Οι Τούρκοι λένε πως είναι Έλληνες!!!

Από το “Ας Μιλήσουμε επιτέλους”
Για καιρό τώρα, παράξενες για τα κεμαλιστικά δεδομένα, δημοσιεύσεις εμφανίζονται σε μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικές εφημερίδες και στα επιστημονικά τους ένθετα που υποστηρίζουν τη θέση ότι οι σημερινοί Tούρκοι «δεν είναι Tούρκοι αλλά Έλληνες»!
Kάποιες από τις δημοσιέυσεις αυτές αναδημοσιεύει και αναλύει o Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του InfognomoPolitics. Έτσι, στην εφημερίδα Σαμπάχ στις 10/12/2007, ο αρθρογράφος Ecevit Kiliç δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «Mύθος η προέλευση των Tούρκων από την Kεντρική Aσία». Aναφέρεται εκτεταμένα στην εργασία του κορυφαίου Tούρκου ανθρωπολόγου Timurçin Bider, καθηγητή του Πανεπιστημίου Kωνσταντινούπολης, οι μελέτες και οι έρευνες του οποίου καταδεικνύουν ότι χάρη στις φοβερές εξελίξεις της γενετικής τεχνολογίας και των συγκριτικών του ερευνών στο DNA, οι κάτοικοι της Aνατολίας δεν εκτουρκίστηκαν ποτέ φυλετικά από τους λίγους νομάδες που κατέβηκαν από τις στέπες της Kεντρικής Aσίας.

«Oι σημερινοί Tούρκοι δεν ήρθαν από την Kεντρική Aσία, για 40.000 χρόνια δεν το κούνησαν ρούπι από αυτό. Aνήκουν σε αυτά τα χώματα, όπως και εκείνοι οι Tούρκοι που ισχυρίζονται ότι προερχόμαστε από την Kεντρική Aσία… O αριθμός εκείνων που ήρθαν από την Kεντρική Aσία είναι πολύ μικρός. Oι γενετικές έρευνες μάς δείχνουν πόσοι είναι εκείνοι… Tο ποσοστό τους είναι 10% έως 15% του συνόλου του πληθυσμού… H φυγή από την Kεντρική Aσία είναι ένας μύθος… Άσε, που δεν είναι αν αυτοί που ήρθαν απ’ έξω ήταν Iρανοί ή Aφγανοί… O τουρκισμός είναι μία πολιτισμική ταυτότητα που τη δημιουργήσαμε εμείς… εδώ και διακόσια χρόνια! Γενετικές έρευνες μάς δείχνουν ότι οι κάτοικοι της σημερινής Tουρκίας… δεν έχουν καμία βιογολική συγγένεια με τους Tουρκομάνους, τους Oυζμπέκους, τους Oυιγούρος, ακόμα και με τους Mογγόλους… αλλά έχουν στενή αναπόσπαστη γενετική σχέση με τους Έλληνες… αλλά και τους Iρανούς. Δεν έχουν γενετική σχέση με τους Kούρδους και τους Aρμενίους. Aλλά ακόμα και αυτοί είναι πιο κοντά σε εμάς από τους Oυζμπέκους».
O Σάββας Kαλεντερίδης στο blog του δημοσιεύει επίσης σοβαρές (αλλά όχι διασταυρωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες) ότι στην κωμόπολη Aγλασούν (στην αρχαία ελληνιστική Σαγαλασσό της Πισιδίας) του νομού Mπουρντούρ, μία ομάδα αρχαιολόγων από το Kαθολικό Πανεπιστήμιο της Λούβεν, πέρα από τα εντυπωσιακά ελληνο-ρωμαϊκά μνημεία και τεχνουργήματα έδωσε σε ειδικούς γενετικό υλικό των σκελετών των κατοίκων που βρέθηκαν εκεί. H σύγκριση του γενετικού αυτού υλικού με το αντίστοιχο των ντόπιων εργατών που δούλεψαν στις ανασκαφές έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα: Tο γενετικό υλικό ήταν ίδιο!
Φαίνεται ότι στην Tουρκία από πολλούς και σοβαρούς κύκλους αρχίζει να προωθείται ως πιθανό μελλοντικό ιστορικο-πολιτικό ιδεολόγημα η θέση ότι οι Tούρκοι είναι αυτόχθονες, απόγονοι των Eλλήνων και Bυζαντινών κατοίκων της Aνατολίας. Mε αυτό τον τρόπο η Tουρκία θα μπορέσει να διεκδικήσει ιστορικά και ιδεολογικά τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση. Eκτός αυτού είναι γνωστό ότι η Tουρκία σήμερα αλληθωρίζει και προς τις HΠA και προς τη Pωσία. Aναβαθμίζοντας και διεκδικόντας το βυζαντινό της παρελθόν μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα το ρόλο αυτό.
Στα πλαίσια αυτά μπορεί να ερμηνευθούν καλύτερα και οι δηλώσεις του νυν Προέδρου της Tουρκικής Δημοκρατίας Aμπντουλάχ Γκιουλ που είχε κάνει τον Nοέμβριο του 2006 (ως υπουργός Eξωτερικών τότε) σε ομιλία του στη Pώμη: «H Tουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Eυρώπης. H ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του ευρωπαίκού πολιτισμού ρίζες τους στην Aνατολία… Aρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες, όπως ο Διογένης (ο κυνικός), ο Θαλής (ο Mηλήσιος), ο (ιστορικός) Hρόδοτος, ο Aναξιμένης και ο Hράκλειτος (προ-σωκρατικοί φιλόσοφοι), είναι παιδιά της Aνατολίας».
Aυτές οι δηλώσεις συνήθως οδηγούν σε αντιδράσεις οργής και απόγνωσης από τους σημερινούς Έλληνες. Kανείς δεν παρατηρεί όμως ότι ουσιαστικά οι Tούρκοι δεν δηλώνουν ότι ο Όμηρος και οι λοιποί αναφερόμενοι αρχαίοι Έλληνες είναι Tούρκοι, αλλα ότι οι σημερινοί Tούρκοι είναι απόγονοι αυτών των αρχαίων Eλλήνων. Eίναι μία εκπληκτική στροφή στην καθιερωμένη ιστορική άποψη, όχι μόνο επί κεμαλισμού αλλά και επί Oθωμανικής Aυτοκρατορίας, και η Eλλάδα δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη γι’ αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως έχει σημειώσει ο Σάββας Kαλεντερίδης, θα αρκούσαν τα χρήματα από ένα Mιράζ και ένα F-16, ώστε η Eλλάδα να εισδύσει μέσα σε αυτό το ελληνογενές πληθυσμιακό υπόστρωμα των Tούρκων με μία επίθεση φιλίας, ώστε να ανατραπεί η τουρκική επιθετικότητα και να χρησιμοποιηθεί η κατάσταση προς όφελος της Eλλάδας.
Eάν η Tουρκία αναστήσει τον ελληνοβυζαντισμό της και διεκδικήσει το όνομα του Bυζαντίου ως δικό της χρησιμοποιώντας το κενό που αφήνει πίσω της η Eλλάδα με τη μη διεκδίκηση του Bυζαντίου ως δικού της διαχρονικού δημιουργήματος, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό και τεράστιο γεωπολιτικό πρόβλημα που μπροστά του το Mακεδονικό θα φαίνεται άθυρμα.

143 thoughts on “Οι Τούρκοι λένε πως είναι Έλληνες!!!”

 1. Full πολιτισμική επίθεση και απο την Τουρκία! Δεν πειράζει. Εμείς θα παραμείνουμε κολλημένοι στο ζεϊμπέκικο του ΓΑΠ και την κουμπαριά του Καραμ-νλη. Γιατί; Γιατί είμαστε μαλάκες και κάποιοι “φίλοι” θέλουν να αφανίσουν την λέξη “ελληνισμός” .

  Like

 2. Αποτελεί κόλπο του Τουρκικού κατεστημένου. Χρόνια προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι απόγονοι είτε των Χετταίων είτε των Φοινίκων (υπάρχουν πολλές χρηματοδοτούμενες από τους Τούρκους στα πανεπιστήμια της Δύσης που προωθούν αυτή τη λογική) .
  Κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί πραγματικά να ξέρει τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλό τους. Θέλουν να αποδυναμώσουν τις ελληνικές ιστορικέςθέσεις για την ελληνικότητα των παραλίων. θέλουν να καπηλευτούν τα Ελληνικά ευρήματα στην Μ.Ασία και να τα εμφανίσουν δικά τους. Θέλουν να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι είναι και αυτοί ευρωπαίοι η θέλουν να εμφανίσουν τους Έλληνες σαν ξενόφερτα φύλα που σφετερίζονται την περιοχή.
  Πάντως είναι μια προσπάθεια που διαρκεί πολλά χρόνια και φαίνετι ότι εξελισεται βάση μακροχρόνιου σχεδίου

  Like

  1. δεν ειναι κολπο φιλε ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Ειναι το μοναδικο κρατος που εχει εξαφανισθει σαν φυλη -διοτι ως γνωστο η κοιτιδα τους ειναι διπλα στην σημερινη μογγολια -αλλα εχουν επιζησει σαν γλωσσα και κουλτουρα.ΟΙ τριακοσιες οικογενειες που περασαν τον ευφρατη ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι και 10 παιδια να εκαναν δεν μπορουν να φτασουν τα 70εκατομυρια που ειναι σημερα.Αρκει να θυμηθουμε οτι η πρωτη τους ονομασια ειναι otomman imper de rum(ρουμ οπως αλαξοπιστησαντες ΕΛΛΗΝΕΣ )που αλλαζαν την πιστη τους για να γλυτωσουν τους τρομερους φορους που επεβαλλαν οι αυτοκρατορες.Γιατι το καναν οι αυτικρατορες αυτο?Μα ειναι πολυ απλο ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ στους Ευρωπαιους της εποχης τους δηλ.στους Γενουατες και Ενετους που 10 εισεπραταν και 0,10 απεδειδαν.Πως να κανει στρατο ο αυτοκρατορας με ψιχεια?αρα νεους φορους .ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ?????
   και τι θα επακολουθησει με τις ιδιωτικες εταιριες εισπραξης???
   ΕΕΕΕΕ????
   Με γενετικες μελετες εχουν δειξει οτι οι της κατω ιταλιας και οι τουρκοι (ειδικα οι των ιωνιων παραλιων )ειναι 1ου βαθμου συγγενειας με τους ελληνες.Αυτη ειναι η αληθεια και παρολο που κρυβεται επιμελως απο πολλους που και απο τις δυο οχθες του αιγεου για δικους τους λογους.
   Εγω πιστευω οτι η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ μονο καλο θα φερει σε μας .

   Like

   1. Gadare,
    εδώ μιλάμε για έναν πληθυσμό που αυξάνεται ραγδαίως και κοντεύει τα 74 εκατομμύρια. Αν βγάλουμε τους Κούρδους (γύρω στα 18 εκατομ.) πόσους υποτιθέμενους Έλληνες υπονοεί αυτή η θεωρία;
    Στην τουρκία υπάρχουν 27 μειονότητες ενώ μια μελέτη το 1992 που έγινε από το πανεπιστήμιο της Βόννης, χωρίς τη βοήθεια του τουρκικού κράτους φυσικά, κατέγραψε 47 μειονότητες που δεν έχουν καμία φυλετική – εθνική σχέση με τους Τούρκους παρά τη γλώσσα που τους επιβάλλει το καθεστώς της τουρκίας.

    Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο όταν μια πολυπληθή μάζα 74 εκατομμυρίων (αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος), επικαλλείται συγγένεια με έναν ομοιογενή πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Αυτό δε που το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο είναι ότι η Ελλάδα από την δική της πλευρά, έχει αγνοήσει παντελώς το όποιο Ελληνικό στοιχείο έχει καταγραφεί να υπάρχει στο τουρκικό έδαφος.

    http://politicsgr.com/forum/showthread.php?t=580

    Like

   2. Όπως τα λέει ο γάδαρος είναι και πράγματι οι Αυτοκράτωρες ταράξανε στους φόρους τον κοσμάκη που εδώ στην περιοχή μας αλαξοπίστησε, παλιότερα σε περιοχές αραβικές αναγκάστηκε να εφεύρει τον μουσουλμανισμό.
    Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τι τράβηξε το Βυζάντιο τα πάνω απο 1000 χρόνια που υπήρχε απο συνεχείς επιδρομές και λεηλασίες, αν ήταν καμιά “υπερδύναμη” του σήμερα δεν θα άντεχε ούτε τα μισά.

    Like

   3. @ Φαίη

    Ο Γάδαρος με το σκεπτικό του είναι σε ένα πολύ καλό δρόμο.

    Φαίη όχι μόνο σε σένα, αλλά και σε αρκετούς άλλους διακρίνω μία υπερβολική φοβία.
    Εδώ δεν μιλάμε ούτε για τον Νταβούτογλου, ούτε για τους στρατηγούς, που τους έχομε ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    Η αναφορά γίνεται σε μία σημαντική μερίδα ανθρώπων στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου, οι οποίοι ψάχνουν τις ρίζες τους και λένε ότι μογγόλοι δεν είμαστε και ότι είμαστε Έλληνες. Εμείς κατά την γνώμη σου σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να κάνουμε? ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    Αυτοί οι άνθρωποι από μόνοι τους έχουν κάνει έρευνες και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι οι μεγαλύτεροι σε αναλογία πληθυσμοί είναι ελληνικοί?

    Εάν κι΄εμείς σήμερα είμασταν ένα αληθινά ελληνικό κράτος και είχαμε μία συγκροτημένη πολιτική, δεν θάπρεπε να πλησιάζαμε ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?

    Αυτοί οι άνθρωποι, πιστεύω ότι θέλουνε να έρθουνε σε επαφή με τους Έλληνες που βρίσκονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, δηλαδή μ΄ εμάς……….. δεν είναι Νταβούτογλου
    Πιστεύω ότι πάλι θα θέλουν να ξαναμιλήσουν την γλώσσα τους, την ελληνική να μάθουν την ιστορία των προγόνων μας.

    Πιό κάτω έχω κάνει μια σύντομη ανάλυση για τους ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΑ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ.

    Η δυσκολία είναι το να αποτινάξομε αμφότεροι ένθεν και ένθεν την ΙΟΥΔΑΪΚΗ παράδοση για να γίνομε αληθινοί ΈΛΛΗΝΕΣ.
    ΙΟΥΔΑΙΟΙ ελέγχουν σήμερα και τα παγκοσμίως πολιτικά δρώμενα ………… εκεί είναι το πρόβλημα

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝΕ.

    Οι πληθυσμοί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι ελληνικοί ……… μην ξεχνάς ότι την περίοδο του Μ. Αλεξάνδρου στην λεκάνη της Μεσογείου, ζούσανε περί τα 100.000.000 Έλληνες οι οποίοι αν δεν σφαγιάσθηκαν, είναι λογικό με την πάροδο του χρόνου να έχουν αυξηθεί.
    Αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνο 10.000.000 Έλληνες.
    Οι υπόλοιποι σήμερα είναι αλλόγλωσσοι, αλλόθρησκοι, …………..

    .

    Like

   4. Κρίτων, αυτό που θέλω να θήξω παραπάνω είναι ότι από τη μία έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που καταπιέζει πληθώρα μειονοτήτων και από την άλλη εμείς έχουμε δείξει αδιαφορία για το Ελληνικό στοιχείο που ύπάρχει στην απέναντι πλευρά.
    Δεν γνωρίζω κατά πόσο ανεξάρτητη είναι η εργασία του τούρκου ανθρωπολόγου. Δεν γνωρίζω δηλαδή κατά πόσο οι αλήθειες που ενδεχομένως παρουσιάζει να πλασάρονται από το επίσημο τουρκικό κράτος για να οδηγήσουν κάπου συγκεκριμένα. Αν αυτό όμως ισχύει τότε έχουμε πρόβλημα.
    Από τη δική μας πλευρά, εσύ πως θα αντιμετώπιζες μια κίνηση του giorgos για παράδειγμα αν αυτός αγκάλιαζε αυτές τις δηλώσειςl; Θα τον εμπιστευόσουν; Εγώ με τίποτα.
    Αν τούτη είναι μια ανεξάρτητη και ειλικρινής κίνηση θα φανεί με το χρόνο. Τότε θα πρέπει να βρεθούν και από την από εδώ πλευρά οι σωστοί άνθρωποι για να ξεκινήσει μια Ελληνική αφύπνιση σε εκείνους τους ρημαγμένους τόπους.

    Like

 3. η αρχαια τουρκια ξαναχτυπα… αφου δεν προωθουμε τον θησαυρο που εχουμε στα χερια και τα βιβλια μας θα τον κλεβουν κυριολεκτικα και μεταφορικα αλλοι… και οι αμερικανοι και ευρωπαιοι(αυτοι απο παλια ασσοι στο “παιχνιδι”) θα κερδιζουν απο την αντιπαλοτητα. και το χειροτερο ειναι οτι οταν λες την αληθεια με πηγες σε λενε ρατσιστη καποιοι… μα δεν βλεπουν μερικοι οτι οι κολωνες στην μ. ασια πχ ειναι ελληνικες; πως χαφτουν το τουρκικο “παραμυθι”;

  Like

   1. Kostakouta,
    ἀπελευθέρωσις πατρογωνικῶν ἑστιῶν πού ἀπέτυχε.
    Ἔτσι λέγεται.
    Τὴν ἄλλη φορὰ δὲν θὰ ἀποτύχη.

    Like

   2. @ Φωτεινή

    στην πραγματικότητα ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

    Πολεμάνε μεταξύ των χριστιανικά και ισλαμικά στρατεύματα αποτελούμενα από ανθρώπους που έχουνε κοινές ρίζες …………….. ένας 2ος ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

    ……. υπό την “ευλογία” πολιτικοθρησκευτικών ιερατείων …………

    Like

  1. Kακιά στιγμή.
   Συνωστισμό στο λιμάνι.
   Λάθος χειρισμό.
   Αφού τους τα δίνουμε έτοιμα, μασημένα, νιανιά εμείς……

   Like

   1. Kostas Kostakouta
    Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα οι Κινεζοι και Ταιβανοι ειναι Ασιατες!!
    Εμεις ειμαστε ευρωπαιοι και οι Τουρκοι Ασιατες!
    Οι τουρκοι παντα ηθελαν να ειναι Ελληνες,πολλοι ντρεποντε να πουν πως ειναι τουρκοι!!
    Εν πασει περιπτωσει εμεις φυλετικα ουδεμια σχεση εχουμε με τους Τουρκομογγολους!!!

    Like

   2. “δειτε την κινα και την Ταιβαν,ιδια φαση ειναι.”

    Τι άλλο θ’ ακούσουμε!!
    Οι Ταϊβανέζοι
    είναι και αυτοί ΚΙΝΕΖΟΙ,
    που, απλά, δεν δέχτηκαν
    τότε τον κομμουνισμό.

    Like

  2. Παράπλευρη ἀπώλεια, Φωτεινή μου,μή ξεχνᾶμε καί τή νέα ὁρολογία γιά τίς μαζικές σφαγές!!!

   Like

 4. Που είναι ο East να χαρεί;

  Φανταστείτε την οργή των τούρκων όταν τους λέει ένας ανθρωπολόγος ότι είναι Έλληνες. Είναι η “θυσία” που πρέπει να γίνει φυσικά για την οθωμανοποίηση της περιοχής.
  Και τί είναι δηλαδής, βλάκες;
  Να πουν ότι είναι τούρκοι ή ότι συγγενεύουν με κάποιο άλλο αραβικό φύλο;
  Εδώ έχουν την άλλοτε ένδοξη Ελλάδα με τα πόδια ανοιχτά θα αφήσουν τέτοια ευκαιρία να χαθεί;

  Και εμείς τι πρέπει να νοιώσουμε;
  Ηδονή την ώρα που μας βιάζουν; Που μας προτίμησαν;

  Δεν καταλαβαίνω το άρθρο.

  Like

  1. στην τουρκια μεχρις το 2009 απο το 2000 ειχαν πουληθει 3.000.000 ναι δεν κανω λαθος 3 εκατομμυρια Βιβλοι -συμφωνα με τον τουρκολογο Χειλαδακη . Σου λεει τιποτε αυτο.
   Σκεψου να ειναι και 500.000 το αληθες νουμερο.Ο (τουρκος) φανταρος που θα βρεθει αντιμετωπος με ενα ελληνα φαντατο ,τι θα κανει?
   απο προσωπικη εμπειρια που ειχα σε πληροφορω οτι η αλλαγη πιστης που σημαινε αλλαγη εθνοτητος που λειτουργησε εναντιον μας στο παρελθον , λειτουργει και τωρα αλλα ΥΠΕΡ μας .
   οι (τουρκοι)ΠΟΤΕ δεν ξεχασαν οτι ΟΛΑ οσα κατεχουν ηταν ΔΙΚΑ ΜΑΣ.ας θυμηθουμε την παραδοση της θεσσαλονικης αλλα και της τραπεζουντας…

   Like

   1. αγαπητέ Gadare
    Ας πούμε στην τουρκία ζουν 3 εκατομμύρια κρυποτοχριστιανοί. Αυτό τους κάνει Έλληνες; Και οι Αρμένιοι Χριστιανοί είναι.
    Ας υποθέσουμε όμως ότι τα 3 αυτά εκατομμύρια είναι και Έλληνες το γένος. Εδώ όμως έχουμε μια χώρα των 74 εκατομμυρίων που αποκαλλεί τον εαυτό της τουρκία, που δεν αναγνωρίζει της μειονότητες που την αποτελλούν και μια θεωρία ενός ανθρωπολόγου ισχυρίζεται οι “τούρκοι” είναι Έλληνες. ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ.
    Καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ επικίνδυνο να χαιρόμαστε με τέτοιες θεωρίες όταν δεν έχουν αποσαφηνιστεί σημαντικότατες παράμετροι.
    Αυτός δεν μου φαίνεται εναγκαλισμός ‘αδελφοσύνης’ αλλά απόπειρα πνιξίματος.

    Like

   2. Ἑλληνικὰ μιλᾶνε;
    Ὄχι!
    Ἑλληνική συνείδησι ἔχουν;
    Ὄχι!

    Λοιπὸν ἐγώ λέω:
    ὅμαιμον,῾ομόγλωσσον,ὁμόθρησκον,ὁμότροπον.
    Ὅλα τὰ ἄλλα τὰ ἀκούω βερεσὲ.

    Like

   3. O τουρκος φαντάρος όπου μας βρήκε μας γ@@σε ! και μας ΒΙΑΣΕ ! ΣΜΥΡΝΗ , ΚΥΠΡΟΣ
    ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ.
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ.
    ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ..ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
    ΑΝ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ ΤΡΥΦΕΡΑ…..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣ ΕΡΩΤΙΚΑ
    ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ …ΕΖΕΛ ΕΖΕΛ ….ΓΕΜΑΤΟΣ ΗΔΟΝΗ. ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ …..ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ …ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΗ ΒΙΒΛΟ..
    Ο ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ …?

    Like

  2. Κορίτσια για ν ατα βάλουμε τα πράγματα κάτω και να σκεφθούμε λιγάκι ….

   Gadare καλά πας

   Οι μογγόλοι δεν ήταν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Απλά βρήκανε ένα βυζάντιο παρακμιακό και προσεταιρίζανε με το μέρος τους τον ένα μετά τον άλλο, τους βυζαντινούς ηγεμονίσκους, μέχρι να έχομε την γνωστή σε όλους κατάληξη, ……. της άλωσης.

   Οι πληθυσμοί είναι κυρίως ελληνικοί, και μετά ιρανοί, σύριοι, κούρδοι, αρμένηδες, ……. Σε κάποιες περιοχές της Μ. Ασίας επικρατούν σχεδόν αμειγώς ελληνικοί πληθυσμοί.
   Είναι ΕΞΙΣΛΑΜΕΣΜΕΝΟΙ πληθυσμοί, στους οποίους ακόμη συναντάς κρυπτοχριστιανούς.

   Ένα παράδειγμα είναι και η Κύπρος. Γύρω στο 1500 στην τότε ενετοκρατούμενοι Κύπρο των 500.000 κατοίκων επεβιβάσθη και την κατέκτησε ένα στράτευμα 17.000 “τούρκων”, οι οποίοι επέτυχαν να εξισλαμίσουν το 25% του πληθυσμού. Τους τελευταίους είναι σωστό να τους αποκαλούμε τουρκοκύπριους ή έλληνες μουσουλμάνους?
   Η Θράκη που σήμερα κάποιοι μιλάνε για τούρκικη μειονότητα είναι ανάλογη περίπτωση…
   Το όνομα Βαλκάνια το δώσανε οι Τούρκοι, το προγενέστερο όνομα ήτανε …… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …………….
   Ξέρομε, που το πήγαινε ο Ρήγας ο Φεραίος με την χάρτα? ………

   ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ………… Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ …… ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που θα περιελαμβανε και τα βαλκανια ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ……

   Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε και οι ηγετίσκοι μας δεν ήταν παρά προσκυνημένοι, είτε αγγλόφιλοι, είτε γαλλόφιλοι, είτε γερμανόφιλοι, είτε ρωσόφιλοι, ….. αλλά ποτέ τους ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ. Κυβερνήσεις δωσίλογες και μη πατριωτικές, “κακόμοιρες” που συρρικνώνανε τον ελληνισμό ……..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
   Κακομοίρηδες που θέλανε να καραγκιοζοποιήσουνε τον κόσμο μακριά από την αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ…… αλλά και που πάντα βόλευε και τους αγαπημένους μας “συμμάχους”.

   Στα πλαίσια της ελληνικής παιδείας είναι και ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
   Ο κοσμοπολίτης δεν έχει την επαρχιώτικη νοοτροπία να ….. φοβάται και την σκιά του.

   Αν κατανοήσομε, αυτό που συμβαίνει στην ΙΩΝΙΑ θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευθούμε ……..
   Είναι πολύ δύσκολο, δεν είμαστε όμως ακόμα έτοιμοι,αλλά θα μπορούσαμε σταδιακά και εμείς και οι απέναντι ίωνες να ετοιμάζονται.
   Θέλει γνώση και χρόνο, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

   Στους συνέλληνες αφιερώνω το πιο κάτω, γύρο από τον ……. ΕΛΛΗΝΑ

   Like

  3. Αφιερωμένο σε όλους

   ΕΛΛΗΝ

   1. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

   Η Ελληνική γλώσσα είναι δεινή και όπως φαίνεται εξ ορισμού ως ΠΟΛΙτης δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούμαι και άρα να μην μ’ ενδιαφέρει η ΠΟΛΙτική.

   2. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

   Το περίεργο εδώ δεν ακούγεται το ότι σαν πολίτη μ’ ενδιαφέρει η φιλοσοφία … αλλά το ότι μπορεί ίσως ν’ ακούγεται “κάπως περίεργο” το … σαν πολίτης που τείνει να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

   Εδώ οφείλω ορισμένες εξηγήσεις.

   α) Σπαρτιάτη, Βολιώτη, Χιώτη,Σερραίο,…. μπορείται να με αποκαλείτε

   β) Μακεδόνα, Κρητικό, Επτανήσιο,Κύπριο, …… επίσης

   γ) Εβραίο, Χριστιανό, Βουδιστή, …… βεβαίως επίσης

   δ) ακόμα και Δωριαία, Αχαιό, …. μπορείται να με αποκαλείτε

   Ε Λ Λ Η Ν Α όμως ΟΧΙ και όχι ότι δέν θάθελα (…. ΘΑ ΗΘΕΛΑ και πολύ μάλιστα). Δεν θάθελα για τους πιο κάτω λόγους.

   Στην χώρα μου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αποκτήσω ποτέ την “ημετέρα παιδεία”.

   Με δρομολογήσατε για

   Χριστιανό και με βαπτίσατε και ΑΥΤΗ την παιδεία μου δώσατε μέσω του σχολείου (ανήκει στο υπ. παιδείας & θρησκευμάτων), της εκκλησίας, των κατηχητικών, της “παράδοσης αλλά ποιάς παράδοσης, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?” …….καθώς επίσης για Μουσουλμάνο, Εβραίο κλπ

   Με δρομολογήσατε για

   Κομμουνιστή, Φασίστα, Σοσιαλιστή, Αναρχικό, Δεξιό, Κεντρώο, Αριστερό χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ………

   Με δρομολογήσατε για

   ………………..

   Με δρομολογήσατε για

   ………………..

   ΔΕΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Α

   ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΑΤΕ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΩΤΙΝΟ, …. ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,…….

   3. …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.

   Like

 5. Τα πράγματα είναι απλά :
  Το λεγόμενο τουρκικό έθνος αποτελείται από όσους ενέδωσαν στους εξισλαμισμούς και το ελληνικό από όσους αντιστάθηκαν…

  Like

  1. εν πολοις εχεις απόλυτο δίκιο,αντε ομως να το δεχθούν οι εδώ ελληναραδες και διάφοροι δήθεν ιστορικοί επιστήμονες(βλέπε Αρβελέρ).

   Like

   1. Ὅποιος ἐνέδωσε στὸν ἐξισλαμισμὸ δὲν δικαιοῦται νὰ ἰσχυρίζεται πώς εἶναι Ἓλληνας.

    Like

  2. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ…..
   ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 1453-1680+ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΙΜΕΙΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ -ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ.
   ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΖΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ…
   ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΑΝΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΖΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ………..ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΝ……

   Like

  3. Filtor
   τὸ ἴδιο συμβαίνει καὶ στὴν Κύπρο,ὅπως μοῦ εἶπαν.
   Οἱ Τουρκοκύπριοι εἶναι Ἕλληνες πού ἔγιναν μουσουλμᾶνοι γιὰ νὰ μὴ πληρώνουν βαρεῖς φόρους.
   Αὐτοὺς,πού δὲν ἀντιστάθηκαν καί ἤθελαν εὔκολη ζωή μὲ τὸν κατακτητή,ἐγώ δὲν τοὺς δέχομαι γιὰ Ἕλληνες

   Like

   1. Τώρα κάνοντας εγώ το δικηγόρο του διαβόλου να ρωτήσω: όσους δέχτηκαν το Χριστιανισμό Κορίνα τους θεωρείς έλληνες; Μήπως κι αυτό δεν έγινε για κάποιους λόγους; Ούτε κι ο Χριστιανισμός επικράτησε τόσο ανώδυνα. Μάπως χρειαζόμαστε μεγαλύτερο άνοιγμα στο μυαλό μας;

    Βέβαια αν δεν έχεις πολιτισμική ομοιότητα και θρησκευτική με κάποιον δύσκολα αποτελείς κάτι εννιαίο, γι αυτό και ο πολυπολιτισμός θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω ακούσει…

    Από την άλλη τι γίνεται στην περίπτωση που κατάφεραν όλους και μας άλλαξαν θρησκεία; Έχω μόμο ερωτηματικά γύρω απ’ αυτό το θέμα.

    Like

 6. ΝΑ έχετε κατα νου σας την πολιτική του βενιζελου και του πλαστηρα μετα,δεν ηταν βλάκες και προδότες.
  Αλλοι ήταν,που τους εχετε για εθνάρχες…

  Like

  1. Ναί Kostakouta παιδί μου.
   Ὁ Βενιζέλος πρότεινε τὸν σφάκτη τῶν Ἑλλήνων γιὰ Nobel καὶ ὁ Πλαστήρας πρότεινε στὸν Ἀντναν Μεντερὲς τήν δημιουργία μιᾶς Ἑλληνοτουρκικῆς ἑνώσεως.

   Καί οἱ δύο κατά τήν γνώμη μου ἄκρως ἐπικίνδυνοι ἠλίθιοι,καὶ ἄς μοῦ λέτε τὸν ἕναν “Ἐθνάρχη” καὶ τὸν ἄλλον “Μαῦρο Καβαλλάρη”.

   Ἐθνάρχης στὴν Ἑλλάδα δὲν φάνηκε ἀκόμα.

   Like

 7. Αυτά κατά κάποιο τρόπο είναι γνωστά.

  Οι μογγόλοι δεν ήταν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Απλά βρήκανε ένα βυζάντιο παρακμιακό και προσεταιρίζανε με το μέρος τους τον ένα μετά τον άλλο, τους βυζαντινούς ηγεμονίσκους, μέχρι να έχομε την γνωστή σε όλους κατάληξη, ……. της άλωσης.

  Οι πληθυσμοί είναι κυρίως ελληνικοί, και μετά ιρανοί, σύριοι, κούρδοι, αρμένηδες, ……. Σε κάποιες περιοχές της Μ. Ασίας επικρατούν σχεδόν αμειγώς ελληνικοί πληθυσμοί.
  Είναι ΕΞΙΣΛΑΜΕΣΜΕΝΟΙ πληθυσμοί, στους οποίους ακόμη συναντάς κρυπτοχριστιανούς.

  Ένα παράδειγμα είναι και η Κύπρος. Γύρω στο 1500 στην τότε ενετοκρατούμενοι Κύπρο των 500.000 κατοίκων επεβιβάσθη και την κατέκτησε ένα στράτευμα 17.000 “τούρκων”, οι οποίοι επέτυχαν να εξισλαμίσουν το 25% του πληθυσμού. Τους τελευταίους είναι σωστό να τους αποκαλούμε τουρκοκύπριους ή έλληνες μουσουλμάνους?
  Η Θράκη που σήμερα κάποιοι μιλάνε για τούρκικη μειονότητα είναι ανάλογη περίπτωση…
  Το όνομα Βαλκάνια το δώσανε οι Τούρκοι, το προγενέστερο όνομα ήτανε …… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …………….
  Ξέρομε, που το πήγαινε ο Ρήγας ο Φεραίος με την χάρτα? ………

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ………… Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ …… ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που θα περιελαμβανε και τα βαλκανια ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ……

  Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε και οι ηγετίσκοι μας δεν ήταν παρά προσκυνημένοι, είτε αγγλόφιλοι, είτε γαλλόφιλοι, είτε γερμανόφιλοι, είτε ρωσόφιλοι, ….. αλλά ποτέ τους ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ. Κυβερνήσεις δωσίλογες και μη πατριωτικές, “κακόμοιρες” που συρρικνώνανε τον ελληνισμό ……..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
  Κακομοίρηδες που θέλανε να καραγκιοζοποιήσουνε τον κόσμο μακριά από την αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ…… αλλά και που πάντα βόλευε και τους αγαπημένους μας “συμμάχους”.

  Στα πλαίσια της ελληνικής παιδείας είναι και ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
  Ο κοσμοπολίτης δεν έχει την επαρχιώτικη νοοτροπία να ….. φοβάται και την σκιά του.

  Αν κατανοήσομε, αυτό που συμβαίνει στην ΙΩΝΙΑ θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευθούμε ……..
  Είναι πολύ δύσκολο, δεν είμαστε όμως ακόμα έτοιμοι,αλλά θα μπορούσαμε σταδιακά και εμείς και οι απέναντι ίωνες να ετοιμάζονται.
  Θέλει γνώση και χρόνο, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

  Στους συνέλληνες αφιερώνω το πιο κάτω, γύρο από τον ……. ΕΛΛΗΝΑ

  Like

  1. Καλημέρα φίλε Κρίτων διάβασε σε παρακαλώ το παρακάτω άρθρο και όλα εξηγούνται

   Του Σάββα Καλεντερίδη

   Πριν από δυο χρόνια η ελληνική κοινή γνώμη, εντυπωσιάστηκε από έναν καινούργιο όρο που εισήχθη στο καθημερινό μας λεξιλόγιο: Στρατηγικό βάθος. Η αγαπημένη έκφραση και έννοια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος βάλθηκε να πείσει τις χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ότι η οθωμανική κατοχή ήταν ευλογία, την οποία πρέπει να επαναφέρουμε με όρους 21ου αιώνα. Αυτό ήταν το στρατηγικό βάθος, η ανάδειξη των θετικών -σύμφωνα με την τουρκοάποψη- ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων που άφησε η οθωμανική κατοχή, για να ακολουθήσει η νεοοθωμανική επέλαση.Υποστηρικτικό της εφαρμογής του νεοοθωμανικού δόγματος του στρατηγικού βάθους ήταν μια άλλη εφεύρεση: η πολιτική μηδενικών προβλημάτων. Με βάση αυτή, η Τουρκία θα έπρεπε να ακολουθήσει πολιτική μηδενικών προβλημάτων με όλες τις γειτονικές χώρες και με όλες τις χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στόχος της πολιτικής αυτής ήταν όχι η επίλυση, αλλά το «κουκούλωμα» των υφισταμένων προβλημάτων, για να ανοίξει ο δρόμος της νεοοθωμανικής επέλασης. Η πολιτική αυτή βρήκε αρκετούς αφελείς και μερικούς νεοραγιάδες στις πρώην υπόδουλες χώρες να την αποδεχτούν και να την υπερασπιστούν. Στα πλαίσια αυτά είδαμε να γίνονται κοινά υπουργικά συμβούλια και άλλες κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Αθήνα, τη Δαμασκό και αλλού.
   Η πολιτική μηδενικών προβλημάτων, απαραίτητος πυλώνας για την υλοποίηση το δόγματος του στρατηγικού βάθους, κατέρρευσε με το ξέσπασμα της κρίσης στη Συρία. Εκεί που η Άγκυρα οραματιζόταν οικονομική ακόμα και πολιτική ενοποίηση με τη Δαμασκό, τώρα προετοιμάζεται να εισβάλλει στο συριακό έδαφος, για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στους τρεις νομούς που συνορεύουν με την Τουρκία. Και για να φθάσουμε στο σημείο αυτό, προηγήθηκε η ανοιχτή υποστήριξη με χρήματα και όπλα των αντικαθεστωτικών από την Άγκυρα, υποστήριξη της οποίας η «ουρά» φθάνει μέχρι το Ριάντ και την Ουάσιγκτον.Η κατάσταση αυτή, προκαλεί την αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης στην ευρύτερη περιοχή, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, το τέλος του τρέχοντος έτους. Τότε, η Τεχεράνη σκοπεύει να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού σε μεγάλο μέρος της επικράτειας του Ιράκ, το οποίο κατοικείται κατά 60% από σιίτες. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί εφιάλτες στο Ριάντ, την Ουάσιγκτον, το Τελ Αβίβ και την Άγκυρα. Αν δε συνυπολογιστεί ότι το Ιράν ασκεί γεωπολιτική επιρροή στη Συρία, μέσω των ισχυρών δεσμών που διατηρεί με το καθεστώς Άσαντ, και στο Λίβανο, μέσω της σιιτικής Χεζμπολάχ, τότε η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί, μοιάζει με εφιάλτης για τις προαναφερθείσες πρωτεύουσες. Γι’ αυτό όλοι οι παραπάνω, άσχετα με τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, ακολουθούν πολιτικές που συγκλίνουν στο στόχο, που είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.Όμως, η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της Συρίας, προκαλεί έντονη δυσφορία στην Τεχεράνη, με αποτέλεσμα να καταρρέει και κει η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων, πολιτική που κατέρρευσε και στο μέτωπο του Ισραήλ, το οποίο αρνείται πεισματικά να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία, για τους εννιά νεκρούς του Μαβί Μαρμαρά.Τη στιγμή, όμως που η Τουρκία σύρεται σε μια πολιτική ενεργούς εμπλοκής στη Συρία, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ενταχτεί στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων καταρρέει και σε ένα άλλο μέτωπο, στο Κουρδικό. Εκεί, ο Ερντογάν, μεθυσμένος από την εκλογική νίκη και από την νίκη που πέτυχε στο ανοιχτό μέτωπο που διατηρεί με τους στρατηγούς, αρνείται να προχωρήσει σε πρακτικά βήματα για την ειρηνική, πολιτική επίλυση του Κουρδικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρυχτεί από την κουρδική πλευρά, με αποτέλεσμα την έναρξη των ένοπλων επιθέσεων των Κούρδων ανταρτών. Μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την τουρκική πλευρά, που μετρά δεκάδες νεκρούς, μόλις δυο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου. Να σημειωθεί ότι ήδη η Τουρκία άρχισε να εκφράζει φόβους για επανέναρξη της στήριξης του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και επανάληψη του εφιαλτικού σκηνικού που επικρατούσε προ του 1999, όταν η Συρία ήταν ο βασικός υποστηρικτής του ΡΚΚ.Ενώ λοιπόν το σκηνικό είναι αυτό που αναφέρθηκε στις προηγούμενες παραγράφους, η Τουρκία καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση, που ίσως αποτελεί το πιο σημαντικό εθνικό ζήτημα μετά το Κουρδικό και συνάμα το μεγαλύτερο στοίχημα για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Πρόκειται για το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ από πλευράς της Κύπρου με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο και τη Συρία (βρίσκεται σε εξέλιξη) και την εκμετάλλευση των υποθαλασσίων αποθεμάτων στην ορισθείσα κυπριακή ΑΟΖ. Η Κύπρος, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy, προχωρεί στις απαραίτητες έρευνες, για να ακολουθήσει η φάση της εκμετάλλευσης των υποθαλασσίων αποθεμάτων.Τα γεωτρύπανα θα πιάσουν δουλειά στις 21 Σεπτεμβρίου και η Τουρκία, με ανοιχτά όλα τα μέτωπα που προαναφέρθηκαν και την οικονομία της να εμφανίζει τους πρώτους τριγμούς, προσπαθεί να εφαρμόσει και πάλι την πολιτική και την πρακτική της τρομοκρατίας και των εκφοβισμών, όπως πράττει από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα στο Αιγαίο, με θύμα την Ελλάδα. Τη φορά αυτή, όμως, η Άγκυρα, αντί για σύμμαχο και απροκάλυπτο υποστηρικτή, έχει απέναντί της την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, και όλα τα άλλα μέτωπα ανοικτά, με το Κουρδικό να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη στην επίπλαστη «ενότητα του τουρκικού έθνους και κράτους».Τώρα που «πατώνει» το στρατηγικό βάθος της Άγκυρας και του Νταβούτογλου, εκτός από την επιφυλακή και τη δέουσα προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε, για να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις της Άγκυρας στις επικείμενες γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12, καλό είναι να επανεξετάσουμε και τον τρόπο με τον οποίο αναλύσαμε και αντιμετωπίσαμε το δόγμα και το φαινόμενο Νταβούτογλου. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να αναλύσουμε τις πολιτικές που ακολουθήσαμε απέναντι στο νεοοθωμανισμό, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να προετοιμαστούμε αναλόγως, αφού τα όσα διαδραματιστούν στην ΑΟΖ της Κύπρου το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσουν οδηγό και για το Αιγαίο. Γι’ αυτό, αν υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται να παραπέμψουν το σύνολο του Αιγαίου στη Χάγη, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Απαιτείται υπευθυνότητα και εγρήγορση, αδέλφια!

   Strategy Report

   Like

   1. Φίλε Αριστόδημε καλησπέρα

    Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετή δουλειά. Τώρα βρίσκομαι Παρνασσό και εχθές και σήμερα στίβαζα ξύλα. Τώρα μόλις ξεμπέρδεψα ….
    Τώρα στα δικά μας

    Τα πιό πάνω που παραθέτεις είναι μια λογική στρατηγική ανάλυση που βασίζεται πάνω σε σενάρια.
    Έχω να προσθέσω επί πλέον δύο παραμέτρους που πιστεύω ότι είναι βασικές.
    1. Ότι η προηγούμενη εμπειρία των αραβικών κρατών των εμπλεκομένων στην πάλαι ποτέ ισχυρή Οθωμανική αυτοκρατορία, ότι ήταν τραυματική. Αυτό σημαίνει ότι την οποιαδήποτε Νταβουτόγλια προσπάθεια την βλέπουνε με εξαιρετική δυσπιστία και απαρέσκια..
    2. Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου
    με τους συρίους, η συνθήκη της Λωζάννης πάει στον αέρα. Είναι γνωστό ότι παρά την καταστροφή της οθωμανικής αυτοκρατορίας , στην συνέχεια “παρεχωρήθη” από τους νικητές προς τους ηττημένους η αμφισβητούμενη από τους συρίους περιοχή της Αλεξανδρέττας. Η περιοχή αυτή έχει τεράστια γαιοπολιτική σημασία, δεδομένου ότι από εκεί πηγάζουν τα νερά που τροφοδοτούν την Μ. Ανατολή. Οι νικητές προτιμήσανε τους Τούρκους να ελέγχουνε αυτά τα νερά παρά τους Άραβες …….

    Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι Τούρκοι είναι στριμωγμένοι και η γελία “νταβουτόγλια” πολιτική είναι μη εφαρμόσιμη.
    ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ “ΑΥΤΟΥΣ” ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
    Η Νταβουτόγλια πολιτική είναι επί πλέον χρήσιμη α) για εσωτερική κατανάλωση σαν αντίβαρο στα τεράστια ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα της Τουρκίας και β) για να ……. “φοβίζουν” εμάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς, τεράστια εξοπλιστικά κοστολόγία , κλπ., ……..
    Αυτοί που εξακολουθητικά βολεύονται είναι αυτοί που έχουν κέρδος από το να βρίσκονται σε διαρκή κρίση οι λαοί που βρίσκονται εκατέρωθεν του Αιγαίου.

    Επομένως η πιό πάνω “ανησυχία” των μουσουλμάνων της ανατολικής πλευράς του Αιγαίου μας ευνοεί με την καλή την έννοια.
    Στην “στήλη” έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, ……. κοίτα αν θέλεις και το σημείο 14, τον διάλογο με τον EAST.

    Like

  2. Πέρσης
   Ο πρωτότοκος γιος του Περσέως και της Ανδρομέδας. Ο Πέρσης έδωσε το όνομά του στον λαό των Περσών, των οποίων ήταν ο μυθικός γενάρχης. Ο Πέρσης παρέμεινε στην Ασία κοντά στον Κηφέα όταν οι γονείς του πήγαν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου, από αυτόν τον Πέρση κατάγονταν οι βασιλείς των Περσών.

   Αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα τους Πέρσες να εκστρατεύσουν εναντίων των Ελλήνων.
   Δεν έχει σημασία ποιος είσαι αλλά πως αισθάνεσαι.

   Like

 8. στο δημοψηφισμα του ερντογαν η τουρκια διαιρεθηκε σε τρια μερη.
  της αποχης,του ναι και του οχι.
  η αποχη αντιστοιχει στις κουρδικες περιοχες,το ναι στην κ.σουνιτικη τουρκια ,
  και το οχι, στα παραλια,αν.θρακη που τι περιεργο πραγμα σε χαρτη« θρησκευτικων μειονοτητων»
  της ευρωπαικης ενωσης, ειναι οι περιοχες των αλεβιτων..

  Like

 9. ΕΛΛΗΝ

  1. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  Η Ελληνική γλώσσα είναι δεινή και όπως φαίνεται εξ ορισμού ως ΠΟΛΙτης δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούμαι και άρα να μην μ’ ενδιαφέρει η ΠΟΛΙτική.

  2. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

  Το περίεργο εδώ δεν ακούγεται το ότι σαν πολίτη μ’ ενδιαφέρει η φιλοσοφία … αλλά το ότι μπορεί ίσως ν’ ακούγεται “κάπως περίεργο” το … σαν πολίτης που τείνει να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

  Εδώ οφείλω ορισμένες εξηγήσεις.

  α) Σπαρτιάτη, Βολιώτη, Χιώτη,Σερραίο,…. μπορείται να με αποκαλείτε

  β) Μακεδόνα, Κρητικό, Επτανήσιο,Κύπριο, …… επίσης

  γ) Εβραίο, Χριστιανό, Βουδιστή, …… βεβαίως επίσης

  δ) ακόμα και Δωριαία, Αχαιό, …. μπορείται να με αποκαλείτε

  Ε Λ Λ Η Ν Α όμως ΟΧΙ και όχι ότι δέν θάθελα (…. ΘΑ ΗΘΕΛΑ και πολύ μάλιστα). Δεν θάθελα για τους πιο κάτω λόγους.

  Στην χώρα μου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αποκτήσω ποτέ την “ημετέρα παιδεία”.

  Με δρομολογήσατε για

  Χριστιανό και με βαπτίσατε και ΑΥΤΗ την παιδεία μου δώσατε μέσω του σχολείου (ανήκει στο υπ. παιδείας & θρησκευμάτων), της εκκλησίας, των κατηχητικών, της “παράδοσης αλλά ποιάς παράδοσης, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?” …….καθώς επίσης για Μουσουλμάνο, Εβραίο κλπ

  Με δρομολογήσατε για

  Κομμουνιστή, Φασίστα, Σοσιαλιστή, Αναρχικό, Δεξιό, Κεντρώο, Αριστερό χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ………

  Με δρομολογήσατε για

  ………………..

  Με δρομολογήσατε για

  ………………..

  ΔΕΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Α

  ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΑΤΕ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΩΤΙΝΟ, …. ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,…….

  3. …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.

  Like

  1. Κρίτωνα
   λές….μέ δρομολογήσατε…
   Καί ἐγώ τὶ ἔκανα ἀπὸ μόνος μου,ὅταν κατάλαβα γιὰ ποῦ μέ πηγαίνατε;

   Κρίτωνα,τὸν ὠχαδερφισμὸ τόν κάναμε ἐπικρατοῦσα νεοελληνικὴ φιλοσοφία.

   Σὰν Ἕλληνα θὰ μέ χαρακτήριζε ἡ ἀγάπη…
   Ὄχι!
   Πουθενὰ δὲν ἀσχολοῦνται οἱ πρόγονοι μέ τήν ἀγάπη.
   Ἀσχολοῦνται μὲ τήν ἀπόκτησι Ἀρετῆς καί ἐφαρμογῆς τῆς Δικαιοσύνης.

   Στὴν ζωή δὲν εἶναι ἀπαραίτητο νὰ ἀγαπᾶς καθώς πολλές φορές εἶναι αὐτό ἀνέφικτο.
   Παραδείγματος χάριν τὸ χριστιανικὸ “ἀγαπᾶτε ἀλλήλους”.
   Οὐτοπία.

   Ὅμως ἡ ἀπόκτησις Ἀρετῆς καὶ ἡ ἐφαρμογή τῆς Δικαιοσύνης εἶναι καὶ ἐφικτές καὶ ὁδηγοῦν σὲ ἀνθρώπινες κοινωνίες.

   Like

   1. Κόριννα

    1. όπως μην την ύπαρξη πχ. του κατηχητικού, η πολιτεία δίνει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, έτσι είναι αναγκαία η ακαδημία, το γυμνάσιο στην αρχαία του φυσικά σημασία για να βάλουν τις βάσεις της ελληνικής παιδείας
    ………. .οτι πετυχαίνει σήμερα, ττο πετυχαίνει κάποιος από την ατομική του προσπάθεια, αλλ΄αυτό δεν αρκεί …..

    2. Η έλληνες μπορεί να μην την ονοματήσανε την ΑΓΑΠΗ, αλλά πρακτικά την εφαρμόσανε και την διαδώσανε
    Μιλήσανε για την φιλία, που σημαίνει αγάπη.
    Στα έπη ο Αχιλλέας παρ΄ ότι γνώριζε τα μελλούμενα, θυσιάστηκε κατά κάποιο τρόπο για τον φίλο του τον Πάτροκλο ……
    και τα ελληνόπουλα παρά το ότι θυσιάζεται ο αγαπημένος θείος Αχιλλέας, νοιώθουν αγαλλίαση μέσα από τα λόγια του ποητή …
    Η ΦΙΛΙΑ τα λέει όλα

    Like

   2. Κρίτωνα συμφωνῶ γιὰ τὰ περί φιλίας.
    ὅμως δέν συμφωνῶ γιὰ τὴν ἀτομικὴ προσπάθεια.

    Ὅταν ἀντιληφθῆς ποῦ σὲ πᾶνε καὶ ἀρχίσεις τὸ ψάξιμο,κάνεις θαύματα.
    Ποτὲ κανεὶς δὲν θά σοῦ πῆ καί δὲν θὰ σοῦ ὑποδείξη αὐτὰ ποὺ βρίσκεις μόνος σου.

    Φυσικὰ ἡ Πολιτεία θὰ ἦταν μία βοήθεια·ἄν ἦταν Πολιτεία.
    Τὶ νὰ λέμε τώρα!

    Like

 10. “επίθεση φιλίας…”
  Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

  Σε παράφραση ενός πολύ παλιού ρητού:
  “Kill them all, Hellas will recognize her own…”
  Σε ελεύθερη μετάφραση: Φάτε τους όλους.Η Ελλάδα θα τους ξεχωρίσει και θα τους συγχωρέσει…μετά…

  Like

 11. Δεν με ενδιαφέρει αν έχουν εν μέρει γενετικό υλικό που παραπέμπει σε Έλληνες. Σημασία έχει πως είναι τουρκαλάδες και ανατολίτες, οπότε χέστηκα για το DNA τους. Ο τούρκος, τούρκος θα παραμείνει…

  Like

   1. Αυτη ερχεται εξ’ουρανου ξερω’γω;
    Κι αν δεν έρχεται,αρα μπορει να διαμορφωθεί;
    Κι εφ’οσον μπορει να διαμορφωθεί,ολοι λοιπον μπορούν να γινουν Ελληνες;

    Like

   2. Κώστα άσε την μπάλα στην εξέδρα για μια στιγμή και σκέψου πρώτα σε ποια ομάδα ανήκεις και με ποιους παίζεις.

    Like

   3. οταν συζητάω,δεν ανήκω σε καμιά.
    Κακό πραμα ο οπαδισμος,κρύβει την αλήθεια.
    Απάντηση ομως με επιχειρήματα δεν έλαβα αρα;……..

    Like

   4. Σαφώς είναι φύλα ελληνικά, που έχουν εξισλαμισθεί, όπως κι΄ εμείς είμαστε ελληνικά φύλα που έχομε χριστιανοποιηθεί.
    Της ημετέρας παιδείας δεν είμαστε όμως κοινωνοί ούτε εμείς, απλά είμαστε ελληνόφωνοι.
    Είναι άλλο θέμα η ελληνική παιδεία και είναι άλλο θέμα η χριστιανική παιδεία
    Επομένως την συνείδηση του ΈΛΛΗΝΑ δεν την έχουμε ούτε εμείς.

    Εάν οι απέναντί μας Ίωνες αρχίζουν να ψάχνουν για την καταγωγή τους, την ελληνική είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα.
    Το επόμενο βήμα θα είναι η τάση τους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
    Το δύσκολο βήμα είναι αυτό που έπεται, αλλά …… σταματώ εδώ γιατί ίσως προκαλέσω αρκετούς ….

    Like

   5. Τι σχέση έχει ο οπαδισμος με αυτό που είναι ο καθένας;
    Εσύ τι είσαι Κώστα;
    internantional;
    2 σε ένα;
    πολυμίξερ;
    καθαριστικό για όλες τις χρήσεις;
    Ποιό είναι αυτό το χαρακτηριστικό σου που σε κάνει ικανό να κατέχεις μόνο εσύ την αλήθεια και όχι οι άλλοι;
    Για πες μου σε παρακαλώ;
    Και τί να τις κάνω εγώ τις αμπελοφιλοσοφίες και τις ‘αλήθειες’ σου όταν μιλάμε για τους τούρκους που τις έχουν γραμμένες ξέρεις που;
    Θες να δεις τους τούρκους σαν αγγελάκια τρυφερά;
    Δες τους αλλά μην έχεις την απαίτηση να τους δουν και οι υπόλοιποι έτσι.
    Δεν θα αυτοκτονήσουμε κιόλας επειδή εσύ την έχεις δει κάπως….
    Θα πατήσεις στο έδαφος ή θα ονειρεύεσαι για πολύ ακόμα;
    Με αποκαλλείς οπαδίστρια και θες τρομάρα σου και απάντηση με επιχειρήματα.

    Like

   6. Φίλε Κρίτων,
    Το παρατραβάς πολύ το πράμα και σε επικίνδυνους καιρούς.
    Πολλοί οι ανεξέλεγκτοι παράγοντες στην απέναντι πλευρά.
    Οι ελπίδες που εκφράζεις μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες μας.

    Like

   7. εγω φαιη ξερω,οτι κάποτε μας κατέκτησαν οι ρωμαιοι με τα όπλα κι εμεις δεν τους αφήσαμε,ουτε ξεχωριστό,δικο τους,πολιτισμό να φτιάξουν.
    κατάλαβες τι λεω για τους απέναντι;

    Like

   8. η συνειδηση φτιαχνεται με την παροδο του χρονου μεσω
    της κληρονομησης χαρακτηριστικων απο τους γονεις.τα χαρακτηριστικα αυτα δεν ειναι γενετικα αλλα αποτελουν
    τα βιωματα ,που μεταδιδινταο απο γενια σε γενια.
    εειναι η θεωρια του λαμαρκ ,η οποια επισκιαστηκε απο τη θεωρια του δαρβινου.
    ξαναηρθε στην επικαιροτητα με την ανακαλυψη των εγκεφαλικων κυτταρων που ονομαζονται νευρωνες καθρεπτες απο τον ριτζολατι..
    υποστηριζεται απο τους απο τους πιο επιφανεις νευροεπιστημονες οπως ο ρακαμαντραν.
    γι αυτο ειναι απο δυσκολη εως αδυνατη αυτο που ονομαζεται πολυπολιτισμικη θεωρεια,
    η και αυτο που υποστηριζει εσυ.

    Like

   9. @ Φαίη

    δεν το κατάλαβα γιατί το παρατραβάω?

    Γιατί να μην ενθαρρύνω τον οποιοδήποτε κάτοικο των Βαλκανίων, της Μ. Ασίας, της Μεσογείου που ψάχνεται για την ελληνικότητά του?

    Αυτό συνάδει με την ανοιχτή κοσμοπολίτικη,αυτοκρατορική νοτροπία του ΕΛΛΗΝΑ.

    Είναι καιρός να πάψομε να φοβόμαστε και την σκιά μας, είναι καιρός να επανελληνισθούμε.

    Like

   10. Τι λες να κάνουμε Κώστα;
    Να τους κατακτήσουμε συνειδησιακά;
    Εδώ μας λένε να ξεχάσουμε ότι είμαστε Έλληνες (κάποιοι μάλιστα δικοί μας, μας αποκαλλούν και οπαδιστές).
    Εδώ μας αλλάζουν την ιστορία και μας υποβιβάζουν τη γλώσσα μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα.
    Εδώ μας φλομώνουν με τουρκικά σκουπιδοσήριαλ, ακόμα και όταν έχουν γυριστεί στην κατεχόμενη Κύπρο. Δεν έχουν το Θεό τους πια.
    Με ποια Ελληνική συνείδηση να προχωρήσουμε;

    Δεν σου κάνει εντύπωση που ενώ εμείς καλούμαστε να καταπιεστούμε ως Έλληνες, οι απέναντι θυμήθηκαν ότι είναι Έλληνες;
    Η συγκυρία δεν σου κάνει εντύπωση;
    Ξέρεις, για να γίνει μια ομοσπονδία χρειάζονται συναινετικά βήματα και από τις δυο πλευρές.
    Εγώ, εσύ και οι απέναντι μπορεί να έχουμε χίλια δυο στο μυαλό μας.
    θεωρίες, ελπίδες και σενάρια που ίσως βρουν δικαίωση.
    Πρέπει όμως να βγαίνουμε που και που από το κουτί του δικού μας του μυαλού και να βλέπουμε την όλη εικόνα.
    Εμάς μας λένε ότι εκεί κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες.
    Εκεί μπορεί να τους λένε ότι εμείς τους αγαπάμε και τους θέλουμε. Δεν έχουν κάνει και λίγα το giorgos και η διαμαντοπούλου για την περιβόητη Ελληνοτουρκική φιλία.
    Να’σου και ο χυλός της ομοσπονδίας μετά.

    Νομίζεις ότι τούτος ο ‘πόλεμος’ θα γίνει με όπλα ή με τη χρήση της μαγικής πένας;
    Το τυρί το βλέπουμε.
    Τη φάκα τη βλέπουμε;

    Like

   11. δεν μου κανει τπτ εντυπωση εκ του ποσο εύκολα εκπίπτουν σε αυτες ακριβώς τις εκπτώσεις οι δήθεν πατριώτες.
    το πράμα ειναι πολύ απλό. Εισαι δυνατός πολιτισμικά; Αν εισαι,θα επιβληθείς,δε πα να’νε και 5 δις ο άλλος,αν δεν είσαι,θα σβησεις.
    Οι ελληνες εδω και 200 χρονια βιώνουν μια συνεχή πολιτισμική έκπτωση,αν συνεχίσουν ετσι θα εξαφανιστούν,αυτο ειναι νόμος.

    Like

   12. Κρίτων,
    και φυσικά δεν είναι λάθος να ξυπνήσουν οι Έλληνες των Βαλκανίων, Μ. Ασίας και λοιπών τοποθεσιών.
    Και μακάρι να το κάνουν.
    Φοβάμαι όμως ότι τούτη τη συγκεκριμένη στιγμή παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας μας.
    Μια Ελλάδα κατακρεουργημένη και γονατισμένη οικονομικά και πρωτίστως πολιτιστικά.
    Δεν βγαίνεις απ’το σπίτι όταν είσαι κρυωμένος Κρίτων. Κάθεσαι μέσα και κοιτάς να γίνεις πρώτα καλά.
    Εν ολίγοις,τούτη τη στιγμή δεν θα αναλωθώ σε ελπίδες για τους Έλληνες στα παράλια της τουρκίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήταν Θείο δώρο να ξυπνούσαν ξαφνικά και να επιθυμούσαν να βρεθούν κοντά στις ρίζες τους. θα ήθελα να δω πρώτα την Ελλάδα μας να στέκεται στα πόδια της έτσι ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν κάνω επικίνδυνα άλματα (που δίνουν την ευκαρία σε τρίτους να με μετατοπίσουν) αλλά σταθερά, ΔΙΚΑ ΜΟΥ βήματα.

    Like

   13. Κώστα, την πολιτιστική έκπτωση την περιέγραψα άρα συμφωνείς μαζί μου.
    Αυτή είναι η άσχημη πραγματικότητα που πρέπει να διορθώσουμε ΧΘΕΣ πριν ονειρευτούμε λαγούς με πετραχείλια και….. συνειδησιακές κατακτήσεις.

    Εκείνο το: “δεν μου κανει τπτ εντυπωση εκ του ποσο εύκολα εκπίπτουν σε αυτες ακριβώς τις εκπτώσεις οι δήθεν πατριώτες.” δεν το έπιασα αλλά δεν πειράζει. Λίγο δηλητηριάκι κάνει την κουβέντα πιο ενδιαφέρουσα, δε νομίζεις;;

    Like

   14. κατ’αρχας,πρεπει να αποφασίσουμε τι είμαστε,ποιοι ως λαός,εδω και 200+ χρόνια τελούμε σε μια κατάσταση σχιζοφρένειας.Μετά,να δούμε που θέλουμε να πάμε κ όλα θα λυθούν. Πρέπει να κάνουμε ρε παιδί μου την ψυχανάλυση και την αυτοκριτική μας.

    Like

   15. Συμφωνώ. Ας μας δώσουν πίσω και την παιδεία που μας ροκανίζουν χρόνια τώρα (τυχαίο;) και θα δεις το θαύμα να γίνεται.
    Η παιδεία είναι το άλφα και το ωμέγα Κώστα.
    Επειδή όμως δεν έχουμε το χρόνο ας κάνουμε την ψυχανάλυσή μας και μετά ας τρελλαθούμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όποιον πάρει ο χάρος.

    Like

   16. Φαιη,οι αρχαίοι,σαν κοινωνία συνολικά και σαν τρόπος σκέψης ηταν τουλάχιστον 1000 χρονια μπροστά απ’οτι είμαστε σήμερα. Δες μονο πως φτάσανε στο πιο δημοκρατικό πολίτευμα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Ο τρόπος τους,ηταν πολυυυυυ μπροστά,εγω προσωπικά ντρέπομαι και θλίβομαι που μοιάζουμε σα μουντζούρες του έργου τέχνης που λέγεται ελληνισμός.
    γιαυτο ειμαι και τοσο είρωνας και δεικτικός απέναντι στους δήθεν πατριώτες,τους γνήσιους.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 4!!!!!!

    Like

   17. Παν μέτρον άριστον είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
    Ναι ήταν τουλάχιστον 1000 χρόνια μπροστά από εμάς γιαυτό καλό είναι να θυμόμαστε που και που τις σοφίες τους. Όταν λοιπόν κρίνεις αρνητικά τους δήθεν πατριώτες όπως λες καλά θα κάνεις να βάζεις και κάποιο μέτρο.
    Ξέρεις ποιοι είναι αυτοί οι πατριώτες;
    Τους γνώρισες;
    Νομίζεις ότι με τον απόλυτο αρνητισμό που εκπέμπουν τα λόγια σου θα μπορούσε να βγει κάτι καλό;
    Δεν στα λέω αυτά με ύφος καθηγήτριας προς Θεού αλλά επειδή αγαπάω την Πατρίδα μου και ναι θέλω να αποκαλλώ τον εαυτό μου πατριώτισσα και βλέπω ότι ώρες ώρες τα λόγια σου προκαλλούν διχόνοια παρά συνεισφέρουν σε δημιουργικό διάλογο.
    Τις αλήθειες που πιστεύεις οφείλεις να τις πεις αλλά με τρόπο που δε βαραίνουν το φορτίο που έχει να σηκώσει η γενιά μας.
    Καλό σου βράδυ.

    Like

  1. ναι ,κριτων,τι θα ειναι;
   η συνομοσπονδια του καθηγητη κιτσικη,και η θεωρια του μεσαιου χωρου,
   που αν θυμαμαι καλα ετσι την ονομαζε.

   Like

   1. @ Φωτεινή

    Εδώ δεν μιλάμε για πρόταση του Κιτσίκη

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αναφορά γίνεται από μία σημαντική μερίδα ανθρώπων της ανατολικής πλευράς του Αιγαίου, οι οποίοι ψάχνουν τις ρίζες τους και λένε ότι μογγόλοι δεν είμαστε και ότι είμαστε Έλληνες. Εμείς κατά την γνώμη σου σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να κάνουμε? ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    Αυτοί οι άνθρωποι από μόνοι τους έχουν κάνει έρευνες και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι οι μεγαλύτεροι σε αναλογία πληθυσμοί είναι ελληνικοί?

    Κατά την γνώμη σου ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν θα πρέπει να τους πλησιάσομε?
    Ούτε βλάκες Νταβούτογλου είναι ούτε στρατηγοί ……

    Like

   2. αγαπητέ Κρίτων,
    ωραία και καλά τα λες.
    Ποιος να τους πλησιάσει όμως, ο γαπας;
    Αφού αυτός και όλη η πανούκλα που τον συνοδεύει μας λέει να ξεχάσουμε ότι είμαστε Έλληνες.
    Δεν πρέπει να γνωρίζουμε πως επιτέλους μας θέλει το επίσημο Ελληνικό κράτος;
    Είναι σημαντικό αυτό που σου λέω, δώσε λίγη βάση σε παρακαλώ.

    Like

 12. Ενδιαφέρον άρθρο!
  Πράγματι οι τούρκοι της πόλης και στα παραλια της μικρά ασίας φατσικά είναι Έλληνες.
  Τώρα τι ρολο παίζει αυτό, ανάλογα, έχουμε και στην Αμερική ομογενείς σε
  υψηλά πόστα, αλλα δεν είναι Έλληνες και ας μην αυταπατόμαστε.

  Like

  1. Zagle
   Ti eipes vre oi omogeneis ths Amerikhs den einai Ellines
   avtoi pou kanoun ENA toso megalo agona gia ta Ethnika Themata
   eisai axios esy na tous loidorhseis egefalika nekre!!!!
   Eseis ths Souhdias den akougeste pouthena san Ellines ths diasporas!!!!
   Exete kanh to xeirotero kako anathrepsate Ton GAP kai mas hrthe peskesi sthn Ellada kai th Dialyse !!!!
   Ekfylismene Wiking milas esy gia Ellada kai Diaspora kai krinhs me
   tis hlithiothtes sou!!!!!
   De ntrepese na milas etsi, krineis ex Idiom ta Allotria !!!!!
   Esy etsi pou milas amfivalo an exhs kai Ellinikh yphkoothta!!!!
   Oust * , otan anoigeis to Stoma sou petas mono dilhthrio!!!’

   Like

  2. Αν δεις φατσικά και το Γκρουέφσκι και δεν τον ξέρεις τι θα πεις; Ελληναράς εκατό τοις εκατό! Κοίτα όμως τι κάνει ο τρελός…

   Like

 13. Η Ελλάδα πρέπει να δώσει υπηκοότητα σε όποιον κάτοικο της Τουρκίας γίνει Ορθόδοξος και θέλει να γίνει Έλληνας.

  Το 90% των Μογγόλων έχουν Ρωσοποιηθεί. Πηγαίνετε στην Τουρκία και δεν θα βρείτε Μογγόλο ούτε για δείγμα.

  Οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι εξισλαμισμένοι-εκτουρκισμένοι Ρωμιοί.

  Αλλά και Μογγόλοι να ήταν, μπορούμε μια χαρά να τους Ελληνοποιήσουμε όπως τους Ρωσοποίησε η Ρωσία.

  Like

  1. Γειά σου East με τις θεωρίες σου.
   “μπορούμε μια χαρά να τους Ελληνοποιήσουμε όπως τους Ρωσοποίησε η Ρωσία….” αααααααχαχαχαχαχαχα
   Πως; ΄Οπως προσπαθεί το κράτος να μας αφελληνίσει;
   Έχεις μιλήσει σε Ρώσο για τη γνώμη που έχουν για τους τούρκους; Βρωμιάριδες τους αποκαλλούν και τους σιχαίνονται.

   “I thought we were friends”
   Αν είναι τέτοιοι οι δεσμοί φιλίας κλάφτα Χαράλαμπε…

   Like

   1. “Έχεις μιλήσει σε Ρώσο για τη γνώμη που έχουν για τους τούρκους; Βρωμιάριδες τους αποκαλλούν και τους σιχαίνονται.”

    Εγώ είπα για Μογγόλους κι όχι τους “πολίτες της Τουρκίας”.

    Like

   2. Για κάνε το ξεδιάλεγμα βρε East;
    Ποιοί είναι ποιοί; Ή μάλλον πήγαινε καλλίτερα στην τουρκία να το κάνεις να δούμε αν θα επιστρέψεις πίσω ζωντανός.

    Like

  2. Καί γιατὶ νὰ μήν Ἑλληνοποιήσουμε καί ὅλη τὴν Ἀφρικὴ καὶ τὴν Ἀσὶα;
   Γιατί νὰ ἀφήσουμε ἔξω τοὺς Ἐσκιμώους;

   Καί τὸν Ὄλι Ρέν;
   Μαζί μὲ ὅλους τοὺς Φινλανδοὺς;
   Καί τὴν Μιχαλοῦ,πού τῆς χρωστᾶς East οὐκ ὀλίγα;

   Χατήρι δὲν χαλᾶμε.
   Σᾶς περιμένουμε ὀρθάνοιχτοι.

   Ἄντε στὸν κόρακα ἄνθρωπέ μου!

   Like

   1. Κόριννα

    δεν είναι ούτε αλγερινοί, ούτε πακιστανοί, …………… είναι πληθυσμοί γενετικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ.

    Σε κάθε περίπτωση ούτε ο φανατικός Χριστιανός, ούτε ο φανατικόςμουσουλμάνος, κανένας από τους πιό πάνω δεν είναι στην παιδεία ΕΛΛΗΝ,……… στην ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΩΣ!!!!!!.

    Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ

    Like

  3. Για την ώρα όμως τουρκοποιείται με τη βοήθεια της κυβέρνησής μας η Θράκη και τουρκοποιούνται και μητροπολίτες, μη τυχόν και χάσουν το Φανάρι! Και ποιοί; Κρητικοί μητροπολίτες!

   Like

  4. East

   Bεβαίως και οι μεν και οι δε είναι ρωμιοί, το θέμα όμως είναι να απογαλακτίσουμε αμφοτέρους από ταον Ιουδαϊσμό που τους διακατέχει..
   Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ

   Μόνο τα εξιουδαϊσμένα φανατισμένα πλήθη κάνουν πολέμους για θρησκευτικούς λόγους!!!!!

   Like

   1. Κρίτων παρακολουθώ με ενδιαφέρον την σκέψη σου για “Ελληνική Αυτοκρατορία”.

    Φυσικά για το αν κάποιος θέλει ή όχι τον Χριστιανισμό, οι απόψεις μπορεί να μην ταυτίζονται.

    Αλλά θέλω να σου πω μερικά -κατ’εμέ- σημαντικά που ίσως σε βοηθήσουν και αλληλοβοηθηθούμε στην σκέψη μας:

    1.Έλληνας είναι ο φέρων τον Ελληνικό πολιτισμό κι όχι ο φέρων συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά ή εδαφική ή γλωσσική καταγωγή.

    2.Ο Ελληνισμός είναι πολιτισμός και όχι εθνοφυλετισμός.

    3.Αυτοκρατορία σημαίνει πολυεθνικό/πολυφυλετικό κράτος, αλλά ΜΟΝΟπολιτισμικό. Δηλαδή να δεχτούμε όποιον θέλει να ασπαστεί τον πολιτισμό μας.

    4.Δεν υπάρχουν διαφορετικά έθνη και φυλές, αλλά διαφορετικοί πολιτισμοί/ιδέες

    5.Όλοι οι άνθρωποι είμαστε άνθρωποι, και κρινόμαστε ΜΟΝΟ για τις πράξεις και τα πιστεύω μας κι όχι για το χρώμα του δέρματός μας ή τον τόπο που γεννήθηκε ο παππούς μας.

    Δηλαδή πρέπει να ξαναγίνουμε οικουμενιστές και κοσμοπολίτες, να πετάξουμε τον ηλίθιο εθνοφυλετισμό, να διαδόσουμε τον πολιτισμό μας παντού, και να εξελληνίζουμε, και να φτιάξουμε ένα κράτος που να λειτουργεί έτσι

    Like

   2. @ EAST

    -Ο Ελληνισμός είναι πολιτισμός και όχι εθνοφυλετισμός.
    Πράγματι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι πολιτισμός αποτέλεσμα ιδιαιτέρας ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    -.Αυτοκρατορία σημαίνει πολυεθνικό/πολυφυλετικό κράτος, αλλά ΜΟΝΟπολιτισμικό. Δηλαδή να δεχτούμε όποιον θέλει να ασπαστεί τον πολιτισμό μας.
    Σωστά ορίζεις τα περί αυτοκρατορίας με μόνο το ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ έξω και το ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ μέσα. Τα κράτη έθνη δημιουργηθήκανε αργότερα. Μέσα σε μιά αυτοκρατορία επομένως μπορούνε να συνυπάρξουνε διαφορετικές φυλές και θρησκείες.
    ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΑΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

    Όπως και σε άλλο σημείο έχω αναφέρει ότι ο Έλλην είναι ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ και ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ.
    Για να γίνουμε αυτοκρατορία προς το παρόν φυσικά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε.
    ΟΜΩΣ, εφ΄’οσον υπάρχει αυτή η τάση για την ανακάλυψη των ΡΙΖΩΝ από τους μουσουλμάνους κατοίκους του Ανατολικού Αιγαίου δεν θάναι κακό να το “εκμεταλευθούμε” με την καλή έννοια.
    Οι έλληνες μουσουλμάνοι στην συνέχεια; είναι εύκοιλο να θέλουν να μιλήσουν την γλώσσα και να γνωρίσουν την ιστορίαα των προγόνων μας.
    Εάν θέλομε να προχωρήσουμε, το επόμενο βήμα είναι το δύσκολο. Προκειμένου να τύχει αποδοχής Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ θα πρέπει και οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι Έλληνες να απογαλακτιστούν από τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΌ που είναι χαρακτηριστικός εις τους κατεχομένους από την ΙΟΥΔΑϊΚΗ αντίληψη, να προχωρήσουνε στην ανεξιθρησκεία ……..

    Φίλε EAST ακολουθεί τι ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ για τον Κρίτωνα

    ΕΛΛΗΝ

    1. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    Η Ελληνική γλώσσα είναι δεινή και όπως φαίνεται εξ ορισμού ως ΠΟΛΙτης δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούμαι και άρα να μην μ’ ενδιαφέρει η ΠΟΛΙτική.

    2. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Μ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

    Το περίεργο εδώ δεν ακούγεται το ότι σαν πολίτη μ’ ενδιαφέρει η φιλοσοφία … αλλά το ότι μπορεί ίσως ν’ ακούγεται “κάπως περίεργο” το … σαν πολίτης που τείνει να γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Εδώ οφείλω ορισμένες εξηγήσεις.

    α) Σπαρτιάτη, Βολιώτη, Χιώτη,Σερραίο,…. μπορείται να με αποκαλείτε

    β) Μακεδόνα, Κρητικό, Επτανήσιο,Κύπριο, …… επίσης

    γ) Εβραίο, Χριστιανό, Βουδιστή, …… βεβαίως επίσης

    δ) ακόμα και Δωριαία, Αχαιό, …. μπορείται να με αποκαλείτε

    Ε Λ Λ Η Ν Α όμως ΟΧΙ και όχι ότι δέν θάθελα (…. ΘΑ ΗΘΕΛΑ και πολύ μάλιστα). Δεν θάθελα για τους πιο κάτω λόγους.

    Στην χώρα μου δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ν’ αποκτήσω ποτέ την “ημετέρα παιδεία”.

    Με δρομολογήσατε για

    Χριστιανό και με βαπτίσατε και ΑΥΤΗ την παιδεία μου δώσατε μέσω του σχολείου (ανήκει στο υπ. παιδείας & θρησκευμάτων), της εκκλησίας, των κατηχητικών, της “παράδοσης αλλά ποιάς παράδοσης, της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης?” …….καθώς επίσης για Μουσουλμάνο, Εβραίο κλπ

    Με δρομολογήσατε για

    Κομμουνιστή, Φασίστα, Σοσιαλιστή, Αναρχικό, Δεξιό, Κεντρώο, Αριστερό χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ………

    Με δρομολογήσατε για

    ………………..

    Με δρομολογήσατε για

    ………………..

    ΔΕΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Α

    ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΝΑΝΟΥΡΙΖΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΝΑΤΕ ΜΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΛΩΤΙΝΟ, …. ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΜΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΡΩΤΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΕΣΤΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,…….

    3. …. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΗΝ Ζ Ω Η ΚΑΙ ΤΟΝ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η ΤΟΥ Θ Ε Ι Ο Υ.

    Like

   3. “Αυτοκρατορία σημαίνει πολυεθνικό/πολυφυλετικό κράτος, αλλά ΜΟΝΟπολιτισμικό. Δηλαδή να δεχτούμε όποιον θέλει να ασπαστεί τον πολιτισμό μας.
    Σωστά ορίζεις τα περί αυτοκρατορίας με μόνο το ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ έξω και το ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ μέσα. Τα κράτη έθνη δημιουργηθήκανε αργότερα. Μέσα σε μιά αυτοκρατορία επομένως μπορούνε να συνυπάρξουνε διαφορετικές φυλές και θρησκείες.
    ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΑΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
    Όπως και σε άλλο σημείο έχω αναφέρει ότι ο Έλλην είναι ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ και ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ”

    Αγαπητέ Κρίτων όταν λέω “πολυεθνικό-πολυφυλετικό-ΜΟΝΟπολιτισμικό” εννοώ κράτος βασισμένο στον Ελληνισμό, που θα είναι ανοικτό σε όποιον άνθρωπο του πλανήτη θέλει να ασπαστεί τον πολιτισμό μας, και όλοι οι πολίτες του κράτους αυτού θα είναι απόλυτα ισότιμοι ανεξάρτητα της εθνικής/φυλετικής τους καταγωγής. Και στα αξιώματα του κράτους θα μπαίνουν οι αξιότεροι και οι ιδεολόγοι, ανεξάρτητα της εθνικής/φυλετικής τους καταγωγής.

    Δηλαδή το κράτος αυτό θα αποτελείται και από μαύρους κίτρινους ανθρώπους, ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στην Αμερική την Ασία την Αφρική κτλ κτλ, αρκεί να έχουν ασπαστεί τον πολιτισμό μας.

    Like

   4. Φίλε EAST καλησπέρα

    Είναι σωστά τα λεγόμενά σου, αλλά πολύ ……… προχωρημένα.
    Στο βήμα το τεράστιο που αναφέρεσαι είναι και το πιό δύσκολο, εκεί όπου το ελληνικό πνεύμα αποκτά ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ η οποία είναι η φυσική συνέπεια της ελληνικής ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ θέασης.
    Προς το παρόν δεν είμαστε έτοιμοι και για τα υποτιθέμενα πιό εύκολα βήματα, σε σύγκριση με τον οικουμενισμό.
    Θέλουμε πολύ χρόνο και κόπο.
    Τα άμεσα συγκριτικά πιό εύκολα βήματα είναι
    α) η δημιουργία μιάς ελληνιστικής αυτοκρατορίας.
    β) η δημιουργία μιάς ελληνικής αυτοκρατορίας

    Like

 14. Εσυ εισαι απο τους ελληνοποιημένους “Έλληνες” ή απλά Έλληνας ?
  αυτο που λές ειναι η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης.
  Δεν υπάρχουν λαοί και φυλές ….μια “ελληνοποίηση” και μία “ρωσοποίηση” ….και αν στο δρόμο μας βγει τουρκοποίηση ..τί γίνεται ? ειναι δυνατον ένας λαός με υπογεννητικότητα ουτε 10 εκατ. να “ελληνοποιήσει” έναν λαό 75 εκατ. ?
  και πώς μπορει να γινει αυτο? ..σε πόσους αιώνες ? και με τι ισλαμ τι θα γινει θα έχουμε και ματίλες και μπούργκα ..?
  Νομίζω οτι δεν στέκει πρακτικά η άποψη σου.Ουτοπία ειναι.
  Τουλάχιστον μπορεις να μας πεις αν θα μιλάμε ελληνικά ή τουρκικα σε αυτον τον ..”αχταρμά”? ή και αυτο δεν έχει σημασία?
  Όσο για την ελληνοποίηση των μογγόλων ..τι να πώ….μένω άναυδος! Παγκόσμια πατέντα. Έχεις κάποια βιβλιογραφία σχετική να ενημερωuούμε?

  Τέλος ενω λέγεσαι EAST έχεις ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό …..αλλα αυτος συμβολίζει ακριβως μια ελληνική αυτοκρατορία που κοιτάει και στην δύση ,οχι μόνο ανατολή.

  Like

 15. Σημεία των Καιρών .

  Πάντως “Eάν η Tουρκία αναστήσει τον ελληνοβυζαντισμό της και διεκδικήσει το όνομα του Bυζαντίου ως δικό της χρησιμοποιώντας το κενό που αφήνει πίσω της η Eλλάδα με τη μη διεκδίκηση του Bυζαντίου ως δικού της διαχρονικού δημιουργήματος, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό και τεράστιο γεωπολιτικό πρόβλημα που μπροστά του το Mακεδονικό θα φαίνεται άθυρμα.”

  Like

 16. Πειτε μου λιγο.
  Αν αφεθουν ελευθεροι οι Τουρκοι να λενε οτι ειναι Ελληνες.
  Κι απο τη μια εχουμε 9 εκατομμυρια (τοσοι ειματε χωρις τους αλλοδαπους) κατοικους της Ελλαδας να λενε “ειμαστε Ελληνες και η Ελληνικη κληρονομια αποδεχωμαστε οτι ειναι αυτο κι εκεινο” και απο την αλλη, να εχουμε 30 εκατομμυρια Τουρκους να λενε “ειμαστε Ελληνες και η Ελληνικη κληρονομια αποδεχωμαστε οτι ειναι αυτο κι εκεινο” τοτε πειτε μου, ποιανου η αποψη επικρατει?

  ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?
  Η ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ?

  Προφανως ο Θεος, αν θελει, ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να μας αντικαταστησει.
  ΕΚΕΙΝΟΣ μπορει να τα φερει ετσι, ΑΝ ΘΕΛΕΙ.
  ΕΜΑΣ δεν μας εχει αναγκη!

  Οποτε ας μην επαναπαυωνται ορισμενοι ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ οτι ο Θεος ντε και καλα θα μας σωσει, “εμας τους Ελληνες” γιατι η ταδε προφητεια ειπε το δεινα ή η ταδε φημη του ταδε ιερεα ειπε το αλλο…

  Δεν ακολουθει πολλες απο τις επιταγες αυτου του Θεου αυτο το Κρατος οπως εχει καταντησει. Αυτο το συστημα, αυτο το Δημοσιο,αυτα τα σωματα ασφαλειας, αυτος ο Στρατος.

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ!

  Ειμαστε διαφθαρμενοι του κερατα!

  Η “Ελληνικοτητα” μας προφανως δεν εσωσε αυτα τα δυο παιδια που βιαστηκαν μεχρι θανατου στη Πατρα 30 φορες απο 27 αλλοδαπους πριν μερικους μηνες και ολη η “Εληνικοτατη” πολης των πατρων το εκανε αβαβα, μην μαθευτει προς τα εξω.

  Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ!

  Like

 17. Ελληνες ανοσολογοι χρησιμοποιησαν προ ετων τα Human Leukocyte Antigen (HLA) για να μελετησουν την ταυτοτητα διαφορων λαων. Η ερευνα δημοσιευτηκε σε εγκυρα επιστημονικα περιοδικα (δυστυχως δεν ειμαι σπιτι για να συγκεκριμενοποιησω).
  Τα αποτελεσματα εδειξαν οτι οι Ελληνες ειναι λαος με ομοιοτητες προς τους αρχαιους προγονους του κατα 80% περιπου. Συγγενης λαος προς τους Ελληνες ηταν μονο ο κυπριακος. Ο αμεσος επομενος ηταν ο γερμανικος (ταυτιση περι το 20%). Σχεδον καμια συναφεια δεν υπηρχε με σλαβους,ιταλους και τουρκους. Αυτα για οσους αναμασουν επι δεκαετιες καραμελες περι ενος λαου και κοινης καταγωγης.

  Like

  1. Ἐγώ ἀγαπητὲ Δημήτριε
   διάβασα πως μόνο τὸ 0,5% τῶν σημερινῶν κατοίκων τῆς χώρας δὲν ἔχουν ἑλληνικό DNA.
   Καμμία σχέσι μὲ Γερμανοὺς,καὶ ἀπὸ Ρώμη καί κάτω τό Ἑλληνικό DNA εἶναι 85%.

   Ἄλλωστε,ἀγαπητὲ μου πῶς γίνεται νά μήν εἶναι Ἕλληνες οἱ Ἰταλοί ὅταν Ἀρκάδες καὶ Εὐβοεῖς ἀποίκησαν τὴν χώρα;

   Ἀκόμη καὶ ἡ Μυθολογία πού τἀληθῆ λέγει,γράφει πώς ὁ Ἴταλος πού ἔδωσε τὸ ὄνομά του στὴν χερσόννησο,ἦταν γυιὸς τοῦ Ὀδυσσέα καί τῆς Κίρκης.
   Ἕλληνες κατοίκησαν τὴν Ἰταλία.
   Αὐτό λέει ὁ Μῦθος.

   Οἱ Κύπριοι δὲν εἶναι ἁπλῶς συγγενεῖς.
   Ἔλεος ρὲ παιδί μου.

   Like

   1. νομιζω οτι ηταν μια ερευνα με το πανεπιστημιο του τορινο,αν δεν κανω λαθος.

    Like

   2. αμα διαβασεις μια αλλη απαντηση πανω στη συνειδηση λιγο πιο πανω,
    θα καταλαβεις οτι η γενετικη δεν ειναι ο σπουδαιοτερος παραγοντας σε αυτα τα ζητηματα.
    κατα καποιον τροπο ειναι μηδαμινης σημασιας.

    Like

  2. @ Kosta Kostakouta

   σωστή η παρατήρησή σου, άλλωστε η Μεσόγειος ήτανε μία ελληνική λίμνη και από την στιγμή που δεν είχαμε γενοκτονία οι πληθυσμοί αυτοί υπάρχουν ως αλλόθρησκοι και αλκλόγλωσοι, επίνπλέον για την σημερινή Τουρκία

   Οι μογγόλοι δεν ήταν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Απλά βρήκανε ένα βυζάντιο παρακμιακό και προσεταιρίζανε με το μέρος τους τον ένα μετά τον άλλο, τους βυζαντινούς ηγεμονίσκους, μέχρι να έχομε την γνωστή σε όλους κατάληξη, ……. της άλωσης.

   Οι πληθυσμοί είναι κυρίως ελληνικοί, και μετά ιρανοί, σύριοι, κούρδοι, αρμένηδες, ……. Σε κάποιες περιοχές της Μ. Ασίας επικρατούν σχεδόν αμειγώς ελληνικοί πληθυσμοί.
   Είναι ΕΞΙΣΛΑΜΕΣΜΕΝΟΙ πληθυσμοί, στους οποίους ακόμη συναντάς κρυπτοχριστιανούς.

   Ένα παράδειγμα είναι και η Κύπρος. Γύρω στο 1500 στην τότε ενετοκρατούμενοι Κύπρο των 500.000 κατοίκων επεβιβάσθη και την κατέκτησε ένα στράτευμα 17.000 “τούρκων”, οι οποίοι επέτυχαν να εξισλαμίσουν το 25% του πληθυσμού. Τους τελευταίους είναι σωστό να τους αποκαλούμε τουρκοκύπριους ή έλληνες μουσουλμάνους?
   Η Θράκη που σήμερα κάποιοι μιλάνε για τούρκικη μειονότητα είναι ανάλογη περίπτωση…
   Το όνομα Βαλκάνια το δώσανε οι Τούρκοι, το προγενέστερο όνομα ήτανε …… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …………….
   Ξέρομε, που το πήγαινε ο Ρήγας ο Φεραίος με την χάρτα? ………

   ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ………… Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ …… ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που θα περιελαμβανε και τα βαλκανια ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ……

   Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε και οι ηγετίσκοι μας δεν ήταν παρά προσκυνημένοι, είτε αγγλόφιλοι, είτε γαλλόφιλοι, είτε γερμανόφιλοι, είτε ρωσόφιλοι, ….. αλλά ποτέ τους ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ. Κυβερνήσεις δωσίλογες και μη πατριωτικές, “κακόμοιρες” που συρρικνώνανε τον ελληνισμό ……..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
   Κακομοίρηδες που θέλανε να καραγκιοζοποιήσουνε τον κόσμο μακριά από την αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ…… αλλά και που πάντα βόλευε και τους αγαπημένους μας “συμμάχους”.

   Στα πλαίσια της ελληνικής παιδείας είναι και ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
   Ο κοσμοπολίτης δεν έχει την επαρχιώτικη νοοτροπία να ….. φοβάται και την σκιά του.

   Αν κατανοήσομε, αυτό που συμβαίνει στην ΙΩΝΙΑ θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευθούμε ……..
   Είναι πολύ δύσκολο, δεν είμαστε όμως ακόμα έτοιμοι,αλλά θα μπορούσαμε σταδιακά και εμείς και οι απέναντι ίωνες να ετοιμάζονται.
   Θέλει γνώση και χρόνο, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

   Like

 18. Μέσα από την ειρηνική συμβίωση, ο Ελληνισμός σταδιακά θα εξισλαμιστεί και εκτουρκιστεί γλωσσικά, όπως κάνει για αιώνες τώρα. Μόνο δια της βίας θα γίνουν οι Τούρκοι πάλι Έλληνες. Εδώ έχω πει την άποψή μου, και έχω φάει μίσος από τους Ελληνοτουρκικούς κύκλους που μας πάνε πακέτο για Ομοσπονδία:
  http://axiocratia.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

  Like

  1. Μπορείτε να μου αναφέρετε ιστορική περίοδο στην οποία Έλληνες εκτουρκίστηκαν και εξισλαμίστηκαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ;

   Like

   1. Κάτι τέτοιο, ομολογώ ότι από τα λίγα που έχω διαβάσει, εν το θυμάμαι…
    Θα αναμένω πάντως και τον Σιδηρούντιο…
    Μπορεί να κάνω λάθος…

    Like

   2. δια της βιας μεγαλώνει το ισλάμ, όμως, δεν είναι συνεχόμενος ο πόλεμος. όταν ζει ο χρστιανικός κόσμος κάτω από ισλαμική κατοχή, σταδιακά μαραζώνει και εξισλαμίζετε. δείτε τελικά πως έγιναν τα εκατομμύρια ελλήνων τούρκοι. λέω κάποια πράγματα στο άρθρο στο σύνδεσμο.
    περι εξισλαμισμού των ελλήνων ειδικός είναι ο μεγάλος Σπύρος Βρυώνης.

    Like

   3. Yπό “κατοχή” λοιπόν να γράφετε και όχι “μέσα από ειρηνική συμβίωση”.Φάουλ…Λάθος..Ανακρίβεια.

    Like

   4. Για τις αγάπες με το ισλάμ και την τουρκία ας τα πείτε σε αυτούς που ετοιμάζουν να μας βγάλουν από ΕΕ και να μας βάλουν μέσα σε μια νεα Οθωμανία, με τις ευλογίες της Ορθοδοξίας μας, φυσικά.

    Like

   5. Γιατί δεν λέτε καλύτερα πως 400 χρόνια
    προσπάθησαν να εξισλαμίσουν τους Ελληνες.
    Και σ οποιονδήποτε άλλο λαό ίσως και να το πετύχαιναν
    μόνο σ αυτά τα χώματα έμειναν οι Οθωμανοί με την λαχτάρα
    στο τέλος,και με τον π….ο στο χέρι άντε να μην πω
    αυτό που τους είπε κι ο Καραϊσκάκης

    Ξανά καλησπέρα.
    😈

    Like

   6. Μην στεναχωριεσαι…Αν διαβάζεις τα σχόλια, τους στολίζω καθημερινά ή όταν βρίσκω ευκαιρία…
    Με μογγολοειδή ασχολείσαι μόνο με δύο τρόπους…

    Like

  2. Καλά βρέ Σιδηρούντιε,
   τόσους αἰῶνες ἐξισλαμιζόμαστε καὶ ἐκτουρκίζεται ἡ γλῶσσα μας καὶ δέν τό ἔχουμε ἀντιληφθῆ;

   Θερμόμετρο ἔβαλες ἀπόψε;

   Like

  3. Sidhrountie
   Avtos exellhnistike
   APO Omer Vryonhs egine Spyros Vrionhs!!!!
   Se sena kai to zaglo h Othodoxeia einai San th Coca Cola
   paei me ola!!!!

   Like

  4. Σιδερούντιε, για άλλη μια φορα ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ

   Οι μογγόλοι δεν ήταν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Απλά βρήκανε ένα βυζάντιο παρακμιακό και προσεταιρίζανε με το μέρος τους τον ένα μετά τον άλλο, τους βυζαντινούς ηγεμονίσκους, μέχρι να έχομε την γνωστή σε όλους κατάληξη, ……. της άλωσης.

   Οι πληθυσμοί είναι κυρίως ελληνικοί, και μετά ιρανοί, σύριοι, κούρδοι, αρμένηδες, ……. Σε κάποιες περιοχές της Μ. Ασίας επικρατούν σχεδόν αμειγώς ελληνικοί πληθυσμοί.
   Είναι ΕΞΙΣΛΑΜΕΣΜΕΝΟΙ πληθυσμοί, στους οποίους ακόμη συναντάς κρυπτοχριστιανούς.

   Ένα παράδειγμα είναι και η Κύπρος. Γύρω στο 1500 στην τότε ενετοκρατούμενοι Κύπρο των 500.000 κατοίκων επεβιβάσθη και την κατέκτησε ένα στράτευμα 17.000 “τούρκων”, οι οποίοι επέτυχαν να εξισλαμίσουν το 25% του πληθυσμού. Τους τελευταίους είναι σωστό να τους αποκαλούμε τουρκοκύπριους ή έλληνες μουσουλμάνους?
   Η Θράκη που σήμερα κάποιοι μιλάνε για τούρκικη μειονότητα είναι ανάλογη περίπτωση…
   Το όνομα Βαλκάνια το δώσανε οι Τούρκοι, το προγενέστερο όνομα ήτανε …… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …………….
   Ξέρομε, που το πήγαινε ο Ρήγας ο Φεραίος με την χάρτα? ………

   ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ………… Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ …… ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που θα περιελαμβανε και τα βαλκανια ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ……

   Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε και οι ηγετίσκοι μας δεν ήταν παρά προσκυνημένοι, είτε αγγλόφιλοι, είτε γαλλόφιλοι, είτε γερμανόφιλοι, είτε ρωσόφιλοι, ….. αλλά ποτέ τους ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ. Κυβερνήσεις δωσίλογες και μη πατριωτικές, “κακόμοιρες” που συρρικνώνανε τον ελληνισμό ……..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
   Κακομοίρηδες που θέλανε να καραγκιοζοποιήσουνε τον κόσμο μακριά από την αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ…… αλλά και που πάντα βόλευε και τους αγαπημένους μας “συμμάχους”.

   Στα πλαίσια της ελληνικής παιδείας είναι και ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
   Ο κοσμοπολίτης δεν έχει την επαρχιώτικη νοοτροπία να ….. φοβάται και την σκιά του.

   Αν κατανοήσομε, αυτό που συμβαίνει στην ΙΩΝΙΑ θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευθούμε ……..
   Είναι πολύ δύσκολο, δεν είμαστε όμως ακόμα έτοιμοι,αλλά θα μπορούσαμε σταδιακά και εμείς και οι απέναντι ίωνες να ετοιμάζονται.
   Θέλει γνώση και χρόνο, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

   ΥΣ Αυτό βέβαια δεν βολεύει ούτε τους Ισραηλινούς ………

   Like

  5. Σιδερούντιε

   Το πρώτο βήμα των Ιώνων θα είναι να ανακαλύψουν ξανά τις ελληνικές ρίζες τους

   Το δεύτερο βήμα θάναι η τάση τους να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα

   Το τρίτο και πιό σημαντικό θα είναι και γι αυτούς και για μας η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και φυσικά ο ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑϊΣΜΟΥ

   ΥΣ Αυτοί που γιορτάζουν την Χανουκά θα χάσουν τον ύπνο τους ……….

   Like

   1. Χανουκά τη μου θύμισες
    Για τους μη γνωρίζοντες, το αντικείμενο της εβραϊκής αυτής γιορτής είναι ο πόλεμος των Εβραίων (με αρχηγούς τους Μακκαβαίους), εναντίον του Έλληνα βασιλιά της Ιουδαίας, Αντίοχου Δ’ (Μακεδόνας)
    Η ελληνική Εκκλησία, εορτάζει κι αυτή το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός την 1η Αυγούστου, τιμώντας, όχι βέβαια τον Έλληνα Αντίοχο, αλλά τους Εβραίους «Αγίους Επτά Μακκαβαίους», καθώς και την μητέρα τους Σολομονή, ακόμα και τον διδάσκαλό τους Ελεάζαρ

    Like

   2. Φίλε Αριστόδημε καλησπέρα

    να με συγχωρήσεις για την μη απάντησή μου στα προγραφόμενά σου.
    Για σένα θέλω τον χρόνο μου για μιά εμπεριστατωμένη απάντηση, γιατί πράγματι έκανες μιά ιδιαίτερα αξιόλογη παρέμβαση.

    Πολύ καλά το έθεσες για την Χανουκά, είναι η μεγαλύτερή τους γιορτή, την γιορτάζουνε πιό πολύ και από το Πάσχα … 8 ημέρες … και όπως πάλι πολύ καλά το έθεσες τους ……. σιγοντάρει και η δικιά μας εκκλησία ….

    Like

   3. Καλημέρα φίλε
    Αλίμονο δεν είμαστε σε διαγωνισμό ερωταπαντίσεων.
    Όλοι μας κάτι δίνουμε και κάτι παίρνουμε μέσα από το διάλογο με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι και όχι να επικρατήσουμε απέναντι στον συνομιλητή μας άλλωστε τα θέματα είναι τόσο πολύπλευρα που αποκλείετε να υπάρχει μία μονοδιάστατη απάντηση απλός διαλέγουμε και παίρνουμε αυτό που μας συμφέρει την προκείμενη στιγμή.

    Like

 19. APO TO ISKANTEROUM EOS ESKI SEXIR….APO KOLPO THS ATALYA,
  THN SMYRNH…KAI THN PARAPONTIA – PARAEYKSEINIA PLEYRA
  KAI THN ANATOLIKH ΘRAKH…OLOI KSEROYNE
  OTI OI HELLINES FTANOYN TA 10.000.000 OXI…?
  KALAAAA….?
  SIMA, EINAI O KAIROS…..KAI H APOKALYPSEI THN STIGMH POU PREPEI,
  ΘA GINEI KAI TOTE……OLOI ΘA KANOUN OTI EGNORIZAN,
  ALYTROTA XOMATA.H EPANASTASHS SYNEXIZETAI

  Like

 20. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  http://isxys.blogspot.com/2011/01/blog-post_9398.html

  ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΟ.
  ΟΜΜΑΙΜΟΝ
  ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ
  ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ
  ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ

  Like

  1. @ Kουρήτη

   σημαντική η παραπομπή σου για τις μειονότητες της Ιωνίας, λάβε όμως υπόψη και τα πιό κάτω

   Οι μογγόλοι δεν ήταν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Απλά βρήκανε ένα βυζάντιο παρακμιακό και προσεταιρίζανε με το μέρος τους τον ένα μετά τον άλλο, τους βυζαντινούς ηγεμονίσκους, μέχρι να έχομε την γνωστή σε όλους κατάληξη, ……. της άλωσης.

   Οι πληθυσμοί είναι κυρίως ελληνικοί, και μετά ιρανοί, σύριοι, κούρδοι, αρμένηδες, ……. Σε κάποιες περιοχές της Μ. Ασίας επικρατούν σχεδόν αμειγώς ελληνικοί πληθυσμοί.
   Είναι ΕΞΙΣΛΑΜΕΣΜΕΝΟΙ πληθυσμοί, στους οποίους ακόμη συναντάς κρυπτοχριστιανούς.

   Ένα παράδειγμα είναι και η Κύπρος. Γύρω στο 1500 στην τότε ενετοκρατούμενοι Κύπρο των 500.000 κατοίκων επεβιβάσθη και την κατέκτησε ένα στράτευμα 17.000 “τούρκων”, οι οποίοι επέτυχαν να εξισλαμίσουν το 25% του πληθυσμού. Τους τελευταίους είναι σωστό να τους αποκαλούμε τουρκοκύπριους ή έλληνες μουσουλμάνους?
   Η Θράκη που σήμερα κάποιοι μιλάνε για τούρκικη μειονότητα είναι ανάλογη περίπτωση…
   Το όνομα Βαλκάνια το δώσανε οι Τούρκοι, το προγενέστερο όνομα ήτανε …… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …………….
   Ξέρομε, που το πήγαινε ο Ρήγας ο Φεραίος με την χάρτα? ………

   ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ………… Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ …… ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που θα περιελαμβανε και τα βαλκανια ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ……

   Η πατρίδα μας ποτέ δεν απελευθερώθηκε και οι ηγετίσκοι μας δεν ήταν παρά προσκυνημένοι, είτε αγγλόφιλοι, είτε γαλλόφιλοι, είτε γερμανόφιλοι, είτε ρωσόφιλοι, ….. αλλά ποτέ τους ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΟΙ. Κυβερνήσεις δωσίλογες και μη πατριωτικές, “κακόμοιρες” που συρρικνώνανε τον ελληνισμό ……..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
   Κακομοίρηδες που θέλανε να καραγκιοζοποιήσουνε τον κόσμο μακριά από την αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ…… αλλά και που πάντα βόλευε και τους αγαπημένους μας “συμμάχους”.

   Στα πλαίσια της ελληνικής παιδείας είναι και ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
   Ο κοσμοπολίτης δεν έχει την επαρχιώτικη νοοτροπία να ….. φοβάται και την σκιά του.

   Αν κατανοήσομε, αυτό που συμβαίνει στην ΙΩΝΙΑ θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευθούμε ……..
   Είναι πολύ δύσκολο, δεν είμαστε όμως ακόμα έτοιμοι,αλλά θα μπορούσαμε σταδιακά και εμείς και οι απέναντι ίωνες να ετοιμάζονται.
   Θέλει γνώση και χρόνο, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

   Στους συνέλληνες αφιερώνω το πιο κάτω, γύρο από τον ……. ΕΛΛΗΝΑ

   Like

 21. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ζούσαν σε κανένα κωλοχώρι για να εξαφανιστούν. Ζούσαν από τις Ηράκλειες Στήλες, τις αποικίες στην σημερινή Γαλλία (Μασσαλία, Νίκαια), Λιβύη, Κάτω Ιταλία, Ελλάδα φυσικά, Μικρά Ασία, Εύξεινο Πόντο (όλα τα παράλια, όχι μόνον στον νότιο Ε.Π), Κύπρο μέχρι και στην Συρία.
  Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι Έλληνες υπάρχουν παντού. Με την υποδούλωση στους Οθωμανούς, γέμισε όλη η ανατολή από Ελληνίδες σκλάβες, ενώ κατά τα Ελληνιστικά χρόνια είχε γεμίσει από Έλληνες στρατιώτες. Είμαστε παντού, αυτή είναι η αλήθεια.
  Όμως:
  Έλλην δεν είναι μόνο το γενετικό υλικό. Είναι ΚΑΙ το γενετικό υλικό, είναι όμως και η γλώσσα και τα ήθη και η θρησκεία.
  Γράφει η Κορίνα στο #6 “Ὅποιος ἐνέδωσε στὸν ἐξισλαμισμὸ δὲν δικαιοῦται νὰ ἰσχυρίζεται πώς εἶναι Ἓλληνας.”
  Σωστό αυτό, δικαιούται όμως να ισχυρίζεται ότι είναι Έλλην όποιος ενέδωσε στον εκχριστιανισμό; (για να κάνω και το κέφι του Ζαγκλού).

  Πέραν τούτου σαφώς και υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τις τουρκικές δηλώσεις. Οι Τούρκοι νοιώθουν ένοχοι, νοιώθουν ξένοι στα εδάφη που κατέχουν. Και μόνον το γεγονός του εποικισμού της Κωνσταντινουπόλεως με 15εκ μεμέτια, όταν το 1955 ο πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τα 2 εκ. δείχνει φόβο. Δημιούργησαν μια ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν μία πόλη που γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει.
  Εάν δούμε στον Πόντο, πέρα από τα νεοκλασικά που έγιναν κρατικά κτήρια, τα υπόλοιπα σαπίζουν μόνα τους ενώ τα μεμέτια κάνουν βόλτες με τα ντάτσουν από έξω. Γιατί; μα γιατί δεν νοιώθουν άξιοι να μπουν μέσα, το νοιώθουν ότι είναι ξένα σώματα.
  Το ίδιο νοιώθουν και οι λευκοί τούρκοι των παραλίων. Βλέπουν αρχαία αλλά τα νοιώθουν ξένα. Εκεί λοιπόν στοχεύει η δήλωση, στο να νοιωσουν οι Τούρκοι την Τουρκία πατρίδα τους. Να απαλλαγούν από τις ενοχές και την αίσθηση του προσωρινού.

  Για εμένα όμως Έλλην που δεν ομιλεί Ελληνικά δεν είναι Έλλην. Υπό αυτήν την έννοια έχει δίκιο ο Ζαγκλός για τους Ελληνοαμερικάνους (αλλά και κάποιους Ελληνογερμανούς) που έχουν ρίξει μαύρη πέτρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελληνική γλώσσα.
  Εάν λοιπόν θέλουν οι λευκοί Τούρκοι να λέγονται Έλληνες πρέπει να μάθουν την Ελληνική γλώσσα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδία των Ελλήνων της Αμερικής και για τους Έλληνες όλου του κόσμου.
  Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να αναβαθμιστούν τα Ελληνικά πανεπιστήμια ώστε να μπορεί κάποιος να έρχεται στην Ελλάδα για σπουδές στα Ελληνικά, στα κανονικά Ελληνικά δηλαδή και όχι σε αυτά τα απλοποιημένα που μιλάμε σήμερα, με τις δοτικές της, τα απαρέμφατα και τις μετοχές της.
  Και φυσικά χρειάζεται και κάτι ακόμη. Να αποκτήσει η Ελλάδα πολυθεϊστικό ιερατείο. Δεν γίνεται να απουσιάζουν ιερείς από την Δωδώνη, τους Δελφούς και την Ολυμπία. Δεν λέμε να καταργηθεί το ορθόδοξο ιερατείο, λέμε να επιτραπεί το πολυθεϊστικό.
  Όταν γίνουν όλα τα παραπάνω τότε θα μπορούμε να επανασυστήσουμε την Ελληνιστική αυτοκρατορία (όχι την Βυζαντινή), την αυτοκρατορία της γνώσεως και όχι την αυτοκρατορία του μίσους και των δολοπλοκιών. Μέχρι τότε όμως οι Έλληνες της Τουρκίας θα είναι Τούρκοι και εμείς γραικοί.

  Like

  1. KAI EAN ROLO EPIAZE TO XAZO EPIXEIRIMA
   GENETIKOY YLIKOU..AKOUSTE
   OMOS THS FYSEOS YSTERA APO 300 XRONIA
   SKLABIAS POS DIATHRITHYKE O HELLINISMOS…?
   ELA LOIPO ME AYTO SKEPTIKO.SYNATHSE
   KAI SUZHHTHSE ME TOYS KATOIKOYS THS IONIAS
   KAI TOTE TA LEME….DIAFORETIKA
   OLOI ESEIS OI KONOFΘALMOI…KANTE PAREA
   ME THN DIAMANTOPOULOU….KLP KOPMLEKSARIOUS…
   OTAN AKOUNE GIA MEGA HELLADA….

   Like

   1. Με όλο το συμπάθιον Velos, δεν το πολυκατάλαβα το σχόλιο σου. Εάν θέλεις επανέλαβε το στα Ελληνικά και με πιο προσεγμένη σύνταξη.
    Χωρίς παρεξήγηση αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβα.

    Like

   2. Απορία επαναδιατυπωθείσα
    Γράφεις γκρίχλις
    το Θ πως το βάζεις;
    άρα τα γκρίχλις είναι επιλογή
    Ναι;;

    Like

 22. Διαβάζοντας όλα τα άρθρα πάντως βγαίνει αβίαστα ένα συμπέρασμα: έχουμε μεγάλο πρόβλημα και συνείδηση ότι μας στερούν την ελληνική παιδεία κι αυτό και μας πληγώνει και μας μπερδεύει…

  Like

 23. Είναι καιρός να πάψομε να φοβόμαστε και την σκιά μας, είναι καιρός να επανελληνισθούμε.

  Κρίτωνα,
  ο όρος επανελλήνιση
  καθώς και το νεοέλληνας
  είναι παγίδα

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s