟΣ: Ορθώς ομιλείς αλλά εμείς έχομεν την προσωπικήν εμπειρίαν της Αναστάσεως του Υιού του Θεού Ιησού Χριστού , τον οποίον όπως σας είπα προηγουμένως στην ομιλία μου ανέστησε ο Θεός εκ νεκρών. Αυτός ο Υιός του Θεού μας εβεβαίωσε και μας εγνώρισε τον Πατέρα του Θεό [δημιουργού] του Σύμπαντος.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: (Προς Αθηναίους γελώντες με δάκρυα και λυγμούς) Σας παρακαλώ ω άνδρες Αθηναίοι, ολίγη σοβαρότης. (Προς Παύλον) Μην δίδεις σημασίαν εις τους αμύητους αυτούς βαρβάρους. Τα περί του Υιού του Θεού θα τα συζητήσουμεν στην συνέχεια, αν και προς το παρόν προσθέτουμε τον υποτιθέμενον Υιόν στους τρείς αντιπροσώπους και επομένως έχομεν τέσσερις εκπροσώπους, του Θεού, έτσι δεν είναι; Δηλαδή εξακολουθούμε ακόμη να μην βλέπουμε τον αποστέλοντα αλλά μόνον απεσταλμένους εκ των οποίων ο ένας είναι υιός του αποστέλοντος. Δηλαδή ευρισκόμεθα ακόμα εις το ίδιο σημείο στο οποίο η ύπαρξη του αποστέλλοντος βεβαιώνεται αυτή τη φορά από τέσσερις αντί τριών μαρτύρων. Αυτή τη στιγμή ας υποθέσουμε ότι γίνεται δίκη περί υπάρξεως ή όχι ενός προσώπου το οποίο κανείς δεν είδε και εκ ταυτότητος είναι αδύνατον να το δεί. Παρουσιάζεσαι συ Παύλε και βεβαιώνεις ότι το πρόσωπο αυτό υπάρχει, δηλαδή ότι ο Θεός που κατασκεύασε το Σύμπαν υπάρχει. Είσαι μόνον ένας Μάρτυς και το δικαστήριο σε ερωτά «είσαι αυτόπτης» Μάρτυς; Απαντάς «όχι, είμαι Μάρτυς εξ ακοής άλλων Μαρτύρων, τεσσάρων Μαρτύρων οι οποίοι παρουσιάσθηκαν ως εκπρόσωποι αυτού του Θεού. Αυτούς τους τέσσερις εκπροσώπους τους έχεις ιδεί εσύ Παύλε;

  ΠΑΥΛΟΣ: (με ύφος παγιδευμένης αλεπούς) «όχι δεν τους είδα εγώ. Τους τρεις τους είδε ο Αβραάμ πριν δύο χιλιάδες έτη και τον Υιόν του Θεού τον είδαν οι Μαθητές του στην Ιουδαία πριν από είκοσι έτη και μου μίλησαν γι’αυτόν. Αλλά και εγώ εγνώρισα τον Υιόν του Θεού επειδή με ετύφλωσε εξ αποστάσεως και κατόπιν με ιάτρευσε πάλιν εξ αποστάσεως, δια να πιστέψω.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Άνδρες Αθηναίοι σας ερωτώ τι το φαιδρόν ακούτε και γελάτε.
  (Προς τον Παύλο). Παύλε 2.000 έτη διαιρούμενα δια τριάντα έτη μιας γενεάς μας κάνει εξήντα και έξη, επομένως η πληροφορία περί τριών εκπροσώπων έχει φθάσει ως την Αθήνα μέσω εξήντα και έξη προφορικών ή γραπτών μεταβιβάσεων άρα μέσω 66 προσώπων και άρα δικαστικώς αυτή η μαρτυρία θεωρείτε άκυρη.
  Για τον Υιόν του Θεού είσαι Μάρτυς εκ μεταφοράς. Δηλαδή κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού, κάποιοι τον ακούνε να το ισχυρίζεται, και το μετέφεραν σε σένα. Δηλαδή αν το δικαστήριο σε δεχθεί ως ειλικρινή, έχεις να καταθέσεις αυτό που σου είπαν ότι τους είπε. Στην Ταρσό της Κιλικίας εργαζόσουν ως Νομομαθής. Τι θα έκανες λοιπόν αν είχες να αξιολογήσεις τέτοιες μαρτυρίες εκ δευτέρας έως εξηκοστής έκτης μεταφοράς; Είναι δεκτές τέτοιες μαρτυρίες από τους Νόμους της Ταρσού;

  ΠΑΥΛΟΣ: Όχι δεν είναι, εδώ απαιτείται πίστις.

  ΛΕΟΝΤΙΧΟΣ: Ο Χώρος που τώρα πατάς Παύλε δεν είναι χώρος τυφλής πίστεως αλλά χώρος Δίκης όλου του Επιστητού, δηλαδή Χώρος της Λογικής και της Γνώσεως. Άνευ αποδεικτικών στοιχείων τίποτα δεν γίνεται εδώ δεκτό. Και έαν στο βήμα αυτό απορρίπτουμε θεωρίες μη αποδείξιμες συμπολιτών μας, γιατί θα έπρεπε να δεχθούμε τις αναπόδεικτες θεωρίες ενός Ξένου όπως εσύ του οποίου δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, αν και υποτευόμεθα ότι είναι κίνητρα Γεφυραίων εφ’όσον ανέφερες την Ιουδαία. Άλλωστε σε έχουν δει πολλοί να εισέρχεσαι εις τον Ναόν των Γεφυραίων όπου δεν αφήνουν να εισέλθει κανείς μη Γεφυραίος. (Πράγματι στο ιζ’ 17 Πράξεις των Αποστόλων, αναφέρεται ότι ο Παύλος «διελέγετο λοιπόν εν τη συναγωγή των Ιουδαίων (εν Αθήναις). Απαγορεύεται από τους νόμους των εβραικών Συναγωγών να εισέλθει σ’αυτές και να διδάξει λειτουργός άλλης θρησκείας. Επομένως ο Παύλος εισήλθε στην εβραική συναγωγή των Αθηνών με διαταγή του Ραββίνου διότι απλούστατα εθεωρείτο και ήταν λειτουργός της Εβραικής Θρησκείας. Μέσα στις Συναγωγές διετάχθη μέρος των Γεφυραίων να «ασπασθή» τον Χριστιανισμό ώστε να προχωρήσει το Σιωνιστικό σχέδιο μέσω του κρυπτοσιωνιστικού και φαινομενικά αντισιωνιστικού χριστιανισμού, με σκοπό την παραπλάνηση των Ελλήνων.»)

  αυτο ηταν και θα ειναι ο χριστιανισμος σας…αερολογιες… και φανατισμος…και οπου δεν τους επερνε κανανε και καμια σταυροφορια σκοτωνοντας ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ που δεν αλλαζανε την πιστη τους…

  κριμα και ειμαστε αδερφια ελ ληνες…μην ξεχνατε τον τελευταιο χρησμο της πυθιας νικανδρας στο μαντειο των δελφων
  » ΕΣΤ’ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ……….ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΦΟΙΒΟΣ –ΑΠΟΛΛΩΝ- ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»

  Μου αρέσει!

 5. Η θρησκεία είναι μια πανάρχαια συλλογική έκφραση της οικουμενικής διανοητικής διαταραχής που συνοδεύει το ανθρώπινο είδος σ’ όλη την ιστορική του διαδρομή, που έχει ως πυρηνικό της στοιχείο την ολοκληρωτική υποταγή.10

  Όπως θέτει το ζήτημα ο Ρίτσαρντ Ντόκινς (που, προσφάτως, ψηφίστηκε από το περιοδικό Prospect ως ένας από τους τρεις κορυφαίους διανοούμενους της εποχής μας, μαζί με τους Νόαμ Τσόμσκι και Ουμπέρτο Έκο):

  • Επίκεντρο της θρησκευτικής μυθολογίας είναι ο θεός: Ο θεός των αποκαλυπτικών θρησκειών (και ιδιαίτερα ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης) που είναι «μισογύνης, ομοφοβικός, ρατσιστής, βρεφοκτόνος, γενοκτόνος, εκδικητικός, τεκνοκτόνος, μεγαλομανής, σαδομαζοχιστής, ένας κακεντρεχής τύραννος».

  • Οι προβαλλόμενες βασικές λειτουργίες της είναι ψυχο-φαρμακολογικές (ψυχο-ανακουφιστικές): «Eχουν αναφερθεί τέσσερις βασικές λειτουργίες τις οποίες εκπληρώνει η θρησκεία: εξήγηση, παραίνεση, παρηγοριά και έμπνευση. Καμιά από αυτές τις λειτουργίες δεν έχει ποτέ τεκμηριωθεί».

  Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που μπορεί να πει «εγώ» (δηλαδή είναι το μοναδική όν που έχει επίγνωση του εαυτού του και συνείδηση του γεγονότος ότι αποτελεί μια μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα). Παράλληλα είναι και το μοναδικό ζώο που ξέρει ότι θα πεθάνει.

  Όντας λοιπόν σε υπαρξιακή αδυναμία να αποδεχθεί την αναπότρεπτη βιολογική αναγκαιότητα του θανάτου της μοναδικής και ανεπανάληπτης οντότητάς του, είναι επιρρεπής στην αποδοχή οποιονδήποτε ιδεολογικών κατασκευασμάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα της επέκτασης της ύπαρξής του σε κάποιο ασαφές «επέκεινα».

  Κι εδώ παρεμβαίνει η μεταφυσική και η θρησκεία, εν είδει ανακουφιστικού ψυχοφάρμακου, που όπως όλα τα ψυχοφάρμακα έχουν άπειρες παρενέργειες και, κατά κανόνα, αποδεικνύονται χειρότερα από την αρρώστια.

  Η θρησκεία είναι ένα συλλογικό ψυχοφάρμακο που εφευρέθηκε για να υποβαθμιστεί η αγωνία του θανάτου που ταλανίζει τον άνθρωπο, ο οποίος, λόγω της νευροφυσιολογικής του δομής, είναι καταδικασμένος να υφίσταται τις συνέπειες της αντίφασης ανάμεσα στο ότι είναι το μόνο ον που έχει συνείδηση του θανάτου του και την ασυνείδητη αδυναμία του να αποδεχτεί το πεπερασμένο της ύπαρξής του.

  Σ’ αυτό το πλαίσιο διαμορφώνεται τόσο η πίστη όσο και ο ρόλος που επιφυλάσσει κάθε εκκλησία στους πιστούς της που έχει ως βάση του την τυφλή υποταγή στο «αλάνθαστο» της ηγετικής ομάδας που κατέχει κάθε φορά τη θρησκευτική εξουσία: Η εκκλησία διαχειρίζεται την πίστη και προσφέρει τη θρησκεία ως ψυχοφάρμακο με αντάλλαγμα την τυφλή υπακοή του πιστού.

  Φυσική συνέπεια είναι ο αφορισμός κάθε ίχνους κριτικής σκέψης με τη διαρκή επανάληψη λέξεων-κλειδιών (όπως «δούλος», «κοπάδι» και «ποίμνιο», που προϋποθέτουν «αφέντες» και «ποιμένες»), οι οποίες υποκαθιστούν τις διανοητικές διεργασίες, απονεκρώνουν σταδιακά τη σκέψη, αυξάνουν την υποβολιμότητα του ατόμου και διευκολύνουν τη χειραγώγησή του.

  Επειδή ακριβώς επειδή η κριτική σκέψη αποσαθρώνει τα διάφορα εξουσιαστικά ιδεολογήματα και θέτει υπό ριζική αμφισβήτηση την ουσιαστικότερη προϋπόθεση της ολοκληρωτικής κυριαρχίας κάθε ιερατείου, τα άτομα που επιμένουν να διατηρούν την ανεξαρτησία της σκέψης τους δεν μπορούν παρά ν’ αποτελούν εξ’ αντικειμένου μόνιμο στόχο των ηγετικών ομάδων που επανδρώνουν κάθε ολοκληρωτικό εκκλησιαστικό μηχανισμό.

  Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι γίνονται στόχος κάθε Ιερατείου ακριβώς «στο βαθμό που δεν διεκδικούν καμιά εξουσία για τον εαυτό τους και αρνούνται όχι μόνο την εκμετάλλευση αλλά και τη χειραγώγηση ανθρώπου από άνθρωπο –δηλαδή αρνούνται όχι μόνο τον παραδοσιακό χωροφύλακα και τον παπά αλλά και τη σύγχρονη σύνθεσή τους που είναι ο κομματικός καθοδηγητής».11

  Όπως είναι ευνόητο, στο ψυχοδιανοητικό σύμπαν των φανατικών πιστών κάθε θρησκείας, οι όροι «αλλόθρησκος», «άπιστος» και «άθεος» δεν εκφράζουν την άρνηση του δικού τους ιδεολογικού μορφώματος αλλά αποτελούν ένα εύχρηστο «μαγικό» ξόρκι που αυτομάτως απαλλάσσει τον χρήστη του από κάθε υποχρέωση για επιχειρηματολογημένη αντίκρουση των κριτικών που θίγουν τη θεωρία, την πρακτική και την «πολιτική» των εκάστοτε διαχειριστών της δικής του θεολογίας.

  Η χρήση της ξύλινης γλώσσας κάθε ιερατείου παίζει ένα καθοριστικότατο ρόλο στη διασφάλιση της άκριτης υποταγής του φανατικού πιστού στην εξουσία του «πνευματικού καθοδηγητή» του.

  http://zenithmag.wordpress.com/2011/02/20/%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

  Μου αρέσει!

 6. Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ

Εκ των πρακτικών του Επιστημονικού συνεδρίου, με θέμα «Φαινόμενα Νεοειδωλολατρίας» Θεσσαλονίκης 25-27 Μαΐου 2003
  Εταιρία Ορθοδόξων Σπουδών
      Οι όψιμοι ειδωλολάτρες ή δωδεκαθεϊστές , όπως αποκαλούνται, που εμφανίστηκαν στην εποχή μας, δεν έχουν ούτε την απλοϊκότητα των λαϊκών παγανιστών ούτε την ωριμότητα των σοβαρών μελετητών της αρχαίας μας θρησκείας. Είναι συνήθως διανοούμενοι ή ψευτοδιανοούμενοι, που εκστασιάζονται και προκαλούν από ματαιοδοξία το κοινό αίσθημα.

      Προβάλλουν την αρχαιολατρεία ως ελληνικότητα, γιατί συνήθως οι Βυζαντινοί τους ειδωλολάτρες τους αποκαλούσαν Έλληνες. Βέβαια οι περισσότεροι κάτοικοι της αυτοκρατορίας ήταν Έλληνες και όλοι ελλήνιζαν στην γλώσσα ή στην παιδεία, αλλά ο Ιουλιανός ο Παραβάτης ονόμασε για πρώτη φορά τους ειδωλολάτρες Έλληνες για να εκμεταλλευθεί το εθνικό αίσθημα υπέρ της θρησκείας των ειδώλων.

      Πάντως τις αντικειμενικότερες συστάσεις για την επάρκεια της ειδωλολατρείας να ικανοποιήσει την θρησκευτική ανάγκη των ανθρώπων μόνο οι αρχαίοι μας πρόγονοι μπορούν να μας τις δώσουν. Οι αρχαιολάτρες ελκύονται από την ηθική ασυδοσία των θεών της αρχαιότητας και την γύμνια των αγαλμάτων και των άλλων παραστάσεων και φαντάζονται ότι νομιμοποιείται κατά κάποιον τρόπο η ακολασία με την αρχαία θρησκεία. Ξέρουμε όμως καλά ότι όλη αυτή η σαρκική ελευθεριότητα, η θρησκειοποίηση της ηδονής, δεν οδηγούσε σε σταθερή ευτυχία τους αρχαίους ειδωλολάτρες. Αυτό συμπεραίνει κανείς από τη Μυθολογία και την αρχαία  τραγωδία, όπου οι έρωτες  (που δεν υπερβαίνουν αυτό που εμείς ονομάζουμε σεξουαλισμό) οδηγούσαν πάντα στο έγκλημα και στο θάνατο. Και την ομοφυλοφιλία που θέλουν οι αρχαιολάτρες να την παρουσιάσουν ως νομιμοποιημένο και ηθικά ανεκτό θεσμό, η αρχαία Ελληνική Μυθολογία την περιλαμβάνει ανάμεσα στα ειδεχθή ανόσια έργα γι α ανθρώπους. Όλη η φρικτή υπόθεση του Οιδίποδα ξεκίνησε από ( και εξαιτίας) της τέτοιας διαστροφής του Λάιου. Και το θύμα του ο Χρύσσιπος αναφέρεται ότι αυτοκτόνησε από ντροπή.

      Βέβαια όλη αυτή η κριτική των αρχαίων για την ανθρώπινη ηθική δεν ισχύει καθόλου για τους θεούς. Οι θεοί των ειδωλολατρών προγόνων μας και των ακατανόητων όψιμων οπαδών τους έδειχναν στις περιγραφές της Μυθολογίας συμπεριφορά και αισχρότατη και απάνθρωπη. Αυτό το διαπιστώνει κανείς αμέσως με μια φυλλομέτρηση της Μυθολογίας. Γι’ αυτό από τα πολύ παλιά χρόνια, όταν ο φόβος των θεών κυριαρχούσε στις ψυχές των ανθρώπων, έχουμε κείμενα όπως οι Ομηρικοί ύμνοι, όπου εκφράζεται το πικρό παράπονο των ανθρώπων για τους θεούς τους και η αγανάκτηση για την μοίρα τους. Ύμνους εις τον Απόλλωνα, στίχοι 190-193, «υμνεύσι (οι Μοίρες) ρα θεών δωρ’ άμβροτα ηδ’ ανθρώπων τλημοσύνας, όσ’ έχοντες υπ’ αθανάτοισι θεοίοι ζωουσ’ αφραδέες και αμήχανοι, ουδέ δύνανται ευρέμεναι θανάτοιο τ’ άκος και γήραος άλκαρ..» (υμνούν των θεών τ’ αθάνατα δώρα και των ανθρώπων τα βάσανα, όσα έχοντας κάτω απ’ την εξουσία των ανθρώπων ζουν ανίκανοι να σκεφτούν και να πράξουν κι ούτε μπορούν να βρουν γιατρειά του θανάτου κι αποτροπή των γηρατειών). Σ’ όλη την επική και τραγική ποίηση καταγγέλεται η κάστα των θεών και η ουσιαστική περιφρόνηση της μοίρας των ανθρώπων. Στον Όμηρο εξιστορείται ο θ’άνατος του Πατρόκλου που τον έκλαιγαν με δάκρυα θερμά τα άλογα τα αθάνατα του Αχιλλέα, ο Δίας όχι μόνο δεν λυπήθηκε το παλληκάρι, αλλά μετάνοιωσε με αγανάκτηση, γιατί είχαν χαρίσει σ’ ένα θνητό τέτοια αθάνατα άλογα και τ’ ανάγκασαν να συμμεριστούν την άθλια μοίρα των ανθρώπων. Αυτό είναι σαφέστατη θεολογική καταγγελία στην Ιλιάδα. Τέτοιες είναι και όλες σχεδόν οι αναφορές του Ομήρου στους θεούς της Ιλιάδας. Και στη Οδύσσεια έχουμε τέτοιες αναφορές και μάλιστα στο Λ της Οδύσσειας μια ανατριχιαστική αναφορά στον Άδη που είναι ζοφερός για όλους τους ανθρώπους, δικαίους και αδίκους. Εκεί οι άνθρωποι καταδικάζονται άπλαγχνα, μόνο γιατί γεννήθηκαν άνθρωποι.

      Οι μεγάλοι τραγικοί μας, μιλούν διαρκώς για την ανεπάρκεια της ειδωλολατρικής θεολογίας. Ο Αισχύλος καταγγέλλει την απανθρωπιά των θεών και προφητεύει την πτώση του Δία. Μαζί με την πτώση του Δία προφητεύει και την δική του λύτρωση από το μαρτύριό του, που το υπέστη «δια λίαν φιλότητα βροτών» (λόγω της υπερβολικής αγάπης προς τους ανθρώπους). Χρονικά τέλος της εξουσίας του Δία τοποθετείται από τον Αισχύλο δεκατρείς γενιές μετά, δηλαδή ακριβώς στην γενιά και στην εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός.

      Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ποιητή Αισχύλο που βρίσκομαι την πιο απορριπτική στάση κατά της ειδωλολατρικής θρησκείας, σ’ αυτόν πάλι βρίσκομαι σαφείς προφητικές προειδοποιήσεις, για κάποια μελλοντική σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Ελπίδα να παύσουν τα βάσανα του Προμηθέα υπάρχει μόνον αν κάποιος θεός βρεθεί και θελήσει να γίνει διάδοχος των πόνων του και να περιπατήσει για χάρη του στον «ανάυγητον» Άδη… Σημασία έχει ότι όλες οι αναφορές σε κάποια ελπίδα σωτηρίας βρίσκονται έξω απ’ τα όρια της ειδωλολατρείας.

      Παρακολουθούμε τα ίχνη της απελπισίας των αρχαίων από την θρησκεία τους μέσα στο έργο των τραγικών ποιητών, γιατί αυτοί αντλούν τα σενάριά τους από την Μυθολογία και γι’ αυτό εκφράζουν το λαϊκό φρόνημα.

      Ο προβληματισμένος στο θέμα της θρησκείας Ευρυπίδης σχεδόν σε όλα τα έργα του εκφράζει τον αποτροπιασμό του ή τουλάχιστον την αποκαρδίωσή του για το ήθος των θεών τους.

      Στο δράμα Ιππόλυτος λ.χ. καταγγέλλει την κεφαλαιώδη κακία της Αφροδίτης, που για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της κατά του Ιππολύτου εξοντώνει επαίσχυντα την Φαίδρα, μολονότι αναγνωρίζειότι είναι ευκλεής (τιμημένη). Και ο διχασμός των θεών διχάζει και τους ανθρώπους. Έτσι ο Ιππόλυτος τιμά την αγνότητα, αλλά μισεί το γάμο και τις γυναίκες γενικά!

      Στο δράμα Ελένη εκφράζει με αγανάκτηση την απορία του για την ωραία Ελένη πως, αφού είναι θεά, αποδείχθηκε σε όλο τον ελληνικό κόσμο «προδότις, άδικη, άπιστη, άθεη». Ο ποιητής δηλώνει ότι, ενώ δεν κλονίζεται η πίστη του στην ύπαρξη των θεών, δεν μπορεί να πει το ίδιο και για το ήθος τους.

      Το ίδιο εκφράζει και στο δράμα Βάκχες, που είναι το τελευταίο του, και στις τελευταίες γραμμές του έργου, που είναι και τα τελευταία λόγια της ζωής του ποιητή, παρατηρεί ότι «θαπρεπε οι θεοί να μη μοιάζουν στις κακίες με τους ανθρώπους».

      Ο καταπληκτικότερο πάντως σε όλη την αρχαία Ελληνική γραμματεία είναι οι σαφείς Μεσσιανικές αναφορές του Σόλωνα, που περιγράφει τον αναμενόμενο σωτήρα των ανθρώπων σαν Ησαϊας της Ελλάδος, όπως και ο Πλάτων, που δηλώνει στον διάλογό του Αλκιβιαδης Β’ ότι περιμένει να έρθει εκείνος που μας βγάλει την αχλύν από τα μάτια μας, για να βλέπουμε σωστά και να ξέρουμε πια ποιον Θεόν πρέπει να λατρεύουμε και με ποιου είδους θυσίες.

      Και οι μάντισσες Σίβυλλες μίλησαν με εκπληκτική προφητική σαφήνεια για τον αναμενόμενο Μεσσία. Και όλα αυτά εξέφραζαν το εθνικό λαϊκό φρόνημα, όπως φάνηκε και από τον βωμό στον άγνωστο θεό, που εντυπωσίασε τον Απόστολο Παύλο, όταν κήρυξε στην Αθήνα.

      Απ’ όλα αυτά, που ενδεικτικά αναφέραμε, βεβαιώνεται ότι ο Ελληνικός λαός από πολύ παλιά είχε δηλώσει την απαξίωσή του για την ειδωλολατρική θρησκεία του και γι’ αυτό, όταν κατηχήθηκε στον Χριστιανισμό, υπέγραψε με πίστη και μαρτυρικό ενθουσιασμό την ληξιαρχική πράξη θανάτου της ειδωλολατρείας.

      Από τότε το έθνος μας εγκολπώθηκε τον Χριστιανισμό και δεν θεωρεί τίποτε Ελληνικό, αν δεν είναι Χριστιανικό. Έδωσε μάχες για την στήριξη της Ορθοδοξίας και μάρτυρες πολλούς για την βεβαίωση της Χριστιανικής πίστης.

      Γι’ αυτό και οι όψιμοι ειδωλολάτρες είναι εκτός ιστορικής πραγματικότητας, επιδιώκουν νεκρανάσταση μιας ουτοπίας και ο λαός τους ταυτίζει με τους σατανιστές και δεν έχει άδικο.

      Η Εκκλησία μας, καταδικάζει κάθε ουτοπία, προσεύχεται για την σωτηρία όλων των ανθρώπων, φίλων και εχθρών της, γιατί ο άνθρωπος είναι η υπαρκτή βεβαίωση της αγάπης του Θεού. Ο Θεός ας τους ελεήσει, λοιπόν.

  Αυτό το άρθρο στα Αγγλικα 

   

  Κώστας Γανωτής 
Φιλόλογος

  Μου αρέσει!

  1. Σαν άθρησκη έχω να πω ότι σε σχέση μεταξύ των δυο θρησκειών, χριστιανισμός και δωδεκαθεϊσμός, η μόνη που μπορεί να χαρακτηριστεί ειδωλολατρική είναι ο χριστιανισμός.
   Κανείς από καμία θρησκεία δεν πιστεύει σε είδωλα αλλά αυτό που αντιπροσωπεύουν τα είδωλα.
   Μονο οι χριστιανοί έχουν το χάρισμα να κατηγορούν τους δωδεκαθεϊστες ως ειδωλολάτρες ενώ οι ίδιοι να προσκυνούν και να λατρεύουν κόκαλα, ζώνες, εικόνες, σταυρούς, επιτάφιους, μαγικά λαδάκια, μαγικό νερό, να έχουν βωμό-θυσιαστήριο-αγία τράπεζα με κόκαλα ανθρώπων-αγίων, να βρικολακιαζουν-να πίνουν το αίμα και να τρώνε τη σάρκα του θεανθρώπου τους, να δωροδοκούν το θεό τους με χρυσά κι ασημένια ομοιώματα αρρώστων μελών του σώματος τους, να γιορτάζουν τα παγανιστικά τους χριστούγεννα, να αγιοποιουν μάντεις-προφήτες, μάγους-θαυματουργούς αγίους και τελειωμό δεν έχει η λίστα…Αυτη η λίστα που χρυσώνει κυριολεκτικά τους εκπρόσωπους της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ πίστης…
   Οπότε johnps, και μόνο ο διαχωρισμός σε ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ χριστιανούς και ειδωλολάτρες (δωδεκαθεϊστές), ακυρώνει αυτόματα το κείμενό σου.
   Γι αυτό και δεν το διάβασα όλο. Όταν ένα κείμενο αρχίζει με ψεύδη, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, ποιος ο λόγος ?…χάσιμο χρόνου.

   Μου αρέσει!

   1. Λές μποῦρδες γλυκειά μου.

    Οἱ πρόγονοι,ὅσοι εἶχαν περιορισμένη μόρφωσι,π.χ οἱ γιαγιοῦλες καὶ γυναικοῦλες πού λέμε σήμερα,πίστευαν καὶ προσκύναγαν τὰ ἀγάλματα.

    Παράδειγμα τό συμβάν μὲ τὸν Διογένη πού ὅταν εἶδε μιὰ γυναῖκα νά σκύβη γιὰ νὰ προσκυνήση ἄγαλμα τῆς εἶπε περιπαιχτικὰ νὰ προσέχη μή τυχὸν καὶ βρεθῆ κανένα δαιμόνιο πίσω της.

    Ἀφιέρωναν δὲ ὁμοιώματα μελῶν σώματος,ὅταν νόμιζαν ὅτι μὲ τὴν βοήθεια Θεοῦ ἐθεραπεύοντο,ἀλλά τὰ ὁμοιώματα αὐτά ἦταν ἀπὸ λίθο.
    Προσωπικὰ εἶδα τέτοιο ἀφιέρωμα (ποδιοῦ) στὸ Βρετανικὸ Μουσεῖο.

    Βωμοὺς καὶ Θυσιαστήρια εἶχαν καὶ οἱ πρόγονοι.
    Ὁ Σωκράτης δὲν ζήτησε,πρίν πεθάνη,νὰ θυσιαστῆ ἓνας ἀλέκτωρ στὸν Ἀσκληπιὸ ;
    Καλά ποῦ ζῆς;
    Τίποτα δὲν ἔχεις διαβάσει;

    Μή μιλᾶς λοιπὸν γιά πράγματα πού δέν γνωρίζεις.

    Ἀφ᾿οὗ ὅπως λές εἶσαι ἄθεη,γιατὶ κρίνεις θρησκεῖες;

    Μου αρέσει!

   2. Δεν είμαι η γλυκειά σου Κόριννα. Ούτε με αγγίζουν οι άστοχοι υπαινιγμοί σου. Ζω όπου ζεις και εσύ. Σε έναν κόσμο ψεύτικο, γεμάτο υποκριτές, σκοταδιστές, είρωνες, εγωιστές, συμφεροντολογους….
    Αν δεν έκρινα τις θρησκείες δεν θα ήμουν άθρησκη (όχι άθεη όπως λες) αλλά θρησκευόμενη. Το μυαλό το έχουμε για να το χρησιμοποιούμε. Γι αυτό κρίνω.
    Ωστόσο χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου και παραδέχεσαι πως οι χριστιανοί προσκυνούν και λατρεύουν και αυτοί τα είδωλα.
    Το θέμα είναι πως οι ίδιοι δεν το παραδέχονται και αφορίζουν τους αρχαίους ΕΛΛΗΝΕΣ για πράγματα που κάνουν και οι ίδιοι εδώ και 2000 χρόνια.
    Εσύ πόσο λογικό το βρίσκεις, μετά από 2000 χρόνια να υπάρχουν ακόμα αγράμματες γιαγιούλες και γυναικούλες που σκύβουν και προσκυνούν είδωλα (εικόνες, οστά, ζώνες κλπ) για να γλυτώσουν από τα δαιμόνια και όταν ακούν για ειδωλολάτρες να φτύνουν το κόρφο τους?

    Μου αρέσει!

   3. Ἄννα
    οἱ γιαγιοῦλες καὶ οἱ κυροῦλες πάντα θὰ υπάρχουν ἀκόμη καὶ ἄν ἡ Παιδεία φθάση σὲ πολύ ὑψηλά ἐπίπεδα.
    Γιατὶ δὲν εἶναι ὅλοι ἐπιδεκτικοὶ μαθήσεως.

    Δὲν εἶμαι ἀντίθετη στὸ νά προσκυνοῦν εἰκόνες ἤ ἀγάλματα οἱ πιστοί ἄν αὐτό τοὺς κάνη νὰ αἰσθάνονται πώς κάποιο ἀνώτερο ὄν, τούς προστατεύει.

    Ἔχεις δίκιο,ἔγραψες ἄθρησκη καί ὄχι ἄθεη.

    Καί πάλι ὅμως,κρίνεις τοὺς θρησκευόμενους ,οὖσα ἄθρησκη;

    Ἄν καί ἀπό αὐτά πού ἔγραψες μᾶλλον συμπάθεια στὴν ἀρχαία Θρησκεία ἔχεις.

    Δὲν σέ κατακρίνω γι᾿αὐτό.
    Δέν μέ ἐνδιαφέρει ποῦ πιστεύει ὁ καθένας ἀρκεῖ νὰ μήν θίγη τὴν δική μου πίστι.

    Μου αρέσει!

  2. Οι ιδιοι οι θρησκοληπτοι που μας το παιζουν ελληνες πατριωτες , ποσο μισουν τον αρχαιο πολιτισμο φαινονται απο τα γραφομενα τους
   Ο φιλολογος ηταν παντελως ασχετος και μισελληνας
   Σε λιγο θα βγαλει σκαρτο τον αρχαιο πολιτισμο…

   Περι ειδωλολατρειας τι να πουμε , ειπε ο γιαδαρος τον πειτενο κεφαλα

   http://www.sporeas.com/thriskeutiki_mpoha_kai_dusodia.htm

   Ιδου που μπορει να φτασει ο πνευματικος μεσαιωνας και η καθυστερηση του ανθρωπινου πνευματος απο την ΘΡΗΣΚΕΙΑ
   Απο κει και περα τα λογια περιττευουν , αν ζουσαν οι αρχαιοι θα τραβουσαν τα μαλλια τους

   Μου αρέσει!

 7. 1. Ο Θεός πατήρ ας τον ονομάσομε Χάος, πρώτον Aιτιον, το Εν, το Πάν
  2. Οι υιοί θεοί αυτού, όπως ΖΕYΣ, Ιάσων Χριστός, Ουρανός, Κρόνος
  3. Οι υιοί θεοί των υιών θεών, όπως Απόλλων( Ιάσων Χριστός), Άδης
  4. Αρχάγγελοι
  5. Άγγελοι
  6. Aγαθοδαιμονες
  7. Kακοδαίμονες.
  8. Άνθρωποι φωτός
  9. Άνθρωποι σκότους.

  Πάμε λοιπόν πίσω στην ελληνική μυθολογία για να φέρομαι στην ανάμνηση μας την τιτανομαχία, γιγαντομαχία και άτλαντομαχία, που ήταν τουλάχιστον πλανητικοί πόλεμοι οι παγκοσμιου πόλεμοι, όπως τους αποκαλούμε σήμερα. Eίναι γνωστόν από την μυθολογία, ότι πολέμησαν οι θεοί των Eλλήνων και τους κέρδισαν, που σημαίνει ότι οι αντίπαλοι τιτάνες , γίγαντες, άτλαντες ήταν τόσο πανίσχυρες οντότητες ( ας πούμε αρχηγοί ηπείρων η πανίσχυρων κρατών τις εποχή των) που μονο θεοί μπορούσαν να τους νικήσουν. Πόλεμοι των υιών του σκοτεινού θεού Κρόνου, Τιτάνων, Γιγάντων, Ατλάντων κατά των υιών του ΖΕYΣ θεών και Ελλήνων.

  Έχουμε τρις αντίστοιχες πλανητικές καταστροφές στην μυθολογία, του Ογύγου, του Κέκροπα και του Δευκαλίωνα, καθότι πλανητικοί πόλεμοι επιφέρουν και πλανητικές καταστροφές. Ο επερχόμενος πλανητικός πόλεμος τι καταστροφή θα επιφέρει άραγε; ίσως να μην απομείνει ζωή σε αυτόν τον πλανήτη γαία.

  Αυτή η μυθολογική αντιπαλότητα που έχει το αίτιο τις στον πνευματικό κόσμο, δεν ήταν μονο αλλα εξακολουθεί να είναι. Με λίγα λόγια ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτε από τότε μέχρι σήμερα. Μάχες κερδήθηκαν και μάχες χάθηκαν, αλλα ο πόλεμος φαίνεται δεν τελειωσε. Ίσως τελειώσει επί των ημερών μας.

  Ας εξετάσουμε λοιπόν τα γεγονότα με τον Ιάσων Χριστό και τον χριστιανισμό στα πλαίσια αυτής τις διαχρονικής αντιπαλότητας και ας δούμε από αυτήν την οπτική γωνια τα διαδραματισθέντα τώρα και 2 χιλιάδες χρονια.

  Λέτε το κρόνιο ιερατείο, Εβραίων, Ρωμαίων, Δωδωναίων, την εποχή Ιάσονος Χριστού να μην αναγνώρισε ποιος ήταν ο Ιάσων Χριστός; λέτε οι Εβραίοι να έσφαλαν, όταν απέρριψαν τον Ιάσων Χριστόν ως τον αναμενόμενο Μεσσία τους;

  Όχι δεν έσφαλαν, γνώριζαν πολύ καλά ποιος ήταν ο Ιάσων και γιατί ήρθε στον πλανήτη μας, όπως και γνώριζαν πολύ καλά ποιον αυτοί μέχρι σήμερα περιμένουν.

  Θα έχετε διαπιστώσει, διαβάζοντας η συμμετασχόντας στην αντιπαράθεση ιουδεοχριστιανων κατά πιστών τις ελληνικής εθνικής θρησκείας, ότι χρησιμοποιούν δυο κυρια επιχειρήματα αντιπαράθεσης.

  Οι με ιουδεοχριστιανοι αποκαλούν του εθνικούς ειδωλολάτρες η δε εθνικοί τους χριστιανούς εβραιοδουλους και εξιουδαισμενα χαζοκούτια.

  Και τα δυο επιχειρήματα είναι κατασκευασμένα και ψευδη. Ναι μεν οι χριστιανοί είναι θύματα μιας ιστορικής πλεκτάνης και απάτης και οι νεοπαγανιστές μπορεί να είναι και ειδωλολάτρες. Οι έλληνες δεν υπήρξαν όμως ποτε ειδωλολάτρες και οι Έλληνες καλά κάνουν και τιμούν , σέβονται και αγαπούν τον Ιάσονα χριστό και την Μητέρα του Παναγια Μαρία, έχοντας τους αναγνωρίσει συνειδητά η ασυνείδητα ως δικούς τους και αίμα τους. Τους απομένει να αποτινάξουν τον ιουδαιοχριστιανισμό που ήταν και είναι μια κατασκευασμένη απάτη και τους διαφθείρει

  Οι έλληνες, από την μυθολογική εποχή, που κάποιοι την ανάγουν έως και το 100 χιλιάδες προ χριστού, δεν υπήρξαν ποτε ειδωλολάτρες. Ρωτήστε αυτούς που χρησιμοποιούν αυτήν την κατηγορια η επιχείρημα να σας εξηγήσουν την είναι ειδωλολατρία. Δεν γνωρίζουν.

  Ο ιουδεοχριστιανισμος είναι η μεγαλύτερη απάτη τις ιστορίας, όπως και ο Ισλαμισμός. Είναι δυο παραγωγες θρησκείες από τον ιουδαϊσμό, τις οποιες κατασκεύασε το κρόνιο ιουδαϊκό και ρωμαϊκό ιερατείο με τους Έλληνες δωδωναίους ( Εβραίοι ) στα πλαίσια του διαχρονικού πολεμου Ελλήνων κατά Ατλάντων των υιών του ΖΕYΣ κατά των υιών του κρόνου.

  Ένας Εβραίος Ιησούς Χριστός η Γιεχόσουα η όπως αλλιώς τον ονομάζουν δεν υπήρξε ποτε και δεν περιπάτησε ποτε πάνω στην γη. Πρόκειται για ένα φαντασιακό πρόσωπο, η εφεύρεση του όπου ήταν αναγκαία, όπως συμβαίνει στα μυθιστορήματα, για να δημιουργηθεί το μυθιστόρημα του ιουδαιοχριστιανισμού.

  Αυτό το μυθιστόρημα τους ήταν χρήσιμο ως νοητικό και ψυχολογικό όπλο στον διαχρονικό πόλεμο Ελλήνων Του ΖΕYΣ κατά Ατλάντων του κρόνου. Επιβλήθηκε στην ροήν των αιώνων και με την βία, γιατί με αυτό το μυθιστόρημα γινόταν οι άνθρωποι χειραγωγήσιμοι και υποχείρια.

  Μου αρέσει!

 8. Εγώ ένα ξέρω βρε παιδιά. Δεν υπάρχει κανείς θεός παρά μόνο μέσα στο μυαλό μας. Κι αν υπάρχει, δεν είναι έτσι όπως εμείς θα τον θέλαμε. Έναν πάτερα που προστατεύει τους αδύναμους και αδικημένους αποδίδοντας δικαιοσύνη, όπως θα έκανε ο κάθε σωστός γονιός.
  Αυτή η φρικτή τροφική αλυσίδα που λέγεται δημιουργία, τον μόνο νόμο που αναγνωρίζει είναι το νόμο του ισχυρότερου. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο. Οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία μέσα σε αυτή.
  Αν δεν κάνουμε μόνοι μας κάτι για τον εαυτό μας δεν μας σώζει κανένας θεός.
  Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι να βρούμε μια λύση να πάψει η εκμετάλλευση των ζωών μας από τους ισχυρότερους.
  Δεν μπορεί να μας υποβάλουν σε πτώχευση, πείνα και αφανισμό όποτε τους γουστάρει. Κάτι πρέπει να αλλάξει.
  Πως όμως να γίνει αυτό όταν μας έχουν τεμαχίσει σε ομάδες, θρησκείες, κόμματα, χρώματα… ? Κι όμως κάτι θα μπορούμε να κάνουμε. Κάτι διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό από το να τσακωνόμαστε. Κάτι, αλλά τι….?

  Μου αρέσει!

  1. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 (με αποτέλεσμα την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού) δεν εμφανίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία. Μα ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων διεργασιών σε ιδεολογικό και οικονομικό επίπεδο.
   Από το 1814 ξεκίνησε με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας όχι στον Ελλαδικό χώρο μα στη μακρινή Οδησσό από απλούς ανθρώπους του λαού που διψούσαν για μιαν ελεύθερη πατρίδα, και μακριά από εθνοσωτήρες της τότε ελίτ που μόνο να προδώσουν θα μπορούσαν…
   Ο Θεός δεν είναι μόνο στό μυαλό μας, όμως εφόσον «τα πάντα εν σοφία εποίησε», μας έδωσε και το μυαλό, (εργαλείο που συνήθως χρησιμοποιούμε πολύ λίγο ως καθόλου) και την καρδιά, και ο ίδιος μας έδειξε την αγάπη προς αλλήλους ως εαυτόν…
   Αν εμείς δεν το εννοούμε μα την ΑΓΑΠΗ την κρατάμε μόνο για το ΤΟΜΑΡΙ μας και το ΧΡΗΜΑ, σ’ αυτό ο Θεός ουδεμία φέρει…
   Απλά πράματα…!

   Μου αρέσει!

  2. Άννα

   …………………………………………………………………………………………………….
   Στην πορεία για την οικουμενικότητα, στα πλαίσια της επανελλήνησής μας θα πρέπει να αναπτύξομε το βασικό χαρακτηριστικό ΜΑΣ δηλαδή του Έλληνα, της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
   Γι’ αυτό έκανα και την αναπαραγωγή του πιό πάνω άρθρου “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.
   Θα πρέπει να μάθουν και να ζουν με αγάπη και αρμονία οι φυλετικά έλληνες μουσουλμάνοι του ανατολικού Αιγαίου με τους φυλετικά έλληνες χριστιανούς του δυτικού Αιγαίου..
   Φυσικά το ίδιο θα πρέπει να φροντίσουμε και για το πλησίασμα των διαφόρων χριστιανικών δογμάτων που ανήκουν οι Έλληνες.

   ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
   ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

   ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ………….

   ΥΣ. Άν θέλεις ρίξε μιά ματιά στον διάλογό μου με τον Αριστόδημο στο σημείο 30.
   Εκεί κάνω και μιά αναπαραγωγή του άρθρου “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”, που δημοσίευσε η ΟΛΥΜΠΙΑ
   Επίσης στην αναφορά που κάνω για το τι σημαίνει ΕΛΛΗΝ

   Μου αρέσει!

 9. «Οι αρχαιόπληκτοι νεοπαγανιστές ΄΄Ελληνες΄΄ ,προιόντα του εκβαρβαρισμένου ελληνισμού, εξευτελίζοντε στα μάτια του ζάλισμένου από την πολυετή προπαγάνδα νεοέλληνα, στην προσπάθεια τους να ΄΄διαφημίσουν΄΄, το ΄΄ελληνικό πνεύμα΄΄.

  Αυτούς τους ΄΄έλληνες΄΄επετίμησαν σκληρά, ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,ο Μέγας Βασίλειος,ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και πολλοί άλλοι Πατέρες που διαπίστωσαν την ζημιά που επέφερε η μολυσμένη τους διάνοια στους χωρίς πνευματικά αντισώματα ,συμπατριώτες μας.»

  Το παραπάνω τμήμα στο τέλος του άρθρου, ανακουφίζει πιστεύω όσους κάπου αμφέβαλαν γιά το γνήσιον της ελληνικότητας τών μεγάλων πατέρων τής ορθοδοξίας, που από σπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας τών εχθρών του Έθνους, που θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν, κατά καιρούς σπέρνουν διάφορα παραμύθια όπως: «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» κλπ.

  Ήταν ένα άρθρο πολύ καλά τοποθετημένο, που λύνει πολλές παρεξηγήσεις και αμφιβολίες πιστεύω για όσους δε γνώριζαν, ότι ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ = ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, άρα: Το ίδιο και το αυτό…

  Μπράβο στόν Οδυσσέα Ντάκουλα, μά και σε πολλούς αναγνώστες σχολιαστές, όπως OMOGENIS/PATRIOTIS, Iconology2009, Perseasellanios και άλλους που με τα σχόλιά τους βοηθούν ακόμη περισσότερο τον αναγνώστη, να σχηματίσει την πιό ορθή γνώμη και άποψη…!

  Μου αρέσει!

  1. Τώρα κατάλαβα γιατί ο Παπαδόπουλος της χούντας μίλαγε για την Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών. Εβαζε κι αυτός με το Γύψο «πνευματικά αντισώματα» για να μη μολύνονται οι Ελληνες από «μολυσμένες» αρχές όπως Δικαιώματα, Ελεγχος, Εκλογές κ.α.
   Το ίδιο και οι Μεγάλοι Ανθέλληνες Πατέρες έβριζαν πατόκορφα τους Ελληνες Φιλόσοφους και Επιστήμονες για να δημιουργήσουν «Πνευματικά Αντισώματα» στο κοπάδι τους έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από «Μολυσμένες Διάνοιες» όπως οι Δημόκριτος, Αρίσταρχος, Μέτωνας, Πυθαγόρας, Ευκλείδης, Ιπποκράτης, Ερατοσθένης, Ηρωνας κ.α.
   Για να μείνει η Γή Επίπεδη και Ακίνητη επί 1000 χρόνια και οι ΔΟΥΛΟΙ του Θεού, δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι να προσκυνούν σκυφτοί έναν σκληρό, μισαλλόδοξο, μικροπρεπή και γκαφατζή Γιαχβέ.

   Μου αρέσει!

   1. Έχεις δίκιο αλλά είσαι μπερδεμένος λέει ο ΧΑΟΣ.
    Πως ένας μπερδεμένος έχει δίκιο σε αυτήν την περίπτωση?
    Τι μπέρδεμα μπορεί να προκαλέσει όλη η ξεκάθαρη αλήθεια που λέει ο Μανώλης Σ??
    Μα τι έχουν πάθει οι άνθρωποι ? Μάγια τους έχουν κάνει οι Εβραίοι Σιωνιστές Ιουδαίοι δεν ξέρω ποιοι…που δεν βλέπουν μπροστά τους?
    θησαυρίζουν τους εκπροσώπους του θεού τους με το να λατρεύουν ξύλα , πτώματα και σχοινιά. Μισούν τους προγόνους τους και όσους τολμήσουν να τους τιμήσουν,
    . Συκοφαντούν τους προγόνους τους λέγοντας ότι οι Ελληνες που ήταν μπροστά στο πολιτισμό και τις επιστήμες, χιλιάδες
    χρόνια πριν, λάτρευαν τις άψυχες πέτρες, τα αγάλματα. !!!!!
    Κοιμάστε ήσυχοι βρε παιδιά όταν τα σκέφτεστε αυτά?
    Αλήθεια πιστεύετε πως άφησαν τις καμήλες τους και ήρθαν εδώ, οι άπλυτοι Εβραίοι από την έρημο, με τις μαντίλες στο κεφάλι, να διδάξουν πολιτισμό, αγάπη, και το ποιος είναι ο αληθινός θεός τους… Ελληνες, τους Δημόκριτος, Αρίσταρχος, Μέτωνας, Πυθαγόρας, Ευκλείδης, Ιπποκράτης, Ερατοσθένης, Ηρωνας κ.α.?
    Λίγη λογική σε φυσιολογικά επίπεδα θέλει για να καταλάβει κανείς πως το μόνο που περνάει ο χριστιανισμός, δεν είναι τίποτε άλλο από τον σκοταδισμό !
    Λίγη απλή λογική και ειλικρίνεια. Τίποτε άλλο.

    Μου αρέσει!

 10. Ευχαριστώ για την ευφυή κατανόηση τις. Έχω έλλειψη χρόνου πράγματι, όχι μονο λόγο επαγγελαμτικών λόγων, αλλα κυρίως γιατί, πέραν από το να γράφω σε διαφορα φόρουμ, ενίοτε και ανορθόγραφα, κύριος διαδικτυακός σκοπός μου είναι να κάνω γνωστη την ιδέαν και το σκοπό

  Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  και

  ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  Προς το παρόν αφήνω έκαστον να ερμηνεύσει αυτά κατά το δοκούν.

  Ο (ΖΗΝ) ΖΕYΣ ΖΗΝΟΣ …..

  Είναι σημαντικότατο τον θεον πατέρα να τον επικαλούνται οι Έλληνες με το ελληνικό του όνομα για να λάβουν προστασία.

  Λένε, τι ΖΕYΣ τι Αλλάχ τι Iαχοβας, ένας θεός υπάρχει. Υπάρχει ο ένας, αλλα υπάρχουν και οι Θεοί.
  Ο ΖΕYΣ δεν είναι ο Αλλάχ ούτε ο Iαχοβας. Ο ΖΕYΣ είναι ο θεός πατέρας των Ελλήνων.

  Μου αρέσει!

 11. Ελληνισμός και Χριστιανισμός.

  α) Στην τραγωδία του Αισχύλου ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ προλέγεται ότι ο λυτρωτής του Προμηθέα θα είναι Υιός Θεού και Υιός Παρθένου, ο όποιος μάλιστα «παρθενογέννητος ούτος Θεάνθρωπος θα καταλύσει το κράτος των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και τη δύναμη τους» (στίχ. 908 εξ., 920 εξ.). Επισημαίνεται ακόμη σε αποκαλυπτική συζήτηση στην τραγωδία ότι ο Μεσσίας θα έλθει μετά από 13 γενεές. Αν θεωρήσουμε πώς η τραγωδία διδά¬χθηκε περίπου το 430 π.Χ., και ότι μια γενιά υπολογίζεται περίπου σε 30-35 χρόνια, τότε ή προφητεία εκπληρώνεται πράγματι στα χρόνια του Κυρίου Ιησού Χριστού.
  β) Στην ίδια πάντα τραγωδία, ο Ερμής προλέγει στον Προμηθέα ότι δεν θα πάρουν τέλος τα Βάσανα του παρά μόνο όταν φανεί κάποιος θεός ο όποιος με τη θέληση του θα κατέβει στα σκοτεινά βάθη του Άδη για να γίνει ιλαστήριο θύμα και να λυτρώσει τον άνθρωπο (στίχ. 1026 κ.ε.).(εδώ μας αποκαλύπτεται και η φύσης των αρχαίων ΄΄θεών΄΄.
  γ) Στον Πλάτωνα αναμένεται πάσχων δίκαιος σταλμένος από το Θεό, ο όποιος θα εγκαινιάσει περίοδο πνευματικής αφύπνισης, θα είναι μέχρι θανά¬του πιστός στη δικαιοσύνη, πλην όμως θα θεωρηθεί από τους ανθρώπους άδι¬κος, θα υποστεί εξευτελισμούς και ταπεινώσεις, θα δεθεί, θα μαστιγωθεί, θα καθηλωθεί και θα πεθάνει πάνω σε υψηλό ξύλο (Πλάτωνος Πολιτεία Β’, ΙV-V, (3610-362Α). Το κείμενο θυμίζει ιδιαίτερα τον ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΔΟΥΛΟ του ΗΣΑΪΑ (κεφ. 53), όπου εξαγγέλλεται παρόμοια προφητεία.
  δ) Η Ρωμαία Σίβυλλα της Κυμαίας προεφήτευσε: «Θα έλθει ο Υιός του Θεού στην γη και θα φορέσει σάρκα ανθρώπινη, ομοιούμενος με τους θνητούς της γης. Θα φέρει το όνομα του τέσσερα φωνήεντα και δύο σύμφωνα, οκτώ μονά¬δες, οκτώ δεκάδες και οκτώ εκατοντάδες, ήτοι τον αριθμό 888» (προέβλεψε δηλαδή το όνομα ΙΗΣΟΥΣ) (βλ. Εκκλησιαστική Ιστορία Ευσεβίου και 20° τόμο Ελληνικής Πατρολογίας του Κέντρου Πατερικών Εκδόσεων, σελ. 1285-1293).
  «Τον θεό του Ελέους εορτάζει στην πόλη μας ο λαός όχι με θυσίες και σφάγια, αλλά με εγχώρια αγαθά που δεν έχουν αίμα». Θουκυδίδης

  «Τα περιπλανώμενα παιδιά του Ηρακλέους έστησαν το βωμό του Ελέους που τον ανεγνώρισαν ως δέκατο τρίτο θεό και δεν του έκαναν σπονδές με κρασί αλλά με δάκρια». Φιλόστρατος

  Στη φράση ΄΄Θεός του Ελέους΄΄ στο μυαλό του κάθε Ελληνα έρχεται, ο Χριστός, αλλά και η Παναγιά η Ελεούσα.

  ΑΠΟΛΛΩΝ
  «Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα παρακινείτε να κάνουν, πράττετε και σεις. Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής»

  Υπάρχει στα χειρόγραφα:

  α. Vat. Gr., 1198, φ. 65β
  β. Σινά 327, φ.236α
  γ. Διονυσίου 281, φ. 103α
  δ. Σινά 1189, φ. 6β

  Σόλων
  «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».

  Εκτός από τον Άγιο Αθανάσιο (την αποδίδει στον Σόλωνα) και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, υπάρχει στα χειρόγραφα ως προφητεία του Απόλλωνα:

  α. Δοχειαρίου 5, φ. 124α, Σίβυλλα
  β. Σινά 327, φ.235α – 235β, Πλάτων
  γ. Βατοπεδίου 754, φ. 182β, Όμηρος
  δ. Σινά 1189, φ. 7, Χίλων
  ε. Ιβήρων 386, φ. 174β, Πλάτων
  στ. Richard Bentleii Epistola, σελ. 10, Αντίοχος
  ζ. Διονυσίου 281, φφ. 103α – α03β, Πλάτων

  Βίας
  «Αυτός είναι ο όποιος ήλθε από τους ουρανούς, αφού υπέταξε το αθάνατο πυρ της φλογός. Αυτόν τρέμει ο ουρανός, η γη και ή θάλασσα, οι τάρταροι και οι υποχθόνιοι δαίμονες, τρισμακάριος ο ίδιος ο Πατέρας»

  Αποδίδεται από τον Μέγα Αθανάσιο στον Βία αλλά στα άλλα τέσσερα χειρόγραφα που απαντάται αποδίδεται στον Σόλωνα

  α. Vat. Gr., 1198, φ. 66α
  β. Σινά 327, φ.235β, Σόλων
  γ. Διονυσίου 281, φ. 103α, Πλούταρχος
  δ. Διονυσίου 167, φ. 151α , χρ. Χίλων
  ε. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7, Σόλων
  στ. Σινά 1189, φ. 7α, Σόλων
  ζ. Ιβήρων 386, φ. 176α, Σόλων

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

  «Ακάματος φύσις Θεού γεννήσεται ουκ έχουσα αρχήν. Εξ αυτού δε ο πανσθενής ουσιούται Λόγος»

  «Ακατάβλητος φύσις Θεού θα γεννηθεί που δεν έχει αρχήν. Από αυτόν λοιπόν αποκτά ουσία ο παντοδύναμος Λόγος.»

  Υπάρχει στα χειρόγραφα

  α. Σινά 327, φ. 235α.
  β. Vat. Gr. 1198, φ. 66α
  γ. Διονυσίου 281, φ. 103α
  δ. Διονυσίου 167, φ. 151α
  ε. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7
  στ. Ιβήρων 386, φ. 174α

  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
  «Να σέβεσαι τον Θεό και να κατανοείς. Μην ζητείς (να μάθεις) ποίος είναι, και πώς. Διότι ουδέποτε είναι ανύπαρκτος, ως υπάρχοντα λοιπόν να τον σέβεσαι και να τον αντιλαμβάνεσαι. Διότι είναι άσεβης αυτός ο όποιος θέλει σύμφωνα με τον νουν να εξακριβώσει τον Θεό»

  Υπάρχει στα χειρόγραφα

  α. Διονυσίου 281, φ. 103α , Θουκυδίδης
  β. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, Θουκιδίδης
  γ. Ιβήρων 386, φ. 176α, Μένανδρος
  δ. Σινά 1189, φ. 7β, Μένανδρος

  ΠΛΑΤΩΝΑΣ

  «Ο παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα». Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».

  Υπάρχει στα χειρόγραφα

  α. Διονυσίου 167, φ. 151α , Πλάτων
  β. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, Θουκιδίδης
  γ. Ιβήρων 386, φ. 174α, Πλάτων
  δ. Σινά 1189, φ. 7β, Πλάτων
  ε. Διονυσίου 281, φ. 103α, Χίλων
  στ. Richard Bentleii Epistola, σελ. 7 – 8 Θουκυδίδης Πλούταρχος
  ζ. Σινά 327, φ. 235β, Πλούταρχος

  ΕΡΜΗΣ

  «Εάν δεν υπήρχε η πρόνοια του Κυρίου όλων, δεν θα ήθελαν να αποκαλύψουν τον λόγο αυτόν, ούτε εσάς θα τοιαύτη επιθυμία δια να ρωτήσετε αυτά. Διότι δεν είναι δυνατόν εις αμύητους να παραδίδονται τοιαύτα αλλά αφού κατανοήσατε με τον νού ακούσατε. Ένα και μοναδικό ήταν Φανερό, το όποιον προϋπήρχε του νοερού Φωτός• και ήταν αυτά ένωση από του Νου δια του Φωτός και του Πνεύματος.Τα πάντα εξ αυτού και εις αυτόν, αφού κατήλθε εις γόνιμο (φύση) εκ γονίμου (Φύσεως), εις γόνιμο ύδωρ, έγκυον κατέστησε το ύδωρ»

  Υπάρχει στα χειρόγραφα

  α. Vat. Gr. 1198, φ. 66β, 66α
  β. Ιβήρων 386, φ. 173β, 174α
  γ. Κύριλλος, Κατά Ιουλιανού, Ι, 552 Β και Ι, 556 Α
  δ. Διονυσίου 281, φ. 103α
  ε. Μαλάλας, Χρονογραφία, σελ 26
  στ. Σινά 327, φ. 235α

  Λουκιανός (55.13.91): «ο μεν γαρ σταυρός ανδρείας σημείον»

  Ανάξαρχος: «Κάποιος από τους θεούς θα πέση από ανθρώπινο χέρι», «Βεβληθήσεταί τις θεών βροτήσιαι χειρί» Διογένης Λαέρτιος ΙΧ 60.

  Πλάτωνας: Δέχονταν μέγιστο διδάσκαλο ο οποίος θα διδάξει την αλήθεια (Πλ. Αλκιβ. Δεύτ. 31 α)

  Πλούταρχος: Αυτό είναι απo όλα το ύψιστον κανένα αίτιον δεν επινοείται πρωτύτερα . Διότι ο Λόγος είναι από αυτόν και δεν είναι από άλλον ο Λόγος.

  Αντίοχος εκ Κολοφώνος: «Ον απ΄ όλα πνευματικότερον, ένας Νους αν και υπάρχει, από κάθε τι που έχει γεννηθεί πνευματικότερον, Λόγος άφθαρτος είναι Υιός, λάμψις ακτινοβολούσα πνευματικού Πατρός»

  Σωκράτης: Ως άλλος Ησαΐας προφητεύει ότι δια του Θεού μόνο γίνεται ο άνθρωπος να απολυτρωθεί από την αμαρτία

  Ο Gershon Mamlak, ένας διάσημος Εβραίος σιωνιστής πνευματικός, πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι η «παράδοση του Ιησού» είναι ουσιαστικά η απόλυτη επέκταση του αρχαίου Ελληνισμού και έρχεται σε άμεση σύγκρουση με το ρόλο της Ιουδαϊκής θρησκείας «του Εκλεκτού λαού»..

  Πως δέχθηκαν τον Χριστιανισμό Ελληνες και Ιουδαίοι.
  Πάτρα
  Γαλλίων καὶ Παῦλος

  12 Ὅταν ἀνθύπατος τῆς Ἀχαΐας ἦτο ὁ Γαλλίων, ὅλοι οἱ Ἰουδαῖοι ἐπετέθησαν σὰν ἕνας ἄνθρωπος ἐναντίον τοῦ Παύλου καὶ τὸν ἔφεραν εἰς τὸ δικαστικὸν βῆμα
  13 με την κατηγορίαν: «Αυτός πείθει τους ανθρώπους να λατρεύουν τον Θεόν αντίθετα προς τον νόμον».
  14 Ἐνῷ δὲ ὁ Παῦλος ἐπρόκειτο νὰ ἀρχίσῃ νὰ μιλῇ, εἶπε ὁ Γαλλίων εἰς τοὺς Ἰουδαίους, «Ἐὰν ἐπρόκειτο διὰ κάποιο ἀδίκημα ἢ ἔγκλημα, τότε φυσικὰ θὰ σᾶς ἐδεχόμουν, ὦ Ἰουδαῖοι,
  15 ἐὰν ὅμως εἶναι ζήτημα λέξεων καὶ ὀνομάτων καὶ τοῦ δικοῦ σας νόμου, ἐξετάσατέ το σεῖς οἱ ἴδιοι· ἐγὼ δὲν θέλω νὰ εἶμαι δικαστὴς ἐπὶ αὐτῶν τῶν πραγμάτων.
  16 Καὶ τοὺς ἔδιωξε ἀπὸ τὸ βῆμα.
  17 Τότε όλοι οι Ελληνες έπιασαν τον Σωσθένην τον αρχισυνάγωγον και τον κτυπούσαν εμπρός είς το βίωμα, κα ο Γαλλίων έμεινε τελείως αδιάφορος.

  Κόρινθος
  5 Ὅταν ὁ Σίλας καὶ ὁ Τιμόθεος κατέβηκαν ἀπὸ τὴν Μακεδονίαν, ὁ Παῦλος ἀφωσιώθηκε ἐξ ὁλοκλήρου εἰς τὸ κήρυγμα, διακηρύττων εἰς τοὺς Ἰουδαίους ὅτι ὁ Ἰησοῦς εἶναι ὁ Μεσσίας.
  6 Ἀλλ’ ὅταν αὐτοὶ ἐντετάσσοντο καὶ τὸν ἔβριζαν, ἐτίναξε τὰ ἐνδύματά του καὶ τοὺς εἶπε, «Τὸ αἷμα σας ἂς ἔλθῃ εἰς τὰ κεφάλια σας, ἐγὼ εἶμαι ἀθῶος· ἀπὸ τώρα θὰ πηγαίνω εἰς τοὺς ἐθνικούς».
  7 Καὶ ἔφυγε ἀπὸ ἐκεῖ καὶ ἐπῆγε εἰς τὸ σπίτι κάποιου ποὺ ὠνομάζετο Ἰοῦστος, ὁ ὁποῖος ἦτο θεοσεβὴς καὶ τὸ σπίτι του ἦτο παραπλεύρως τῆς συναγωγῆς.
  8 Ὁ Κρίσπος ὁ ἀρχισυνάγωγος ἐπίστεψε εἰς τὸν Κύριον μὲ ὅλους τοὺς οἰκιακούς του καὶ πολλοὶ ἀπὸ τοὺς Κορινθίους, ὅταν ἄκουαν, ἐπίστευαν καὶ ἐβαπτίζοντο.
  9 Μίαν νύχτα εἶπε ὁ Κύριος δι’ ὁράματος εἰς τὸν Παῦλον, «Μὴ φοβᾶσαι, ἀλλὰ νὰ μιλᾶς καὶ νὰ μὴ σιωπήσῃς, διότι ἐγὼ εἶμαι μαζί σου.
  10 Καὶ κανεὶς δὲν θὰ βάλῃ ἐπάνω σου χέρι διὰ νὰ σὲ κακοποιήσῃ, διότι ἔχω πολὺν λαὸν εἰς τὴν πόλιν αὐτήν».

  Μ.Ασία

  Πρ.Απ.13.47 Διότι ἔτσι μᾶς διέταξε ὁ Κύριος: Σὲ ἔχω θέσει νὰ εἶσαι φῶς εἰς τὰ ἔθνη, νὰ εἶσαι τὸ μέσον σωτηρίας μέχρις ἐσχάτων τῆς γῆς».
  48 Ὅταν ἄκουσαν αὐτὰ οἱ ἐθνικοί, εχάρησαν καὶ ἐδέχθησαν τὸν λόγον τοῦ Κυρίου καὶ ἐπίστεψαν ὅσοι εἶχαν ταχθῆ εἰς ζωὴν αἰώνιον,
  49 ὁ δὲ λόγος τοῦ Θεοῦ διεδίδετο σ’ ὅλην τὴν χώραν.
  50 Ἀλ’ οἱ Ἰουδαῖοι παρεκίνησαν τὰς εὐσεβεῖς γυναῖκας καὶ τὰς γυναῖκας καλῆς τάξεως καὶ τοὺς προὔχοντας τῆς πόλεως καὶ ἤγειραν διωγμὸν ἐναντίον τοῦ Παύλου καὶ τοῦ Βαρνάβα καὶ τοὺς ἔδιωξαν ἔξω ἀπὸ τὰ ὅριά τους.
  Ικόνιο

  Πρ.Απ.14.47 1 Εἰς τὸ Ἰκόνιον παρομοίως ἐμπῆκαν εἰς τὴν συναγωγὴν τῶν Ἰουδαίων καὶ μίλησαν μὲ τέτοιον τρόπον ὥστε μεγάλο πλῆθος ἀπὸ Ἰουδαίους καὶ Ἕλληνας ἐπίστεψαν.
  2 Οἱ Ἰουδαῖοι ὅμως ποὺ δὲν ἐπείθοντο, ξεσήκωσαν τοὺς ἐθνικοὺς καὶ ἐδηλητηρίασαν τὰς σκέψεις των κατὰ τῶν ἀδελφῶν.
  3 Ὁ Παῦλος καὶ ὁ Βαρνάβας ἔμειναν ἐκεῖ καὶ μιλοῦσαν μὲ θάρρος ἐμπιστευόμενοι εἰς τὸν Κύριον, ὁ ὁποῖος ἐπιβεβαίωνε τὸν λόγον τῆς χάριτός του μὲ τὰ θαύματα καὶ τὰ τέρατα ποὺ ἐγίνοντο διὰ τῶν χειρῶν των.
  19 Ἦλθαν ὅμως ἀπὸ τὴν Ἀντιόχειαν καὶ τὸ Ἰκόνιον Ἰουδαῖοι, οἱ ὁποῖοι ἀφοῦ ἔπεισαν τὰ πλήθη καὶ ἐλιθοβόλησαν τὸν Παῦλον, τὸν ἔσυραν ἔξω ἀπὸ τὴν πόλιν, ἐπειδὴ ἐνόμισαν ὅτι εἶχε πεθάνει.
  20 αλλ’ όταν οι μαθητας τον περικύκλωσαν, εσηκώθηκε και μπήκε εις την πόλιν, και την επομένην ημέραν εφυγε μαζί με τον Βαρνάβαν δια την Δέρβην.

  Θεσσαλονίκη
  Πρ.Απ.15. 4 Μερικοί απ’ αυτούς, απείσθησαν και προσεκολλήθησαν εις την Παῦλον καὶ τὸν Σίλαν καὶ ἐπίσης μεγάλος ἀριθμὸς ἀπὸ θεοσεβεῖς Ἕλληνας καὶ πολλὰς γυναῖκας καλῆς κοινωνικῆς τάξεως.
  5 Ἀλλ’ οἱ Ἰουδαῖοι ἐκεῖνοι ποὺ δὲν ἐπείθοντο ἐζηλοτύπησαν· ἐπῆραν μερικοὺς χυδαίους ἀνθρώπους ἀπὸ τὴν ἀγοράν, καὶ ἀφοῦ ὠργάνωσαν ὀχλαγωγίαν, ἐθορυβοῦσαν εἰς τὴν πόλιν, ἦλθαν εἰς τὸ σπίτι τοῦ Ἰάσωνος καὶ τοὺς ἐζητοῦσαν διὰ νὰ τοὺς ὁδηγήσουν εἰς τὴν συνέλευσιν τῆς πόλεως.

  12 Πολλοὶ ἀπ’ αὐτοὺς ἐπίστεψαν καὶ ἐπίσης ἀπὸ τὰς Ἑλληνίδας γυναῖκας τῆς καλῆς τάξεως καὶ ἀπὸ τοὺς ἄνδρας ὄχι ὀλίγοι.
  13 Μόλις ἔμαθαν οἱ Ἰουδαῖοι τῆς Θεσσαλονίκης ὅτι καὶ εἰς τὴν Βέροιαν ἐκηρύχθηκε ὑπὸ τοῦ Παύλου ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ, ἦλθαν καὶ ἐκεῖ διὰ νὰ ξεσηκώσουν τὸν ὄχλον.

  ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ?
  Ποιος είναι ο βωμός του Ελέους (στο Μοναστηράκι)δίπλα στον βωμό των 12 θεών και ποιά η σχέση
  του με τον Ναό του Αγνώστου Θεού?
  Την Παρασκευή 15/4/2011 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την μη κατάχωση του Βωμού και η Δικαστική Απόφαση ήταν «Μη κατάχωση και ανάδειξη του ΒΩΜΟΥ, όπως ήταν στις 12/4/2011».

  Ὁμιλία τοῦ Παύλου ἐπὶ τοῦ Ἀρείου Πάγου

  22 Τότε ὁ Παῦλος ἐστάθηκε εἰς τὸ μέσον τοῦ Ἀρείου Πάγου καὶ εἶπε, «Ἄνδρες Ἀθηναῖοι, βλέπω ὅτι εἶσθε ἀπὸ πάσης ἀπόψεως πολὺ θρῆσκοι.
  23 Διότι καθὼς περνοῦσα καὶ ἐκύτταζα τὰ ἱερά σας, εὑρῆκα καὶ ἕνα βωμόν, εἰς τὸν ὁποῖον ὑπῆρχε ἐπιγραφὴ, «Εἰς τὸν ἄγνωστον Θεόν». Αὐτὸν λοιπὸν ποὺ λατρεύετε, χωρὶς νὰ τὸν ξέρετε, αὐτὸς ἐγὼ σᾶς κηρύττω.
  24 Ὁ Θεὸς ποὺ ἐδημιούργησε τὸν κόσμον καὶ ὅλα ὅσα εἶναι εἰς τὸν κόσμον, καὶ ὁ ὁποῖος εἶναι Κύριος οὐρανοῦ καὶ γῆς, δὲν κατοικεῖ σὲ ναοὺς κατασκευασμένους ἀπὸ χέρια ἀνθρώπων,
  25 οὔτε ἐξυπηρετεῖται ἀπὸ χέρια ἀνθρώπων σὰν νὰ εἶχε ἀνάγκην ἀπὸ κάτι, αὐτὸς ποὺ δίνει εἰς ὅλους ζωὴν καὶ πνοὴν καὶ γενικῶς ὅλα.
  26 Εδημιούργησε ολόκληρον το ανθρώπινον γένος από ένα αίμα δια να κατοικεί εις όλην την γην, αφοού όρισε ορισμένας εποχάς και τα ορόσημα της κατοικίας των,
  27 διὰ νὰ ζητοῦν τὸν Κύριον μήπως τὸν ψηλαφήσουν καὶ τὸν βροῦν, ἂν καὶ δὲν εἶναι μακρυὰ ἀπὸ καθένα ἀπὸ μᾶς.
  28 Διότι μέσα σ’ αὐτὸν ζοῦμε καὶ κινούμεθα καὶ ὑπάρχομεν, καθὼς καὶ μερικοὶ ἐκ τῶν ποιητῶν σας ἔχουν πῆ, «Εἴμεθα καὶ γένος του».
  29 Αφου λοιπόν είμεθα γένος του Θεού, δεν πρέπει να νομίζωμεν ότι η θεότης μοιάζει με χρυσόν η άργυρον η λίθον, σκαλιστόν εργον τέχνης και ανθρώπινης συλλήψεως.

  Αραγε η ύβρις,η ταραχή και οι τυποποιημένες φράσεις που στερούντε έρευνας είναι ελληνικά στοιχεία του δια-λόγου και της συ(ν)ζητησεως η της σιωνιστικής αντιπαραθέσεως που εξυπξρετεί το ψεύδος?

  Μου αρέσει!

  1. Α, ρε Οδυσσέα κρίμα το όνομα σου! Ιδρωσες, λαχάνιασες για να μας πεις ότι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός που δημιούργησε τις σημερινές προοδευτικές αξίες και θεσμούς, ο πολιτισμός της Ερευνας, της Αμφισβήτησης, των Επιστημών και της Ανεξιθρησκείας, περίμενε με αδημονία την έλευση κάποιου θαυματοποιού θεού για να τον σώσει!!! Από τι άραγε;
   Από τη Γνώση που ήταν επικίνδυνη; Από τη Γη που περιστρεφόταν επικίνδυνα και αυτή γύρω από τον Ηλιο και έπρεπε να μείνει Ακίνητη; Από τα βιβλία των Φιλοσόφων; Από τις ελευθερόφρονες Σχολές; Από το Κάλλος, την Αρμονία, τον Ερωτα, τον Αθλητισμό;
   Και τελικά τι έγινε με την ανακάλυψη αυτού του θαυματοποιού ανάμεσα στους νομάδες της ανατολής; Η θρησκεία που έστησε πάνω του ο Παύλος έσωσε τον κόσμο; Η περίφημη σωτηρία του ανθρώπου πραγματοποιήθηκε; Οχι φυσικά!
   Απλώς η πρόοδος καθυστέρησε κάπου 1000 χρόνια και η ανθρωπότητα βυθίστηκε σε γενοκτονίες, θρησκευτικούς πολέμους, μουζαχεντίν και φανατισμούς, δεισιδαιμονίες, θρησκοληψίες, μοναστήρια, σφαγές σταυροφόρων, Ιερές Εξετάσεις, Αούτο ντα Φέ, κυνήγια μαγισσών κ.α.
   Δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν υπήρξε ένα Σχέδιο Σωτηρίας από κάποιον Θεό με την…»αποστολή του Γιου του» στη Γή, το σχέδιο αυτό όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς αλλά προξένησε πρόσθετα δεινά στον άνθρωπο. Αρα ο θεός αυτός όχι μόνο δεν είναι Παντοδύναμος αλλά είναι Γκαφατζής επικίνδυνος.
   Με λίγα λόγια όλες αυτές οι εξ Εβραίων πορευόμενες αφέλειες αποτελούν τη μεγαλύτερη ΒΡΙΣΙΑ για την όποια έννοια του Θείου υπάρχει στο Σύμπαν. Οπως άλλωστε ΒΡΙΣΙΑ προς το Θείο είναι και η εικόνα του Σκληρού, Εκδικητικού, Ρατσιστή, Μικροπρεπούς και Αδαούς Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης των Εβραίων . Τώρα γιατί αυτή η Π.Διαθήκη κόλλησε σαν στρείδι στις αγαθές διδασκαλίες του άμοιρου ευθυνών Ιησού, αυτό σκέψου και βρες το μόνος σου.
   Φιλικά ΜΑΝΩΛΗΣ

   Μου αρέσει!

   1. Φίλε Μανώλης Σ.

    σου επαναλαμβάνω τα πιό κάτω
    Στην πορεία για την οικουμενικότητα, στα πλαίσια της επανελλήνησής μας θα πρέπει να αναπτύξομε το βασικό χαρακτηριστικό ΜΑΣ δηλαδή του Έλληνα, της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
    Γι’ αυτό έκανα και την αναπαραγωγή του πιό πάνω άρθρου “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.
    Θα πρέπει να μάθουν και να ζουν με αγάπη και αρμονία οι φυλετικά έλληνες μουσουλμάνοι του ανατολικού Αιγαίου με τους φυλετικά έλληνες χριστιανούς του δυτικού Αιγαίου..
    Φυσικά το ίδιο θα πρέπει να φροντίσουμε και για το πλησίασμα των διαφόρων χριστιανικών δογμάτων που ανήκουν οι Έλληνες.

    ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ………….

    ΥΣ. Άν θέλεις ρίξε μιά ματιά στον διάλογό μου με τον Αριστόδημο στο σημείο 30.
    Εκεί κάνω και μιά αναπαραγωγή του άρθρου “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”, που δημοσίευσε η ΟΛΥΜΠΙΑ

    Μου αρέσει!

   2. Φίλε Μανώλης Σ.
    στο αφιερώνω

    ΕΛΛΗΝ

    1. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    Η Ελληνική γλώσσα είναι δεινή και όπως φαίνεται εξ ορισμού ως ΠΟΛΙτης δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούμαι και άρα να μην μ’ ενδιαφέρει η ΠΟΛΙτική.

    2. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

    Το περίεργο εδώ δεν ακούγεται το ότι σαν πολίτη μ’ ενδιαφέρει η φιλοσοφία … αλλά το ότι μπορεί ίσως ν’ ακούγεται “κάπως περίεργο” το … σαν πολίτης που τείνει να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Εδώ οφείλω ορισμένες εξηγήσεις.

    α) Σπαρτιάτη, Βολιώτη, Χιώτη,Σερραίο,…. μπορείται να με αποκαλείτε

    β) Μακεδόνα, Κρητικό, Επτανήσιο,Κύπριο, …… επίσης

    γ) Εβραίο, Χριστιανό, Βουδιστή, …… βεβαίως επίσης

    δ) ακόμα και Δωριαία, Αχαιό, …. μπορείται να με αποκαλείτε

    Ε Λ Λ Η Ν Α όμως ΟΧΙ και όχι ότι δέν θάθελα (…. ΘΑ ΗΘΕΛΑ και πολύ μάλιστα). Δεν θάθελα για τους πιο κάτω λόγους.

    Στην χώρα μου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αποκτήσω ποτέ την “ημετέρα παιδεία”.

    Με δρομολογήσατε για

    Χριστιανό και με βαπτίσατε και ΑΥΤΗ την παιδεία μου δώσατε μέσω του σχολείου (ανήκει στο υπ. παιδείας & θρησκευμάτων), της εκκλησίας, των κατηχητικών, της “παράδοσης αλλά ποιάς παράδοσης, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?” …….καθώς επίσης για Μουσουλμάνο, Εβραίο κλπ

    Με δρομολογήσατε για

    Κομμουνιστή, Φασίστα, Σοσιαλιστή, Αναρχικό, Δεξιό, Κεντρώο, Αριστερό χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ………

    Με δρομολογήσατε για

    ………………..

    Με δρομολογήσατε για

    ………………..

    ΔΕΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Α

    ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΑΤΕ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΩΤΙΝΟ, …. ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,…….

    3. …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.

    Μου αρέσει!

   3. Φίλε Μανώλης Σ.

    για τον ΕΛΛΗΝΑ μιλάω και σαν Έλληνας υποθέτω να μην είναι ο θεός…. “ΦΑΝΑΤΙΚΌΣ” ΘΡΗΣΚΌΛΗΠΤΟΣ που να προκρίνει κάποια θρησκεία σε βάρος κάποιας άλλης, επέτρεψέ μου σαν Έλληνας να το φιλοσοφώ και να ψάχνομαι, επί πλέον πιό κάτω σου παραθέτω κάποιους προβληματισμούς

    . …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.
    Ο Έλληνας είναι και αυτός ένας υιός του Θεού που έχει μορφοποιήσει το θείο ……. δεν το έχει όμως συναντήσει κατά πρόσωπο, όπως ο Αβραάμ και ο Μωυσής. Ο Έλληνας έχει οδύσσεια μπροστά του, έχει δρόμο δύσκολο μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη του και στην προσωπική του θέωση ………
    Ο Θεός των Ελλήνων είναι φίλος, έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν αποπνέει δέος απέναντι στον ικέτη, … πάντως δεν αποπνέει φόβο.

    Αντίθετα ο Θεός των Ιουδαίων είναι ο πρώην Βάαλ των Βαβυλωνίων, διότι ο Βάαλ ήταν ο θεός των προγόνων τους που είναι ένας θεός σκληρός που απαιτεί θυσίες και προκαλεί φόβο.
    Στην περίπτωση του Αβραάμ, ο Βάαλ ανεβάζει ένα επίπεδο και ο νέος αυτός θεός δείχνει ένα πρόσωπο πιό φιλεύσπλαχνο ως μη αποδεχόμενος την θυσία του Ισαάκ.
    Πρίν ήταν ο Βάαλ, τώρα είναι ο Γιαχβέ, είναι ο θεός της παλαιάς διαθήκης που παραμένει όμως σκληρός και τιμωρός.

    Ο πατέρας αυτών των θεών που είναι αντανακλάσεις ανθρωποτύπων είναι ο Πατέρας όλων, θεών και Ανθρώπων.

    Μου αρέσει!

  2. Φίλε Κρίτωνα σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Και σε συγχαίρω για την πολύ εύστοχη επισήμανση του τι πρέπει να σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ. Πίστεψε με, αυτό με εξοργίζει και μένα και με κάνει αιχμηρό και καμιά φορά ανάγωγο. Ο φαιδρός και επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο αυτοαποκαλούμεθα Ελληνες ενώ παραμένουμε Ρωμιοι με προπάτορες φερτούς, κάποιους καθυστερημένους νομάδες της ανατολής.
   Μια παρατήρηση μόνο σε κάτι που ίσως δεν το κατάλαβα. Λες πολύ σωστά ότι ο Ελληνας έχει μορφοποιήσει το Θείο. Συνεχίζεις όμως προσθέτοντας ότι το Θείο το συνάντησαν κατά πρόσωπο ο Αβραάμ και ο Μωυσής!!! Θεωρείς λοιπόν ΥΠΑΡΚΤΟ και ΑΛΗΘΙΝΟ το θεό της Π. Διαθήκης και όχι δημιούργημα ενός λαού που τον έφτιαξε με τρόπο που να υπηρετεί τις δικές του επιδιώξεις;
   Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι όλοι οι θεοί, όλων των θρησκειών είναι φανταστικά δημιουργήματα ανθρώπινων κοινωνιών με ποικίλλους στόχους. Αλλοτε θετικούς για τη διατήρηση φυλετικών δεσμών και άλλοτε αρνητικούς για εκμετάλλευση ή σταυροφορίες κατά αλλοθρήσκων. Φυσιολογικά με την εξέλιξη των κοινωνιών θα έπρεπε να αλλάζουν και οι θεοί, όπως ο Βάαλ που αναφέρεις που έγινε Γιαχβέ, πάντα σκληρός όμως αφού διατάζει γενοκτονίες και εξανδραποδισμούς αλλοφύλων.
   Εάν εκτιμώ περισσότερο τη θρησκεία στην Αρχαία Ελλάδα είναι γιατί αυτή ποτέ δεν έγινε αμετακίνητο δόγμα και ποτέ δεν επιβλήθηκε με τη βία σε άλλους λαούς.
   Επισης διότι ακολούθησε μια εξελικτική πορεία από τον Απολυταρχικό Ενα Δία-Δημιουργό των Ορφικών στο πιο δημοκρατικό δωδεκάθεο των θεών που απλά ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ δυνάμεις της ΦΥΣΗΣ και κοινωνικούς ΘΕΣΜΟΥΣ.
   Θεωρώ μεγαλειώδες το γεγονός ότι η Κλασσική Ελλάδα του πνεύματος, του πολιτισμού και της δημοκρατίας ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ! Αντίθετα είχε θεοποιήσει τη Γνώση, τα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Ερωτα και τη Φύση. Η σύσταση και η προέλευση και η δημιουργία του Σύμπαντος ήταν θέμα προς έρευνα από φιλόσοφους και επιστήμονες. Εκεί πιστεύω πως βρίσκεται και η ουσία της παγκοσμιοποιημένης έννοιας του Ελληνα σήμερα, μια έννοια που δεν έχει σχέση με φυλετικούς ή γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
   Φιλικά ΜΑΝΩΛΗΣ

   Μου αρέσει!

   1. Φίλε Μανώλη

    Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου, η πιό σημαντική αφορά το
    «Ο Έλληνας είναι και αυτός ένας υιός του Θεού που έχει μορφοποιήσει το θείο ……. δεν το έχει όμως συναντήσει κατά πρόσωπο, όπως ο Αβραάμ και ο Μωυσής» και τώρα προσθέτω …….. σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παλαιά διαθήκη.
    Έγραψα με τον πιό πάνω τρόπο επειδή δεν θέλω να προκαλώ μερίδα συμπατριωτών μας, στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας. Επί της ουσίας του θέματος ήδη έχω εκφράσει τις απόψεις μου …………
    «Ο πατέρας αυτών των θεών που είναι αντανακλάσεις ανθρωποτύπων είναι ο Πατέρας όλων, θεών και Ανθρώπων.»

    Η υπέροχη ελληνική Κοσμοθέαση «πατάει» στην εξαιρετικά σημαντική Ορφική Θεογονία,η οποία αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή μας, όπως επίσης και τα αρχαία ελληνικά μυστήρια από τα οποία δεν έχουν διασωθεί πολλά στοιχεία.

    Φίλε Μανώλη
    πιστεύω πως είναι καλό να είμαστε παραδείγματα ανεξιθρησκείας, είναι ο μόνος τρόπος για να πλησιάσομε μεταξύ μας οι άνθρωποι…… και βασική παράμετρος για την Επανελλήνισή μας.
    Ο φανατισμός δεν είναι στοιχείο του ΕΛΛΗΝΑ, αυτοί που θα συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο, αυτοί και θα χάσουν …….
    Τα πολιτικοθρησκευτικά ιερατεία θέλουν να κρατούν χαμηλά τον κόσμο και φυσικά να τον χωρίζουν με κάθε τρόπο, γι΄αυτό και θέλουν και φανατισμένα πλήθη ……

    Μου αρέσει!

 12. Συγχωρεσέ με φίλε μου αλλά ειλικρινά κάνοντας διάλογο,η μάλλον προσπαθώντας να κάνουμε διάλογο μαζί σας είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν τυφλό εκ γεννετής έναν πίνακα ζωγραφικής.
  Φίλε μου ,η θέση μου και τα επιχειρηματά μου δεν αφορούν τους ΄΄ολοκληρωμένους΄΄σαν εσάς στα πλαίσια της προπαγάνδας και της πλύσης εγγεφάλου , αλλά κάποιους συνανθρώπους μας που δεν συμβιβάζοντε με την εσωτερική ταραχή που επιφέρει το ψεύδος και τα δόγματα και οι ιδεολογίες του θανάτου.
  Ο Φουράκης πάντως μετανόησε και αποκάλυψε το ζεστό χρήμμα των σιωνιστών για την συντήρηση της ΄΄πατρώας΄΄ θρησκείας,στην ουσία για την συντήρηση του ΄΄διαίρε και βασίλευε΄΄.Δεν σας κάνει εντύπωση.Αν δεν αφαιρεσετε το πέπλο του φανατισμού και της προπαγάνδας στις γενικολογίες και τις τυποποιημένες φράσεις που χρησιμοποιείτε, η ταραχή δεν θα σταματήσει και κάθε φορά που θα έρχεστε σε επαφή με την Αλήθεια θα ταράζεστε και δεν θα βρίσκετε ηρεμία.Πραγματικά θα πρότεινα σε κάποιους συμπατριώτες μας να μην μπαίνουν σε αντιπαράθεση μαζί σας διότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κοινωνήσουν της ταραχής σας και της ψυχικής κενότητας που σας μαστίζει την οποία αποκαλείτε ΄΄εξέλιξη΄΄και ΄΄ζωή΄΄. Η στιγμααία ικανοποίηση της αντιπαράθεσης με όπλα το ψεύδος,τις ύβρις και τις ειρωνίες απλά θα μεγαλώνει αυτήν την κενότητα.Κομμουνιστές,σωβινιστές,μασόνοι,οικουμενιστές,ψευδοεπιστήμονες,ισλαμιστές και ο κατάλογος δεν έχει τέλος λένε την αποψή τους ελεύθερα και καλώς κάνουν.Ολα τα απολυταρχικά συστήματα και ιδεολογίες δεν σας ενοχλούν.Το ΄΄όποιος θέλει ακολουθείτω μοι΄΄ της Ορθοδοξίας σας ενοχλεί?Και εσκεμμένα αποκαλείτε Χριστιανισμό ,την Αίρεση του Παπισμού και τα εγκληματά του η κάποιους έκπτωτους αυτωκράτωρες και ιερείς οποίοι βέβαια στοχέυαν και στοχεύουν και αυτοί την Ορθοδοξία.Κάθε φορά όμως που θα ακούτε για Ορθόδοξία σας ποιάνει πανικός.
  Αγαπητοί μου φίλοι εμείς δεν είμαστε οι εχθροί σας και όχι μόνον δικοί σας εχθροί αλλά κανενός.Αλλού στρέψτε το νου σας.
  Πλην όμως όποιος τολμήσει να πειράξει Πίστη και Πατρίδα, θα βιώσει για άλλη μια φορά ότι εδώ και χιλιετίες βιώνουν τα παιδιά του ψεύδους.Αν η μνήμη τους υπολειτουργεί ας την ενεργοποιήσουν με την πραγματική ιστορία.

  Μου αρέσει!

  1. Φίλε Οδυσσέα, σέβομαι πάντα και ακούω τις όποιες απόψεις, χωρίς να υποτιμώ κανέναν και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο. Αν επιμένω σε κάποια θέματα είναι ακριβώς γιατί αγαπώ με όλες τις αισθήσεις μου τον τόπο που έτυχε να γεννηθώ και να ζώ και θέλω να ξεφύγει από τις δεισιδαιμονίες, τη θρησκοληψία και όλη τη μαυρίλα που τον κρατά καθηλωμένο, περιμένοντας…θαύματα και εξ ύψους παρεμβάσεις, αντί να στηριχτεί στις ζωογόνες δυνάμεις του και στα τόσα πλεονεκτήματα που του προσφέρει η ιστορία του και το μοναδικό φυσικό του περιβάλλον.
   Δεν έχω τίποτα με όσους πιστεύουν σε ότιδήποτε. Οργίζομαι όμως για τα δεινά που προκάλεσαν και προκαλούν όσοι εκμεταλλεύονται αυτή την πίστη.
   Για το διάλογο χρειάζεται κάποια κοινή βάση εκκίνησης αλλοιώς δεν έχει νόημα.
   Για μένα η βάση αυτή είναι η αποδοχή ότι όλες οι θρησκείες και όλοι οι θεοί ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ με στόχους που ποικίλλουν, από τη διατήρηση της ενότητας μιας φυλετικής ομάδας και τη δημιουργία εθνοτικών δεσμών μέχρι την εκμετάλλευση και την καταπίεση των αφελών ή τις προσοδοφόρες σταυροφορίες κατά στοχοποιημένων αλλοθρήσκων.
   Αν λοιπόν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στην πραγματική ύπαρξη του Θεού κάποιας θρησκείας, αν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι είναι αληθινές οι παρθενογενέσεις, οι γιοι του Θεού και τα Σωτηριακά σχέδια, κόντρα στην πραγματικότητα που βλέπεις γύρω σου, τότε πραγματικά δεν μπορεί να γίνει διάλογος μεταξύ μας. Σέβομαι την πίστη σου, μπορώ να κουβεντιάσω μαζί σου χίλια δυο άλλα θέματα, να κάνω παρέα μαζί σου- δεν έχω πρόβλημα-, και να είμαστε δυο καλοί φίλοι που ο ένας ΠΙΣΤΕΥΕΙ ενώ ο άλλος ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ και ΕΡΕΥΝΑ. Και φυσικά να πειράζει ο ένας τον άλλο χωρίς παρεξήγηση.
   Οσο για τον δικό μου ζωγραφικό πίνακα, έχει τόσο λαμπρά χρώματα από τη θάλασσα, τον ήλιο, τα λιοστάσια, τα πράσινα φεγγάρια, τις αμμουδιές του Ομήρου, την αφοβία του Επίκουρου, τα οράματα του Σικελιανού και την αδρή τρυφερότητα του Ρίτσου, που πραγματικά κανένας εγκλωβισμένος στα σκοτάδια της πίστης, δεν μπορεί να τον αντικρύσει χωρίς τον κίνδυνο να τυφλωθεί.
   Φιλικά ΜΑΝΩΛΗΣ

   Μου αρέσει!

  2. Αυτό που λες ΟΔΥΣΣΕΑ δεν είναι επιχειρήματα που θα πείσουν για τα αγαθά της ορθοδοξίας. Απλα κάνεις επίθεση επειδή δεν έχεις επιχειρήματα.
   Κανείς σας δεν έχει επιχειρήματα αλλά ούτε κανείς από εσάς δεν μπορεί να αντικρούσει τα τόσα λογικά επιχειρήματα που αποκαλύπτουν άλλη μια μεγάλη απάτη που λέγεται χριστιανισμός..Αυτός είναι ο λόγος που χάνετε σιγά σιγά πελατεία. Όσο ο άνθρωπος αρχίζει να σκέφτεται τόσο αποστρέφεται.

   Μιλάς για προπαγάνδα και σκοταδισμό των Ελλήνων. Οι Ελληνες τα παιδιά του ψεύδους ? Αυτό κι αν είναι θράσος !!!
   Ξεχνάς πως ο σύγχρονος κόσμος οφείλει σχεδόν τα πάντα στους αρχαίους Έλληνες, όταν στο χριστιανισμό είναι αμαρτία ακόμα και η σκέψη ?
   Ο πίνακας ποιος είναι.?..η ιουδαϊκή, χριστιανική θρησκεία και ο τυφλός εκ γεννητής ……ο ΕΛΛΗΝΑΣ ???

   Θέλεις να μας πεις πως οι Εβραίοι είναι τα παιδιά της ειλικρίνειας, του φωτός και αυτό τώρα…δεν είναι προπαγάνδα ε?

   Είπες: ¨»Αγαπητοί μου φίλοι εμείς δεν είμαστε οι εχθροί σας και όχι μόνον δικοί σας εχθροί αλλά κανενός.Αλλού στρέψτε το νου σας.»

   • «Θὰ ξεσηκώσω τὰ παιδιά σου, Σιών, ἐναντίον τῶν παιδιῶν τῶν Ἑλλή-
   νων καὶ θὰ σὲ κρατήσω ὡς ξίφος πολεμικό… ὁ Κύριος ὁ παντοκράτωρ
   θὰ τοὺς ὑπερασπίσῃ (τοὺς Ἑβραίους), καὶ θὰ τοὺς κατασπαράξουν (τοὺς
   Ἕλληνες), καὶ θὰ τοὺς θάψουν κάτω ἀπὸ πέτρες σφεντόνας, καὶ θὰ τοὺς
   πιοῦν σὰν κρασί, καὶ θὰ γεμίσουν (μὲ τὸ αἷμα τους) φιάλες σὰν αὐτὲς τοῦ
   θυσιαστηρίου» (Ζαχαρίας, θ΄ 13-15).

   Πρώτα από όλα :
   Μπορείς να μας πεις τι ήταν για την ανθρωπότητα οι Ελληνες πριν το χριστιανισμό και τι έγιναν μετά από αυτόν ?.

   Μπορείς να μας πεις ποια η προσφορά των Εβραίων και ποια των αρχαίων Ελλήνων για την ανθρωπότητα?

   Μπορείς να μας πεις αν άλλαξε και πως ο κόσμος μας μετά τον Χριστό ?

   Μπορείς να μας πεις αν άλλαξε η Ελλαδα προς το καλύτερο μετά τον χριστιανισμό, πως και γιατί ?

   Φωτίστηκαν οι Ελληνες ή έπεσαν σε λήθαργο και γιατί ?

   Αυτά τα εύκολα και ουσιαστικά ερωτήματα μπορείς να τα απαντήσεις ένα ένα ?
   Έτσι για να δούμε αν αξίζει να χτυπιέσαι και να φανατίζεσαι.

   Μου αρέσει!

   1. Ο Θεός των εβραίων είναι δημιούργημα τις νοσηράς φαντασίας των και υπάρχει μονο στην φαντασία των.

    ΖΕYΣ ΗΝ – ΖΕYΣ – ΕΣΤΙ – ΖΕYΣ ΕΣΣΕΤΑΙ

    Τιμή, δόξα, αγάπη και σέβας στον Απολλώνιο Ιάσων Χριστό τον Έλλην υιό του ΖΕYΣ, στους φωτεινούς ολύμπιους θεούς και στον πατέρα θεών και Eλλήνων ΖΕYΣ.

    Τιμή και ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας και Έλληνες του σήμερα, σοφούς και ταπεινούς, του μόχθου και τις αρετής.

    Τιμή και σέβας στους Έλληνες του σήμερα, που δόξασαν, δοξάζουν και θα δοξάζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

    Μου αρέσει!

   2. Άννα
    επειδή ψάχνεις για επιχειρήματα
    Μπορώ να αναφέρω το πιό κάτω ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟ, που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για προβληματισμό.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

    Επί Βυζαντίου, η ορθόδοξη εκκλησία ήθελε να κρατά αμόρφωτους τους χριστιανικούς πληθυσμούς της αυτοκρατορίας.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ ΤΟ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΛΛΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΗΥΘΗΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ-ΕΥΒΟΪΚΟ
    ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ……….

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    Α Λ Λ Α
    Φίλη Άννα, όπως και πιό πάνω αναφέρω ο ΕΛΛΗΝ ως ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ και ανεξάρτητα από την στάση του οποιοδήποτε ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
    ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ

    Φίλη Άννα
    Ο Έλλην είναι ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ και ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ.
    Οποισδήποτε από εμάς, είτε Χριστιανός, είτε Ορφικός αποκτά τα χαρφακτηριστικά αυτά τείνει στον ΕΛΛΗΝΑ.
    Η Ανεξιθρησκεία και ο Κοσμοπλιτισμός δίνουν περιθώρια στον διάλογο και απομακρυνουν τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία.
    Κρατάμε επίπεδο και ανεβάζομε επίπεδο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ……. ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

    Μου αρέσει!

  1. perseasellanios αν υπήρχε θεός με την έννοια που του δίνετε οι χριστιανοί και οι δωδεκαθεϊστες, δεν θα εγκατέλειπε τη γη και τους ανθρώπους.
   Θέλω να πω, ήρθαν, διδάξαν, έκαναν θαύματά τους, και….εξαφανιστήκαν….?
   Τι θεός είναι αν εγκαταλείπει τα πλάσματα του αφηνόμαστας τα σε μια πίστη στηριζόμενη σε γραφτά 2000 χρόνων και περισσότερο ?
   Έτσι επειδή κάποιοι είδαν, άκουσαν, φανταστικαν και έγραψαν κάτι
   Τα άτομα που εκδηλώνουν σχιζοφρένεια έχουν συνήθως θρησκευτικό παραλήρημα. Βλέπουν Αγγέλους, αγίους, μιλούν με το θεό και το διάβολο.
   Γιατί σε μια άλλη εποχή οι άνθρωποι με αυτές τις «ικανότητες» έχτιζαν θρησκείες ενώ τώρα θεωρούνται ασθενείς?

   Μου αρέσει!

   1. λογικότατες οι απορρίες σου Άννα.ε μα για τέτοιους λόγους οι θρησκείες στηρίζονται στο ρητό: «πίστευε και μη ερεύνα»
    μην το πολύ ψάχνουμε και χαλάσουμε την μαγιά. Η λογική και τα επιχειρήματα δεν έχουν θέση στο μυαλό των πιστών.
    Φυσικά από την άλλη τους ζηλεύω τους απανταχού πιστούς. Τα έχουν τόσο καλά με τον ευατό τους και την πίστη τους που δεν τους απασχολούν τέτοιες φιλοσοφημένες αναζητήσεις. Τελικά εκεί αποσκοπεί πλεόν η αναγκη για πίστη σε κάτι μεταφυσικό.Στην ψυχική ηρεμία (αλλά μοιραία στην στασιμότητα του εγκεφάλου…)Το παραμυθάκι με παράδεισους-κόλαση κάτω και πάνω κόσμους πιάνει μόνο εώς την προεφηβεία…

    Μου αρέσει!

   2. Κατά αρχάς από πιο μπακάλικο διάλεξες την ταμπέλα που μου έβαλες, γιατί λες, εσείς οι χριστιανοί και δωδεκαθεϊστής. Για σένα είμαι και χριστιανός και δωδεκαθεϊστής λοιπόν.

    Ωραία πάρε κάποιο από τα μήνυμα μου και δώσε το να το διαβάσει κανεις δεσπότης η Αρχιμανδρίτης, μάλλον θα σου πει πως είμαι …..

    Χριστιανός δεν μπορεί να είμαι γιατί εγώ μιλώ για τον Ιάσονα Χριστό τον Έλλην υιό του ΖΕYΣ και όχι για κάποιο ραβίνο Εβραίο υιό του Giaxvex, εντελώς τα αντίθετα πράγματα υποστηρίζω, από τότε που γεννήθηκα.

    Δωδεκαθεϊστής γιατί να είμαι; Ξέρεις κανέναν από αυτούς να επικαλείται τον Ιάσονα Χριστό ως Έλλην Θεό και τους ολύμπιους φωτεινούς θεούς συγχρόνως;

    Ο ΖΕYΣ και ο Ιάσων Χριστός δεν είναι φαντασιακά πρόσωπα αλλα υπαρκτά, και αυτό το γνωρίζω στο απόλυτο. Ούτε οι άλλοι Θεοί είναι φαντασιακά πρόσωπα.

    Οι Θεοί εγκατέλειψαν τους Έλληνες, γιατί πιο μπροστά οι Έλληνες εγκατέλειψαν τους Θεούς. Γιατί νομίζεις εγώ επικαλούμαι το όνομα δύναμης ΖΕYΣ;

    Η φύσης λειτουργεί βάση του νομου τις δημιουργίας. Ότι συμβαίνει είναι αποτέλεσμα αυτού του νομου, και το καλο και το κακό. Το θέμα επομένως είναι να κατανοήσουμε αυτόν τον νομο.

    Εσύ για πάρτι σου ζητα την βοήθεια του θεού, είτε καλώντας τον με το Όνομα ΖΕYΣ η Ιάσων Χριστός, αν το κανεις με ευλάβεια , σεβασμό και αγάπη θα πάρεις.

    Μπορείς να ζήτησης και την προσωπική σχέση με τον Ιάσων Χριστό, αλλα για αυτό χρειάζεσαι αγνότητα, πιστη και αγάπη παιδιού. Τα έχεις.;

    Μου αρέσει!

 13. Αγαπητή Αννα.
  Λες,

  1)Μπορείς να μας πεις τι ήταν για την ανθρωπότητα οι Ελληνες πριν το χριστιανισμό και τι έγιναν μετά από αυτόν ?.

  -Αναφέρεσαι στους Δωδεκαιθειστές η στους Φιλοσόφους και τους ήρωες.Αν αναφέρεσαι στους δεύτερους σίγουρα θα μπορούσες να μας πεις από ποιόν φωτισμένο δωδεκαθειστή εκδιώχθηκαν¨.
  · Ο Αισχύλος, ετών 69, στην εξορία
  · Ο Ευριπίδης, ετών 77, στην εξορία
  · Ο Ηρόδοτος, ετών 79, στην εξορία
  · Ο Αναξαγόρας, ετών 72, στην εξορία
  · Ο Αριστοφάνης, ετών 63, στην εξορία, απο την πείνα
  · Ο Πυθαγορας, ετών 70, τον σκότωσαν
  · Ο Πλάτων, ετών 80, στην εξορία, απο την πείνα
  · O Σωκρατης δολοφονηθηκε σαν δαιμονισμενος…….και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος δηλητηριάσθηκε από ομογενείς του
  Ο Λεωνίδας προδόθηκε…
  που θέλεις να σταματήσουμε;.

  Η Ελλάς έχει το προνόμιο να έχει το γένος των Ηρώων αλλά και του Εφιάλτη συγχρόνως.Ωραίο το γένος των ηρώων αλλά αρεσκόμαστε να ξεχνάμε το γένος του Εφιάλτη που σήμερα εχει πολλαπλασιαστεί επικινδυνα.
  Σχεδόν όλοι οι φιλόσόφοι και οι ήρωες αρνήθηκαν τον ειδωλολατρικό τρόπο προσέγγισης του θείου και μίλησαν για τον Εναν Θεό.Ισως το πιο πάνω κείμενο ,αν καταφέρεις να το διαβάσεις να σε βοήθήσει(Ελληνισμός-Ορθοδοξία)

  Οσον αφορά στην μετά Χριστόν εποχή προφανώς αρέσκεσαι να εμμένεις στην ΄΄έγκριτη΄΄ιστορία σιωνιστικής προελέυσεως που ΄΄εξαφανίζει΄΄το Βυζάντιο και την προσφορά του στον κόσμο και σχεδόν μας έπεισαν ότι οι Αραβες με τις κελεμπίες έφεραν τον πολιτισμό στην Ευρώπη..Μία εκτενέστερη ερευνα ίσως σε βοηθήσει.Μην ξεχνάς όμως ότι μέχρι σήμερα οι Ελληνες είναι στην κορυφή κάθε επιστήμης,τέχνης κλπ.Η εσκεμμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ απλά προσπαθεί να εξαφανήσει οτιδήποτε Ελληνικό στον κόσμο.Να σου θυμήσω το ΄΄Αρτεμις΄΄,τον καλύτερο πιλότο του Νάτο,τους Ελληνες της Νάσα,τις χιλιάδες εφευρέσεις που παραμένουν στα συρτάρια στην χώρα μας…..
  Πράγματι για την Ελλάς και τον κόσμο ο 20 αιώνας ήταν ο ποιό σκοτεινός του πλανήτη και οφείλεται στο ότι την εξουσία την κατέλαβαν ο συνδιασμός των πιο βάρβαρων λαών,αγγλοσαξόνων και σιωνιστών.Σύντομα θα τελειώσει η εξουσία τους αλλά δυστηχώς θα έχουν επιφέρει τεράστια καταστροφή.Μάλλον μας ξεγελά η έξαρση της τεχνολογίας.

  Μπορείς να μας πεις ποια η προσφορά των Εβραίων και ποια των αρχαίων Ελλήνων για την ανθρωπότητα?

  -Δεν χρειάζεται να ρωτάς το αυτονόητο.Αλλωστε στα κειμενά μου την προσφορά των Ελλήνων τονίζω ,αλλά όχι των φανατισμένων-σωβινιστών που δεν ξέρουν ποιός είναι ο Πλάτωνας αλλά ειρωνέυοντω τους δακρυσμένους Αμερικάνους-λόγο της ιστορίας μας,που επισκέπτοντε τα αρχαία μας και τους αποκαλούν (ηλίθιους)και εκείνων που θεωρούν πνεύμα την σκέψη..
  Η σύγχυσης ,του να μπερδέυεις τους Προφήτες – την Αποκάλυψη του Θεού , με τους εβραίους σε κάνει μάλλον να πιστέυεις ότι εγώ είμαι εναρμονισμένος με την εβραική οπτική.Λάθος.Ακριβώς το αντίθετο.Ισως θα είχε ενδοιαφέρον να δεις την Παλαιά Διαθήκη και να δεις τι λένε οι Προφήτες για τους εβραίους και τι για τους Ελληνες(τους κατοικούντες εις τας νήσους).Τότε θα καταλάβεις.Μην στέκεσαι στο βιβλίο των μακαβαίων και σε άαλα δύο χωρία που αναφέροντε στους Φιλισταίους-Κρήτες-Ελληνες, επιλεκτικά.

  Μπορείς να μας πεις αν άλλαξε και πως ο κόσμος μας μετά τον Χριστό ?

  -Αν δεν είχε αλλάξει ο κόσμος εσύ τώρα δεν θα επιτρεπόταν να μίλαγες.Η εταίρα θα ήσουν η σε κάποιο απόμερο δωμάτιο να εκτελείς τα συζυγικά καθήκοντα η σκλάβα σε κάποια άγνωστη χώρα.Δεν χρειάζεται να σου πω πολλά δες τι συμβαίνει στον μη χριστιανικό κόσμο τώρα που μιλάμε.

  -Μπορείς να μας πεις αν άλλαξε η Ελλαδα προς το καλύτερο μετά τον χριστιανισμό, πως και γιατί ?

  -Φωτίστηκαν οι Ελληνες ή έπεσαν σε λήθαργο και γιατί ?

  Αγνοείς ότι η Ελλάς σήμερα σημαίνει Ορθοδοξία.Εξω από την Ορθοδοξία σήμερα δεν υπάρχει φώς.Δεν θεωρώ ότι όλοι οι συμπατριώτες μου ακκόμα και εσύ έχετε πονηρές διαθέσεις αλλά συνεχίζετε να αγνοήτε το παραπάνω.Ξέρω ότι θα ενοχληθείς παράφορα αλλά για να αντιληφθεί κάποιος τι εστί Ορθοδοξία θα πρέπει η να δεχθεί την δωρεά του Λόγου-Νόμου η να είναι φορέας του Ελληνικού Πνεύματος.Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο σπερματικός λόγος των αρχαίων προγόνων μας οι οποίοι διαμόρφωσαν το Ελληνικό Πνεύμα είναι Δωρεά του Λόγου-Νόμου που εσύ αρνείσαι πεισματικά,του Ενσαρκωμένου Λόγου του Θεού,του Ιησού Χριστού.Εσκεμμένα μπερδευεις τις θρησκείες με την Ορθοδοξία.Για να σε βοήθησω σου παραθέτω το παρακάτω κείμενο.Επίσης μπερδέυεις τον υλιστικό κόσμο που σαν προορισμό έχει την φθορα και τον θάνατο με τον πνευματικό κόσμο που αγνοείς παντελώς.Μου ζητάς να σου αποδείξω τον πνευματικό κόσμο με υλιστικά κριτήρια.Θα το επιχειρήσω αν και είναι αδύνατον να βάλεις τον ωκεανό σε ένα ποτήρι η βάση της σκιάς να προσδιορίσεις την ωραιότητα του προσώπου.Η σκιά βοηθάει αλλά ….Αν ρωτήσεις έναν ερωτευμένο να σου αποδείξει με ορθολογιστικά κριτήρια τον ερωτά του, άραγε θα μπορέσει;Η απάντηση της Ορθοδοξίας σε αυτό το ζήτημα είναι ΕΡΧΟΥ και ΙΔΕ

  Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το παρακάτω κειμενό μου,ίσως σε βοηθήσει.

  Η αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος δια των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης σε συνδοιασμό με τον σπερματικό λόγο των αρχαίων Ελλήνων,δωρεά του Αγίου Πνεύματος ,προετοίμασαν τον κόσμο να δεχθεί τον Ενσαρκωμένο Λόγο του Θεού,τον Σωτήρα και Δημιουργό ημών,τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.Η βίωση της Αληθείας δηλαδή η ένωσης με τον Χριστό αποκαλείται Ορθή Δόξα . Η ύψιστη αυτή αποστολή της βίωσης της Αληθείας είναι δυνατόν μόνον εντός της Ορθοδοξίας.Οποιαδήποτε άλλη απόδοση της Ορθοδοξίας είναι είτε προιόν άγνοιας,είτε προσπάθεια εκ του πονηρού.Η Ορθοδοξία ούτε ήταν και ούτε θα γίνει ποτέ θρησκεία αλλά είναι η βίωσης της αποκάλυψης του Θεού.

  Για να καταλάβουμε τα παραπάνω νοήματα είναι σημαντικό να ορίσουμε τι είναι ο άνθρωπος και ποιός είναι ο προορισμός του.

  Αν ρωτήσουμε κάποιον σύγχρονο φιλό-λογο,να μας ορίσει τον ΄΄λόγο΄΄ και να μας εκφράσει τις ιδιοτητές του, το ποιό πιθανό είναι να μας παραθέσει κάποια αποτελέσματα του λόγου αλλά ορισμό αυτού ,να μην μπορεί να δώσει.
  Είναι σαν να ρωτάμε κάποιον να μας ορίσει π.χ την ταλάντωση και να μας απαντήσει ΄΄το παιδί που κάνει κούνια΄΄.Οπωσδήποτε είναι μία περίπτωση ταλάντωσης αλλά όχι ο ορισμός που περικλείει όλες τις περιπτώσεις ταλάντωσης.
  Και προφανώς δεν μπορεί διότι η σχέσης των σημερινών ανθρώπων με τον Λόγο είναι σχεδόν ανύπαρκτη και με τον (ανθρώπινο)λόγο σχεδόν αναγκαία τουτέστιν σχετική.
  Η διαφορά των ζώων(ειδικά ενός πιθίκου) με τον άνθρωπο είναι ακριβώς στο ότι στον άνθρωπο-ο θρώσκων,αναζητών τα άνω ,έχει δοθεί ο λόγος.
  Η ιδιότητα αυτή καθορίζει και το αυτεξούσιο,δηλαδή την ιδιότητα εν ελευθερία να προσδιορίζει ,να ορίζει και να δημιουργεί.
  Ο λόγος λοιπόν είναι ο πνευματικός ΄΄νόμος΄΄ που ορίζει η προορίζει μία κατάσταση.
  Π.χ Λέγοντας σε έναν φίλο μας να βρεθούμε στο τάδε μέρος ,ορίζουμε μία κατάσταση.Το αν θα την πραγματοποιήσουμε στον υλικό χώρο(υλοποίησης)λίγη σημασία έχει,υποστατικά από την στιγμή που συλλαμβάνεται σαν ιδέα,συνυπάρχει με το είναι μας.
  H σκέψη και η συνείδηση είναι αποτέλεσμα της δωρεάς του λόγου.Η ίδια ελευθερία μας είναι στην ουσία το αποτέλεσμα της ορθής χρήσης του λόγου μας.

  Ο Ηράκλειτος αποκαλύπτει:

  ΄΄Ο λόγος ου κρύπτει,ου φανερώνει αλλά σημαίνει΄΄.

  Το ΄΄σημαίνει΄΄ δηλώνει την αιώνια,διαχρονική συνυπαρξή με το λόγο μας ,ο οποίος θα μας ακολουθεί για πάντα(συ(ν)+μαίνει).
  Ο λόγος μου με ορίζει,με χαρακτηρίζει, με διατυπώνει και γίνεται μέρος της οντολογικής υπόστασης του είναι μου, είτε είναι εκ του νοός ,είτε εκ της καρδίας.
  Ο ανθρώπινος λόγος σε σχέση με τον Λόγο ,θα το παρομοιάζαμε ,όσο μπορεί να μας επιτραπεί , σαν το νερό μίας γούρνας με βατράχια,ακαθαρσίες κτλπ ,με το πεντακάθαρο κρύο νερό μιάς αστείρευτης πηγής.
  Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος γεννιέται σε ένα μέρος που το μόνο νερό που έχει είναι αυτό της γούρνας και τον ρωτήσουμε αν έχει νερό θα μας υποδείξει και μάλιστα με υπερηφάνεια το νερό η καλύτερα τις ακαθαρσίες με το νερό διότι δι΄αυτού καλύπτει τις ανάγκες του.
  Αν του πεις ότι υπάρχει μία πηγή που παράγει κρύο πεντακάθαρο νερό και δεν τελειώνει ποτέ τότε έυκολα αντιλαμβανόμαστε ότι θα τρέξει να την βρεί.
  Συμβαίνει όμως το ίδιο με την πλειοψηφία των σύγχρόνων ανθρώπων;
  Οχι μόνον δεν τρέχουμε,αλλά έχουμε προφανώς συμβιβαστεί με το ΄΄νερό της γούρνας΄΄το οποίο φυσικά το βλέπουμε να μειώνεται αλλά σαν άλογα όντα δεν αφήνουμε την οκνηρή κατάσταση ύπνωσης ,επιλέγοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τον θάνατο(τον οντολογικό).
  Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός του ότι δεν θέλουμε οι ίδιοι ,συμπαρασύρουμε στον θανατό και άλλους φωνάζοντας ότι δεν υπάρχει άλλού νερό.
  Καθίστε εδώ να πιούμε αυτό και όταν μας τελειώσει απλά θα πεθάνουμε,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  Αν πάρουμε ένα τυφλό και του ζητήσουμε να μας πεί για τον ήλιο τον οποίο του δείχνουμε θα μας πει΄΄φίλε δεν βλέπω,μπορείς να με κάνεις να δω;΄΄.
  Πραγματικά δεν θα πεί δεν υπάρχει ήλιος,αλλά εγώ δεν βλέπω.
  Βλέποντας έναν άθεο η άφρονα να μιλά για πνευματικά ζητήματα είναι σαν να ακούς την νυχτερίδα να αναλύει το φώς.

  Λέγει ο Πλάτωνας αναλύωντας τον λόγο του Σωκράτη:
  Κάθε φορά που ο άνθρωπος θα εκφέρει λόγο,θα πρέπει να μιλά για:

  1)Τα αναγκαία.
  2)Τα ωφέλιμα.
  3) Την Αλήθεια.

  Κάθε άλλος λόγος που δεν έγκειται στις παραπάνω κατηγορίες,διαβολή τουτέστιν διαστροφή είναι.

  Πραγματικά ο Πλάτωνας με σαφήνεια ξεκαθαρίζει την ανθρώπινη κατάσταση και ορίζει την έννοια,τον σκοπό και τον φυσιολογικό προορισμό του ανθρώπου.
  Οπωσδήποτε για να γίνουν κατανοητά θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι αναγκαίο,τι ωφέλιμο,τι είναι Αλήθεια και τι διαστροφή.Επίσης ποιά είναι η σχέση μας με αυτά και ποιές η συνέπειες στην οντολογική μας ύπαρξη και ζωή.

  -Αρχίζοντας από τα αναγκαία σχεδόν όλοι γνωρίζουμε ότι αναγκαίο είναι οτιδήποτε αφορά την επιβίωση και την συμβίωση μας με τους άλλους ανθρώπους.Πέραν των υλικών αγαθών, φαγητό,ποτό,αέρας,πίεση,θερμοκρασία κτλπ για να μπορέσει ο άνθρωπος να τα χειριστεί εν αρμονία, του έχουν δοθεί από τον Δημιουργό οι κατάλληλοι μηχανισμοί διαχείρησης των ώστε η διαδικασία της επιβίωσης να μην είναι εν δυσφορία και καθαυτού αναγκαία αλλά και απολαυστική. Π.χ για την συντήρηση του σώματος μας έχει δοθεί ο μηχανισμός της πείνας,της δίψας κτλπ.
  Για την αναπαραγωγή ,μας έχει δοθεί η σωματική ηδονή και ακολούθως για όλη την ύπαρξη μας στον κόσμο τα κατάλληλα εφόδια για να επιτύχουμε τον σκοπό μας.
  Για την ισσορόπία του νευρολογικού συστήματος,χωρίς καμμία συνεισφορά στον ιστολογικό τομέα κατ΄επιλογήν στον εκάστοτε μεταβολισμό έχουν δοθεί κατ΄ανάγκην τα καταπραιντικά(ποτό,γλυκά,τσιγάρο ).
  Αναγκαίο βεβαίως είναι και η γνώση των στοιχείων του κόσμου καθώς και η διαχείρηση αυτών προς ώφελος των ανθρώπων πχ επιστήμη,πολιτικές γνώσεις κτλπ
  Κάθε ιδεολογικό η θρησκευτικό σύστημα είναι αναγκαίο για τον άνθρωπο εφόσον βρίσκεται σε επίπεδο όπου ο λόγος του περιορίζεται στα αναγκαία.
  Η τραγωδία του κόσμου μας είναι η ΄΄θεοποίησης΄΄ των αναγκαίων και η σύγχησης που επέρχεται αν ο άνθρωπος επιζητεί πλήρωση δι΄αυτών. Η ίδια κατάσταση επέφερε τον θάνατο και την φθορά στο ανθρώπινο γένος στους πρωτόπλαστους και ονομάστηκε από τον Πλάτωνα ειδωλολατρεία ,στο μύθο του σπηλαίου.
  Είναι σημαντικό να ορισθεί η ορθή χρήση των .
  Δηλαδή όταν τα αναγκαία θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει ευτυχισμένος ο άνθρωπος πολύ σύντομα ακολουθεί η τραγωδία ,η κενότητα,η κατάκριση,ο φθόνος,η ταραχή και ο φόβος σε κάθε τι διαφορετικό από αυτό που βιώνει το εκάστοτε πρόσωπο και αν δεν το αντιληφθεί εγκαίρως θα απωλέσει και την ικανότητα που είχε κάποτε να απολαμβάνει τα υλικά αγαθά και με οτιδήποτε αναγκαίο και να πέσει σε διαστροφική κατάσταση,σκοτείνιασμα του νού όπου δεν θα μπορεί να διακρίνει και να ξεχωρίζει ούτε τα απλά πράγματα,θα αντιτάσεται σε κάθε τι που δεν ανήκει στον σχετικό!!!!κόσμο του και θα θεωρεί ελευθερία την νομιμοποίηση της διαστροφής του και το να συμπαρασύρει σε αυτήν όσο ποιό πολλά υποψήφια θύματα ,νομίζοντας ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καλύψει την ανασφάλεια και τον φόβο που τον διακατέχει φανερά η ερήμην του. Η αφροσύνη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαστροφής.
  Πραγματικά ο σημερινός κόσμος μας υποφέρει από την σύγχηση της σχετικοποίησης,όπως έχει ονομασθεί η διαστροφή.
  Τα πάντα σήμερα αποκαλούντε σχετικά.Η παράθεση μίας άποψης χωρίς επιχείρημα θεωρείται δικαίωμα χωρίς να μας απασχολεί τι είναι αληθές και τι ψεύδος.
  Η υποστατική διάσπαση,η ατομικότητα,η υποκρισία κτλπ που είναι τα αίτια της δυστυχίας των ανθρώπων ΄΄θεοποιούντε΄΄ και η τραγωδία αυξάνεται.

  -Τα ωφέλιμα είναι εκείνα που τροφοδοτούν την οντολογική ύπαρξη των ανθρώπων,δηλαδή την ψυχή μας.Καθώς το σώμα για να επιβιώσει και να συνυπάρξει αρμονικά χρειάζεται τους παραπάνω μηχανισμούς που αναφέραμε έτσι και η ψυχή αντιστοίχως έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς πρός επιβίωση και ολοκλήρωση.Η πείνα της ψυχής είναι αναζήτηση.Τροφή της η Αλήθεια.
  Αντιστοίχως η γνώση των στοιχείων που αφορά το σώμα αντικαθίσταται με την γνώση της Αλήθειας.
  Η συνδιαχείρηση των υλικών αγαθών επίσης εδώ αντικαθίσταται με την κοινωνία,την επικοινωνία και την σύ(ν)ζήτηση εν αληθεία.Η σχέση του εκάστοτε ανθρώπου με την Αλήθεια θα καθορίσει και την υποστατική σχέση του με τους άλλους ανθρώπους.
  Συμπερασματικά εν συντομία θα λέγαμε ότι ωφέλιμο είναι ότιδήποτε ωθεί την ψυχή του ανθρώπου στην γνώση και την κοινωνία του με την Αλήθεια και κατ΄επέκτασην δι΄Αυτής με όλη την Δημιουργία.
  Βοηθήματα πολλά(μουσική,εκγύμναση και εγκράτεια στα του σώματος,καθώς και άκρως απαραίτητη η απόκτησης των αρετών).
  Η ενασχόληση με τα ωφέλιμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στον σκοπό που είναι η ελευθερία,η γαλήνη και ο συνεχώς αυξανώμενος έρωτας χωρίς τέλος που προσφέρεται στον άνθρωπο όταν αυτός γνωρίσει την Αλήθεια και γίνει κοινωνός Αυτής.
  Αλλωστε ελευθερία δεν είναι τίποτε άλλο εκτός της Ελεύσεως του Ιερού,τουτέστιν Του Αγίου Πνεύματος εντός ημών.

  -Με βάση τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι ο σκοπός της δημιουργίας του ανθρώπου έγκειται στην γνώση και την κοινωνία του με την Αλήθεια,τον Λόγο.
  Τι είναι όμως η Αλήθεια?
  Η Αλήθεια είναι Πρόσωπο.
  Είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Μίας Θεότητας.Ο Λόγος και δη Ενσαρκωμένος του Θεού.
  Είναι όμως και Πνεύμα,διότι Πνεύμα εστί ο Θεός και η κοινωνία μαζί Του είναι εφικτή μόνο πνευματικά.Είναι το Πνεύμα δια του Οποίου εδημιουργήθησαν,ενυπάρχουν, συγκρατούντε εν Ευτώ, και δη Αυτού και θα μετασκευαστούν τα πάντα.
  Είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός.Η σχέση μας με την Αλήθεια είναι προσωπική,δηλαδή αφορά την σχέση μας με το Πρόσωπο του Θεάνθρώπου.
  Σχέση όμως δεν υφίστατω όταν δεν υφίστατω γνώσης.Η αδύναμία να γνωρίσουμε τον Χριστό έγκειται στην νεκρή ψυχή μας και στην αποστροφή μας στον Λόγο.
  Στην ερώτηση την οποία η πλειοψηφία παραθέτει σαν οι άλλωτε εβραίοι΄΄δείξε μου τον Θεό για να Τον πιστέψω΄΄ η απάντηση μας γνωστοποιείται από τον Ιδιο τον Θεό.

  ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΨΟΝΤΑΙ.

  Αρα το ζητούμενο είναι η κάθαρσης του νοός και της καρδιάς.
  Αυτό προυποθέτει τον δρόμο του Ευαγγελίου τον οποίο αρνούμαστε πεισμάτικά να εννοήσουμε.
  Ο δρόμος του Ευαγγέλίου είναι η μόνη Οδός πρός τον Χριστό,την Αλήθεια.
  .Ολα τα άλλα είναι διανοητικές καταστάσεις ενασχόλησης.Δήλαδη σαν να λέμε πεινάμε,μιλάμε για φαγητά αλλά δεν πάμε να φάμε.

  Συμπερασματικά η ανθρώπινη κατάσταση καθορίζεται από τον λόγο μας.
  Αν ο λόγος που εκφέρουμε περιορίζεται μόνο στα αναγκαία τότε σύντομα καταλήγουμε να είμαστε απάνθρωποι,διεστραμένοι και άφρονες.
  Αν περιορίζεται στα ωφέλιμα τότε είμαστε άνθρωποι.
  Αν ο λόγος μας εναρμονιστεί με τον Λόγο-Νόμο,και κοινωνούμε της Αληθείας τότε μπορούμε να βιώσουμε την θεανθρώπινη φύση που μας χάρισε ο Δημιουργός και Ζωοδότης Χριστός ήδη από τον κόσμο αυτό.

  Εχει τεράστια σημασία να αντιληφθούμε το μέγεθος της συνύπαρξης του λόγου εντός μας, στην αιωνιότητα.
  Να είσαι καλά.
  Οδυσσέας

  Μου αρέσει!

  1. Η σύγχυσης ,του να μπερδέυεις τους Προφήτες – την Αποκάλυψη του Θεού , με τους εβραίους σε κάνει μάλλον να πιστέυεις ότι εγώ είμαι εναρμονισμένος με την εβραική οπτική.

   Λάθος.Ακριβώς το αντίθετο.Ισως θα είχε ενδοιαφέρον να δεις την Παλαιά Διαθήκη και να δεις τι λένε οι Προφήτες για τους εβραίους και τι για τους Ελληνες(τους κατοικούντες εις τας νήσους).

   Τότε θα καταλάβεις.Μην στέκεσαι στο βιβλίο των μακαβαίων και σε άαλα δύο χωρία που αναφέροντε στους Φιλισταίους-Κρήτες-Ελληνες, επιλεκτικά.

   —————————————————————————————————————————————————–

   Τι λένε οι Προφήτες των Εβραίων για του Εβραίους και τι για τους Έλληνες;. Μπορείς εδώ να μας διαφώτισης με επιχειρήματα από την παλαιά διαθήκη; Oι προφήτες των Εβραίων ( από Avraam, Ηλία,Μωυσή και λοιπά)είναι το ιερατείο των Eβραίων. Αυτοί είναι που αντιμαχόμαστε και όχι ο λαουτζικος των Εβραίων.

   Αυτό το ιερατείο είναι οι απόγονοι του ατλάντιου ιερατείου, είναι το ιερατείο που χιλιάδε χρονια τώρα προσπαθεί να ανάκαψη από την ήττα του ελλινοατλαντικου πολεμου το 10 χιλίδες προ Χριστού, και να επανακτήσει την πλανητική εξουσία, πράγμα που πάνε στις μέρες μας να καταφέρουν.

   Ο ιουδεοχρισιανισμος τους εντάσσεται σε αυτήν την αντιπαλότητα και είναι ένα όπλο κατά των Ελλήνων. Ένα ψυχοπνευματικό όπλο, χειραγώγησης, υποταγής μας και εβραίοποίησης μας.

   Μου αρέσει!

   1. Perseasellanie, χαλάρωσε. Δεν σε αποκάλεσα χριστιανό. .
    Μίλησα για τις θρησκείες και το θεό των θρησκειών γενικότερα.
    Έτσι, αναφέρθηκα στον χριστιανισμό αλλά και τον δωδεκαθεϊσμο και τον θεό που αντιπροσωπεύουν αυτές…
    Βασικά δεν καλύπτομαι με την ιδέα πως κάποιος θεός πάτησε το πόδι του στην γη, έκανε ο,τι έκανε και τώρα είναι άφαντος για να ξανάρθει κάπου κάπως κάποτε….Αυτό ήθελα να πιο πριν.

    Μου αρέσει!

  2. Οδυσσέα, εξακολουθείς να χτυπιέσαι αναπαράγοντας, χωρίς να το καταλαβαίνεις, την Εβραϊκή κοσμοθέαση προσπαθώντας απεγνωσμένα να τις βάλεις και μερικές Ελληνικές πινελιές. Πιστεύεις, είσαι ο κλασσικός Πιστός μιας θρησκείας και αυτό βάζει τείχη ανάμεσα σε σένα και την πραγματικότητα.
   Περιορίσου λοιπόν στους αλάνθαστους «προφήτες» σου και πίστευε ότι η Γή είναι ακίνητη. Οι Ελληνες δεν είχαν δόγματα, δεν κόλλαγαν σε θεούς. Τους κατέβασαν από τις ουράνιες φαντασίες στον ορατό κόσμο. Τους έκαναν απλά σύμβολα της Φύσης και έτσι παραμέρισαν τους μύθους και έστησαν το Λόγο και τη Γνώση.
   Η διαφορά μας είναι βασική.
   Εγώ που δεν είμαι πιστός καμιάς θρησκείας μπορώ να κρίνω ελεύθερα και την Αρχαία Ελλάδα και να κατακρίνω τα αρνητικά της, όπως τις εξορίες και τους θανάτους των φιλοσόφων που αναφέρεις και πολλά άλλα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το Δωδεκάθεο δεν υπήρξε ποτέ δόγμα, δεν είχε ιεραπόστολους, δεν έκανε γενοκτονίες, δεν επιβλήθηκε με το ζόρι σε κανένα λαό. Ούτε είχε κανόνες και βίβλους.. Ούτε και συστηματικούς «πιστούς». Είχε μόνο «λατρευτές» κάτι πολύ διαφορετικό. Σήμερα μόνο εμφανίζεται με μια φαιδρή μορφή σαν μια δήθεν Ελληνική κανιονική θρησκεία από κάποιους που άθελα τους αναπαράγουν χριστιανικά στερεότυπα.
   Εσύ όμως σαν Πιστός είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι ως Θεϊκά όλα τα εγκλήματα, το ρατσισμό, τις σεξουαλικές διαστροφές αλλά και τον ανθελληνισμό της Βίβλου. Υποβαθμίζοντας έτσι την όποια έννοια του θείου και περιορίζοντας την στις αφέλειες τις δεισιδαιμονίες και τις εθνικές εμμονές ενός συγκεκριμένου λαού που υποχρεωτικά πάλι σαν Πιστός τον δέχεσαι σαν Εκλεκτό και Περιούσιο.
   Ασε λοιπό τις δολιχοδρομίες και τις περικοκλάδες των «θεϊκών τσιτάτων».
   Ελευθερώσου από την ιδιότητα του Πιστού και προσπάθησε να βρεις λογικά και ιστορικά αληθινά επιχειρήματα για να υποστηρίξεις την Ορθοδοξία σου.

   Φιλικά και πάλι ΜΑΝΩΛΗΣ

   Μου αρέσει!

   1. Αννα σε ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση. Ανταποδίδω για το εύστοχο των γραφομένων σου και προσθέτω ότι «Για να ψηλώσει ο Ηλιος θέλει δουλειά πολλή».
    Με αγάπη ΜΑΝΩΛΗΣ

    Μου αρέσει!

  3. ΟΔΥΣΣΕΑ, καταρχήν σε ευχαριστώ για την τόσο μεγάλη και αναλυτική απάντησή σου.
   Λάθος σου που ανακατεύεις τους αρχαίους μας σοφούς και κοτσάρεις το λόγο του Χριστού στο τέλος. Είναι αυτό που έλεγα πιο πριν.
   Κρατάτε μόνο αυτά που σας αρέσουν από το χριστιανισμό, πετάτε τα άλλα, κολλάτε και έναν αρχαίο σοφό, τα κάνετε αχταρμά και να ο ελληνορθόδοξος ! Το καταλαβαίνω από τη μια….δεν αντέχεται αλλιώς αυτή η εβραϊκή εφεύρεση……

   Θα σου πω το εξής. Εγώ μεγάλωσα στην Ελλαδα Η οικογένεια. μου είναι μια κλασική ελληνορθόδοξη θεοσεβούμενη οικογένεια. Ο αδελφός μου τελειώνει την ανωτάτη θεολογική.
   Είναι περιττό λοιπόν να μπαίνεις στο κόπο για να μου εξηγείς το τι είναι η ορθοδοξία και ο χριστιανισμός γενικότερα.
   Η μόνη θρησκεία που γνωρίζω καλύτερα είναι ο χριστιανισμός.
   Δεν επαναπαύομαι με τα ωραία λόγια και τα μακροσκελή κείμενα εγώ.,
   Λόγια που μιλούν για αγάπη, σοφία λύτρωση, φώτιση, ενός θεό που γεμίζει τρόμο εμένα και πλούτο τους εκπροσώπους του, δεν μου λένε τίποτα.

   Όσο για αυτό που είπες,…το τι θα έκανε η γυναίκα αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός, ε εκεί με έκανες και γέλασα.
   Ο χριστιανισμός είναι που ανέβασε τη γυναίκα γι αυτό η γυναίκα δεν κάνει να φιλήσει εικόνα όταν είναι στις δύσκολες ήμερες της…επειδή είναι ακάθαρτη.
   Γιατί σε κάθε χριστιανικό ναό, ο ρόλος των γυναικών είναι να κάνουν όλες τις δουλείες του ποδαριού και μόνο. Κοινώς, οι υπηρέτριες των κληρικών και τίποτε άλλο ? Μπορεί μια γυναίκα να κηρύξει το λόγο του θεού, να κοινωνήσει πιστούς, να βαπτίσει ? Όχι. Μονο να καθαρίζει, να φτιάχνει καφέδες για τους παπάδες και τους επιτρόπους, να σιδερώνει τα ράσα κλπ κλπ
   Τουλάχιστον στην αρχαιότητα θα απολάμβανε και τις χαρές του έρωτα γιατί αν περιμένει από το χριστιανισμό που θέλει την συνεύρεση μόνο για το σκοπό της τεκνοποίησης, άστα να πάνε. Και δούλα και ανέραστη και αμαρτωλή εκ γεννητής… χαχα

   Ξέρεις, οι αρχαίοι Ελληνες είχαν έξι θεούς και έξι θεές. Είχαν ιερείς αλλά και ιέρειες…Όχι θεό πάτερα, γιο ημίθεο και μια θνητή, έτσι για να δανείσει τη κοιλιά της να γίνει η δουλεία, και από εκεί και πέρα ιερείς, δεσπότες, μητροπολίτες, όλοι άντρες εκπρόσωποι των αρσενικών θεών.

   Είπες : «Αγνοείς ότι η Ελλάς σήμερα σημαίνει Ορθοδοξία.Εξω από την Ορθοδοξία σήμερα δεν υπάρχει φώς.»
   Μήπως…,λέω μήπως αυτό το φως είναι πολύ δυνατό και τυφλώνει τόσο τους ορθόδοξους Ελληνες, ώστε να μην μπορούν να δουν την μεγάλη αυτή κοροϊδία που λέγετε χριστιανισμός ?.

   Μου αρέσει!

 14. Δεν πρόκειται να σας βγάλει κάποιος από τον (ευ;)-δαιμονικό μικρόκοσμό σας ,στον οποίο θέλετε να εντάξετε όλη την Κτίση ,αν εσεις δεν το θελήσετε.

  Ο Μανώλης Σ πάντως έχει δίκιο όσον αφορά την κοινή βάση συζήτησης.

  Αν π.χ είχαν την δυνατότητα του λόγου ένας αετός ,μία γάτα και ένας σκύλος και έμπαιναν στην διαδικασία να προσδιορίσουν την αλήθεια που βλέπουν τότε ας δούμε τι θα συνέβαινε.

  Ο αετός βλέπει αρκετά καλύτερα από τον άνθρωπο.
  Η γάτα τα βλέπει όλα πρασινα και λευκά.
  Ο σκύλος τα βλέπει ασπρόμαυρα.
  Αραγε ποιά είναι η αλήθεια;

  Καμμία.

  Το Ελληνορθόδοξο Πνεύμα αποκαλύπτει ακριβώς την Απόλυτη Αλήθεια,τον Ενσαρκωμένο Λόγο του Θεού,Την Ζωή, τον Οποίο ο κόσμος με τα ιδεολογικοθρησκευτικά και επιστημονικά μέσα του που άρχοντε από τον θάνατο ,αδυνατεί να δει.Τα υπόλοιπα τα αφήνει σε εσάς.

  Πλην όμως καλό είναι να ασχολείστε με τα ιδεολογικά και θρησκευτοικά συστήμματα και να μην ορμάτε σαν παράσιτα κάθε φορά που θα ακούτε για την Ορθοδοξία,διότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο όσο εμένετε στον δαιμονικό μικρόκοσμό σας και θα ξεφτυλίζεστε.Πραγμματικά σε τι διαφέρετε από τους εβραίους και τον Χίτλερ?Μοιραστείτε τα παραμυθάκια της νοσηρής φαντασία σας μεταξύ σας.

  Σας παρέθεσα τόσα στοιχεία αλλά ενώ βλέπετε,δεν βλέπετε και ενώ διαβάζετε δεν διαβάζεται Εχει τυφλωθεί παντελώς ο νού σας και αποκαλείτε ΄΄ευδαιμονία΄΄ το μολυσμένο πνέυμα που σας επιβάλεται και δεν βλέπεται την κενότητα που μεγαλώνει εντός σας.
  Ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε επιτελους.
  Δείτε ποια είναι η σχέση του Χριστιανισμού με τον Ιουδαισμό.
  Αραγε είστε Ελληνες;

  Ο Χριστός αποκαλύπτει τους Iουδαίους.

  1)Ιω.10.226Eσείς όμως δεν πιστεύετε, γιατί δεν ανήκετε στα πρόβατα τα δικά μου. Όπως σας είπα, 27τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου κι εγώ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούν.

  2)Ιω.8.31Στους Iουδαίους, λοιπόν, που είχαν πιστέψει σε αυτόν, έλεγε ο Iησούς: Aν εσείς μείνετε σταθεροί στο λόγο μου, θα είστε πραγματικά μαθητές μου, 32και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει. 33Tου απάντησαν: Eμείς είμαστε απόγονοι του Aβραάμ και δεν έχουμε γίνει ποτέ δούλοι κανενός, πώς λοιπόν λες εσύ ότι θα γίνουμε ελεύθεροι; 34O Iησούς τους αποκρίθηκε: H αλήθεια είναι, και σας το τονίζω, πως ο καθένας που αμαρτάνει, είναι δούλος της αμαρτίας. 35Kι ο δούλος δε μένει στο σπίτι μόνιμα, ο γιος όμως μένει μόνιμα. 36Aν, λοιπόν, σας ελευθερώσει ο Γιος, τότε θα είστε πραγματικά ελεύθεροι….
  …………….
  43Γιατί δεν αναγνωρίζετε τη φωνή μου; Aπλούστατα γιατί δεν αντέχετε να ακούτε το λόγο μου! 44Eσείς, πατέρα σας έχετε το διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Eκείνος ήταν ανέκαθεν ανθρωποκτόνος και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί αλήθεια σε αυτόν δεν υπάρχει. Όταν λέει το ψέμα, μιλάει απο αυτά που του υπαγορεύει η ίδια του η φύση, γιατί είναι ψεύτης και πατέρας του ψεύδους. 45Eμένα όμως, ακριβώς γιατί σας λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε!

  3)Έλληνες αναζητούν τον Iησού(Η αναφορά γίνεται και στα τέσσερα Ευαγγέλια)
  (Ιω 12-20,23 ,Mτ 16:24-25, Mκ 8:34-35, Λκ 9:23-24)
  20Aνάμεσα σε εκείνους που πήγαιναν να προσκυνήσουν στη γιορτή, ήταν και μερικοί Έλληνες. 21Aυτοί, λοιπόν, ήρθαν στο Φίλιππο, που καταγόταν από τη Bησθαϊδά της Γαλιλαίας, και τον παρακάλεσαν λέγοντας: Kύριε, θέλουμε να δούμε τον Iησού. 22Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Aνδρέα και κατόπιν ο Aνδρέας μαζί με τον Φίλιππο το λένε στον Iησού. 23Aποκρίθηκε τότε ο Iησούς λέγοντάς τους: Έχει έρθει πια η ώρα να δοξαστεί ο Γιος του Aνθρώπου.

  Προς τον αγαπητό perseasellanio.

  Οι Έλληνες στην Π. Διαθήκη αναφέρονται γύρω στις 30 φορές ως επί το πλείστον ευφήμως. τους αναφέρουν οχτώ προφήτες: ο άγνωστος ψαλμωδός του ψαλμού 71 και οι μεταγενέστεροί του προφήτες Ησαΐας Σοφονίας Ιερεμίας Ιεζεκιήλ Δανιήλ και Ζαχαρίας, που έζησαν από τον ΙΑ μέχρι τον F΄ π.Χ. αιώνα. οι αρχαίοι Έλληνες και η χώρα τους στην Π.Δ. αναφέρονται με τα δύο ονόματα Νήσοι και Έλληνες. Στο μασοριτικό εβραϊκό κείμενό της το Νήσοι γράφεται Αιιμ και το Έλληνες Ιυνίμ, προφορά Αγίμ και Ιωνίμ, δηλαδή Ίωνες. τους Έλληνες οι ανατολικώς της Ελλάδος τους έλεγαν Ίωνες και οι δυτικώς Γραικούς, ονόματα που για πρώτη φορά ανευρίσκονται στον Όμηρο (Ν 685 Ιάονες) και στον Αριστοτέλη (Μετεωρ. 1,14) αντιστοίχως. τα έδωσαν στους ξένους οι ίδιοι οι Έλληνες από το σημείο γειτνιάσεως προς τον καθένα. Έλληνες ονομάζονται για πρώτη φορά όλο το έθνος το 584 π.Χ. στο επίγραμμα του Εχεμβρότου (Παυσανίας 10,7,6), οπότε κι ο τελευταίος από τους προειρημένους προφήτες, ο Ζαχαρίας, που έζησε τον έκτο π.Χ. αιώνα, δεν ήταν δυνατόν να τους λέει με αυτό το όνομα. στην μετάφραση των Ο΄ όμως το Ιωνίμ – Ίωνες μεταφράζεται Έλληνες. λέγονται οι Έλληνες στους μεν τριες αρχαιότερους, ψαλμωδό και Ησαΐα και Σοφονία, πάντοτε Νήσοι (Αγίμ) στους δε νεότερους λοιπόυς άλλοτε πάλι έτσι κι άλλοτε Ιωνίμ – Έλληνες. Νήσοι λέγεται η Ελλάς και κατά συνεκδοχήν οι Έλληνες, επειδή είναι τα μόνα νησιά της υφηλίου που γνωρίζει ο βιβλικός Ισραήλ και γενικά ο αρχαϊκός παραμεσόγειος κόσμος. είχαν βέβαια ακουστά για τον Ατλαντικό ωκεανό και για τον Ινδικό, του οποίου κόλπος είναι η Ερυθρά θάλασσα, αλλά δεν τους είχαν δει κιόλας ούτε γνώριζαν τα νησιά τους ή αν είχαν νησιά. γνώριζαν μόνο την Μεσόγειο θάλασσα και τα νησιά της ανατολικής λεκάνης. τα δεν νησιά της Α. Μεσογείου όλα, από την Κύπρο μέχρι την Σικελία ήταν Ελλάς. και οι τρεις χερσόνησοι της Α. Μεσογείου, Ασία Ελλάς Ιταλία, ήταν Ελλάς. φαινόταν δε η Ελλάς αυτή ολόκληρη από τον νότο και την Παλαιστίνη σαν μια Πολυνησία, η μόνη Πολυνησία της γης. για αυτό η Ελλάς στην Π.Δ. λέγεται αι Νήσοι.
  Μέχρι και τον Σοφονία οι προφήτες ονομάζουν τους Έλληνες από τον τόπο τους, αι Νήσοι. στον Ιερεμία, σύγχρονο, αλλά νεότερο του Σοφονίου, περίπου διάδοχό του (Ζ π.Χ αιώνα) εμφανίζεται και το όνομα των Ελλήνων Ιωνίμ. Ίωνες. ακριβέστερα το όνομα Ιυν (Ίων) παντάται και τις δύο φορές σε γενική ενικού. από τις τέσσερις δηλαδή προφητείες του για τους Έλληνες ο Ιερεμίας στις δυο τους λέει Νήσους, από την χώρα τους, και στις δυο με το εθνικό τους όνομα Ίωνες(=Έλληνες), καθώς μιλάει για μάχαιραν ελληνικήν, ελληνικό σπαθί,Εθνος Μέγα που θα συντρίψει κατατροπώσει κι εξολοθρεύσει τους Αιγυπτίους και τους Βαβυλωνίους, τις δυο μεγάλες δυνάμεις, που στις μέρες του απειλούν την Ιερουσαλήμ. όταν λέει τους Έλληνες Νήσους λέει ότι στις Νήσους θα εξαπλωθεί το κήρυγμα του Κυρίου (2,10 38,10) ενώ όταν τους λέει Ίωνες, λέει την μια φορά ότι οι Αιγύπτιοι, τρπόμενοι σε φυγή, λεν μεταξύ τους τρέξτε να καταφύγουμε στη πατρίδα μας φεύγοντας από προσώπου μαχαίρας ελληνικής και την άλλη ότι ο Κύριος δίνει εντολή να εξολοθρευτούν οι Βαβυλώνιοι πάλι από προσώπου μαχαίρας ελληνικής. επαναλαμβάνεται ο ίδιος στίχος (Ιε 26,16 27,16). έτσι μεταφράζουν οι Ο. το δε εβραϊκό έχει μαχαίρας Ίωνος, δηλαδή Έλληνος. οι δυο δεύτερες προφητείες του Ιερεμίου αποτελούν και την αρχαιότερη μαρτυρία για την ελληνικότητα των Μακεδόνων. διότι σπαθί Ίωνος ή σπαθί Έλληνος ή σπαθί ελληνικό που συνέτριψε τους Αιγυπτίους και τους Βαβυλωνίους είναι βέβαια μόνο το σπαθί του Μ. Αλεξάνδρου. πανάρχαιη μαρτυρία της προκλασσικής εποχής, κατατεθειμένη σε ανύποπτο χρόνο και ξένη μαρυρία υψηλής αξιοπιστίας, από άνθρωπο αδιάφορο για τα εθνικά προβλήματα των Μακεδόνων Ελλήνων η μαρτυρία του προφήτη Ιερεμίου, η αρχαιότερη όλων.

  Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει την Ελλάδα, πάλι ως Νήσους, περισσότερο από όλους, δέκα φορές, και πάντοτε ευφήμως (Ησ 24,15 41,1 42,10 42,12 45,16 49,1 49,22 51,1 60,9 66,19). ο Κύριος κατά τον Ησαΐα σχεδιάζει κι ετοιμάζει πολύ λαμπρές σχέσεις με τας Νήσους και τους κατοικούντας αυτάς, την Ελλάδα και τους Έλληνες, και νοερώς και συμβολικώς και προκαταβαλικώς απευθύνεται προς αυτούς από τα χρόνια του εν λόγω προφήτου, τα οποία για τους Έλληνες είναι ακόμη η πρωτοϊστορική αρχαϊκή και γεωμετρική εποχή τους. Εγκαινίζεσθε προς με, Νήσοι.

  Μία μόνο προφητεία, αντί για δέκα, έχει για τους Έλληνες, τας Νήσους, ο Σοφονίας (2,11) του οποίου το βιβλίο είναι είκοσι φορές μικρότερο από το βιβλίο του Ησαΐου, έχει δηλαδή αναλογικώς διπλάσιες προφητείες. ο Σοφονίας προφητεύει ότι οι Έλληνες προσκυνήσουσι τον Κύριο από τον τόπον αυτών. δεν θα έρθουν να το κάνουν αυτό στον Ισραήλ, όπως έκαναν τόσοι προσήλυτοι από τον Δαυΐδ μέχρι την βαβυλώνιο αιχμαλωσία. αυτό σημαίνει ότι τότε ο Κύριος δεν θα εδρεύει πλέον στην Ιερουσαλήμ. ανησυχητικό αυτό κατά βάθος για τον εβραϊκό εθνικισμό. η αντεράστρια θα έχει κάνει πέρα την τέως.

  στην βιβλική εβραϊκή με την ίδια λέξη αγίμ=νήσοι δηλώνεται και η χερσόνησος και η παραλία. και η Ελλάς, εκτός από την Πολυνησία της, ήταν τρεις μεγάλες χερσόνησοι και χώρα κατεξοχήν παραθαλάσσια. και για αυτό λοιπόν τον λόγο λέγεται στην Π. Διαθήκη Νήσοι. κι αν δηλαδή οι προφήτες της Π.Δ. γνώριζαν ότι οι τρεις χερσόνησοι από το πάνω μέρος το βόρειο είναι συνέχειες των ηπείρων Ευρώπης και Ασίας, πάλι θα έλεγαν την Ελλάδα Νήσους.
  Ο ψαλμός 71 είναι γραμμένος από ποιητή των χρόνων του Δαυΐδ από άνθρωπο του περιβάλλοντός του. είναι το αρχαιότερο στην παγκόσμιο γραμματεία κείμενο που αναφέρει την Ελλάδα και την αναφέρει ως Νήσους (Ψα 71, 10)

  Βασιλείς Θαρσίς και Νήσοι δώρα προσοίσουσιν.

  ο ψαλμωδός προφητεύει την προσέλευση της Ελλάδος στον Χριστό. τα Ομηρικά Έπη, τα αρχαιότερα ελληνικά κείμενα, είναι νεώτερα του ψαλμού αυτού.

  Προς τον αγαπητό φίλο Μανώλη.

  Λογικό επιχειρημα είναι ο ψυχικός θάνατος από τον οποίο διακατέχεσαι και ο ορθολογισμός ΄΄ότι βλέπω ότι ακούω ΄΄καθώς και η ΄΄έγκριτη΄΄Σιωνιστική ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΛΠ; Ας ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΈΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
  Η ΄΄έγκριτη΄΄ επιστημονική κοινότητα ανακύρηξε τον Ainstain επιστήμονα του προηγούμενου αιώνα ένεκεν της θεωρίας της σχετικότητα E=m*c2!!!!!.
  Aς δούμε πόσο έγκριτη είναι
  Λέει ο Αριστοτέλης
  H ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΙΣΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.
  Μιλάμε για τον ορισμό της πυρηνικής σχάσης.στους αφελείς ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΌΤΗΤΑΣ
  Τα παιδιά του ψεύδους τον εγκληματια της Χιροσίμα,του Τσερνομπιλ,της Φουκουσίμα και έχει συνέχεια ,τον αποκάλεσαν ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
  Ας είναι καλά η ΄΄λογική΄΄ της ημιμαθιάς που μας προτείνεις.

  Προς την φίλη Αννα.
  Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει τον έρωτα και τον μπερδέυεις τον αυνανισμό μέσω σωμμάτων.
  Αλλωστε αν τον γνώριζες δεν θα σταμάταγες να τον ψάχνεις και σίγουρα θα αναζητούσες την Αιτία.

  Οσον αφορά την χριστιανική στάση περί του έρωτα:
  Aπ.Παυλου προς Κορ.
  Το σώμα σας ανήκει στην γυναίκα και το σώμα της γυναικός στον άνδρα.(Δεν λέει η γυναίκα ανήκει στον άνδρα για να προλάβω την πονηρή σκέψη που θα σας βομβαρδίσει,αλλά εν ελευθερία ο άνδρας και η γυναίκα το προσφέρουν ,η εξουσία άλλωστε στον χριστιανισμό απορρίπτεται).
  Μήπως αγαπητή Αννα μπορείς να βρείς σε κάποιο σύγχρονο σεξολογικό ινστιτούτο την συμβουλή αυτή;

  Μπορώ να σας στείλω ατελείωτα στοιχεία αλλά θα σταματήσω εδώ και δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας.Ελπίζω να ξυπνήσετε σύντομα.
  Να είστε καλά.

  Μου αρέσει!

  1. Ναι, καλύτερα να σταματήσεις να στέλνεις στοιχεία.. Δεν χρειαζόμαστε χειραγώγηση με επιλεγμένα αποσπάσματα γραφών.. τα αποσπάσματα που δείχνουν μόνο τη όμορφη πλευρά…..ξέρεις εσύ….ενώ η άλλη πλευρά μένει στην .σιωπή.
   Άλλωστε δεν περιμέναμε εσένα για να αρχίσουμε να διαβάζουμε και να ψαχνόμαστε. Εδώ είναι χώρος για διάλογο και από ότι φάνηκε εσύ δεν έχεις δική σου κρίση δική, σου λογική και δικά σου επιχειρήματα.. δεν έχεις δική σου άποψη…

   Και μια που μας συμβουλεύεις( με έναν πολύ εγωιστικό τρόπο), θα σου δώσω και εγώ μια φιλική συμβουλή.
   Πάψε να παπαγαλίζεις (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) τα κείμενα και μάθε να σκέφτεσαι και να αναλύεις μόνος σου !!! Μην αποφεύγεις τη πραγματικότητα. Μάθε να την κοιτάς κατάματα.

   Μου αρέσει!

  2. Οδυσσέα, δεκτά τα πειράγματα και τα καλαμπούρια, αλλά αδερφέ μου, αυτό το συνεχές παραλήρημα με τα σιωνιστικά τσιτάτα που ψαρεύεις, προφανώς με υπόδειξη του Γιαχβέ, από τα ιερά σου βιβλία, είναι σπαστικό.
   Χωμένος μέχρι τα μπούνια στη Σιωνιστική Θεολογία και στις Σιωνιστικές Επιδιώξεις κατηγορείς για Σιωνιστές(!!!) όσους σέβονται τη Λογική της Επιστήμης και τη Φαιά Ουσία του Ανθρώπου! Είναι γελοίο κάτι τέτοιο.
   Επι τέλους δεν μπορείς να μιλήσεις με δικά σου λόγια; Δεν μπορείς, για λίγο έστω, να βγεις από το μαντρί του ποιμνίου στο οποίο ανήκεις;
   Υπάρχει και ζωή γύρω σου…Ηλιος, θάλασσα, φεγγάρια, έρωτες, μουσικές,, αγώνες και χρώματα, πολλά χρώματα αδερφέ μου που είναι κρίμα στη μια και μόνο ζωή που ζείς να μην προλάβεις να τα χαρείς,
   Διάβασε και λίγο Επίκουρο! Κρυφά βέβαια από τους ποιμένες σου αν και δεν είναι τόσο μεγάλη αμαρτία. Θα μάθεις τότε ότι είναι αστείο να φοβάσαι θεϊκές επεμβάσεις και τιμωρίες ή να ελπίζεις σε σωτηριακά θεϊκά σχέδια. Θα απαλλαγείς από το κυνήγι του άχρηστου πλούτου και της μάταιας δόξας και, ελεύθερος και ανάλαφρος θα χαρείς τη ζωή σου.
   Δεν ξέρω αν πίνεις κρασί, αν τραγουδάς με τους φίλους σου, αν ερωτεύεσαι, αν χαίρεσαι τη φύση σε όλες της τις μορφές, αν έχεις ερωτήματα για το Σύμπαν και τη ζωή σε άλλους πλανήτες, αν……. Αν όχι σε συμβουλεύω να τα κάνεις
   για τί αυτά είναι η αληθινή Βίβλος της ζωής.
   Είναι κρίμα να είσαι εγκλωβισμένος στα γκρίζα ράσα και στη μαυρίλα της Π. Διαθήκης.

   Πάντα φιλικά ΜΑΝΩΛΗΣ.

   Μου αρέσει!

 15. Δεν είχα ούτε έχω σκοπό να σας χαρακτηρίσω και να σας προσβάλλω.Aκριβώς το αντίθετο θα ήθελα
  Νιώθω την υποχρέωση όμως να τονίσω την κατάσταση.
  Κάντε ότι νομίζετε.Να είστε καλά.
  Δείτε πάντως και τον μακαρίτη τον Φουράκη μήπως και…..

  ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΑ =ΜΑΣΟΝΙΑ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s